ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 6000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משתמש בסטים, לפעמים בפוטושופ. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fallout 4, No Man Sky, Watch Dogs 2, GTA V, DOOM ומשחקים שיצאו בעתיד. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, אני מתלבטת בין 3 דגמים שונים של אסוס ואשמח לקבל חוו"ד לגבי המומלץ מבינהם * מטרות המחשב? עריכת מסמכים, צפיה בסרטים, מוסיקה תמונות .. הרצה של תוכנות כמו visual studio וeclipse * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13.3-15 - נשאר לי סמטר אחד בלימודים ולאחר מכן המחשב יהיה רוב הזמן בבית לכן גם המשקל לא קריטי * רזולוציית המסך? רגילה (בניידים) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא כ"כ יודעת אם מסך מגע הוא קריטי או שזה דווקא חסרון... * משקל רצוי? 1.7-2.4 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3-4 שעות לפחות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?VGA רצוי * Bluetooth? רצוי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 750 ויותר. אם…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד : Intel Sandy Bridge Core i5 2500 Socket 1155 6MB 95W 3.3Ghz Tray קירור ומאוררים : Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler לוח אם : Gigabyte GA-PH67-UD3 H67 CHIPSET זכרון : Transcend 4GB Kit (2GBx2) DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7 דיסק קשיח : Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ כרטיס מסך : Sapphire ATI Radeon 5870 1GB GDDR5 HDMI כוננים אופטיים : Asus DRW-24B1LT x24 White / Black Light Scribe מארז : Cooler Master 690 Black ספק כוח : Corsair TX 750 Watt האם למפרט הזה מספיק 4GB זכרון ועם לא כדי לשים G.Skill RipJaws 6GB Kit DDR3 1600Mhz CL8 F3-12800CL8T-6GBRM ?[br]פורסם בתאריך: 28.01.2011 בשעה 21:07:02 לפי מה שהבנתי כרגע …
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני ממש לפני קניית מחשב חדש (בימים הקרובים) וכמו כולם אני עושה סקר שווקים בין החנויות השונות [אגב , לבסוף רכשתי את ה EIZO Flexscan S1931 ונהנת מכל רגע ] העלתי קובץ ובו מפרט כמעט לחלוטין זהה והבדל של 1200 ש"ח בין נועה מחשבים ל iqpc שאת המחיר הנמוך אני מקבל ב - www.iqpc.co.il שני הבדלים היחידים (שלפי ראות עיני לא מצדיקים את הסכום הרב הנ"ל ואת זה אני מעוניינת שתביעו את דעתכם עליה- אולי טעיתי ???) הם: הכרטיס מסך ה x1900xt 256mb של אחד של connect3d והשני של shappire - זניח לטעמי ! ההבדל השני הוא בזכרון של ה TWINMOS בiqpc הוא CL4 ובנועה היא CL5 - מהו ההבדל בינהם והאם הוא זניח ? *אני יודעת שנועה מחשבים חנות אמינה וידועה האם אפשר לישון בראש שקט במידה ואני…
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לקנות מחשב חדש בימים האחרונים ניתחתי מספר חלקים והגעתי למפרט מסויים. המחשב הוא למטרות גיימינג. הייתי רוצה לשמוע על דעתכם לגבי החיבור בין החלקים ולגבי הפירמות שבחרתי, וכמו כן הצעות לשינוי. למשל אם זו חברה שלא הייתם קונים, או אם יש הצעה לשיפור או דגם כלשהו שלדעתכם לא מתאים, או חלק חזק מדי שהשיפור שולי ולא שווה את העלות. התקציב שלי הוא בין כ4K ללא מעבד. אני די סגור על הפריטים הבאים ולא ארצה כל כך להחליפם: לוח אם, דיסק קשיח, ודי נעול גם על הכרטיס מסך. (מעדיף לשלב כרטיס מסך ולוח אם מאותה החברה) המפרט: CPU: I7-2600K - Already have that part CPU Cooling: Arctic Cooling Freezer 13 or NOCTUA NH-U12P SE2 Cpu Cooler - (ADD 85 NIS to offere…
-
- 20 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם,אני צריך את העזרה שלכם כי אני כבר התייאשתי מזמן.אני סטודנט באוניברסיטה וקניתי נייד של טושיבה למטרת לימודים וקצת פנאי. המחשב לאחרונה מוציא רעשי שריקה חלשים שנשמעים בחלל החדר ודיי מטרידים את האוזן בזמן למידה.ביררתי את מקור הרעש הוא מגיע מהדיסק קשיח.גם יש תופעות לוואי לעיתים רחוקות שבעת הפעלת סרט או משחק,יש תקיעות זמניות מלוות ברעש כמו תקליטור תקוע...סוג של "טררררר" ותקיעת תמונה ,ואז חוזר לפעולה תקינה. שלחתי את המחשב כבר פעם אחת למעבדה של "מפעיל טושיבה" בפ"ת,וכמובן אומרים שהמחשב תקין,כיוונתי אותם לאיזור ההארד דיסק אהם אומרים שלא שמעו רעש חריג והבדיקות שלהם מציינות שהדיסק קשיח תקין.אך בכל זאת יעשו עידכוני ביוס,ניקוי מאבק וכל מני שקרים למיניהם. וכמובן החזירו לי את ה…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
תקציב - 4000 ש"ח. אם יש הבדל ממש משמעותי עבור השימוש היחסית בסיסי, אני אשמח לשמוע. שימוש - בעיקר קריאה ועריכה של מסמכים בoffice עם גלישה סטנדרטית באינטרנט, ומעט (מאוד) צפייה בסרטים. ציוד היקפי - עכבר אלחוטי פשוט. שקט - לא כזה קריטי. מערכת הפעלה - Windows 10 ובנוסף Office (אם יש הנחה לסטודנטים אז אדרבא). חנות - עדיף כזו שעובדת באזור הגולן, אך לא חובה. מתי? - כמה שיותר מהר. חיבורים - סטנדרטי: aux, ethernet, USB, HDMI. שדרוג? לא מתוכנן. כמה דרישות חשובות שלא מצוינות ב"שאלון הרשמי": גודל - 15 אינץ'. משקל - עד 2.5 קילו (רצוי כמה שפחות בתכל'ס). חברה - אין העדפה מיוחדת, אבל כמובן עדיף כמה שפחות bloatware. אח…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1 1GB Samsung DDR II - 667 - Samsung Original 672.30 ש"ח 1 INTEL Pentium D - 2.6 (805) DUAL CORE- 2X1MB Cache, 533Mhz-775PI 912.93 ש"ח 1 GIGABYTE GA-8I945PG (945P) - DDR2 - ATX 610.88 ש"ח 1 WD 80GB-8MB JD - 7200RPM S-ATA II - קירור לדיסק הקשיח לא תודה 337.59 ש"ח 1 NEC DVD-RW NEC ND 3550 x16 (WHITE) DUAL LAYER - BULK 237.24 ש"ח 1 .SONY / NEC 3.5 FLOPPY DISK DRIVE - 1.44 53.72 ש"ח 1 COMPUCASE CI-6a19 SUPER MIDI (white) TOWER CASE - no PSU 229.00 ש"ח 1 התקנת רכיבים ובדיקת מעבדה (למחשב חדש בלבד) 172.89 ש"ח 1 LEADTEK - PX7600 GT TDH 256MB DDR3 MyVIVO - PCX - Retail 1,327.24 ש"ח 1 HEC-400W (400TRT) - ATX 2 324.26 ש"ח סך הכל לתשלום: 4,878.07 ש"ח …
-
- 36 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכוון כנראה לקנות את המחשב הנ"ל, אך אני מוצא אותו בארץ רק עם כרטיס מסך 850gtx. (n551jk. אני מעוניין לקנות את הגרסה עם 860gtx, n551jm . אם אחכה חודש, האם היא צפויה להגיע לארץ? תודה על זמנכם
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום חבר שלי הולך ליקנות מחשב חדש הוא מאוד אוהב משחקים (גם הכבדים ביותר כמו crysis ) אני אמרתי לו שהמיפרט הזה עד 3k הו לא מיפרט מספיק חזק מה דעתכם בתודה מראש לכל המשיבים נ.ב הזיכרון הוא 2 גגיגה והמסך שלו 17" והו לא רוצה מקלדת רמקולים עכבר וכו... רק את המחשב Core 2 Duo E7200, 1066Mhz, s775, 3MB, Life Time Warranty לוחות אם למעבדי אינטל ASUS - 3 Years Warranty P5K/EPU s775 C2Q 1333Mhz, Intel P35, DDRII 1066, 2xPCI-E זכרונות DDR II 1066Mhz - Life Time Warranty 1GB Kingston HyperX CL5 (KHX8500D2/1G) כרטיסי מסך GIGABYTE - 3 Years Warranty 8500GT 512MB GDDR2 DX10 HDTV DVI PCI-E דיסקים קשיחים Western Digital - שלוש שנות אחריות 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II מאר…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד טוב, שיוכל להחזיק תוכנות כמו פלאש, פרימייר, פוטושופ ואילוסטרייטור בדגש על פלאש ופרימייר. אשמח להמלצות ולדעת מה טווח המחירים למחשב כזה. תודה רבה רבה לכל עזרה שהיא. יאיר
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום, מבקש חוות דעת על מפרט שהרכבתי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית ווידאו חובבנית (photo shop, pro show producer) + משחקים של הילדים (minecraft, fortnite, overwatch) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך '24 + מקלדת ועכבר בסיסיים לגיימינג 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) HDD 2T ושני SSD 500G יועברו ממחשב ישן 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). ? -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוכות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. צריך מקלדת, עכבר, רמקולים. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? . -5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? -אם אפשר למה לא ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אני כרגע מחפש ללמוד כמה תחומים, אין לי רקע קודם בתחום מקסימום ידע בסיסי, מתכוון להשתמש בו לכמה שימושים - עריכה גראפית, שימוש ב אפטר אפקטס, פרימייר, פוטושופ, - ארכיטקטורה והדמיות, LUMION , SKETCHUP, AUTOCAD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - צוין למעלה^ ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא יש…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מחפש CPU עם מעבד גרפי פנימי ולוח אם עם 2 יציאות (עדיף HDMI אבל אפשר גם DP, DVI) לחיבור לשני מסכים ללא כרטיס מסך נוסף. בגדול אני משדרג מארז אינטרנט/יוטיוב ישן - מעיף כל דבר שיושב על הלוח אם כולל כרטיס מסך ישן שעושה לי צרות. משתמש במארז, דיסקים קשיחים וספק כח. לא מעוניין בכרטיס מסך בכלל - לא משחק/לא עורך וידאו. מישהו מכיר ויכול להמליץ?
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי חברים אודה לעזרה מחפש מחשב נייד בעל המאפיינים הבאים לטובת עריכת תמונות ועריכת וידאו לעיתים רחוקות (AVID AND PHOTOSHOP) 1.. מסך 15.6 - על מנת שלא יהיה גדול מידי לנסיעות לחו"ל 2. 8 גיגה זיכרון עדיפות ל 16 3. מעבד I7 לכל הפחות, עדיפות למעבד חזק לטובת עריכה 4. כרטיס מסך חזק יחסית (לא למשחקים אלא לעריכה) עדיפות ל4 ליבות או 2 ליבות עם 2 גיגה 5. הרדיסק SSD אין לי צורך בכמויות אכסון גדולות זה בעיקר מחשב עבודה לשטח, ככה שכל הרדיסק מעל 32 גיגה יעשה את העבודה, העיקר שהיה מהיר SSD 6.עדיפות לבעלי מקלדת מוארת לעבודה בחושך מודה מראש
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
. מה התקציב המקסימלי? 6000 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? הכל+ אם זה עוזר במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 7000 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? פוטושופ, אילוסטרייטור, עריכת וידאו אפטר אפקטס, מעט תלת בסינמה 4d, גם משחקי מחשב בעדיפות אחרונה א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). פוטושופ, אילוסטרייטור אפטר לעבודה. הרבה עבודת איור בפוטושופ כך שצריך כרטיס מסך מתאים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא כל כך חשוב המשחקים אבל שיוכל להריץ משחקים…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אחים שלי אני מבולבל ולכן נתתי לכם המומחים לעצב לי מחשב ב-7000 ש"ח כמו שאתם רוצים לא חשוב לי החברות אני צריך את המחשב למשחקים ועבודות אני סטודנט. וגיימר
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אתם יכולים לעזור לי אני צריך כמה מפרטים של מחשבים בסכום של 12000 אבל שיהיה מחשב טוב
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רכשתי Lenovo IdeaPad Y70-70T 80DU004PIV בחברת KSP בלנובו ישראל נאמר שאמור להיות SSD של חברת SAMSUNG אבל אני לא בטוח שהפקידה ידעה על מה היא מדברת , היא נשמעה לא בטוחה איך אפשר לבדוק מה באמת מגיע לי ? בפועל קיבלתי LITEON Drive Model: LITEONIT LCS-256M6S
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד, שלא ישמש למשחקים כבדים כלל, אלא רק לאינטרנט, אופיס, ותוכנות כגון מטלב וסולידוורק (למי שמכיר). חשבתי על המחשב הבא: סוג המעבד: Intel ® Celeron-M מהירות המעבד: 2.6 GHz גודל המסך: 15 אינץ כרטיס מסך: 3D 64MB זכרון: 512 MB כונן: COMBO CDRW+DVD ד.קשיח נפח איחסון: 30 GB כרטיס קול: 16BIT רמקולים: כלול יציאת אוזניות: כלול כרטיס רשת 10/100: כלול מודם תקשרות מהירה V. 92: כלול מודם 56K פנימי: כלול משקל: 3.1 ק"ג סוג סוללה: Lithium-ion זמן עבודה: 5 שעות מחיר - 4300 ש"ח. דגם המחשב הוא של HYUNDAI ובנוסף מקבלים זיכון נייד 256 מגה. ברור לי שזהו מחשב מעט מיושן, אבל הוא עומד במגבלות התקציב שלי. רציתי את חוות דעתכם על…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב, אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב שולחני שיתאים לצרכיו, שעיקרם: תוכנות שרטוט וגרפיקה כמו Catia, Solidworks, Unigraphics וכיו"ב. אשמח לחוות דעתכם ביחס למחשב שמתאים לו. אני לא כ"כ מבין במחשבים. נראה שהוא נעול על המחשב הבא: https://www.pc365.co.il/product-15788-Dell_Precision_T5810_Workstation_PM_RD33_10459_במלאי שקטונתי מלהבין מה כה מיוחד בו שעלותו כה גבוהה (ללא מסך!). זה נראה כמו החומרה שיש לי בנייד שעלה 4000 ש"ח אם לא פחות מכך. חשוב לו שהמחשב יהיה של DELL (בגלל שירות הלקוחות - ובזה אני אכן מצדיק אותו). אשמח ליד מכוונת
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות ללפטופ ללימודים בעיקר אבל גם כדי לראות סרטים ושימוש יומיומי (לא משהו רציני). כמו שרשמתי הלימודים הם מדעי המחשב, יש לי אפשרות לקנות את המחשב בארה"ב כי אני טס בקרוב. כרגע מצאתי Lenovo 730 13" ב810$ עם המפרט הזה (מצורף תמונה) וזה הקישור לאתר https://www.lenovo.com/us/en/laptops/yoga/700-series/Yoga-730-13-/p/81JRCTO1WWENUS0 אשמח להערות על המחשב הספציפי הזה או המלצות בכללי על מחשבים ועל Lenovo. תודה רבה :)
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי, 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אין צורך לחסוך 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? סרטים, אופיס, אינטרנט. חובה שירוץ חלק ושיריץ סרטים ומדיה באיכות HD חלק 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מקלדת ועכבר. משהו לא יקר ואיכותי. לא זבל וגם לא משהו מפוצץ 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? windows 7, הרכבה בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנ…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, מחפש מחשב נייד לשימוש ביתי (בעיקר אינטרנט, סרטים, אופיס, מוזיקה וכד') בתקציב של עד 3500 ש"ח. גודל מסך 14-15.6. סוללה שתחזיק מעמד לפחות לכמה שעות. עדיפות למקלדת מוארת. עדיפות לאחריות מורחבת ושיבוא עם מערכת הפעלה. חובב DELL, אז מעדיף כמובן. מצאתי את המחשב הבא: http://www.biz-coupon.co.il/Default.aspx?cuponid=1237 שתי שאלות לגבי המחשב הזה: 1. מה זה אומר מחשב מוחדש? אני יכול להיות בטוח שזה באמת עודף מלאי ושהמחשב באמת באריזה ואף אחד לא נגע בו? 2. זה המחשב הראשון שאני מוצא שמגיע עם זיכרון פנימי של 12GB... מישהו פעם שמע על זה? זה הגיוני? תודה לעוזרים.
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-