עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. היי מקודם פתחתי שרשור בפורום הלא נכון... אני פונה לפורום כי קיבלתי יותר מדי תשובות סותרות לאחרונה, מקווה שמישהו יוכל להסביר לי את העניין אחת ולתמיד. לפני 3 ימים רכשתי מחשב נייד חדש מסוג DELL 1558. (המחשב נקנה ישירות מדל) לצערי ברגע שחיברתי את המחשב לספק הכוח, הספק קיצר את עצמו ומת. מוזר אה?? בכל מקרה דל החליפו לי אותו בספק חדש שעובד. השאלה שלי היא כזו: בשביל לבדוק שהתקלה אכן הייתה בספק נאלצתי להדליק את המחשב החדש לחצי שעה בערך, לפי בקשתו של טכנאי דל שהיה איתי על הקו, בתוך האריזה של המחשב כתוב לא להפעיל את המחשב בפעם הראשונה ללא הספק ולהטעין קודם את הבטרייה למשך 12 שעות, אולם כששאלתי את טכנאי דל על זה - הוא אמר לי דווקא להיפך: להשאיר את המחשב דלוק עד שהבטרייה מתרוקנת ל2% ו…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. אהלן חברה, אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב חזק לגרפקאי ללא הגבלת תקציב. משתמש בעיקר בAdobe. זה המפרט שאני בניתי בינתיים: דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i7 6800K 3.4Ghz 15MB L3 Cache s2011-3 - Box 1 מאוורר למעבד: קירור נוזלי Corsair Hydro H115i Extreme Performance 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus SABERTOOTH X99 LGA2011-3, Intel X99, DDR4, 3xPCI-E 1 זכרונות: זיכרון למחשב G.Skill Value 4x8GB DDR4 2400Mhz CL15 Kit 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GTX 1070 DUAL 8GB OC GDDR5 DVI 2xHDMI 2xDP PCI-E 1 דיסקים קשיחים: כונן קשיח Western Digital Caviar Black WD4003FZEX …

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום לכל המקצוענים. אומנם אני טכנאי מחשבים אבל ביחס לידע ולמידע המשתולל כאן אני דיי פלקאט. אז בשעה טובה החלטתי לשדרג את הפנטיום 3 שלי ומסך ה-CRT 17 השרוט במשהו טוב יותר( קצת יותר!) כשהתקציב הוא רק 10,000 ש"ח ובזה אמור להיות כלול מסך LCD אז אני מניח שהמפרט לא יהיה הטוב ביותר אבל סומך עליכם בלב שלם שתמצאו לי את הטוב ביותר ביחס לעלות. דרוש לי מסך שיהיה טוב לעריכה גרפית ולזמן ממושך מול המסך (19" 17", לא יודע אם משנה) מעבד וכרטיס מסך שיתאים גם לגרפיקה ובעיקר לעריכת ווידאו לא מקצועי. חשוב שהלוח יהיה ברמה שתאפשר שידרוגים עתידיים ומאחר והמחשב יימצא בסלון אז גם שלא ירעיש במיוחד. אין צורך לכלול בהצעה צורב DVD ו-CD-ROM ,פלופי, כרטיס קול,רמקולים,מע"ה, ונילווים אחרים. תודה רבה מראש

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. פעם ראשונה בפורום - אשמח לעזרתכם. בקצרה - אני מחפש מחשב למטרת פיתוח תוכנה, בדגש על הרצה של כמה VMים במקביל. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא חובה לנצל הכל. ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? ניתן לחרוג בכמה מאות שקלים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים העיקריים במחשב: - פיתוח תוכנה; visual studio, eclipse, אמולטורים לאנדרואיד וכו' - הרצה של מכונות וירטואליות (עם VMware) - בד"כ עד 2 מכונות במקביל א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). vmware, visual studio, eclipse ב) במידה והמחשב…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?4000 ניתן לחרוג מעט 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות והרצת מכונות וירטואליות, פוטושופ, אילוסטרטור. גיימינג יהיה נחמד אבל בעדיפות אחרונה 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) אין צורך בSSD 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 8/10 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי …

6. שלום אחרי תקופה ארוכה של בירורים ועם כל המצב הקשה בשוק הכרטיסים הגרפיים, החלטתי ללכת על DX10 מסוג 8600GT, החלטה זו נבעה בעיקר מהמחיר הגבוה מאוד בשוק של ה 8800 (Nvidia מנצלת את זה שהיא בלעדית) ומחיר גבוה לספק שיעלה טוב את הכרטיס (30A) אשמח לתגובות על המפרט הבא: כרטיס מסך : GIGABYTE PCI-EX GeForce 8600GT 256MB GDDR3 128 BIT TV/O DVI - DX10 - RETAIL ¤ 810 מעבד : INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤ 1295 זיכרון : CORSAIR DUAL CHANNEL 2048MB DDR2 800 (1024X2) DUAL XMS CL 4-4-4-12 - TWIN2X2048-6400C4 ¤ 1548 לוח אם : ASUS P5WDG2 WS PRO ¤ 1498 דיסק קשיח : SEAGATE BARRACUDA 320GB 16MB 7200 RPM SATA2 - NCQ - ST3320620AS ¤ 527 סה"כ כל המוצרים …

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. :hi: אז ככה לאחר שפתחתי כבר נושא ועדין זה לא היה הכל סגור עכשיו זה בטוח יש לי תקציב של 7,000 ואני מחפש מחשב חזק, אני בעיקרון מחפש מחשב שיעבוד מהר ושאני יוכל לעשות איתו את העבודות שאני צריך כמו פוטושופ, הורדות, ולמשחקים. *אני לא צריך מסך בנתיים!! אבל אם יש LCD, CRT במחיר שיכנס אז בכיף. *מינימום 2GB זיכרון. *חשוב שיהיה מספיק מקום בHD. *אין צורך במקלדת או עכבר. *ומה זה בלו טוס (אני יודע שיש כזה בפלאפון אבל למה למחשב)? *ואני גם מחשב מארז טוב, שקוף, בנתיים אני לא מתכוון לעשות OC אולי רק מודינג אבל OC לא צריך, אין צורך במאוורים של 120 בעתיד אם אני ירצה אני כבר יקנה אבל בנתיים להשאיר את זה פשוט. תודה לעוזרים *שחכתי גם לשאול, אני לא ממש יודע איפה לקנות לפי מה שאני רואה…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. שלום יש לי התייעצות, אני הייתי אמור לקנות מחשב יד שנייה מבוסס לוח אם z170 ומעבד 6700k כרטיס מסך 980 ti ספק מודולרי טוב של חברה גנרית highpower 750s 80 bronze זיכרונות קינגסטון 16 גיג'ה 2400 ddr4 קירור artic freezer 11 pro מארז antec g505 במחיר מעולה (הכל לא עבר אוברקלוק). את המחשב הייתי אמור לרכוש מאדם אותו אני לא מכיר אבל עושה רושם של בחור אמין וגם קיבלתי המלצה עליו מבחור אמין אחר בנוסף הבחור מוכן לחתום על זיכרון דברים והיה מוכן שאבוא להריץ על המחשב איזה בדיקות שבא לי. המחשב בן חצי שנה (ראיתי את הקבלה) יש קבלות ויש אחריות ראיתי (אפילו ביררתי עם החנות האם האחריות עוברת אלי במידה ואני רוכש את המחשב למרות שהקבלה על שם המוכר). הגעתי לבית המוכר. המחשב דנדש הוא שומר עליו בקנ…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by Vega,

איפה אני יכול למצוא אחד כזה? אני צריך אותו בעיקר לאופיס וכו'

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. אהלן, אני מחפש לקנות MacBook Pro עם מסך 13 אינץ' , רציתי לדעת מהיכן הכי זול לקנות כזה באילת? ומה טווח המחירים פחות או יותר. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  11. Started by morann,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5K ניתן לעלות אם יש הכרח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לפי הצורך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו בפרמייר ואפטר אפקטס א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פרמייר, אפטר אפקטס, פוטושופ - פרנסה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. כן 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא - אם התקציב נמוך מדי לכלול גם מסך, ניתן להמליץ ע…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by AviIz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3000, אם כדאי ניתן לחרוג (אם לדוגמא תהיה בעיה עם המשחקים להלן, או עם משחקים אחרים בשביל הבן בשנתיים הבאות), עדיף שלא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מצגות וסיכומי קורסים באוניברסיטה ומשחקים, כיום הבן (גיל 11) משחק ורוצה: fifa20, מיינקראפט, nba2k, citiesSkylines. גם שימוש בהרבה חלונות במקביל, בפרט הרבה tabs (לשוניות) אינטרנט. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב …

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. שחקתי במשחק דרך סטים,וכשאני משחק ללא חשמל הFPS שאני מקבל הוא מתחת ל20 FPS והתמונה ממש מקרטעת . וגם המשחק נטען לאט יותר וכו' כל זה היה על מצב חסכון. כשאני על מצב ביצועים גבוהים אבל על סוללה , הFPS שקבלתי הוא אותו FPS שקבלתי במצב חסכון בסוללה. רק שאני על חשמל אני מקבל סביבות ה40-50 FPS במשחק . האם הגיוני שהביצועים במצב ביצועים גבוהים (על סוללה) היו פחות טובים במעל לחצי מביצועים גבוהים על חשמל ? והאם הגיוני שהביצועים של ביצועים גבוהים ומצב חסכון היו זהים? תודה.

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by microsleep,

חוזרת ללמוד באוקטובר, מתלבטת לגבי מחשב נייד. עד היום השתמשתי במחשב נהדר של אסוס ששרד כמו גיבור ארבע שנים של שימוש אינטנסיבי (חוץ מהסוללה שלו שהתחילה למצות את עצמה). נראה לי שהפעם הדרישות שלי שונות. אני מחפשת מחשב קטן, ככל הנראה 13.3. קל משקל, בעל סוללה חזקה ושיהיה מספיק חזק כדי להריץ עליו חלונות + לינוקס בVM. טווח המחיר הוא במסגרת השפוי. אני יכולה להביא את המחשב מארצות הברית, כך שנראה לי שהוצאה בסביבות ה-1000 דולר נשמעת לי סבירה, אבל אני מוכנה להשקיע קצת מעבר לזה לטובת משהו שעומד בדרישות. עבור מחשב חלומותי אני מוכנה להשקיע גם עוד 400$ בינתיים אני הולכת לאיבוד בין כל האפשרויות. המלצות לסדרות ספציפיות? האם מה שאני מחפשת בכלל ריאלי? *מטרות המחשב? כמו שפירטתי, הוא צריך להח…

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by D-M-X,

אני צריך מפרט למשתמש פשוט... לא משהו מפוצץ... עד 4000 שקל רצוי כמה שיותר פחות כרטיס קול שיהיה מובנה בלוח כרטיס מסך לא מובנה בלי עכבר בלי מקלדת בלי צורב עם מסך תודה לעוזרים

• 30 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by whylikethis,

שלום לכולם אני חייב להתחיל בזה שהסתכלתי במפרטים שאתם מציעים ואפילו הדפסתי את המדריך השלם להרכבת מפרט למחשב (את כל ה15 עמודים#@$) אבל בכל זאת אני לא מרגיש שלם עם זה אז רציתי להגיד כאן בדיוק מה שאני מחפש ואולי תוכלו לעזור לי אני מחפש מחשב נייח שיתחבר לטלוויזיה המטרה העיקרית שלו היא צפייה בסרטים בHD בנוסף ארצה לגלוש באינטרנט ולהוריד סרטים.. לא יותר מזה.. אני רוצה שהוא יהיה שקט יחסית, חשבתי להתחיל עם טרה ואחרי זה לקנות עוד כמה שצריך (וכנראה שצריך הרבה) ושהוא יעבוד יחסית חלק.. (המארז לא חשוב לי מבחינת עיצובים או משהו, לא משחק במשחקים, לא עורך כל מיני דברים) בנוסף מקלדת ועכבר אלחוטיים..ללכת על הכי זול או שיש משהו ממומלץ שכדי לקנות? מרחק צפייה של 4.5 מטר אם זה חשוב א…

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. שלום כתבתי כאן לפני כשבועיים הודעה, שדעכה מאז, ומכיוון שאני יודע שאתם לא אוהבים להקפיץ הודעות ישנות, ומכיוון שעדכנתי קצת את המפרט שהצעתי אז, אני מעלה את הדיון מחדש (מקווה שאני לא עובר על חוקי הפורום). 1. מה התקציב המקסימלי? כ-3000ש"ח (אפשר לחרוג קצת). 2. שימושים צפויים: עבודה משרדית, תכני HD, משחקים קלים, עריכת תמונות קלות, עריכת וידאו ביתי. 3. אין צורך בציוד היקפי (יש כרגע מסך 19" שבעתיד ישודרג ל-22" או 24"). 4. כונן דיסקטים, מן הסתם, אפשר להמנע. 5. צריך מפרט מלא. 6. השקט חשוב, לא קריטי. אני מעריך 7. 7. לא מתוכנן אוברקלוק. 8. אין צורך במערכת הפעלה. 9. אזור פ"ת או ראשון. 10. אני צריך WiFi, אבל אם אין OnBoard, אני אעביר את הכרטיס מהמחשב הישן. 11. בזמן הקרוב לא מתוכנן שדרוג…

18. שלום, שוקל מספר דגמים עבור סטודנטית להנדסת תעשיה וניהול (יש עבודה מעבר לאופיס), מצורף השאלון + מספר דגמים ושאלות שלא ברורות לי * מטרות המחשב? סטודנטית להנדסה * גודל המסך? 14 או דומה, ליותר גדול יחובר מסך חיצוני בחדר * רזולוציית המסך? כמה שיותר, לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? נמוך, סוחבים מעיר לבית ולמעונות וכו... * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ודאי, כמה שיותר אך לא קריטי כי לא כותבת בשיעורים * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? למה לא? * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? שאלה מעולה, SSD או רגיל, ראו דיון למטה * כונן אופטי? לא נראה לי שחייבים היום * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? ממש לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים באתר הל…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by haima23,

שלום רב! * מטרות המחשב? בעיקר גלישה באינטרנט ואופיס, אך חשוב לי שיוכל להריץ משחקים בסגנון FIFA ומעלה בצורה הטובה ביותר ביחס לתקציב. * גודל המסך? אני ממש מעדיף 14" * רזולוציית המסך? העדפה ל FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? נחמד שיהיה מקלדת מוארת, אין דרישות מעבר לזה * משקל רצוי? כמה שיותר קל, אבל לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות 5 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI מספיק * Bluetooth? לא נחוץ * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? בין 250GB ל500GB, אני הבנתי שכדאי שיהיה בשילוב של SSHD להרצה של המערכת. * כונן אופטי? עדיף * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא נחוץ * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? בינלאומית * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אפשר ג…

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by carz12345,

היי לכולם. אני רוצה לעזור לאחיינים שלי למצוא מחשב למשחקים(כמו פורטנייט,NEED FOR SPEED,BF1) זול,בסביבות ה2500, בלי מסך או ציוד היקפי אחר. יש אפשרות לחריגה של 500 שקלים. יש עדיפות למערכות מחשב מורכבות מראש. יש חיה כזאת במחיר כזה? תודה לעונים:)

21. Started by nati814,

מצד אחד למחשב הראשון המעבד יותר טוב. מצד שני למחשב השני הכ.מסך הרבה יותר טוב.. אומנם אני יודע ששניהם לא מחשבים ענקים..אבל זה התקציב שיש לי.. מה יותר טוב משניהם? הראשון: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=6505&CatCode=315 השני: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=5688&CatCode=315 תודה רבה

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. הי, אני מעוניין למחשב שיריץ לי את GTA 5 החדש שיוצא על 4K ( אם זה אפשרי כי ראיתי שציינו בשלא קיים כיום מעבד שיודע לטפל ב 4K כמו שצריך) . אני מעוניין לקנות גם מסך 4K אם כמובן היה ניתן לעבוד ברזולוציה הזאת מבחינת עיבוד ? מוכן להתגמש לגבי המחיר אם יש משהו שמשפר משמעותי . תודה רבה לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. טוב, רובכם מן הסתם לא זוכרים, אבל לפני כחודש וחצי פתחתי תרד די דומה, ובו הרכבתי מפרט די דומה, והתכוונתי גם לקנות אותו, אבל בדיוק כמה ימים אחרי שברתי ת'יד וכל זה נדחה, אז הנה המפרט הנוכחי שברצוני לקנות אחרי ה -10 בנובמבר (יש ירידת מחירים של מעבדי אינטל) : CPU : Intel Pentium IV 1.8GHz 512K Socket 478 CPU BOX - [894 NIS] Cooler : Thermaltake Volcano 7 Plus CPU Cooler for AMD / Intel P4-478 !!! - [119 NIS] Motherboard : Gigabyte GA-8SG667 SIS 648 (533Mhz,AGP x 8,5.1 Sound,ATA133,USB 2.0) - [520 NIS] Memory : DDR-RAM 256MB 3200 WinBond Memory - [531 NIS] Hard Disc : Maxtor 60GB 7200 rpm ATA133 HDD - [587 NIS] Floppy : - [56 NIS] CD/DVD-RW : Lite-On 40x12x48 Bulk CDR…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. שלום, אני צריך מפרט לאחי הקטן והגדול ככה שזה צריך להיות מחשב שמפעיל את GTA4, FIFA, NFS, FARCRY2 על ההגדרות הכי גבוהות ברזולוציה 1920x1200 בעיקרון מתוכן OC אבל לא משהו מטורף משהו סביר מעבד שיהיה מרובע ליבות ומארז עם חלון בצד יש אפרות לחרוג מהתקיב עד 6000 עדיף שלא תודה

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. Started by kan,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5-6 אלף א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6 אלף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים + אינטרנט וכו' א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FULL HD עם מסך ישן שיש לי -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? מעדיף גבוהות …

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים