ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
אלא אם כן יש סיבה טובה שלא לשים את התקציב. הטרדים מהווים DATABASE חי לניידים לפי תקציב לבאי הפורום. בנוסף, קשה לעזור בנייד שתקציבו אינו ברור. לצערנו, לא מעט מתעלמים מהבקשה הברורה שלנו ולכן התקנה החדשה.
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
https://www.geektime.co.il/asus-novago-handson/amp/ יש כאלה שזה יכול להתאים.
-
- 0 תגובות
- 885 צפיות
-
-
יש המלצה כלשהי על איך לעבוד בצורה טובה יותר עם הסוללה ? הבנתי שלא מומלץ לפרוק עד הסוף ולהטעין בכל פעם מצד שני כשיש אופציה לחבר לחשמל מתי לנתק את הכבל\ולהחזיר ?
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם, בבעלותי מחשב נייד של חברת COMPAQ מדגם CQ60. לפני מספר ימים, נשרף המטען של המחשב ויצא מכלל שימוש. ניגשתי למעבדת המחשבים הקרובה לביתי. מכיוון שמטען מקורי לא היה במלאי, הציע לי איש המעבדה לרכוש מטען אוניברסלי. נתנוי הכניסה עפ"י היצרן והמטען המקורי הם: 19V 4.47A בעוד שהספק האוניברסלי מוציא: 19V אבל ב6A. כשציינתי עובדה זו בפני איש המעבדה, הוא טען שההבדל בזרם הכניסה לא יגרום לשום נזק למחשב והוא אף עדיף מאשר במטען המקורי. האם הוא צודק? האם יהיה בטוח להשתמש במטען האוניבסרלי במחשב זה? תודה ושבוע טוב!
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני עוזר לחבר סטודנט להרכיב מפרט למחשב ב-3000 ש"ח, כולל מסך. מה הוא צריך: מחשב לשימושים כלליים (הרבה אופיס/אינטרנט). בשנה הקרובה (ורק בה) הוא גם ישתמש בתוכנות זוללות זכרון כמו Matlab או גרפיות כמו Solidworks. מאחר ואלו שתי תוכנות כבדות אני מניח שאין מנוס מלהתחשב בהן, אע"פ שהן לא השימוש העיקרי, וזה לצרכי לימודים ולא לצרכי פרנסה. מניסיון שלי, לפטופ עם ויסטה ו-Nvidia 8400GS מריץ סוליד לא רע, ולכן אני לא חושב שיש טעם להשקיע בכרטיס מסך ייעודי. כמובן שצריך 4GB זכרון (לא נכנס לענין מערכות הפעלה). מה הוא לא צריך: הוא לא מעוניין לצפות בתכני HD, לא מעוניין לשחק. צריך מפרט של הכל (אפשר לוותר על מקלדת/עכבר לכל היותר), וצריך גם מסך. לטעמי אפשר פאנל TN (אלא אם ה 2209W איכשהו בנס נ…
-
- 10 תגובות
- 992 צפיות
-
-
לפני קניית מחשב, ברגע האחרון אני מתלבט להחליף Intel i5-14600 ב AMD Ryzen 7 8700G. ההחלפה המדוברת תהיה במחיר של מערכת מעט יותר יקרה ויותר חלשה בכ 20% בביצועי ה CPU, אבל מצד שני יש לה iGPU ו NPUs שיוכלו לסייע להרצת משימות AI לוקאליות. המחשבה היא לרכוש מחשב שמספק בביצועים מעל ומעבר, ולא חייב להיות הכי חזק שיש משתי הבחירות - אבל שלא ידרש להיות מוחלף בעוד כמה שנים עקב חוסר תמיכה ב AI, וללא שתדרש השקעה בכרטיס מסך יקר כשהשימוש בו יהיה רק למטרות AI לוקאליות שלא בטוח שיצדיקו את ההוצאה. לשלב הנוכחי אשמח למשל לבדוק אפשרויות של הרצה של Vibe לתמלול שיחות והכתבת טקסט, שמבוסס על Whisper - אך לא רק. אני שואל את עצמי האם המודלים האלו עובדים טוב על הפלטפורמה הזו שמשתמשת ב iGPU מדגם Radeon …
-
- 3 תגובות
- 1.1k צפיות
- 3 followers
-
-
מה אתם אומרים על העניין הזה..כדאי לחבר לו אנטנה ולהשתמש איתו כ GPS הוא יפעל טוב ומהר כ GPS כמובן.!?
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום. עברתי לא מזמן מנייח לנייד. האם יש הבדל במהירות הגלישה כאשר מדובר בחיבור WiFi לעומת חיבור כבל ישיר? הייתי מחובר בנייח באמצעות הכבל. תודה!
-
- 1 תגובה
- 786 צפיות
-
-
שלום, יש לי Lenovo 3000 N100 ויש פה קורא טביעות אצבע. רציתי לדעת אם ניתן להשתמש בו בשביל להתחבר לאימייל מבלי להקיש סיסמה... רק לשים טביעת אצבע... אולי יש איזה תוכנה חיצונית... התוכנה שאני רואה כאן היא: OmniPass תודה.
-
- 0 תגובות
- 700 צפיות
-
-
שלום לכולם , עזרתם לי לבחור מפרט לגיימינג השבוע, עכשיו אני צריך עזרה לאבא שלי. מפרט פשוט לשימוש ביתי (הוא צריך רק את השילוש הקדוש לוח אם,מעבד,זיכרון). 1. מה התקציב המקסימאלי? עד 2000. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך . ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ , סרטים, גלישה באינטרנט , סטרימינג לטלוויזיות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ, תחביב. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעי…
-
- 1 תגובה
- 891 צפיות
-
-
היי, הוטלה עלי משימה לקנות לאמא של אישתי (שתחייה) מחשב. שימושים עקריים אינטרנט. ציוד הייקפי כרגע רק מסך 21 - 23 אינצ' תקציב עד 2300 כולל מסך, משלוח, הרכבה וכו' - אין אפשרות חריגה זה המפרט שבניתי ב- RSM, הייתי שמח אם תייעצו כיצד ניתן להוזילו ולהוסיף מסך במסגרת התקציב שציינתי. Intel Sandy Bridge Core i3 2100 Socket 1155 3MB 3.1Ghz Box, יחידות 1 ₪593 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2521 Intel DH61WW Socket 1155 H61 CHIPSET, יחידות 1 ₪313 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2554 Samsung 2GB DDR3 1333Mhz Core I3 I5 I7, יחידות 1 ₪189 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1945 Samsung 320GB 16MB Sata2 SpinPoint HD322HJ ^, יחידות 1 ₪404 http://www.rsm.…
-
- 3 תגובות
- 679 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 לא כולל המסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 250 2. מהם שימושי המחשב? א) תוכנות ואופן השימוש: גלישה באינטרנט מאט עריכת מוזיקה -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב, 1920X1080, מסך 24" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות לא מיועד למשחקים אלה לשימוש ביתי בלבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כן HD 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 8 6. לא מתוכנן אוברקלוק 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין…
-
- 2 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין להזניח את המארז הענק שלי לטובת קופסה קומפקטית. חשבתי ללכת על משהו כזה, יש לי לוח אם MicroATX עם מאבד Core i5 3570 ספק SeaSonic S12G-550 Gold Active PFC 12cm וכ. מסך r7 250X 1GB מה אתם אומרים? האם הספק שלי + כרטיס מסך יכולים להכנס במארז הזה? בנוסף הערב חשובה, הקירור שלי , האם הוא יוכל להכנס במארז כזה? לחילופין חשבתי ללכת עם משהו אפילו קטן יותר, משהו כזה, מה אתם אומרים?
-
- 1 תגובה
- 892 צפיות
-
-
שלום לכולם, והפעם אתגר (לדעתי לפחות...) - קיבלתי מחשב טושיבה ישן ישן - דגם PORTEGE פנטיום 2, חלונות 98 . תכל'ס בשביל השימושים שלי היא די מספיק - סה"כ אני רוצה לכתוב בוורד ולגלוש באינטרנט הבעיה שכרגע אני לא יודע איך לקשר אותו עם שאר העולם - יש כניסת USB אבל כשאני מכניס DOK הוא לא מכיר אותו וטוען שהוא צריך דרייבר. אין לו כניסה לכבל רשת, יש לו כרטיס מודם 56K של טריקום אבל אני לא יודע מה זה אומר, אני יודע שגלשו בו באינטרנט עד לא מזמן אבל לא יודע איך. בקיצור אשמח לעצה איך אפשר לחבר אותו לאינטרנט ולDOK תודה רבה ושבת שלום
-
- 4 תגובות
- 709 צפיות
-
-
המצב הוא כזה: יש לי מחשב נייח ובנסיבות טראגיות המסך הלך קאפוט...וכרגע אין לי זמן או חשק לקנות מסך חדש... מה שכן יש לי זה מחשב נייד, מסיבות כאלו ואחרות אני עדיין צריך את המחשב הנייח פועל (עם מסך) לניד שברשותי יש יציאת VGA ולי יש כאבל VGA (לא מהמסך) אני יודע שהיציאה הזאת נועדה כדי להעביר את התמונה שרואים על מסכו של הנייד למסך אחר... השאלה היא כזאת: האם אני יכול להפוך את התהליך ? ובעצם לחבר את המחשב הנייח ולחבר אותו בעזרת כבל VGA לנייד ובעצם להשתמש בנייד בתור מסך? (הנייד כרגע לא ברשותי אז אין לי את היכולת לבדוק זאת בעצמי)
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
רעיון שאבא שלי חשב עליו ומתכנן לבצע, האם שווה? מדובר על לקנות מחשב נייד יד שנייה בסביבות ה1000+ שקל שניתן לדפדף דרכו בתיקיות מוסיקה ובתוכו עשרות הג'יגות של הקבצים והוא יחובר לרסיבר וכך ינגן. מהם היתרונות והחסרונות של דבר זה? תודה לעונים! (לא עונים לי כבר יומיים באודיו וקולנוע ביתי...)
-
- 9 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום יש לי טלויזיה של SAMSUNG ואני מעוניין לחבר את המחשב שלי שמחובר לרשת האלחוטית בבית אל הטלויזיה בכבל Ethernet על מנת שהטלויזיה תקבל ממנו את הגישה לרשת הביתית האם יש אפשרות לעשות דבר כזה? אם כן איך עושים ? צריך תוכנה מיוחדת? או פשוט לחבר את הכבל LAN בין הטלויזיה למחשב נייד והכל אמור להסתנכרן לבד ? תודה
-
- 2 תגובות
- 725 צפיות
-
-
יש לי אסוס N55SF עם מעבד 2630QM. הוא הגיע עם מטען ענק ממש ממש ממש ממש של 120W. אני רוצה לקנות מטען קטן יותר כמו זה http://www.morse-pc.com/Product.asp?Pid=5365&Cat2Cat1ID=&Cat2ID=&aff=Zap〈=he ברור לי שאם אריץ פונקציות כבדות או תכניות צריכת חשמל לא חסכוניות זה יכול לחמם את המטען ולגרום לו לנזק. אין לי בעיה אם סכנה לנזק למטען, וכשאני מחוץ לבית אני ממילא משתמש במחשב רק ללימודים (וורד + אינטרנט = מעט חשמל) כשאני בבית ומריץ ME3 עם על FHD, ברור לי שאני צריך להשתמש במטען של ה-120W. השאלה היא: האם יש סכנה של פגיעה במחשב או בביטוח עם אני אשתמש במטען הקטן של ה-65W?
-
- 16 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש ברשותי לפטופ LENOVO T400, ויש לו מטען של 20 וולט שיכול לספק 4.5 אמפר (כך כתוב על מטען). האם ניתן להשתמש במטען שנותן 20 וולט ורק 3.5 אמפר, או שזה יגרום נזק?
-
- 3 תגובות
- 979 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש ברשותי מחשב נייד לנובו T400, עם מטען של 90W 20V, ז"א זרם של 4.5A. יש ברשותי עוד מטען (של חברת DELL אומנם) שהוא 70W 20V, ז"א זרם של 3.5A. האם אני יכול להשתמש במטען של DELL לטעינת הבטריה (הרי הוא מוציא מתח מתאים) וכנראה שהוא יטעין יותר לאט, או שהמטען ישרף בגלל שהבטריה תנסה לזלול ממנו 4.5 אמפר ?
-
- 4 תגובות
- 863 צפיות
-
-
קניתי השבוע מחשב חדש שהמטען שלו באותו חיבור כמו של המחשב הישן שלי רק שהחדש הוא 135W לעומת הישן שהוא 40W[מחשב קטן 10.1]. שימוש במטען החלש יותר יכול להרוס את המחשב החדש? וההיפך לגבי המטען החדש והמחשב הישן?
-
- 1 תגובה
- 675 צפיות
-
-
כל מי שמשתמש ב-total commander יודע שצריך את כפתורי ה-keypad של + - * / וכו'. על thinkpad ישנים יכולתי לעשות FN + P ולקבל את * לדוגמא. משום מה על thinkpad T410 זה לא עובד, למרות שעל P דווקא מסומן "X" קטן. מי יודע/ת מה עושים? הכפתורים האלה ממש נחוצים לי. עריכה: דרך אחת שמצאתי זה להדליק את ה-NUM LOCK. אבל זה לא מעשי.
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לבת משפחה שמדריכה בגנים ומשתמשת הרבה במוזיקה על מנת להפעיל את הילדים. העניין הוא כזה, בהתחלה היא עבדה עם קלטות ולאחר מכן למדה לעבוד עם דיסקים וכל הקשור לך (ריפ, צריבות, הכנת רשימת שירים ועוד) את הדיסקים הללו היא משמיעה ברדיו-דיסק נייד. על מנת לשדרג את העסק חשבתי על האופציה של רכישת נט-בוק וחיבור לרמקולים למחשב כאלה עם חיבור לחשמל לצורך הגברה. חשבתי להרוויח בצורה הזו את הנוחות של אגירת השירים והשמעה על פי הצורך. השאלה היא האם לדעתכם חיבור של נייד לרמקולים יביאו לתוצאה סבירה מבחינה איכות השמע (להזכירם מדובר בגני ילדים) ויותר חשוב מכך מבחינת העוצמה?
-
- 1 תגובה
- 607 צפיות
-
-
שלום, אני יודע שאפשר להתחבר מנייד למסך חיצוני ע"י שימוש בחיבור VGA, האם ניתן להפוך את התהליך? כלומר יש לי מחשב נייח ללא מסך, ומחשב נייד. אפשר לחבר את הVGA מהנייח לנייד? תודה!
-
- 1 תגובה
- 632 צפיות
-
-
אני מעוניין להשתמש בנייד שלי כ GPS יש לי גיגהבייט W566N מה אני בדיוק צריך מקלט או משהוא נכון..? מאיפה אפשר לקנות ובכמה הוצאה מדובר.?? תדודה רן
-
- 8 תגובות
- 918 צפיות
-