עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by yonifra,

שלום, קודם כל, אני אמנם קורא בפורומים של HWzone כבר די הרבה זמן אבל לא יודע למה לא נרשמתי מעולם.. מוזר, בכל אופן, זה הנושא הראשון שלי וחשבתי שזה המקום להעלות אותו. יש לי מחשב נייד של HP בן שנה ושלושה חודשים (DV6327ea) שלאחרונה קיבל שפעת. מדי פעם המסך מהבהב ונהייה כהה מאוד או פשוט מהבהב וקשה לצפייה, רק כשמזיזים קצת את המסך שלום זה מסתדר (לפעמים גם לא וצריך ממש לנענע אותו כדי שיעבוד) מישהו נתקל בבעיה כזו? כמה עולה לתקן את זה? יש מדריכי "עשה זאת בעצמך" כדי לתקן את זה? זה ממש מתסכל, סה"כ המחשב נחמד מאוד לשימוש משרדי ואפילו קצת תכנות, אבל אני לא משתמש בו למשחק (חוץ מאולי קצת C&C Tiberium Wars אבל גם זה לא באיכות הכי גבוהה) אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח. תודה ומקווה שהעולם ל…

• 11 תגובות
    • 2.5k צפיות
  2. לא מזמן, ביקשתי הצעה למפרט. הביאו לי את ההצעה הבאה מנעה מחשבים: AMD ATHLON 64 3000+ BOX EPOX 8KDA3J REV2 AMD64 SAMSUNG DDR 512MB 400mhz WD 160/7200 JB 8MB POINT OF VIEW 6800GT 256MB LITEON DVDRW 832S BLACK כונן דיסקטים 1.44 Chenbro Mid Tower Xpider PC61166 Blue Screwless Thermaltake TT420 WATT APD 2-fan הבעיה היא שהחנות של נעה מחשבים נמצאת בצפון, ומבחינתי, לא כדאי לי לקנות שם כי זה מאוד רחוק מאיזור המגורים שלי ומבמקרה של תקלה במחשב לא יהיה לי נח להביא אוצו לתיקון (יותר משעה וחצי נסיעה). רציתי לדעת אם יש מקום באיזור המרכז שבו אני אוכל להשיג את המפרט הזה, או לפחות מפרט דומה. תודה רבה.

• 8 תגובות
    • 968 צפיות
  3. קניתי מחשב נייד והייתי מצליח להתחבר לרשת לפני כמה ימים עכשיו שאני מחפש רשתות אלחוטיות הוא לא מוצא ובבית יש לנו רשת אלחוטית שעוד לפטופ כן מזהה ומחובר אליה בדקתי את לחצן ה WIFI הוא דלוק פתאום הוא לא מזהה ולא מוצא אף רשת גם במקומות אחרים לא רק בבית מה יכול להיות הבעיה? תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by Cyron,

שלום יש לי קצת בעיות עם המשטח מגע של הנייד החדש, HP dm3, לאחר סגירה פיזית של המחשב (ללא כיבוי או מצב שינה), כאשר אני פותח אותו שוב לאחר זמן מה אני נתקל בבעיות עם המשטח, לפעמים לא מגיב כלל, לפעמים נתקע הסמן על מין זכוכית מגדלת וכל מני תופעות האם זה עניין של הגדרות או משהו ? זה מחשב חדש ואני לא מתמצא במיוחד בניידים תודה.

• 3 תגובות
    • 911 צפיות
  5. שלום חברים אני צריך יעוץ לגבי מה לעשות הלאה. המקרה הוא כזה: יש ברשותי מחשב נייד של פוג'יטסו שנרכש לפני שנה מksp . קניתי אותו עם שנתיים אחריות, והיום החלטתי שאני רוצה לתקן את כל התקלות המעצבנות שהצטברו לי במחשב במשך השנה האחרונה. כאשר יצרתי קשר עם נותני האחריות הם בקשו ממני שאשלח להם עותק של החשבונית להוכחה וכך עשיתי. הם השיבו לי שהם בדקו את זה בהנהלת החשבונות שלהם והם לא לוקחים אחריות על השנה השנייה כי המחשב נמכר מהיבואן עם אחריות לשנה אחת בלבד! מה עליי לעשות ?? זה פשוט בזיון!

• 7 תגובות
    • 2.6k צפיות
  6. Started by edenpk,

יש לי בעיה עם הנטבוק vision a10 התקנתי לו את כל הדרייברים (על וינדוס XP PROFESSIONAL) אבל הWIFI משום מה לא עובד. יש בעיה עם הדרייבר וזה לא מזהה את הWIFI. איך אפשר לעשות שכן יהיה אפשר להתחבר עם הWIFI? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 682 צפיות
  7. Started by rondamri,

אבא שלי קנה מחשב נייד חדש:asus k550la-xx101d עכשיו זה בא עם FREEDOS ועשיתי דיסק של WIN7 BOOTABLE ואני לא מצליח לפתוח את הBIOS כל פעם שאני מדליק תמחשב ניפתח לי רק אפשרות להעלות את הFREEDOS

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  8. Started by chenrp,

שלום, לאחר ניתוח קבצי DUMP הבעיה בקובץ: BATTC.SYS איך ניתן לסדר את הבעיה? תודה.

• 2 תגובות
    • 618 צפיות
  9. לאחותי יש נטבוק של LG X130. במעבר דירה היא איבדה את המטען. הזמנתי לה מטען חלופי מסולן. בהתחלה הסוללה נטענה, יחסית לאט אבל עדיין נטענה. אחרי שהגיעה ל-95% הוצאתי את המטען כדי לראות אם הסוללה עובדת בלי המטען. אחרי שהחזרתי את המטען, הסוללה הפסיקה להיטען ועד עכשיו היא לא נטענת. כדי לשלול בעיה במטען, פירקתי את הסוללה והפעלתי את המחשב ללא הסוללה. המחשב עובד ללא סוללה. האם זה אומר שהמטען תקין ושהסוללה מתה? או שבכל זאת יכול להיות שיש בעיה במטען? אשמח לעצה. תודה מראש.

• 24 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. Started by טוהר2324,

יש לי בעיה עם סוללה למחשב נייד דל במחשב הנייד שלי היא לא מחזיקה יותר מחצי שעה ללא חיבור לחשמל. איך אני יודעת אם הבעיה בסוללה או במטען?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. האמת היא שעיקר הבעיה שלי כרגע היא עם עמודים של להקות במייספייס. כשאני מנסה להקשיב לשיר, הוא מנגן משהו כמו 6 שניות ראשונות, ונעצר. הבעיה, אגב, חוזרת על עצמה גם בפיירפוקס וגם באקספלורר. ביוטיוב ואתרי-סטרימינג אחרים אין בעיה, רק איטיות וקפיצות בניגון סרטונים ברזולוציות גבוהות, אבל אין לי תלונות בקשר לזה, כי אני ידוע שהוא לא אמור ואני גם לא דורש ממנו ניגון וידאו ברמה גבוהה.

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  12. Started by lubian,

שלום. לדודה שלי יש את הנייד הזה Dell Latitude D600, היא משתמשת בו בעיקר לSKYPE עם משפחה ואתמול זה נתן לה מסך כחול. היום בדקתי מה בעיה והתברר שיש מלא BAD SECTORS ניסיתי להריץ ריסטור מדיסק כמה פעמים וזה מגיע ל50% וכותב שיש כמה בעיות שלא ניתן לתקן אותם. אחרי זה הצליח לעלות וינדוס, אבל לוקח מלא זמן ואני מאמין שצריך להחליף את קשיח. אני מאמין שזה דיסק ישן IDE של 30 גיגה, האם ניתן להשיג כאלה היום? מישהו יכול להציע לי פתרון לבעיה שלי? אולי יש דרך לחבר דיסק SATA או עפילו SSD במקומו? תודה.

• 3 תגובות
    • 732 צפיות
  13. Started by rsigall,

שלום, לאחי יש מחשב נייד Lenovo ThinkPad T61 8892-79G, עם Windows XP SP2. למחשב יש כרטיס מסך nVidia quadro NVS 140M. הרזולוציה הרגילה של המסך היא 1400x1050. הבעיה היא שהכל קטן מדי, גם אם משנים את ה-DPI (למשל ל-120DPI). אם משנים רזולוציה, לרזולוציה קטנה יותר, התמונה "נמרחת" ודי מעוותת. כאשר אני נכנס אל "לוח הבקרה של nvidia" יש שם אופציה בשם "השתמש בשיטת nvidia לשינוי גודל". כאשר אני אומר לו שלא ישתמש בזה, אז הוא משאיר שוליים שחורים ברזולוציות נמוכות יותר. מישהו יודע מה אפשר לעשות כדי לשנות רזולוציה ושהתמונה לא תימרח ותתעוות, ושנראה גדול יותר? בתודה מראש, רון.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by compiz,

יש ברשותי מחשב נייד acer aspire 5738ZG . עשיתי שיחזור דרך ה erecovery הכל הלך טוב ויפה אבל עכשיו אני לא מצליח להפעיל את הוינדוס שלי. הנייד שלי נדלק עד לBIOS ויש עושה בעצמו ריסטרט ובלולאה אינסופית . אני כן מצליח להעלות את הוינדוס בעזרת תוכנה אחרת PLOP ,שזה תוכנה כביכול הפעלה מאולצת . יש גם לציין שהיה לי לינוקס במחיצה אחר והייתה לי בחירה בין גרסאו של לינוקס שהיו לי הוינדוס שלי ועוד איזשהו VISTALOADER אבל עכשיו אין לי את הבוט זה כבר עשיתי אולי 10 פעמים שיחזור אבל לא מצליח ל כלום יש איזשהם רעיונות ?

• 0 תגובות
    • 930 צפיות
  15. Started by sickout,

יש ברשותי את המחשב הנ"ל נוכחתי לגלות שבזמן ניגון של קבצי מדיה ( AVI, MKV וכו') כשהמחשב מחובר לצג LCD דרך יציאת ה-HDMI (תצוגה דואלית או רק לצג ה-LCD עצמו) ישנם רעשים צורמים בזמן ניגון (מעיין crackles & pops) שמתי לב שבפורומים של לנובו שלעוד מספר אנשים ישנה את אותה הבעיה http://forums.lenovo.com/lnv/board/message?board.id=N_Series_Lenovo_3000&thread.id=9944 ישנו פתרון חלקי, פשוט לנתק את המחשב מהמחשמל ולתת לו לפעול על סוללות והבעיה נעלמת. לא פתרון ממש מועיל , האם יש לעוד מישהו מכאן את אותו מחשב ונתקל באותה הבעיה או לחליפין יכול לבדוק זאת ? תודה מראש,

• 0 תגובות
    • 599 צפיות
  16. Started by avihu1,

שלום לכולם,ברשותי המחשב הנ"ל ויש לי בעיה שממש לא מובנת לי. למחשב יש Bluetooth מובנה, כשקניתי אותו הבלוטו'ט עבד כמו שצריך עם ווינדוס XP . לאחר כמה חודשים שידרגתי את המחשב לווינדוס 7 ומאז המחשב אינו מזהה את הבלוטו'ט. הורדתי כמה דרייברים מכמה אתרים והמחשב פשוט לא מזהה את ההתקן. למישהו הבעיה מוכרת? אשמח מאוד אם מישהו יוכל לעזור לי בנושא,פשוט ניסיתי כל מה שאני לפחות יודע. תודה ושבת שלום לכולם

• 7 תגובות
    • 873 צפיות
  17. Started by ranger_z,

שלום לכולם, בסוף עשיתי את אותה עסקה כמו tamir245, ורציתי לשאול כמה דברים. 1. קודם כל תמיר ציין שהיו 3 תוכנות שבאו עם המחשב והוא הסיר אותן, אז מעניין אותי לדעת איזה תוכנות אתה הסרת. 2. באחד הנושאים פה (283160) מישהו שאל איך אפשר לשמור על הסוללה הכי טוב ומישהו (קובי) ענה לו שהוא הגדיר את הסוללה שתיטען עד רמה מסויימת (95%) ושהיא מתחילה להיטען רק כשהיא מגיעה ל20%, אין לי מושג אם זה באמת עוזר להאריך את חיי הסוללה אבל מעניין אותי לדעת איך מגדירים ככה את הטעינה של הסוללה כי עדיין לא גיליתי איך עושים את זה. 3. פאק ראשון של המחשב ובאותו יום שרק התחלתי לעבוד עליו.. כנראה שהמקלדות של הניידים היא די עדינות (ולפי מה שקראתי לHP יש בכלל בעיות עם מקלדות..) בכל אופן איכשהו הצלחתי בטעות ל…

• 6 תגובות
    • 598 צפיות
  18. שלום חברה אני חדש פה...! אוקי אני רוצה לקנות מחשב אבל יש לי בעיה עם אבא שלי! הוא הביא טכנאי וביקש ממנו מפרט והוא הביא לו את המפרט הבא (ככה הוא כתב בערך משהו כזה) מעבד אינטל 3.0 לוח אם של MSI הכי חדש 512 ראם כרטיס מסך ג'יפורס הכי חדיש 80 ג'יגה מארז מהודר 4 יציאות USB כ.קול Liba 6 רמקולים +סאב מסך שטוח LG DVD טושיבה צורב MSI אוקי זה מה שהטכנאי הציע לו ב 4000 שקל! אני אמרתי לו שזה לא שווה כלום והוא לא מקשיב לי... הבאתי לו את המפרט והוא שאל טכנאי אחר מה יותר טוב מה שאני בניתי או מה שהטכנאי בנה והוא אמר ששל הטכנאי הרבה יותר טוב והמפרט שלי סתם חלקים פשוטים! מאז אבא שלי לא מקשיב לי ולא רוצה לקנות לי את המחשב שאני רוצה!! אוקי אז אני רוצה לשאול אם יש לכם מושג איך אני יכול להוכיח …

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. היי, יש לי DELL M1210 (מפרט בצד - התחתון מבינהם כמובן) בזמן האחרון אני חווה בעיה קטנה אבל בהחלט מעצבנת עם סמן העכבר. הוא עושה wrap לעצמו לתחתית המסך משום מה. העליתי וידאו קצר ליוטיוב שמדגים את הבעיה בצורה ברורה יותר זה קורה גם ב WIN7 שמותקן כמערכת ראשית כרגע. זה קרה לי גם ב ubuntu 9.04 שהיה מותקן זמן מה כמערכת משנית. רק בתחתית המסך, מתחת ל taskbar ולא בשום מקום אחר. (אני לא חושב שזה קרה כשויסטה הייתה מותקנת כמערכת ראשית, ואם זה קרה אז לא שמתי לב לזה בכלל) חפרתי בכל מקום שאני מכיר בהגדרות כ.מסך, דרייברים שונים, הגדרות בביוס ניסיתי למצוא מקום שבו אוכל להזיז את התצוגה של המסך עצמו פיקסל למעלה או למטה (במסכים של דסקטופים יש כפתורים ותפריט למסך שמאפשרים להזיז א…

• 6 תגובות
    • 655 צפיות
  20. Started by xytkhi,

ברשותי מחשב נייד Intel Core i3-380M 4GB 500GB ”15.6 תוצרת Dell דגם Inspiron IN5010BKi38 אתמול נסתי לחלק את הארדיסק. דרך הויינדוס ב-Manage ולעשות SHRINK הוא עשה את הפעולה אך לאחר שעשיתי RESTART המחשב לא רוצה לעלות הוא מנסה כל הזמן לעשות תיקון אך מראה כאילו שהמערכת הפעלה על ארדיסק בנפח 0 ניסיון נוסף לעלות את המחשב מ-LINUX גם הוא לא נחל הצלחה וניתקע באמצע. ב-PARTITION MAGIC הוא מזהה ארדיסק אבל רושם שהוא דפוק.

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  21. כדברי האמרה עם אזובי הקיר ... https://www.pcgamer.com/an-error-in-samsungs-980-pro-firmware-is-causing-ssds-to-die-id-check-your-drive-right-now-tbh/ שבת שלום !

22. Started by nirzor,

שלום, רכשתי לפני שנה בידיוק (יולי 2008) נייד של טושיבה מדגם A300-145. המחשב פתוח מאז הרכישה כל הזמן (למעט ריסטרטים וכו'..), רק שלפני חודשיים הוא התחיל להתחמם משמעותית. אני וחבר שלי פתחנו אותו, הגענו לגוף קירור ולמאוורר ואין זכר ל"גושי אבק" או דברים מאסיבים שחוסמים. המחשב מגיע בתוך 5 דקות ל-100 מעלות, והוא צריך להיות בסביבות ה-60.. יש לציין שקניתי קירור ZALMAN, ואיתו הוא מגיע ל-80 מעלות - מכן עולה שהבעיה היא בקירור בתוך המחשב.. http://img196.imageshack.us/img196/858/lolfms.jpg מה יכול להיות מקור הבעיה? איך פותרים? האם איש מקצוע? יש לי ידע בתחום אבל במקרה כזה לא נתקלתי ואדרבה אני מרגיש כרגע חסר אונים.. אשמח לעזרה ניר

• 9 תגובות
    • 965 צפיות
  23. שלום. חבר שלי הביא לי מחשב לפרמט. כרגיל כמו בכל המחשבים, הכנסתי דיסק של ויסטה, הסתכלתי בכוננים וראיתי שיש 2 כוננים . האחד נקרא RECOVERY והשני VISTA שעליו הייתה מותקנת מערכת ההפעלה. פירמטתי את ה VISTA והתקנתי אותה מחדש. אחרי שסיימתי להתקין זה כמובן עשה REBOOT ואז במקום לעלות כרגיל עולה לי המסך הזה : שבו רשום ERROR ולמעלה כפי שתראו בתמונה השנייה רשום שהוא לא מוצא את RECOVERY.DAT אשמח לעזרה, תודה רבה

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  24. Started by yach,

אהלן יש לי מחשב של דל סטודיו 1569 שנקנה לפני 3 שנים ובזמן האחרון יש הפרעות בסאונד, קפיצות ורעשים. ההפרעות מתרחשות גם באינטרנט וגם בנגנים במחשב וקורות רק שאני מפעיל משהו אחר בנוסף לשיר\סרט שפועל.למשל אם אני פותח אתר אחר או קובץ אחר במחשב בזמן שסרטון ביוטיוב פועל יש את הקפיצות והרעשים. חשבתי שזה מהרמקולים אבל גם עם אוזניות זה קורה. עדכנתי דרייבר שהורדתי מהאתר של דל וגם זה לא עזר. תודה על העזרה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by QASHOA,

יש לי נייד של HP 1179 עם מערכת הפעלה של ויסטה הבעיה היא שתוך כדי גלישה באינטרנט פתאום התמונה קופאת ואין תגובה בכלל אם אני לוחץ על רענון כמה פעמים אז מופיע מסך שחור ורשום למעלה בעיה לא מגיב מה זה יכול להיות?

• 0 תגובות
    • 590 צפיות

דיונים חדשים בפורומים