ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,371 דיונים בפורום זה
-
שלום, חברה שלי רוצה לרכוש בימים הקרובים לפטופ בגודל 11.6 אינץ'. לאחר צמצום הגענו לשני הדגמים המדוברים: ASUS X200LA Dell Inspiron 3147 חשוב לציין שהיא ראתה את שני הדגמים. היא התלהבה משניהם. אני יודע שהמעבד באסוס חזק יותר (גם היא יודעת) מצד שני, אני מבין (תקנו אותי אם אני טועה) שהמעבד בדל קצת יותר חסכוני אני יודע שבדל יש את עניין הסיבוב 360 כמו ביוגה של לנובו (גם אותו היא שקלה וירדה ממנו, יותר התלהבה מהדל) אני יודע שבדל יש פאנל IPS, למישהו יש מושג איזה פאנל משתמשים באסוס? אני אמרתי לה שאם היא לא צריכה את הגימיק שתלך על האסוס בגלל המעבד. מצד שני אם הפאנל באסוס גרוע ובדל יש IPS אז אולי בכל זאת שווה לשקול את הדל אם ההפרש בביצועים לא כל כך גדול. בסה"כ מה שהיא עושה רוב הזמן מבחי…
-
- 8 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב, הרעיון הוא כזה.... הוקצבו לי 1000$~ לקנות שילוש וכרטיס מסך בארה"ב. מה שאומר שיש לי הזדמנות פז להתפרע. כמה תזכורות : המערכת צריכה להיות מבובבת 64bit כרטיס מסך חייב להיות הכי חזק שאפשר. המערכת אמורה להחזיק מעמד לכמה שנים, אז אל תציעו לי אחת מופחתת שאצטרך לשדרג עוד שנה. כאמור התקציב הוא 1000$~ בארה"ב ככה שאין סיבה להתקמצן. המלצות להיטסינק יתקבלו בברכה. יש רעיונות?
-
- 30 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?מבקש שני מפרטים אחד ב-4.5K ואחד ב-5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנסות ולחסוך אני מנחש אבל לא לחסוך על ביצועים(אני רוצה שהמחשב יוכל להריץ משחקים חדשים על אולטרה) ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 שקל אולי קצת יותר 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.BF4 וBF3 וכל המשחקים החדשים שיצאו בזמן הקרוב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920X1080 אני מנחש א…
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד INTEL PRESCOTT 800MHz PRESCOTT 1M תוספת למעבד פנטיום 4 3.2GHZ PRESCOTT 1M -רק 230 ש אספקה מיידית, המחשב כולל: *מעבד אינטל פנטיום 4 3.0 GHZ (PRESCOTT 1M 800MHz)-אחריות לכל החיים *לוח אם לא משולב ASUS או MSI תומך DUAL DDR !!!! 800MHZ,AGP8,S-ATA זכרון 512MB 400MHz * כרטיס מסך לא משולב GeForce 5 FX5200/FX5500 128M DDR+TV OUT *מסך מג MAG 17. ניתן לבחור מסך אחר SAMSUNG,AOC,LG בתפריט מסכים אשר מופיע בתחתית הדף *צורב 52X32X52 LG *דיסק 7200RPM 120G או 80G בטכנולוגיות S-ATA סיגייט, WD,Samsung או מקסטור *כונן דיסקטים 1.44 יפני *כרטיס קול 128 ל-6 רמקולים *2 רמקולים+ מגבר עגולים 3D,*כרטיס רשת 10/100 *מארז פנטיום 4 כולל יציאות USB קדמיות ואחוריות *עכבר מקצועי+גלילה+משטח *מקלדת מול…
-
- 33 תגובות
- 2k צפיות
-
-
הי חברים ! עזרתכם בהרכבת מפרט למחשב. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 שקלים ללא חריגה. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר למשחקים. (גיימינג) דוגמה למשחק : Path of exile, Rust, OverWatch, WarZone 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - SSD Intel 760p 512Gb NVMe M.…
-
- 3 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום ותודה מראש, התקציב באזור ה4000 ש"ח, אפשר להתגמש קצת אם יש הצדקה. להלן הדרישות: * מטרות המחשב? אני עתיד להיות סטודנט לרפואה, לכן עיקר השימושים יהיו משרדיים ולא תובעניים מדי. סרטים (בHD) מדי פעם. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? חשבתי על משהו בטווח של 13.3-14 אינץ'. אפשר לשקול אולי גם 12.5. נראה לי שיש לי עדיפות קלה למסך מט, אבל זה לא מאוד קריטי. * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא משנה * משקל רצוי? כמה שפחות יותר טוב. מעדיף שלא לעלות מעל ה1.9 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) רצוי זמן סוללה ארוך. שיפיק ליום לימודים (מהבוקר ועד שעות אהח"צ) …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
-
-
יש לי כמה שאלות.. יש לו וינדוס 7 אבל לא קיבלתי שום דיסקים עם המחשב.. האם הייתי אמור לקבל? יש לו רק כונן c אם אני רוצה לעשות כונן c וd זה סיבוך? יש בזה סיכון או שזה פשוט? ועוד משהו עם העבודה שלי הרוב היא בבית על חשמל אבל הסוללה עדין בתוך המחשב האם עדיף לי להוציא אותה?
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום מבקש עזרה לנייד חדש : 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000-5000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית ותכני HD וקצת גיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב במידה סבירה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? כנראה שלא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא חובה …
-
- 13 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, תודה מראש על העזרה. מזמן לא התעסקתי עם עולם החומרה-קניתי את המחשב הנוכחי שלי ב 2006- אגב גם בעזרתם האדימה של המקצוענים של האתר הזה! 1. מה התקציב המקסימלי? בעקרון אני מכוון ל 5500 אך התקציב הוא גמיש, זאת אומרת אני מוכן להוסיף כסף אם מדובר על שיפור משמעותי בעוצמה. 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: א) תנו מספר דוגמאות למספר אפליקציות בהן תשתמשו. משחקים,גלישה באינטרנט ב) צייינו האם תשתמשו בהן בצורה כבדה (אם זה לרינדורים לדוגמא, האם זה לשם פרנסה?). לא ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם 1024*746 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), …
-
- 25 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מצד אחד למחשב הראשון המעבד יותר טוב. מצד שני למחשב השני הכ.מסך הרבה יותר טוב.. אומנם אני יודע ששניהם לא מחשבים ענקים..אבל זה התקציב שיש לי.. מה יותר טוב משניהם? הראשון: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6505&CatCode=315 השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5688&CatCode=315 תודה רבה
-
- 15 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום רב לאנשי הפורום!! אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר. * המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'... * OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות. * המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD. * בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1 Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard…
-
- 17 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, אני שוקל לשדרג את הכרטיס המסך במחשב שלי מכיוון שהוא כבר מתחיל לגרד את ה-60FPS (ולפעמים גם פחות) במשחקים כבדים. (רזולוציה 2K על ULTRA בהכל) חשבתי לנסות לחפש 4080 ביד 2 , מה שווי של כרטיס כזה משומש? , בכמה אפשר למכור את ה6800XT שלי? האם יש חלופות אחרות? תודה AMD 5900X Gigabyte X570S AERO G X570S XFX Radeon RX 6800 XT Samsung 970 EVO Plus 1TB Crucial Ballistix 32GB (4x8gb) 3600 cl16 Corsair iCue H115i Elite Capellix Corsair HX850 850W Platinum Corsair iCUE 4000X RGB
-
- 19 תגובות
- 2k צפיות
- 4 followers
-
-
שבוע טוב, אחרי ששיגעתי אתכם פה עם מחשב נייד לשימושים האלה, אני מתחיל לחשוב אולי בכל זאת להמשיך עם נייח. המחשב הנייח שלי נפח את נשמתי (כנראה לוח האם), ולכן צריך לשדרג (וכן, עדיין שוקל נייד, אבל עכשיו רוצה לראות אופציות אחרות). אז מארז - יש. ציוד היקפי - יש. דיסק קשיח (כולל SSD למערכת הפעלה) -יש. וננסה לצמצם את התקציב. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,200ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא, אבל אם נותן ערך מוסף גבוה - אפשרקצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדי + פוטושופ + פרמייר - ברמה חובבנית ולא יומיומית. א) במידה וה…
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
התקציב צריך לכלול מסך (אולי שניים?) לעבודה - מתוך הנחה שאני זקוק לשטח עבודה רחב. (למשל, קריאה של שני מסמכים, תוך כדי כתיבת שלישי) המחשב לא ישמש למשחקים כלל, אבל אני רוצה גלישה ועבודה משרדית חלקים. אפשר להניח שקיים כונן 120GB SSD חדש לפני הקנייה, כך שאפשר לחסוך אותו מהתקציב. אם 3000 שקל זה overkill למטרות שלי, לא אתנגד להוריד את התקציב, כמובן.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
היי, מטרת המחשב העיקרית תהיה עבודה עם מודלי תלת מימד בsolidworks, שבסופו של דבר יודפסו במדפסת תלת מימד עד גודל של מטר * מטר * מטר. המחשב צריך להחזיק כמה שנים טובות עד שיהיה צורך בשידרוג רכיבים שקצת יותר קשה לשדרג או להוסיף (כמו מעבד) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?\ כמה שפחות, ככל הנראה המינימום גם ככה ייצא יקר מלכתחילה בגלל הדרישות. ברור לי שזה יעלה יותר מ6000. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? SOLIDWORKS כמו שמפורט למעלה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר, מקלדת, מסך (27 אינצ') 4. האם י…
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
- 2 followers
-
-
שלום, מהו התקציב המרבי לרכישת המחשב? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1700 חריגה עד 100 שח מתי מתוכננת רכישת המחשב? בשבוע הבא מהם שימושי המחשב? (ציין בפירוט מה תעשה עם המחשב, איזה תוכנות/משחקים תפעיל וכו'): עבודה משרדית וזום האם תבצע המהרה (OverClocking) למחשב? (ציין את הרכיבים): לא האם יש חלקים שאין צורך לכלול במפרט? לא מהו נפח איחסון שתרצה בכונן הקשיח ובSSD? בערך 500 Gb ssd האם יש צורך בציוד היקפי? האם הציוד ההיקפי נכלל בתקציב המחשב? לא האם יש צורך במערכת הפעלה חוקית כחלק מהמפרט? לא האם יש העדפות ספיציפיות למארז? לא האם יש צורך בכונן דיסקים? לא האם יש חשיבות לשמירה על שדרוג עתידי? אני מתכוון לעבוד בקיץ ולהוסיף עוד בערך 1000 ש…
-
- 11 תגובות
- 2k צפיות
- 1 follower
-
-
מטרות המחשב?אינטרנט אופיס סרטים וגם גיימינג. כל הכותרים הגדולים של העבר והעתיד הקרובים. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 14 אינץ'. אם אפשר להכניס מאט בתקציב, מה טוב. * רזולוציית המסך? HD גם יספיק רק שהמסך יהיה איכותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? כמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) 4-5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אפשרות לSSD עתידי יהיה נחמד * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא חובה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממה שראיתי הכרטיס הכי …
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אז ככה אני מחבר את הנייד ל TV או למערכת ואני שומע מן רעש סטטי כזה, לפעמים זה עובר אבל רוב הזמן אני שומע את זה וזה ממש מפריע אי אפשר לראות סרט ובקיצור אי אפשר להעביר סאונד מהמחשב (אפשר אבל זה נשמע ממש רע). האם יש איזו דרך לטפל בזה? מתאם או משהוא? תודה רן
-
- 18 תגובות
- 2k צפיות
-
-
איזה קירור עדיף יותר ל-OC של המעבד האם Scythe Infinity כמו שהשתמשו באוברקלוק של המעבד 4300 בביקורת הנה לינק http://hwzone.co.il/reviews/e4300/3/ או SUNBEAM TUNIQ TOWER 120mm אני מתכוון לעשות לו אוברקלוק במפרט הבא (בשביל משחקים) : מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 1.8GHz(E4300) 800MHz/FSB 2MB - BOX לוח אם: GIGABYTE GA-965P-DS3 REV3.3 כרטיס מסך: XFX - XFX GeForce 8800 GTX 768MB DDR3 PCI-E דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - WD2500KS צורב DVD: LG DVDRW GSA-H30N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 כונני דיסקטים: SONY 3.5 FLOPPY DISK DRIVE- BLACK מארז: NZXT APOLLO w/o PSU ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 500W - ELT500AWT קרור למעבד: …
-
- 29 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי לפטופ ישן שאין לו כונן דיסקים, אני רוצה לפרמט אותו ולשים עליו windows xp אבל הבעיה שאין לו כונן דיסקים, למישהו יש רעיון איך אני יכול להתקין את הווינדוס מבלי כונן? טל
-
- 9 תגובות
- 2k צפיות
-
-
טוב אז ככה, חבר צריך מחשב נייד במחיר של עד 6K. המחשב הוא לשימושים ביתיים רגילים. כמובן שעדיף 1 ג'יגה ראם בשביל וויסטה. מעבד CORE DUO. צורב DVD. כרטיס מסך לא מובנה (אם אפשר). מסך טוב. חברה טובה. אחריות ארוכה. תודה רבה !!! :xyxthumbs: :yelclap: :hi: :-* :-*
-
- 24 תגובות
- 2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח (עם אפשרות חריגה ל3700). א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך לכיוון ה3500. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית, עריכת וידאו (שתיהן לא בצורה מקצועית), משחקים (לא דברים כבדים מדי), עריכת וידאו בצורה קלה מאוד (פשוט שלא יקרוס, יש ברשותי מחשב אחר לעריכת אודיו). א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ - תדיר. לייטרום - תדיר. סוני וגאס פרו - כבד. קיובייס - מזדמן. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין כפי שכתבתי - מיועד למשחקים לא כבדים…
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, שמי גיל, חשבתי לחסוך כסף על מארז וספק כוח ולשים אותו בכרטיס מסך. יש כאן ספק 550 ו-7950 OC, עם כוונה לעשות המהרה למעבד. האם אתם חושבים שהספק יספיק לזה? יש מחשבות על המארז בפרט? בנוגע לשדרוגים בעתיד, אני חושב על CROSSFIRE, עוד מס' שנים אבל ואשדרג לספק 750 אז. אתם חושבים שזו קונפגרציה טובה? מבחינת המחיר הוא כבר יקר לי מעט - רציתי בסביבות ה5100. מעבד: INTEL 3570K - TRAY ₪1081 לוח אם: GIGABYTE GA-Z77X-D3H ₪801 זיכרון: tCORSAIR XMS3 8192MB (4096MBX2) : 1600, CL9 : CMX8GX3M2B1600C9 ₪299 כרטיס מסך: SAPPHIRE HD7950 OC 3GB GDDR5 - RETAIL - ₪1956 מארז: ENERMAX OSTROG + ENERMAX 550W BRONZE PSU - זמין במלאי ₪529 GLACIALTECH 120mm SILENT BLADE III - GT12025-HDLA1 ₪43 כ…
-
- 14 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני מתכנן לקנות טלויזית LCD לחדר ואחד הרעיונות היה לחבר אותה למחשב כדי לראות סרטי HD שאני אפעיל במחשב על מסך הטלויזיה. המחשב שלי הוא ישן יחסית .. פנטיום 4 2.4 , 1G DDR 400Mhz , FX 5200 חבר שלי אמר לי שהמחשב לא יריץ סרטים באיכות HD בצורה חלקה .. רציתי לשאול אם זה נכון ואם כן אז עם איזה מחשב בערך אני אוכל להריץ סרטי HD בצורה חלקה ..(מחשב כמה שיותר פשוט .. לא מתכנן להשקיע יותר מדי כסף בזה) *מצטער אם זה לא הפורום הנכון .. לא ידעתי לאיזה פורום זה הכי מתאים .. תמיכה טכנית נראה לי האופטימלי ביותר*
-
- 4 תגובות
- 2k צפיות
-
-
שלום לכולם, דודה שלי רוצה לקנות לעצמה מחשב שישמש אותה לשימושי משרד בסיסיים, סקייפ ושום דבר מיוחד אחר. כן חשובים לה נוחות המקלדת ומשקל נמוך - הוא ינוייד הרבה. בכונן אופטי אין צורך. חשבתי להמליץ לה על אחד מהCULV של החברות, אבלל אינני יודע איזה טוב ממשנהו. אשמח להמלצותיכם. תודה מראש, אור
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-