ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
שלום מחפש מחשב לסטודנטית ראינו את Asus ZenBook UX305 שנראה מתאים לדרישות 256SSD 8Gb ram m3-6Y30 המחשב יהיה בעיקר לשימושי office,web צפייה בסרטים - ללא משחקים. משקל - רצוי שיהיה כמה שיותר קל. אחסון - לא צריך קיבולת גבוהה- מעדיף SSD מסך 13 אפשר לחרוג גם ל14 אם המחשב יהיה בעל יתרון משמעותי, לא צריך מסך מגע. אין דרישה לחיבורים מיוחדים - רק HDMI\DVI לחבר לטלוויזיה לא נדרש כונן אופטי אחריות- רצוי כמה שיותר ארוכה. זמן סוללה - רצוי כמה שיותר ארוך אבל רוב הזמן יהיה זמינות לשקע חשמל. בנתיים הUX305 נראה לי הכי מתאים גם מבחינת עלות (3200) וגם מבחינת מפרט, אם יש הצעות למחשב יותר משתלם שדומה אשמח לעצתכם.
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, עברתי לדירת סטודנטים, המחשב הראשי נשאר בבית לשאר האחים, ואני מעוניין לבנות\לרכוש מחשב שולחני שפשוט מאוד יריץ לי GTA V על הגדרות טובות (טובות הכוונה שהמשחק ירוץ חלק על 720p). הבעיה היא שאין לי כמעט ידע בנושאים כאלה, ולכן אשמח לקבל עזרה. צפיתי בסרטון הבא: האם ניתן לממש דבר כזה גם בארץ או משהו דומה לזה דרך יד2, איביי או דרכים אחרות? אשמח בבקשה להכוונה. תודה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
זה המפרט שלי הנוכחי בינתיים: gtx 750 ti 2GB i5 6400 לוח אם h110 4gb ddr3 מה כדאי לי לשפר במחשב שלי? מה אומרים?
-
- 5 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים, הרצת תוכנות "כבדות" * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) לא כל כך מבין בזה... * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? סביבות 2.5 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) כ-6 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) יציאות HDMI, USB 2.0, USB…
-
- 1 תגובה
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות לפטופ חדש שישמש אותי גם למשחקים, ראיתי את שני הדגמים האלה שנראים די דומים אחד לשני מבחינת המפרט ובתקציב שמתאים לי, אבל יש לי ניסיון רע עם לפטופים למשחקים, הנוכחי שלי אחרי עשר דקות של משחק מתחמם והביצועים נופלים בצורה משמעותית. האם יש למישהו את אחד מהדגמים הנ"ל ויכול לדווח אם אפשר לשחק עליהם בצורה יציבה לאורך זמן או לא? http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912272 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=912793 (או דגם אחר מאותה סידרה - 7559)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200-300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, Fallout 4 , the division --ובגדול כל המשחקים החדשים שיוצאים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1200, 22" (T220P (Samsung -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גב…
-
- 3 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
הי, יש לי מספר שאלות לדעת אם הוא מתאים למה שאני צריך . הדגם: NUC :Intel NUC6i7KYK (Skull Canyon) פירוט הגדרות המכשיר למי שצריך : http://www.anandtech.com/show/10152/intels-skull-canyon-nuc-is-official פירוט כרטיס מסך : http://www.notebookcheck.net/Intel-Iris-Pro-Graphics-580.160664.0.html (שימו לב יש שני גירסאות P580 והרגיל 580 , מעניין למה לא שמו את הכי חזק P580 ב-NUC , או פשוט אין הבדל ביניהם ?!) אני רוצה לחבר אותו לטלוויזיה 4K LG עם HDMI 2.0 שרשום שיש לו ולנגן סרטי BLUERAY ב-3D מלאים שהורדו מהרשת , השאלה הראשונה: אם הכרטיס מסך שלו יודע להוציא דרך HDMI את 3D ללא בעיות כמו NUC I3 ( דגם הכרטיס מסך:Intel Iris Pro Graphics 580 ) ? שאלה שניה : שאני מנגן דרך POWER…
-
- 2 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין להרכיב מחשב בעיקר עבור צרכי עבודה (matlab,VS,android studio) ורציתי להתייעץ. התקציב כאמור הוא סביב 1.5K. חלק מהרכיבים (מעבד לוח ואולי SSD) אני מעוניין להביא באופן עצמאי ורציתי להתייעץ גם לגביהם. הדרישות דומות מאוד למחשב שמישהו אחר חיפש, אבל לא רציתי להשתלט לו על הדיון. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא חושב שיש צורך. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צרכי לימודים, סרטים, מוזיקה, הפעלה של תוכנות כבדות יותר כמו Matlab, הרבה תכנות. לא גיימינג. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד: i7 3770k לוח אם: gigabyte g1.sniper m3 כרטיס מסך: asus gefrose 570gtx זיכרון: Kingston 16 gb (8*2)DDR3 1600MHz ספק: Enermax 750w 80plus bronze תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 866 צפיות
-
-
למה המחשב הזה טוב ? ( בהנחה ש G2020 עגלה ) * מאמץ יתר / כל תוכנה גורמת למעבד להגיע בקלות לאיזור ה 100% . קיבלתי הצעה לרכישה . 10W מדהים זה מעבד של מחשב נייד , קריר ברמות מטורפות יכול לעבוד 24/7 .
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
CPU: intel i3 6100 (tray) + Arctic Freezer i11 GPU: GTX960 4GB (msi GTX 960 4GD5T OC | GTX 960 4GD5T OCV2) MOBO: B150M (msi B150M PRO-VD | B150M BAZOOKA | B150M MORTAR) RAM: 2xDDR4 4GB (Crucial Ballistix, 2400) SSD: intel SSD 535 120GB HDD: WD BLACK 1TB CASE: Antec ISK600M-400/500 (PSU Antec VP) אני לא יודע איזה לוח לבחור, כלומר עברתי כל יצרן, אני רוצה משהו טוב בלי להגזים במחיר, התחלתי את בניית המפרט על H110, אבל הוא מעוד מוגבל מכל בחינה. כרטיס מסך בכלל רציתי לקחת GTX950, אבל ההבל במחיר לא שווה את זה, בכללי הGTX950 יקר מידי בארץ, המפרט עצמו, הוא פחות למשחקים בכלל, אבל עדין מעדיף שיוכל לשחק מידי פעם במשהו, אז ה960 זה הכי זול שאני יכול לקנות כיום. בקשר …
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני מחפש מחשב נייד בעיקר בשביל העבודה שלי בתכנות מומלץ מחשב נייד שמסוגל להריץ שרת וסביבת directx ברזולוציה סבירה(לא למטרות משחק לכן הfps יכול להיות 10 מצידי) אין לי צורך בכונן דיסקים או במערכת הפעלה כלולה. תודה מראש אתם תעזרו לי מאוד!
-
- 0 תגובות
- 792 צפיות
-
-
יש ברשותי מחשב נייד מסוג LENOVO Z560 הוא מגיע עם המעבד I5-480M ו 2 גיגה RAM samsung 2rx8 pc3-8500s-07-10-f2 משום מה יש לו רק סטיק אחד למרות שלמחשב הזה אמור להיות 2 סטיקים וזה מורגש, המחשב איטי לפי מה שבדקתי מדובר ב DDR3 אך אני לא יודע מה תדר העבודה שלו אני רוצה להוסיף לו עוד RAM כך שהמחשב יהיה טוב לשימוש יום יומי + תיכנות בשביל סטודנט לתוכנה חשבתי על להוסיף לו 2 גיגה אך מנסיון שלי 4 גיגה ראם למחשב שמיועד לתיכנות ומריץ WIN10 זה גבולי .. לכן לדעתי עדיף 4 גיגה ככה שבסופו של דבר יהיה לי 6 האם זה בעייתי לשים 2 מודולים של זכרון בעלי נפחים שונים? אם לא, אשמח להמלצות (מ-KSP/TMS/IVORY) תודה !
-
- 0 תגובות
- 717 צפיות
-
-
ברשותי מחשב נייד G505 ועד לפני חודש הוא עבד תקין. ובזמן האחרון באופן מאוד תדיר ישנה בעייה עם המסך או חומרה. התמונה מתעוותת לגמרי ולפעמים מרצדת ומטשטשת.גם כשאני עושה ריסטרסט או שחזור. אתחול מערכת זה לא משתנה אגב והבעיה נפתרת לעיתים. ואז חוזרת על עצמה אם אני מכבה את המחשב או שם אותו במצב שינה. צילמתי את המסך כשהבעיה מתרחשת. תמונות מצורפות
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - כ 5500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך - אם אפשר לחסוך אבל שלא יוריד מאד מהביצועים ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב 2. מה שימושי המחשב : משחקים, עריכה גרפית, וסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב : משחקים חדשים שיוצאים השנה שיעבדו חלק על כל ההגדרות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - מסך בגודל 23 אינץ 1920 1080X אני אשכול לקנות מסך אבל כרגע אחבר אותו למסך שיש לי בבית 32 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - בינוני עד גבוה 3. האם יש צורך בציוד …
-
- 5 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
היי לכולם. אני מחפש לאחרונה מחשב גיימינג אך עבר הרבה זמן מאז שהתעסקתי בתחום בצורה רצינית. בגדול, אני מחפש מחשב שיחזיק תקופה נכבדת ויוכל לתמוך גם ב VR לכשזה יצא. כמו כן, אני רוצה להיכנס קצת (בתור חובב) לעריכת תלת מימד. התקציב הוא 10 כולל מסך (אפשר להתפשר על זה אבל אז להוריד את התצקיב לאיזור ה 7-8) ומקלדת ועכבר. את שאר הדברים אני ארשום בצורה מסודרת בשאלון. תודה רבה מראש 1. מה התקציב המקסימאלי? 10K ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? חסכון כמובן יהיה מוערך, במיוחד אם מדובר על רכיבים שניתן לשדרג בהמשך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג, אבל אפשר ל…
-
- 22 תגובות
- 3.9k צפיות
-
-
היי, אני מחפש מפרט לידידה שלי היא לומדת אנימציה בתלת מימד וגיימרית 1. מה התקציב המקסימאלי? --- 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Zbrush , V-ray ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אני יודע שהיא משחקת דוטה , אבל העדפה לכרטיס מסך שיחזיק דברים יותר מאסיבים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למח…
-
- 3 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
אני רוצה לחבר 4 מסכים למחשב 1. אין צורך בביצועים מתקדמים, אלה בתצוגה של 4 ממשקי מידע, כלומר הגרפיקה היא הבסיסית ביותר. אני מעדיף להתקין את הכרטיסים על תחנת עבודה של יצרן מותג כמו DELL, אך דרישות החומרה לספק הכח לא מתאימות. יש לי שאלות שכל החנויות / תמיכת יצרנים לא מספקים תשובות שאפשר לסמוך עלים אלא יותר השערות. אם למישהו יש את הידע ו/או הניסיון, זה יהיה מצויין. האם חיבור של 2 כרטיסי מסך פשוטים, לדוגמא Asus Nvidia GeForce GT710 יאפשר את העבודה? הדרישה של כרטיסי מסך אלו היא ספק כח מינימלי 300W, הספקים שמגיעים עם תחנות מותג הם של 180 ו240 (לדוגמא Dell OptiPlex 7040) האם נדרש שדרוג והאם אפשרי בכלל להחליף ספק כח? אם אני מתקין 2 כרטיסים עם דרישה…
-
- 2 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, קראתי קצת בפורום לגבי רכישת מחשב, אני צריכה את עזרתכם בהמלצה על מפרט / קיים או להרכיב מחשב לילד בן 8 שאוהב מאוד משחקים כמו fifa minecraft ועוד התקציב הוא עד 3000 ש"ח רצוי שזה יכלול - מסך + מערכת הפעלה. המון תודה
-
- 1 תגובה
- 1.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג כבד אך גם לתכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: witcher cs:go fallout -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך של 40 אינץ ומטה ברך כלל -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות - גבוהות 3. האם …
-
- 4 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים , סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Devision , Fallout 4 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FullHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, …
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הטופס: מה התקציב המקסימאלי? 6,000 ש"ח, אפשר עם חריגות. האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין בעיה עם לנצל הכל. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1,000 שקל. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג כבד. מידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה): - במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב: Grand Theft Auto V, Battlefield 4, The Division מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1080 * 1920 לאי…
-
- 3 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום! אנו שמחים שבחרתם להתייעץ בפורום "מפרטי מחשב" ומקווים שאתם נהנים ממחשבכם החדש.היינו מעוניינים לשמוע את דעתכם לגבי 2 נושאים עיקריים: 1) מידת הרצון שלכם מהפורום (סדר בדיון, קבלת עזרה, יחס וכו'). 2) מפרט המחשב - האם אתם מרוצים ממנו? האם הוא מתאים לשימושכם ובקשותיכם? (התייחסו למידת השקט, ביצועי גיימינג\עריכה, מראה וכו') בתוכן ההודעה ציינו (במידת האפשר): * מפרט המחשב - רצוי כי יהיה מינימליסטי ויכלול בשורה נפרדת את שם החלק ואחריו הדגם (אין צורך במחירים וקישורים). * קישור לדיון שלכם. * זה המקום לציין מי עזר\ו לכם ולהגיד תודה על הדרך. * תמונה של המחשב שלכם שמפרטו נבנה בעזרת חברי הפורום. * חוות דעת כללית - תוכלו לספר על התרשמותכם הכללית או דברים מעניינים אחרים שת…
-
- 48 תגובות
- 188.8k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודהת תכנות , אדריכלות קלה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אולי לפרנסה לפעמים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כל משחק שיבוא -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23 אינץ 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיפות לגבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, ר…
-
- 16 תגובות
- 6.3k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Heroes of the storm, The vision. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080\1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-