ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,400 דיונים בפורום זה
-
תגידו... זה רק אצלי או שלפטופים מתחממים ממש מהר? אני פותח 8 טאבים בדפדפן והמאוורר מתחיל לעבוד שעות נוספות. אני מנסה לצפות בסרט יוטיוב מסך מלא... כנ"ל. ומה לגבי מערכות הקרור החדשות שיש במחשבים ניידים? קראתי שיש לHP את HP COOL SENSE ולASUS את ICE COOL (למתחרים יש גם?)
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
יש לנו במשפחה שלושה מחשבי HP PAVILION 1. שניים מהם נרכשו ביולי והם עם מערכת WIN7. המצלמה המובנית עבדה בהם בדרך כלל אך לפני כחודש הפסיקה בשניהם. מחשב שלישי נרכש לפני כחודש והמצלמה שם בהתחלה עבדה לסירוגין ועכשיו לא עובדת כלל. (WIN 8). קשר עם התמיכה של HP הניב סיוע טלפוני הדוק ואדיב אך ללא תוצאות. בשורה התחתונה הם מציעים לפרמט את המחשב ולהתקין מערכות הפעלה מחדש... ואם זה לא יעזור - לשלוח למעבדה שלהם (9 ימים עם שליח או לבוא פיזית ולנסות שיבדקו במקום). איך שלא מסתכלים על זה זה מבאס. אצלי המחשב כנ"ל השלישי - מנהל ההתקנים מדווח על חומרה לא ידועה וכל נסיון לאפס/להסיר ולהתקין מחדש - עולה בתוהו. המחשב, אגב, מתייחס למצלמה המובנית כהתקן USB בגלל שיטת החיבור הפנימית. י(מחשב אחד נוסע ל…
-
- 2 תגובות
- 807 צפיות
-
-
שלום לכולם, מזה תקופה יש לי בעיות עם הסוללה של הנייד שלי (כרגע בת שנתיים וכמה חודשים). לאחרונה, הוא לא מחזיק לי יותר מ-30 דק', וזה רק עם אני מבטל רמקול, אינטרנט, בהירות אפסית וכו' (גם הווינדוס מסמן לי להחליף כל הזמן). הבעיה רק גוברת עקב היותי סטודנט שלא תמיד נגיש לשקע חשמל. לאור זאת, החלטתי לקנות סוללה חדשה. כרגע יש לי סוללה סטנדרטית של 6 תאים. אשאל קודם - מכיוון שיש יתרונות לסוללות גדולות יותר, האם הן מומלצות? כמה תוספת תהיה להן - למשל 9 חדש מול 6 תאים חדש? כנ"ל 12? והאם זה שווה מבחינת משקל...? רפרפתי קצת ברשת וראיתי שיש הבדלים מטורפים בין חנות אחת לשנייה. כרגע אלו ההצעות הזולות יותר שנתקלתי (איני מכיר את החנויות הללו - אשמח להמלצות): http://pc2.co.il/items/86362-…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שבוע טוב לכולם ברשותי מחשב נייד מתוצרת טושיבה satellite a200-14e המחשב הנייד שלי הגיע עם מערכת הפעלה WIN VISTA אני רוצה להתקין את ה WIN XP וזה פשוט בעיתי כבר ניסיתי מספר פעמיים משו יכול לעזור ולאתר את כל ה DRIVER שאני זקוק להם אני לא רוצה להתקין אתהמערכת ההפעלה ולהתקע שוב המון תודה וגמר חתימה טובה גלעד
-
- 8 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. לפני כחודשיים עידכנתי את הגרסה של ווינדוס ל8.1 דרך החנות של מיקרוסופט. הנייד שלי Samsung Ultrabook NP530U4E נקנה לפני כ7 חודשים וכמובן הגיע עם עותק מקורי של ווינדוס 8. לאחר העדכון, התגלו לי לא מעט בעיות של דרייברים, הנה החלק העיקרי שלהן: 1. בהירות המסך-מקשי הFN לשליטה במהירות המסך לא משפיעים. אני רואה את השינויים בבאר הזה של הבהירות (עולה או יורד בהתאם למה שאני לוחץ) אך בפועל בהירות המסך לא משתנה. יש לה שני מצבים כרגע: אם אני פותח את המסך (בין אם ממצב שינה או מצב כבוי) כאשר המחשב מחובר לחשמל אז הוא עולה על בהירות מירבית ונשאר כך גם כאשר אני מנתק את החשמל. אם אני פותח את המסך כאשר הוא לא מחובר לחשמל, זה על בהירות מאוד נמוכה ולא משתנה גם אם אני מחבר לחשמל. שוב, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד- Dell XPS M1330, ובזמן האחרון החלו לצוץ אצלו הרבה בעיות עם הטענת הסוללה. קודם כל, המחשב אינו קולט כמעט תמיד את המטען, ולוקח זמן עד שאני מצליח למצוא את המגע הנכון בו הוא מתחבר למטען. בנוסף, המחשב אינו מזהה יותר את המטען, ואינו מסכים עקב זאת להטעין את הסוללה, אלא עובד על המתח הישיר של המטען בלבד. בעקבות זאת המחשב גם עובד לאט יותר. טכנאי שבמקרה ראה את המחשב הציע להחליף את המחבר של המטען בחדש, רק אין לי מושג היכן אפשר למצוא אחד כזה. (שחכתי להזכיר כי המחשב כבר אינו מצוי בתחום האחריות, לכן אין ממש טעם ללכת למעבדת היבואן). מה אתם מציעים לעשות? והאם אתם מכירים איזו חנות שמוכרת חלפים כאלה למטען באזור תל-אביב/ השרון?
-
- 0 תגובות
- 914 צפיות
-
-
היי, רציתי לברר משהו איתכם, יש לי מחשב נייד של אסוס (G73) והוא מגיע עם מערכת הפעלה מובנית בהארד דיסק שמגיע עם המחשב. החלטתי להחליף לא מזמן את ההארד דיסק המכני שמגיע עם המחשב ל-SSD. עכשיו אין לי את האפשרות להתקין מערכת ההפעלה דרך הריקברי יותר אז פניתי לאסוס בשביל לקבל דיסק של ווינדוס, כמו שהתמיכה של מיקרוסופט הורתה לי לעשות. אסוס אמרו לי שאם החלפתי הארד דיסק אני צריך לקנות מערכת הפעלה חדשה, אין אפשרות לקבל דיסק. השאלה היא האם זה נכון או שנפלתי על נציג אידיוט, כי זה ממש נשמע לי לא הגיוני... השיחה שלי עם נציג אסוס ישראל לפניכם: " שלום, זהו מרכז השירות המקוון של אסוס.שמי הוא Gilad. כיצד אוכל לסייע לך? 16:11 היי 16:11 שלום ליאור 16:11 ברשותי מחשב נייד של אסוס, החלפתי לו …
-
- 5 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
היי! קניתי היום מחשב דל חדש dell latitude E6400 P8600 עם 4 ג'יגה זכרון והארד דרייב 250 ג'יגה במהירות 5400 ניסיתי להתקין עליו וינדוז XP עם service pack 2 (מכמה דיסקים שונים, גם גרסאות חוקיות וגם גרסאות פרוצות) וכל פעם קבלתי ERROR באמצע ההתקנה שהמחשב נתקל בתקלה ושאולי הדרייברים שהותקנו לאחרונה (אהמ אהמ... אין לי כלום על המחשב!!) דופקים את ההתקנה ותעשו ריסטרט למחשב... עכשיו, נשאלת השאלה, יש מצב שעם החומרה של המחשב הזה אי אפשר להתקין וינדוז XP וצריך להתקין ויסטה...? או שהמחשב החדש והיפה שלי דפוק בחומרה ואני צריכה ללכת להחליף...? מאוד אשמח אם תוכלו לעזור לי.. אירה
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
חשוב לי שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט ויציב (התלבטות בספק כח ומארז בהמשך) Intel Core 2 Quad Q6600 2.40Ghz 8MB Conroe -=Stepping G0=- OEM 1420¤ Gigabyte GA-P35-DS3L Conroe Support GP35DS3L 548¤ Arctic Cooling Freezer 7 Pro 120¤ Western Digital 320Gb 16MB WD3200AAKS 434¤ Gigabyte 8800GT G92 512MB DDR3 DualDVI Retail 1594¤ לגבי הזכרונות יש לי התלבטות בין שניים: G.Skill 2GB DDR2-800 DualKit (2x1GB) F2-6400CL4D-2GBPK CL4-4-4-1 401¤ OCZ 2GB DDR2-800 Platinium Rev 2 DualKit (2x1GB) CL4-4-4-15 407¤ לגבי הספק חשבתי על Corsair 450W 33A @ 12V CMPSU-450VXEU 446¤ יש ספק שעדיף עליו מבחינת שקט וביצועים? לגבי המארז אני מעדיף כמה שיותר שקט וחשבתי על אחד משני אלה: Coolermaster CM…
-
- 5 תגובות
- 650 צפיות
-
-
שלום, לאחרונה המחשב נכבה תוך כדי עבודה, וללא כל התרעה מוקדמת, בעיקר כאשר הוא מחובר לחשמל (אך לא רק). הרבה פעמים לאחר שזה קורה לא ניתן להפעיל את המחשב מחדש מייד לאחר מכן. הוא מתחיל לעלות ונתקע על מסך האתחול (מסך לבן שכתוב עליו בגדול "lenovo"). כשזה קורה כל שנותר לי לעשות הוא לכבות את המחשב ולנסות להדליק אותו לאחר זמן ולקוות שיידלק. לעיתים אני נדרשת להדליק אותו 3 - 4 פעמים ברציפות עד שהוא נדלק. למישהו יש אולי מושג באיזה בעיה מדובר? תודה מראש למשיבים
-
- 4 תגובות
- 843 צפיות
-
-
לחברה שלי יש מחשב נייד של HP 620. המחשב דיי ישן בן כ3 שנים, עבר הרבה העללויות. לפני חצי שנה הבטריה חדלה לתפקד, ועכשיו אנחנו משתמשים בו רק בעזרת חיבור ישיר לחשמל. אבל החיבור ממש לא יציב, ואם מזיזים קצת את הכבלים או המחשב המחשב נכבה. למשהו יש רעיון איך אני יכול לקבע את חיבור החשמל?
-
- 6 תגובות
- 938 צפיות
-
-
שלום, אני מנסה לצרוב סרטים בכונן DVD ולא מצליח. ניסתי במספר תוכנות וזה כותב לי שאני צריך לאתחל את הכונן. לפעמים זה כן צורב לי אך הדיסק לי עובד לי בשום DVD. אני חייב לציין ששירים זה צורב לי בלי בעיה ושיש לי חבילת מקודדים הכי חדשה שיש. מה הבעיה ????? :s05: :s05:
-
- 0 תגובות
- 783 צפיות
-
-
רציתי לדעת אם עלולה להיות לי בעיות תאימות בהוספת ג'יגה זיכרון DDRI (חברה לא רלוונטית, נכון?) למחשב נייד Dell Latitud D400. מה שמדאיג אותי זה הצפיפות הגבוהה של המודולים האלה ושמחשב לא הכי חדש (בן 4) לא יכיר בהם.
-
- 3 תגובות
- 805 צפיות
-
-
יש המון חלונות שבהם הטקסט קטן מאוד. - - - תגובה אוחדה: - - - שום דבר לא פרופרציונלי
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יש לי מחשב ibm thinkpad r61i. מזה שנתיים השתמשתי בסוללה 4 תאים לא מקורית. בשימוש היא היתה מחזיקה כ שעה וחצי. לאחרונה כשהקיבולת שלה מגיע ה ל 50% המחשב נכבה באופן מיידי. קניתי סוללה חדשה אבל הפעם 6 תאים (לא מקורית). הטענתי אותה כמו שאמרו לי, ועכשיו היא מחזיקה פחות זמן (כשעה). גם כאן כשמגיע ל 50% המחשב נכבה. החזרתי אותה לחנות כי חשבתי שהיא לא תקינה וזה קרה גם עם הסוללה הבאה שהחלפתי). האם צריך לבצע הגדרות מיוחדות במחשב? מישהו נתקל פעם בבעיה כזו ? אני מצרף את המידע של 2 הסוללות כפי מאובחן בתוכנה של לנובו: סוללה 4 תאים: סוללה 6 תאים: תודה!
-
- 2 תגובות
- 791 צפיות
-
-
RD510-T.AD35E LG CPU Intel® Core2 Duo Processor P8600, 3MB L2 Cache, 2.4GHz, 1066MHz FSB Memory 4GB (2 x 2048 MB) DDR2 800MHz,Dual Channel Support, Up to 4GB HD 320GB (SATA) 5400rpm Display 15.4'' WXGA(1280x800) *Fine Bright Technology GPU NVIDIA GeForece GT 130M w/512MB Optical Device SATA DVD Super Multi Dual Layer (DVD-R/RW, +R/RW, RAM) Wireless Intel® Pro/Wireless 3945BG(802.11b/g/n) Bluetooth Yes (BlueCoreTM4 v2.0+EDR) Webcam Yes (1.3 Mega Pixel) Card Reader 6-in-1 (xD/SD/MMC/MMC Plus/MS/MS Pro) Audio Stereo Speakers (1.5W/ch), SRS WOW HD, SRS TruSurround HD, 24bit High Definition Ports 3xUSB 2.0…
-
- 20 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אהלן, בנייד הזה יש שני כרטיסי מסך..GT650M וכרטיס מסך מובנה של אינטל HD4000.. התקנתי דרייברים של NVIDIA והגדרתי בהם שבמשחקים הוא יפעיל את הGT...אבל הוא לא מופעל במשחקים משום מה.. איך אני מסדר את זה???ניסיתי לכבוד את הכרטיס מסך המובנה אבל הוא נדלק אחריי ריסטרט..
-
- 2 תגובות
- 583 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד של MSI GX 600 עכשיו שאני מפעיל אותו עם ויסטה הוא פועל בסדר ושאני שם אותו עם אקס פי הוא גם פועל בסדר אבל יש בעייה אחת הסידירום שלו מתיי שאני מעתיק משהו מהסידירום למחשב המחשב נהפך ליות איטי ונתקע כזה אותו דבר קורה גם שאני צורב משהו עכשיו בוויסטה הוא מעתיק מהר למשל דיסק של 4ג'גה מעתיק תוך 6 דקות אבל באקס פי זה יכול להמשך 45 דקות וזה יכול להרוס לי תמחשב נייד ככה, אני כבר מיואש אני לא יודע מה לעשות שמתי את כל הדרייברים כמו שצריך אפילו מצאתי עידכון חדש לסידירום וזה לא עוזר בבקשה אני צריך עזרה דחוף קניתי אותו ב7000 שקל קצת יותר ועם ווויסטה אני מרגיש שהמחשב שלי 4000 אלף תודה גדולה מראש
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
האם זה רק נדמה לי או שאכן יש מחסור מסויים בחומרה בארץ? אני רוצה להרכיב לעצמי מפרט של מחשב חזק שיתאים גם לגיימינג וגם לעבודה (AMD R9 או אינטל I9 עם 128GB של זכרון וכרטיס 2080super)אבל מיום ליום אני רואה במפרטים של החנויות הגדולות שאין כמעט חומרה זמינה.
-
- 1 תגובה
- 966 צפיות
-
-
אהלן, יש לי בעייה שאני לא יודע איך לפתור אותה: מחשב נייד מדגם LG X130 שעובד בסדר, אבל ברגע שמנתקים אותו מטעינה (חיבור למקור חשמל) הבהירות יורדת אוטומטית מבהירה לנמוכה מאוד.. חיפשתי באפשרויות של חסכון בחשמל למצוא את השינוי בבהירות וגם במאפיינים של המסך ועוד אבל שום דבר לא צלח (גם לא בתוכנה של LG) מישהו יכול לעזור כאן ומכיר את הבעייה? תודה
-
- 4 תגובות
- 944 צפיות
-
-
שלום לכולם, בעבר נעזרתי בכם רבות וכולי תקווה שכך גם הפעם, כבר לפני שנה כמעט שאלתי שאלה דומה אבל מאחר והמחשב הנייד היה בשימוש אצל אבא שלי לא בדקתי את הנושא לעומק, בכל מקרה יש לו מחשב (שכרגע נמצא בשימוש יומיומי שלי), נייד של חברת IBM מדגם X-60, בדרך כלל שיש לי נקודת חשמל פנויה אני יושב איתו והכל סבבה, הבעיה היא שהסוללה שלו שאמורה להחזיק 4 שעות מתרוקנת בקצב מזעזע, לדוגמא כאשר עושים בוט למחשב וצריך לשים טביעת אצבע הוא עולה לאחר 2 דקות בערך במצב שהסוללה מוטענת לחלוטין, וכאשר הוא עולה זה יורד מייד בחמישה אחוזים וכך הלאה. אני בספק אם הסוללה מחזיקה יותר משעה. מאחר ואני עשוי לקחת את המחשב לחול בעתיד, ומאחר וגם יש עליו אחריות (נקנה לפני שנה), אני רציתי לשמוע את דעתכם לפני שאלך ליצר…
-
- 19 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד מסוג LG LE50 שקניתי לפני כשנתיים וחצי. בחודשיים האחרוניים המחשב מגמגם (נתקע לפעמים לכמה דקות ומתאפס, עובד לאט, ולפעמיים כאשר אני מפעיל את המחשב הוא אינו מזהה את הקונן הקשיח בBIOS). הגשתי את המחשב לחברת ח.י לתיקון והם טענו שהמחשב עובד בסדר גמור ויש בעייה בהתקנה של WINDOWS. התקנתי מערכת הפעלה מחדש אך עדיין הבעייה חזרה לאחר כמה ימים. שאלתי היא איך אני מוכיח את קיום הבעייה לטכנאים בח.י. (לפעמים המחשב עובד כרגיל) אשמח לקבל כל עזרה. יום נעים לכולם
-
- 0 תגובות
- 611 צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לדעת איפה אני יכול להשיג היט סינק (כולל מאורר) חדשים עבור thinkped T-40 של IBM. המאורר כבר חודשיים עושה לי רעשים של הינה-עוד-שניה-אני-מת הבנתי שיש איזה מרכז שרות של IBM\ לנובו בצ'ק פוסט (חיפה)- אם למישהו יש טלפון שלהם, זה גם יעזור מאוד.... תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 570 צפיות
-
-
קניתי מחשב נייד dell inspiron n5110 -4042 מעבד : intel core i 5 זיכרון : 8 גיגה כרטיס מסך : nvidia geforce gt525 1gb כאשר אני בא להפעיל את הפרו הוא רושם לי שיש לי בעייה בכרטיס וידאו ( 128 gpu : vram ) מה אני צריך לעשות כדי לסדר את זה דחוף !
-
- 0 תגובות
- 749 צפיות
-
-
שלום, רכשתי לא מזמן נייד dv6670. בתחילה התקני bluetooth היו מופיעים לי כמו כונן בתוך המחשב שלי. כיום אני לא מצליח לראות אותם. הסרתי את ההתקנה והתקנתי מחדש, אך זה לא עזר. ניסיתי כמה מכשירים שונים וזה גם לא עזר. המחשב מגלה אותם ואני יכול לראות אותם בהגדרות הבלוטות, אבל אין לי גישה אליהם דרך קיצור הדרך של המחשב שלי. אשמח לעזרה.
-
- 4 תגובות
- 628 צפיות
-