עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום 1. מה התקציב המקסימלי?2400-2500 בלי לחרוג 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים,אולי סרטים HD יש לי מסך 19 רחב, נראה לי רזולוציה 1440-900? 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)?אני לא צריך צורב 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)?4 לא ממש חשוב אבל שלא יהיה רועש בהגזמה. 7. האם מתוכנן אוברקלוק לא. 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? ללא מערכת הפעלה. כולל הרכבת מחשב בחנות 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? בבקשה רק מKSP פתח-תקווה 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/ESATA?לא תודה מר…

• 0 תגובות
    • 592 צפיות
  2. שלום 1. מה התקציב המקסימלי?2500 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? משחקים(כל אוף דיוטי החדש,GTA החדש וכאלה),אולי סרטי HD ג) במידה והמחשב למשחקים, רשמו מה הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) שיש למסך שלכם. יש לי מסך 19 רחב,נראה רזולוציה 1440-900? 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך לא 4. האם יש רכיב שאותו אתם לא צריכים במחשב (לדוגמא כונן דיסקטים,צורב ועוד)? לא צריך צורב 6. מ1 עד 10- עד כמה השקט חשוב (10=השקט קריטי)? 4-5 לא ממש חשוב אבל שלא יהיה רועש מידי 7. האם מתוכנן אוברקלוק? לא 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן ציינו איזו אתם מעדיפים) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה,וכולל הרכבת מחשב בחנות 9. מאיזו חנות אתם מעדיפים לרכוש את המחשב? בבקשה רק! מ KSP פתח-…

• 20 תגובות
    • 1.8k צפיות
  3. 1. מה התקציב? 5K לא יודע אם מזומן או לא 2. מטרות המחשב? משחקים 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לא צריך כלום, רק קופסא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? לא, צריך הכל 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? לא 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? לא כל כך אכפת לי מעיצוב (אני לא אשלם על עיצוב יותר מכמה עשרות שקלים, צריך שיהיה שקט אבל לא חייב משהו מיוחד, פשוט שלא יהיה רועש) 7. האם אתם צריכים מערכת הפעלה חוקית, הרכבת מחשב במעבדה או התקנת מערכת הפעלה במעבדה? הרכבה והתקנת VISTA 8. האם יש צרכים מיוחדים כלשהם? לא 9. האם חשוב שקט? עד כמה? לא במיוחד 10. האם מתוכנן OC? אם כן - עד כמה (בינוני/משמעותי/אקסטרים)? לא מתוכנן, אולי בינוני בעתיד 11. במפרט למשחקים - באיל…

• 5 תגובות
    • 704 צפיות
  4. 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 7000 ש"ח באשראי 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט, משחקים כבדים, צפייה בסרטים-קולנוע ביתי 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.מסך -SAMSUNG 2443BW ,מקלדת ועכבר רצוי אלחוטי לא חובה, רמקולים 5.1, כרטיס טלויזיה -חיבור אנלוגי 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי יש לי צורב DVD אבל טיפה ישן עם חיבור IDE השאלה אם שווה להשתמש בו או להחליף לחיבור SATA 5…

• 9 תגובות
    • 793 צפיות
  5. אז ככה אני צריך המלצה למפרט מחשב למשחקים, בלי שום מודינג או OC, לא צריך איזה מארז מיוחד ויקר... אני חשבתי על משהו כזה: INTEL P4 2A GHZ - 478PIN 0.13 512k Cache GIGABYTE GA-8PE667 Kingstone 256MB DDR333 אבל כמובן צריך להשלים חלקים: כרטיס מסך אני צריך משהו ממוצע לא יותר מדי... מארז כמו שאמרתי לא משהו מיוחד... הרד דיסק נחמד... לא צריך שום כרטיס קול, מה שיש על הלוח מספיק... ושיהיה במחיר לא ממש גבוה, אלא משהו בינוני- אהה ועוד משהו אני צריך גם המלצה למסך שטוח 17-19 אינץ', בנפרד..

• 20 תגובות
    • 2.9k צפיות
  6. שלום לכולם, צריך המלצה לידידה למחשב שישמש לאינטרנט, אופיס ועריכה גרפית (לרוב פוטושופ). ללא מסך. כולל ציוד היקפי. חשבתי על מחשב מבוסס על AMD Phenom 2 X4 וזיכרון 4GB, לוח אם עם כרטיס מסך מובנה. הצעה מ- RSM בבקשה... תודה.

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  7. שלום, אני צריך המלצה למפרט בתקציב של 2500 ש"ח לצרכי אינטרנט ואופיס בלבד, מורכס בMicro ATX אבל מהסוג הקטן יותר כמו Antec Aria... המפרט לא צריך לכלול מקלדת, עכבר או רמקולים ולא צריך לכלול הארד-דיסק.... עדיף שיהיה מחשב שיוכל לעבוד טוב עם הווינדוס ויסטה אבל לא חובה... תודה רבה מראש, ניר.

• 8 תגובות
    • 680 צפיות
  8. בנוסף אם מישהו יכול להביא לי בבקשה שם של חנות אמינה וטובה במרכז (עדיפות לר"ג והסביבה) אני אשמח. אודה לכם מאוד מאוד אם תעזרו לי, עומר.

• 3 תגובות
    • 697 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך אז כן אבל אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית ו שימוש מקיף.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). כל תוכנות אדובי למיניהן.. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Gta -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך סטנדרטי 23 אינץ -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: …

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך?לנצל את כל התקציב. במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? וירטואליזציה של כ7 מערכות הפעלה + תכני HD א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, כל אלו אך ללא רמקולים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? אין צורך בכונן דיסקטים 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישת…

11. קניתי מסך חדש לסלון (samsung 51" D550) ואני רוצה לחבר אותו למחשב לשם הרצת סרטי FULLHD ו3D. אני ישתמש בתוכנת XBMC לשם הרצת הסרטים ולכן אצטרך מעבד חזק (i3) וזכרון גדול (4GB). לשם הרצת הסרטים אצטרך כרטיס מסך חיצוני שיוכל להריץ סרטי FULLHD 3D מלאים ברוחב פס גבוהה (דיסק בלוריי מלא שוקל כ-45 ג'יגה) ותמיכה ב HDMI 1.4. מבחינת הכרטיס קול אני חושב שהכרטיס קול מובנה בנתיים יעשה את העבודה. כונן קשיח של 2TB לפחות. ארצה שהמחשב יהיה כמה שיותר שקט (כמובן במסגרת התקציב) ושיהיה לו מארז קטן ככל האפשר. אין צורך בציוד היקפי ומערכת הפעלה. אפשר לשחק עם התקציב עד 100 שקל (2600 סה"כ) ראיתי שיש עוד שרשורים למפרטי מחשב מדיה סנטר אך ארצה שייבנו לי מחשב שמותאם לצרכים שלי. תודה רבה !

• 7 תגובות
    • 811 צפיות
  12. אני צריך המלצה למפרט למחשב לשימוש ביתי מגוון (גלישה-אופיס-משחקים ברמה(cod4 לדוגמה) התקציב הוא 2500 שקל ללא שום ציוד היקפי, וגם ללא כונן דיסקים. הכוונה היא ליצור מערכת ביחס של עלות-תועלת-אמינות מקסימלים. אם חריגה תשדרג את המערכת בצורה ששווה את החריגה אז אין שום בעיה עם זה. המחשב אמור להיות בשימוש יומיומי די אינטנסיבי אך המארז לא צריך להיות שקט במיוחד או מעוצב במיוחד, העיקר שיהיה לו USB קדמי ואולי גם חיבור אוזניות וזהו. על הסעיף הזה ניתן לחסוך בסבבה. לא מתוכנן OC או שדרוג עתידי ולא צריך לקנות תוכנות עם המחשב. הוא יהיה מחובר למסך 22 אינצ' שעדיין לא נקנה. חשוב לי שלמרות התקציב המוגבל המחשב יהיה מסוגל להריץ את המשחקים החדשים בהגדרות סבירות. אני מתכ…

• 0 תגובות
    • 481 צפיות
  13. 1. מה התקציב המקסימלי? התקציב הוא 2000 שקל אך אם יש צרוך ממשי מסוגל להימתח ל 2500 שקל 2. מה הם מטרות/שימושי המחשב? לדוגמא עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכות, גרפיקה ועוד, ובנוסף: המחשב הוא לשימוש כללי בעיקר לאינטרנט ולצפייה של סרטים אך קיימת האפשרות למשחקים בעתיד. 3. האם יש צורך בציוד היקפי לדוגמא מסך (אם כן ציינו גודל מועדף), רמקולים, מקלדת ועכבר ועוד. לא לא צריך ציוד הקפי למחשב. עדיף שהפרט יבנה מ SKYPC עקב ניסיון טוב עם החנות.

• 2 תגובות
    • 538 צפיות
  14. Started by TipX-Bomb,

אהלן! סבתא שלי (כן כן אני יודע שזה נשמע מוזר ) מתכננת לקנות מחשב. השימושים שלה הם צריבת מוזיקה, שליחת אימיילים, וגלישה כללית באינטרנט. התקציב נע בין 3000 ל-4000 ש"ח. בלי חריגה. המפרט צריך לכלול: - מסך. -מקלדת, רמקולים, ללא עכבר. -צורב. -מעבד AXP2500. למה? כי אני מתכנן לקחת אותו לעצמי ולתת לה את ה-AXP2000 שלי. -מודם 56 + כרטיס רשת. -שאר המחשב. בתודה לכל העוזרים! :-*

• 9 תגובות
    • 1.2k צפיות
  15. אהלן. אני צריך המלצה למחשב + מסך עם הדרישות הבאות : המחשב יהיה מיועד לצפיה בסרטים ולגלישה באינטרנט ולא הרבה יותר מזה. אין צורך בווינדוס. אין צורך בציוד היקפי מלבד מסך, אך הדרישה למסך היא שהוא יהיה כמה שיותר גדול, כלומר לפחות 24' עם שאיפה ל 26' (אני יודע שזו בקשה מוגזמת לתקציב אבל מה שאפשר) אפשר במידה וצריך לחרוג בין 100 ל 400 ש"ח מהתקציב אך רצוי כמה שפחות . בנוסף לכך אשמח שהמפרט יהיה מחנות באיזור ירושלים. תודה מראש על העזרה! אם צריך עוד מידע אשמח להוסיף

• 8 תגובות
    • 916 צפיות
  16. ט"ו בשבט שמח לכולם, אני צריך המלצה בשביל חבר למחשב שלם (כולל מסך/מקלדת /עכבר), מבוסס P4 3000MHZ (אין להתווכח על זה, אולי לכיוון מעלה ;D)- עד 3400 ש"ח כולל הרכבה, המחשב צריך להיות מי-ם, כלומר אם תוכלו להרכיב לי מKSP. עוד דבר בקשר למחשב, עד עכשיו הוא רצה לקנות מאייבורי (כרטיס מסך 5200), אז אני יודע שהוא לא משחק הרבה, אבל תתנו לו כרטיס מסך שיהיה יותר טוב מהנ"ל- תודה רבה רבה

• 19 תגובות
    • 1.7k צפיות
  17. Started by spooky,

חבר טוב שלי רוצה לקנות מחשב חדש שיהיה עם מעבד 64 ביט לצורכי משחקים אינטרנט מוזיקה וסרטים... התקציב הוא בסביבות ה5000-5500ש"ח(אני יודע שזה לא הרבה אבל מה לעשות?) יש הצעות? נ.ב אני מבקש מכל אלה שלא כל כך מבינים לא להגיב ולבלבל אותי בלי לפגוע/להעליב פשות ראיתי מלא אנשים שרק התבלבלו מזה שאנשים שלא כל כך מבינים הגיבו תודה מראש SPOOKY עריכה: שכתי לציןן שהמפרט לא כולל ציוד היקפי כמו מסך מקלדת סי די רום ועכבר ...

• 11 תגובות
    • 966 צפיות
  18. Started by eliortomer,

תקציב2500 אין לי מושג כמה להשקיע כי אני רוצה לפחות חלקים מסויימים כמו מעבד מהדור החדשi7 או 5 ונפח זיכרון גבוהה לפחות 8 ג'יגה...לוח אם של חברה טובה ומובילה כמו ג'יגה בייט אין לי גבול מסויים למחיר שאני יוכל להשקיע.... כמה אתם הייתם משקיעים?, זה מחשב מקסימום לגלישה באינטרנט וסרטים ועבודה משרדית בנפרד אני מתכוון לקנות מסך מקלדת ועכבר ורמקולים(ציוד הקפי) שימושיםמהם השימושים במחשב? (לסמן באדום)גלישה באינטרנט ועבודה משרדית וצפייה בסרטים באיזו מערכת הפעלה תשתמש - מסוג 32bit או 64bit? 64 ציוד היקפי מהי רזולוציית המסך הטבעית [הגבוהה ביותר] של המסך שיתחבר למחשב? אם היא אינה ידועה לך, כתוב את גודל המסך במקום.24האם תחבר מערכת רמקולים 7.1CH, 5.1CH או 2.1CH למחשב?2.1 חומרה אופציונלית …

19. שלום לכולם, דבר ראשון אני רוצה להדגיש שהדבר החשוב לי ביותר הוא מולטיטסקינג - שהמחשב יוכל להריץ מספר אפליקציות במקביל ובמהירות 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ?כ- 3200 שקל עם אפשרויות חריגה קלות (נניח מזומן) 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) שימוש כללי - בעיקר אינטרנט ואופיס, הקלטה מהטלוויזיה, ומשחקים פעם ב... 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה.- רק כרטיס טלוויזיה שיתאים למערכת הפעלה XP SP3 וטלוויזיה YES (ייתכן שבעתיד אני אעבור למערכת הפע…

• 10 תגובות
    • 819 צפיות
  20. . מה התקציב המקסימלי? 6000 2. המחשב מיועד להיות מחשב רב תכליתי עם נטייה לגיימינג. יכול להיות שאכנס לעריכה גראפית\וידאו בתור תחביב. א) שלל תוכנות ADOBE, ב) כרגע איני יודע באיזה אופן אשתמש במחשב מבחינת אפליקציות, ובאיזה תוכנות, בגלל זה אני מוכן להשקיע 6,000, על מנת שיהיה לי משהו גמיש, שאני לא יהיה מוגבל בתחומים מסויימים. ג) יש לי כרגע מחשב 17 אינץ של AOC, אני כנראה בהמשך יקנה מסך יותר איכותי (אם אוכל לקבל פה המלצות על מסך איכותי - מה טוב) בעיקרון היעוד העיקרי זה משחקים, וסרטים. 3. אין צורך בציוד היקפי. 4. אין לי מוצרים שאני יחלץ ממחשב אחר לטובת המחשב הזה. 5. אני צריך מפרט מלא. 6. השקט לא כזה חשוב לי, מסלום של 1 עד 10? 6 מבחינתי יהיה בסדר גמור 7. כרגע אני לא מתכנן או…

• 0 תגובות
    • 541 צפיות
  21. שלום אנשים. אני מחפש מפרט מחשב ב 3000 ש"ח. שיתאים לעבודה משרדית וקצת משחקים פה ושם. עם מסך LCD רחב או לא זה לא משנה לי. שיהיה עם 2GB זיכרון ולפחות 250GB של אחסון. תודה רבה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 566 צפיות
  22. כולל מסך 19" לפחות, ורמקולים איכותיים.. השימושים- אינטרנט, עבודה משרדית, טיפה משחקים וגם לא כבדים. רצוי דיסק קשיח גדול וזכרון של 2 GB.. יש אפשרות למפרט כזה? תודה מראש...

• 2 תגובות
    • 558 צפיות
  23. היי.. קודם כל אני רוצה להודות לכל האנשים שתורמים פה, אז ככה: דרישות שלי- מחשב למשחקים, כולל מסך 17" LCD של חברות ידועות (סמסונג, LG וכו'...) שיהיה עיצוב מארז יפה, שאני אוכל להריץ בו VISTA כמובן.. אם אפשר אז 2GB של זיכרון יועילו מעוד... ללא כרטיס מסך מובנה! שיהיה מבוסס מעבד אינטל, רצוי E6300 ולא מ KSP מחנות אמינה שלא עושה בעיות.. פחות או יותר 5000 ש"ח... וזהו.. תודה מראש,

• 15 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. שלום חברים! חבר טוב שלי שעוסק בעיצוב גרפי שרף לעצמו את המחשב הוא צריך מחשב חדש (בלי מסך כמובן) בהקדם האפשרי. אני בדיוק תפסתי אותו לקראת רכישה ב NANA ואתם יכולים לנחש לבד איזה מחשב הוא היה קונה מהם. ברגע זה הוא קצת תפרן ולכן התקציב לא ממש בשמיים, האם מישהו יכול לעזור לי לעזור לו למצוא משהו מתאים? בגלל שהוא לא מתעסק בכלל בתלת מימד אז אני מנחש שכרטיס מסך בנפרד לא חיוני? על פי ההשערה שלי, הוא צריך מעבד חזק לוח אם טוב ולפחות GB 2 RAM כמובן שאם כול זה הוא צריך מארז, זיכרון, וצורב DVD תודה רבה על העזרה דודו

• 13 תגובות
    • 945 צפיות
  25. Sunbeam Transformer Case Black/Blue ATX Mid Tower Case with CCFL Light Kit and Window 400 LG GSA-4165B 16x White Bulk DVD-R/RW+-R/RW 1 290.03 ? AMD Athlon 64 3000 Venice BW-E6 Socket 939 Tray 1 830 ? Igloo 7300 CPU Cooler for AMD Athlon 64/939 1 65 ? Western Digital 160GB 7200 rpm 8MB Buffer S-ATA II HDD 1 505 ? Logitech Media Black Keyboard 1 160 ? DFI Infinity NF4 Ultra SATA-II nForce 4 Ultra 939 Motherboard 1 690 ? Twinmos TMD7608S8E50D 512MB DDR 3200 Memory 1 300 ? 17" Samsung 793DFS Flat Monitor 1 790 ? Logitech MX510 Red PS2/USB Optical Mouse 1 200 ? Enermax 420W EG425P-VE FMA 20/24Pin Power Supply 425 Altec Lansing ATP 3 2.1 Speakers 1 420 ? SAPPHIRE X800GTO2 256MB…

• 47 תגובות
    • 3.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים