עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי, יש לי מחשב אודיו שקניתי לפני בערך 3 שנים מחנות מחשבי אודיו. חוץ מזה שהוא קצת מזייף, אני רוצה גם לשדרג אותו שיוכל לתפקד בתור מחשב לוידאו, בנוסף לעבודה עם אודיו בקיובייס. עבודה עם תוכנות כמו אפטר אפקטס לצביעה ואנימציות, פרמייר וכו'. יכול להיות שתהיה גם עבודת תלת מימד (לא יודע מה ההבדל במפרט בין תלת מימד לעריכת וידאו) התקציב הוא באיזור ה-1500 ואפשר למתוח כלפי מעלה.. התכוונתי בהתחלה להשקיע 1000 אבל אני לא יודע אם זה ריאלי. אני רוצה בעיקר לשדרג מעבד, זכרון, כרטיס מסך.. מה דעתכם? בכל מקרה אני שם פה סקרין שוטים מCPU-Z ומצרף קובץ HTML ממנו עם המפרט הנוכחי, ואשמח לדעת מכם האם בכלל אפשר לשדרג את המעבד למשל עם הלוח אם שיש לי. זה הקישור לHTML http://www.f2h.co.il/8du5ew…

• 10 תגובות
    • 1.5k צפיות
  2. שלום אני צלם סטילס ויש לי מחשב יישן וטוב שאני רוצה לשדרג אותו נכון לרגע זה המפרט שלי הוא כרטיס גרפי : NVIDIA GeForce GTX 560 כונן SSD דגם : OCZ VERTEX3 MI ATA מעבד : 1075AMD Phenom II X6 לוח אם : ACPI x64-based PC כוננים פנימיים יש לי כבר מן הסתם אני רוצה לשדרג את המעבד לאינטל לוח אם איכותי RAM הכי גבוהה שיש חשוב לי לציין שאין לי שימוש בתלת מימד / משחקים לכן מבחינת כרטיס מסך אני לא יודע אם מה שיש לי עכשיו מתאים ללוח אם אחר? ואם לא אז אני לא יודע כמה זה הכרחי ? התוכנות העיקריות שלי זה LIGHTROOM ו PHOTOSHOP שורה תחתונה אני צריך מחשב שיריץ לי תמונות ברזולוציה גבוהה במהירות שיא מחשב שיעבד לי את התמונות כמה שיותר מהר תודה

• 16 תגובות
    • 3.7k צפיות
  3. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תוכן HD, אינטרנט (30 Tabים במקביל). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). משחקים, תוכן HD, אינטרנט - כבד. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. יש צורך בתמיכה במשחקי מרבית משחקי המחשב החדשים בשוק (תוכן HD). -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 אינץ + 42 אינץ 1920\1080. -לאילו הגדרות …

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  4. Started by spc,

שלום לכולם, יש לי dell inspiron 1300 עם מעבד celeron M 370 - dothan socket 479 mPGA לוח אם i915GMS/i910GML מה זה אומר? האם אני יכול התקין מעבד פנטיום M? איזה מעבד פנטיום M מומלץ cost effective? כל הנתונים לפי CPUZ עזרה בבקשה? תודה! SPC

• 4 תגובות
    • 656 צפיות
  5. Started by Kuroshiro,

המערכת שלי היום היא i5 760 עם 8 גיגה ראם. אני מגיע ל100% ראם יותר מידי אז הגיע הזמן לשדרג אבל אני לא רוצה להשקיע במערכת הישנה הזאת ולקנות DDR3 כי זה לא משתלם כבר. אבל מצד שני עם המחירים המטורפים של הראם זה גם לא ממש משתלם עכשיו לקנות לוח אם, מעבד וראם חדשים. אז מה עדיף? לחכות שהמחירים ירדו או להשיג 16 גיגה DDR3 לבינתיים? (אני צריך רק מעבד, לוח אם וראם כי כל השאר חדש)

6. Started by ilay22,

קראתי שזה אפשרי לשדרג את המעבד בנייד, ואני שוקל לעשות את זה (אני יודע שזה מבטל את האחריות ועלול גם לבטל את המחשב..) אני אתחיל בזה שהמחשב הזה הוא עבודה בעיניים, מכייון שהוא משווק כמחשב גרפיקה, עם מסך מגע ועט של WACOM אבל חלש מדי לכל תוכנת גרפיקה יותר כבדה מהצייר... על כן אני רוצה להחליף לו את המעבד, ויש לי כמה שאלות: ניתן לקנות מעבד לנייד בנפרד? כמו מעבד PC.. ואם כן איפה? ובאיזה תושבת משתמש ה TURION 62? ומה אני יכול לשים במקומו שישדרג את הביצועים בצורה משמעותית? תודה לכל מי שיעזור

• 0 תגובות
    • 582 צפיות
  7. Started by Ngel,

אני ועוד כמה ששמעתי עליהם שמוכרים את המחשב המעולה הזה בyad2, בעלי המחשב המעולה הזה, נקנה די בזול (אלף דולר) בארה"ב לפני כחצי שנה, ומריץ את כללל המשחקים בלי להריף עףעף (מספלינטר סל החדש לכל מה שיצא עד כה), על המקס ד"א. כמובן שמי שמכיר את המחשב יודע שהבעייה שלו היא המעבד, 2GHz Core 2 Duo P7350 לאומת הכרטיס מסך: Nvidia GeForce GTX 260M השיפורים שעשיתי לו הם בסה"כ הוספתי עוד כונן קשיח, ואני שוקל ברצינות בקרוב להביא כונן SSD כמו שצריך של 64 גיגה יהיה נחמד, וגם הוספתי לגוף קירור משטחי קירור נחמדים שקניתי באיביי, מאוד עוזרים. כמובן שאני לא עושה OC רציני (ממש בקטנה) השיפור שאני רוצה: שדרוג מעבד! אבל אני לא מצליח להבין לאיזה מעבד אני יכול להחליף. ואני יכול להחליף כי יש לו…

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  8. Started by ben_re0,

שלום, ברשותי מחשב נייד fujitsu siemens amilo pro v3405 945gm chipset, t2060 processor, socket M רציתי לדעת אם ניתן לשדרג למעבד T5600 או T7200 - שניהם סוקט M ועובדים במהירות 667MHZ. תודה, בן

• 1 תגובה
    • 710 צפיות
  9. Started by א.ב. גימל,

שלום יש לי כיום מחשב ישן עם המפרט הבא: - מעבד E8400 עם קירור Arctic-Cooling Alpine 7 Pro - לוח אם gigabyte EP43-DS3L - זכרון של 4GB - כרטיס מסך Geforce 550TI - כונן קשיח SSD 256MB Samsung 840 (ו- HDD נוספים לנתונים/סרטים ...) - מארז Thermaltake Bach VX - ספק כח Thermaltake TR2 RX 500W - מסך Dell 2414 ברזולוצייה 1920x1080 אני מתכנן לקנות מחשב חדש בעוד חצי שנה, ובינתיים שוקל לשדרג את הקיים. האם החלפת המעבד מ- E8400 ל- Q9550 (כ- 200 ש"ח) משתלמת ? האם יהיה שיפור בביצועי המחשב (עם המעבד המשודרג) במשחקים לדוג' skyrim ומשחקים חדשים יותר? כרגע אני משחק בהגדרות בינוניות-נמוכות, והמחשב מרגיש חנוק.

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by jackofalltrades,

אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים (מפרט בימין), לא משנה לי AMD או אינטל, אבל אני כן רוצה לשמור על הספק ואולי על הזכרונות, אלא אם משתלם כבר לעבור לזכרונות מסוג DDR3 מבחינת מחיר (אהיה מוכן להוסיף עוד ~300שח לזה). כמו-כן, אני כנראה אקנה כרטיס מסך מסוג Radeon 5770. לסיכום, דרושים מעבד ולוח אם (זכרונות?) בתקציב של 1000שח (1300 עם זכרונות).

11. ערב טוב לכולם! אני מעוניין לבדוק מהי העלות פלוס מינוס של שדרוג הלוח,המעבד,והזכרונות intel e8400 asus p5k gpu asus hd5770 זכרונות ישנים של קינגסטון אני רוצה לשדרג בערך במחיר של 2000-2500 ובנוסף האם יש לי מה לעשות עם הרכיבים הישנים? אפשר להרכיב אולי מחשב לאמא?

• 7 תגובות
    • 800 צפיות
  12. Started by Tilien,

היי, המחשב שלי כבר הזדקן ואני צריך לשדרג. כרגע החלטתי לשדרג רק את המעבד ולהישאר ולסחוב עם הכרטיס מסך עד הדור הבא (מה קרה למחירים? ה1080TI עלה לי 3600 בזמנו עכשיו ה4080 עולה 6000). אני משחק הרבה משחקי אסטרטגיה והמעבד שלי פשוט נחנק במשחקי הParadox למשל המפרט הנוכחי שלי https://pcpartpicker.com/list/GcbmkJ רוצה לשדרג את הלוח אם, ראם, קירור(אם צריך) ומעבד AMD Ryzen 7 7800X3D CPU Cooler: Notcua HD-D15S chormax black MOBO: Asrock X670E PG Lightning/Asrock B650M RIPTIDE / Gigabyte B650 Gaming X AX / MSI B650M Mortar RAM: G.skill Flare X5 32(2X16GB) DDR5-6000 CL30 / Kingston FURY Beast 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-60…

13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500-2000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג ועריכה גרפית 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? יש הכל מעוניין לשדרג בעיקר מעבד. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא משמעותי אבל בעיקר שלא יהיה טרקטור. 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אני מאזור חיפה, ללא העדפה לחנות מסוימת אבל אם מכירים חנות דרכה אפשר לצמצם מחיר על ידי מסירת המעבד המשומש אז מה רע. 9. מתי מתוכננת קניית המחשב (רצוי מ…

14. Started by IDOnoach,

שלום. יש לי מחשב בערך בן שנתיים יש לי את המעבד I5 2400 על לוח אם : Gigabyte GA-B75M-D2V S1155 יש לי חבר שעובד באינטל, ויש לי הזמדנות לרכוש מעבד במחיר נמוך. השאלה הוא מה שדרוג ראוי ומומלץ- לשימוש בגיימינג בעיקר עם GTX 760 האם יש טעם לשדרג על בסיס הלוח הזה? - - - תגובה אוחדה: - - - מחדד את השאלה- בהנחה והתושבת שלי היא 1155, האם מעבדים של תושבת 1150 יעבדו גם?

15. Started by ilay22,

קראתי שזה אפשרי לשדרג את המעבד בנייד, ואני שוקל לעשות את זה (אני יודע שזה מבטל את האחריות ועלול גם לבטל את המחשב..) אני אתחיל בזה שהמחשב הזה הוא עבודה בעיניים, מכייון שהוא משווק כמחשב גרפיקה, עם מסך מגע ועט של WACOM אבל חלש מדי לכל תוכנת גרפיקה יותר כבדה מהצייר... על כן אני רוצה להחליף לו את המעבד, ויש לי כמה שאלות: ניתן לקנות מעבד לנייד בנפרד? כמו מעבד PC.. ואם כן איפה? ובאיזה תושבת משתמש ה TURION 62? ומה אני יכול לשים במקומו שישדרג את הביצועים בצורה משמעותית? תודה לכל מי שיעזור

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  16. שלום לכולם אני שוקל את האפשרות לשדרוג המחשב (שוקל כי אולי עדיף אקסבוקס) , התקציב הוא 1,500 ש"ח אם אפשר פחות זה מצוין. המפרט שלי כרגע: לוח אם: MSI P965 NEO-F 7.1 1GLAN כרטיס מסך: GEFORCE 9500GT 512MB מעבד: DUAL CORE E2220 2.40GHZ זיכרון ראם: 1.5 800MHZ ספק: 300W EZCOOL אני חשבתי על שדרוג מעבד, כרטיס מסך, ראם, וספק: מעבד I3 או CORE 2 DUO E7500 2930MHZ (בערך 500 ש"ח) כרטיס מסך GTS 250 או HD 5750 (בערך 600) 2GB RAM 800MHZ שזה 170 ש"ח. וספק אולי כזה: http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=1368 משהו ב- 200 ש"ח. סה"כ 1470 שאלות * החלקים האלה מתאימים ללוח אם שלי? * יש חלקים טובים יותר במחירים האלה? * אני מתלבט מה עדיף, XBOX360 או השדרוג הזה, בעבר היה לי XBOX והוא קיבל טבעת …

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אהלן, לאחרונה התייעצתי כאן על שדרוג המחשב שלי. המליצו לי לחכות ליציאה של מעבדי אינטל דור 13 כדי שיירדו המחירים של דורות קודמים וכך עשיתי. דור 13 יצא, אז מתייעץ עכשיו על שדרוג המחשב שלי בטווח זמן מיידי: יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש לגיימינג וכמחשב ראשי. הוא לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. עם הזמן שדרגתי את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. אני מעדיף שלא להחליף חלקים מלבד מה שרשמתי, אבל אם (למשל) ספק הכח אינו מספיק למפרט החדש, ברור לי שזה …

18. Started by GT.N,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1300 חריגה עד 100 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, Office, Matlab, R 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) קיים המפרט הבא: i5 4460 Asrock B85m pro3 hyperX 16gb DDR3 EVGA GTX 1070 ti Sandisk SSD plus 120gb Sandisk SSD plus 240gb WD blue 1T Antec NeoEco Modular 550W Fractal design core 1500 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי …

• 1 תגובה
    • 945 צפיות
  19. אהלן, אני מעוניין לשדרג את המחשב הקיים שלי, בשדרוג אני רוצה לשפר את המעבד,כרטיס מסך, ולום אם. כל מה שמסיס כבר יש, ונראהלי שזה מספיק לי בנתיים [לשיקולכם]. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכני HD בעיקר, ומשחקים קלים. [הכי כבד פיפא 2012] א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).בעיקר משתמש בBS PLAYER לסרטים, קצת אינטרנט ומשחקים קלים מאוד.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. פיפא 2012 במק…

• 25 תגובות
    • 1.8k צפיות
  20. מדובר במחשב משנת 2007 בערך, בעל המפרט הזה: AMD Athlon 64 X2 4800+ 2500MHZ ASUS M2A-VM בעל תושבת AM2 מהידוע לי 4GB DDRII 800MHZ ATI RADEON X1950 256MB מסך ברזולוציה של 1280*1024 מהידוע לי, גם המעבדים החדשים שמיועדים לתושבות AM2+\AM3 מתאימים ללוח אם הנ"ל כך שאין צורך בשדרוג לוח אם. בעקרון, מה שאני צריך זה מעבד BOX+כרטיס מסך ב800 שקל עם אפשרות לחריגה קלה במידת הצורך, שיתנו בוסט רציני ככל הניתן למחשב הזה לצורכי משחקים. בעיניין אוברקלוק, אולי ייתכן שימוש קל בOC למעבד, לא חובה. רצוי כרטיס מסך עם יציאת HDMI ושיהיה חסכוני יחסית בחשמל [לא ידוע לי איזה ספק יש למחשב, סביר להניח ממוצע] מה דעתכם על הGTS450 כאופציה לכרטיס מסך? המון תודה לעוזרים!

• 23 תגובות
    • 2.4k צפיות
  21. Started by Cupid Me,

היי אני שוקל למכור ולהחליף את המעבד והלוח הקיימים שלי (i3 2100+H67) ב-AMD A6-6400K ולוח A88X לצורך שיפור של ניגון סרטי 1080P - התקציב גג 700 ש"ח. יש לכם הצעות ?

• 8 תגובות
    • 1.3k צפיות
  22. אהלן, יש לי מחשב נייח מתיישן שרובו נקנה לפני 9 שנים. משמש כמחשב לגיימינג וגם כמחשב ראשי. מרגיש שכבר לא סוחב בקלות משחקים של השנים האחרונות בהגדרות גרפיקה בינוניות+. בשנים האחרונות שדרגתי בו את כרטיס המסך ל-GTX 1070ti ואת ההארד דיסק העיקרי מ-HDD ל-SSD. אני מבין שהצעד הבא הוא החלפת מעבד+לוח אם+RAM ואשמח להמלצות. חשוב לי שהמפרט החדש ייתן לי שקט לכ-5 שנים מבחינת שדרוגים, למעט החלפה של כרטיס מסך. מפרט נוכחי שלי: מעבד: Intel Core i5 3570K @ 3.40GHz vy Bridge 22nm Technology RAM: 8.00GB Dual-Channel DDR3 @ 799MHz (9-9-9-24) לוח אם: ASRock Z77 Pro4 (CPUSocket) כרטיס מסך: 4095MB NVIDIA GeForce GTX 1070 Ti (MSI) ספק כח: Seasonic S12II 520W …

23. Started by Salwaby,

אני לא בטוח אם זה הפורום הנכון לפרסם את השאלה הזאת אבל נלך על זה.. המחשב שלי לאחרונה מקרטע, ואני לא ממש מרוצה מהביצועים שלו באופן כללי (בבעלותי כ3 שנים.. פרט לכרטיס מסך שנקנה בערך לפני שנה +/-) בכל מקרה, אני הייתי רוצה להתייעץ עם החברה פה לגבי אם כדאי לי לשדרג את המפרט הקיים שיש לי ? או שלא יהיה מנוס מלקנות בזמן הקרוב מחשב חדש.. כרגע זו המערכת שלי : Q6600 Gigabyte P35-DS3L 4GB 800mhz HD5770 ללא אוברקלוק. לגבי תקציב, אין ממש.. השאלה יותר בכיוון אם שווה לי להשקיע במפרט הקיים כסף, או להמתין ולקנות חדש

• 8 תגובות
    • 736 צפיות
  24. Started by dragson,

1. מה התקציב המקסימאלי?1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל הכול ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:NEED FOS SPEED MOST WANTED 2,THE RUN,FIFA 2012 ,BF3,Diablo 3 Dirt Showdown,Risen 2: Dark Waters,Metro 2033,Battlefield 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)?הרעש לא מפריע 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא 7. האם האם…

• 1 תגובה
    • 835 צפיות

דיונים חדשים בפורומים