ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,364 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב גיימרים חדש בתקציב של 4000 שקל אשמח לקבל המלצות
-
- 6 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
שלום חברים. לאחר קריסתו של מחשב הגיימינג שלי אני נאלץ לפנות למחשב חדש. ישבתי וחשבתי והרכבתי את המחשב הבא.... הצרכים: מחשב גיימינג חזק שיריץ את כל המשחקים החדשים בקלילות של 60 FPS על אולטרא התקציב: 7K 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, פיתוח תוכנה, לימודים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).ן ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המ…
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום רב החלטתי שאני הולך על לוח אם מדגם אינטל I3 ... אך מכיוון שכך החלטתי ...אני מעוניין שבמסגרת זו כל הרכיבים על הלוח יהיו מהזן המשובח ביותר שמתאימים כמובן ללוח ולא כאלו שלא יתרמו לי דבר כי הלוח לא יתמוך בהם אנא עזרו לי להרכיב מפרט איכותי ...ורק לאחר מכן יש להסתכל על המחיר שהבסיס יהיה I3 שימושי אופיס / משחקים מעט / גלישה וכד' משתמש רגיל אני חושב ולא מקצוען או קיצוני באהבתו לנישה מסוימת ללא מסך או ציוד הקפי ....יש ברשותי מסך 22 פשוט לא מתכנן ולא מבין בOC רוצה מחשה טוב / שקט / ברמה .....שישרת אותי למשך 3-4 השנים הבאות בבטחה.. המלצה על חנות גם תבורך חג שמח חברים[br]פורסם בתאריך: 11.09.2010 בשעה 00:32:00 כמובן שהתכוונתי מעבד I3 אקח מה שתמליצו לי כעסקה הטובה ביותר והמ…
-
- 3 תגובות
- 561 צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי מחשב ממש ישן בן 7 שנים (i5 דור רביעי), ועם חלונות 11 שדורש מעבד חדיש יותר אני מרגיש שאולי הגיע הזמן לחדש קצת (אם כי גם במחשב הנוכחי הזכרונות, ה-SSD והכרטיס מסך [שיעבור למחשב החדש] מחודשים) הצרכים הם גיימינג קל (מסך FHD עם קצב 60) ומחשב שעומד יפה בקידודים 4K HDR עבור Plex. בנוסף, החלטתי להשתמש בכרטיס מסך הנוכחי שלי בשל מחירים הכרטיסים אך ההנחה היא שאחליף אותו בעתיד כשהמחירים יחזרו להיות נורמליים, כך שהמפרט צריך לקחת זאת בחשבון. להלן מפרט שהרכבתי ב-PCPARTPICKER, עם הכרטיס מסך שלי וגם עם זכרונות שיש כרגע במחיר ממש משתלם באמזון (משלוח חינם, ללא מע"מ): https://pcpartpicker.com/list/4fbgGq. מה דעתכם? …
-
-
- 33 תגובות
- 3.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6500-7500 , אבל עדיין שישמור על תמורה מול מחיר שמצדיקה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תיכנות (python / c# (visual studio2019) , עבודה גרפית ועריכת סרטים - פוטושופ , פילמורה , לייטרום , פריימיר וכו' משחקים (לאחיינים בעיקר) , תוכנות נוספות - Autocad , orcad 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? רק רמקולים , הנוכחים כבר עשו את שלהם. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) יש לי samsong ssd 860 evo 500gb * 2 ח…
-
- 11 תגובות
- 1.4k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום חבר'ה , מעבד - Amd בלבד. כ. מסך - העדפה ל-Ati. מסך - 17' CRT, עדיפות ל-Lg. אין צורך ברמקולים, אך יש צורך במדפסת - עדיפות ל-Hp. עריכה: ואם זה לא מובן, אז... אני זקוק גם למקלדת ועכבר. תודה מראש, אוראל.
-
- 11 תגובות
- 933 צפיות
-
-
הי, אשמח להתייחסות שלכם לגבי המפרט והמחיר. השימוש הוא משחקים בינוניים עד כבדים עם אפשרות לשדרג בעתיד. חשובה לי מערכת הפעלה, אמינות ואיכות בצפייה ומהירות העבודה. תודה!!
-
- 2 תגובות
- 1.4k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם . כמו שצינתי בכותרת אני מחפש המלצה למחשב חדש ושידרוג מחשב קיים כאשר אין קשר בין השניים . השידרוג עבורי ומהפרט לחבר. אתחיל מהמפרט המלא. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אם אפשר ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב משחקים (לא יודע איזה בדיוק אבל הכי חדשים).. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש : אין ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג (משחקים הכי חדשים שיצאו ויצאו) -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא יודע כרגע אבל ככל הנראה פעולה וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1200X 1…
-
- 3 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אהלן אנשים לאחותה הקטנה של ידידה שלי יש יום הולדת 16 בקרוב, והוחלט לרכוש לה לפטופ חדש. התקציב הוא עד 2000 ש"ח והדרישה מהמחשב הנייד היא.. ובכן, דרישה בסיסית למדי, מחשב שיעבוד בצורה סבירה, לא גדול מדי, לא כבד מדי, שיהיה מסוגל להריץ OFFICE בסיסי ומשחקים בסיסיים [ואינני מדבר פה על יישומים גראפיים כבדים], גלישה באינטרנט והאזנה לשירים. משהו שיספק את צרכיה של נערה בת 16. אין פה עדיפת למשהו ספציפי, אם כי אני נוטה לסלוד מנטבוקים, גם בגלל חיי סוללה מעליבים וגם בגלל המעבדים החלשים. גם בתחום גודל המסך אינני מעדיף משהו אחד על פני האחר. אודה לכל העוזרים!
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? K 6.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אבל צריך מחשב שיעמוד כמה שאפשר בביצועים לתוכנות כיום אני חווה לאגים וקריסות בתוכנות אודבי ולייטנסי משוגע באייבלטון עם צריכה גבוה של הCPU ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח (כמובן שאם יש עוד הבדל מזערי למשהו משתלם זה בא בחשבון ) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ,הפקה מוסיקלית , צפייה בסדרות אונליין,גלישה באינטרט ,עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ,אילוסטרייטור,אייבלטון…
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
שלום חברי הפורום אני מעוניין לרכוש מחשב חדש למטרות פיתוח תוכנה ללימוד מכונה וhigh performance computing. חיפשתי מעט ויש כמה דברים שאני מעדיף בקונפיגורציה. 1. מעדיף מעבד i9 ללא סיומות k וללא f. ברירת מחדל i7. 2. מעדיף 12GB GPU NVidia 3080 TI ומעלה. 3. מינימום 32GB RAM 4. מעדיף שניי דיסקים נפרדים לאפשר dual boot בין windows ללינוקס ubuntu. 5. אם יש מערכת קירור איכותית למנוע כיבוי מחשב בשל התחממות GPU / CPU - אולי קירור כספית ? 6. אין מגבלה על הקופסה - המחשב יישב במשרד . שיהיה שקט ויציב בחום וכו... יתכנו משימות מגוונות ללימוד מכונה ואולי גם נושאי תמונה ווידאו אוודיו ותקשורת . האם כדאי שני כרטיסי רשת לאפשר חיבור שניי …
-
- 1 תגובה
- 772 צפיות
- 1 follower
-
-
היי יש לי מחשבה נוספת אם לקנות מחשב חדש או לשדרג. זה המחשב שיש לי כרגע: מעבד AMD 3000+ 64BIT לוח GIGABYTE K8NS REV 2.0 זכרון 768MB 400MHZ כרטיס מסך 9600XT. כונן HD DVD חיצוני בשימושים יומיומיים המחשב עושה את העבודה אבל אני לא מצליח להריץ סרטי HD כבדים ולא יכול לראות סרטים מקוריים עם הגנת HDCP. אני חושב על רכישת מחשב חדש אבל זו השקעה רצינית לעומת שידרוג. השאלה היא אם שידרוג של לא יותר מ 1000 שקל הוא כדאי או שבכל זאת עדיף מחשב חדש. תודה
-
- 10 תגובות
- 797 צפיות
-
-
הציוד שברשותי מסך 19 אינץ' דק של LG, מספיק לי כרגע. דרישות למחשב חזק שקט וקריר, עומד בסטנדרטים של המשחקים הכבדים וגם הלא, בגדול מחשב לשעות הפנאי, מוסיקה אינטרנט משחקים סרטים וכו'. לגבי הרמקולים חשוב לי שאני אוכל לחבר אותם לאוזניות להאזנה עצמית ונעימה. עד עכשיו בדקתי כמה אופציות רכישה כולל מפרטים , כולל התקציב בראש ובראשונה, וכולל מאיפה לקנות שכאן ההתלבטות הגדולה ביותר. בניתי מפרט ורציתי שתגידו לי מה דעתכם, חוץ מזה אני מתלבט אם לקנות את המחשב מ-TMS ולעשות משלוח הכולל ביטוח להרצליה, שם אני גר, כי היתרון הוא שעל כל תקלה אני מגיע למעבדה שלהם שהיא נמצאת בהרצליה. האופצייה לרכישה השנייה שלי היא גם חנות מהרצליה בשם למיר מחשבים ותקשורת WWW.LAMIR.CO.IL האופצייה השלישית שלי שהרכבתי…
-
- 6 תגובות
- 777 צפיות
-
-
היי חברה, הייתי לא מזמן עצל קרובי משפחה, והבן שלהם הוא גיימר, יש X360, ויש נייח ישן של DELL, מדובר ה OPTIPLEX 760, במפרט הבה: מעבד: E7500 זכרון: 6GB כרטיס מסך: GeForce GT 630 1GB מחובר לטלווזית טושיבה, HD READY. על פניו החלק הכי חלש פה, זה כרטיס המסך, GTA 5 עובד רק בDX10 ו 1024X768 וקימת הכל מבוטל, כי הכרטיס מסך הוא רק 1GB VRAM. לא בתכנון להשקיע במחשב חדש בזמן הקרוב, אז אמרתי להם, שיקנו כרטיס מסך, וברגע שיקנו מחשב חדש, יעבירו אותו לחדש. אך לא הכל כלכך פשוט, נתחיל מזה שהמארז והלוח אם ..איך להגיד את זה, בתצורת BTX !!!, כן זה זן דינוזאורים נדיר בימינו אך זה לא הבעיה הכי גדולה פה, דגם זה ספציפית, תוכן כך, שרק כרטיס SIGLE SLOT יכו…
-
- 2 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מתעתד לרכוש מחשב ב-9,500 ש"ח הכולל מסך DELL2007. ללא קשר למפרט (כרגע אני די סגור על מפרט לאחר התייעצויות בפורומים). ולשלב השאלה: האם יש צפי שבחודש הקרוב תהיה ירידת מחירים (מעבר ל-100 ש"ח בכרטיס מסך 8800GTS)? האם צפוייה להיכנס טכנולוגיה חדשה שתוזיל בהרבה את המחירים בטווח החודש חודשיים הקרובים?
-
- 0 תגובות
- 532 צפיות
-
-
יש לי כרגע מחשב שסה"כ עובד טוב אבל עושה קצת בעיות ואני לא רוצה להשקיע עליו כסף כי הוא ישן כבר. (I5 3570K) אני לא ממש משחק ואם כן אז לא במשהו כבד (עכשיו משחק בגלל הבידוד Rise of the Tomb Raider שזה הכי כבד וכרגע עובד די טוב על HIGH שזה מספיק מבחינתי - מסך 1080P) אשמח שכן יעבוד די טוב אם ארצה פה ושם לשחק קצת אבל זה לא משהו שיגרום לי להשקיע הרבה כסף בהתאם לפירוט מטה - בגדול מה שאני צריך זה מעבד, לוח זכרונות ומארז 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000 עם חריגה 200-300 - עדיף פחות 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים…
-
- 8 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום מה דעתכם על מחיר 450 שח למחשב נייח ,ללא מסך, דגם i3 540, 1tr, 4 זיכרון, בן 7 שנים שהספק הוחלף לחדש, לוח האם תקין. בשביל משחקים לילדים וצפייה בסרטים?לא מעוניין להוציא כסף על חדש. יעבוד חלק?שווה את המחיר? תודה
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 8 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רינדורים ותוכנות תלת מימד (Maya, Zbrush, LightWave בעיקר) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפש…
-
- 0 תגובות
- 938 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 4-4.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - לנצל הכל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף להישאר בטווח הזה. עבור שדרוג משמעותי אפשר לחרוג קצת. 2. מה שימושי המחשב? - גיימינג בינוני, תכנות. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - League of legends , Final fantasy X remastered, God eater. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - 1680X1050. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. - לא. 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? - לא. …
-
- 6 תגובות
- 2.8k צפיות
-
-
הי אני מתלבט לגבי hp 2710p אני רואה בEBAY שאני יכול לקנות כזה חדש ב1050$ יודעים על הדגם הזה משהו לטובה או לרעה? מפרט: Intel U7500 Dual 2 Core Processors 2GB DDR2 RAM 100GB HD Ultralight and 1.8'' form factor (same as used on iPods) Built-in Wireless a/b/G Networking Support Built-in Keyboard Nightlight Ultrathin design in brushed metal finish 12.1 inch scratch resistant Illumilite Display איך זה שבEBAY ההצעת מחיר נמוכה מזו שבאתר HP הרשמי? יודעים איפה אפשר להשיג טאלבטים של לנובו או דל בזול? האם מומלץ טאבלט של GATEWAY? יש להם בכלל שירות בארץ?
-
- 0 תגובות
- 600 צפיות
-
-
שלום לכולם. הבן שלי בן 11 ומבקש לשדרג את המחשב שהוא משתמש בו כדי שיהיה לו מחשב שיאפשר לו לשחק משחקים ולערוך סרטונים ליוטיוב. כרגע הנוא משחק בעיקר מיינקראפט, שרץ על המחשב הנוכחי אבל מתחיל לעשות לאגים כשמפעילים מודים. הוא רוצה לשחק פורטנייט אבל המחשב הנוכחי לא מריץ אותו בצורה חלקה גם בהגדרות גרפיות חלשות. אני רוצה לשדרג לו את המחשב למחשב שיאפשר לו לשחק במשחקים האלה. אני לא מצרף סכום כי אני לא יודע למה לכוון בכלל ואני רוצה מחשב שיאפשר לו לשחק בכיף בהוצאה מינימלית יחסית. שאלה נוספת - בהתאם למפרט מומלץ, האם כדאי לרכוש מחשב יד שניה? ואם כן, מה צריך לבדוק? תודה רבה.
-
- 16 תגובות
- 5.6k צפיות
- 3 followers
-
-
שלום, אני מחפש מחשב ללימודים אקדמאיים לקרוב משפחה. הדרישות הן מאוד נמוכות, אופיס, מחשב מהיר ותו לא. תחילה חשבתי על הכרום בוק, אבל נדרש שטח אחסון (128 GB לפחות) למוזיקה ולהורדות, קשה להסתמך רק על האינטרנט, ולכן הכרוםבוק די ירד מהפרק וחזרתי ללוינדוס. דרישות: מסך קטן, עד 14 אינץ מעבד מהיר , עדיפות ל intel כונן קשיח (אין בעיה לרכוש מחשב עם שטח אחסון קטן ולהחליף בעצמי לSSD, עלות הכוננים נמוכה מאוד היום) אם אפשר אז כמובן מחשב כמה שיותר דק וקל. אין צורך בכרטיס מסך או ווינדוס. עדיפות לרכישה מארה"ב, אמאזון, ebay, במקרה הזה התקציב הוא 400 דולר (ועם יש דגם משמעותית טוב יותר, אני יכול גם לחרוג בעוד 50 דולר). אשמח מאוד לעזרתכם, ניסתי לחפש בעצמי אך הרוב הגדול של המחשבים הוא 15.6 וזה כ…
-
- 4 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני רוצה לקנות מחשב נייח חדש לבית עם הקריטריונים הבאים: יכולות: - להריץ תוכנות מוזיקה כמו cubase או ableton - יכולות גיימינג סטנדרטיות, לא משהו מיוחד. - יכולות להריץ ולאמן מודלים של deep learn. - עריכת וידיאו ותמונות. בארבעת האפשרויות אין צורך באיכות הכי מקסימלית, רק שלא יהיו בעיות תקציב: באיזור ה- 5 6 7 אשמח לעזרה, ניר.
-
- 4 תגובות
- 681 צפיות
- 2 followers
-
-
אהלן חברים, בעבר עזרו לי פה לבחור מחשב (12 שנים אחורה) ואני חוזר כיום כיוון שאני מחפש ייעוץ והכוונה לקנייה. אני מחשב מחשב נייד. חשוב לי שהמסך יהיה גדול (כמה שיותר). המחשב ישמש אותי למטרות משחקי קלפים (פוקר). כל מי שאני מתייעץ איתו אומר לי ש"מה שיש לי מספיק" אבל התוכנה נתקעת המון (תוכנה מאוד כבדה יחסית לממשק קלפים(GGPOKER\7XL)). בקיצור אני מיואש כי אני לא מצליח לקבל תשובה חד משמעית מה אני צריך על מנת המחשב ירוץ "חלק" כשיש 8-10 שולחנות פתוחים. ב3 שולחנות המחשב עובד סבבה. מעל זה כבר סיפור אחר. מ10+ המחשב כבר לא זז ואני מגיע ל TIME OUT בשולחנות. כרגע אני מחזיק ב DELL XPS 15 9500 מעבד: Intel(R) Core(TM) i7-10750H CPU @ 2.6…
-
- 11 תגובות
- 3.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי חברים, אני מאוד אשמח לעזרה שלכם מכיוון שאני לא מבין הרבה בעולם המחשבים. אני מחפש לבנות מחשב שיעזור לי לDAY TRADING שאני עובד בו כבר כבר חודשים מהבית. בנוסף בסופ"ש פה ושם אני ארצה לשחק משחקי יריות כמו ה BF V או הCALL OF DUTY . אני לא מחפש הכי גיימינג שיש . זה יותר לעבודה במסחר יומי. רציתי לקנות לפטופ חזק שלMSI או משהו. אבל יש לי כבר נייד Microsoft Surface Laptop 2 עם 8GB RAM.. I5אבל אני שם לב שהוא מתחמם הרבה שאני עובד. לעומת שאני רק משתמש בו לרשום דברים בWORD או דברים של OFFICE או אתרים.. אני על המחשב הרבה שעות ביום בין אם זה למחקר או למסחר . אבל חושב שאם יהיה לי מחשב נייח חזק . זה יגרום למחשב SURFACE להשאר לתקופה יותר ארוכה. הייתי מעדיף נייד כי אני טס (לא בתקו…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-