עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולכם, אני אודה לכם מאוד אם תקדישו כמה דקות בשביל לענות על שאלון קצר וממוחשב (מצ"ב לינק כניסה ישירות לשאלון), אני חייבת את זה לפרוייקט בהתנהגות צרכנים (בלי זה לא אעבור את הקורס). http://bgumanagement.qualtrics.com/SE?SID=SV_1XrJc29aUNLcSqw&SVID=Prod מותדה לכם על זמנכם יעל

• 5 תגובות
    • 967 צפיות
  2. Started by BRPOQNT,

מה המחשב הכי חזק (מעבד,כ.מסך...) שניתן להרכיב עם מערכת ההפעלה חלונות XP מבלי שיהיו בעיות תאימות או שהמחשב לא ימצה את הפוטנציאל של החומרה ?? למה אתם אף פעם לא ממליצים על מעבד I7 ? האם באמת ההבדל בביצועים הוא כלכך שולי ? יתכן והתוספת במחיר משמעותית אבל בעוד שנתיים,כדי להריץ אפילו אופיס ידרש מחשב יותר חזק.

• 5 תגובות
    • 742 צפיות
  3. שלום אנשים יקרים, מחשבי היקר, ששירת אותי נאמנה כ-5 שנים החליט לפרוש לעולם שכולו טוב... :-[ וכעת אני מעוניין לרכוש מחשב חדששש + מסך אל.סי.די גדול. התקציב סביבות 10,000 ש"ח. ברצוני לרכוש מחשב חזק, המיועד בעיקר להקלטת מוסיקה (אודיו וגם MIDI), משחקים, סרטים, גלישה וכו'. מחשב שיעבוד 24/7. קראתי בעיון את המפרטים המומלצים באתר, כמו גם שרשורים בנושא מפרטים בסכום דומה, להלן הקישורים אליהם אתייחס פה למטה: אני חושב שרלוונטי מפרט 7,500 ש"ח למשחקים ללא מסך: http://hwzone.co.il/specslist/view/111 בקשה למיפרט מחשב ב10500 ש"ח של DarkLight: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=290131.0 הצעת מחיר למחשב חזק תקציב 8500-9000 של Fireman: http://hwzone.co.il/community/index.p…

• 16 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. ככה.... חשוב לציין שהמחשב מיועד לגיימינג כבד ותוכנות. השאלה הגדולה שלי היא באמת rsm/tms? עוד כמה שאלות.. : מה ההבדל בין : http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2409 לזה http://tms.co.il/product/10014 בנוסף איך המארז הזה: http://tms.co.il/product/7132 ואיך הלוח אם הזה : http://tms.co.il/product/9285 תודה מראש.

• 12 תגובות
    • 937 צפיות
  5. Started by alons126,

מחשב נייד - HP Pavilion dv5-1130ej 1)מה יקרה לאחריות אם אני יתקין WIN7 מקורי שאני יקנה? 2)מה יקרה לדרייברים של הלפטופ אחרי השידרוג? איך אפשר לעדכן או לסדר את זה כך שלא היה בעיות? אפשר את מספר הטלפון לטמיכה של HP? תודה לעונים

• 5 תגובות
    • 904 צפיות
  6. Started by Zilberberg,

שלום שלוש שאלות לגבי r61 1. מה ההבדל בין r61 ל r61i והאם ההבדל הוא משמעותי? (ומהו זמן הסוללה של שניהם?) 2. האם הr61i והr61 הם טובים לסטונדט (לא שוקל יותר מדי, עובד עם אופיס בלי בעיות, עמיד לנפילות וכו') והאם יש מחשב נייד אחר יותר טוב מהם (במחיר של הr61) 3. איפה אפשר לקנות את המחשב הנ"ל באזור ת"א (לא חנות באינטרנט ולא בbug) תודה רבה על עזרה

• 12 תגובות
    • 960 צפיות
  7. Started by efratmiz,

המאוורר מרעיש כבר למעלה משבועיים - היה אצל טכנאי - אבל (תעלומה) כשחובר אצל הטכנאי - לא הרעיש בכלל כרטיס מסך ג'יפורס 8800 אפשרי לנתק אותו לגמרי...?? כי הטכנאי אומר שזה לא יפריע אבל אני לא סומכת על טכנאים יותר... הוא עבר ניקוי בלחץ אוויר ושימון (לפי טענת המעבדה), אז מה עוד נשאר לעשות? להחליף אותו? תודה לעוזרים!! דרך אגב - בדקתי בספיד-פאן והטמפ' נראית סבירה...

• 0 תגובות
    • 500 צפיות
  8. שלום לכולם, אני מתכוון לקנות מחשב חדש ובדקתי את המפרטים המומלצים. שימושים עיקריים: הרצת ווינדוס 7 בצורה חלקה, אינטרנט, אופיס, צפייה בסרטי HD בצורה חלקה, חשוב שיהיה שקט, לא מיועד לא משחקים. אין צורך במערכת הפעלה, אנטיוירוס ותוכנות אחרות. אין צורך בהתחשבות בשדרוג עתידי של הלוח/מעבד וכו'. אין צורך ב OC. המחיר צריך להיות בסביבות ה 2000 שקל. אין צורך להכניס לחישוב את עלות הרכבת המחשב. בחנתי את המפרט All Around הראשון שעלותו 2095 שקל. הבעיה היא שהמעבד המוצע שם כבר לא נמכר במקום שבו אקנה את המחשב (RSM מחשבים): AMD ATHLON II X3 435 AM3 (2.9GHz) - BOX במקומו הציעו לי את הדגם AMD Athlon 2 X3 440 3.0Ghz 95W Triple Core AM3 Box האם גם דגם המעבד הזה יתאים לשאר המפרט ? הא…

• 2 תגובות
    • 567 צפיות
  9. חבר שלי מעוניין לקנות מחשב למטרות גיימינג כבד, והוא מעוניין לקנות אותו דווקא מאייבורי מחשבים (שיקולי מיקום וכדומה). המפרט הכי טוב שהצלחתי להרכיב לו בתקציב הנ"ל (עדיף לא לחרוג) הוא: Amd Phenom 2 9550 לוח אם Gigabyte דגם GA-MA790X-UD4P 4 GB זיכרון קינגסטון 800 MHZ. Radeon HD 4870 Vapor-X 1024MB GDDR5 HD WD 500GB ספק כוח HEC 500 WATT מארז Thermaltake WingRS 201 סה"כ מחיר למפרט הנ"ל: 3,500 ש"ח. יש לכם הצעות לשינויים שלא ייקרו משמעותית את מחיר המחשב? ויש לי התלבטות נוספת לגבי הזכרון. האם כדאי לקחת לוח אם שתומך ב-DDR3? ואם כן איזה? נ.ב אל תציעו חנויות אחרות הוא סגור על סניף מסוים של אייבורי.

• 8 תגובות
    • 760 צפיות
  10. Started by harfar,

שלום לכולם לפני כחודש שאלתי כאן בפורום לגבי מפרט למחשב ב5000 ש"ח לשימוש יומיומי, הורדות ומעט משחקים. קיבלתי את ההצעה הזאת שנראתה הצעה די טובה והתאימה לי מבחינת הדרישות: מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX מחיר: ¤1747 אחריות: ללא הגבלת זמן. אסטרוניקס מקורי. לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 מחיר: ¤707 אחריות: שלוש שנים. כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950PRO IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL מחיר: ¤1065 אחריות: שנתיים. דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS מחיר: ¤417 אחריות: שלוש שנים. זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 667MHz CL5 מחיר: ¤791 אחריות: ללא הגבלת זמן. מארז: GIGABYTE POSEIDON TOWER CASE ALUMINIUM - BLACK/SIL…

• 4 תגובות
    • 531 צפיות
  11. Started by potassium,

שלום חברים. ההארדיסק במחשב שלי הלך לעולמו, וחשבתי שזה זמן טוב להחליף את המחשב עצמו. כמה שאלות: 1. האם ישנם רכיבים ששווה לשמור מהמחשב הישן (שהוא בן 5 שנים), ולשים בחדש? למשל כונן אופטי שעובד מעולה וכמעט לא בשימוש. 2. האם למחשב ששימושו יהיה ביתי בלבד (ללא משחקים), שווה כרטיס מסך נפרד או מובנה? 3. בשורה התחתונה, עדיף להרכיב מחשב או לקנות מפרט מוכן מראש? תודה לעוזרים.

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום אנשים , אני בתהליכים מתקדמים של קניית מחשב חדש (סוף סוף) . צרכי המחשב הם מכל הבא ליד ..כלומר גם למשחקים/סרטים/תוכנות עריכת גרפיקה /ועריכת וידאו ברמה ביתית++ בפריימר ואפטראפקט חשוב לי מאוד שהוא יוכל לעשות מולטיטאסקינג עצבני כמו : PHOTOSHOP/WINAMP/דפדפן עם כ 10 טאבים פתוחים/VS2008/SQL SERVER וכל הדברים הרגילים שרצים ברקע.. נוסף לכל אלה אני לא נוטה להחליף מחשב כל יומיים לכן הוא אמור לשרת אותי נאמנה ל4-6 שנים הקרובות כמובן שיהיו שידרוגים בדרך של זיכרון ומקום אחסון בעיקר אבל בגדול זו המטרה הראשונית.. המחשב הנוכחי שלי שורד בכבוד כבר אוטוטו 6 שנים . ודבר אחרון שחשוב זה שיש לי מסך 24 אינץ של DELL וכמובן שאני שואף לנצל את יכולות הHD שלו למשחקים וסרטים ברזולוצייה טב…

• 10 תגובות
    • 835 צפיות
  13. Started by law89,

היי חברה אני לא בטוח אם זה בדיוק הפורום הנכון כי יש לי כמה שאלות בנוגע לרכישה ואז אני אנסה למצוא דגם שיתאים. קודם כל, רציתי לשאול עד כמה דור 14 של המעבדים הוא חסכוני בחשמל? האם זה משהו משמעותי ששווה בשבילו להתאמץ ולרכוש דור 14 (חשוב לי הזמן סוללה). בכללי אני מחפש כבר תקופה מחשב חדש. משהו דומה למה שהיה לי: מסך 16 אינץ' ומעלה מסך טוב עם 500 ניטס וקצב רענון טוב (נדמה לי שהיה לי 144 הרץ) משקל 2.3 ק"ג (מעדיף פחות אם יש) כרטיס מסך 3050ti מעדיף יותר כי הוא די גמגם עם משחק לא ממש חדש הטענה - היתה 230w או 300w. עדיין היה לוקח לא מעט. היה איזה מחשב של אסוס שתכננתי לרכוש אבל תודה רבה ל-A-10 שסייע לי וחסך לי עוגמת נפש …

14. אני מעוניין לקנות מחשב נייד. המחשב אמור לשמש בעיקר לעבודות תיכנות אתרים, בניית אתרים, מעט גרפיקת אינטרנט (כלומר- לא משהו בסגנון של 3dsmax או מאיה). המחשב לא אמור להיות מכונת משחקים... מקסימום שולה מוקשים פעם בשבוע המחשב כן צריך להיות חזק, מבחינת גלישה באינטרנט, מבחינת הרצת שרת חזק והרצת אלגוריתמים מסובכים. ובנוסף כל מיני תוכנות משרדיות כמו אופיס ושטויות כאלה... המפרט של המחשב שיש לי נכון לעכשיו מעבר centrino 1.4 זיכרון 512 DDRAM (DDR SDRAM - 266 MHz) מסך 15" 1024 x 768 / 24-bit (16.7M colors) כרטיס מסך INTEL 855GM UPTO 64MB 40GB UDMA - HD פנימי DVD+CDRW כרטיס קול 3 D S.B STEREO מודם פנימי 56K כרטיס רשת פנימי 10/100 + INTEL PRO WIRELESS LAN עכבר - משטח עם 2…

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  15. שלום לכולם לפני מס' ימים רכשתי את המחשב נייד Lenovo IdeaPad Y510p עם כרטיס מסך SLI . התחלתי קצת לקרוא וראיתי שלאחר עדכון וינדוס 8.1 יש הרבה אנשים בעולם שחוו בעיות עם הSLI, כלומר יש אנשים שבהגדרות NVIDIA הראה להם שהכרטיס אינו זמין (השילוב של שני כרטיסי מסך) צירפתי לכם תמונת מסך שממחישה את הנושא, כשאני פחתתי את ההגדרות ההגדרה הייתה על "הגדר ממש SLI כבלתי זמין". העברתי אותו למצב "הפק ביצועי תלת מימד מרביים", ולאחר כניסה למשחק הרגשתי בשיפור. רציתי לדעת האם הבעיה הזו היא מוכרת בקרב האנשים עם אותו הדגם/כרטיסי SLI. *שאלהמאוד חשובה- האם ההגדרה שעשיתי, היא בעצם ההגדרה הנכונה? הכוונה שלי, אני לא רוצה שה SLI יעבוד באופן קבוע במחשב גם במצב וינדוס. מישהו אמר לי שה SLI מתחיל לעבוד רק כ…

• 2 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by Lavender,

לראשונה בחיי יש לי נייד כך שאין לי יותר מדי מושג ורציתי לשאול 1. אם אני עובדת על הנייד שהוא מחובר לחשמל (בהטענה) והסוללה סיימה להיטען אני יכולה לנתק את המחשב מהחשמל שהוא דלוק? 2. מה עדיף להוציא קודם את הכבל מהחשמל או מהנייד? 3. מה קורה אם הנייד במצב שינה כל הלילה ונגמרת לו הסוללה? יקרה לו משהו? או נגיד אם שכחתי אותו דולק והסוללה נגמרה? תודה רבה לכל עזרה :s05:

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  17. שלום רב! אני רוצה לקנות מחשב נייד בסביבות 10K ורציתי עצה בנוגע לטכנולוגיה ולחברה של המעבד האם כדאי סנטרינו, NAPA, AMD או משהו אחר? האם רק AMD תומכים ב64 ביט? (כי אם כן אני רוצה להיות מוכן למערכת ההפעלה ויסטה שתצא בעתיד) תודה!

• 4 תגובות
    • 686 צפיות
  18. Started by iliam,

שלום לכם אני מתכוון לקנות מארז : Codegen SP6079 Midi Tower 400W http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_280_1567&products_id=9407 ולקנות אחד מכרטיסי המסך הבאים : Gainward Bliss GeForce 7300GT 256MB PCI-e ehttp://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_351_1556&products_id=14323 או Gainward GeForce 6600 256MB PCI-e http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_273_351_1556&products_id=8186 האם לספק תהיה בעיה "לסחוב" אותם ? כמו כן מה דעתכם על הלוח אם הבא שישולב עם AMD 3800 DUAL(המערכת הולכת לשמש אותי לשימוש כללי וגם למשחקים) : Gigabyte GA-M55plus-S3G nForce 430 AM2 http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=609_270_86_2143&pro…

• 7 תגובות
    • 596 צפיות
  19. שלום לכולם, אני מתכנן לקנות מחשב נייד חדש בקרוב ויש לי כמה שאלות: האם למישהו מכם יש ניסיון עם כונני SSD בניידים? אני מבין שיש שיפור גדול בביצועים אבל זה בא על חשבון התייקרות ניכרת במחיר הנייד וכמו כן נפח קטן יחסית של הכונן. האם שווה לחכות עוד כחודשיים-שלושה עד שירדו המחירים? האם יש חברות המציעות ניידים עם כונן SSD למערכת ההפעלה וכונן רגיל בנוסף? המלצות על דגמים ספציפיים / דברים שצריך לשים לב אליהם? בנוסף, אני מתכנן לעבוד על 2 צגים במקביל. רציתי לדעת האם ניתן לחבר 2 צגים למחשב נייד? למיטב ידיעתי גם חיבור ה- HDMI החדש תומך רק בצג אחד ולא ניתן "לפצל" אותו. שמעתי על פתרון של חיבור צג אחד ב- HDMI וצג שני ב- VGA אבל זה לא אופטימלי בכלל. האם אתם מכירים ניידים שבאים מלכתחילה עם…

• 1 תגובה
    • 931 צפיות
  20. כפי שכבר הזכרתי פה בפורום, אני אמור לאסוף את המחשב הנ"ל שבוע הבא. יש לי כמה שאלות. 1) איך אני אמור לוודא ברגע שאני אוסף את המחשב שזה באמת הדגם הספציפי שהזמנתי, שיש לו את אותה כמות זיכרון פנימי/חיצוני שהובטחו לי ושאר הפרמטרים של המפרט, ושלא השתמשו בו בעבר? (בקיצור, שלא רימו אותי איכשהו) 2) אילו דברים בסיסיים אני צריך לעשות לפני השימוש הראשוני/ בשימוש הראשוני? (התקנת דרייברים? הטענה לפני ההפעלה? וכו') 3)נושא הסוללה: ראיתי פה דיונים ודעות מגוונות לגבי הנושאים הבאים, ויצאתי קצת מבולבל. א. כל כמה זמן מומלץ לבצע כיול, ועד איזה אחוז טעינה צריך לרדת? ב. האם יש בעיה לחבר את המחשב לחשמל (כשהסוללה מחוברת אליו) כשהוא דלוק (שמעתי איזו "הנפצה" על שינוי מתח או משהו כזה) ג. אני לא מתכוון…

• 3 תגובות
    • 950 צפיות
  21. Started by headg,

שלום, אני רוצה לקנות מחשב חדש בימים הקרובים, חשבתי על המפרט הבא: AMD Athlon64 (S939) 3000+ *Venice* 64bit 1800MHz, 512kb 1600MHz HTB - Tray + TT TR2 fan - 3Y Warranty Socket939 - nVIDIA nForce4 DFI LANPARTY UT Ultra-D Twinmos 512MB DDR400 PC3200 Westren Digital SATA 160GB 8MB 7200 RPM WD1600JD Gigabyte NVIDIA GeForce 6600GT VIVO PCI-E SLI GV-NX66T128VP 128MB DDR III Bulk Compucase 6A19 Black - NO PSU - 1x120mm fan אולי אקנה שני זכרונות של 512 שאלתי: 1. מה דעתכם על המפרט ? האם כדאי לשנות ולמה? 2. האם הספק המובנה מספיק או שאלי להחליפו? ואם כן באיזה מתח? 3. האם אפשר/כדאי לקנות זכרון 512 בSIM אחד ובעתיד לקנות עוד SIM של 512 מאותו סוג? 4. האם צריך/ חובה להוסיף מאוררים ? …

• 25 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. רכשנו אתמול מחשב HP DV6160EA של HP, מספר שאלות א. בתוכנות שבדקתי עד כה וע"ג המחשב, רשום שהמחשב הוא DV6000. האם יתכן כי זו רק הסדרה או שבאמת לא קניתי את הדגם הנכון? ב. באה עם המחשב מערכת הפעלה XP HOME. האם יש טעם לשדרג ל XP PRO ברשותי? מה אתם עשיתם עם המחשב שלכם? כמו כן, האם לא יהיו בעיות בזיהוי חומרה ודריברים אם אתקין XP PRO? המערכת שהמחשב מתקין אוטומאטית באה עם כל הדריברים הדרושים. תודה רבה,

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. Started by ShayP84,

לפני 3 חודשים רכשתי לי DELL Inspiron 15R SE 7520.... המחשב עובד מצויין, ללא תקלות...דבר אחד מפריע לי...הכונן קשיח הסופר איטי שלו (5400) ...החלטתי שאני חייב לשדרג ואם כבר לשדרג, אז לSSD. אבל, להפתעתי, כשחיפשתי כל מיני המלצות, יצא לי לראות דעות חלוקות בנוגע לחיבור הSATA שבמחשב עצמו....כלומר אני לא בטוח אם בלוח אם יש SATA2 או SATA3 ובשום מקום לא הצלחתי למצוא מקור חד משמעי (יש תגובות או יותר נכון וויכוחים של משתמשים בפורומים שונים בחו'ל בנושא)..וזה משפיע מאוד על רכישת הSSD שכן, אם זה SATA2 אז לא אחפש אחד ממש מהיר מכיוון שהוא לא ינצל את עצמו ללא SATA3 ככה שהשאלה הראשונה היא: איזה חיבור יש בלוח אם של המחשב שלי? SATA2 או SATA3? השאלה השניה הגיע בעקבות החיפוש לתשובה...…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. Started by ShayP84,

אם לדייק יותר, Dell Inspiron 7520 IN-RD33-6745 המחשב בעל מעבד i7-3632QM מצאתי את הדגם הנל (http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=844057) אבל יש לי שאלה קריטית לגביו שאין לה תשובה חד משמעית בגוגל לכן אולי פה מישהו שמבין יעזור לי. האם הדגם הוא עד 8GB זיכרון פנימי מקסימלי או עד 16GB? לפי חלק מהאתרים זה עד 8GB אבל חלקם מציעים לשדרג עד 16GB.. מצאתי את הדיון הזה http://en.community.dell.com/support-forums/laptop/f/3518/t/19459264.aspx?PageIndex=1 באתר של דל שלפי אנשים אין בעיות לשדרג ל16 אך דברים מסויימים של אינטל לא יעבדו, אם אפשר לשפוך על זה אור זה יהיה מצויין. עוד כמה שאלות בנושא, מה מגביל את הנפח המקסימלי של הזיכרון? האם זה המעבד או הלוח אם עצמו או בכלל מערכת ההפעלה? שאלו…

• 7 תגובות
    • 761 צפיות
  25. AMD SEMPRON 3000 TRAY 939 550 ¤ 1 GIGABYTE GA-K8N51GMF-9 6100 BULK 480 ¤ 1 ADATA DDR 512MB 400MHZ CL2.5 270 ¤ 2 WD 80GB 7200RPM 8MB SATAII 385 ¤ 1 NEC ND-4550 Dual Layer DVD±R/W/DL 16X WHITE 300 ¤ 1 COMPUCASE 6C29 295 ¤ 1 סה"כ: ¤ 2550 המפרט אמור לשמש לצרכים בסיסיים - מוסיקה, סרטים, תמונות, גלישה באינטרנט וכו', ואולה גם קצת משחקים. יש לי מספר שאלות בקשר למפרט הספציפי שבניתי: 1. האם הביצועים שלו בעבודה בסיסית יהיו שמים וארץ לעומת המחשב הנוכחי שלי (במפרט הנוכחי, כאשר אני גולש במספר אתרים למנסה להכנס לכונן D - לוקח למחשב לעשות את הפעולה כ-3 שניות מעצבנות) 2. האם הכרטיס מסך המובנה בלוח שבחרתי יכול להריץ משחקים בצורה כלשהי (על איכות מינימלית)? 3. במידה וארכוש כרטיס מסך חד…

• 4 תגובות
    • 645 צפיות

דיונים חדשים בפורומים