עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, יש ברשותי לפטופ LENOVO T400, ויש לו מטען של 20 וולט שיכול לספק 4.5 אמפר (כך כתוב על מטען). האם ניתן להשתמש במטען שנותן 20 וולט ורק 3.5 אמפר, או שזה יגרום נזק?

• 3 תגובות
    • 976 צפיות
  2. שלום לכולם. יש ברשותי מחשב נייד לנובו T400, עם מטען של 90W 20V, ז"א זרם של 4.5A. יש ברשותי עוד מטען (של חברת DELL אומנם) שהוא 70W 20V, ז"א זרם של 3.5A. האם אני יכול להשתמש במטען של DELL לטעינת הבטריה (הרי הוא מוציא מתח מתאים) וכנראה שהוא יטעין יותר לאט, או שהמטען ישרף בגלל שהבטריה תנסה לזלול ממנו 4.5 אמפר ?

• 4 תגובות
    • 851 צפיות
  3. Started by roigreenberg,

קניתי השבוע מחשב חדש שהמטען שלו באותו חיבור כמו של המחשב הישן שלי רק שהחדש הוא 135W לעומת הישן שהוא 40W[מחשב קטן 10.1]. שימוש במטען החלש יותר יכול להרוס את המחשב החדש? וההיפך לגבי המטען החדש והמחשב הישן?

• 1 תגובה
    • 665 צפיות
  4. Started by Zelig,

כל מי שמשתמש ב-total commander יודע שצריך את כפתורי ה-keypad של + - * / וכו'. על thinkpad ישנים יכולתי לעשות FN + P ולקבל את * לדוגמא. משום מה על thinkpad T410 זה לא עובד, למרות שעל P דווקא מסומן "X" קטן. מי יודע/ת מה עושים? הכפתורים האלה ממש נחוצים לי. עריכה: דרך אחת שמצאתי זה להדליק את ה-NUM LOCK. אבל זה לא מעשי.

• 0 תגובות
    • 719 צפיות
  5. אני מנסה לעזור לבת משפחה שמדריכה בגנים ומשתמשת הרבה במוזיקה על מנת להפעיל את הילדים. העניין הוא כזה, בהתחלה היא עבדה עם קלטות ולאחר מכן למדה לעבוד עם דיסקים וכל הקשור לך (ריפ, צריבות, הכנת רשימת שירים ועוד) את הדיסקים הללו היא משמיעה ברדיו-דיסק נייד. על מנת לשדרג את העסק חשבתי על האופציה של רכישת נט-בוק וחיבור לרמקולים למחשב כאלה עם חיבור לחשמל לצורך הגברה. חשבתי להרוויח בצורה הזו את הנוחות של אגירת השירים והשמעה על פי הצורך. השאלה היא האם לדעתכם חיבור של נייד לרמקולים יביאו לתוצאה סבירה מבחינה איכות השמע (להזכירם מדובר בגני ילדים) ויותר חשוב מכך מבחינת העוצמה?

• 1 תגובה
    • 601 צפיות
  6. Started by izhakba,

שלום, אני יודע שאפשר להתחבר מנייד למסך חיצוני ע"י שימוש בחיבור VGA, האם ניתן להפוך את התהליך? כלומר יש לי מחשב נייח ללא מסך, ומחשב נייד. אפשר לחבר את הVGA מהנייח לנייד? תודה!

• 1 תגובה
    • 627 צפיות
  7. Started by ran1809,

אני מעוניין להשתמש בנייד שלי כ GPS יש לי גיגהבייט W566N מה אני בדיוק צריך מקלט או משהוא נכון..? מאיפה אפשר לקנות ובכמה הוצאה מדובר.?? תדודה רן

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  8. Started by tvholic,

אהלן חברים, יש לי מיני לפטופ של Dell עם מסך 10" ואני רוצה להשתמש בו ברכב בתור GPS אתם מכירים תוכנה של GPS שאפשר להתקין על לפטופ? לגבי האנטנה, אני מתכנן לקנות מדיל אקסטרים אנטנה שמתחברת עם USB הצעות? מישהו יכול לעזור?

• 7 תגובות
    • 1k צפיות
  9. שלום לכולם , יש ברשותי נייד msi wind רציתי לשאול אם כשאני עובד עם המחשב כשהוא מחובר לחשמל למשך זמן אז עדיף לעבוד כשהסוללה בנייד או בלי שהיא מחוברת לנייד ? האם זה בכלל משנה? למה ?

• 10 תגובות
    • 998 צפיות
  10. רציתי לדעת אם מישהו מכיר כזו אופציה. למה אנחנו שוברים את הראש עם הספקים האלו שגם עולים כמה מאות טובות של שקלים וגם נשמעים כמו גנרטור ביום רע? איך יכול להיות שעדיין לא הומצא פתרון של שימוש בספק חיצוני,נטול מאווררים? אורי.

• 2 תגובות
    • 794 צפיות
  11. Started by zahiz007,

שלום, רכשתי לא מזמן E4310. המחשב מגיע עם קורא כרטיסים 7-1. מישהו יכול להסביר לי איך משתמשים בארוע הזה??? החריץ רחב מאוד, האם אפשר להכניס לשם CARD? לאיזה כרטיסים זה מתאים?? תודה וחג שמח!

• 0 תגובות
    • 721 צפיות
  12. היי, אני משדרג את המחשב של ההורים (בן 10 הגיע הזמן..) ורציתי להשתמש ברכיבים החדשים שיש לו. אני רוצה לקחת את הכרטיס מסך (Radeon HD 7950 ) למחשב החדש, קניתי את הכרטיס הזה לפני 3 שנים בנוסף אני רוצה לקחת את הספק כוח (לא זוכר את הדגם, אבל הוא איכותי ונותן הספק גבוהה יותר מהמומלץ למפרט שלי), קניתי אותו לפני 3 שנים. ואני גם אקח את ה - SSD שקניתי בקנייה הקבוצתית כאן בפורום - samsung ssd 850 evo 250gb. 1. מה אני צריך לברר לפני שאני קונה את שאר חלקי המחשב? (גודל המארז שיתאים לכרטיס מסך, מתאמים ל - SSD) 2. אני קונה את שאר הרכיבים בהרכבה עצמית. האם ירכיבו לי את זה או שאצטרך להרכיב לבד? (בדקתי את פלונטר, KSP ,TMS, אייבורי) 3. האם כדאי …

13. התחלתי לחשוב על החלפת ה- HTPC הזקן שלי בדגם חדש וצעיר. מאחר שזה מחשב שישב בסלון ליד הטלויזיה, עדיף שיהיה קטן וחובה שיהיה מאוד שקט, כלומר מעט מאווררים או בכלל לא, כלומר בקושי מתחמם, כלומר שיהיה חסכוני בחשמל. המעבד לא צריך להיות חזק כי את רוב העבודה יבצע כרטיס המסך וכרטיס המסך לא צריך להיות חזק כי כמעט כל כרטיס שיצא בשנתיים האחרונות יכול לפענח בחומרה את כל הקודקים הנפוצים עד לרזולוציה של 1080P. אז יש רכיבים שתוכננו מראש להתאים לנפח קטן ולהיות חסכוניים בחשמל ככל שניתן - רכיבים של מחשבים ניידים. אז לקנות מחשב נייד ולהפוך אותו ל- HTPC לא ישתלם, את המקלדת והמסך לא אצטרך וחבל לשלם עליהם, אבל האם אפשר לקנות רכיבים של מחשב נייד, או לפחות לוח אם שמשתמש במעבד של מחשב נייד, ולהשתמש ב…

14. שלום כולם, השנאי האורגינלי של ה- T43 הפסיק לעבוד לפני כמה זמן ועד עכשיו השתמשתי בשנאי של IBM אחר שקיבלתי מחבר. השגתי שנאי של לפטופ אחר (אני לא יודע איזה) ואני חושש להשתמש בו. לשנאי המקורי יש output: 16V- 4.5A ולזה שעכשיו קיבלתי output: 19V-3.42A אפשר להשתמש בו? מישהו מבין ויכול לעזור? זה ממש ממש דחוף לי, אין לי איך להפעיל את המחשב... תודה רבה ושבוע טוב

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  15. שלום רב לכולם. אני מחפש מחשב נייד לאבא שלי שיוכל גם לשמש אותו בשביל שימוש בתוכנת אוטוקד. התקציב הוא עד 4000 ש"ח. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - עבודה עם תוכנת אוטוקד, שימוש בתוכנות מיקרוסופט אופיס, גלישה באינטרנט. * גודל המסך? 15 אינץ', אפשר גם 14 אבל לא רצוי. * משקל רצוי? 2-3 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? רצוי כמה שיותר. נדמה לי שעתיים וחצי זה טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) לא קריטי * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח ? 250 * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD …

• 0 תגובות
    • 633 צפיות
  16. לאחר כל מיני חיפושים חושב, נסגרתי על בערך רמה מסויימת של מפרט, המועמד המוביל הוא כנראה: ‏LG - E500-G.AP1DE T7250 2.0GHz‎ http://ksp.co.il/hmain.php?uin=6760 יש התלבטות עם LG - E500 G.A201E T5550 1.83GHZ http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=6410&perur=2&t=1&c=322 הפרש של כ-500 ש"ח לראשון מעבד חזק יותר (2 מול 1.83) לשני HD גדול יותר (120 מול 250). איזה עדיף? (מוזר לי ש HD במחשב הראשון כל כך קטן ?!?) אשמח גם אם יש הצעות טובות יותר למפרטים דומים או עצות אחרות? ואם מצאתם מקום זול יותר אז כמובן גם (לגבי LG נראה לי שלא משנה איפה קונים כי יש אחריות של ח.י.)

• 1 תגובה
    • 728 צפיות
  17. יש לי נייד של HP המשמש בתור דסקטופ ב 95% מהזמן. בהתחלה עבדתי עם הסוללה בחוץ כדי שהיא תישאר צעירה לנצח, אבל החלטתי שאני מעדיף להחליף סוללה פעם בכמה שנים מאשר שתהיה הפסקת חשמל וה HDD שלי יילך קיבינימט. השאלה היא, כיצד משמרים את אורך החיים של סוללות lithium ion המצויות כיום במחשבים ניידים?

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  18. ברשותי מחשב נייד אשר ישמש אותי בעיקר בבית, והשאלה היא האם כדאי להשתמש בנייד שהסוללה אינה מחוברת לנייד על מנת למנוע מחזוריות של טעינה חוזרת של הסוללה שוה ושוב. כפי הבנתי שהמטען מחובר והסוללה בתוך הנייד, נוצר מצב שהנייד ניזון מהסוללה ברגע שהיא מתרוקנת המטען טוען את הסוללה שוב וכך חוזר וטוען. וכפי שידוע לסוללות יש מגבלה של כמות הטעינות עד שהם שובקים חיים. אשמח לתגובות...

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום מבקש הערות על המפרט, נועד לשימוש כללי, כולל גיימינג, על מסך 22' (1050X1680 אולי קצת יותר). הקנייה תהייה מנעה מחשבים. בגדול הוא מבוסס על המפרטים המומלצים, אבל לא מצאתי בנעה את ATI (Sapphire Xtreme) HD5830 1GB GDDR5 אז סתם הכנסתי משהו במחיר דומה, אשמח להמלצה על כרטיס אחר באותו מחיר. על מה אפשר להתפשר לטובת הורדה במחיר או שיפור לכרטיס מסך: ספק - לא יהיה שום OC, אולי רק שדרוג קטן של הכרטיס מסך בעתיד מארז- צריך להיות מאוורר ואיכותי ולא מאד רועש, אבל לא צריל שקט מוחלט - 6 בסולם 1-10 קרור - בהתאם למה שכתוב על ספק ומארז. דיסק 500G מספיק אבל לא להתפשר על ביצועים Arctic Cooling Freezer 11 LP, יחידות 1 ₪80 http://www.noacomp.co.il/product.aspx?productid=9064 Intel Bearup Lake …

• 6 תגובות
    • 716 צפיות
  20. אחרי שש שנים ולא מעט שדרוגים (בעיקר בחלקים שיצאו מהמחשב שלי ), אחותי החליטה שהגיע הזמן לקנות למשפחה מחשב חדש. המחשב אמור לשמש לכל צרכי המשפחה כולל משחקים לילדים. כרגע לא מדובר על משהו ברמה של קרייסיס 2 (בכל זאת הילדים עדיין קטנים), אבל עדיין, שתהיה להם אפשרות (ובטח גם ההורים ירצו). בנוסף המחשב אמור להחזיק שנים, כך שהוא צריך הרבה מקום לשדרוג. אני מעדיף לקנות בזיגזאג אם אפשר. לא מתוכנן שום overclocking. מצ"ב מפרט שהרכבתי במהירות: מעבד - AMD Athlon II X3 440 1.5mb 3000Mhz Box 445 ש"ח אולי עדיף ללכת על כפול ליבה מהיר יותר? אולי כבר מרובע? לוח אם - GIGABYTE GA-MA785GMT-UD2H 440 ש"ח אין לי שמץ, לקחתי מהמפרטים המומלצים . זכרונות - OCZ DDR3 Platinum 4096MB (2GBx2) 1333…

21. לגברת עם ילד בן 12, עיקר השימושים: אופיס בסיסי, אינטרנט, קצת משחקי רשת לא חזקים, קצת משחק מקומי ברמה בסיסית, צפיה בסרטים. כמובן שאין OC או תעלולים דומים וזו לא אמורה להיות מכונת ביצועים. שמירה על המחיר הנמוך חשוב ביותר . שיקול חשוב: מקום רכישה אחד מרוכז בלא להתרוצץ בחנויות שונות, חובת חנות פיזית גם אם יש מכירה מקוונת, בטחון סביר באחריות לאחר מכירה. למיטב ידיעתי החנות RSM www.rsm.co.il בכפר סבא גם בעלת שם של אמינות וגם אין תלונות על בעיות שירות . הקירבה למקום המגורים חשובה למקרה של צורך בשירות בעתיד. מערכת הפעלה צפויה: XP (העברה של הקיים במחשב מיושן מאד). אבקש דעתכם על המפרט עצמו, הכל מהאתר של RSM, ובמיוחד התאמת ספק הכוח לאפשרות הוספת כרטיס מסך בינוני בעתיד. לוח Asus…

• 7 תגובות
    • 955 צפיות
  22. רצוי אצל RSM משיקולי שירות ושיקלול של תמורה למחיר. המפרט על הפרק להתיעצות הוא למחשב חדש, שימוש כללי רגיל. זה כולל אינטרנט, אקסל, וורד, אולי קצת פוטושופ ברמת חובבים, השמעת מוסיקה ברקע ברמה ביתית בסיסית (ברמקולים של 150 ש"ח), צפיה בסרטים מ DVD פיזיים וגם מהכונן אבל לסרטים רמת HD היא בגדר רצוי רחוק אך לא חיוני (הצג הנוכחי לא תומך ואין כוונה כרגע להחליף). אין תכנון למשחקים וכד' וכמובן שלא יהיה כל OC וכיוב"א. יהיה שימוש אקראי בתוכנת תיב"מ solidworks http://www.solidworks.com/sw/support/SystemRequirements.html לא באופן קבוע ושוטף אלא לשינויים ולתוספות של עבודות שלא הספיק לעשות בעבודה או הכנת רעיונות שקפצו לראש בשעות שלאחריה. נכון שבחברה הם ממליצים על כרטיסי QUADRO אבל זה קצת …

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  23. Started by prager,

יש לי 6GB RAM. כרגע, אין כמעט תוכנות פתוחות. ה-Task Manager מראה על שימוש ב-2.7GB RAM - 46%. מיינתי את הלשונית של ה-Memory ע"פ סדר יורד ורואים כי בסכימה לא עוברים את ה-350-400MB. איך לעזאזל הגענו ל-2.7GB? (בשתי התמונות הבאות, השוני באחוזים של תפוסת ה-Memory נובע מפתיחה של הצייר אם אני לא טועה... לא קריטי) הנחתי שיש חלק בזיכרון שמוקצה לחומרה/תוכנה אשר לא נגיש למשתמש. אבל זאת רק השערה. חשוב לציין, ראיתי תופעה זהה בכל מחשב שעיינתי ב-TS שלו. דגם: Asus ZenBook UX32VD Core i7-3517U מערכת הפעלה: Windows 8.1 64 bit

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  24. המפרט הקיים הוא: מעבד:920 Core I7 לוח אם: Intel DX58SO זכרון: 4GB\DDR3\1333Mhz (מציק לי בזכרון הזה שהוא על סלוט אחד ואני מעוניין בעתיד לשדרג או ל- 3X1GB או 3X2GB, בגלל הלוח אם, אני לא יודע אם העבודה עכשיו חלקה לגמרי או סבירה-ממוצעת) דיסק קשיח: 750GB SATA II 32MB Hitachi כרטיס מסך: ATI RADEON 5850 מסך: 22' 1920*1080 FullHD 1:40000 מארז : ??? ספק כוח: ??? אני מעוניין לקנות מארז ממש ממש טוב שיכיל בתוכו כמה וכמה מאווררים יכול להגיע ל600+ אפילו 700, וגם ספק כוח מספיק טוב לפי שיקול דעתכם שיתאים לכל הפריטים הנ"ל,אפשר לחרוג עד 1300 אם זה הכרחי, אם אתם חושבים שצריך גם קירור למעבד תוסיפו קירור לפי שיקולכם כי בעתיד אני מתכנן לעשות overclock ממש לא רציני אבל עדיין אני רוצה ב…

• 5 תגובות
    • 720 צפיות
  25. הי, חשבתי על מפרט בסגנון: 1 מעבד AMD Athlon 64 3500+ 2.2GHz, 512KB Cache - ¤522.00 ¤522.00 1 לוח אם GIGABYTE GA-M51GM-S2G - ¤489.00 ¤489.00 2 זיכרון TWINMOS 512MB DDR2 667MHz Cl5 5300 - ¤285.00 ¤570.00 1 דיסק קשיח Westren Digital WD1600JS - ¤344.00 ¤344.00 1 מארז COMPUCASE CI-6A19 + ספק כח 300ART 20/24P - ¤315.00 ¤315.00 אבל הוא חורג קצת מהתקציב שהקציבו לי. במה כדאי לי לצמצם אם בכלל? 1. להוריד זכרון ל 512 בלבד. (יתרון - אפשר להוסיף אח"כ בקלות) 2. מעבד חלש יותר (אבל שדרוג "יבזבז" הרבה כסף). 3. מארז. (אני לא מכיר מארזים, אני רק יודע שזה טוב) 4. כל הצעה אחרת תתקבל בברכה. ועוד שאלה - מה עדיף הלוח הזה או ASROCK AM2NF6G-VSTA? (אותו מחיר) רכיבים שלא כתבתי - אין לי …

• 4 תגובות
    • 637 צפיות

דיונים חדשים בפורומים