עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by NRT,

שלום ותודה על הקריאה. ברשותי מחשב נייד מסוג DELL Latitude D800. בזמן האחרון כאשר אני מדליק אותו פתאום הוא רושם לי שאין הארד דיסק.. אני נכנס לביוס ורואה שהוא לא מזהה את ההארד - פשוט רשום שם None בשורה של ההארד דיסק. אם אני עושה ריסטרט או שניים לפעמים זה מסתדר ואז זה נכנס לווינדוס כרגיל והכל בסדר. אבל אם אני מכבה אותו ומדליק מחדש או שאני עושה ריסטרט זה יכול לקרות שוב. מה יכולה להיות הסיבה לבעיה ? תודה מראש על העזרה.

• 1 תגובה
    • 1.3k צפיות
  2. Started by GLP,

שלום, בשמחה וששון קניתי דיסק קשיח חדש בגודל 160GB לנייד מסוג LG LS50. אך בביוס כתוב לי רק 137GB. האם יש צורך לעשות הגדרות כלשהן או לעדכן את הביוס? אולי הכונן פשוט גדול על המחשב שלי? ד"א ניסיתי לחפש עדכוני ביוס באתר של LG אך לא מצאתי, אז אם אתם מכירים משהו תרשמו במידת הצורך. תודה

• 3 תגובות
    • 771 צפיות
  3. Started by neeto,

לפני כמה זמן קניתי את הVOSTRO 1310 (המשודרג). לפני כמה ימים הרגשתי חום אדיר בצד שמאל של המחשב. מה יכולה להיות הבעיה? האם זה יכול להיות הכרטיס מסך?

• 5 תגובות
    • 780 צפיות
  4. Started by oren99,

לאחרונה המחשב נתקע בהרצת סרטים עקב חום גבוה. מצאתי את זה: http://www.interdio.co.il/index.php?page=shop.product_details&flypage=shop.flypage&product_id=317&category_id=150&option=com_virtuemart&Itemid=52 וזה שנראה יותר נחמד: http://www.alltech.co.il/scripts/prodview.asp?idproduct=110 האם זה עוזר לחום המעבד? מישהו משתמש בכאלה?

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  5. Started by tootie,

שלום, יש בידי מחשב נייד של ACER. היה בעיה שקובץ מסויים מהווינדוס נמחק אז הייתי צריך לבצע פורמט, הגדרתי בביוס שה DVD יעלה קודם, פירמטתי את הכונן של הווינדוס, והתחלתי בהתקנה חדשה, היה איזה פשלה קטנה בהתקנה שלא עליתי עליה ולא שמתי לב, ולא הצלחתי להיכנס למשתמש אחרי ההתקנה. ניסתי כמה פעמים ובסוף הצלחתי להיכנס דרך SAFE MODE, וזאת הייתה הפעם הראשונה שנכנסתי ליוזר אחרי ההתקנה. לאחר מכן ניסיתי להיכנס שוב ושוב דרך מצב רגיל וללא הצלחה. אז ניסיתי לפרמט שוב, ולהתקין מחדש אבל בשלב הזה ה DVD "נדפק" לפעמים הוא עובד, לפעמים לא. ניסיתי לאפס הגדרות בביוס ולהגדיר את הסדר מחדש. ללא הצלחה. רק אחרי כמה זמן שהמחשב נח ה DVD פועל. וניסיתי שוב ושוב, התחלתי אפילו עוד התקנה של ווינדוס אבל באמצע אירע …

• 2 תגובות
    • 744 צפיות
  6. Hello, My C700, about 4 years old, will not turn on unless I lift its right part (where the CD&HD are) in the air. If you try powering on while its on the table the fan will go on for a few seconds and then stop, power led is on, WLAN led stays orange. After "lift-starting" it, it will run as usual but every little tilt will cause the screen to go black and the computer to hang. Checked memory, it's OK. Checked all screws are tight. HD&CD work fine. Please help....

• 0 תגובות
    • 683 צפיות
  7. שלום, אני מחזיק בנייד w566uGigabyte ומתחבר לרשת אינטרנט אלחוטית לא מאובטחת שנמצאת ברחוב בעזרת הדרייבר של Gigabyte. בנוסף החיבור נראה גם דרך חיפוש הרשתות האלחוטיות של windows. הבעייה היא שלפעמים אחרי 30-40 דק' החיבור לרשת מתנתק למרות שאני עדיין מזהה את הרשת ורואה עוצמת אות מצויינת. כשאני מרענן ומגדיר שוב את הרשת או רשת אחרת להתחברות דרך הדרייבר של Gigabyte או דרך החיבור של windows אני לא מצליח לקבל אינטרנט. רק כשאני עושה restart למחשב הרשת המקורית אוטומטית מזוהה והאינטרנט עובד. איך אני יכול לפתור את הבעייה (להתחבר מחדש לאינטרנט דרך הרשת הזו או אחרת) מבלי להיות צריך לכבות ולהדליק את המחשב? תודה

• 4 תגובות
    • 801 צפיות
  8. שלום, רכשתי מחשב Asus Eee PC 1001PX עם מערכת הפעלה WINDOWS 7 STARTER בעת שאני מנסה להתחבר לרשתות ציבוריות אלחוטיות לדוגמא : בבתי קפה, בלימודים וכו' אינני מצליח להתחבר (WINDOWS WAS UNABLE TO CONNECT...) אך לרשת האלחוטית בבית שלי ושל חברים בבית אני מתחבר ללא שום בעיות, אשמח לקבל עזרה, אריאל

9. Started by vipersh,

שלום כולם, יש לי לפטופ Dell Studio 14z עם מעבד P8600 וכ. מסך Geforce 9400M טמפ' המעבד במצב מנוחה היא בסביבות 62 מעלות ובעבודה בסביבות 80, וטמפ' כ. המסך היא בסביבות 70 מעלות ובעבודה בסביבות 85. כשאני משחק במחשב יש לי פתאום נפילת פריימים, וכשאני מסתכל על הטמפ' אני רואה שכ. המסך מגיע ועובר את הטמפ' המקסימלית שמדדתי בעזרת תוכנות הבדיקה החיצוניות. קראתי מדריך על undervolting וגם הורדתי את המתח למעבד בסביבות ה-0.2 וולט, אבל הטמפ' לא ירדו אפילו במעלה אחת. מה שגרם לי לחשוב שכנראה בעיית החימום שיש לי היא מכ. המסך ולא מהמעבד. השאלה שלי היא האם יש אפשרות לעשות undervolting גם לכ. המסך ואם כן אז איך! אם לא אז איזה פתרונות אחרים אני יכול לנסות, כי זה בלתי אפשרי לעבוד על הלפטופ כשהוא …

• 4 תגובות
    • 852 צפיות
  10. יש לי מחשב נייד דל XPS M1530 ,שיחקתי בVIRTUA TENNIS 3 גלשתי באינטרנט רציתי להעביר למצב שינה אך הוא לא נתן לי להעביר למצב שינה ואמר שהשחזור נכשל.לאחר מכן גיליתי שהמחשב היה חם מהרגיל ובמצב הזה מאוורר של המחשב לא פעל כיביתי את המחשב והמאוורר פעל בצורה חזקה והטמפרטורה ירדה.יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה לכך?יש לי כרטיס מסך 8600GT

• 3 תגובות
    • 831 צפיות
  11. Started by ran1809,

אז ככה אני נגיד משאיר את המחשב במצב שינה או מדליק אותו ואחרי 10 דקות בערך של עבודה באינטרנט בלבד פתאום כל המחשב מתחמם מעבד (2 הליבות) וכרטיס המסך (NV8400) מתחממים לבערך 70 מעלות בלי שום סיבה מיוחדת ממש רק עבודה באינטרנט עכשיו עשיתי לא מזמן עדכון ביוס ומאז שזה מגיע לטמפ' כאלה המאוורר עובד מאד חזק ולאחר כ - 10-15 דקות המחשבמתקרר ומחזיק קר הרבה זמן. אני יודע שעם בכרטיס המסך הזה עלולות להתעורר בעיות אבל מה ההיגיון בזה שכמה דקות אחרי שאני מדליק את המחשב הוא מגיע לטמפ' כל כך גבוהות. משהוא נראה לי מוזר יכול להיות שיש איזה תהליך של עלייה או משהוא כזה שמפריע לו? תודה רן

• 5 תגובות
    • 801 צפיות
  12. Started by dror_gh,

אני מצטער שאני לא מספיק ספציפי אני פשוט בעצמי לא ממש יודע מה הבעיה במדויק. מישהו הביא לי את המחשב שלו לפירמוט. אם זה משנה הדגם הוא : HP Pavilion ze4900 התחלתי לפרמט אותו , כשבמהלך ההתקנה המחשב כבה. הנחתי מיד שזה סוללה , חיברתי לו את הכבל חשמל וחיברתי אותו. מאז המחשב לא נדלק. והנורת טעינה במחשב לא פועלת. הוא הביא לי עוד מטען/חיבור חשמל אחר ועדיין הנורת טעינה לא נדלקת והמחשב לא נדלק. מה הבעיה? איך אני יוצא מזה ? אשמח לעזרתכם, המון תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. שלום לכולם, צריכה את עזרתכם. יש לי מחשב נייד מדגם acer aspire 5741g מזה מספר חודשים יש כמה תקלות מוזרות במחשב שלי. הבעיה היא שלמרות שהמחשב מחובר למטען הסוללה לא מגיעה למצב של 100% יותר מזה היא לא מגיעה למצב של 50% - כך שיוצא מצב שתמיד צריך להיות מחובר וזמין למטען. המחשב ברשותי מזה כשנתיים, פחות או יותר. בנוסף, המקלדת קשה מאוד! צריך ממש להתאבק לפעמים, ודבר זה פשוט מתסכל באמצע הקלדה מהירה באמצע שיעור (סטודנטית) יתרה מכך, קרה לי בחודשים האחרונים שפשוט חלונות נסגרים מעצמם, כאילו נלחץ משהו במקלדת ונסגר החלון (קרה בכרום - דפדפן, ולא פעם ב word 2010 - נמחקו לי כתוצאה מכך שיעורים שלמים....) אין סיכוי שמדובר במישהו שפרץ וכו' היות והמחשב עבר פירמוט וניקוי כולל, כמו כן קיים ESET Sma…

• 1 תגובה
    • 889 צפיות
  14. Started by apolo1,

שלום לכולם, ברשותי מחשב נייד של IBM מסוג T43, לפני מספר שבועות החלפתי הארד דיסק מ- 40GB שהגיע עם המחשב ל- 80 חדש, (בנוסף להודעה המרגישה בעליה שההארד דרייב אינו תואם..), התקנתי עליו XP PRO עם SP2 וכל העדכונים, התקנתי כמובן את כל הדרייברים עם system update 3.14, אך עדיין יש לי בעיה אחת קטנה..(גדולה!!!) אני לא מצליח להתקין את הכ.קול, בכל פעם שאני מנסה להתקין אני מקבל הודעה, driver not found כלומר, מערכת ההפעלה בעצמה אינה מזהה את הכ.קול, ניסיתי לחפש ב Bios איזו הגדרה, חשבתי אולי מוגדר לכרטיס להיות במצב Disable אך לא מצאתי כלום, נתקלתי בעבר במחשב הנייח שלי שה Bluetooth תפס את היציאה של הכ.קול ואחרי שביטלתי את ההתקנה, המוסיקה חזרה לרמקולים והכ.קול חזר לתפקד כשורה אבל פה, ה- W…

• 1 תגובה
    • 655 צפיות
  15. Started by טומי גאן1,

היי, יש לי כבר כשבועיים את המחשב לנובו G550 2958, הוא עובד בסדר גמור- דבר אחד שממש מציק, במיוחד בתור סטודנט הוא שהמסך נכבה אחרי דקה שלא משתמשים במחשב. כלומר רואים את שולחן העבודה מוצלל, אבל המסך כבוי. שיניתי את הגדרות השינה של המחשב ל"אף פעם לא נכבה" ועדיין אחרי דקה- חושך. זה מציק מאוד, במיוחד בתור סטודנט כשאני לרגע מוריד את הראש לכתוב משהו והמסך כבר כולו שחור... מישהו יודע איך לפתור את הבעיה? האם זהו איזשהו פגם במחשב או משהו בהגדרות של הויסטה?

• 3 תגובות
    • 878 צפיות
  16. Started by שמואל דקל,

שלום. יש לי מחשב נייד dell xps 12 9q33 intel u4500 ויש לו 2 חיבורי USB 3 ואחד פועל כראוי והשני לא עובר לי את ה40 מגה ממש כאילו הוא USB 2. כל הדרייברים מעודכנים לגמרי חשבתי לפני שאפנה לתמיכה טכנית לפנות למומחי האתר אולי יגיע לי מכאן הפתרון

17. שלום שלום, לחברה שלי יש לפטופ של IBM דגם T43 והיא השתמשה בו כמחשב "נייח" - הוא לא זז מהשולחן שלה וכל הזמן היה מחובר לחשמל. לפני כמה זמן קפצה לה התראה שמצב הסוללה לא טוב וצריך להחליף אותה (היא לא הייתה מצליחה לעבוד על המחשב שעתיים רצופות בלי חשמל וwireless כבוי) השבוע התקלקל לה המטען \השנאי של המחשב, וב IBM אמרו לה שאפשר להשיג אותו רק אצלם, אבל הם רוצים מחיר ממש גבוה (252 ש"ח ועוד בלי הכבל) מישהו יודע איפה אפשר להשיג כזה מטען במחיר יחסית סביר? אני רוצה לקנות לה סוללה חדשה אבל אני שוקל לקנות מחו"ל כי חבר טס לארה"ב עוד חודש. יש איזה משהו שצריך לעשות על מנת לשמור על חיי הסוללה ועדיין להישאר מחובר לחשמל? תודה רבה חבר'ה, יום טוב

• 4 תגובות
    • 639 צפיות
  18. שלום לכולם. ברשותי מחשב נייד של MSI, דגם PR600. לאחרונה פירמטתי את מחיצה C והתקנתי Windows XP SP3. כמו תמיד, לפני שאני מתחיל להתקין מחדש תוכנות שונות, אני מכניס את דיסק ההתקנה של המחשב הנייד (שהגיע יחד איתו) ומתקין דרייברים של ישומים שונים (מסך, לוח אם, חיבור אינטרנט, אודיו... ). הפעם, מסיבה לא ברורה, האודיו של המחשב אינו עובד. הצצה בלוח הבקרה באפשרויות האודיו (Sound and Audio Devices) מאשרת את תמונת המצב: "No Audio Device". הצצה בלוח הבקרה בתוכניות המותקנות במחשב (Add or Remove Programs) מאשרת, שהדרייברים אכן מותקנים במחשב. הצצה ב- Device Manager חושפת מספר התקנים עם סימן קריאה צהוב, אך אף אחד מהם אינו קשור לאודיו. ניתן גם לראות, שכל רכיבי האודיו מותקנים שם כראוי. ראוי…

• 1 תגובה
    • 659 צפיות
  19. Started by liran877,

קניתי מחשב inspirion 3537 של דל עם מעבד I7 וכרטיס מסך radeon 8850m יש לי בעיה שאני פותח את המסך אז הוא לא נדלק בחזרה והמנורות של המחשב עובדות רגיל. יש לי אותה בעיה שהמחשב לא מתעורר ממצב שינה. ניסיתי להתקין דרייברים חדשים לכרטיס מסך של raden וגם לכרטיס מסך הבנוי של intel iris 4400 הבעיה לא נפתרת וממש מעצבנת למחשב חדש. אגב אני משתמש בוונדוז 8.1 חוץ מהבעיה הזאת המחשב עובד מצוין גם במשחקים כבדים אז אני לא חושב שזאת בעיית חומרה דווקא

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by arche,

שלום לכולם. יש לי נייד של סוני חדש כאשר אני עובד ללא כבל רשת הכול עובד תקין , ברגע שאני מחבר כבל רשת לנייד וגולש באינטרנט אחרי כמה זמן המערכת נופלת למסך כחול מה יכול להיות תודה מראש

• 5 תגובות
    • 727 צפיות
  21. Started by Pure-Gold,

שלום, לחבר שלי יש מחשב נייד מדגם Gigabyte w566n וכרטיס מסך nvidia gforce 8400m gs. הוא נתקל בתופעה הבאה (ראו קישור): http://i.imgur.com/gKRob.jpg הוא ניסה להתקין את הדרייברים העדכניים של nvidia וכמובן שזה לא עזר. כמו כן הוא מדווח שזה לפעמים מרצד. בנוסף לפעמים בניסיון להעלות את חלונות הוא נתקע באמצע ורק לאחר המתנה מסויימת (כאשר המחשב כבוי), ניתן לשוב ולהדליק את המחשב מחדש. עושה רושם שהכרטיס מסך נדפק מהחום ואולי עוד כמה דברים. מה כדאי לו עוד לבדוק לפני שהוא שולח אותו למעבדה? ולאילו מעבדות אמינות כדאי להפנות אותו עם המחשב הנ"ל? תודה.

• 6 תגובות
    • 2.4k צפיות
  22. שלום חברים. אצל אחד העובדים בארגון אצלנו יש את המחש הנייד שציינתי, התחילו אצלו מסכים כחולים היום בלי שהוא יודע להגיד אם עשה שינוי כלשהו במחשב. הבעיה שהמסך הכחול מופיע לפחות משניה ונעלם כך שאני לא מספיק לראות על מה הוא מצביע,ואז המחשב שוב מאתחל את עצמו עולה ה BAR של הוינדוס,מסך כחול לשניה,ושוב מאתחל ככה בלופ אינסופי. לכן אני גם לא יכול להיכנס ל event log ולראות בעיות חומרה. גם כאשר נסיתי להיכנס במצב בטוח אותה בעיה קרתה. נסיתי להריץ בדיקה אוטומטית של הזיכרון, לא נמצאה בעיה. הרצתי תיקון אוטומטי לדיסק גם לא מצאה בעיות. אי אפשר לעשות שחזור מערכת כיוון שאין נקודות לשחזור. אני עכשיו מוריד אימיג' כדי לפרמט את המחשב בתקווה שזה משהו תכונתי ול…

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. שלום רב, מזה זמן המחשב בין אם בזמן ביצוע פעולה ובין אם במצב ביניים, פועל ע"פ הPERFORMANCE בTASK MANAGER במצב מקסימלי של 100% (מה שמאט את זמן התגובה וגורם להתחממות מתמדת) האם יש פיתרון לבעייה? האם פירמוט הוא הצעד המתבקש? השימוש בזיכרון הפנימי נע בין 250-400 מתוך 700+ תודה ליאור.

• 8 תגובות
    • 776 צפיות
  24. Started by dudyd1,

בס"ד קודם כל אני רוצה לציין שקראתי גם בפורום הזה וגם בפורומים אחרים שאלות ותשובות בנושא הזה אבל לא היה מענה ספציפי בנוגע לבעייה שלי. הגדרת בעייה: התקנתי על המחשב הזה win 7, ולאחר זמן מה שמתי לב שכשהמחשב מוגדר במצב 'שינה' (לא מצב 'מצב שינה' שזה שונה) אז במקום לשקוע בתרדמת מסויימת הוא פשוט נכבה לגמרי בצורה שכאילו כיבו אותו בפתאומיות (כי אחרי שאני מפעיל אותו בחזרה עולה החלון המפורסם שאומר לי לבחור: מצב בטוח,מצב בטוח עם רשת, הפעלה רגילה). יש לציין שכאשר אני מגדיר לו מצב 'מצב שינה' הוא מבצע מצב זה כראוי - מכבה את המחשב כהלכה ולאחר הפעלה מביא אותי למצב הקודם. הערה: המחשב נייד בא עם win vista. יש לי חשש מסויים שאולי יש דברים שלא יעבדו טוב עם win 7 במחשב הזה. תודה לעוזרים וחג שמח…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. כאשר אני רוצה לעבור למצב שינה המחשב עושה כאילו הוא עובר למצב שינה אך הוא פתאום פועל וכשאני פותח את המחשב לבדוק מה קרה אני מקרה הודעת שגיאה במסך שחור "windows recovery falied" ונותן לי מספר אפשרויות SAFEMODE start windows normaly וככו' אם אני לוחץ להפעיל את הWINDOWS אז המחשב עולה וכאשר אני רוצה לעשות מצב שינה הוא עושה לי RESTART כאשר אני רוצה לכבות את המחשב הוא עושה לי RESTART . אני לא יודע ממה בעיה זו יכולה להיות בהנחה שהמחשב חדש,תודה לעונים. אני צריך לכבות את המחשב מהכפתור בשביל שזה יפתר.[br]פורסם בתאריך: 22.11.2008 בשעה 13:49:46 סליחה שאני מקפיץ,אבל לאף אחד אין מושג לגבי בעיה זו ממה היא יכולה להיות?חשוב לציין שהבעיה לא תמיד

דיונים חדשים בפורומים