ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,356 דיונים בפורום זה
-
אהלן, אני מתכנן לבנות מערכת NAS עצמאית. השימוש העיקרי יהיה כשרת Plex, עם מעט מאוד Transcodes, (אולי 1 או 2 בו זמנית). הדרישות המרכזיות שלי הן: שימוש ברכיבים של יצרנים אמינים ובעלי מוניטין (כמו ASUS, Samsung וכד'). מערכת קירור אפקטיבית שתשמור על טמפרטורות נמוכות. תמיכה ב־4 כונני HDD לפחות, לכן נדרש לוח אם עם מספיק חיבורי SATA. צריכת חשמל נמוכה. כיום אני משתמש במחשב מיני ומחבר אליו כוננים דרך Enclosure ב־USB, אבל אני מחפש פתרון אמין יותר שיחזיק לאורך זמן. ראיתי מארז מסוים שבביקורות ביוטיוב נאמר שהוא מספק קירור טוב ויכול להתאים לדרישות שלי. https://www.aliexpress.com/item/1005008754686503.html אם יש המלצות אחרות למארזים מתאימים – אשמח לשמוע. בנוסף, שקלתי לוח אם עם מעבד מובנ…
-
-
- 13 תגובות
- 4.3k צפיות
- 3 followers
-
-
ובלי ציוד הקפי ורצוי את המעבד הקטלני הזה AMD ATHLON 64 6000+ X2 DUAL CORE
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
4th of july שמח לכולם אני בארה"ב כרגע ואני רוצה לחזור לארץ עם לפטופ שיאפשר לי להתנייד בין דירה בתקווה שתהיה לי\בית של ההורים\לימודים מטרות המחשב: 1. מולטימדיה - יחובר בחיבור HD לטלויזיה 42 ולמערכת רמקולים 5.1 לכן צריך להיות 1080p ואם יש חיה כזו גם יציאת SPDIF 2. פוטושופ - עריכת תמונות (אני עובד כצלם ומצלם כתחביב) 3. בעדיפות נמוכה - משחקים *גודל המסך: 15-17 *משקל רצוי: לא איכפת לי שלא יהיה אולטרא בוק אבל בתחום הסביר לקחת בתיק ללימודים (כבר יש לי תיק מתאים ללפטופ 17) * זמן סוללה: פחות קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ואם אפשרי SPDIF (לא מצאתי לכן אני שואל פה) * בלוטות: בהחלט * גודל מינימלי של כונן קשיח: ממש לא משנה * כונן CD/DVD? צורב: חובה צ…
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? מוזיקה, פוטושופ, סרטים, משחקים (משחק בעיקר בפיפא )* * גודל מסך: 15.6+ * רזולוציית המסך? כמה שיותר, מעדיף FULL HD * משקל רצוי? לא כל כך חשוב, אבל כמה שפחות (: * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא חובה.. שיחזיק כמה שיותר.. להטעין זאת לא בעיה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI הכי חשוב * Bluetooth? אפשרי.. לא חובה.. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיף SSD אבל גם HDD זה סבבה * כונן אופטי? DVD-RW / MULTI R / MULTI S , אפשר גם בלי כונן, זה החלק הכי פחות חשוב לי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם - עדיף שיהיה וינדוס 7, אבל זה לא כזה חשוב תודה …
-
- 10 תגובות
- 2k צפיות
-
-
קראתי את הדיון הדביק, ויש אינספור דגמים שאני מבקש את עזרתכם. הם צריכים מחשב קל משקל, מסך באיזור ה10", בטרייה חזקה, לשימושים של מקסימום צפייה בסרטים. אני מעדיף שיהיה 1GB זיכרון, שהמחשב לא ייקרטע חלילה. אני מחפש כמו שהמלצתם, גירסה עסקית, שאמרתם שהיא יותר אמינה. איך בודקים איזה לפטופ הוא עסקי ואיזה לא? דיסק קשיח, נראה שהסטנדרט בגדלים האלו הוא 160GB וזה מצויין לכל הצרכים. אפשר גם פחות. אם יש כאלו עם מקלדת נוחה יותר (איך אומרים, אורוגונמיה?) זה יהיה נהדר. המון המון תודה!
-
- 4 תגובות
- 620 צפיות
-
-
שלום לכל המומחים, אני רוצה לשדרג את המסך שלי. היום יש לי 19" בלבד, אומנם LG איכותי אבל קצת צפוף. האם יש לכם המלצה למסך 24" ומעלה בפחות מ-1500 שקל? כזה שמתאים למשחקים - לא מטורף תחרותי, אבל שיהיה נוח וצבעים טובים. 1000 שקל אפלו עדיף כרגע אני שוקל מסך של דל או סמסונג, אבל אני פתוח להצעות. תודה על העזרה.
-
- 2 תגובות
- 988 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בלי המון ניסיון בהרכבה עצמית וכדו'. אני מעוניין במחשב שיפעיל את המשחקים הכי חדשים ברמה כיפית לא חייב על ההגדרות הכי גבוהות אבל בהחלט שיהיה יפה ומהנה. אשמח להמלצות לשילוב של הרכיבים הבאים: מארז, לוח אם, מעבד, כרטיס גרפי (שהכל ביחד יעלה בערך עד 1,500 ש"ח, אפילו עד 2,000) יש לי כבר ואצרף ולכן לא ארכוש : כונן קשיח, 4 ג'יגה זכרון פנימי, מסך HD, כונן תקליטורים, מערכת הפעלה תודה מראש! רונן
-
- 6 תגובות
- 639 צפיות
-
-
תקציב עד 3000 עדיף כמה שפחות אני מתכוון לחבר לו הארדיסקים ישנים שיש לי וכרטיס מסך TI 650 אני צריך 16 גיגה זיכרון ואפילו 32 אם זה לא יקר מידי שימושים אינטרנט\פיתוח תוכנה חשוב לי שיהיה שקט יחסית ואמין המחשב הנוכחי שלי בין 6 שנים ועובד מעולה אני מחליף רק כי הוא לא תומך בוירטואליזציה
-
- 2 תגובות
- 518 צפיות
-
-
היי אני מחליף את המחשב שלי P4 HT ולוח של ASSUS ל AMD PCI E בגלל הצורך להחליף כרטיס מסך ל PCI-E. אני צריך תמיכה ב DDR 400 DUAL. הכרטיס שלי הולך להיות FX6600GT PCI-E יש סיכוי ב 1100/1200 ש"ח להשיג מעבד מסדרה אחרונה 64 BIT במהירות 2800 \3000 לוח יציב עם ציפ שמתאים לפיתוח תלת מימד? האם יכול להיות שיקרה ל PCI-E מה שקרה ל RDRAM ופשוט הוא יפול איכשהוא? זו פעם ראשונה שלי עם AMD, אזי הידע שלי ממש מועט. תודה רבה.
-
- 18 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
טוב ככה אני מתכננן מערך CROSSFIRE של HD4850 אני צריך המלצה למעבד ולוח שיחזיקו את המערך הזה ולא יהוו צוואר בקבוק בעתיד. האם יש מעבדים שמסוגלים להחזיק את המערך הזה היום במחיר כזה או שצריך לחכות? יש לי ספק 550 טוב, לא לדאוג..
-
- 1 תגובה
- 530 צפיות
-
-
חבר שלי קונה מחשב מחו"ל (ארה"ב) והוא צריך מעבד, לום אם וכרטיס מסך, אז תרכיבו את המפרט באתר אמריקאי. מעבד amd, סוקט 939. יש הבדל גדול בין 3000 ל-3200? לוח אם אין לי מושג, אבל nforce 4 כרטיס מסך 6600gt, איזו חברה הכי משתלם לקחת? המפרט למשחקים ואוברקלוק.
-
- 8 תגובות
- 768 צפיות
-
-
אז ככה אני צריך המלצה למעבד, לוח אם וספק כוח למחשב... כרגע יש לי מעבד 3.2Ghz ולוח של אסוס (סוקט 775) אבל אני מתעסק עם מוסיקה ואני צריך מעבד דואלי. לגבי תקציב אני צריך משהו טוב לא הכי יקר בעיקרון אם תוכלו תתנו לי כמה שאני יוכל לעשות השוואה. עדיף שהמפרט יהיה מקיי אס פי זה קרוב לי לבית תודה לעוזרים.
-
- 13 תגובות
- 965 צפיות
-
-
אני כבר 5 שנים שלא מעודכן במחשבים כך שאני צריך את העזרה שלכם במחשב שאני בונה. המחשב הנוכחי שלי שבק חיים (פ3 עם 384 זכרון) ואם הוא לא היה מתקלקל יתכן ולא הייתי קונה חדש: 1) עדיפות למערכת 64 ביט אם המחיר לא בהרבה יותר יקר. 2) 1 גיגה זכרון עם אפשרות לשדרוג ל2 מבלי לזרוק את הסטיקים הישנים. 3) יש לי דיסק קשיח 200 גיגה 133IDE כך שהלוח צריך לתמוך בו 4) גרפיקה וקול OB 5) לסיכום, אני רוצה לעשות קנייה שקולה, לא לרוץ אחרי המעבד עם הכי הרבה מגההרצים ולא לקנות מארז אלומיניום ב1000 שקל. הכי חשוב לי זה שיהיה מספיק זכרון, לוח אמין ורצוי כמה שיותר חריצי הרחבה. תודה
-
- 12 תגובות
- 862 צפיות
-
-
הדרישות: הולכת להיות מערכת הפעלה 64BIT. מרובע ליבות. (אני משתמש בתוכנות שצורכות ריבוי ליבות) אני כנראה אשחק קצת , אבל לא בצורה רצינית וגם לא חשוב לי לשחק ברזולוציה הכי גבוהה או הגדרות הכי גבוהות. לא זקוק לCROSSFIRE או SLI. לא הולך להיות OC !!! 4GB זכרון אם אפשר אפילו יותר (אני עובד עם VMWARE). המחשב שוכן במקום קריר והמארז מאוורר אז אני לא צריך תוספי קירור למיניהם. אני אצטרך גם ספק חדש (למען הספק-כח אומר שבמחשב יהיה ATI 4850 ,250GB , צורב אחד , ועוד כמה קשקושי USB קטנים) תקציב : 3000 אפשר טיפה יותר אם מישהו יהיה יצירתי תודה מראש
-
- 1 תגובה
- 636 צפיות
-
-
הנייד שלי מקרטע רצחח אני רוצה להגדיל זיכרון ואולי גם להחליף הארדיסק יש לי פוג'יטסו אמילו 1.8 512 זיכרון פנימי להגדיל ל2 בערך אם יש למישו המלצה למעבדה עם מחירים נורמלייים והכי חשוב אמינות ושירות תודה מראש אלכס
-
- 7 תגובות
- 818 צפיות
-
-
ראיתי שבמפרטים המומלצים אין מפרטים לשרטוט, רק לגרפיקה אז אשמח לעזרה, תקציב: 2800 ש"ח ציוד הקפי: לא תוכנות: לא המחשב יעבוד על תוכנות שרטוט כגון: SolidWorks 2010. Solidcam, cabinet vision, imos תודה רבה.
-
- 5 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחשב המיועד בעיקר למשחקים, סך הכל 5000 ש"ח לא כולל מסך. דברים שאני צריך - - כרטיס קול לא משנה לי, שיהיה מה שבא עם הלוח אם. - צריך שיהיה צורב דיוידי - לפחות 512 זיכרון - הארדיסק של 120 ג'יגה
-
- 5 תגובות
- 702 צפיות
-
-
כרטיס מסך בינוני (בסביבות ה-450 ש"ח). תודה
-
- 2 תגובות
- 547 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט מחשב (לא כולל שום ציוד היקפי) בסביבות ה5-6 אלף ש"ח, כמה שפחות יותר טוב... יש לי כמה דרישות: *המחשב הוא בעיקר למשחקים ומולטימדיה וגם כל שאר הדברים היומיומיים *אני רוצה מחשב מבוסס NFORCE 4 (בשביל הPCIE) *המארז חייב להיות בגובה של 43 ס"מ או פחות, הוא צריך להיכנס למקום בשולחן וזה הגובה המקסימלי שאפשר להכניס... (הקומפיוקייס לא מתאים)
-
- 12 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום , אני צריך המלצה למפרט עד 3000 שקל שמטרתו העיקרית זה לימודים. מה שאומר שהוא צריך להיות שקט , לא כבד יותר מידי , עם זמן סוללה של נגיד 6-8 שעות עבודה ברצף . למען הסדר הטוב: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות - לימודים (בעיקר וורד ופאורפוינט + אינטרנט) * גודל המסך? לא משנה לי - שיהיה בגודל סביר ככה שיהיה נוח לקרוא ממנו. * משקל רצוי? לא משנה לי * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כן , 6 -8 שעות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו), לא * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? נגיד 100gb - מה שנכנס בתקציב. * כונן CD/DVD? צורב? לא * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה…
-
- 2 תגובות
- 766 צפיות
-
-
המחשב בעיקר להורדת סרטים, גלישה וכו'... המשחק לא למשחקים... כרטיס מסך שיכול להריץ דברים בסיסיים יספיק.. צריך כמובן שהוא יחזיק מעמד הרבה זמן... ושיעמוד יפה בהפעללת תוכנות רבות בבת אחת... תודה אהה.. וחשוב... שיהיה מIQPC...
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אז ככה אני צריך הצעה למפרט יש לי תקציב של 3K מה שאני יעשה בעיקר עם המחשב זה משחקים קלים ,הורדות ועריכה גרפית רק אני רוצה את GTA IV זה המשחק היחיד הכבד שאני רוצה אני מעדיף שאני יוכל להשתמש בו לאורך זמן לפני שאני אצטרך לשדרג חשבתי על המחשב הזה: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=1302&CatCode= יש לו מעבד 4 ליבות שיספיק לי לאורך זמן ואחלה כרטיס מסך
-
- 3 תגובות
- 574 צפיות
-
-
היי חברים... אני צריך מחשב נייד בסכום של עד 5.500 שקל. מסך 13.3-14. מודם סלולרי מובנה עדיף. שימושים עיקריים תוכנות שרטוט SOLIDWORKS וכאלה... משחקים שיוכל להפעיל טוב... עדיפות לכאלה עם מקלדת שהכפתורים מופרדים (כמו במקבוק). תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 618 צפיות
-
-
אני רוצה שזה יהיה מחשב תותח וחזק יתאים טוב למשחקים אבל אני לא גיימר. כמה דגשים: הלוח אם חייב להיות טוב מאוד ושיתאים לחומרה העתידית(שיהיה תומך בכפולי ליבה של AMD) הכרטיס מסך חייב להיות: X800GT 256mb DDRIII PCI-E? מינימום 1gb זיכרון הארדיסק 120-160 גיגה SATA2 ומסך LCD 17 בזמן תגובה של ms8 (לא חייב להיות מותג רק שיהיה טוב ואיכותי) ואם אפשר שיהיה אפשרות ל OC טוב בעוד חצי שנה ככה ובלי ציוד היקפי נ.ב לנסות לא לחרוג מהתקציב אבל אם כן רק ב מאה מאתיים שקל לא יותר
-
- 3 תגובות
- 602 צפיות
-
-
אז ככה צריך מפרט של אינטל איאפשר AMD חבר לא מעוניין(אחרי שהוסבר מיליון פעמים ש עדיף בעקבות התקציב) אז היעוד הוא למשחקים אבל לא הכי כבדים... בסיגנון של דום 3 ניד פור ספיד החדשים ופיפא.... כאלה משחקים ... לא מתוכנן אוברקלוק בחיים לא יהיה מתוכנן.. עכבר ומיקלדת פשוטים צורב DVD מארז ספק בקיצור הכל מחשב קומפלט... הארדיסק לא צריך יותר מ160G תודה חברוססס...!!!
-
- 4 תגובות
- 541 צפיות
-