עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by aboren,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 9K 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג - cyberpunk 2077, Baldurs gate 3 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין רכיב כזה 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא צריך אורות, גודל לא משנה. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת…

2. אשמח לעזרתכם. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? סביב ה7500, אפשר לחרוג מעט במקרים הכרחיים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה בפריימר ופוטושופ , ללא 4k. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? הרכבת מחשב בחנות, כל השאר לא. 8. האם יש…

3. Started by eldad50,

אני סובל שנים ממחשב חלש והחלטתי להשקיע אני אוהב משחקים כבדים כמו COD4 ומדאל אוף אנר אירבון GTA החדש סגנון הכבד שאני לא יכול להחזיק אם מישהו יוכל לעזור לי במפרט חזק שיבטיח ביצועים טובים אף על פי שההשקעה נמוכה אני ישמח מאוד תודה

• 28 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. Started by hapl0z,

שלום, אשמח לקבל חוות דעת\שיפורים\תיקונים\התאמות למפרט מחשב הבא. השימוש שלי במחשב הוא בעיקר לצורכי עבודה (מתכנת), משחקים וצפייה בסרטים. לכן חשוב לי שהמחשב יהיה מסוגל להריץ כמה תוכנות כבדות (כגון visual studio,eclipse, etc.) במקביל בלי להתאמץ יותר מדי וכן שיריץ משחקים באיכות גבוהה. בנוסף אני מעדיף שהוא יהיה שקט (אבל לא חייב להיות שקט כמו דג) ושיחזיק מעמד כמה שנים טובות. המפרט: מעבד אינטל ‏Intel Core i7 3770 3.4Ghz s1155 8MB, GPU Core, Tray‎ מאוורר למעבד ‏Scythe Mugen 3 CPU Cooler Rev.B ‎ לוחות אם למעבדי אינטל ‏Asus P8Z77-V LX s1155 Core i3/i5/i7, Intel Z77, DDR3 XMP, 2xPCI-E, VGA, DVI, HDMI‎ זכרונות ‏Corsair 4x4GB DDR3 1600Mhz Vengeance Dual Channel CL9-9-9-24 ‎ כרטיסי מסך…

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. Started by shaohad,

אהלן יש לי מחשב נייד Dell Inspirion 7200 מחשב די ישן הנה תמונה שלו: 1. אני מועניין להחליף לו את הדיסק הקשיח לדיסק קשיח SSD של אינטל 120 GB שהוא SATA 2 האם הלוח אם תואם SATA 2 ? 2. אם הלוח אם לא תואם SATA 2 האם זה יעבוד ? 3. אם הלוח לא תואם SATA 2 וזה יעבוד עד כמה ירדו הביצועים אם בכלל? 4. האם זה ישתלם? תודה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום מחשב עריכת והמרת וידאו + משחקים לילד בן 8 (לא גיימר) אופציה1: לוח אם אינטל BLKDG965WHMKR - דרוש פיירוייר + 3 PCI מעבד DUO E6400 זכרון 2X1G KINDSTONE kvr667d2n5k2 2 דיסקים 250G WD WD2500KS כ מסך ASUS EN7300GT Silent murc HN30N מארז 6AR6_AL ספק HEC WIN550 מסך LG L1970HR קירור ZALMAN CNPS8000 רמקולים S380 של קריאטיב מקלדת+עכבר מיקרוסופט או לוגיטק סך הכל 8100 ל-5 תשלומים שאלות למפרט: 1) כרטיס מסך: האם מספק או שמספיק 7100GS או שנחות 7600GS? 2) זכרונות: האם 667 או 800? 3) קירור: האם מספק? 4) לוח אם: אוציות אחרות באינטל או ASUS או GB? 5) מסך? באותו תקציב לצרכים הללו? בתודה מראש, יהודה

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. אז ככה, חקרתי לא מעט על LENOVO Y50 ומסתבר שזה מחשב סבבה אבל ברמת גימור די נמוכה (פלסטיקה, חם\רועש, מסך לא הכי איכותי). לעומת זאת אני רואה ביוטיוב כל מיני REVIEWS שהם למעשה צילום של משחק כגון CRYSIS ונראה שהמחשב אוכל את זה בלי מלח. גם רוב חוות הדעת באמאזון חיוביות. נוסף על כך יש למחשב 16GB RAM, מה שמאוד מאוד קורץ לי כי אני בדר"כ מבטל את ה PAGING FILE בווינדוס כדי למנוע SWAPPING, דבר שממש מגביר את הביצועים (אך דורש כמות RAM לא קטנה). LAST BUT NOT LEAST, צלצלתי לאחת החנויות אשר משווקות את המחשב הזה, ממש רציתי להזמין, אבל לא יכלו לענות לי על שאלה פשוטה: האם המסך הוא ANTI-GLARE!! המוכר אמר שהוא לא יודע, ושיש את הפרטים באתר. מה שיותרררר מצחיק זה שב ZAP ובאתר לנובו יש מפרט X, בז…

• 12 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by עוז_ל,

שלום, חברה שלי רוצה לקנות מחשב נייד.. תקציב: כאלפיים שח איזה חברה כדאי? lenovo טובה? לי יש toshiba וזה סבבה.. מה חשוב להסתכל? מהירות? מעבד? אשמח להמלצה על מותג, ואף דגם - או אפילו קישור למשהו ספציפי שידוע כטוב, ובתקציב הנל תודה רבה רבה! עוז

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. היי חבר שלי אמר לי שהוא כיבה את המחשב מהלחצן ופתאום הוא מבקש סיסמא. האם הוצאת הבטרייה רלוונטית?-ועם היא עושה יותר נזק?. ושאלה עם בדרך כלל סוללות Cmos נמצאות בתא שקל לגשת אליו (כמו תא לRAM) ועם יש כל מיני סיסמאות יצרן כאלה כמו Admin וכל הצירופים האלה... או צירוף מקשים. ==אני מדגיש מדובר על מחשב שכובה דרך הכפתור הפעלה ופתאום ביקש סיסמא! הוא לא גנוב או משהוא כזה== הבנתי שיש כל מיני פטנטים למחשבים ישנים ויש מחשבים כמו לדוגמא סידרת הThinkpad של IBM שהסיסמא שמורה בכלל על ציפ הלוח. תודה לעונים מדובר על מחשב נייד משנת 2007 אני חושב.

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by shlomi2003,

אני רוצה שכל חלק וחלק יהיה ברמה הכי הכי גבוהה כמובן גיגה זיכרון מעבד AMD 64 BIT 3800 250 גיגה של SATA כרטיס מסך הכי הכי חזק שיש היום ואתה יודעים כבר מארז מפואר וכו... אבל מחשב הכי הכי חזק אחים שלי

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by sasha_iq,

מבקש המלצה על מחשב מבוסס על מעבד intel 2.4c עד 2600 ש"ח. הבעיה שלי היא למצוא ולהתאים לוח אם עם dual ch 400 במחיר סביר עם זיכרון בתיזמון 5-2-2-2 . המפרט המבוקש:1. מעבד 2. לוח אם 3. זיכרון עד 512 מ"ב 4. сooler 5. מארז 6. דיסק קשיח. תודה מראש.

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  12. Started by BlackSheep,

מעבד: AMD Athlon 64 3700 San Diego BOX קירור מעבד: Zalman CNPS9500 לוח אם: DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D כרטיס מסך: Leadtek Geforce 7800GT דיסק קשיח: Western Digital 160GB SATA II 7200 RPM זכרונות: Mushkin 1GB Redline XP4000 מארז: Antec P180 Advanced Super Mid Tower צורב / כונן דיוידי: NEC ND-3540A Dual Layer DVD+RW 16x כרטיס קול: Creative Sound Blaster Audigy 2 מסך: Viewsonic 19" CRT P97F Black Silver ספק כוח: OCZ ModStream 520Watt Active PFC החלטתי להיות אוברקלוקר!

• 36 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. טוב, אז ככה, יש כמה בקשות (הרוב שאלות, אבל זה גם-כן די בקשה ) : 1) האם אפשר לבחור את החלקים למחשב נייד ולבקש מחשב נייד שמורכב מהחלקים המסויימים האלה? 2) איזה מחשב הוא הכי טוב ובתחום של המחיר שמצויין בכותרת הנושא בשביל שימוש ללימודים באוניברסיטה (צריך שיהיה מהיר, חזק, שהסי-די רום יקרא כל דיסק שיכניסו לו, לא נראה לי צריך כרטיס מסך חזק במיוחד - אבל אפשר גם להביא בנוסף מידע על מחשב עם כרטיס מסך כזה, וכו')? 3) אם אפשר, אתם יכולים לתת לי כמה חנויות באיזור רמת-אביב שהם לא רמאים ולא יקרנים? 4) כמובן שצריך מחירים של כל חלק ו/או של כל המחשב. בתודה מראש mega5

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by Orenef11,

קיבלתי הצעה על מפרט. בעיקרון, המחשב צריך להחזיר תכונות של תכנות ובמקביל להריץ מחשקים. איני גיימר, לכן לא לקחתי כרטיס מסך יותר חזק, אבל אני מקווה שזה יחזיק מעמד גם בעתיד. המפרט שקיבלתי: כרטיס מסך - VGA GAINWARD GT430 1GB DDR3 HDMI PCIEx16.8 ספק כוח - PSU HUNTKEY (V-POWER)550W TRUE 14CM BOX.7 מעבד - CPU INTEL I5-2300 2.8G/6M L1155 BOX לוח אם - MB GIGABYTE GA-H67M-D2 L1155 RETAIL מארז - CASE PC CM ELITE 310 WO/PSU SILVER.6 דיסק קשיח - HDD 3.5" SATA/3G SAMSUNG 1TB/32M ECOGREEN צורב - DVDRW SATA SAMSUNG X22 S223FBSBS OEM BLACK W/SFT זיכרון פנימי - DDR3 PC1333 MICRON CRUCIAL 2GB (4 כאלה) סה"כ: 2725.43 מפרט טוב ושווה את הכסף?

• 7 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by arigo,

שלום, אני זקוק למחשב נייד חדש לעבודה שוטפת שיחליף את הלנובו T450 שיש לי היום. אני עסוק בחישובים מתמטיים וגם בתוכנות אופיס ובשימוש בתוכנות ייעודיות לחישובים סטיסטיים וכמובן ב POWER BI בנוסף אני מחבר את המחשב למסך נוסף ועובד תוך חיבור למסך נוסף (הלנובו קצת מתקשה בזה). חשוב לי גם : 1. פתיחה עם טביעת אצבע 2. זמן סוללה ארוך 3. משקל קל 4. אמינות ואחריות 3 שנים 5. SSD מחיר עד 5000 ש"ח אשמח להמלצות בנושא

16. 1 1GB Samsung DDR II - 667 - Samsung Original 672.30 ש"ח 1 INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache, 533Mhz-775PI 912.93 ש"ח 1 GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX 610.88 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 337.59 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 237.24 ש"ח 1 .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.72 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (white) TOWER CASE - no PSU 229.00 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 172.89 ש"ח 1 LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX - Retail 1,327.24 ש"ח 1 HEC-400W (400TRT) - ATX 2 324.26 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,878.07 ש"ח …

• 36 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. שאלת אגב- איך בכלל אפשר להגיע למחירים שונים ב KSP ע"י בחירת מחשב מומלץ והחסרת פריטים נבחרים (נסו והווכחו)? 1. מה התקציב המקסימאלי? - 1700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, גלישה כבדה, מעט משחקים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -אינני מעודכן. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). samsung 24" 1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? עדיף כמה שיותר גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כ…

• 6 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום! אני חולם/חושב על מחשב חדש כבר חודשים רבים, ובסופו של דבר בגלל שזה היוםהולדת שלי עוד שבוע החלטתי להפסיק לחשוב ולפנק את עצמי אשמח לעזרתכם. השימוש הכבד ביותר במחשב יהיה שידור וידאו (או יותר נכון הקידוד שלו בזמן אמת..) בעזרת תוכנת xsplit שמשתמשת ב x264. למירב ידיעתי כמות ת'רדים גדולה לא עוזרת כמו מהירות שעון וזה ההתלבטות העיקרית שלי - בחירת המעבד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך במידת הצורך (התקציב גבוה מהצורך בכוונה כדי לתת לכם את האפשרות להתפרע ) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שידורי וידאו בזמן אמת …

• 17 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. שלום המחשב הנייד ניתן לטעינה רק שהוא כבוי אם הסוללה מלא או חצי מלאה ואני אנסה להדליק את המחשב הוא יפסיק לטעון את המחשב מה בדיוק הבעיה? הרי הוא טוען אותו איך הפעלת המחשב מפריעה לטעינה? תודה וחג שמח

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. * מטרות המחשב? גלישה, עבודות גרפיקה, בלי משחקים וכו.. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? גודל 15.6/14 לא משנה מבריק או מאט * רזולוציית המסך? לא רלוונטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? עדיפות למקלדת מלאה. * משקל רצוי? 2 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 5-6 שעות ומעלה.. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, ExpressCard * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? גודל 1TB לא משנה סוג * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיפות למראה וגם מגע מתכתי. לפחות בגב המסך. בנוסף שהמעבד יהיה core i7 מסדרת ha…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by MoMo-P,

מעבד מרובע ליבות Q6600 קירור מעבד Thermalright Ultra-120 לוח אם GIGABYTE GA-EP45-DS3L DDR2 800 (1x4) 4GB צורב LG כרטיס רשת נוסף כרטיס הרחבה USB מארז CHIEFTECH CH-01B-B-SL מצוין! המערכת מוכנה באוברקלוק מצוין! רק להוסיף ספק כח, כרטיס מסך והארדיסק ומוכנים לצאת לדרך.... כמה אני יכול לקבל עליו?? תודה מראש..

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by compman12,

* מחשב לילדה בתיכון - אופיס וגלישה. * גודל המסך?מאמין ש13 זה קטן מידי, תקנו אותי אם אני טועה * רזולוציית המסך? לא קריטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? WIFI, משטח נוח להקלדה, בלוטות * משקל רצוי - לא קריטי, נשאר בבית, כמובן שלא יהיה כבד כמו מחשב נייח * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות לSSD, לא קריטי, 250 ג'יגה ומעלה. * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מסך מגע מסתובב, מראה, צבע...) - המחשב לילדה, לא מראה גיי…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by no-laptop,

שלום רב, אני מחפש לקנות שני מחשבים ניידים לשימושים שונים: מחשב ראשון: * מטרות המחשב? מיועד לסטודנטית למדעי המחשב, אינטרנט ואופיס, צפיה בסרטים, visual studio וכד'. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות למסך 15 אינץ'. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 4 שעות פלוס מינוס * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם אפשר להכניס SSD בתוספת קטנה מה טוב * כונן אופטי? אין צורך * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיף שלא HP אותן הדר…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. Started by dagandlerx,

שלום לכולם, יש ברשותי נייח חזק, שלמעשה פועל 24/7 ומשמש בין היתר גם כשרת סרטים (מריץ PLEX), ולאחרונה (אחרי שנשרף כונן קשיח והגעתי למסקנה שצריך לשפר גם את הגיבוי שלי) התחלתי להרהר בקניה של שרת NAS (דגם מוכן או בהרכבה עצמית) אז אחרי קצת קריאה כאן וחיפוש דיונים קודמים לגבי NAS התאפסתי פחות או יותר לגבי הדרישות שלי ואשמח לשמוע את עצת הפורום: אז מה אני צריך מהמחשב המדובר? שרת NAS שיהיה זמין 24/7, עם מערך RAID כלשהו (עוד לגבי זה בהמשך) מכיוון שאני מעוניין שהשרת יריץ PLEX ויזרים תוכן ב1080P, כוח העיבוד צריך להיות חזק ביחס לNAS סטנדרטי (לפחות לפי מה שקראתי באתר של PLEX) כמו כן, חשוב שהשרת יהיה שקט (ישב כרגע ככל הנראה בסלון) ולא יתפוס יותר מדי מקום. לגבי האחסון ו-RAID: נתחיל מכך שכ…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by mtn123,

אשמח לקבל חוות דעתכם האם המחשב הזה יצליח להתמודד בצורה מכובדת עם תוכנות כמו premire pro ו davinci resolve 16. ואם לא, האם יש לכם אלטרנטיבות טובות יותר במחיר הזה? מתן 🙂

• 14 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.