ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
המפרט הנוכחי: לוח אם: MSI P67A-C43 מעבד: i5 2300 2800MHz ראם: 2X2GB DDR3 כ. מסך: GT 430 ספק: גנרי 450W. מארז: מארז גנרי כלשהו. החלקים שאותם אני מעוניין לשדרג: כרטיס מסך כמובן. באנדל מארז+ספק. (אם תמצאו מארז וספק נפרדים שיהיו עדיפים ויותר זולים, אשמח כמובן) ראם - אשמח לשני סטיקים נוספים של 2GB. ד. קשיח - 1 טרה. (במקרה של OC או אפילו בלי קשר, להוסיף קירור? אין לי ידע בנושא לצערי אז לשיקולכם) 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אני אתן את הדרישות שלי, אם תראו שאפשר לחסוך אני אשמח ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?…
-
- 13 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן כולם, אני מעוניין לשדרג את מחשב הגיימינג (הטוב למדי) שלי, לקראת מה שמסתמן כמפלצת של עולם המשחקים לדור הנוכחי, Witcher 3. זה המפרט הנוכחי שלי: Gtx 680 מעבד i5 2500 3 .30 GHZ זכרון פנימי 8 ram המחשב בן 3 שנים בערך, ועדיין מריץ את רוב רובם של המשחקים באיכות מקסימלית. לאחרונה הוא התחיל קצת לגמגם עם משחקים כמו Total War Attila. כיוון אחד אפשרי הוא לשדרג ל970 או 980, אבל אני גם משתעשע ברעיון של תצוגת 4K, מה שאומר שאיאלץ להחליף גם מסך. אין לי גם מושג אם שדרוג שכזה ידרוש גם שינוי של מערכות קירור וכו', אני לא מתיימר להבין בזה במיוחד. אשמח לעצות!
-
- 5 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הרבה זמן לא הייתי בפורום ואשמח לעזרתכם. את המחשב הנייח שלי שדרגתי לאחרונה לפני כעשור (אי שם כש-7870XT היה וואו), מאז עברתי לנייד Omen 15 עם 1660ti ומכיוון שסיימתי את הלימודים ויש לי מחשב של העבודה, הגיע הזמן לחזוור לימי הזוהר של מחשב נייח. ועכשיו לשאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח, אם יש סיבה ממש טובה אפשר לחרוג ל-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? גיימינג, קצת עריכה גרפית וקצת generative AI. בשאיפה הגדרות med-high 1440p. משחקים לדוגמה: BG3, Oblivion Remastered, Expedition 33, Kingdom Come Deliverance 2 ועוד 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלד…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, אני רוצה לשדרג את המחשב שלי שנקנה לפני חמש שנים. בעיקר מעוניין בשדרוג של הזיכרון ושל ההארד דיסק, אבל אשמח לקבל חוות דעת למקרה וכדאי לשדרג רכיב נוסף. המפרט הנוכחי שלי: [TABLE=class: cms_table, width: 500, align: right] [TR] [TD=align: left]Core i7 920 2.66GHZ 8MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]3x2048GB 1333MHZ DDR3[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Western Digital 1000 / 7200RPM SATA3 16MB[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Asus P6T Deluxe[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]CoolerMaster HAF 932[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Dell 24 2408 WFP[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]Antec high current gamer 750W [/TD] [/TR] [TR] [TD=align: left]ATI Radeon …
-
- 8 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
הגיע זמן השדרוג השנתי המחשב כבר וותיק ועם הזמן התווסף לו הארד דיסק נוסף והוחלף כרטיס מסך שמת המחשב שיש כרגע הוא: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 5000+ Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-MA69G-S3H ספק HEC 400TR 2.00GB DDR2 AMD Radeon HD 6600 Series 2 HD בסך1.5 גיגה סך הכל והחמוד התחיל לקרטע אז אני הולך להשקיע בין 1000 ל1500 שקל בשדרוג המערכת כשהמחשבה הראשונית היתה רק להחליף מעבד ולהוסיף זכרון אני לא מצליח להבין איזה Socket יש לי , באתר של Gigabyte מופיעים לי על אותו לוח אם 3 שונים : AM2 AM3 ו AM2+ אופציה שניה אם אין מעבדים מתאימים ללוח הזה או שהוא יגביל מדי את המחשב , להחליף גם לוח אם ואולי ספק בכל מקרה הכוונה לשדרג כרטיס מסך עוד איזה שנה מה לדעת…
-
- 4 תגובות
- 964 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את המחשב שלי על-מנת שיחזיק מעמד עוד מספר שנים במשחקים הכבדים ביותר (אין צורך להוציא כדורי הבדולח מהמגירות אני אהיה מסופק גם מניחושים אקריים או השערות לא מבוססות). אוהב הגדרות מקסימליות, כמובן שהמקסימום שאני מדבר עליו הוא ללא פילטרים מוגזמים כמו 32x CSAA מספיק לי MSAA x2, אם זאת חשובים לי הפריימים המינימליים (גם אם צריך להוריד AA לגמריי אני מעדיף FPS מינימלי יציב ומעל 60FPS). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך, כי כסף לא גודל על עצים, אבל האינפלציה הריאלית גודלת בצורה מעריכית אמאמא שלה ז^נ$ !!! ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב? מחשב גיימינג לאבטלה מתוכננת או ספונטנית -במידה…
-
שלום לחברי הפורום, המחשב באולפן כבר לא מחזיק מעמד בלחץ הקיובייס. כשאני מגיע למספר ערוצים שעולה על 60 עם כמות בסיסית של פלאגינים שרצים, הפרוייקט מתחיל "לרעוד". אני רוצה לשדרג לכן אני שואל מלכתחילה מה אצטרך מאחר והחלקים במחשב קצת ישנים. E8400 GIGABYTE EP 43 DS3L 4GB DDR2 (2x2) אני חושב שלוח האם מאפשר שדרוג גם בזיכרון וגם במעבד, או שאני טועה? ואם כן, לאיזה מעבד כדאי לעבור? ובזיכרון, אם ארצה להוסיף עוד, האם עדיף עוד סטיק של 4 יחיד, או 2 של 2 נוספים? תודה רבה.
-
- 15 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
יש לי עכשיו מחשב ישן E8400 HD4870 P45 GIGABATYE 550VX CORSAIR לאני רוצה לשדרג [TABLE=class: tablefull, width: 960] [TR] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcodet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מק"ט[/TD] [TD=class: cartcol2t, bgcolor: #FFFFFF, colspan: 2, align: center]מוצר[/TD] [TD=class: cartcolpricet, bgcolor: #FFFFFF, align: center]מחיר יח'[/TD] [TD=class: cartcolqntt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]כמות[/TD] [TD=class: cartcolfinalt, bgcolor: #FFFFFF, align: center]סה"כ מחיר[/TD] [TD=class: cartcoldelt, bgcolor: #FFFFFF, align: center][/TD] [/TR] [TR] [TD=class: cartcolcode, bgcolor: #FFFFFF, align: center]23617[/TD] [TD=class: cartcolpic, bgcolor: #FFF…
-
- 0 תגובות
- 944 צפיות
-
-
היי, ברשותי המפרט בצד,חלק מהכותרים הכבדים רצים דיי גרוע ב1680x1050 לכן ברצוני לשדרג את המחשב ולהעביר את החלקים שאני משדרג למחשב של אחי הקטן,שגם הוא צריך שידרוג והמחשב עצמו איטי ומשחקים לא רצים טוב כל כך אצלו...(e5200,EP43-DS3L,2GB RAM,GENERIC CASE AND PSU),בעקרון,התקציב שלי עומד על כ-2000 ש"ח בלי לחרוג או בלי לחרוג יותר מידי... OC מתוכנן תמיד,במידה ויש אפשרות כמובן
-
- 26 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 שח מחשב 2000 שני מסכים של 24 או אחד גדול יותר(של דל חובה וכדאי גם טובים לגיימינג) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? כמאתיים שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, גלישה, ועריכת וידאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה) פרמייר במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. באטלפילד 1, קול אוף דיוטי וורלד ואר 2, סטאר וורס באטלפרונט 2 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם …
-
- 2 תגובות
- 900 צפיות
-
-
אני מעוניין בכרטיס מסך וכנראה שגם ספק כוח למפרט הנ"ל מעבד: e7200 לוח אם dp35dp מארז של foxconn ( אבא משיג אותם בזול ולא נעים לריב איתו) ספק כוח שבא במארז יוחלף כנראה לפי המלצתכם. זכרונות 2gb של קינגסטון בשני סטיקים במהירות 800mhz צורב dvd סביר דיסק קשיח בנפח שייבחר על ידי אבי. המחשב המתואר למעלה ייקנה ע"י אבי. וזהו, המפרט עדיין לא נקנה פרט למעבד ואני מעוניין בכרטיס מסך למסך בגודל 32 אינץ(בעל רזולוציה של 1368 על 768 בערך) אני לא גיימר רציני במיוחד (מעולם לא שיחקתי במשחקים כבדים על המחשב הנוכחי) אבל אני מעוניין בכרטיס מסך טוב ( מאוד רציתי את ה-hd4850 אבל הבנתי כי קנייתי הינה מיותרת לצרכי, בנוסף זקוק אני להמלצה על ספק כוח (שאבי כנראה יקנה מחוץ לתקציב) במקרה שיקנה מ…
-
- 46 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
שלום וברכה מעוניין לשדרג את המעבד,לוח,זכרון,קירור למטרת גיימינג למשחק Call of Duty Warzone חשבתי על המפרט הבא ב 4700 https://rotter.name/User_files/nor/60c5d6da2e69e72d.jpg אשמח לשמוע את דעתכם והאם יש משהו יותר משתלם לחלקים האלה בתקציב הנ"ל
-
- 0 תגובות
- 799 צפיות
-
-
אהלן, אני משתמש ותיק-חדש בפורום. מכיוון שאני כבר לא בעניינים בכל הנושא של חומרה עדכנית- רציתי לקבל המלצה/חוות דעת על שדרוג הזיכרון, כרטיס מסך ודיסק קשיח (בתצורת SSD), בעיקר לצורך גיימינג כבד - 1080p/60fps(מתכוון לשחק במשחקים כמו GTA V, MGS V וכו') בתקציב של עד 2200 שקלים + - (יודע שזה מעט לחוץ, לכן נוספו ה+ -). כרגע יש לי מחשב עם הנתונים הבאים: לוח-אם:https://www.asus.com/us/Motherboards/P7P55D_PRO) Asus P7P55D PRO) מעבד: Intel i7 875k (כן, דור ראשון...) ספק: ( http://www.seasonicusa.com/S12II-Bronze.htm) SeaSonic 620W ( S12II Bronze)זיכרון: (http://www.gskill.com/en/product/f3-12800cl7d-4gbrm) G.skill 4GB 1600mhz (F3-12800CL7D-4GBRM) כ.מסך: (Radeon HD 5850 (Toxic 2…
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי כרגע שילוב של מעבד+קירור וזכרונות מעבד: i7-4770K קירור: Scythe Grand Kama Cross 2 זכרונות: g.skill 16gb ddr3 2400mhz ברצוני להתאים את שאר החומרה לפי צרכים הבאים: עבודת תכנות על מנוע גרפי UNREAL ENGINE 4תכנות בסביבת visual studio 2015עיצוב גרפי ב PHOTOSHOP ו MAYA1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות ועריכה גרפיתא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). - רשום למעלהב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: מחשב לא מ…
-
- 6 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
המפרט שלי E8400 DFI X38-T2RB 2x2gb ram Hd6450 Hyper M 630 W בעיקרון אני לא משחק במשחקים אז לא חושב שצריך לשדרג את הכרטיס מסך, אלא רק מעבד, לוח אם (שיתמוך ב Sata 3, חשוב) , וזיכרון. וכנראה גם ספק כי הוא התחיל להרעיש אצלי והשקע שלו יוצא ... אני לא משחק משחקים, אבל אני צריך שהמחשב יהיה מהיר מאוד ככל הניתן. לא רוצה שום תקיעות, לא בניגון תוכן 1080p, לא בפתיחת תוכנות, מולטיטסקינג ,Winrar, וכו' . שהכל פשוט יעוף. מה התקציב המינימלי שאני צריך להעמיד למטרה שלי ומה ההמלצות לחומרה עצמה?תודה רבה!
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
איך אפשר לשדרג את המחשב הזה למשהו קצת יותר נורמלי למשחקים (לא כבדים, דברים כמו פיפא ופרו): intel pentium E5300 לוח אם micro-star G31M4 (MS-7527) 2GB RAM בכרטיס אחד Windows 7 Home Premium התקציב - בסביבות ה-700 ש"ח, עדיף לחסוך כמה שיותר. חשוב שזה יריץ את FIFA 15, ושלא יתקע
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
ברשותי המחשב הבא בין 11 שנים: Scythe Ninja Plus Rev. B AM2 Support Gigabyte GA-P35-DS3L ANTEC P182 3x120MM Black Corsair 450VX 33A @ 12V Seagate 500GB Sata II 32MB SSD Intel Core 2 Quad Q9450 2.66Ghz 12MB Penryn BOX A-Data 8GB (4x2GB) DDR2-800 Vitesta Extreme CL4 Arctic Cooling AF12025 120mm LG H20LS DVD-RW x20 Dual Layer Sata LightScribe Black Gigabyte GeForce GTX 1050 Ti OC 4G GV-N105TOC-4GD N105TOC4GD אני רוצה להחליף לוח אם + CPU + זיכרון. כנראה ל intel i5/i7 במקביל אצטרך גם להחליף זיכרון למודול 8 או 16 GB קיבלתי הצעה: לוח אם Gigabyte B360H, מעבד i5-8400 או i7-8700 כולל עבודה ב1800 ל I5 ו…
-
- 21 תגובות
- 8.2k צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב שהוא קצת ישן די מהיר אבל ישן ואני לא ממש מצליח להריץ משחקים כמו CS:GO וכאלה זאת אומרת מריץ אבל על הגדרות מאוד נמוכות ועל 30-40 FPS.. Geforce 9300 GE Pentium® Dual-Core CPU E5400 @ 2.70GHz 2.69 GHz Ram 2.00 GB אני רוצה להריץ את המשחקים האלה על הגדרות בינוניות ועם FPS של לפחות 70-80.. התקציב שלי הוא: כמה שצריך להשקיע בשביל מה שרשמתי פה^^
-
- 2 תגובות
- 845 צפיות
-
-
יש לי מחשב ישן מאוד עם המפרט הבא..... האם יש חלקים שכדאי לי לשמור ויהיו שימושיים גם למחשב חדש ? מעבדIntel Pentium D 805 2.66Ghz 1Mx2 LGA775 FSB533 64 bit Dual Core Boxלוח אםGigabyte GA-8I945PG Intel 945P Socket 775, SATAII, PATA, PCI-Express, Dual DDR LAN, Bulkדיסק קשיחWestern Digital 80 Gb 8Mb 7200RPM SATAזיכרוןSAMSUNG DDR2 512MB 533MHZ X2כרטיס מסךnVIDIA GeForce FX6600 256MB Gigabyte PCIXמארזFoxconn TLA397 Silver/Black 1x 90 mm CPU V- Tube FSP F400A PSU 20/24 pin תודה ! רועי
-
- 1 תגובה
- 650 צפיות
-
-
אני רוצה לשדרג את הטרנטה שלי (משנת 2004), עכשיו הוא 2.8GHz רגיל לחלוטין עם כ. מסך על הפנים. בכל אופן חשבתי על משהו בסביבות 2Gb זיכרון ודיסק קשיח 160Gb או יותר תלוי לכמה יספיק התקציב. רק רוצה להוציא ולזרוק כבר את ה Radeon 9200SE הנוראי הזה מהבית. בכל אופן אשמח להצעות בנוגע לכל, ישמש לרב למשחקים. נ.ב. אם יש סיכוי שהספק הישן לא יספיק אשמח לדעת... (כי אין לי שמץ של מושג איך לוודא את זה)
-
- 0 תגובות
- 477 צפיות
-
-
שלום, ברשותי מחשב ישן עם המפרט הבא, שמשמש בעיקר לאינטרנט ואופיס: מעבד: AMD Athlon X4 630 2.7Ghz 64Bit Quad Core AM2+/AM3 BOX לוח אם: Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H AM2/AM3 מארז: Antec Three Hundred (300) Gaming NO PS 2xAntec TriCool 120mm Included ספק כוח: SeaSonic ET 500W 34A @ 12V Bulk זיכרון: A-Data 4GB (2x2GB) DDR3-1333 CL9 קשיח למחשב שולחני: Western Digital 1000Gb 16MB AAKS כונן אופטי: LG GH24NS50 DVD-RW x24 Dual Layer Sata Black בתקופה האחרונה (ואחרי הרבה שנים) המחשב כבר די איטי. חשבתי לשדרג אותו מעט, ורציתי להתייעץ אם זה אופציה בכלל, ואם משתלם. הכיוון היה לשמור על או…
-
- 6 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אז ככה, לאחר מספר שנים בהם לא כל כך עקבתי ועסקתי בתחום המחשוב והגיימינג (לימודים, זוגיות והחיים הפשוטים בישראל) הגיע הזמן לרענן קצת את השורות ולתת למכונה העייפה שלי BOOST חדש של כוח. ברשותי מחשב ישן בעל הרכיבים הבאים: לוח אם: gigabyte ga-ep45-ud3l (סוקט 775) מעבד: Intel Q6600 Quad core זיכרונות: ocz ddr2 866mhz 2GBx2 + Ocz ddr2 866 Mhz 1GBx2 כרטיס מסך: Nvidia Geforce 285Gtx שאר הרכיבים לא כל כך משנים. לאחרונה הלוח התחיל לעשות בעיות וכנראה שסופו קרב. בזמנו המחשב היה מצוי ב-OC ובוא נאמר שמלכתחילה מעבדי הQ6xxx למיניהם לא הצטיינו בקרירות. בכל מקרה, אני מעוניין להעיף את הלוח, המעבד והזיכרונות ולשדרג לרכיבים יותר מודרניים. בניגוד לזמנים עברו, אני כמעט ולא משתמש במחשב לגיימינג …
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
אז ככה, המחשב הוא C640 Refurnished כלומר קניתי אותו יד שניה, משופץ כזה הוא Pentium M 1.7 עם 512 מגה וWIFI. אני רוצה לשדרג לו את הזכרון ל 1ג'יגה. האם הדבר אפשרי? כמו כן אני מרגיש שהוא ממש מתחמם.. האם החלפת הסוללה תעזור? אני אשמח לתשובות במהרה. תודה חן.
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
יש לי מחשב די ישן, ואני רוצה לבצע שדרוג לזיכרון ולכרטיס מסך (אני מחכה ליציאת מעבדי הPENRYN בשביל מחשב חדש) מפרט : intel pentium (prescott) 2.8GHz 1Mb cache A-data 2*256Mb ddr400 Abit ic7-max3 875p chipset asus (ati) 9600xt samsung 80Gb HDD lg dvd recorder generic case and psu אני רוצה להרחיב את ה זיכרון ל 1024MB 2*512 ולשדרג את כרטיס המסך לסדרת ה7300 או ל 7600 של NVIDIA. התקציב שלי הוא עד 1000 שח מעדיף פחות..... הצעות?????? הערות: כרטיס המסך הוא באפיק AGP ולא PCI-EXP
-
- 2 תגובות
- 611 צפיות
-
-
היי חברים, מקווה ששלומכם טוב. אז יש לי מחשב ישן מלפני חמש שנים ואני מבין שבקרוב אצטרך לרכוש מחשב חדש אבל לבינתיים הוא עובד סבבה והייתי שמח לשפר אותו קצת אם זה אפשרי שיהיה 2 מחשבים. צירפתי תמונה עם מפרט של המחשב שרכשתי אותו. מאז הרכישה הספקתי לשדרג את הזיכרון ל-16GB ורכשתי כונן SSD שגם שיפר את המהירות ונמנעתי די הרבה זמן מלעדכן את ווינדוס כי שאני מעדכן לגרסה ישנה יותר זה מתחיל לעבוד קצת יותר לאט עם תוכנות עריכה קצת יותר כבודות. האם יעזור לי לשדרג מעבד על מנת שהוא יעבוד קצת יותר מהר גם עם השידרוג של ווינדוס לגרסה חדשה יותר? או שהמחשב כבר אבוד? ובמידה ושדרוג מעבד יסגור פינה אשמח להמלצה על מעבד שיעבוד בצורה טובה עם המפרט הקיים וית…
-
- 5 תגובות
- 540 צפיות
- 1 follower
-