עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by LI,

משקל פחות חשוב. מה שחשוב זה האמינות ואחריות טובה. ישמש גם למשחקים, לא ברמה הכי גבוה אלא משחקים ברמה של Thief: Deadly Shadows (אבל שמשחקים כאלו יריץ בצורה טובה). הדרישות שלו למי שלא מכיר: http://www.thief-thecircle.com/showarchive.asp?month=4&year=2004 דרך אגב, פנדה שלחו לי פירסום של המחשב הזה: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_2739_2903&products_id=22199 מה דעתכם עליו? המחיר הוא 1000 ש"ח פחות מהרשום באתר. תודה מראש, ליז

• 40 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) בעיקר, פה ושם קצת משחקים קלים, או צפיה בסרטים * גודל המסך? מסך בגודל 13 או 14 אפשר גם 15 * משקל רצוי? עד 2.7 ק"ג בעקרון זה לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? בערך 3-4 שעות עבודה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא חובה, אבל אשמח אם זה יכנס במסגרת התקציב * בלוטות? לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250-320 * צורב DVD? כן חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כמה שיותר זמן אחריות יותר טוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? עדיפות לחברה עם שירות טוב. בנוסף כדאי ש: המחשב יהיה קשיח וחזק פיזית משהו שלא יתפרק עד כמה שהתקציב מאפשר עדיפות למסך מאט זכרון 2 או 3 ג'גה במהירות 5400 כי הבנתי שזה עוזר בזמן סוללה עדיפות למעבדי אינטל

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. דיסקשיח גדול Hitachi Deskstar 7K1000 (1TB, 7200rpm) דיסקשיח מהיר למערכת ותוכנות Seagate ST3300655LC (15,000rpm, 300gb) התקן רשת GigaBit Lan 10/100/1000 או משולב על לוח האם זיכרון פנימי 2-GB Fully Bufferd (FB) ECC-REG DDR-2 1066 Qual Channel Compatible (Tested) כרטיס מסך משולב בלוח האם כרטיס עריכה עפ"י המלצתכם כרטיס קול Creative כלשהוא או משולב בלוח האם לוח אם Giga-Byte GA-9IVDTH-PL (2.1) מארז U4 Silent (Modded) Midi Tower ATX כ"כ שקט שחוץ מנורת חיווי לא אדע שהוא פועל מגן מתח: אספקה+הגנה עפ"י המלצתכם מיקלדת עריכה Logickeyboard LKB-PPRO-CHPC-UK מעבד Intel Quad-Core Intel® Xeon® processor E53451 מסך Jvc DT-V24L1DU 24" או תואם אחר מערכת הפעלה Microsoft Vista premium ספק…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  4. Started by StreetRacer,

סוף סוף גם זמני הגיע ואני מעוניין להחליף את העגלה הנוכחית (667 MHZ) אני מעוניין במעבדAMD , לוח,מארז,זיכרון DDR. הכל ב -1500 ש"ח על מה אתם ממליצים ? מתוכנן OC שמוליק

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. המחשב הבא נקנה ב : ראשון 21 אוגוסט, 2005 בהמלצת הפורום 2 x inS_512MB Samsung DDR PC3200/400 - Samsung Original 1 x inS_AMD Athlon 64 (3000+) VENICE - 512 Cache [939 PIN] - RETAIL - קירור מצויין למעבד: FREEZER 64 (+102.12 ש"ח) (+102.1 1 x DFI Infinity nF4 Ultra (Nforce 4 ultra) - 939 - ATX 1 x התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 1 x inS_BenQ DVD 1650S - RETAIL 1 x inS_.SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 1 x COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (white) TOWER CASE - no PSU 1 x HEC-400W (400TRT) - ATX 2 1 x WD 160GB-8MB JS - 7200RPM S-ATA II התלבטות. אני בערך כל שנתיים מחליף מחשב בתקציב של 5000 שקל השנה החלטתי שדי. אני גיימר של קונסולות ומחשב אבל רוב המשחקים שאני רוצה יו…

6. Started by YingYingYing,

אוקי יש לי מחשב דיי חרא... לא מבין ממש במחשבים זה מה שאני יודע עליו Pentium 4 2.4GHz 512 MG of RAM GF FX5200 ואני לא צריך משסך ולא עכבר ולא מקלדת ולא כרטיס קול (בקשר לכרטיס קול אני לא יודע כי יש לי סתם חרא) אני באמת צריך את העזרה שלכם מת לשפר ת'מחשב ולא יודע איך... חשבתי על אולי כרטיס מסך חדש מעבד עוד זכרון וכל מה שתוכלו להציעה לי בסכום של עד 2500 ש"ח (אם מה שאתם תציעו לי קצת יותר יקר ויותר שווה אז גם בסדר) תודה רבה לכל העוזרים!

• 21 תגובות
    • 1.8k צפיות
  7. Started by Guy King,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב, עד איזור ה-3,500 (אפשר לחרוג קצת אם זה כדאי). המחשב יחובר למסך 2209WA. השימוש במחשב יתחלק בערך ככה: 75% אינטרנט (כולל יו-טיוב), 15% סרטים, 5% אופיס ו-5% משחקים קלים (אבל ממש ממש קלים. סטייל הירוס 3, דיאבלו 2 ומשחקי פלאש). השאלון: מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 שקל, ורק אם זה באמת מצדיק 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה וכדומה)? כתבתי בפתיחה א) תנו דוגמאות לאפליקציות העיקריות בהן תשתמשו. אינטרנט, סרטים, אופיס ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם…

• 4 תגובות
    • 734 צפיות
  8. המטרה כאמור היא לרכוש מחשב יציב, איכותי עם גישה לפעולות של משחקים וגלישה. הארד דיסק רחב קיבולת יתקבל בברכה מודגשת. התקציב עומד נכון לעכשיו על 3,500 PER "קופסא". ראוי לציין שאני שומר בצד עוד 1,500 ש"ח במטרה לרכוש מסך וראוטר - כשאין לי כל כך ידע נרחב בראטורים ויש מצב שאני אצטרך לטרנספר מזומנים מאגף ה"קופסא" לאגף המסך-ראוטר וההפך. אשמח לשמוע את דעתכם. תודה מראש !

• 1 תגובה
    • 673 צפיות
  9. שלום, אני כבר זמן רב מתלבט ומתחבט בנוגע לבחירת מס' חלקים שישלימו את המפרט. כדי לחדד את רצוני: 1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? (גיימינג כבד, סרטי HD, חיבור המחשב ל-LCD וצפייה ב-720p/1080p) לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. Photoshop, Flash (לא באופן כבד) ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. כרגע, במסך הנוכחי, רק 19" עם 1440x900. בהמשך אשדרג למסך איכותי יותר FHD. (בנוסף, גם אני אחבר את הכ"מ לטלוויזית 32" LCD מדי פעם). 3. האם יש צורך בציוד …

• 6 תגובות
    • 821 צפיות
  10. http://www.zed.co.il/Product.asp?ProdID=857879 עם שדרוג של מסך ל22 וכרטיס מסך ל8800gt?

• 5 תגובות
    • 614 צפיות
  11. Started by LazyBurger,

שווה לי לקנות מסך שיהיה כלול במפרט שעושה מקסימום 7K? כי אז בלי יהיה לי כסף לכ. מסך יותר טוב, ואם מסך כנראה שלא... ועוד אלטרנטיבה: יש זכרון של 2GBX2 במהירות 667MHZ? כמה עולה ואם אפשר אתר של חנות שפועלת בסביבות באר שבע תודה מראש

• 15 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. Intel Core 2 Duo E6600 2.40GHz 4Mb ASUS P5W DH Deluxe Intel 975X Socket 775 Samsung 512MB DDR2 667 Original *2 Maxtor DiamondMax 10 200GB SATA II 8MB 7200 RPM 6L200M0 Gigabyte NVIDIA GeForce 7600GT 256MB PCI-e GV-NX76T256DB-RH LG GSA-H10 Multi DVD-Recorder Bulk Black Teac Floppy Drive 1.44 Thermaltake Swing VB6000 Black 430 Watt Window התקציב אמור לכלול גם מסך שלא הוספתי פה כי אני עדיין מתלבט, חשבתי על מסך 930b של samsung, מה אתם אומרים? המחשב הוא לצורך משחקים ותוכנות לגרפיקה סגנון פוטו שופ פלאש פריהנד וכו מי שיש לו שיפורים בשביל מחשב כזה אני ישמח מאוד לשמוע הבנתי שהמארז והספק לא משהו, מי שיש לו איזה שיפור בשבילי זה יהיה נחמד, אם …

• 8 תגובות
    • 925 צפיות
  13. שלום לכולם! אני מחפש המלצה למחשב מבוסס P4 בתקציב של 5000 ש"ח שישמש בעיקר למשחקים. על התקציב לכלול מסך. תודה רבה למשיבים.

• 19 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. שלום רב, אחי מעוניין לרכוש מחשב חדש. תקציב : 1600 ש"ח.לא כולל מסך. לצרכים הבאים : 1.המחשב נועד לגלישה באינטרנט,אופיס,מוסיקה,וידאו,שיתוף קבצים - שיעבוד כמה שיותר מהר. 2.גם קצת למשחקים ( לא מעל הרמה של gta). 3.מערכת הפעלה :xp אך אם אופציה לויסטה.(שויסטה תעבוד טוב ללא שום איטיות). 4.מחשב שיהיה ניתן לשדרג בעוד שנה. עברתי בכל הודעות של הפורום של השבוע האחרון - מצאתי 3 מפרטים מעניינים - איזה מפרט יותר טוב ? ( כמובן שאני פתוח להצעות אחרות). מפרט מס' 1 - משתמש : pl ----------------------------------------------------- והנה מפרט אחד זול: מעבד: AMD ATHLON 64 3800+ X2 DUAL CORE SOCKET AM2 65W - 2.0GHz 1MB CACHE - ADO3800CUBOX - BOX מחיר: ¤469 לוח אם: ASUS M2A-VM מחיר: ¤493 די…

• 5 תגובות
    • 970 צפיות
  15. מסך דק 19, אין צורך בכרטיס טלויזיה, צורב DVD, ציוד היקפי סטנדרטי אודה להצעות

• 5 תגובות
    • 743 צפיות
  16. שלום לכל באי הפורום. שמי יאיר. לאחר כחמש שנים, לפחות, אני מעוניין להרכיב (להגדיר) לעצמי מחשב חדש. ואני מוכרח לציין, שהנושא נהיה מאוד מורכב, מאז הפעם האחרונה שעשיתי את זה. אני זקוק לעזרכתם, יותר בשביל לדעת מה לחפש, למרות שכמובן גם המלצות יתקבלו בשמחה. קראתי כאן את המדריך וחשבתי שהבנתי עד שניסיתי להתקדם מעבר לכרטיס מסך. גם המפרטים למחשבים בתחום הגרפי מדברים על תחום ה-3D ותחום הגרפיקה הדו-מימדית שונה אולי ? אולי יש חנות שהיא ממש מקצועית, שיש בה גם אנשים אמיתיים (למרות שהוירטואלים הם אנשי נפלאים בהחלט) שאפשר לשבת איתם ולהתייעץ ? בקיצור , אשמח לכל תגובה. 1) התקציה הוא כאמור 5500 ש"ח אולי אפשר להגיע גם ל 6000. 2) עיקר העבודה על המחשב יהיה עבודות פוטושופ מתקדמות, בקבצים גדולים…

• 4 תגובות
    • 732 צפיות
  17. שלום לכולם, חדש בפורום. מחשב טושיבה 21T מגיע עם מפרט של מעבד 7700 2.2 ו 2 G זכרון עם כרטיס מסך 8700M 256 . הדגם 23G מגיע עם המעבד החדש 9300 2.5 ועם 3 G זיכרון עם כרטיס מסך 8600 SLI 512 . האם צפויה בעיה בהרצת משחקים חדשים. כמו כן מה ההבדל בתמיכה של DIRECTX 10 ל10.1? הHP HDX הוא מחשב שניתן להתאים את הקונפיגורציה שלו יש לו מסך FULL HD אפשרות לבלו ריי וכרטיס 8800 GTX המשקל שלו מטורף ומגיע ל6 קילו ומעלה.

• 1 תגובה
    • 678 צפיות
  18. שלום לכולם, ברצוני לבקש מכם מפרט טוב למחשב ב-10000 ש"ח,כולל מסך. מוכן לחריגה של עד 12000,לא יותר (אני פותח תוכנית חיסכון בשביל המחשב) אני רוצה מפלצת בשביל עבודות תלת-מימד (אני קיבלתי עבודה כעת עם חברה בינלאומית שמתמחה ביצירת סימולציות תלת-מימדיות לצוותים כירורגיים ופורטלי בריאות) . אני הולך לעבוד עם 3D Max Studio,Maya,Bryce,Poser,Rhinoceros וייתכן שגם CINEMA,שלא לדבר על בניית אתרים ופרוטלים ,שבשבילם אצטרך PHOTOSHOP לפחות . אני מאוד מבקש את עזרתכם למחשב ממש טוב,עם מערך של SLI של שני כרטיסי מסך טובים (אם אפשר שני NVIDIA 8800) או כל דבר טוב יותר שתמליצו. מבקש מארז מאוורר היטב,עם קירור מים למעבד ולכרטיסי המסך(אם קיימת מפלצת שמסוגלת לקרר שני כרטיסי מסך). אני לא מתבדח או "מסתל…

• 8 תגובות
    • 871 צפיות
  19. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 2000 במזומן 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) עבודות משרדיות ועריכה גרפית 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה …

• 4 תגובות
    • 750 צפיות
  20. תקציב: 2200~ ש"ח. לשלושה רכיבים זה נראה לי מספיק אולי אפילו יותר מידי. רכיבים לקנייה: לוח אם, מעבד, זכרונות. מה נשאר:מארז יש - סונטה ישן עם ספק 500. כרטיס מסך אסוס eah3450 (צריך להספיק לעבודה לדעתי) הארדיסק: משהו של סיגייט 500 גיגה שימוש: עבודה - הרבה חלונות. מולטיטסקינג - פוטושופ\ויז'ואל סטודיו הערות: אני דיי מנותק מהשוק לכן אני אשמח אם אתם יכולים להסביר למה בחרתם מה תודה

• 1 תגובה
    • 589 צפיות
  21. 1. המחשב לא מיועד למשחקים כפי שצויין, אך שהכרטיס מסך יהיה בעל איכות תמונה טובה, לפחות כמו הLeadtek Ti4400 שאני משתמש כרגע. 2. מיועד לעמוד באפלקציות כבדות (פוטושופ וכד') ובעבודה מרובת יישומים. 3. 120G - 160G : מה שיכנס בתקציב. 4. כולל צורב DVD 5. מארז - לא משנה הגודל או הצורה - העיקר שקט !!! 6. ללא מסך, מקלדת ועכבר. תודה רבה

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. אז ככה המפרט שלי הוא כזה: 1.5GB RAM DDR1 400+ MHZ X600 readon series 256mb 330GB hard disc pentium 4 3.0 GHZ קניתי את המחשב הזה לפני קצת יותר משנה. עכשיו תראו, אני גיימר והיום כל משחק חדש שיוצא אני לא יכול לשחק חלק! סתם לדוגמא המשחק spiderman 3 זוחללללל אצלי.... אפילו CALL OF DUTY 2 אני לא יכול לשחק 100% חלק על מקיסמום גרפיקה... אני צריך להוריד לשימוש לDX7 כדי לשחק חלק...(שהוא יצא בכלל לפני כמה שנים...) בקיצור אני מאוד מבואס מהמחשב שלי מהבחינה הזאת(משחקים). אז השאלה שלי היא כזאת, מה אני צריך לשדרג ולמה לשדרג וכמה יעלה השידרוג? (בשביל שכל משחק ירוץ אצלי חלק על מקסימום) ארקדי.

• 21 תגובות
    • 1.9k צפיות
  23. אני עומד לקנות מחשב חדש לצרכי תכנות. אני לא משחק משחקים, אין משמעות לגרפיקה. אני לא צריך כרטיס מסך, אני מעביר את הישן. מסך כבר יש לי. התקציב הוא 3300 שקלים. אני צריך מינימום ג'יגה זיכרון (תוכנות כבדות כמו VISUAL STUDIO 2005). מה הייתם קונים? מה דעתכם על הליבה הכפולה של אינטל? מתי להערכתם המחירים של הדבר הזה יהיו סבירים? תודה.

24. Started by Arkadi.Krr,

התקציב שלי הוא 4100 - 4500 מטרות: אני צריך את המחשב בשביל משחקים כבדים(כמובן הגרפיות, תלת מימדיות גבוהה.... בגלל המשחקים) וכמובן כל שאר הדברים הקטנים כמו סרטים/תוכנות/עבודות(וואורד וכאלו). ציוד הקפי: מסך אין צורך, מקלדת ועכבר לא משנה אני יקנה כבר בחנות משהו קטן מה שחשוב לי פה זה המפרט, רמקולים(רמקולים,עכבר,מקלדת ומסך לא נכללים בתקציב) כנ"ל וכרטיס TV אין צורך. צריך DVD ביחד עם צורב בכונן אחד, כונן דיסקטים צריך, כרטיס קול סטנדרטי. אני לא ידוע ממי לקנות אבל כמובן לא מKSP ולא מאייבורי. ממליצים לי על IQPC אז אם אתם מחזקים את ההמלצה הזאת אז תביאו לי משם מפרט. [http://www.iqpc.co.il/Home/BuildComputerB.asp] כמובן כמה שיותר המחשב יהיה שקט יותר טוב. מקסימום שקט. נושא הקירור אני ל…

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. מחפש גם ניידות וגם ביצועים סבירים, מתלבט בין אולטרה נייד ל15", יש לי מחשב נייח איכותי בבית.

• 4 תגובות
    • 873 צפיות

דיונים חדשים בפורומים