עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by ew89,

היי חברה ברצוני לקנות מחשב חדש בקרוב וזה הוא בערך המפרט שחשבתי עליו מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Core i5 4670K 3.4Ghz (3.8Ghz Turbo) LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪1140 קירור למעבד: Arctic Cooling Freezer 13 CO כמות: 1 - מחיר: ₪179 לוח אם: Gigabyte GA-Z87-HD3 for 1150 כמות: 1 - מחיר: ₪581 מארז: באנדל - Fractal Design Define R4 + FSP RAIDER 650W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪825 זיכרון: Crucial 4GB DDR3 1600Mhz 1.5V CL11 - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 2 - מחיר: ₪180 כרטיס מסך: Gigabyte Geforce GTX780 3GB OC WINDFORCE 3 RET AIL - בקניית מחשב חדש בלבד כמות: 1 - מחיר: ₪2385 קשיח למחשב שולחני: …

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. ההבדל המשמעותי בין דואל קור לבין קונרו במחשב PC הוא אותו הבדל גם בניידים?

• 17 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום, לאחרונה עלה לי הצורך בביצוע עריכת וידיאו ביתית. אני מנסה לערוך כ- 40 GB של סרטים שצולמו ברזולוציית SD בתוכנת PINNACLE-15. לאחר התייעצות איתכם כאן ואח"כ כאן רכשתי GTX-460 ולא עשיתי המהרה למעבד. בדיעבד מתברר שהשדרוג לא עזר לי הרבה (או בכלל לא), ה- PINNACLE המשיך להיתקע ולעיתים אף "לזרוק" אותי מהפרויקט. מנבירה באינטרנט גיליתי שטעיתי בשדרוג. לפי סדר החשיבות ולצורך עיבוד וידיאו הייתי צריך: 1.מעבד חזק 2.הרבה זיכרון 3.כ.מסך (וחשיבות DX 9/10/11 זניחה ביותר). כיום, המצב הפיננסי קצת דחוק, ולכן אני מנסה להגיע לפשרה בעלות השדרוג, להלן שלוש האפשרויות שחשבתי עליהן: 1. להשאר עם החומרה הקיימת: 1.1.להשקיע זמן בהמהרת המעבד (נגיד ל- 3.5GHZ) 1.2.להתקין מחדש את התוכנות ומערכת ה…

• 19 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. שלום, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד לגלישה, סרטים ומתי שאני מוצא זמן למשחקים, אני לא משחק הרבה אז לא צריך מפרט ממש חזק, מספיק שיריץ את המשחקים (גם לשנתיים שלוש הבאים) על low/medium. לפני כשנתיים וחצי קניתי את הלפטופ lenovo ideapad i50-70, I7 4720hq, 1000+8gb, 16gb ram, gtx 960m 4gb. הוא נחמד אבל אני מאוכזב ממנו חלקית, הזמן הדלקה שלו איטי והעלייה של כל התכונות, כשאני פותח אותו אני צריך לחכות לפחות 5-10 דק' עד שהוא מתחיל לעבוד מהר/בסדר, 3-5 דק' עד שנכנס לשולחן עבודה, ואם אני אלחץ אחרי ששולחן העבודה עולה על סתם תיקייה/דפדפן/כל קובץ אחר יכול לקחת לו דקה עד שלוש עד שהוא פותח אותם, לפעמים גם לא כל כך מהיר בהעברת קבצים. בנוסף המסך לעיתים רחוקות מהבהב/נכבה ו…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. ערב טוב, מחפש מחשב בסיסי להורים שיחליף את הגרוטאה המקרטעת בת ה 10 שיש להם כיום. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח , אפשר לחרוג בעד כ 10% 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה באינטרנט, אופיס, סרטים מדי פעם ואולי איזה משחק בסיסי פה ושם. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) מתלבט אם לקחת את הספק הכח מהמחשב הקיים, Corsair VX450W. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי, כמובן שיהיה בנורמה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by roey1,

שלום , אני מתחיל בקרוב את התואר שלי במדעי המחשב ולכן צריך לקנות מחשב נייד. הרבה אמרו לי מה לחפש אז בעקרון - מחשב בגודל 13-14 , עדיפות למקלדת מלאה אם יש בגדלים האלה , מעבד i5 , חיבור HDMI ושיהיה אפשרות להריץ בו סרטים באיכות 1080P . אין צורך במשחקים. המחשב ייקנה פה בארץ או בתאילנד לשם אני נוסע בקרוב. אשמח לטיפים , המלצות והכוונה. תודה

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. קניתי מחשב חדש, בחנות טובה אך הם לא הצליחו להתמודד עם התצורה הלא שגרתית הזאת. אני מחשב מישהו שנחמד שיש לו סבלנות לזה, תודה

8. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אופיס, אינטרנט, משחק פה ושם, קצת עריכה גרפית, שמיעת מוסיקה * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא יותר מ-3 * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק איזה 3 שעות בממוצע * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? ( ESATA , HDMI וכו) HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? (HDD, SSD , או שילוב - דורש mSata) 750 -500 HDD * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? לא חייב * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא חייב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by gad57,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2700 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100-300 , רק אם יש הצדקה ממשית 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושים כללים(אינטרנט,סרטים,עבודה עם אופיס,מוזיקה,וכד'), גימיינג בינוני+. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. אין משהו ספיציפי, גם לא כ"כ רלוונטי כי כ.מסך לא יוחלף במפרט הנוכחי -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 23" 1650X1050 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוני+ 4. האם יש רכיב שאין צור…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. שלום, אני מעוניין לקנות מחשב PC נייח, שימושים כבדים עיקריים הם גיימינג עריכת וידאו, והקלטת מוזיקה (יש לי כבר כרטיס קול חיצוני אז זה לא קריטי). GPU אני רוצה רק nvidia. מבחינת ציוד היקפי, יש לי כרגע מסך 23 אינץ' 60Hz. אני רוצה לקנות מסך יותר גדול (ואולי יותר מהיר, אבל לא קריטי לי להוציא עוד הרבה כסף רק בשביל fps) ולהשתמש במסך הישן כמסך שני. אין צורך בציוד היקפי נוסף, אלא אם יש איזה מבצע מטורף על עכבר/מקלדת (לא מקלדת מכנית). מינימום 8 גיגה RAM, עדיף 16+. אני מעוניין ב-SSD בשביל מערכת הפעלה וכונן אופטי גדול בשביל תוכן (עבודה עם מוזיקה/וידאו דורשת הרבה מקום). צריך התקנה של ווינדוז 10, לא צריך תוכנות נוספות. מעדיף הרכבה בחנות של ה…

• 9 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. אהלאן חברים, רציתי לבקש את עזרתכם בבניית מפרט חדש בסכום של 6500 ש"ח לגיימינג. תודה מראש לכל המשתתפים והעוזרים בדיון!

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. שלום וברכה, אני סטודנט שנה ד' ואחרונה בעיצוב, ואני מעוניין להחליף את המחשב העגלתי שמשמש אותי. צרכים: עבודה עם תוכנות גרפיקה, גם וקטוריות - פוטושופ, פריהנד, אילוסטדייטור, אינדיזיין, פלאש ריבוי משימות - לרוב פתוחות אצלי כמה וכמה תוכנות במקביל צפייה בסרטי HD, כולל 1080P עבודה כללית מהירה, שקט סביר אם כי לא קריטי אני די בטוח שאני מעוניין במעבד QUAD, לפחות 4GB זיכרון ומערך כונני RAID של 250X2. אשמח לשמוע את המלצותיכם בעניין, וכן המלצה על כרטיס מסך לצרכים שלי. עריכה: שכחתי להזכיר, אני צריך מארז עם כמה שיותר USB, או להוסיף כרטיסי USB. לפחות 8 או 10 כניסות. עדיפות לנגישות גבוהה, מקדימה. אגב, קראתי מאמר שהגרסה הבאה של CS של אדובי תנצל גם את הכרטיס הגרפי למהירות העיבוד, מה שכיום ל…

• 35 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6-7K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לאדריכלות נוף - תוכנות אוטוקאד , סקצאפ , פוטושופ , ויריי 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) SSD חייב להיות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב אבל לא במחיר איכות ועבודה 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by psyco,

שלום לכולם, לפני קנייה רוצה לשמוע דעות אם טוב ומה לשפר\להחליף אם צריך. המפרט מיועד לאופיס משחקים ועיצוב גרפי (בעיקר PS CS)... ציוד היקפי נדרש: מסך "19 LCD עם DVI. המערכת תעבור OC לא קיצוני... כ.מסך ישודרג בעתיד (D3D10), עוד סטיק 1GB זיכרון וקירור למעבד NINJA PLUS... עדיפות לקנייה מחנות אחת מאזור המרכז וללא הרכבה במעבדה... 31075 לוח אם Asus P5B Deluxe מחיר לפריט - 1,190.00 ¤ 1,190.00 ¤ IE6300 מעבד Intel Core 2 Duo E6300 Box מחיר לפריט - 1,095.00 ¤ 1,095.00 ¤ T667UA1GC זכרון למחשב SUPER TALENT 1G 667MHZ מחיר לפריט - 550.00 ¤ 550.00 ¤ 250ks דיסק קשיח Westren Digital WD2500KS מחיר לפריט - 425.00 ¤ 425.00 ¤ LV155 כרטיס מסך Leadtek WinFast PX7600GT TDH 256M מ…

• 28 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. היי, המחשב הראשון הוא לחברה שלי, שהוא עד 2500, היא צריכה אותו למטרות עבודות במהלך התואר ובין היתר למדיה, כי היא צופה הרבה בסדרות. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 (מעל עד 3000 זה חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בעיקר כמו וורד, PDF ועוד דברים שהיא צריכה במהלך התואר ובין היתר אפשרות לצפייה בסדרות 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אני מתאר לעצמי שמערכת הפעלה יש בכל מחשב נייד 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. אני אשמח אם מישהו יעזור לי להחליט מה הדגם המועדף: 1. מחשב נייד ''15.6 מעבד Core™ i3 כ.מסך NVIDIA® דגם : HP Pavilion dv6-2120ej http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7733555 או 2. מחשב נייד ''15.6 HD LED מעבד Core i3-330M כ.מסך ATI דגם: TOSHIBA L505-13E http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7734967 או 3. מחשב נייד ''15.6 HD LED מעבד Core i3 כ.מסך nVIDIA דגם: SAMSUNG R580 http://www.p1000.co.il/Sales/SaleDetails.aspx?AuId=7735416 לכל השלושה מעבד I3, זכרון 4 ג'יגה, 500 ג'יגה דיסק קשיח ובאותו מחיר. תודה ושבת שלום!

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=335_1267_2518&products_id=25150 מה דעתכם? טוב? לא טוב? מה טוב או מה לא טוב? תודה!

• 38 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. בהמשך לשרשור שפתחתי פה - http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=530838.0 מצורף המפרט הסופי שאני רוצה להזמין (אלא אם יהיו הערות נוספות) עבר לא מעט זמן מאז השרשור המקורי וחלק מהחלקים כבר לא זמינם אבל נראה לי שבחרתי חלקים חליפים טובים יותר שעכשיו אפילו יצאו מעט יותר זולים. אני מצרף פה שוב את השאלון שודכן מעט מאז השרשור המקורי - 1. מה התקציב המקסימאלי? 7,000 ש"ח (ניתן לחרוג מעט אבל נראה לי שזה מספיק. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות \ עריכת וידאו \ הרצה של לפחות שתי מכונות וירטואליות בו זמנית, משמש לפרנסה *השימוש העיקרי הוא פיתוח לווב והמכונה תריץ כנראה שלוש מכונות ווירטואליות שיצטרכו לעבוד במהירות סבירה 3. האם יש …

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. שלום, הזמנתי את המיפרט הזה לחברה שלי (סטודנטית) אני אולי קצת ישחק במחשב אז לקחתי כרטיס מסך חלש כי אני לא צריך יותר מזה...מקסימום נשדרג http://www.fastup.co.il/images/15765942.jpg מה אתם אומרים על המיפרט? דרך אגב איך המסך של המחשב? (אין צורך ביותר יקר מזה ובמיוחד ב DELL...) בלתי אפשרי לעשות שינוים.. תודה 1. מה התקציב המקסימאלי? [glow=red,2,300]3000 ש"ח.[/glow] א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? [glow=red,2,300]לנסות לחסוך.[/glow] ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? [glow=red,2,300]לא ניתן לחרוג.[/glow] 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? [glow=red,2,300] קצת מהכול,אולי קצת משחקים בשביל להעבי…

20. טוב.. אני רוצה לקנות שני מחשבים. אחד לי ואחד לאח שלי. המחשב של אח שלי צריך להיות מיועד למשחקים בעיקר (קלים וכבדים). והמחשב שלי גם למשחקים (קלים וכבדים) אך שיהיה טוב ונוח לעיצוב גרפי ולצפייה בסרטים, שיהיה מתאים להורדות רבות. שיהיה שקט כמובן. ושיראה טוב - שהמארז יהיה יפה. אני לא כל כך מבין בחלקים למחשב, כי אני גם לא כל כך מתעניין בזה. התקציב הוא גבוה מאד כך שהחלקים שתציעו למחשבים יכולים להיות יקרים. אז ככה... המפרט שנראה לי הוא זה שמפורסם באגף הזה של המפרטים : http://hwzone.co.il/specslist/?type=view&specsID=10 עכשיו אני רוצה לדעת מה אתם מציעים לשנות או להחליף או להוסיף למחשב שלי ומה יתאים למחשב של אח שלי. אם הבנתם פחות או יותר מה אני מנסה להגיד תעזרו לי בבקשה כי אני קצ…

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. שלום רב לכולם, אחי רוצה לרכוש מחשב חדש ללא מסך,רמקולים,עכברמקלדת רק מארז שיתאים לאוברקלוקינג ומשחקים עד 3000ש"ח עדיפות לחנויות פנדה \ סקאי פיסי \ פוקס פיסי המפרט השני אמור להיות לחברה שלי החנות אמורה להיות בראשון לציון,עד 1500ש"ח,כאמור ללא מסך ,רמקולים,עכברמקלדת שיתאים לעבודה ומשחקים קלים

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. שלום :ם אני מתכנן השבוע לקנות מפרט שכולל מסך LCD, שיהיה שקט והכי חשוב חיית משחקים התקציב הוא עד 7K- זה כולל המסך. מה שחשבתי עליו עד עכשיו זה משהו כמו: e6300 לוח אם- אין לי ממש מושג, אני רק מחפש אחד בלי בעיות, אתם יודעים שאחרי חודשיים לא יתחיל לעשות ריסטים.. 2g ram 8800gts 320mb מארז שיבוא עם ספק כדי לחסוך עלויות, משהו כמו הסונטה 2 שבא עם ספק 450W(רק חבל שאין בו חלון שקוף :\) ומסך חשבתי על L1952TQ 19' מksp..ראיתי שיש לו 1:1600, זה נראה לי ממש הרבה יחסית לlcd לא(ב1470)? אבל אלו רק דברים שאני חשבתי עליהם, אני סומך עליכם אם צריך משהו שונה. מה שגם אמרתי וזה חשוב- מאוד חשוב שהוא יהיה שקט ושלפחות תהיה לו סירקולציית אוויר נורמאלית, והוא לא ישאר 24/7, אבל המאוורר של הa…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. שלום לחברי הפורום, לפניי שנתיים קניתי לאשתי לפטופ בהרבה מאוד כסף, ולצערי מהיום הראשון כמעט הוא עובד ממש גרוע, עשינו פרמוט וכל מיני שדרוגים, אבל שום דבר לא עוזר. כ 90% מעבודתה הוא על פוטושופ, והבעיה היא בעיקר בטעינה של קבצים, שהות ארוכה מאוד בין פעולה לפעולה, ועוד בעיות דומות שפשוט הופכים את העבודה שלה לבלתי אפשרית. המטרה שלי לקנות מחשב מאוד חזק שיריץ את פוטושופ החדש כמו כלום, ולא אכפת לי לשלם על זה... אלו נתוני המחשב שלה היום (שוב לא מספיק!) : Processor: i7-3630QM CPU@ 2.40GHz RAM : 8 GB אין לי מושג מה הכרטיס הגרפי, ואני יודע שאין לה כונן SSD אני אשמח אם תוכלו להמליץ לי על דגמים ספציפיים של מחשבים אותם ניתן…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by barakbar99,

שלום אנשים, השמח למפרט למחשב נייח ותודה על העזרה. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? רוצה בעיקר להשתמש בתכנות VISUAL STUDIO,SSMS ,לעלות מערכות הפעלה VMware Player , משחקים , סרטים אולי אני ירצה להזיז את המחשב לטלוויזיה HDMI 52 אינץ' ברגע שאני מעביר לטלוויזיה אני יחבר שני שלטים XBOX. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ללימודים בעיקר תדיר, עד כבד ב) במידה והמחשב…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. דגם מחשב: Intel מעבדי אינטל: Core i5 2320 3.0Ghz s1155 6MB, GPU Core, Tray http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=14619 מאווררים וגופי קירור: מאוררים למעבדים Arctic Freezer 13 Pro http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12519 לוחות אם למעבדי אינטל: ASUS P8H67-M PRO B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H67, DDR3 1333, 2xPCI-E, HDMI, DVI http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=12211 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 זכרונות: DDR3 1333Mhz 2GB Kingston http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=8516 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB Sata III WD20EARX http://www.ksp.co.il/hmain.php?uin=13400 דיסקים קשיחים: Western Digital Caviar G…

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים