ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,490 דיונים בפורום זה
-
לא חייב לנצל את כל התקציב עדיף לנסות לחסוך. מחשב מיועד ל: אינטרנט, עריכת סרטים (CAMTASYA, ADOBE PREMIER), צפייה בסרטי HD. אין צורך ב: מסך, רמקולים, מקלדת, עכבר, כרטיס קול, צורב DVD, הארדיסק, מארז, ספק. הכרטיס קול שיש לי כרגע הוא CREATIVE VALUE 2 והוא יושב כרגע על לוח אם של מחשב פנטיום 4. אני לא בטוח האם הוא מתאים ללוחות אם חדשים, אם לא, אז צריך כרטיס קול חדש בנוסף, הכרטיס צריך להיות איכותי מהרגיל ולכלול חיבור קואקסיאלי\SPDIF. הספק שיש לי הוא: ENERMAX 350 VAT. שאר הפרטים שיש לי אתם יכולים לראות בחתימה. השקט של המחשב חשוב בסולם של 1 עד 10: 8 בלי אובר קלוק. בלי מערכת הפעלה. הרכבת המחשב בחנות. איזור מגורים לקנייה: ראשל"צ. חנות מועדפת: SKYPC האם חשוב לשמור על אופ…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק להערכת מחיר (יד שנייה) על Lenovo T60 - T7200 2Ghz, 2GB RAM - משנת 2006. תודה מראש לעוזרים!
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 5,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? - עדיף לנסות לחסוך אם אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? -לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. - שכל המשחקים החדשים והכבדים ירוצו עליו חלק בלי בעיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). - FULL HD 1080P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? - גבו…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום, אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: i7-8700K Z370XP SLI לוח HX424C15FB/16 HYPER-X FURY AIR 740 מארז TX850M 80+ GOLD Modular סה"כ 4,200 ש"ח. לא מיועד למשחקים. ללא ציוד היקיפי. לא מיועד ל OC. תודה רבה
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
שלום לכל המקצוענים. אומנם אני טכנאי מחשבים אבל ביחס לידע ולמידע המשתולל כאן אני דיי פלקאט. אז בשעה טובה החלטתי לשדרג את הפנטיום 3 שלי ומסך ה-CRT 17 השרוט במשהו טוב יותר( קצת יותר!) כשהתקציב הוא רק 10,000 ש"ח ובזה אמור להיות כלול מסך LCD אז אני מניח שהמפרט לא יהיה הטוב ביותר אבל סומך עליכם בלב שלם שתמצאו לי את הטוב ביותר ביחס לעלות. דרוש לי מסך שיהיה טוב לעריכה גרפית ולזמן ממושך מול המסך (19" 17", לא יודע אם משנה) מעבד וכרטיס מסך שיתאים גם לגרפיקה ובעיקר לעריכת ווידאו לא מקצועי. חשוב שהלוח יהיה ברמה שתאפשר שידרוגים עתידיים ומאחר והמחשב יימצא בסלון אז גם שלא ירעיש במיוחד. אין צורך לכלול בהצעה צורב DVD ו-CD-ROM ,פלופי, כרטיס קול,רמקולים,מע"ה, ונילווים אחרים. תודה רבה מראש
-
- 30 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אז ככה-אני סטודנט כבר שנה וחצי, ועד היום הסתדרתי בלי, אבל הגיע הזמן שאקנה מחשב נייד משלי מאשר להשתמש במחשבים בספרייה. * מטרות המחשב? בעיקר עבודה, זה אומר גלישה באינטרנט, קריאת מסמכים, הרצות של MATLAB בהמשך. יש לי מחשב יחסית חזק בבית, ככה שהרצות כבדות ממש (אם אני אצטרך) אני אשתמש בו. אבל עדיין הייתי מעדיף שהמחשב החדש לא יהיה עגלה. * גודל המסך? 11-13 אינץ'. * משקל רצוי? כמה שפחות. אני מתנייד מהבית לאוניברסיטה ואני לא מעוניין לסחוב משהו יותר מידי כבד. חוץ מזה, שכמו שאמרתי יש לי גישה למחשב נייח בבית כל יום, ככה שאני מאמין שאני אחזור הביתה בערבים אני אשתמש במחשב הנייח. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? בגלל שאני מתכוון להשתמש בו בס…
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכל המומחים. אשמח אם תעזרו לי בהרכבת מפרט מחשב לפי העקרונות הבאים: רכיבים חשובים ושאלות 1[מעבד אינטל דואל קו 2 ליבות (נראה לי שעדיף 4MB) 2. לוח אם איכותי עם מספיק חריצי הרחבה, חיבורי USBלרוב. שאלה? האם יש לי צורך ב- בתמיכה ב- FireWire 400/800? 3. זכרון פנימי רצוי גדול ומהיר כדי שלא יהווה את החוליה החלשה ( 2 גיגה?, יותר/ פחות?) איזה מומלץ? אגב, אני רואה שבמפרטים המומלצים ל- HTPC הם ממליצים על : 2X DDR-2 - 1024mb PC5300 - PQI/Twinmos/Samsung/Kingston/Corsair/Geil etc. 667mhz - CL5-5-5 - 3Y Warranty וזאת ללא קשר למעבד (ומהירותו)האם הוא הכי מומלץ? 4.נפח איחסון גדול! מתכוונת לעשות הרבה לכידה כך שאולי כדאי 2 כרטיסי 500 5.צורב DVDראיתי שהמליצו במפרטים על: …
-
- 24 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד בסביבות ב4000 ש"ח (בגג 5000 מעדיף לאזור ה4) שישמש לעבודה בתלת מימד בתכנות מאיה ומאד בוקס חשוב שיהיה בו I5\7 ראם 8 ג'יגה לפחות וכרטיס מסך לא מובנה של המעבד (משו חזק יותר מהמובנה כמובן) אני מעדיף אחד אם מסך מגע מתקפל ושיתמוך בעט של וואקום או משו דומה לכך (אני יודע שיש את המחשבים של לונובו שתומכים בזה) מיכיוון שאני גם מצייר הרבה ועובד על טקסטורות למודלים.
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני יודע פחות או יותר איזה מפרט אני רוצה: נייד, מסך 15 מעבד I5 זכרון 8G כונן SSD+HDD משהו כזה: https://www.pc365.co.il/product-14343-Dell_Vostro_5568_V5568_5103_במלאי רק עם תוספת HDD של 1T. כל זאת יוצא 3400 ש"ח, ואני מוכן גם להוסיף עוד כמה מאות שקלים. הבעיה, שחשוב לי שהמקלדת והמשטח מגע יהיו נוחים, ושה"סך הכל" של המפרט יתבטא במחשב בצורה נעימה. באופן כללי אני מעדיף סדרות עסקיות. יש לי ThinkPad ישן מהעבודה, ואני מאושר ממנו. הייתי שמח לקנות משהו דומה הביתה. קראתי ביקורת על הווסטרו הזה https://www.notebookcheck.net/Dell-Vostro-15-5568-Core-i5-7200U-Full-HD-2017-Notebook-Review.195582.0.html …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.engadget.com/2011/09/01/lenovo-announces-u300s-ultrabook-u300-and-u400-ideapads-we-go/ לראות ופשוט לבכות ! אני מאוהב קשות במחשב הזה ! אבל הוא מגיעה בגדלים כאלו מזעריים שלמה? למה לא לפנק גם את חובבי המסכים היותר גדולים? מי שזוכר את הדיון שלי שאני אוהב את העיצוב של מקבוק פרו, אז המחשב הזה כבש אותי , אך המסך הכי גדול שלו זה 14:( בכלל למה עושים מסכי 13 ו11? ראיתי מה זה 13 זה פיצקי !!! גם 15.6 לא גדול אבל זה הכי באמצע.
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
TMS נחשבת לאמינה? מבחינת אחריות, שירות אמינות... השימוש במחשב אמור להיות ל 3 שנים. ללא שידרוגים. יש לציין שהילד לא משחק על ההגדרות הגבוהות ביותר, אם כי חשוב לו שתמיד יעבוד חלק ועל רזולוציה בינונית, שתיראה טוב על מסך 19 רחב\רגיל. ללא שום קשר ל(תקציב ה-)מחשב - אבקש מכם גם המלצה לציוד היקפי: מקלדת ועכבר אלחוטיים (סט) ורמקולים. כשהתקציב לשניהם יחדיו עומד על כ-600 שקלים. תודה מראש.
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב חדש המחשב לא יעובר OC והשימוש בו היה למשחקים כבדים עבודה בפוטושופ ועוד שימוש כללי אני צריך צורב ו DVD ואני לא צריך רמקולים מסך מקלדות ועכברים בניתי מפרט מה דעתכם? CPU Intel Pentium IV 3.2C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX Motherboard Asus P4P800 Deluxe Intel 865PE Motherboard (HT,FSB800,S-ATA,RAID,1394,5.1 Sound,3Com G-LAN,USB 2) Memory Kingston HyperX DDR-RAM 512MB 3200 CAS2 Memory Hard Disk Western Digital 120GB 7200 rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Video Card ATI Radeon 9800XT 256MB DH DVI Video Card Floppy Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive CD/DVD-ROM DVD-ROM Toshiba 16/48 Bulk - Black !…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3,300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3,500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בוורד וכד' וגם בתכנות כמו: שפת HTML,JAVA וכד', משחקים ועריכה (לא כבדה) (לא חייב), הורדה\צפייה סרטים כבדים באופן גורף מהאינטרנט.(הכי חשוב) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). eclips for java , html, תוכנות office וכד' ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין באילו משחקים תשחק: gta,fifa (כאמור לא חייב מחשב שמיועד לגיימינג) -מהי הרזולוציה…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
הי, קניתי כבר מארז + ספק בבאנדל מהקבוצתית: Fractal Design Define R4 + Seasonic X-660 כמו כן יש לי כבר HDD ואני אקנה SSD, כנראה Crucial M4 256GB. מה שמשאיר את כל השאר (אין צורך בציוד הקפי או מערכת הפעלה) התקציב הוא 3.5-4K, למרות שנראה לי שזה הרבה - עדיף לא לחרוג אבל אפשרי במידת הסביר. השימוש הוא למשחקים ותכנות, אבל משחקים הם כמובן אלו שידרשו יותר משאבים מהמחשב. כרגע מדובר ב- Guild Wars 2 ברזולוציה של 1920x1200. התכנון העיקרי הוא שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט, ואני מתכנן לעשות OC קל (בעיקר למטרת ההתנסות, יש מצב שאני אעדיף את השקט). דרישות נוספות ותכנון לעתיד: 1. USB3 (אם זה לא מובן מאליו). 2. אני חושב לקנות HD7850 ולוח אם שיתמוך ב-CrossFire כדי לאפשר שדרוג בעתיד - אתם…
-
- 29 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני עובד על מפרט חלקי למחשב חדש... לגבי כל דבר שאני מתכנן לקנות כתבתי נימוק בצד, ואתם יותר ממוזמנים להגיב, לשנות, לייעץ וכו'... לוח 7VRXP - בגלל ששמעתי רק ביקורות טובות עליו ועל החברה, ודווקא את ה-P בגלל שאני צריך את החיבורי IDE הנוספים. 585 ש"ח. מעבד AXP 1800+ - כי אינטל לא נכנס אלי הביתה (וגם יקר יחסית), ודווקא את ה-1800 כי נראה שזה המעבד הכי משתלם כרגע. 590 ש"ח. זכרון - Transcend DDR 512MB 333Mhz - בגלל שלפי מה ששמעתי הם איכותיים יחסית לאחרים, והמחיר סבבה. 840 ש"ח. דיסק קשיח - WD 80GB 8MB CACHE - אני כרגע מתלבט בינו לבין דיסק של מקסטור, ופתחתי על כך thread נפרד בפורום המתאים. הסיבות לבחירה של הדיסק הזה ברורות (אני חושב). 655 ש"ח. מארז - enermax fs-710b - ראיתי…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני כבר כמה ימים מנסה למצוא מפרט למחשב שישמש לצרכי עבודה בלבד, אמור לשמש כמחשב משרדי לכל דבר, שימוש נרחב בתוכנת אקסס. התקציב 1800 לא צריך ציוד היקפי ולא מסך(צריך מסך אבל זה בתקציב אחר יותר גמיש גם פה אני אצטרך המלצה למסך עם VALUE טוב לכסף כי התקציב עד 700 ש"ח). הבעיה שלי היא שאני תמיד בונה מפרט, מוסיף דברים שאני לא בטוח שצריך אבל בגלל שהמחיר שלהם הוא כלכך קרוב אני לוקח את היותר יקר ואין אני לא מצליח לרדת מ 2100 שקל בערך, לדוגמא מעבד I3-2120 - אני שם בהתחלה ואז אני רואה שמוסיפים 80 שקל מקבלים: I3-3220 זכרונות - סטיק אחד של 4G ב 110 שקל, לעומת 2 סטיקים של 2 שהבנתי שיותר טוב ב 190 שקל. לוח אם ג'יגהבייט H77-DS3H מול H77-D3H בתוספת קטנה. ספק 350 או 400 בתוספת קטנה. בקיצור מלא…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מעונין לרכוש מחשב בסכום של עד 4500 לא כולל מסך רמקולים מקלדת ועכבר. מה שחשוב מבחינתי זה שיהיה לי לוח אם תומך ב SATA2 , PCI-E, DDR2 כולל כרטיס קול מובנה. אני מעוניין לדעת אם בכלל יש עדיפות ל DDR2 על פני DDR ומכאן אם יש כדאיות בהשקעה בזיכרון היקר יותר ובלוח אם שתומך בו. (מעוניין ב 1 G זיכרון). דיסק קשיח בנפח של 160 G וכרטיס מסך בסביבות ה 700 ש"ח מסוג PCI-E רצויים. מחפש כמובן מארז עם ספק כוח טוב. לא יודע איזה מעבד עדיף - AMD או אינטל אבל בכל מקרה מעדיף 64 סיביות. תודה רבה מראש לכל העוזרים.
-
- 28 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום מבקש עזרה לנייד חדש : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית ותכני HD וקצת גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
תיכננתי כבר לרכוש את ה-STUDIO 1537 P8400 MHD4500 http://www.notebookclub.co.il/prod-studio-1537-p8400.htm למרות שהתאכזבתי שהוא בא ללא מקלדת מוארת וללא קורא טביעות אצבעות, ואז נתקלתי בדיון הבא http://forum.notebookreview.com/showthread.php?t=286942 על הבעיה עם הכפתורי מגע-רגישות שנתקעים בפאנל ועושים בעיות, שאין לה פתרון וזה משהו שכן DEAL BREAKER בשבילי אז אני מחפש מחשב אחר כעת לצערי, למרות שממש אהבתי בו את השילוב של המסך LED, המפרט ברמה מאוד גבוהה, המראה והפיצ'רים הנוספים שיש בו... המחשב שאני מחפש: התקציב הועלה ל-6K מבחינה "עסקית": ינויד ברחבי הבית, בין בתים, בין בית-אוניברסיטה (מדמ"ח), בין בית-עבודה (להציג עליו ולהריץ עליו הדגמות) מבחינה "ביתית": מולטימדיה של הרבה סרטים…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום אנשים! , אני מחפש מחשב נייד לעבודה (תיכנות...), סרטי HD (אז צריך מסך טוב), ומשחקים (לא חובה שיריץ אותם על ההגדרות הכי גבוהות). יש כמה דברים חשובים עבורי: 1. שיהיה נייד! אני אשתמש בו בבית בסלון מול הטלוויזיה, בעבודה, בבית קפה. 2. שיהיה חדש מבחינת טכנולוגיה. כשהCORE i5 ו-i7 כבר חזק בשוק, זה נראה לי לא נכון לקנות מעבד "ישן". אני לא רוצה לקנות מחשב חדש כל שנה. 3. שיכלול יציאת HDMI. 4. כמה שפחות מרעיש. אני לא רוצה לשגע את כל הכיתה בשיעור עם הרעש של המאורר. וכמה דברים שהם בגדר NICE TO HAVE: 1. מסך איכותי - אם יתחשק לי לראות סרט HD, יהיה נחמד אם המסך יהיה באיכות FULL HD או קרוב לזה. 2. שיהיה מסוגל להריץ משחקים כבדים, גם אם זה על הגדרות נמוכות. הנייד שמצאתי שעונה ע…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, עקב מיקרה מצער שמישהו אמר לי שהוא רוצה מחשב זול בשביל להקליד בוורד ולעשות מצגות שלחתי אותו למבצע של איבורי של מחשב ב900 שקל. מסתבר שכשהוא אמר מצגות הוא התכוון לעריכת ווידיאו עם התוכנה בכותרת, ואני חשבתי שהוא מתכוון למצגות פווארפוינט. אז זה המחשב שהוא קנה... לוח אם: atomd2700 + D2700MUD intel 2GB DDR3 כרטיס מסך מובנה: intel graphics media accelarator 3600 series יש אפשרות לשדרג אותו בשביל שיוכל להריץ את זה? תודה!
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות,תכנות בעיקר. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? הוא מיועד להיות בתיק גב אז נראלי ש13.3 יתאים ומעדיף מאט * רזולוציית המסך? מעדיף FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? מקלדת נוחה * משקל רצוי? כמה שיותר קל * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) שיחזיק שעתיים לפחות חח * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? עדיף אבל לא חייב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) כמה שאפשר ומעדיף מערכת הפעלה על SSD * כונן אופטי? לא חובה. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-