עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני צריך לשדרג את הPII שלי לPIV במחיר של עד 4000 שח. מערכת של אינטל.

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  2. Started by Tzion,

שלום לכולם יש לי מחשב די עגלה- פנטיום 3 667, וודוו 3, 256 SDRAM ואיזה לוח מעפן... אני רוצה לשדרג את המחשב כדי שאני יוכל להריץ משחקים, לא משהו מטורף עם כרטיס מסך של 1000 שקל... (למעשה המקסימום של הכל זה 1000 שקל..) אני צריך משהו זול. הבעיה היא גם שאני לא יודע ממש מה לשדרג, אם זה רק את הכרטיס מסך לאיזה G4 MX או שעדיף כבר לשדרג גם את הלוח מעבד וזכרון בקיצור אני צריך את המלצותיכם

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by orrm,

שלום הייתי רוצה לשדרג את המחשב שלי למחשב הבא: Intel Pentium 4 1.5 Ghz Intel D850GB Motherboard Samsung RDRAM 800 - 1GB Gainward Geforce4 Ti4600 Creative Soundblaster Live 5.1 Platinum Mitsumi 1.44 Toshiba 16/48 DVD Plextor 48X24X48 Logitech Cordless Desktop Pro האם זה כדאי? משתלם? מה דעתכם על המפרט?

• 7 תגובות
    • 1.7k צפיות
  4. Started by menacex,

לא בטוח אם זה המקום הנכון אבל ברשותי המערכת AMD XP 2500@3200 764 DDR 400 GF6800GT ABIT-NF7-SL ברשותי כרגע כ 900 ש"ח. מה הייתם ממליצים לשדרג ? תודה .

• 4 תגובות
    • 633 צפיות
  5. Started by imper,

שדרוג המחשב למטרת משחקים יש לי ציוד של רמקולים, מקלדת+עכבר, מסך 19, ספק 500W, דיסקים קשיחים של 20 ו-80 GB (יש בנוסף כונן קשיח חיצוני של 160GB ורשת לעוד מחשבים אז אני פחות לחוץ), צורב DVD, מעבד 2.4 GB וזיכרון פנימי: 1ג'יגה (2X512), כך שאני צריך תאימות בינו ללוח-אם. אני רוצה לשדרג את הלוח-אם ללוח חדש יותר של אינטל (הקודם מתקופת AGP) , כרטיס מסך (Nvidia 6600GT הקודם) לא חייב בהכרח של Nvidia. *הכי חשובה לי התאימות בין הרכיבים החדשים לישנים בדגש על הזיכרונות. *אני רוצה שכרטיס המסך יהיה חזק משמעותית מהקודם. *הלוח אם צריך להיות תואם למעבד שיש לי כרגע וגם עם אפשרויות הרחבה טובות לכפולי הליבה ולמרובעים. *התקציב לשני הרכיבים 1600-1800 ש"ח (אפשרות חריגות עד 2000 אם יש משהו טוב לפי ה…

• 8 תגובות
    • 720 צפיות
  6. Started by tkhvbcht,

יש לי מחשב עכשיו קצת חלש אז אני מחליף אצלו כמה דברים...המפרט הסופי הוא כזהעזבו את המחיר תגידו אם המחשב טוב או רע לקצת משחקים וכדי שיעבוד חלק בפעולות אחרות!) ASRock 775Dual-VSTA core 2 due 6300 ati 9600 xt h.d 250 giga sata2 16 mb ram 1giga

• 1 תגובה
    • 587 צפיות
  7. Started by tonty1,

טוב אז ככה.. אני בכל מקרה בקרוב מתגייס ואני רוצה לפחות שהמחשב יזוז לי טיפה יותר טוב (הוא מריץ חלק כמעט הכל אבל בכל מקרה המשחקים של היום רוצים כבר QUAD) המפרט העכשיו: E8400 3Ghz -Oc 3.8Ghz\ OCZ Gladiator CPU Cooler EP-43DS3L A DATA 2X2Gb 800Mhz DDR2 HD5850 2GB Oc FSP 550W מארז מהישנים של NZXT שכחתי את השם כוננים יש 1 וחצי טרה אני בעקרון רוצה לשדרג בנתיים את המעבד ,לוח אם , זכרונות , ספק ומארז. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 מקסימום!! א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוף אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אי אפשר זה כולל החריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כמו BF 4 אבל אני בעיקר רוצה ש…

• 26 תגובות
    • 3.6k צפיות
  8. Started by bigkatan,

חברים אני צריך עזרה בשדרוג המחשב.... ברשותי לוח אם gigabyte 945p-s3 מעבד intel core2duo E6300 זכרון kingston 1 gb כרטיס מסך gforce 7600s אני לרוב משתמש במחשב לאינטרנט וצפייה בסרטים. הוא כבר לא ילד וקצת מקרטע אז הגיע הזמן לתת לו חיזוק קטן, חשבתי לקנות זוג זכרונות g.skill במקום הזכרון הקיים ולהגיע ל 4 gb של זיכרון. (הלוח שלי תומך עד 4 gb זיכרון במהירות 667 mhz) עד כמה לדעתם זה ישפר את הדברים שאני עושה היום עם המחשב? (חשבתי על קנייה של מחשב חדש אבל אני אמתין עם זה טיפה כי יש לי דברים קצת יותר דחופים לעשות כרגע, אז החלטתי ששידרוג קטן יכול לעשות רק טוב). יש עוד דברים שהייתם מוסיפים/משנים??? אין לי ממש תקציב אבל אם יהיה משהו שיתן שיפור רציני אז 1000 ש"ח בערך... תודה לעוזרים.

• 10 תגובות
    • 1.3k צפיות
  9. Started by Sh1,

שלום לכולם, אני מקווה שאני בפורום הנכון, יש לי מחשב במפרט הבא: Intel Quad Core I5 2500 Quad Core 3.3GHZ Scythe JAPAN KATANA 3 Gigabyte GA-Z68AP-D3 FSP 700W 80GHN 120mm Kingston 4GB DDR3 1333 x2 Samsung 1TB Sata II 32MB SAPPHIRE HD 6870 1GB GDDR5 PCIE DVI HDMI SONY NEC DVDRW DVR x 24 התפנו לי כ400 ש"ח לשידרוג. על מה ממליצים? ssd או אולי משהו אחר? בתודה מראש

10. Started by Paci,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג אבל גם סרטים ותכנות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. המטרה להריץ BF3 על מדיום בלי נפילות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" FULL HD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך-בינוני * האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות…

• 4 תגובות
    • 748 צפיות
  11. Started by Cha0stAlker,

אוקי, יש לי 400 ש"ח ספייר לחג ואני מתכנן לשדרג משהו, רק לא יודע מה.. אם אני אשדרג רכיב כלשהו אז אני אמכור את הקודמים לו, כך שבפועל התקציב גדול יותר, בהתאם לרכיב. 1) זכרונות איכותיים לאוברקלוק. 2) מארז מרווח שנוח לעבוד עליו, היות ואני משדרג דיי הרבה ואני צריך מקום עבודה. 3) חשבתי על לקנות עוד קשיח ולעשות RAID 0, רק שהלוח שלי לא תומך ב RAID אז מה אני גם אחליף לוח? (כל זה נשמע קצת מסובך מדי אבל RAID 0 יתן לי ביצועים הרבה יותר טובים באופן מורגש). 4) כרטיס קול (למרות שאני לא יודע אם אני ארגיש הבדל באמצעי האודיו שלי, ראו מפרט). 5) Accelerio Twin Turbo-קירור לכרטיס המסך. 6) לשדרג מעבד. 7) לשדרג כ.מסך ל HD5850.

• 6 תגובות
    • 739 צפיות
  12. Started by crik,

שלום רב, ברשותי מחשב E6300 עם כרטיס מסך GF9600 GT . ברצוני לדרג קלות את המארז, ספק כוח וקירור למעבד. המחשב חופר לי במוח בלילה ובתור התחלה של שידרוג אז ככה... מאווררים וגופי קירור‏ Scythe Price Units Total Mugen II Rev.b 5 Heat Pipes CPU Cooler s1156/s1366 195 1 195 מארזים‏ Antec Price Units Total Three Hundred Mini Tower Gamer Black Case (No PSU) 295 1 295 ספקי כוח‏ SeaSonic Price Units Total 500W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-500 (Retail) 370 1 370 סה"כ 860 ש"ח מה דעתכם? תודה, משה

• 13 תגובות
    • 1.3k צפיות
  13. Started by JustKidding,

ברשותי מחשב נייד Lenovo z580 (כזה: http://www.cdsoft.co.il/products/217478 )הייתי רוצה לשדרג אותו ל16 ג'יגה ראם, אך ראיתי במפרטים השונים שאפשר עד 8. האם זו הגבלה של לוח האם או שאם אני אשים זה יעבוד? (כלומר זו המצאה של לנובו) האם אני יכול לשים סלוט אחד של 8? (אם ככה נשמע הגיוני שאני אוכל לשים 2) יש מישהו שניסה להתחכם עם הוראות היצרן? אשמח להשערותיכם.תודה,עמית.

• 3 תגובות
    • 794 צפיות
  14. Started by Zinger777,

היי, המחשב בן 3 ואני רוצה לשדרג לו את הראם מ4 ל8 ואת הSSD ל250GB או 512GB. תמונה מCPU-Z: http://oi64.tinypic.com/21o6cdf.jpg אני רואה בארץ שסטיק נוסף של 4GB עולה 149 ש"ח (בKPS ובTMS). איפה יש בחו"ל סטיקים דומים שמהירים כמו הסטיק שכבר יש לי במחירים טובים יותר? כדאי לחכות ל"חג הרווקים" או לשישי השחור? כמה עולה SSD בנפחים של 250GB-500GB? (בממוצע) איך קוראים לחיבור של הSSD ללפטופ? אני לא בטוח מה אני צריך לחפש. תודה, Zinger777.

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? [glow=red,2,300]לנצל[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]אין טעם לחרוג[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300]משחקים[/glow] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. [glow=red,2,300]FPS כמו קרייסיס 3 [/glow] -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). [glow=red,2,300]1680X1050[/glow] -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכ…

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  16. היי לכולם, - מעוניין להחליף לוח אם ומעבד - מעוניין להשאיר מארז, כרטיס קול , ספק כח ומסך (בעתיד לשדרג) די סגור על מעבד i5-2500 - מתלבט אם: 1. להוסיף זיכרון או להחליף ל DDR3 .מעוניין להגיע ל 4 GB 2. להשאר עם כרטיס המסך הנוכחי GeForce 7900 GS בשלב זה או שהוא יאיט לי את הביצועים? 3. רוצה להוסיף כרטיס טלוויזיה 4. לא מתכנן OC. 5. מחשב שקט - 8-9. מוכן להשקיע בקירור נורמלי בשביל שקט. 6. מחוברת גם מצלמת רשת אלחוטית 7. האם יש שוק ללוח המעבד והזכרונות שלי או שהם ג'אנק? התקציב המקסימלי? למחשב 3K .ללא כרטיס מסך תקציב לכרטיס 1.5-2 K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? גמיש מוכן להשקיע על לוח טוב וזכרון טוב , השימושים הצפויים של המחשב משחקים -Team Fortress 2. ב) במיד…

• 7 תגובות
    • 722 צפיות
  17. אהלן כולם, בעיקרון כמו שהכותרת אומרת, אני מחפש לעשות שדרוג למערכת קיימת. כרגע המערכת כוללת: E8400, X48-DS4, 4gb Gskill, HDD Seagate 500 gb, Corsair 450W, Crossfire of twin 4850HD, CoolerMaster CM690. המטרה שלי היא לשמור על המארז, הדיסק הקשיח והזיכרונות ולהחליף את כל השאר. אין צורך בשום אביזר גיימינג נוסף (מסך 24 אינץ', רזולוציה של 1920X1200, עכבר DeathAdder ומקלדת של Microsoft) - אז בעיקרון אני מעוניין להחליף את הכרטיס מסך, לוח אם, מעבד וספק. אם אתם חושבים שמשהו נוסף זקוק לשדרוג, אשמח לשמוע. כמו כן, לא מתוכנן כל OC. אשמח לקבל הצעות מחיר עד 3,000 ש"ח - אעדיף פחות אם אפשר. אני גם מעוניין להחליף את המאווררים במארז, אז אשמח לשמוע הצעות גם פה. רעש לא מפריע לי בשום צורה שהיא, ר…

• 20 תגובות
    • 2k צפיות
  18. Started by spitzi,

שלום, יש לי כמה רכיבים חדישים ואיכותיים: מארז + הארד דיסק SSD + ספק כוח 600W, כולם דרך אגב נקנו לפי המלצות הפורום פה. השבוע גם התחדשתי במסך 1920X1080. עבר זמנו של לוח האם הצולע שלי, מקל זכרון אחד כנראה הלך, ואני מניח שזו כבר הזדמנות גם להשתדרג מהמעבד E8400 שיש כרגע. אז: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם אפשרי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג בעוד 500 ש"ח אם זה שווה את תוספת האמינות והביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות מרובה-ליבות, מכונות וירטואליות, גיימינג קל עד בינוני, אופיס עם גליונות נתונים, גלישה עם הרבה טאבים פתוחים. א) במידה והמ…

• 5 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. שלום, אני סטודנט להנדסת חשמל, ומשתמש במחשב Asus דגם UX310U עם הרכיבים הבאים: i7 6500U 940mx 16gb ram 120gb MVMe 520gb HDD SATA 2 לאחרונה המחשב שלי נהיה איטי מאוד, הוא כבר עמוס בקבצים, רובם חשובים עבור הלימודים, ואני שוקל לשדרג לו את גודל הזכרון. אני לא מצליח למצוא מידע באינטרנט על הדגם הזה ועל המגבלות חומרה של הדגם הספציפי הזה כי הוא כבר בן שש, ולכן אני פונה אליכם כאן, אולי מישהו יודע: - האם יש הגבלה על כמות ה RAM שאפשר להוסיף, ולמהירותו? - האם אפשרי להחליף את הHDD בSSD בנפח גדול יותר? מה המגבלה? - האם אפשרי להחליף את ה MVMe לנפח גדול יותר? מה המגבלה? אם דעתכם היא שכדאי לי לקנות מחשב חדש במקום לשדר…

20. מעבד כפול ליבה לHDTV. כרטיס מסך למשחקים על המסך Dell2407WFP וספק שיחזיק את כל זה. תקציב 0 2K+-. תלוי בכמה אני אמכור את הלוח והמעבד הנוכחי- במפרט. מי שמעוניןן שיצור איתי קשר. זכרונות מה שיש לי עכשיו. אחליף בעתיד. אופציית אוברקלוק.

• 12 תגובות
    • 690 צפיות
  21. היי, המחשב לא נדלק, אני סבור שהבעיה היא בלוח האם הדי מיושן שלי (Gigabyte GA-P67A-UD3-B3), משום שהספק דווקא חדש יחסית ואיכותי. להבנתי, זה אומר שאני אצטרך להחליף גם את המעבד והזכרונות. כרטיס המסך הנוכחי הוא G1 GTX970. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, אופיס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמ…

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היי כרגע ברשותי I5 750 עם 12 גיגה זכרון בן 5 שנים, ולאחרונה שדרגתי את הקשיח ל SSD דגם samsung 850. 2 SSD ב RAID1 ובנוסף 2 קשיחים ב RAID1. ספק FSP GREEN 300 כרטיס Geforce 8400gs שנאלצתי להוסיף מתישהו בגלל בעיות עם הכרטיס המובנה, או חוסר ביציאה דיגיטלית, כבר לא זוכר שימוש עיקרי: עבודה משרדית עם המון טאבים פתוחים בפיירפוקס, פוטושופ, Dreamweaver, מדי פעם אילוסטרייטור. אפס גיימינג. המחשב הוא הכלי החשוב ביותר אצלי והעבודה מולו כל היום. חשוב שיהיה אמין, לכן גם ה RAID1, וביצועים טובים עוזרים להפחתת מצבי קריזה ברצוני לשדרג שילוש, במיוחד לאחר שאני מקבל די הרבה BSOD לאחרונה והתקנה מחדש לא עזרה, והמצב הולך ומחמיר. ללא קשר, מעוניין לשדרג לאחר 5 שנים, למערכת שתשרת אותי 5 שני…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. המפרט הנוכחי: מעבד: E7400 2.8 @ 3.5 לוח אם Gigabyte (שכחתי את הדגם. לא יודע כמה זה רלוונטי) זיכרון: 4GB DDR2 800MHz כרטיס מסך: 460GTX 768MB ספק: Enermax 500W אני צריך מעבד מרובע ליבות חזק יחסית למשחק MMORPG, אבל אני לא רוצה לקרוע את הכיס. חשבתי לשדרג למעבד מרובע ליבות בתושבת 775, אבל אינטל שכחו לעדכן את המחירים בשנתיים האחרונות. AMD נראים כאופציה מעניינת, אבל אני לא מכיר מספיק טוב את המעבדים. Core I5 מאוד יקרים. לא בתקציב, אבל אולי מומחי הפורום יצליחו להרכיב משהו טוב. אני מחפש מפרט שיחזיק את המשחקים החדשים בשנתיים הקרובות. תוכנות לא רלוונטיות. אני לא עוסק בקידוד/עריכה. אפשרות לשדרוג בעתיד לא כל כך רלוונטית. ממילא עוד שנתיים לא תהיה תאימות.

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. הי, הגיע הזמן לשדרג את הגרוטאה שלי למכונת משחקים נורמלית. כרגע יש לי: Axthlon XP 2500+ 2*512Mb PC3200 Abit NF7-S V2.0 Gifa FX 5900XT WD 120Gb SATA ViewSonic VP930 2 Optical Drives (DVD-RW + CD/RW), wireless card מארז HEC 6A19 עם הספק המקורי מלפני שנתיים (אני לא משוכנע מה ההספק שלו). הייתי רוצה לשדרג אותו למשהו בסגנון C2D E6300 ~1050NIS לוח אם סביר ~ 550NIS 2* 1Gb DDr ~ 800NIS Gifa 8800GTS 320 ~1700NIS שאלות: 1. האם הספק שלי יסחוב או שכדאי להחליף אותו? אם צריך להחליף אותו - מה האפשרויות הנורמליות (עד 400-500 שח)? אם לא צריך להחליף ספק, אני כנראה אקנה בכסף עוד דיסק קשיח. 2. באילו חנויות הכרטיס מסך בכלל זמין \ יהיה זמין בשבועיים הקרובים, רצוי במחיר סביר? שתי המחשבים האחרונים…

• 5 תגובות
    • 735 צפיות
  25. המפרט מצויין בצד עכשיו יש לי כמה התלבטויות הראשונה האם לשדרג את הכרטיס מסך או לשדרג את השילוש מעבד זכרונות לוח אם ?(הכרטיס שלי די חזק ואת השילוש לא החלפתי כבר 3 שנים ) (לפי מה שראיתי כאן: http://hardforum.com/showthread.php?t=1472067 החלפת השילוש נותנת תוספת משמעותית במיוחד והמעבד שלי ללא OC בעוד שבמבחני ביצועים יש OC ) שנייה : במידה ואני משדרג האם לקחת AMD או אינטל ?אני יודע שלAMD יש הרבה יותר אפשרוית לשדרוגים עתידיים וזה כן חשוב לי שלישית :האם לחכות עם השדרוג ולראות מה קורה לאחר יציאת המעבדים החדשים בסוף השנה התקציב יכול לגדול במעט בהתחשב בזה שאני אמכור את החלקים שאני אחליף

• 2 תגובות
    • 776 צפיות

דיונים חדשים בפורומים