עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tendo,

שלום לכולם. קניתי את המחשב לפני כמספר שבועות (משו כמו 3). אחרי הימים הראשונים שמתי לב כי גם אצלי הייתה בעיה בכרטיס רשת (כה, ידעתי שאני אגיע לזה גם). כמובן שניסיתי להתקין דרייברים/ להסיר דרייברים וכו' אך ללא הצלחה. בסופו של דבר שלשום התקשרתי ליעל מערכות למימוש אחריות ושטכנאי יבוא לתקן לי את המחשב. יאמר לזכותם שכבר באותו היום יצרו איתי קשר לתיאום טכנאי ליום למחורת (זאת יעילות ושירות לשמו). יום למחרת הגיע הטכנאי עם כ.רשת חלופי- דגם 6230N או משו כזה, שד"א האם ההחלפה היא משו תקין? זה לא יורד ברמה הכ.רשת הזה? אחרי ההחלפה מסתבר שגם זה לא פתר את זה, הטכנאי ניסה להתחבר לרשת שהוא פתח בפלאפון כאשר אינה מאובטחת והצליח אך כאשר ניסה להתחבר לראוטר אצלי בעבודה הדבר לא הצליח בעליל- לא התח…

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  2. Started by alonush_15,

במקור חיפשתי נט בוק שיתלווה אליי לעבודה בחול של מספר חודשים. עד שראיתי שיש מבצע על המחשב הבא:http://www.buy2.co.il/Center/DailyDeal/Index/754a068e-d9bb-4667-bbbf-df372d2c18a2?utm_source=mako&utm_medium=mako_hp_kubia&utm_campaign=dailyDeal_754a068e-d9bb-4667-bbbf-df372d2c18a2 נראה טוב, אבל הייתי מעוניין בחוות דעת שלכם לגביו לפני שאני קונה . תודה ויום טוב 8)

• 13 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. שלום, אחרי 6 שנות עבודה שבק המחשב הישן של סבתא שלי והגיע הזמן להחליף אותו.. התקציב הוא כמה שפחות כאשר 1.5K זה המקסימום שאפשר להשקיע.. המטרות של המחשב זה בעיקר לשחק ברידג' ובכל המשחקים של הXP ואפשרות לגלוש באינטרנט... אני מאמין שכל מחשב יהיה שיפור לעומת המחשב הקודם (P3 500MHZ + 256Ram+12GB+rage2) ככה שלא צריך משהו חזק בכלל. כמובן שמדובר רק על המחשב עצמו ללא מסך וציוד היקפי.. תודה מראש, עידו.

• 30 תגובות
    • 1.8k צפיות
  4. בוקר טוב וכייף לי להרשם להאתר הזה כי קבלתי המון כתבות שעזרו לי מאד אז ככה אחרי שנה של חושבים החלטתי למכור תמחשב שלי לאבא שלי ולקנות מחשב יעודי עבור לימודים יש לציין שאני לומד אבטחת מידע ומריץ המון מכונות וירטואלת באותו זמן ולכן בחרתי חומרה רצינית אז ככה בניתי מפרט כלשהו ואני צריך אישור לקנות ...לפני זה כמה שאלות 1 - איזה גירסת ויסטה צריך להתקין על מנת להריץ 4 גיגה 2 - האם 2 דיסק קשיח בגודל ומטמון שונה מפריע לעבודה ? 3 - הספק שבחרתי מספיק למחשב הזה? 4 - בעתיד הספק יעבוד טוב עם כרטיס גרפי חזק או שצריך גם להחליף אותו? 5 - בלוח אם שלי יש 2 גירסאות דומות שהפרש שלהם 40 שקל ולא הצלחתי להבין מה שונה זהו מחכה....אני לא קונה את שאני שומע תגובות ( הכרטיס אשראי נמצא ליד המחשב ) מעבד…

• 22 תגובות
    • 1.8k צפיות
  5. טוב אז ככה, אני כרגע עם מעבד 8500, כרטיס מסך 9600GT, אפשר לראות מפרט מלא בצד. כמה תנאים בסיסיים: המחשב החדש חייב להיות מ- KSP וחייב להיות כמה שיותר שקט וקריר (נמצא בחדר שינה). בעקרון אני רוצה מחשב שקט יותר, קריר יותר ומהיר יותר. אין לי בעיה להוציא גם 1000 ש"ח על מארז ורק 500 ש"ח על מעבד, העיקר שיהיה מוצדק לצרכים שאני מתאר ויעמוד בדרישות. בגלל זה המארז פה חשוב, כי בתכלס המאווררים שלו עושים 90% מהרעש (חוץ ממנו יש גם את כרטיס המסך שיכול להרעיש תלוי, בקירור שלו, כנ"ל ספק), ואני גם רוצה את מגוון החיבורים נגישים לי בצורה נוחה ובכלל שיהיה נוח לשדרוגים, פתיחה והצצה וכו'. אם כן הדגש הוא על צרכים משרדיים, אופיס, גלישה. אבל, וזה אבל גדול, יש עומס על המחשב (הרבה חלונות ותוכנות פתוחות…

• 18 תגובות
    • 1.8k צפיות
  6. שלום לכולם המחשב ישמש בעיקר לHTCP וקצת לאופיס\אינטרנט. המחשב צריך להיות בעל יציאת HDMI. המחשב צריך להתחבר לסט רמקולים 5.1 ערוצים Z5500 מבית LOGITECH. אני רוצה לחבר אותו בעזרת יציאה דיגיטלית אופטית או קוקסיאלית. מבחינת האיכות יש הבדל בין אפטית\קוקסיאלית\SPDF ? המחשב צריך להריץ FHD 1080P בצורה חלקה. התקציב הוא +- 4000 ש"ח. אני מעדיף שיהיה כמה שיותר קטן אבל לא קריטי. אם אני לא ימצא נייד כזה אני יצתרך לקנות HTCP יעודי + NETBOOK אבל אני מעדייף נייד אחד לשני השימושים. בברכה דני.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. 1. מה התקציב המקסימלי?4000-4500 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? תועלת מעל מחיר. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? טווח שציינתי בלי לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? כרגע יש לי lcd ישן-1024x1280 אבל בקיץ אני יקנה חדש אם זה משנה * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? brink , bad comapny * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות כמה שאפשר בתקציב 3.…

• 15 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by Oded Huri,

שלום רב חברים, קיבלתי מתנת יומולדת מחבר את המעבד הבא: intel core i9 12900k(30m cache up to 5.2 ghz) fc-lga16a. עכשיו המחשב הישן שלי שהמפרט שלו יצורף בתגובה הבאה, עושה לי קצת בעיות והוא בטיפול. אז מה אני רוצה ממכם? אני לא גיימר, וקשה לי להאמין שאשחק במשחקים בזמן הקרוב, אז מה כן? מצפה ללמוד תכנות, סרטים ועבודות שגרתיות. עכשיו התקציב הוא בערך כ4000 ש״ח (אקנה מאילת) לא כולל מסך. יש בי תחושה שמעדיפה ddr 5 בram.. אבל חוץ מזה אשמח נורא לשמוע על תפריט שתציעו. אני יודע שיש פה קצת משהו מוזר לאור המעבד הכי חזק בשוק האינטל.. אבל מה לעשות שאותו קיבלתי...

9. שלום מצאתי את המחשב הבא באייבורי: https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17164 (כן אין לי ברירה אני חייב לקנות באייבורי) השאלה שלי איזה מן התוספות אני צריך להוסיף שהמחשב הזה יהיה ברמה גבוהה עד 4K לילד בן 10 שהמטרה שיחזיק לו עד גיל 15 לפחות עם משחקים חדשים וטובים. קודם כל רציתי להוסיף : - דיסק נוסף פלאש SSD Kingston UV400 240GB - שידרוג ללוח Asus דגם H110M-A/M.2 DDR4 הכולל HDMI - Sapphire AMD Radeon R7 250 2GB כולל יציאות DVI / VGA / HDMI - כרטיס רשת אלחוטי TP-Link TL-WN725N Nano 150Mbps USB תקן N עם התוספות האלו המחיר הוא 3,570 והוא סבבה לגמרי איך זה נשמע?

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  10. Started by psybrain,

הצעות לשיפור / הוזלה יתקבלו בברכה , תודה.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Mike_Shinoda,

שלום, רציתי לדעת בכמה אני יכול למכור את המחשב הבא: דגם Lenovo E330 מפרט: מעבד: Intel Core i5 3210M זכרון: 8GB DDR3 אחסון: Segate ST1000LM014 1TB HDD + 8GB SSD (Hybrid) מאיץ גרפי: Intel HD4000 מסך: 13.3 אינץ' LED ברזולוציה 1366X768 קישוריות: Bluetooth 4.0 Wifi 802.11n Gigabit Ethernet יציאות: HDMI LAN/Ethernet 4XUSB יתרת אחריות: 25 חודשים בתודה מראש. בברכה, ליאור.

12. Started by אסף,

אני מחפש מחשב נייד טוב כבר לא מעט זמן מה שחשוב בעיקר זה מסך וכרטיס מסך הכי טובים שיש, נכון להיום כרטיס המסך הטוב ביותר שמצאתי היה GEFORCE 4 440 GO עזרתכם בבקשה

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  13. מחפש בשביל חבר שלי מחשב ב7000 לא! לOC רק משחקים ואינטרנט מבוסס אינטל והוא רוצה RADEON 9500 וצורב. מסך לא יקר כי הוא מנסה לחסוך בכל פינה אפשרית. בתודה רבה מראש פני.

• 10 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. Started by דנדן,

שלום לכולם, אני זקוק למפרט לחבר, בתקציב של 2800-3200 בערך, כולל הרכבה. המשחק מיועד למשחקים כבדים, ויצטרך לכלול את הGTX260 216SP של GAINWARD. כמו כן, עבודה בPHOTOSHOP, אבל CS2 או CS3, ולכן הבנתי שמרובע ליבות לא בהכרח ישנה פה. להפתעתי, ובטח יגיעו גם תגובות בקרוב על זה, המפרט צריך להיות מפנדה. יש לו כבר ספק, של טאגן או משהו כזה, 500WATT יש לו כבר HD500GB ומסך עם רזולוציה של 1680/1050. מאחר ואני לא מומחה במפרטים, אמרתי לו שאשאל לעצתכם. אז הצעה למפרט כפול ליבה, ומפרט מרובע ליבה תודה מראש לכולם. אם אני צריך לשאול אותו משהו נוסף תגידו לי. דרך אגב, הרכבה שם לא זולה, ולא מוזלת בעלות קנייה גבוהה, אז צריך כמובן להחשיב אותה בסכום המפרט... (ומידע שלכם, יש לחנויות בעיה אם מביאים להם ספ…

• 31 תגובות
    • 1.8k צפיות
  15. Started by hp1610,

שלום, אני מעוניין במיפרט מומלץ למחשב לצורך משחקים (בעיקר MS Flight Simulatore). אני כבר יודע שFSX הוא מאוד תלוי ב CPU ולכן הבחירה המתבקשת היא ב E6600. כמו כן צפוי בקרוב פאטץ לDX10 ולכן אצטרך את ה 8800GTS. ההתלבטויות העיקריות הם לגבי לוח אם (עם אפשרות ל OC סולידי), זכרונות וספק ומארז שקט!! (יש לי טראומה מהמארז הקודם והמחשב יושב במרכז הבית). תודה, HP

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  16. היי כולם שאלתי כבר לפני זמן-מה, אך לא קיבלתי מענה.. ולכן החלטתי לנסות שוב. ברצוני לרכוש מחשב שישמש בעיקר לאחסון של הרבה מידע שיש לי, בין השאר חומר וידיאו שיש לי שמאוד חשוב לי. התקציב מאוד גמיש. המחשב ישמש בעיקר לאחסון ואולי לחיבור המחשב לממיר דיגיטלי/טלוויזיה בעתיד וכך לצפייה ישירה של הטלוויזיה במחשב ושל המחשב במסך הטלוויזיה (הייתי רוצה להוסיף בעתיד כרטיס טלוויזיה) הקאצ' העיקרי - נפח האיחסון - אני רוצה לחבר לו דיסקים קשיחים פנימיים בסדר גודל התחלתי של 6-4 טרהבייט, עם אופציה להוסיף עוד בעתיד. כמובן שמאוד חשוב הספק ורכיבים איכותיים שלא ישרף לי פתאום משהו.. =/ שאר המידע הרלוונטי, כתוב מטה... תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K+- אבל גמיש! מאוד! א) האם לנצל את כל התקציב א…

• 9 תגובות
    • 1.8k צפיות
  17. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2K אפשר לחרוג ב500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטפליקס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא כל כך 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה ווינדוס. לא צריך אופיס 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. …

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. שלום, אני מעוניין לקנות ללפטופ ללימודים בעיקר אבל גם כדי לראות סרטים ושימוש יומיומי (לא משהו רציני). כמו שרשמתי הלימודים הם מדעי המחשב, יש לי אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב כי אני טס בקרוב. כרגע מצאתי Lenovo 730 13" ב810$ עם המפרט הזה (מצורף תמונה) וזה הקישור לאתר https://www.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/700-series/Yoga-730-13-/p/81JRCTO1WWENUS0 אשמח להערות על המחשב הספציפי הזה או המלצות בכללי על מחשבים ועל Lenovo. תודה רבה :)

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  19. היי לכולם ! ראיתי פה כמה וכמה מפרטים של מחשבים חלקם לגיימינג חלקם לעריכות וידאו , אני צריך מחשב עם דגש על ביצועים RAM ומעבד חזק , אם אפשרי להכניס גם כרטיס מסך טוב בשארית התקציב זה יהיה מבורך אבל שלא יעבור על חשבון הביצועים 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000

20. היי, אשמח לקבל עזרה במציאת מחשב נייד שתתאים לסטודנט למדעי המחשב ולגיימינג. בגיימינג הכוונה ברמה גבוהה אבל אין צורך להגזים. ברור לי שב3000 ש"ח אני לא יכול להריץ את כל המשחקים ברמה הכי גבוהה, אבל מספיק שזה יתאם את רמת הגרפיקה בXBOX ONE לדוגמה, אני מסודר. אם אני כבר קונה מחשב נייד חדש, אעדיף שיהיה עם כונן SSD ומעבד I7. חריגה: 500 ש"ח. מעדיף שלא יותר מזה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם יש בזול יותר לדרישות שלי, עדיף ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סטודנט למדעי המחשב, משחקים. …

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. Started by itsik1231995,

יש לי מחשב נוכחי Q6600 + HD 4850 שעושה את עבודתו נאמנה כמו שצריך כבר הרבה זמן ואני מבסוט ממנו העניין שאני לא יהיה הרבה בבית הזה כניראה אז אני צריך עוד אחד בשביל להעביר את הזמן .... מעבד של אינטל - (אני יותר מתחבר איתם .... ניסיון שלי איתם וכול זה ...) לא הסתכלתי הרבה זמן בשוק המעבדים אבל I5 760 נישמע טוב אם יש משהוא יותר אז בכייף ... כרטיס מסך מהסידרה החדשה של AMD HD68XX אולי אפילו HD 69XX .... אני רוצה מפרט אחד ב 5000 שח מפרט אחד ב 6000 שח ומפרט אחד ב 6000 שח שכולל מסך בשביל להשוות בניהם .... המחשב ישמש לכול דבר .... משחקים כבים במיוחד וחדשים / סרטי FHD על מסך טלוויזיה / השמעת מוזיקה ב 5.1 ערוצים (יחובר למערכת קולנוע ביתית) וכו תודה רבה

• 11 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. המפרטים נועדו עבור עיבודים גרפיים בתוכנות כגון: revit, 3DMAX, AutoCAD וכו'. לא לגיימניג בכלל! וכמובן עדיף שיחזיק מספר שנים לשימושים האלה בדיוק. מפרט ראשון - i7 מעבדי אינטל‏ Core i7 920, s1366, 8MB Tray 1295 לוחות אם למעבדי אינטל‏ ASUS P6T SE s1366 Core i7, Intel X58, DDR3 1333, 3xPCI-E 1120 זכרונות‏ DDR III 1333Mhz 3x1GB Kingston Triple Channel 2 460 920 כרטיסי מסך‏ GIGABYTE HD 5450 1GB GDDR3 DX11 DVI HDMI PCI-E 340 דיסקים קשיחים‏ Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II WD5001AALS 315 צורבים‏ Samsung SH-S223B DVD±RW x22 Black SATA 130 מאווררים וגופי קירור‏ Generic CPU Cooler For s1366 50 מארזים‏ HJA-241 MIDI Black With 12cm + 8cm Fans (No PSU) …

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by shemaviv,

מחשב נייד מסוג compaq presario V6000 דרייברים מותקנים אבל משום מה הWireless Network Connection לא מופיע, אם מישהו יוכל לעזור אני אשמח

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  24. תקציב - 2500-3000 ש"ח, אפשר לחרוג מטרות המחשב - המטרה המרכזית ביותר היא שימוש משרדי (אינטרנט ואופיס), המחשב נקנה לצורך לימודים/פסיכומטרי. מטרה משנית היא צפייה בסרטים. אין לי כוונה להפעיל משחקי מחשב כבדים על המחשב אם יהיה ניתן להפעיל לדוג' Counter strike 1.6 ומשחקים ברמתו - מה טוב. בכל מקרה, אין לקחת מטרה זו על חשבון שאר הדרישות. גודל המסך - לא ממש מכיר את הגדלים אבל שיהיה בינוני, 15 אינץ בערך, לאחר ביקורות חלוקות אני כבר לא יודע מה עדיף - מט או מבריק, יש לציין שלפחות בזמן הקרוב המחשב יהיה כמעט כל הזמן בבית משקל רצוי - שלא יהיה כבד מאוד, אני לא צריך שיהיה קליל כמו נייר, כנראה שהוא יהיה יותר בבית מאשר שאני אסתובב איתו זמן סוללה - שוב, אני לא יודע ביחס למחשבים ניידים אבל שי…

• 5 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. Started by shaohad,

אהלן יש לי מחשב נייד Dell Inspirion 7200 מחשב די ישן הנה תמונה שלו: 1. אני מועניין להחליף לו את הדיסק הקשיח לדיסק קשיח SSD של אינטל 120 GB שהוא SATA 2 האם הלוח אם תואם SATA 2 ? 2. אם הלוח אם לא תואם SATA 2 האם זה יעבוד ? 3. אם הלוח לא תואם SATA 2 וזה יעבוד עד כמה ירדו הביצועים אם בכלל? 4. האם זה ישתלם? תודה

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים