עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. הי, קניתי לפני כמה ימים מחשב נייד של ASUS. התקנתי לו win7 והתקנתי את הדרייברים שלו מהדיסק שהגיע איתו. ועכשיו יש לו בעייה מוזרה, כשהוא בחשמל אז הכל בסדר אבל כשהוא מנותק מהחשמל האינטרנט האלחוטי מתחיל לעשות בעיות. לפעמים הוא לא עובד בכלל ולפעמים הוא עובד אבל בעייתי. חשבתי שאולי זה קשור לאפשרויות של הצריכת חשמל אבל לא הצלחתי למצוא פיתרון.. מישו יכול לעזור לי? תודה

• 1 תגובה
    • 533 צפיות
  2. Started by talt18,

שלום לכולם, יש לי מחשב Hasee, ובזמן האחרון קרה לו משהו מוזר. כשאני מנתק את הכבל של ההטענה (חיבור לחשמל) נכבה המחשב. ניסיתי לשחק עם ההגדרות, אבל כלום לא עזר, מה יכולה להיות הבעיה?

• 6 תגובות
    • 828 צפיות
  3. ה SURFACE של העכבר עובד רגיל, אבל ה SCROLL לא מגיב.. על חלק מהמשטח בצד ימין יש כמו קו כזה, שתמיד היה נותן תאפשרות של SCROLL כמו בעכבר שולחני. כרגע זה לא מתפקד ופועל כמו חלק רגיל במשטח.. הנייד: HP DV6.. מהסדרה הזו. תודה לכולכם.

• 2 תגובות
    • 657 צפיות
  4. היי אנשים, לפני כמה שנים קניתי את הנוטבוק של אייסר. מחשב דיי חלש, מעבד Atom Z560 עם 2 גיגה זכרון. בעבר יכולתי בלי שום בעיה לפתוח אתרי אינטרנט (כמה במקביל) לעבוד על אקסל\וורד (שימש אותי בלימודים) ולראות סרטים (רגילים, לא HD). העניין המוזר שבשנה האחרונה לוקח למחשב לפעמים דקה שלמה להכנס לאתר (האינטרנט תקין) הוא ממש איטי ברמות בלתי נסבלות. לפעמים לוקח לו 5-10 שניות לפתוח את המיני תפריט אחרי שאני לוחץ כפתור ימני בעכבר. מעבר לזה, כל וידאו (סרט) שאני מנסה להריץ, ה BSplayer \ VLC נותנים לי שגיאה. התקנתי codec packs ונתתי ל BSplayer להוריד את כל הקודקים שהיו חסרים - כך שזו לא בעיית קודק. חשוב לציין שזה המצב גם לאחר שחזור מלא של המחשב (פירמוט + התקנת הווינודס והדרייברים כמו שהמחשב…

• 4 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. שלום יש לי דל E6400 והתקנתי את הקונטרול פוינט של דל ואת המנהל חיבורים. אולם שאני מנסה הלגדיר אותו או להפעיל אותו הוא אומר לי שכרגע התוכנה לא שולטת על חיבורי ה WI-FI שלי ועל מנת להגדיר או להפעיל חיבור יש להפעי את התוכנה ששולטת בחיבורים. אני כן מצליח להתחבר לאינטרנט על ידי לחיצה על סמל הרשת וניהול הרשתות אבל לא מצליח להגדיר את התוכנה של דל כשולטת בחיבורים תודה מראש נ.ב איך נכנסים לביוס בגדם הזה?

• 3 תגובות
    • 680 צפיות
  6. שלום רב, יש ברשותי את המחשב הנייד הבא - http://ksp.co.il/?uin=17160. יש לי איתו בעיה, אני לא מצליח להגדיר את הכרטיס מסך של AMD. משום מה כל הזמן רק הכרטיס מסך של אינטל פועל. גם כאשר אני מפעיל משחק, הוא נתקע ולא מחליף ל-AMD. ניסתי להוריד דרייבר מאתר של AMD, אך הוא טוען שהחומרה לא נתמכת. מה אפשר לעשות? תודה

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  7. Started by sku4no,

היי.. יש לי בעיה קטנה עם הלפטופ..הרמקולים לא עובדים זאת אומרת הם עובדים מצוין, רק שלא שומעים כלום.. למישהו יש מושג מה זה?ואיך מטפלים בזה? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 644 צפיות
  8. Started by ranranran,

הטאצ'-פד של המחשב לא עובד כמו שצריך וכשאני משתמש בו אז הסמן של העכבר כל הזמן קופץ איך אפשר לסדר את זה? המחשב מסדרת Thinkpad edge 531 תודה לעוזרים

• 12 תגובות
    • 6.8k צפיות
  9. שלום שלום מזמן לא כתבתי פה.. אז ברשותי דל ווסטרו 1510, אני משתמש בכרטיס קול חיצוני שמחובר ביו אס בי.. עכשיו הכרטיס עובד מצויין עד שאני מפעיל את ה WI FI... אז הוא מפסיק לעבוד..ברוב בהמקרים ואז כמובן אין קול.. ואני גם לא יכול להשתמש בכרטיס לעבודה השוטפת... כדי שהוא יעבוד אני צריך לעשות לוג אאוט.. שה WI FI עובד ואז אני יכול לעבוד במקביל.. אבל גם לא תמיד... לפעמים אני גם צריך לעשות ריסטרט שהכרטיס יחזור לעבוד... מה הסיבה זה קורה??

• 2 תגובות
    • 627 צפיות
  10. Started by doar54321,

שלום לכולם יש ברשותי מחשב נייד של אייסר הכל היה תקין אך לפתע כאשר אני מחבר את המטען הנורה של המטען מהבהבת והמחשב אינו נדלק. האם משמעות הדבר שנשרף המטען או חלילה נהרס המחשב אשמח לקבל תשובות. תודה

• 3 תגובות
    • 573 צפיות
  11. Started by smit,

קניתי את המפצל שמחבר את המקלדת לחיבור ה USB. עכשיו ברגע שאני לוחץ על CAPS LOCK, NUM LOCK, SCROOL LOCK המקלדת פשוט מפסיקה לעבוד ואז רק המקלדת שבנוייה בנייד עובדת.. למה זה?!

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  12. לפני שבוע קניתי את משטח הקירור הזה בגלל נטיית ההתחממות הקשה של הלפטופ שלי. dell inspiron1564 דבר ראשון, המשטח הגיע בלי כבל שזה מאוד מוזר. המשטח פעל פעם אחת ומאז אי אפשר לדעת מתי יפעל, לפעמים כן ולפעמים לא. לחיצות על הכפתורים לא משנות כלום. מה אפשר לעשות? זרקתי כבר את האריזה. תודה רבה אושרי

• 1 תגובה
    • 897 צפיות
  13. אהלן לכולם, הT400S החדש שלי מעולה, בקרוב אתן חוות דעת מפורטת עליו. לגבי הבעיה שבה נתקלתי, כשאני משתמש בדפדפן אינטרנט (אקספלורר 8 ) ויש על המסך הרבה פרסומות FLASH המעבד עובד לא מעט ולגלול את העמוד מטה ומעלה מלווה ב"קירטועים" - הגלילה לא רציפה כמו במחשב הנייח שלי שאמור להיות בעל אותה עוצמת עיבוד מבחינת המעבד, אבל יש לו כרטיס מסך (לא משהו מפוצץ - GEFORCE 7600GT). במחשב הנייח המעבד לא עובד יותר קשה כשיש פרסומות לעומת המעבד בנייד שעובד הרבה ולעתים מגיע אף ל60-70 אחוז. מה בעצם קורה פה? האם זה בגלל המעבד הגרפי המובנה? והשאלה הגדולה - האם יש לזה פתרון? תודה מראש, אור

• 0 תגובות
    • 591 צפיות
  14. Started by romanbez,

מחשב נייד DELL VOSTRO 1500 יש לי בעייה די מוזרה המחשב פועל תקין במשב 10 דקות בדיוק לאחר מכן BACKLIGHT של המחשב נכבע ואז חשוך לגמרי כאילו שמחשב כבע, למרות שמחשב ממשיך לעבוד תקין. (עם מסתקלים על המסך בזוית מסויימת אז ניתן להבחין כי מחשב עובד). עם סוגרים את המחשב ופותחים שוב הכל חוזר לפעול שוב אחרי 10 דקות. עם עושים פעילות זו שוב ושוב הזמן עד לכיבוי BACKLIGHT מתקצר לפחות. עם מורידים את הבהירות של המסך אז הכל עובד תקין ללא בעייה. אני בהתחלה הורדתי בהירות בדרגה אחד ושבוע זה עבד תקין אכשיו זה קורה גם בבהירות MAX-1, ולכן עברתי לעבוד בבהירות MAX-2 אך הינני פוחד שזה יתגבר. כאילו שיש איזה רכיב שמתחמם כנראה לפי מה שאני מבין. העם למשהו יש מושג מה הבעייה והעם ניתן לפתור אותה בתנאים…

• 3 תגובות
    • 802 צפיות
  15. Started by gilke85,

קניתי באיביי עכבר של מייקרוסופט בלוטוט (הקלאסי) וקיבלתי אותו וכשחיברתי אותו למחשב שלי הוא עבר אך ורק אם שמתי אותו ממש על המחשב שלי מימין לטאצ' פאד, אם שמתי אותו 5 סמ ליד הוא כבר לא הגיב... יש סיכוי שהבעיה היא במחשב שלי ולא בעכבר? למרות שאני מעביר קבצים מהפלאפון למחשב דרך בלוטוט בלי בעיה. תודה לעוזרים

• 1 תגובה
    • 932 צפיות
  16. Started by Gvaq,

שלום לכולם, יש לי נייד של דל, Vostro 3300 עם Windows 7 64bit. מתאם הBT הוא Dell Wireless 365 Bluetooth Module (דרייבר: http://www.dell.com/support/home/us/en/19/Drivers/DriversDetails?driverId=01JT5). כל כמה ימים הבלוטות' פשוט נעלם- אני משתמש ברמקולים BT של הרמן קרדון (Soundstick wireless) ובאמצע ההשמעה הסאונד עובר לרמקול של המחשב, הדרייבר נעלם ממנהל ההתקנים, וסמל הBT בשורת המשימות נעלם גם הוא. כשאני מנסה להתקין מחדש את הדרייברים והתוכנה, אני מקבל את הודעת השגיאה הבאה: Please turn on or plug in ypur Bluetooth device in order to continue intallation נורת הפעילות של הBT דלוקה (אין דרך לכבות אותה למיטב ידיעתי), אך התוכנה לא מזהה את ההתקן בשום דרך. בד"כ זה מסתדר לבד אחרי כמה …

• 10 תגובות
    • 4.2k צפיות
  17. Started by lesForce,

שלום לכולם קניתי נייד של dell מדגם vostro 5480: http://ksp.co.il/?select=&list=1&sort=2&glist=0&uin=27337&txt_search=5480&buy=&minprice=0&maxprice=0 ולצערי המסך מגע מזהה נגיעות כאשר אני בכלל לא נוגע במסך. סרטון שממחיש את הבעיה: מה שניסתי לעשות זה לשחזר את הוינדוס לברירת מחדל, וגם החלפתי את הדרייבר לזה של מיקרוסופט ועדיין הבעיה נמשכת. לפני שאני פונה לאחריות, רציתי לשאול אם למישהו יש רעיון איך לסדר את זה? אם זו בעיה בחומרה זה די מבאס כי אני לא אוהב שפותחים את המחשב ומנסים לסדר שם דברים, בטח לא במחשב חדש

18. Started by mistro,

אז ככה כשה אני רוצה לשדר את המצלמה שלי למשתמש במסנג'ר אין אפשרות לקיים חיבור ,המצלמה עובדת הכל טוב והDRIVER מעודכן אבל משום מה הוא נכשל ולא מתחבר. לעומת זאת בסקייפ אין שום בעיה לקיים שיחות וידאו כלומר מתחבר בקלות . הצעות??? מערכת VISTA ULTIMATE X64 מחשב:HP DV6000

• 0 תגובות
    • 453 צפיות
  19. Started by DuDsAn,

אהלן , רכשתי Y700 ושמתי לב שישנם אפליקציות שנפתחות מטושטש (STEAM למשל) . יש לי WIN 10 64BIT . אשמח אם מישהו נתקל בדבר דומה? מסך 15.6 אינץ 1920X1080

• 2 תגובות
    • 726 צפיות
  20. היי, 0 רכשתי השבוע לפטופ חדש של לנובו דגם Z50 . המחשב מגיע עם כרטיס מסך Nvidia Gforce 840 ומסתבר גם כרטיס מסך של אינטל מובנה. כשאני עושה הכפלת תצוגה (מראה) וכמובן כשאני ברזולוציה 1920 על 1080 , אז בטלוויזיה התמונה מעט מתוחה, יוצאת מהמסגרת . המחשב והטלוויזיה כמובן תומכים ברזולוציה הזו, עבדתי כך שנים עם המחשב הנייח שלי. יש לציין שניהול המסכים וההגדרות נעשה בתוכנה של אינטל ולא של NVIDIA (לאחר שיחה עם חברת לנובו הוסבר לי שהכרטיס החזק נכנס בעת הצורך ובצורכי סוללה). ניסיתי כמעט הכל אפשר להגיד... רק כאשר אני משנה את ההכפלה לרזולוציה 1280 על 720 אז ניתנת לי האופציה לעשות scaling לטלוויזיה ואז אני מסדר זאת. מיותר לציין שזה לא פיתרון עבורי מכיוון שאני הולך לצפות סרטי FULL HD ולשם…

• 10 תגובות
    • 2.7k צפיות
  21. Started by orrman,

שלום כולם, קניתי לחברה שלי בהמלצת הפורום כאן Dell Vostro 5470 לצורכי הלימודים שלה. היא ביקשה שהמחשב יהיה חזק מהיר וקל (בעקבות טראומה מהמחשב הקודם) אז בחרנו בדגם i5 128gb sdd 8gb ram עם הכרטיס מסך 740.. המחשב הגיע אלינו לפני כשבועיים. מאז הרבה פעמים היא לא מצליחה להתחבר לwifi הביתי שלנו ולפעמים מתחברת אבל האינטרנט לא באמת עובד. עם כבל רשת נראה שזה עובד בסדר. בשאר המחשבים בבית (המקבוק שלי, htpc שמחובר בכבל) האינטרנט עובד כרגיל והכל בסדר. גם במחשבים של חברות שלה כשהן באות ללמוד בדרך כלל הכל עובד כראוי. רק אצלה לא. כמובן שאני אפעיל את האחריות במידת הצורך ואדרוש להסברים מהחנות שקנינו ממנה אך אני רוצה לשאול האם מישהו חווה בעיות דומות? חוסר קליטה/יכולת להתחבר לwifi? קליטה מאוד נ…

• 27 תגובות
    • 17.2k צפיות
  22. Started by kobi3211,

שלוםפ לכולם יש לי בעיית איטיות רצינית במחשב מסוג LG מערכת הפעלה ויסטה 1G DDR667 בעקרון המפרט בסדר גמור אז למה הויסטה המעצבנת הזאת כזו איטית ?

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  23. אהלן חברים, הלפטופ הוא בן כ 6 שנים. הוא בזמן האחרון נתקע לעיתים קרובות ואיטי ממש. פתחתי אותו עד לרמה שהוצאתי את הצלע קירור לגמרי וניקיתי אותה (לא מרחתי משכה תרמית כי אני לא יודע מה לקנות ואיפה למרוח) המחשב מבחינה פיזית גדול וממש מתאים לצרכיי, הבעיה היא כנראה החומרה הישנה שיש בתוכו. אני חושב אולי לקנות זכרון יותר גדול (יש במחשב הזה 4 GB זיכרון) כלומר להגדיל ל 8 GB וכמוצא אחרון לקנות כונן קשיח SSD או להחליף את הלוח אם עם המעבד לחדש. בקשר ללוח אם אין לי מושג איזה מעבד מובנה יש בתוכו (חפשתי באייביי ולא מצאתי איזה מעבד) העלתי גם תמונה של הביצועים של המחשב (ניתן לשים לב לקפיצות המוזרות של המעבד שאני לא מבין ממה הן מגיעות) על מנת לקב…

• 0 תגובות
    • 512 צפיות
  24. Started by piwi,

בעבר הבעתי פה בפורום את פקפוקי באמינות של חלק מהחנויות שמוכרות מחשבים ניידים בארץ : http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=414882.msg3563032#msg3563032 דעתי זכתה לביקורת נחרצת (QttP). מסתבר שכעת יש סימוכין להשערות שלי : http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000491175&fid=2

• 5 תגובות
    • 877 צפיות
  25. Started by nadabometal,

שלום, יש לי מחשב נייד כמצוין למעלה עם מערכת הפעלה וינדוס 7 גרסה ביתית מקורית לאחרונה נתקע לי המחשב והייתי חייב לבצע כיבוי אלים (עם הכפתור). לאחר ההדלקה הופיעה לי תוכנה בשם כלי תיקון האתחול שמנסה למצוא בעיות (שכביכול יש) באתחול המערכת. התוכנה לא מצאה פתרון לבעיה ולא מאפשרת כניסה לוינדוס אלה לבצע הפעלה מחדש וכך שוב ושוב. ניסיתי להפעיל את המחשב במצב בטוח או כל מצב אחר, אבל בכל מקרה זה מגיע למסך הוינדוס עם התוכנה לתיקון האתחול רצה. עזרה בבקשה . . .

• 4 תגובות
    • 790 צפיות

דיונים חדשים בפורומים