ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, עזרתם לי בעבר, בינתיים המשרד גדל וצריכים עוד מחשב עבודה לאדריכל אז מקווה שתוכלו לעזור שוב עם מפרט עדכני, כרגיל מנסים להוציא את המיטב מתקציב קצת מוגבל... תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אדריכלות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אוטוקאד, סקצ'אפ, קצת רנדרים בVRAY לסקצ'אפ (שאינו משתמש בכרטיס מסך אבל עדיין כדאי שיהיה כרטיס מסך סביר בשביל תוכנות אחרות), אילוסטרייטור (פרנסה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציי…
-
- 12 תגובות
- 2k צפיות
-
-
חבר התקשר אלי עכשיו, רוצה מחשב שישאר בבית רוב הזמן, אבל כן יהיה נייד כשצריך ובא להחליף מחשב נייח בן 5 שנים. השימושים הם אינטרנט עם נטסטיק, סרטי HD, אופיס, דברים מהסוג הזה. מדגיש שהוא לא גיימר ולא מתכוון להשקיע בנושא. מעוניין ב-14 או 15 אינצ' שגם עוד שנתיים שנתיים וחצי לא יהיה עגלה. הוא עכשיו מול קטלוג של באג שמציע לו כל מני סטלייטים של טושיבה במחיר מבצע, אז אני צריך פה משהו יותר טוב (או את אחד מהם, אם מומלץ). יש מישהו שיכול לעזור לי למרות הבלאגן? תודה מראש
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, עדיף כמה שפחות 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפיה בסרטים, גלישה, לא מעבר 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. עדי…
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום אני צריך מפרט בסכום 1700 שקל ללא חריגה (ה1700 זה כבר חריגה) ללא ציוד היקפי לא משנה אם זה יהיה מבוסס AMD או אינטל העיקר להוציא את המקסימום מהתקציב יופי לא משנה ! תודה לעוזרים @ :) עריכה : השימושים משחקים אבל לא crysis לא חייב מארז יקר אפשר להסתפק ב HEC 6A19 ולא צריך קירור היתי מעדיף שלא יהיה כרטיס מסך מובנה אם אפשר ולשים כרטיס מסך לא משנה אם DX9 אפילו. לא חובה הרבה מקום ואפשר לרדת ל 250 אפילו 160. בכללי זה מחשב להכל צפייה בסרטים \ אינטרנט \ עבודות \ משחקים אבל לא משהו רציני בכלל .
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם. בניתי את המפרט הנל ב SKYPC ורציתי לשמוע את חוות דעתכם. העדפתי לא לקחת מעבד ממש מסכן כמו שבדרך כלל ממליצים פה על מנת לקחת כ.מסך יותר חזק, אלא העדפתי ששניהם יהיו סבירים כאלה, למה כמו שאמרתי, אני צריך שהוא יעשה גם דברים אחרים חוץ ממשחקים, אז שיהיה מעבד נורמלי, במסגרת התקציב . בכל אופן, אם אתם מתכוונים לשכתב לי את כל המפרט, אל תגדילו את הקיבולת של ההארדיסק. אפשר להקטין אם זה נחוץ. הנה המפרט: מעבד Intel Pentium Dual-Core E2180 Box ¤488 http://skypc.co.il/product.asp?pid=E2180 לוח אם GIGABYTE GA-945P-S3 ¤401 http://skypc.co.il/product.asp?pid=39250 כונן קשיח Westren Digital 1600AVJS 160GB ¤279 http://skypc.co.il/product.asp?pid=1600AVJS זיכרון King…
-
- 31 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני משדרג את המחשב שלי או יותר נכון קונה מחשב חדש. מה שאני משאיר בעצם זה רק את ההארד דיסק ואולי את המעבד. בהנחה שאני לא משאיר את המעבד, אני מחפש מחשב ללא הארד דיסק של עד 4200 שקל. יש לי כמה דברים שהייתי רוצה שיהיו בכל זאת: - מארז יפה עם חלון ושיהיה אשר להכניס לו כמה שיותר מאווררים וכוננים. - מעבד זיכרון ולוח אם שיעבדו בהתאמה (FSB). - זיכרון של 512 DDR-RAM בכרטיס אחד. אני יודע ש-2 של 256 יותר טוב (Dual) אבל אני אקנה בעתיד עוד אחד של 512 ואז יהיה לי את ה-Dual. - כרטיס מסך. משהו מהחדשים אבל יש לשים לב למחיר שלו כדי שיתאים למחיר שקבעתי. - כרטיס קול. משהו כמו Creative Audigy 2. - מבחינת כל הקטע של מאווררים, לדים, ושטויות כאלה אני כבר אסתדר. אני גם לא צריך מסך, מקלדת, עכבר, סיד…
-
- 21 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי אני מתחילה ללמוד בשנת הלימודים הקרובה כימיה. המקצוע לא דורש עבודה עם תוכנות מיוחדות או מורכבות יותר מאופיס. מחפשת מחשב קל 14 אינץ'. שיהיה מהיר, שאוכל לפתוח כמה חלונות במקביל. רוצה מחשב טוב ואיכותי למרות שבשביל הצרכים שלי אני יכולה למצוא משהו זול יותר. מצאתי מחשב שנראה איכותי Dell Vostro 5468. מצרפת לינק http://www.b-student.co.il/Product/36149175/---Dell-Vostro-5468---i5-7200U--256GB-SSD---8G----מסך-14---3Y-שנות-אחריות---win10- אשמח לחוות דעת על המחשב ולהמלצות נוספות
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכם אני רוצה לקבל חוות דעת על המחשב הבא: http://store.yeda.co.il/product_info.php?cPath=59&products_id=766 האם הוא יספיק לי ל:מסנג'ר איסיקיו אינטרנט עבודות גרפיות בעיקר עיצוב ובניית אתרים ואולי פעם בשנה פיפא והכי חשוב האם המסך סביר כרגע בבית ישלי 17 רגיל LCD? אם לא איזה מחשב של מקינטוש נייד אפשר להציע לי?
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, פירמטתי את המחשב שלי (X61). איך אני משחזר את האיטרנט? בעצם לא מופיעים לי המחשבים בTASKBAR... התקנתי את : Wireless LAN ThinkPad (11bg, 11abg, 11abgn) for Windows XP, 2000 - ThinkPad המאתר של לנובו וגם את : Intel Wireless LAN (abgn, abg, bg) for Windows XP - ThinkPad אך ה"מחשבים" עדיין לא חזרו.. רעיונות? תודה
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
כרגע יש לי מחשב נייד של LG R380. המחשב כבר ישן מאוד, והייתי מעוניין לראות איזה אופציות יש שאפשר לשדרג אליהן.. השימושים שלי הם: שימושי רגיל (גלישה באינטרנט, קצת אופיס, מדיה שירים וסרטים). צריך שיהיה למחשב חיבור HDMI, כיד שאוכל לחבר לטלוויזיה. אני צריך שלא יעבור את 2000 שקל
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, האם מומלץ בכלל לקנות מחשב או מחשב מולטימדיה קטן כזה אם אני רוצה מחשב שיתחבר לקולנוע הביתי שלי? יחובר לטלויזיה 46'' עם HDMI באיכות של HDTV 1080P. אם עדיף מחשב, מה מומלץ ? איזה מפרט? בטח שהQUAD מיותרים... אני חושב על כיוון סדרת E או אולי אפילו AMD? אין לי מושג... צריך עזרה. תודה.
-
- 30 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני קצת בלבטים לפני קניה של מסך, אני לא יודע אם לבחור ב-4K או במסך רחב 21:9.אני מוכן להשקיע עד 4500 ש"ח במסך ואין לי בעיה גם לקנות משומש (רק בתנאי שמי שהשתמש בו יודע לשמור על רכושו)עכשיו, שאלה נוספתמה אתם אומרים על Dell UltraSharp UP3214Q יש כזה ביד 2 במחיר 4500 ש"ח.תודה לעונים
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, ייתכן ואני משיג מעבד i7 6700 במחיר טוב, אז רוצה לשדרג את המחשב הקיים והזקן, כי אני לא סומך על זה שהלוח שלו יחזיק עוד הרבה בלי בעיות. אז אני מחפש לוח עם חיבור M.2, עם 6 חיבורי SATA רגילים ועם תמיכה ב-DDR3. אני כבר לא משחק הרבה במחשב, למרות שיש לי כרטיס ג'יפורס 970. בקיצור, קשה למצוא במלאי של חנויות לוחות מבוססים H170 עם התכונות האלה, אבל קיימים לוחות מבוססי B150. עד כמה זה קריטי אם אתפשר על צ'יפסט B150?
-
- 10 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
לאחר כמה שנים טובות ללא שדרוג החלטתי לשדרג את חווית השימוש (בעיקר Gaming וקצת סרטים) הכיוון הוא להגיע ליכולת לצפות בסרטים 4K ולגבי גיימינג, כמה שאוכל להגיע רחוק בתקציב הקיים. 4000(+-1000) מחשב + 2000 מסך עדיפות לאמזון (בגלל המחיר) מבחינתי לא לקנות את הכל באותה קנייה אלא לחלק את השלבים על מנת לאפשר את התקציב. להתחיל בקניית מסך ואז אחכ לעבור למחשב ללא כ. מסך חדש ואם יהיה צורך אז אקנה גם כרטיס חדש. לגבי המסך: מתלבט בין 32 אינץ 4k לבין ultrawide 3440x1440 - מה עדיף מבחינת החוויה? (סרטים ומשחקים) חשבתי לקנות באמזון / newegg כי הפערים לארץ יחסית גדולים. אם אני מפספס משהו/ לא בכיוון מבחינת תקציב וכו…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום ! אבא שלי מנהל בחברה ממש גדולה ובביקש ממני לחפש לו מחשב ממש טוב שמחיר שיהיה מתאים למחשב יעני שלא ידפקו אותי.... אך הוא אמר לי שלא ממש יהיה אכפת לו כמה יהיה המחשב כי הוא אומר לי שהדבר הכי חשוב לו במשרד זה המחשב אז הנה המפרט שלי והמחיר לחוות דעתכם.... CREATIVE LIVE PLATINUM AUDIGY EX Samsung CD x 52 VIEWSONIC 23.1 LCD VP230mb Microsoft® Wheel Mouse Optical OEM TEAC 1.44 USB CLEAR OEM CNET WIRELESS LAN CARD USB Logitech Z-640 (5.1) ENERMAX 650W EG850AX-VH BTC 9122UX HEBREW USB Vantec EZ-Swap removable hard drive racks Thermaltake AquariusII Xaser II 6000 Chassis Intel Pen…
-
- 14 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בעיקר למטרות עבודה, בין היתר במהלך נסיעות ובחוץ ולכן הנקודות העיקריות שאני מחפש הן ניידות, חיבור לרשת, מסך מט וחיי סוללה. תודה מראש. * מטרות המחשב? כאמור - בעיקר למטרות עבודה (תיכנות). כל דבר מעבר זה בונוס. * גודל המסך? 13-±14 אינץ'. וכמובן שיהיה מט. * משקל רצוי? 2-2.5 ק"ג. אם יש צורך אפשר לסחוב לכיוון ה-3 אבל עדיף להימנע. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רוב הסיכויים ש-4 שעות יספיקו, אבל אני אשמח גם ל6. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא במיוחד. * בלוטות? לא. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160. * צורב DVD? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אמינה, איכותית, מהירה.…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את הכל, אבל כמובן עדיף לחסוך (בלי להתפשר). ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ראשי- עריכת וידאו HD ממצלמה ביתית ב PREMIERE. קטעי הוידאו יהיו ארוכים ולכן חשוב מאוד שתהיה יכולת גבוהה בטיפול בקבצים גדולים. העריכה היא ביתית על סף המקצועית, אבל לא בצורה של פרנסה עיקרית. בנוסף- ריבוי משימות חשוב מאוד, לגלוש בכמה לשוניות ולשמוע מוזיקה ועוד משהו או שניים פתוחים ברקע ללא השהיות וגמגומים. משחקים לא רלוונטי. וכמובן שיהיה אפשר להריץ וינדוס 7 64 ביט [אולי בעתיד 8? ממש לא קריטי]. -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 15 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד G505 ועד לפני חודש הוא עבד תקין. ובזמן האחרון באופן מאוד תדיר ישנה בעייה עם המסך או חומרה. התמונה מתעוותת לגמרי ולפעמים מרצדת ומטשטשת.גם כשאני עושה ריסטרסט או שחזור. אתחול מערכת זה לא משתנה אגב והבעיה נפתרת לעיתים. ואז חוזרת על עצמה אם אני מכבה את המחשב או שם אותו במצב שינה. צילמתי את המסך כשהבעיה מתרחשת. תמונות מצורפות
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, אני צריך המלצה למחשב נייד עבור סטודנטית לעיצוב אופנה. הדגש הוא על יכולות טובות בכל תוכנות העיצוב הגרפי ב-4 שנים הקרובות. אם הוא יוכל לשמש גם לגיימינג קל, לא יזיק. אין בעיה שהמחשב יהיה ללא מערכת הפעלה, אפילו רצוי אם זה מוריד את המחיר. תקציב: סביבות ה-5K. עדיף פחות אם אפשר. לעומת זאת, אפשר גם קצת יותר אם זה ממש הכרחי. גודל צג רצוי: 15'. יכול לרכוש באיזורי: ראשל"צ, ת"א, חיפה.
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, צריך מפרט ליישומים משרדיים (אופיס, גלישה, חשבשבת, שקלולית, אווטלוק) חשוב מאוד שהמחשב יהיה מרכיבים כמה שיותר אמינים... המחשב האחרון רץ למעלה מ9 שנים. עדיפות לssd (יספיק 128gb). לא חייב לבוא עם מערכת הפעלה (נרכשה בנפרד). אם אפשר להרכיב מפרט מהרשתות אייבורי / ksp. רק מחשב וללא ציוד נלווה. תקציב 2,000₪ אם צריך אפשר לחרוג. תודה רבה
-
- 11 תגובות
- 1.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, אני עוזר לאחותי לקנות מחשב בדחיפות ובאתי להתייעץ קצת, למה לא?! המע' צריכה להיות בתקציב הנתון, שתכיל את ארבעת הרכיבים הנ"ל, מעבד,HD,לוח וזכרונות. אני מתכנן לחבר את הכרטיס מסך המובנה לטלויזיה כאשר אני צופה בסרטים [יותר נכון אחותי אבל שיהיה], ואני לא חושב שלמובנה יש בננה מתאים, יש לו? בכל מקרה, כרטיס שכן יש לו הוא עדיף וזה חשוב. אם אין כזה, אז יש מתאם או משהו לא? המחשב יקנה בלוג'יקPC. אני לא חושב שיש עוד איזשהן דרישות מיוחדות. תודה רבה. מפרט לדוגמא: מס' קוד שם מוצר מחיר כמות סה''כ 0 8946 AMD Sempron 64 Bit 3200+ Socket AM2 Box CPU 296.00 ₪ 1 296 ₪ 1 6456 Seagate 80GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 240.00 ₪ 1 240 ₪ 2 9333 Alb…
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות, משחקים לא כזה משנה, סרטים, פוטושופ CS6, ויזואל סטודיו ועוד תוכנות דומות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? נראה לי שהסטנדרט זה 15 אינצ' אז לא פחות מזה * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל אם צריך להתסדר עם HD אז סבבה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? שיהיה נוח לשימוש * משקל רצוי? משקל ממוצע למחשב נייד * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר ארוך יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? VGA/HDMI * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HDD אבל יש אופציה לSDD זול אז טוב * כונן אופטי? רצוי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? אין צורך * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?אין צורך * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת…
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב חדש סוף סוף. מלבד מפרט שלם, אשמח אם תוכלו לציין גם טווח מחירים סביר לכל רכיב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500~4000. מעדיף לחסוך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים: המשחקים העיקריים שאני מעוניין לשחק בהם הם Spiderman: Web of Shadows וSonic Generation. למרות זאת אני רוצה שתיהיה לי אפשרות להריץ ברמה סבירה משחקים מודרנים במידה ואהיה מעוניין בהם (כגון משחקים עם דרישות כמו של Watch Dogs). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? אין 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 6~8 כל עוד זה עומד בתקציב. 6. האם מת…
-
- 8 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אהלן חברה. בשבוע וחצי האחרון אני מנסה להשיג את המפרט המושלם בשביל המחשב שאני מתכנן לקנות ובמהלך החיפושים שלי הציעו לי מספר מפרטים שלכדו את עיני. הייתי רוצה שלפי הדרישות שלי ולפי המפרטים שאציג פה, תגידו לי מה המפרט שהכי יהיה טוב בשבילי. הדרישות שלי הן: מעבד i7 חובה. 16 gb ram כונן ssd 2tb זיכרון כרטיס מסך עוצמתי (תחילה התעקשתי על הgtx 980 אך הבנתי שה970 מספק ביצועים דומים במחיר מופחת) לא מעוניין לעשות oc, אולי אשתמש בsli בעתיד לא החלטתי להלן המפרטים: 1. מעבדים - Intel Socket LGA1150 CM8064601560113 - Intel - i7-4790 Quad core CPU - LGA1150 - 3.6 GHz - 8MB cache - 22nm - 84W TDP - Integrated HD Graphics 4600... כמות: - 1 - 1423/1395 ₪ לוחות אם - Intel LGA1150 GA-H97-HD3 -…
-
- 1 תגובה
- 1.9k צפיות
-