ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם בעבר עזרתם לי מאוד בבניית מפרט למחשב שעד היום משרת אותי. אני צריך עזרה בבניית מפרט לחבר בתקציב של עד 3000 שקל, המחשב ברוב הזמן יהיה למדיה אינטרנט וכו' אך הוא מעוניין גם שיוכל להריץ משחקים. אין צורך להריץ על האיכות הכי גבוהה אבל שיצליח להריץ אותם בצורה טובה אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט שיענה על הדרישות בתקציב הזה אודה לכם מאוד. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב אוa לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב…
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מבקש יעוץ לקביעת מחשב גיימינג חזק. צריך להריץ משחקים כגון Battlefield 5, Legue of Legengs, Overwatch, CSGO, War Thunder, Rainbow six siege, Apex legends הבן שלי "חופר לכוון מפרט במחיר של מעל 10,000 שח, האם זה אכן המפרט הנדרש? רוצה לקנות מחשב טוב במחיר סביר, שיתן מענה איכותי ויחזיק 2-3 שנים לפחות, (עדיף עם תמיכה ב DXR, אלא אם זה מייקר דרמטית את המחיר).
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני הולך להביא מארה"ב את החלקים הבאים מה אתם אומרים עלייהם? המחשב ישמש למשחקים אבל לא ממש כבדים אני מדבר על משחקים ברשת סגנון WoW וסרטים בעיקר לוח אם ומעבד: http://www.tigerdirect.com/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=1578647&CatId=0 כ.מסך: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16814102614 זיכרון: http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16820227044 השאלה היא כזאת האם כל אלה רכיבים מספיקים כשאני לא מתכוון לעשות OC ושום דבר כזה למינייהם... ועוד שאלה האם תוכלו להמליץ לי על ספק שיחזיק את כל זה וצורב דיוידי וכוננן דיוידי??? (עדיפות למארז שמגיעה עם ספק מובנה) תודה.
-
- 32 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום רב לאנשי הפורום!! אני במשך הזמן האחרון הרכבתי לי מפרט למחשב, שאותו אני רוצה לקנות בשבוע הקרוב. ופה אני מבקש ממכם לשפוט את הבחירה שלי לכל רכיב ורכיב, ולהציע לי שיפורים מבחינת היחס, שבין היעילות למחיר. * המחשב מיועד להריץ משחקים ברזולוציה גבוה(כדי להנות מהם כמה שיותר), תכנות, אינטרנט, עריכת וידאו בעתיד, וכו'... * OC לא מתוכנן לתקופה של השנתיים הקרובות לפחות. * המפרט מבוסס אינטל בגלל סיבות שונות, ולכן אבקש מראש לא להציע מפרטים מבוססי AMD. * בתחתית ההודעה לאחר, שתראו את המפרט יש לי מספר שאלות, שאשמח אם תענו לי עליהן. המפרט: CPU : Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX - [1,072 NIS] 1 Motherboard : ABIT IS7 Intel 865PE Motherboard…
-
- 17 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
Intel Pentium IV 2.4C GHz HT 512K 800MHz Socket 478 CPU BOX ABIT IS7-E Intel 865PE Motherboard (HT,FSB 800,SATA, Dual DDR400, 5.1 Sound, AGP8X,LAN, USB 2) GeIL DDR-RAM 256MB 3200 Value Memory x2 Maxtor 80GB 7200rpm 8MB Buffer Serial ATA HDD Sapphire Atlantis Radeon 9700 Pro 128MB DDR DVI Video Card Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5'' Floppy Drive DVD-ROM Sony 16/48 Bulk Lite-On 52/24/52 Retail CD-RW Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 BLACK Front USB 300W Case וזה לקח רק שבוע מ-PCH עכשיו לשאלות: ??? 1. איך המחשב בכלליות? החלקים טובים ל-OC? 2. איך הזכרון? הוא טוב ל-OC? 3. ה-sapphire בא עם כבל tv-out? 4. כמה זמן אתם מעריכים שהוא יפעיל מש…
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
המארז פאנטום 530 שחור עם חלון במצב טוב (יש טיפונת שריטות) הלוח הוא z87 asus rog maximus formula המעבד 4770K מצויין שכמעט ולא עבר אוברקלוק ( וגם הקצת שהיה היה קל ועבר בלי ארועים מיוחדים) כמו"כ קורר תמיד בקרורים הטובים בשוק (מים של קולר מאסטר ואוויר של נוקטאה) הזכרון הוא 4X4 GB של קרוסאייר Vengeance Pro 2400MHz בצבע אדום הרוכש יקבל גם שני קשיחים בנפחים של 1T (היטשטי)150 gb(סיגייט) וקירור חדש באריזה של קולר מאסטר CoolerMaster Blizzard T2 . תודה. כל הרכיבים (למעט הקשיחים) בשימוש כשבעה חודשים בלבד. וממילא באחריות - באייבורי
-
- 8 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רציתי לדעת איך המחשב הזה... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2143 המעבד בסדר ? (והאם הוא 2 ליבות?) אני רוצה מחשב אם מסך של 10 אינץ' עד 2500שקל ושהסוללה תהיה 6 תאים לפחות. ודיסק קשיח 80GB + זיכרון 1GB +
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
הי מפרט למחשב בייתי כולל מסך. שימושים קלים מאוד של אנשים מבוגרים + אופציה לקצת גיימינג של הנכדים. אשמח לדעתכם על המפרט ובעיקר שהחלקים מתאימים. חשוב לי שהמחשב יהיה שקט תודה http://img.ksp.co.il/allimg/lrg16014.jpg שם המוצר: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מספר מוצר: B001 תאריך תוקף: 03-01-2021 מחיר אשראי: 4801 ₪ עסקת כרטיס אשראי תבוצע אך ורק בכרטיסי אשראי ישראלים ובנוכחות בעל הכרטיס עצמו בצירוף תעודת זהות וחתימה. . מקט קטגוריה פריט כמות …
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום לכולם אני עוזר לחבר לקנות מחשב נייד לסטודנט. השאלון: תקציב: 2500-3000. אפשר לנצל את כל התקציב. (3200 תקציב מקסימלי) מטרת המחשב: אופיס, אינטרנט, סרטים, לא ישמש לגיימינג. גודל מסך - 15 ומעלה. מסך - טא'ץ יהיה נחמד אבל לא חייב. רזולוציה - אין דרישות מיוחדות. אמצעי קלט - אין דרישות מיוחדות (משתמש בעכבר חיצוני). משקל - אין דרישות מיוחדות. זמן סוללה - סטנדרטי יציאות - HDMI BT - אין צורך. כונן קשיח - אין דרישה מיוחדת. כונן אופטי - אין צורך. תחנת עגינה - אין צורך. אחריות בינ"ל - אין צורך. רישיון למע' הפעלה - אין צורך. חברה - LENOVO / HP / DELL / ASUS / TOSHIBA / SAMSUNG דרישות מיוחדות - מחשב אמין. אשמח לקבל את עצתכם ועזרתכם. תודה לכולם
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
טוב הנייד המעפן שלי שוב עושה בעיות מאותו סוג אחרי שחזר מאחריות עם מסך חדש , שגם תסתיים בקרוב לכון אשלח אותו לתיקון ובינתיים אקנה מחשב חדש (פתחתי לפי חודשיים נראה לי נושא החלטתי בסוף לחכות עכשיו יש לי תקציב גדול יותר ד"א בבנק.. אין לי כרטיס אשראי וזה של אמא שלי נחסם מהר לכן עדיף חנות באזור ת"א חולון ראשון הקיצר סקיי קיאספי פוקס וכו' אולי פנדס מקבלים מזומן נראה לי למרות שאין לי בעייה לנסוע בעקרון) השימושים שלי בכותרת... המשחקים המדוברים הם סביר להניח אובליביון על היציאה סיטיז XL והכותרים בפיתוח של בליז כשיצאו (D3 , SC2) ואולי עוד דברים שיעניינו אותי פשוט מזמן כבר לא נגעתי בחומרה שתעלה משהו כבד יותר מדייב בכבוד. כמו כן אני מול טקסט הרבה מאוד זמן בעצם 80% מהזמן על המחשב בי…
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברה, אני חייל, לכן אני חושש לקנות מחשב יקר ולהביא לבסיס. עוד שנתיים וחצי מהיום אתחיל תואר בטכניון במדעי המחשב- רציתי לשאול האם לדעתכם המחשב יוכל להספיק לי גם שם, או שעדיף לקנות משהו פשוט יחסית, למכור אותו לפני התואר ולקנות משהו חזק יותר? בסופו של דבר לשנה וחצי הקרובות יספיק לי גם מחשב ב2 לדעתי. אם אקנה מחשב זול ואשדרג אותו במידת הצורך, זה יצא לי יקר יותר? בכל מקרה בינתיים זה מה שחשבתי עליו: 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 באילת א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? בהתאם לצורך ולמה שפירטתי. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מתכנת בעיקר …
-
- 9 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
רכשתי מחשב נייד של אסוס לפני 4 חודשים בערך, המחשב הגיע עם מקלדת שהורכבה לא טוב, נשלח פעמיים לתיקון ואז חזר עם תקלה אחרת, התלוננתי בפני אסוס והוחלט להחליף לי למחשב חדש מדגם אחר, אשמח לקבל חוות דעת לגבי הדגם שהיה לי ולגבי הדגם החדש. הדגם שהיה לי: http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=879030 הדגם החדש שמציעים לי: http://m.zap.co.il/model.aspx?modelid=893553 מבחינת נתונים יבשים, במחשב החדש יש רזולוציית מסך גבוהה יותר וכרטיס מסך נפרד. השאלה למה המחשב שהיה לי יקר יותר משמעותית, והאם למחשב החדש יש גם ציפוי גורילה גלאס. ובאופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם, מה עדיף?
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. ברשותי מחשב לנובו שנקנה לפני כשנה וחודשיים. לפני מספר חודשים התחילה אצלי בעיה עם הקובץ nvlddmkm.sys אשר כל פעם נתקע והפסיק לעבוד. לפני כחודש המסך התחיל לרצד ולא היה מצליח להראות את הכתוב. שלחתי את המחשב לIBM - שחזרו אלי ואמרו לי שצריך להחליף את כרטיס המסך (nvidia geforce go 7300) לפרמט את המחשב ולהתקין מחדש את מערכת ההפעלה. ועל זה הם רוצים 1400 ש"ח. להוציא את הכעס על כך שאין סיבה שכרטיס מסך יהרס לאחר שנה וחודשיים (!!!) לא ברור לי המחיר הזה. האם IBM יקרים בצורה לא רגילה? או שאלה המחירים בשוק? האם אני יכולה לעשות זאת אצל טכנאי אחר? (מישהו מכיר וממליץ) או שאולי עדיף לי לתת להם להחליף את הכרטיס מסך ואת שאר העבודה לבצע אצל טכנאי פרטי? אשמח לתשובות, כי הסכום נראה לי מוגזם…
-
- 12 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, המחשב הראשון הוא לחברה שלי, שהוא עד 2500, היא צריכה אותו למטרות עבודות במהלך התואר ובין היתר למדיה, כי היא צופה הרבה בסדרות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 (מעל עד 3000 זה חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר כמו וורד, PDF ועוד דברים שהיא צריכה במהלך התואר ובין היתר אפשרות לצפייה בסדרות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני מתאר לעצמי שמערכת הפעלה יש בכל מחשב נייד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …
-
- 11 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים אני מתלבט בין שני דגמי מחשב נייד כמעט זהים במפרט הייתי רוצה לשמוע חוות דעת מה אתם הייתם לוקחים ולמה? מחשב 1: Asus VivoBook S15 S532FL-BN189T https://ksp.co.il/m/uin/77333 מחשב 2:Dell Vostro 15 5000 5590-10510U1G51GP3OS https://ksp.co.il/m/uin/74431 אשמח לעזרה בהחלטה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים פורטנייט CALL OF DUTY 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 3 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת המחשב בחנות 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? לא …
-
- 2 תגובות
- 2.1k צפיות
- 2 followers
-
-
. מה התקציב?3500 ~ ש"ח 2. מטרות המחשב? משחקים חדשים וכבדים, וכמובן OFFICE ו אינטרנט וכו... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? העיצוב חשוב, אבל לא מאוד, השקט יותר חשוב 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? לא צריך מערכת הפעלה, אבל כן הרכבה ו OC מהחנות 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? חשוב, שיהיה שקט מאוד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? כנראה שכן, (אני עדיין לא מאוד מבין בזה) עדיף מהחנות עצמה 11. במפרט למשחקים - …
-
- 30 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום! אני מעוניין לשדרג את המחשב הנוכחי שלי, אשר נבנה ע"פ מפרט שהומלץ לי על ידי חברים הפורום לפני שנתיים +. לאחרונה התחיל להיות מורגש צורך בשדרוג, בעיקר במשחקים חדשים אך באופן כללי הכל מרגיש קצת outdated לאחר שהשתמשתי במחשב חדש של חבר. אני בעיקר משתמש במחשב למשחקים ומדיה. התקציב לא ידוע, אני מעדיף לשדרג את מה שצריך על מנת שיהיה לי "שקט" לפחות לשנתיים, ומטרת השדרוג היא בעיקר בשביל מהירות בהפעלת המערכת הפעלה לאחר אתחול, ו 2-3 משחקים קבועים (כונן SSD?) הרצת משחקים חדשים בהגדרות גבוהות (כרטיס מסך?) וחיבור מסך נוסף (עוד זיכרון?) להלן המפרט הנוכחי: מעבד: Intel Quad Core I5 2500K Quad Core 3.3GHZ 1155 6MB + Scythe Mugen 2 לוח אם: Gigabyte GA-Z68MA-D2H-B3 for …
-
- 15 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש ראיתי את המחשב הזה http://www.notebookclub.co.il/products/notebooks_by_model/zap/in-rd33-8530.htm האם הוא מומלץ ? ואם לא, איזה מחשב נייד מומלץ ? השימושים שלי הם: תכנות (visual studio, sql server) ומשחקים כמו pes או fifa תודה רבה
-
- 4 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום. הזמנתי היום מחשב מאתר האאוטלט של דל (מומלץ אגב): I7 720 8GB DDR3 13333 500GB HDD 7200RPM 15.6" FHD GPU 4650 FHD 1GB עם 3 שנים אחריות בינלאומית יצא 999 דולר אז מה אתם אומרים? שווה? (למי שמתכוון לקנות יש שם דגמים דומים מאוד בסביבות ה1050 דולר כרגע, אבל מנסיון זה לא ישאר שם יותר מיום יומיים)
-
- 10 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
מחליף את המערכת בת 4 שנים שלי, כרטיס מסך יש לי מלפני חצי שנה 1060. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2300 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לרדת לסביבות ה2000 אם אפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, תכני HD Battlefield 1 , FORZA HORIZON 3, GTA 5 - מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב: 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? כרטיס מסך - יש לי 1060, בלי כוננים קשיחים יש לי SSD ובלי ציוד היקפי ומסך 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של …
-
- 6 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
שלום חברים, יש לי נייד של טושיבה: Satellite A100 עם 2GB זיכרון ומעבד Dual Core 2 5600. המחשב מגיע עם כרטיס מסך משולב OnBoard של Intel 945 . עם הכ. מסך הזה אי אפשר לשחק בשום משחק נורמאלי (כגון BattleField) למרות שהמחשב חזק. האם אפשר לשדרג \ להוסיף כרטיס מסך לנייד ? ואם כן, אני אהיה מסוגל לשחק במשחקים הטובים ? בתודה, מירון
-
- 5 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי חברה ברצוני לקנות מחשב חדש בקרוב וזה הוא בערך המפרט שחשבתי עליו מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1140 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 - מחיר: ₪179 לוח אם: Gigabyte GA-Z87-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪581 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪180 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX780 3GB OC WINDFORCE 3 RET AIL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪2385 קשיח למחשב שולחני: …
-
- 16 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
היי, לאחרונה מופיעה לי הודעה ״פנה אל השירות בקשר לסוללה״. מדובר בmacbook air 2012 שהופעל ב29.08.2012 סוללה בת שנתיים וכמה חודשים. אני מתכוון לקנות סוללה בקרוב ככל הנראה בebay אך ממה שאני רואה באתר ifixit יש 2 סוגי סוללה שתואמים: יש מישהו שיצא לו להרכיב במחשב שלו את הסוללה החדשה? או שמדובר בטעות בכתיבה באתר שלהם ? 1. הסוללה הרגילה Model #: A1405 Power Rating: 6700 mAh : https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2011-Mid-2012-Battery/IF188-070-1 2. הסוללה החדשה שמגיעה בדגמי 2013/2014 Model #: A1496 Power Rating: 7150 mAh https://www.ifixit.com/Store/Mac/MacBook-Air-13-Inch-Mid-2013-Early-2014-Battery/IF188-086-1
-
- 3 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
א. כרגע יש לי ATI RADEON 9600 PRO 256MB על AGP, השאלה היא האם להישאר איתו (ואז לקנות לוח AGP מבוסס NFORCE 3), אם לא, השדרוג יהיה כנראה ללוח NFORCE 4 עם GEFORCE 6600GT. השאלה היא, כמה זמן ה AGP צפוי להישאר ? בכמה יותר טוב ה 6600GT מה 9600 PRO ? בכמה אפשר למכור את ה RADEON 9600 PRO (עם DVI ו 256MB) ? והם השדרוג הזה ממש שווה (רשמתי שימוש עיקרי למטה). ב. בכמה אחוזים ההבדלים בביצועים של AMD64 939 3000 ל 3200... האם מבחינת OC אפשר להגיע יחסית לאותם ביצועים (עם קירור אוויר)? ג. נראה לי אני ילך על המארז ANTEC BLACK SONTA, הספק שלו אמור להחזיק מערכת סטנדרטית והוא שקט יחסית לאחרים, נכון ? (או שיש שילוב של מארז/ספק יותר שקט במחיר דומה?) ד. בקרוב יוצאות ליבות חדשות, אך הבנתי שאין …
-
- 27 תגובות
- 2.1k צפיות
-