ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,369 דיונים בפורום זה
-
היי, שאלה כללית: עד כמה שדרוג של מחשב נייד הוא דבר פשוט? לדוגמה: אם אני משקיע ב במחשב DELL XPS 1730M עם 8800GTX (תומך ב SLI). האם יהיה אפשר לקנות והלרכיב כרטיס נוסף בעוד כשנה? האם יהיה אפשר לעשות זאות במעבדה של DELL בארץ? תודה.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום (: קניתי לא מזמן מחשב נייד: ASUS N551JK-DM025H רק לציין ששלי לא 15 אינץ' אלא 17, אך המפרט דומה. http://ksp.co.il/?select=.268..271.&list=1&sort=2&glist=1&uin=25430&txt_search=&buy=&minprice=5188&maxprice=0 ואני רוצה לשדרג לכרטיס מסך יותר חזק, וכונן SSD. השאלה שלי היא האם זה אפשרי עם מחשב כזה ומה האפשרויות שלי? כמו כן אשמח להצעות ייעול אחרות. (אין מגבלת כסף, תרגישו חופשיים, אני מעוניין לשמוע על הכל לפני שאני מחליט)
-
- 3 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב נייח שנרכש לפני 3 וחצי שנים. אני מעוניין לשדרג אותו/להחליף רכיבים שעלולים להתקלקל עקב בלאי. אציין שאני משתמש במחשב לצורכי עריכת תמונות בפוטושופ ושימושים כלליים. מצ"ב המפרט של המחשב. אשמח לעצות, תודה!
-
- 4 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
לבן שלי מחשב עם המפרט הבא: win 10 home intel core I5 - 6500 3.2 GHz RAM 8 GB HD SSD 22 GB + 931 GB Intel HD graphics 530 מעוניין לשדרג את המחשב כדי שמשחקים (FIFA 21, ורטנייט, וכו') יעבדו חלק. מה מומלץ לשדרג? תודה, עמית
-
- 2 תגובות
- 943 צפיות
- 1 follower
-
-
היי אחרי מחשבה על לקנות כרטיס מסך חיצוני ללפטופ החחלטתי שיהיה יותר חסכוני ויעיל לשדרג את המחשב הנייח הקיים שלי כרגע הוא נורא איטי (מעבד ישן) נתקע לעיתים תכופות ועשה שלל בעיות המחייבות אותי לרסט אותו גם באמצע דברים חשובים המפרט הנוכחי: מערכת הפעלה: Windows 7 Proffessinal 64 לוח אם: מעבד: Intel Core i3-2120 (3.30GHz, 4CPUs זיכרון: 6144MB RAM כרטיס מסך: AMD Radeon HD 6800 צג (לא יודע אם חשוב): SyncMaster B2230W - לא בטוח אם הצג או המחשב עושה את הבעיה, בה הכל נקפא לכמה שניות ואז הצג מראה שאין סיגנל ווידאו ומנסה לחפש אותו.. אולי אצטרך גם להחליף מארז מחשב, מכיוון שיש כמה USBים שלא עובדים וגם כניסות ויציאות של סאונד שזה מחרפ…
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
חג שמח חברים יקרים חוזר להתייעצות לאור ההמלצות המצוינות בעבר להורים של אישתי יש מחשב נייח של DELL בן 5 שנים - מודל Dell Vestro 270 מצרף פירוט של רכיבי המערכת של המחשב. המחשב מתחיל לקרטע ולהתאמץ בשימוש השוטף - שימור משרדי וגלישה מאומצת באינטרנט עזרתכם באיתור הרכיבים המומלצים לשדרוג המחשב לטובת אותם השימושים. סכום ייעודי לשדרוג - 1500 ש"ח מקווה שאני בפורום הנכון (אם לא - אשמח להכוונה/העברת לפורום הרלוונטי) תודה!
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב 1000 ש"ח - אפשר לחרוג 100 עד 200 ש"ח מטרות השדרוג אני לומד C++,VC, בניית משחקים, תכנות בכללי אני שולט בהמון שפות ואני רוצה לשפר את הביצועים של המחשב שלי(אני רוצה לשדרג מעבד) באיזו מערכת הפעלה תשתמש ?ווינדוס XP או WINDOWS 7 HOME PREMIUM.מעדיף את 7 . מסוג 32BIT מפרט נוכחי http://www.upf.co.il/file/36918915.html אפשרויות רכישה האם יש חנות שממנה אתה לקנות את הרכיבים?א.א מחשבים או כל חנות מחשבים אחרת באשקלון, באג או KSP אם לא, נוכל להתאים לך חנות לפי איזור מגורים. באיזו עיר אתה גר?אשקלון האם באפשרותך לבצע הזמנה מחנות רחוקה?לא יודע, מעדיף שלא את המחשב לא מקבלים מורכב אלה רק את הקופסאות עם הרכיבים שהזמנת. האם תרצה שהחנות תרכיב לך אותו? כן הרכבה עולה עד כ- 100 שקלים. הערות…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
יש ברשותי את המחשב עם המפרט הבא: Intel I7 Quad Core I7 2600 3.4GHZ 1155 8MB Tray Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Kingston 4GB DDR3 1333 Sparkle GTX460 1024MB GDDR5 Dual DVI Overclocked אני מעוניין להחליף את לוח האם והמעבד בלבד למפרט זהה שיתאים לזה אך עם רכיבים מעודכנים של היום. איזה לוח אם מומלץ? מה לגבי המעבד? האם הזכרונות יתאימו ללוח החדש? הכרטיס מסך עדיין רלוונטי להיום? אני שוקל גם אפשרות לשנמך אל מעבד i5 אשמח לדעת כמה זה יוזיל במחיר אני צריך את המחשב עבור פוטושופ, עריכת וידיאו קלה ולרוב גלישה עם הרבה חלונות פתוחים
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
לוח אם: ASUSTeK Computer INC. M2V מעבד: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ זיכרונות: שני סטיקים של Kingston PC2-5300 1GB DDR2 (333 Mhz) 667Mhz דיסק קשיח: WD Caviar SE16 320GB 7200RPM כרטיס מסך: Nvidia GeForce 8400GS 512MB מערכת הפעלה: Windows 7 64-bit אני לא מבין הרבה בסה"כ, ולכן פונה אליכם. אין לי הרבה דרישות מהמחשב. הוא מאוד איטי וכל מה שאני רוצה זה שיעבוד בצורה חלקה יחסית במה שעושים בו, שזה בד"כ לא יותר מגלישה בכמה לשוניות בו זמנית וצפייה בסרטי HD. אין תקציב ספציפי, רק שיהיה מינימלי ככל האפשר כדי לתת ביצועים סבירים למטרה לה נועד. זה לא אומר לקנות זבלה של רכיבים. כלומר אני מוכן לשלם קצת יותר עבור מוצר שיתן תוצאה טובה יותר. אני די בטוח ש-2GB זיכרון זה מעט מדי, אז…
-
- 20 תגובות
- 4.4k צפיות
-
-
שלום, יש לי את אותו המחשב כבר שנים והחלטתי לשדרג אותו טיפה לצורך גיימינג (כרגע העיניים שלי על cs:go , valorant והייתי שמח שיהיה עוד אופציות במידת האפשר, אך אין לי כוונה להפוך הרים בשביל משחקים ממש כבדים) זה המפרט הקיים (לא כל כך מבין במחשבים אז אם לא רשמתי משהו או טעיתי תגידו לי ואני אוסיף): מעבד: intel(R) Core(TM) i3-9100 CPU @ 3.60GHz קירור: ניסיתי להבין מה יש לי כרגע ולא הצלחתי להבין (לא שידרגתי בעצמי אז אני מניח שזה הסטוק) לוח אם: B360M H זיכרון : DDR4 16GB 2400MHZ CL19 דיסק קשיח: SanDisk SSD PLUS 480Gb (300GB free right now) ספק כח: ps520GW מסך: LG E2240T כרטיס מסך: Inter(R) UHD Graphics 630 מארז: גם את השם של המא…
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן חברים:) יש לי מחשב נייח מ2009 שעדיין משמש כמחשב השולחני שלי... windows 7 64bit sp1 8gb ram intel core i5-3470 cpu @ 3.2 ghz ללא הארדיסק ssd לא מזמן רכשתי לפטופ חדיש וחזק לצרכיי אך עדיין בבית אני מתקשה להשתמש בו כמחשב הראשי בבית (גם בגלל צרכי מחשב שני בבית שמשמש ללימודי האישה) נורא נח לי עם המחשב (מיקום של כל דבר ודבר במחשב) ולדעתי הענייה עם כמה שדרוגים לא גדולים הוא יתפקד ברמה מתקבלת על הדעת, מבחינת מהירות, גם לימינו... לא לחוץ לי שדרוג של ווינדוס אך אני חייב שהמחשב יתפקד מהר יותר... האם לדעתכם לגיטימי לחשוב על אופציית שדרוג בצורת הוספת זכרון נוסף, רכישת הארדיסק ssd (שאולי ישמש כפריימרי) ושדרוג מעבד או שמיותר לחשוב …
-
- 16 תגובות
- 7.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לחבר שלי יש מחשב שהוא כבר איטי. בא עם הרדיסק רגיל HDD ורק 4 גיגה RAM. יפרסם את המפרט. התקציב שלו למחשב חדש מאוד נמוך עד 1700 שקל ולכן הצעתי לו לשדרג את המחשב שלו במקום לקנות חדש. הבעייה היא שהוא רוצה גם ווידוס 11 ולמיטב הבנתי צריך בשביל גם TPM 2.0. זה אומר למיטב הבנתי שצריך או להחליף לוח אם לאחד תומך או להחליף מעבד לאחד שבא עם TPM מובנה וישמח להמלצות ולדעת אם זה בכלל רעיון טוב. החבר שלי משתמש בוא רק לתוכנות(אופיס זום וכאלה) וגם כמה משחקים מאוד ישנים שלמיטב הבנתי רצים היום כבר על כל נמחשב gta 4,starcraft 2,wolfenstein 2. מפרט: הרדיסק 1TB HDD זיכרון 4GB DD3 nvideo GeForece GT 730 gigabyte p55a-ud3 intel core i5…
-
- 6 תגובות
- 789 צפיות
- 1 follower
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? +-1500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג ועריכה קלה 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול ? מפרט נוכחי: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ oc to 4.3GHZ 1155 6MB Scythe Mugen -2 Gigabyte GA-Z68A-D3-B3 Gigabyte Aurora 570 TowerCase Aluminum Body 3x120mm Silver Seasonic PSU 620W Active PFC 80+ Retail Corsair 4GB Single Stick Values Select Retail DDR3-1333-x4 Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 Sparkle GTX570 1280MB GDDR5 HDM LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black 6. האם …
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
חבר שלי מכר לי בזול כרטיס מסך GTX 1660 SUPER 6 GB , לכן אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוחכי שלי כדי שאני יוכל למצות את מלוא הפוטנציאל של הכרטיס מסך. המחשב מיועד בעיקרון למשחקים כמו GTA5, Horizon Zero Dawn, Path Of Exile אלה החלקים שאני חושב יכולים להשאר: https://pcpartpicker.com/list/pY8VVc (אני רוצה להוסיף עוד 8GB RAM) אני אשמח להמלצות על לוח אם, מעבד, קירור למעבד, SSD , וזיכרון (להוסיף לקיים או לקנות 2X8GB חדשים?).
-
- 13 תגובות
- 3.4k צפיות
- 1 follower
-
-
אהלן חברים, להלן המפרט שיש לי היום: AMD Ryzen 7 1700 AM4 Asus Prime B350M-K Corsair 650W TX650M 80+ Gold Modular G.Skill DDR4 16GB 3000MHz Palit GTX 1070 8GB DDR5 כדי לשדרג את הזיכרון אצטרך לשדרג לוח אם עם יותר מ-2 יציאות או לקנות סטיקים עם יותר נפח, אם אני משדרג את הלוח אז כבר עדיף לי לשדרג את התושבת של המעבד ואיתה את המעבד, מהכרטיס מסך אני די מבסוט ולדעתי הספק כוח יחזיק את כל העסק. אשמח לייעוץ והכוונת המחשב לעמדת עבודה גרפית, עריכת סרטים ותלת מימד וחוץ מזה, הנה הטופס: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, גמיש 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרד…
-
- 9 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
היי, לא התעסקתי עם חומרה ומפרטים שלא לצרכי עבודה קרוב לעשור. איבדתי את עצמי בין כל הסדרות החדשות. יש ברשותי מחשב נייח (ATX) עם המפרט הבא: מעבד Intel Core i5-2310 @2.9Ghz לוח אם GA-H67M-D2-B3 זכרון 4GB בסטיק יחיד במהירות 1333Mhz (לא בטוח של מי) דיסק קשיח מגנטי 5400rpm של WD (לא זוכר את הנפח, אבל מספיק בשבילי). ספק כוח Powerman S450BQ3 -450W המסך יהיה טלוויזיה 55" של סמסונג UE55MU8000 מחוברת בHDMI (אין לה DP או usb-c) מטרה ראשית: שדרוג למפרט המומלץ לdiablo3 Intel® Core™ 2 Duo 2.4 GHz or AMD Athlon™ 64 X2 5600+ 2.8GHz NVIDIA® GeForce® GTX™ 260 or ATI Radeon™ HD 4870 or better …
-
- 7 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
לאחר כמה שנים טובות שהמחשב עשה עבודה טובה הגיעה הזמן לשדרג. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? תקציב של 2000 שקלים עם אפשרות חריגה של עד 500 שקלים. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD וכרטיס מסך ( 1070 ti לא חושב שיש צורך לשדרג ). לא יודע אם יש צורך לשדרג ספק ( מפרט למטה ). 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב. 6. הא…
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי, אני מעוניין לשדרג את המחשב הנייח ,כבר בן 6 . השימוש העיקרי הוא גלישה באינטרנט,משחקי פעולה COD/GTA .במחשב העתידי ארצה גם תמיכה בסרטים באיכות 4K . המעבד שלו היום הוא Intel Core i5-2500 Box רכיבים שארצה לשמור (אלא אם חייב לשדרג): ספק- Seasonic S12II-520 Bronze מארז- CoolerMaster CM 690 II Basic מאוורר למעבד - Scythe Katana 3 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? צריך כרטיס רשת וSSD 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מארז,ספק כוח,דיסק קשיח 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהק…
-
- 2 תגובות
- 993 צפיות
-
-
אהלן, אשמח להמלצותיכם לשדרוג מחשב נייח שנרכש לפני כ-5 שנים. אני רוצה לשדרג חלקים בעיתיים/רגישים יותר שנוטים להתקלקל אחרי תקופה כזאת כמו לוח אם, זיכרון, כונן קשיח ומערכת קירור. אין הגבלת תקציב אך אין לי צורך בשדרוג מאסיבי של יכולות המחשב אלא רק תחלופה אשר מטרתה למשוך עוד כמה שנים עם המחשב. תודה רבה לעוזרים! מפרט נוכחי (שנקנה לפני 5 שנים): C4570T Intel Core i5 4570 3.2Ghz (3.6Ghz Turbo) LGA1150 Tray 1 ₪903 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GB85MDS3H Gigabyte GA-B85M-DS3H …
-
- 1 תגובה
- 946 צפיות
-
-
שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מה נשמע חברים? (אל תענו אני יודע מה הולך בארץ...) בכל מקרה... עלתה לי מחשבה לשדרג את המחשב שלי.... המחשב שלי כבר בן 4 או 5... הזדקן הבחור.. אז אני חושב לשדרג אותו , אולי להחליף בו כל מני דברים כי הוא כבר לא ממש סוחב... בכל מקרה המפרט שלי עכשיו: Intel Core i5 750 Samsung 1TB=1000GB 7200RPM 32MB Sata F3 HD103SJ Hynix 2GB DDR3 1333Mhz X2 G.skill 4GB DDR3 1333Mhz X1 LG GH22 SATA x 22 Black מארז של THERMALTAKE MIDTOWER לא זוכר את השם.. =0 Cooler Master Hyper TX 3 Core I3 I5 I7 ATI Radeon 5850 1GB GDDR5 Seasonic 600Watt ספק Gigabyte GA-P55M-UD2 P55 CHIPSET עכשיו.. אני לא יודע מה כדאי לשנות .. או להחליף... בעקרון הלוח אם שלי ישן הוא 1156 הסוקט... יש …
-
- 6 תגובות
- 836 צפיות
-
-
הי, אני מעוניין לשדרג את המחשב שיש לי היום בסלון. המחשב מבוסס AMD ישן, כך שאין לי מה להשתמש ברכיבים הבסיסיים הישנים. לעומת זאת אין לי צורך להחליף מארז, דיסק קשיח, צורב, ורכיבים הקפיים נוספים. אני מעוניין להחליף את לוח האם, המעבד, הזכרונות וכרטיס המסך. המחשב מיועד להקרין סרטים, להריץ את GTA IV והורדות. אני לא מתכוון לבצע OC. התקציב הוא 1500 ש"ח במזומן ולמרות שיש מעט גמישות הייתי שמח להתכנס לכיוון המחיר הזה. אני יודע שהדרישה קשה עד בלתי אפשרית, אבל אני רוצה לנסות בכל זאת. תודה מראש.
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום רב, כרגע אני עם מעבד E8400 בעל 2 ליבות בלבד. זכרונות GeIL עם קירור פאסיבי בנפח 4GB לוח Gigabyte EP DS3L המוגבל, למיטב ידיעתי ל- 800Mhz כ. מסך ATI MSI HD4850 מערכת הפעלה 32bit שימושיי הם עריכת וידאו ב- Sony Vegas ו- Adobe Premiere, עריכת תמונות ב- Adobe Photoshop ומעט משחקים (GTA IV וכד'). אני מעוניין לשדרג את המחשב למרובע ליבות עם זיכרונות מהירים יותר ולוח מהיר יותר כמובן ולהתקין מערכת הפעלה 64bit. מאחר והבנתי כי כבר יש 2nd Generation של מעבדי i החדשים ואני לא כ"כ מעודכן מבחינת מחירים ומוצרים, אשמח מאוד לדעת: א. מה הוא השילוש (לוח, מעבד וזיכרונות) המומלץ כיום מבחינת יחס עלות/תועלת סביב מחיר של 2,000 ש"ח? ב. האם יש צורך בשדרוג כרטיס מסך במקרה שלי? תודה רבה, אורן.
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן חברס, יש לי את המפרט הנל: ספק כוח 620 וואט. האם השדרוג ע"פ החומרה הזאת תתאים?: [h=1]Kingston 8GB DDR3 1600MHz KVR16N11/8 זכרות כפול 2[/h] [h=1]Gigabyte NVIDIA GeForce GTX970 Gaming 4GB GDDR5 כרטיס מסך[/h] [h=1]מארז מחשב Antec ISK600[/h]
-
- 1 תגובה
- 931 צפיות
-
-
יש לי מחשב בין 7 שנים וברצוני לשדרג את הרכיבים הר"מ: מעבד - Intel(R) Core(TM) i5-4670 CPU @ 3.40GHz לוח אם - Gigabyte Z87X-D3H-CF זיכרונות - (Corsair 2X8Gb DDR3 (CMZ8GX3M1A1600C10 כרטיס מסך - Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 760 את הכוננים הקשיחים וספק הכוח החלפתי לפני כחצי שנה ואני רוצה להשתמש בהם לאחר השדרוג כולל המארז * 2 כוננים קשיחים - Samsung SSD 860 EVO 1TB ** 2 כוננים קשיחים - Western Digital Black 2TB 7200RPM SATA *** ספק כוח - Corsair TX850M *** מארז - Thermaltake Chaser A31 חשבתי על החלפה לרכיבים הר"מ: מעבד - Intel Core i7 10700 2.9Ghz 16MB Cache s1200 לוח אם - Asus ROG STRIX Z490-F GAMING LGA1200, DDR4 …
-
- 0 תגובות
- 720 צפיות
-