עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה. השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד) השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק) הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו. מעוניין לשמוע מה דעתכם? אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות: עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך: …

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים, מה אתם חושבים על המפרט הבא? Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD …

• 8 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. Started by avi2411,

יש לי מחשב נייד של dell xps 17 המסך שלו נשבר והחליפו לי את המסך למסך של סמסונג כשמפעילים את המחשב הווינדוס לא עולה אלא רק במצב בטוח כרגע אני משתמש במסך חיצוני רציתי לדעת אם יש קשר לחברה של המסך, ואם אני יחליף למסך מקורי זה יעבוד ?

• 6 תגובות
    • 787 צפיות
  4. Started by Liit2104,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA V, Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. היי חברה, הייתי לא מזמן עצל קרובי משפחה, והבן שלהם הוא גיימר, יש X360, ויש נייח ישן של DELL, מדובר ה OPTIPLEX 760, במפרט הבה: מעבד: E7500 זכרון: 6GB כרטיס מסך: GeForce GT 630 1GB מחובר לטלווזית טושיבה, HD READY. על פניו החלק הכי חלש פה, זה כרטיס המסך, GTA 5 עובד רק בDX10 ו 1024X768 וקימת הכל מבוטל, כי הכרטיס מסך הוא רק 1GB VRAM. לא בתכנון להשקיע במחשב חדש בזמן הקרוב, אז אמרתי להם, שיקנו כרטיס מסך, וברגע שיקנו מחשב חדש, יעבירו אותו לחדש. אך לא הכל כלכך פשוט, נתחיל מזה שהמארז והלוח אם ..איך להגיד את זה, בתצורת BTX !!!, כן זה זן דינוזאורים נדיר בימינו אך זה לא הבעיה הכי גדולה פה, דגם זה ספציפית, תוכן כך, שרק כרטיס SIGLE SLOT יכו…

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  6. אז המחשב הנייח שלי כבר גוסס ואני צריך מחשב חדש. אני כרגע סטודנט לתעשייה וניהול שנה ב' ועד עכשיו הנייח ענה לי על כל הצרכים בבית. לפי מה שאני מבין לרוב הסטודנטים יש מחשבים ניידים אבל אני לא יודע מה עדיף לי כי אני חושב שיותר נוח לעבוד עם נייח, אני יודע שקיימת אופציה לקנות מחשב נייד ולחבר אותו למסך חיצוני אבל אני לא מתכוון לעשות את זה. בקיצור, מה אתם אומרים עדיף לסטודנט (שחוזר הביתה מהלימודים יש לציין) מחשב נייד או נייח?

• 1 תגובה
    • 680 צפיות
  7. ראיתי את הנייד הזה: https://goo.gl/Z251wb לפי המעבד((i7-5500U), יש כרטיס גרפי שמגיע עם המעבד: HD Graphics 5500 בנוסף, במפרט של המחשב רואים שיש גם כרטיס מסך של nוידיה: geforce gt 820m. למה בעצם? בהנחה שממילא שני הכרטיסים לא חזקים במיוחד, למה הוסיפו את כרטיס המסך של nvidia, כאשר(אני מניח) לולא הכרטיס הזה, המחשב היה יכול להיות זול יותר ולתפקד נורמלי כמו שאר המחשבים שמגיעים עם כרטיס גרפי מובנה של אינטל וללא תוספת של כרטיס חיצוני.

• 2 תגובות
    • 701 צפיות
  8. שלום לכולם ותודה מראש לעוזרים. מה דעתכם על המפרט הבא Intel Core i7 5930k 3.5Ghz 15 MB L3 Cache s2011-3 - Box מעבד Arctic Freezer i30 CPU cooler קירור מעבד Asus RAMPAGE V EXTREME/U3.1 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 5xPCI-E לוח אם Kingstone HyperX FURY 4x8GB DDR4 2133Mhz CL14 Kit (X 2) זכרונות Gigabyte GTX980 WINDFORCE 3X OC 4GB GDDR5 2XDVI HDMI 3XDP PCI-E כרטיס מסך Seagate 2TB Barracuda Sata III ST2000DM001 דיסק קשיח Corsair Neutron XT CSSD-N240GBXT 240GB SSD SATA III MLC Retail SSD On Board 7.1 Channel A…

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by tzolerguy,

היי שוקל למכור כחבילה: I7-920 + Ultra 120 eXtreme 11GB DDR3 ASUS P6T Sapphire 5870 כמה לדעתכם שווה החבילה הזו? הכל כמובן עובד במצב מצויין (החלקים כבר אינם באחריות)

• 0 תגובות
    • 784 צפיות
  10. טוב אז שלום אני בניתי שני מפרטי מחשב ואני מתלבט איזה מהם יותר שווה ויותר טוב אני רוצה להריץ משחקים כמו GTA V או H1Z1 http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?PriceOffer=44752 http://www.plonter.co.il/priceoffer_shoppingcart.tmpl?priceoffer=44394

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  11. הי חברים המחשב שלי בשנים האחרונות גוסס לו לאיטו. מסכים כחולים בשפע קריסות מסתוריות וכו. אשמח לעזרתכם להרכיב לי חבר חדש. שימו לב יש כרטיס מסך והארדיסקים. שקט זה קריטי. יש ציוד היקפי ומסך מעולה. תודה מראש! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימנג/פיתוח כבד/מכונות וירטואליות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  12. Started by jfkk,

שלום המלצה למחשב נייד למשחקים משחקי NBA/ FIFA16 וכ"ו תודה

• 0 תגובות
    • 572 צפיות
  13. שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שיתאים למשקפיים האלה. מצ"ב דרישות כפי שמצאתי באתר החברה. אם אפשר שהלוח יהיה MICRO או MINI-ITX שיהיה נוח לקחת אותו. תודה מראש לכל העוזרים טל.

• 0 תגובות
    • 750 צפיות
  14. לקחתי את אחד המפרטים המומלצים באתר וקצת שיניתי אותו. המחשב מיועד לשימוש הכללי שלי שכולל עבודה ופיתוח (עם מכונות וירטואליות- עד 2-3 שרצים במקביל), עריכה גראפית (Photoshop וכו'), וגם משחקים. אני משחק על מסך 24 אינץ' משחקים כמו GTA, COD, just cause ו-assassins creed, אבל לא מתעקש על מספר פריימים כל עוד זה לא מפריע למהלך המשחק. (למרות שאם אפשר אז למה לא?). לא צריך לכלול מערכת הפעלה/ אופיס ציוד היקפי וכדו' והזמנתי מארה"ב דיסק SDD 250 GB אז לא הוספתי אותו למפרט. יכולת ההרכבה שלי מוגבלת לחיבור דיסקים וכרטיסים, אז אני כן צריך שירכיבו לי אותו בחנות. לא אוהב את כל העיצובים המוגזמים האלו של המארזים- מספיק לי מארז שחור פרקטי עם חיבורים מקדימה- אבל כן חשוב לי על שקט (7 בסולם עד …

• 12 תגובות
    • 2.5k צפיות
  15. הרכבת מחשב: [..] סט מקלדת ועכבר חוטי GENIUS KM-110X - כולל רוסית ₪64 מסך: [..] SAMSUNG 22" S22C450M ₪798 מעבד: [..] INTEL 4460 : HASWELL, CORE I5, S1150, 3.2Ghz - TRAY ₪902 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-H81M-S2H ₪270 זיכרון: [..] KINGSTON 8GB DDR3 1600 CL11 ₪203 כרטיס מסך: [..] SAPPHIRE R9 380 NITRO 4GB OC GDDR5 - RETAIL ₪1205 צורב DVD: [..] LG DVDRW GH-24NS70 X24 BLACK SATA ₪87 מארז: [..] ANTEC GX300 + ANTEC HCG-520W ₪464 רמקולים ואוזניות: [..] LOGITECH (2.0) Z120 ₪74 קרור למעבד: [..] ARCTIC-COOLING ALPINE 11 GT REV.2 ₪61 דיסק קשיח: [..] WD BLUE 1TB SATA3 ₪265 הרכבת מחשב: [..] הרכבת מחשב + בדיקות במעבדה + חיו…

• 10 תגובות
    • 1.7k צפיות
  16. Started by onlyhuman,

שלום רב. אני מחפש מחשב נייח לבית בשביל סבא שלי. הוא משתמש כרגע במחשב שלי שהוא בן עשר שנים בערך והמחשב התחיל לעשות בעיות (כן גם לכאלה זה קורה). אז בבקשה תעזרו לי. תודה רבה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמה שיותר. סתם זרקתי סכום מקסימלי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש''ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סקייפ,אינטרנט,משחקי דסקטופ. לא צריך משהו מיוחד-רק שיעבוד נורמאלי. מדובר באדם מבוגר שלא דורש הרבה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין משהו ספציפי …

• 15 תגובות
    • 3.2k צפיות
  17. Started by gregos1990,

קודם כל שלום לכל חברי הפורום! אני יודע שמחשב נייד לגיימינג הוא יקר הרבה יותר ממחשב נייח למשחקים אז בואו נדלג על הקטע הזה, אני גם לא בטוח בכלל אם פתחתי את הנושא בפורום הנכון כי בפורום של "מפרטים" הם מדברים רק על משחבים נייחים וזה לא מה שמעניין אותי. בכל זאת ולמרות הכל זה פורום של מחשבים וחומרה אז בבקשה לא לסגור לי את הנושא אני מעוניין לקנות מחשב נייד לגיימינג כבד, אני אוהב לשחק במשחב עם רזולוציה הכי גבוה שניתן לסחוט מהמחשב ובאותו הזמן שיעבוד חלק, בלי תקיעות, בלי שגיאות שנובעות מכרטיס מסך ( נתקלתי בכמה משחקים שלא עבדו טוב או לא עבדו בכלל דוקא בגלל אי התאמה לכרטיס מסך מסויים) איזה מפרט אתם יכולים ליעץ לי ? המחיר המקסימלי שאני מוכן להשקיע זה 8000 ש"ח קיבלתי הצעות מ…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by SamuelHazak,

הי חברים, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי כדי שיוכל להריץ משחקים כבדים יותר בהגדרות גבוהות יותר וגם יתאים קצת יותר לאלגוריתמים כבדים ב MATLAB. מכיוון שאני מזמן לא מתעסק בדברים האלה אשמח אם תוכלו לייעץ לי מה לשדרג עד 2000 שקל. המפרט הקיים מצורף בתמונה. תודה רבה, סאם יש גם HD נוסף של 500 גיגה שלא מצויין שם.

• 3 תגובות
    • 676 צפיות
  19. שלום לכולם, בשבוע שעבר המחשב ששירת אותי נאמנה כ-10 שנים שבק חיים ? שאותו דרך אגב קניתי לאחר התייעצות בפורום זה (חפשו הודעות שלי משנת 2005 ?) אז כפי שאתם מבינים אני לא אדם שמחליף מחשב כשטכנולוגיות מתיישנות אלא רק אם הוא מת ? כך שכל מה שחשוב לי במפרט שהרכבתי זה שיהיה מחשב עם החלקים העדכניים ביותר שאפשר מבחינת התקציב ואת החיבורים שאני צריך ועל כן אפרט את שיקול דעתי בבחירת המארז הלוח והספק (שימו לב שהמפרט אינו כולל דיסקים קשיחים, ssd וצורב כיוון שאותם אעביר מהמחשב ז״ל, וכמו כן גם כרטיס מסך כיוון שאותו ארכוש מתישהו כשארצה) מארז - חשוב לי שיהיה שקט עם איכות בניה טובה עם מקום ללפחות 5 כוננים קשיחים וגם שיהיה יפה לוח אם - שיהיה איכו…

• 5 תגובות
    • 816 צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? K16 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חייב לסתור , את שניהם. לנצל את התקציב ולחסוך איפה שאפשר. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שצריך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: בעיקר משחקי MMORPG גם משחקי rpg חדשים , the witcher 3 יכול להיות משחקי יריות גם.. להשאיר אפשרויות לכל סוגי המשחקים. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). wqhd 2560 x 1440 או 3440 x 1440 -לאי…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  21. Started by Duckion,

שלום, אני מתלבט לגבי מחשב נייד ויש לי כמה דרישות דיי רציניות ומעט מאוד מחשבים שעונים עליהם asus ux305 הוא היחיד שראיתי שבערך ענה לי על הדרישות אבל אם יש רעיונות למחשבים נוספים אשמח לשמוע הדרישות שלי מהמחשב - אני סטודנט וצלם סוללה חזקה, בימים של 6 שעות אני לא רוצה להסתובב עם מטען - חשוב מאוד זיכרון - 8 ג'יגה ראם הארד דיסק - לפחות 256 ג'יגה,לא חובה ssd מסך - פאנל IPS מדוייק מעבד שיתאים לעריכה בסיסית של תמונות בlightroom (מי שמכיר ללייטרום יש אפשרות לעריכה גם על מחשבים יחסית חלשים מבחינת מעבד, smart preview) - חשוב מאוד משקל עדיף מחשב קל אבל לא הכי קריטי מחיר - מעדיף לא לחרוג מה4.5, ועדיף כמה שפחות מן הסתם יש שנ…

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5K . א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לא לעבור . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמה שקלים לפה או לשם כמובן שכן אבל לנסות שלא לעבור . 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים וסרטים . א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). X ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים רציניים שדורשים מחשב חזק דוגמת Crysis . -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. שלום. חבר שלי רכש מחשב (בחלקים) ורוצה לדעת האם הוא עשה טעות (למרות שזה כנראה לא ישתנה כי הוא כבר הזמין ורק אז נזכר להתייעץ) כלשהי של OVERKILL או משהו לא מתאים. רק לציין שהוא גיימר שהחליט להשקיע המון במחשב זה המפרט : כרטיס מסך- EVGA GeForce GTX 980 Ti 6GB HYBRID GAMING, "All in One" No Hassle Water Cooling, Just Plug and Play Graphics Card 06G-P4-1996-KR זכרונות- CORSAIR Vengeance LPX 32GB (4 x 8GB) 288-Pin DDR4 SDRAM 2666 (PC4-21300) Desktop Memory Model CMK32GX4M4A2666C16 לוח אם- ASUS ROG MAXIMUS VIII HERO LGA1151 DDR4 M.2 SATA 6Gb/s USB 3.1 Type A Type C Intel Z170 ATX Motherbo…

• 1 תגובה
    • 852 צפיות
  24. . מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא רואה סיבה לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: Guild Wars 2 | NFS ||| רזולוציה של FHD ||| מיועד ל-MAX בהגדרות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס גראפי(קונה בעתיד) + קירור מעבד(יש ברשותי Arctic Freezer 7 Pro Rev 2) 5. עד כמה חשוב …

• 22 תגובות
    • 3.1k צפיות
  25. שלום לכולם, יש לי את המחשב הנ"ל עם 2 ג'יגה זיכרון. פה:http://www.pcworld.com/product/1324401/acer-aspire-2920z-322-notebook.html אומרים שהתדירות שהוא מקבל היא 667. מצאתי 2 זכרונות ש ל2 ג'יגה (סה"כ 4) עם תדירות 400. אחרי הכל המחשב ירוץ איתם יותר מהר, לא ? תודה

• 2 תגובות
    • 560 צפיות

דיונים חדשים בפורומים