עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי מישהו יכול להציע לי מפרט טוב לפי הנתונים הבאים: 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים + אמולטורים (דורשים מעבד עם קצב שעון מהיר) א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). windows 7 64 bit ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? מסך רחב סמסונג 21.5 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד?rpg + ps2 emulator * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניו…

• 9 תגובות
    • 987 צפיות
  2. Started by mkx,

המחשב ישמש בעיקר להורדות, ולצפייה בסרטים וסדרות. יש מצב שיהיו משחקים אבל לא הרבה, ואני לא גיימר. הצורך הוא במחשב שישרוד כמה שנים טובות בלי שדרוגים ואוברקלוק. (כולל: צורב דיוידי, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים, ומסך) תודה מראש

• 13 תגובות
    • 676 צפיות
  3. Started by galr52,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא משנה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכנות, בניית אתרים, צפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). visual studio, eclipse ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אני חושב שאין צורך בכרטיס מסך.(אלא אם אני טועה ) 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…

• 3 תגובות
    • 948 צפיות
  4. Started by ososos,

אהלן, מבקש עזרה בהרכבת מפרט: 1. מה התקציב המקסימאלי ? - 3000-3200 ש״ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש יומיומי ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 22" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני- גבוה 3. האם יש צורך בצ…

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. Started by oferl31,

היי אשמח מאוד אם תעזרו לי . אני זקוק למפרט עם תקציב של מקסימום 4000 ש"ח . בכסף הזה , הבחור רוצה להריץ משחקים (לא מהאחרונים..אסטרטגיה מלחמה וכו' . אפילו 3 שנים אחורה) הוא מעוניין גם ב- 500GB הרדיסק + 2GB זיכרון +צורב דיוידי אני יודע שזה נשמע מוגזם אבל אשמח אם תוכלו להכניס את הדרישות הנ"ל לתוך מסגרת התקציב. אם אי אפשר בתקציב כזה , אשמח לקבל מפרטים המתאימים לדרישות, בעלויות יותר גבוהות ( לא יותר מדי גבוהות :-) ) תודה רבה מראש .

• 4 תגובות
    • 560 צפיות
  6. Started by oferl31,

היי התקציב 5000 ש"ח עבור משחקים כבדים DX10 + ויסטה אשמח אם תעזרו לי . תודה מראש .

• 11 תגובות
    • 844 צפיות
  7. שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב בתקציב של 6,000 ש"ח אשר כולל ציוד היקפי: מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות ומיקרופון. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח, במידה ויש חריגה קטנה אשר שווה את התמורה אשמח שתציינו זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות (עם מיקרופון מובנה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ללא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (O…

8. שלום רב, אני זקוק למפרט מחשב בתקציב של 6,000 ש"ח אשר כולל ציוד היקפי: מסך, מקלדת, עכבר, אזניות ומיקרופון. אבקש לא להשקיע בציוד ההיקפי: מסך, מקלדת, עכבר אזניות וכו'.. אני מעדיף שעיקר הכסף יושקע בחומרת המחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6,000 ש"ח, במידה ויש חריגה קטנה אשר שווה את התמורה אשמח שתציינו זאת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כן - מסך, מקלדת, עכבר, אוזניות (עם מיקרופון מובנה) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) ל…

9. אהלן חבר'ה אני מבקש מפרט למשחקים ב6K לOC, ללא ציוד הקפי ומארז וקירור למעבד(יש לי בבית Sunbeam Transformer חדש שמחכה לי כבר כמה חודשים, וגם TT BlueOrb 2 למעבד) הבקשות היחידות הן זה שיהיה X1900XT 512 MB וC2D E6300 בעיקרון אני רוצה לעשות OC למעבד, אבל רק מה שהזיכרונות יאפשרו...... את הכרטיס מסך אני קונה בכל מקרה בנפרד מ noacomp.co.il בגלל ששמה הוא הכי זול ככה שנשאר 4000 ש"ח רק ל: מעבד,לוח אם, זכרונות, HD, צורב DVD, וספק תודה מראש לכל העונים

• 33 תגובות
    • 2k צפיות
  10. Started by tomermu,

1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? - התקציב הינו 3000 ש"ח 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודה משרדית , סימולטור טיסה של מיקרוספוט , סרטים לעיתים רחוקות , אימיול , עריכת וידאו ביוליד 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר אלחוטיים, רמקולים, כרטיס טלוויזיה. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו:, כונן דיסקטים, 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? עדיפות למארז לא גדול במיוחד. משהו כמו המארזים הנחמדים של HP לא בגודל …

• 6 תגובות
    • 627 צפיות
  11. שלום. אני כבר הרבה זמן (5 שנים?) סוחב את העגלה שלי איתי. הייתי רוצה מחשב חדש (: הפעולות הכבדות העיקריות שאני עושה עם המחשב זה לשחק - משחקים כבדים. כמובן שעם הגרוטאה שלי עכשיו אי אפשר לעשות הרבה, אבל אני מכוון למשחקים כבדים, גם כאלו שנמצאים עכשיו בשוק, וגם כאלו שעוד יצאו. חוץ מזה אני רואה פה ושם סרטים (לא באמת חשוב לי איכות HD או משהו), גולש הרבה (עם הרבה טאבים), וגם מדי פעם מתכנת (בעיקר בEclipse). ציוד היקפי: צריך מסך חדש (לא צריך להגזים, אני אחיה עם 19 אינץ'). עכבר ומקלדת - לא צריך משהו מיוחד, היום אני מסתפק בעכבר הפשוט של Microsoft שהגיע עם המחשב. רמקולים - גם צריך חדש, אבל ממש לא משהו מיוחד. צורב (כונן אחד לכל הסוגים, כולל DVD) מערכת הפעלה: Windows 7. איזו גרסא? אני ל…

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימלי? 5000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנצל הכל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? במידת הצורך ניתן לחרוג עד 6000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? מיועד בעיקר לגיימינג. יחובר למסך Full HD. שימושים נוספים - קצת פוטושופ, מטלב, סרטים וסדרות וכדומה. נדרש להריץ משחקים מודרניים ב-Full HD בהגדרות גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? אני כבר יודע איזה מסך אקנה, אז לא צריך לכלול אותו בתקציב. נדרשים רמקולים (2.1 מספיק, אין לי כוונה למתוח כבלים לסראונד), עכבר ומקלדת (אין צורך בציוד גיימינג מטורף, מקלדת נורמלית ועכבר בסגנון MX518 יספיקו). 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? צריך…

• 1 תגובה
    • 617 צפיות
  13. שלום חברים , חדש פה קורא פסיבי וזקוק לעזרת במפרט למחשב לגרפיקה - קראתי את האשכולות הנעוצים בנושא אך לחדש כמוני המונחים המקצועיים יצרו קצת בילבול :-\ כפי שצויין בכותרת מפרט לשימוש גרפיקה בעיקר דו מימד - ומעט תלת מימד לא מורכב מידי 1. מה התקציב המקסימלי? 10K במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? עבודה עם גרפיקה דו מימד ותלת מימד - שימוש מספר תוכנת במקביל ואינטרנט . א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. , פוטושופ ,אילוסטרייטור ,פלאש,פיירוורק - גירסאות חדשות CS5 .פוזר ו3DS MAX ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה . עיקר העבודה 2D 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן יש צורך בציוד…

• 9 תגובות
    • 1k צפיות
  14. המפרט המבוקש בעצם די פשוט, אבל התוכנות ומה שמסביב, מכפילים את מחירו. אז ככה, המפרט/הסכום מחולק ל-4 קטגוריות: 1. מחשב - 3,000 2. מסך -1,000 3. תוכנת הפעלה ואופיס כ-1,200 4. ציוד היקפי - כ-300 חריגה כללית - 500 אל-פסק מחוץ לחשבון הזה, אל-פסק זה ביטוח 1. מה התקציב המקסימאלי? 5,500 ש”ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מותר לחסוך, אבל בלי להתפשר על איכות ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - אינטרנט למכורים - מלנתאלפים חלונות ולשוניות, כולל כמה אופיס, בו זמנית ובמספר דפדפנים - Office - מסמכים עם תמונות (ורצוי שתמונות תפתחנה בזריזות) - סרטים ברזולוציה HD …

15. בעיקר למשחקים. בין היתר לעריכת סרטים. (אומנם, אין צורך במעבד מרובע ליבות, אבל אם זה נכנס בתקציב - מה טוב). אני מקווה לעשות OC קטן למעבד, אבל בכל מקרה - חשוב לי שיהיה כמה שיותר שקט. (אולי SUNBEAM TUNIQ + מאוורר SCYTHE?) בכל מקרה, אני סומך עליכם פה. אין צורך בכונן קשיח או צורב. תודה! (חריגה אפשרית של כ-200 ש"ח).

• 6 תגובות
    • 630 צפיות
  16. שלום! מדובר במחשב שצריך לתת מענה לעריכת סרטים (תוכנת PREMIERE ), לגלישה באינטרנט (כולל השתלטות לעבודה מרחוק), לעבודה באאוטלוק, לסריקה ועריכת תמונות. חשוב מאד שיהיה שקט. חשובה האפשרות לחבר מצלמות וידאו ומכשיר וידאו. חשוב שיהיו יציאות USB גם בחזית. חשוב שנוכל להרחיב זיכרון, דיסקים וכ"ו. אני מבין שנזדקק לזכרון של לפחות 1.5GB... שטח דיסק ראשוני, 250GB יספיקו. המחשב לא אמור לשמש למשחקים. מערכת ההפעלה תהיה XP. אשמח לשמוע הצעות לתוספות... התקציב אמור להיות בסביבות 3000 - 3500. תודה!

• 5 תגובות
    • 552 צפיות
  17. שלום רב אבקש את עזרתכם בבנית מפרט למחשב חזק שמטרתו החזקת שרתים וירטואלים לצרכי עבודה מתכנן להרים 3-4 שרתים וירטואלים במערכות הפעלה שונות, למטרות התקנות של כלים שונים לצורכי בחינה ולימוד בינהם database מסוגים שונים התקציב עומד על 6-8 אך ניתן להגדיל את התקציב ל 10K במידה ומחזקים גם בכרטיס מסך למשחקים המחיר הוא ללא ציוד היקפי והמטרה ליוצר מחשב חזק שיעמוד בעומס עם כמות מכובדת של זכרון ושל דיסקים תודה מראש קובי

• 8 תגובות
    • 865 צפיות
  18. בקשה למפרט - מחשב למשחקים - עד 4000 ש"ח תקציב מקסימלי: 4000 ש"ח לא לחרוג שימושים: משחקים. כגון: COD 6, ועוד. ציוד הקפי: ללא. תודה!

• 3 תגובות
    • 591 צפיות
  19. שלום, כפי שכתוב בכותרת, השימוש הכבד ביותר של המחשב יהיה לעריכת סרטים (לא מקצועית), עם הדרישות הבאות: 1) אין צורך בציוד הקפי. 2) מעבד כפול ליבה - אין העדפה ל-AMD או אינטל. 3) כונן קשיח גדול. 4) צורב DVD 5) כרטיס מסך עם video in וגם כניסה אנלוגית (אולי עדיף לשים עוד כרטיס של עריכת וידיאו). 6) עדיף שהמחשב יתמוך בויסטה. 7) כמובן שעדיף שתהיה יכולת שדרוג למחשב. עוד מספר דברים שכנראה יהיו על הלוח אם והמארז: כרטיס קול בסיסי (5.1), כרטיס רשת, FIREWIRE וכניסות גם מקדימה. אם התקציב לא מספיק לכל הדרישות, אז אם אפשר לקבל הצעה מינימאלית (מבחינת כסף). בתודה מראש לכל העוזרים

• 8 תגובות
    • 980 צפיות
  20. Started by gmpc,

שלום, אודה להמלצה מצד אחד המומחים לחומרה המיועדת למשחקים. אני רוצה להרכיב מחשב בתקציב של עד 3000 שקלים - אין צורך ברכיבים הבאים: יש צורך ב: לוח מעבד זכרונות כ. מסך מארז * קיים ספק כח של CORSAIR 500 ודיסקים קשיחים ( SATA ) תודה מראש.

• 1 תגובה
    • 834 צפיות
  21. היי, דבר ראשון תודה מראש לכל מי שעוזר אז ככה: 1. מה התקציב המקסימלי? 4000 שקל, לכל היותר 4300 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: משחקים, אינטרנט, אופיס ופיתוח, בסדר הזה. משחקים צפויים: Doom 3, Starcraft 2 ובסגנון. חשוב לי במשחקים האלה (אני יודע ש-Doom3 לא מאוד חדש) שתהיה רזולוציה טובה. פיתוח: Visual Studio - לא אפליקציות מאוד כבדות (קוד שנכתב על ידי לשימוש עצמי) אופיס: שימוש מסיבי באופיס. שאלה ראשונה שלא הבנתי: אני רואה מחשבי "משחקים" ומחשבים "משרדיים". האם קיים מצב בו מחשב שמיועד למשחקים עושה עבודה גרועה על אופיס ודומיו? א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. נכתב בסעיף למעלה ב) צייינ…

• 3 תגובות
    • 614 צפיות
  22. Started by kobi.masika,

היי אני זקוק למפרט מחשב חזק לצורכי עבודה, צורכי העבודה הם הרצת מספר שרתים וירטאלים (4-5) על מנת להתקין עליהם מוצרים שונים בעיקר מוצרי Oracle בסביבת linux/windows מערכת ההפעלה הראשית תהיה windows7 64bit והשרתים הוירטואלים יריצו שרתי linux או windows בעיקר לצורכי התקנות database וכלים אחרים על מנת ללמוד ולהתנסות במוצרים אלו חשוב שיהיה אפשר להריץ 4-3 שרתים במקביל בעת הצורך ללא כל בעיה עם כמות מספקת של זכרון לכל שרת. בנוסף הייתי שמח אם המחשב היה יכול לשמש גם למשחקים וכמו כן איני נוהג לעשות OC למערכות. אשמח לעזרתכם בנושא תודה מראש קובי מסיקה נ.ב - אין צורך בציוד הקפי וחשוב שהמחשב יהיה שקט ולא יחמם יותר מידי על מנת להשאיר דלוק כל הזמן

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by Posdenous,

אהלן כולם אבקש את עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב. שיוכל להריץ סרטי HD מבלי לקרטע ועם זיכרון חזק. חשוב שיהיה dual core. הקצבתי לזה עד 2500 ש"ח. אם אפשר משהו יותר זול אז בכלל טוב. אגב, עדיף שתהיה מערכת קירור שקטה למה אני מתחרפן מהרעש של המאוורר של המחשב הנוכחי שלי... תודה

• 9 תגובות
    • 903 צפיות
  24. Started by Bogy,

שלום חברים, אשמח לקצת עזרה בנושא: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רצוי שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מחשב לבית, בעיקר גלישה וסרטים, מידי פעם משחק או שתיים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1680x1050 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? פירוט למטה. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? לא קריטי, אבל כמה שיותר שקט יותר טוב (עדיפות לביצועים). 6. האם מתוכנן א…

• 14 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. אהלן, ברשותי מחשב לא חדש במיוחד שככל הנראה הלך לעולמו (אני מאמין שהבורד נשרף). כבר מזה לא מעט זמן שחשבתי על שדרוג וכנראה שעכשיו זה זמן טוב לעשות את זה. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 4000 שקלים נשמע לי ריאלי. מעדיף לא לחרוג מזה במידת האפשר 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים ה…

• 5 תגובות
    • 977 צפיות

דיונים חדשים בפורומים