עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by Denisius,

שלום. אני מעוניין לקנות מחשב נייד לצבא בעיקר כדרך להעביר את הזמן. פירוט: * מטרות המחשב? משחקים, גלישה, סרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא רלוונטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא קריטי אבל כמובן כמה שהסוללה יותר חזקה יותר טוב. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (DVI, HDMI וכו) לא רלוונטי. * בלוטות? לא קריטי אבל מעדיף שיהיה. * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 GB מינימום. * צורב DVD? לא קריטי. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. התקציב המשוער הוא עד '4000 ש"ח אך כמה שיותר זול יותר טוב. עד עכשיו המחשב המתאים ביותר שמצאתי הוא: http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=60_293_2188&products_id=…

• 2 תגובות
    • 617 צפיות
  2. Started by HilaX3,

שאלום, אני בקרוב רוצה לרכוש מחשב. יש ברשותי מחשב נייד של DELL, (של אמא שלי) ואני רוצה לקנות מחשב נייד יד 2. השאלה שלי, האם המחשב שאציג עוד מעט, עולה בביצועיו על מחשב הדל (שאציג גם)? אני קונה אותו ב-1000 ש"ח. ומאוד מאוד חשוב לי לדעת האם בכלל זה משתלם לי, כי הDELL מבחינתי קצת צולע, ואני דיי זקוקה לקצת יותר ביצועים. [זה התקציב שיש לי. 1000 ש"ח, ומאוד קשה לי להשיג כסף ולכן חשו בלי לקנות את המחשב הנכון, בסכום הזה. ואני רוצה לדעת אם זה ישתלם לי] [glow=red,2,300]מחשב הנייד של הDELL :[/glow] General Features: Color: Black Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit pre-installed w/CoA Intel Pentium Dual-Core T4400 2.2 GHz processor 3 GB DDR2 SDRAM (supports up t…

• 10 תגובות
    • 1.4k צפיות
  3. יש לי תקציב של משוער של 3500 ש"ח, המחשב מצד אחד מיועד למשחקים, מצד שני לא מדובר בגיימרים מטורפים, מדובר בילד בן 8 שבגילו אין יותר מדיי משחקים (ככה אני סבור) חוץ ממשחקי מכוניות כדוגמת GTA IV וסדרת Need For Speed החדשה, ועוד כמה משחקים שמתאימים לגילו (אם אתם מכירים כמה תתקנו אותי ותפכחו את עיני!). המסך הוא 20 אינץ' והילד כנראה לא מכור ומכור לרזולציות. המטרה היא מחשב שיצליח להפעיל משחקים על הגדרות בינינות לפחות 3 שנים, ושהמחשב כולו - מעבד לפחות - יעמוד בדרישות למשחקים אפילו ל5 שנים הקרובות. עכשיו השאלה היא איפה לתת יותר תקציב, למעבד חזק יותר, או להתפשר קצת על מעבד כדי לקחת את הכרטיס 4850? מניסיון של שנים תמיד המגבלה הייתה הכרטיס מסך שכבר לא תמך - ולא משנה אם הוא עולה 1700 ש"…

• 11 תגובות
    • 941 צפיות
  4. שלום לכולם, אני מתעניין במחשב מיני נייד Compaq Mini 730EJ PC * מעבד Intel Atom N270 1.6GHz * דיסק קשיח 80GB! * קורא כרטיסים SD/MMC * תומך בתקשורת אלחוטית WI-FI + BlueTooth * מסך "10.1 SD LED Anti-glare Widescreen Display * מערכת הפעלה Win XP Home מה אתם חושבים? האם נוח לעבוד עם מיני נייד? האם המפרט מספק את דעתכם?

• 1 תגובה
    • 813 צפיות
  5. אהלן, אני רוצה לקנות לפטופ שיחזיק לי לשנה וחצי ככה. אני אריץ עליו XP Pro ועדיף שיגיע ללא מערכת הפעלה ( או שתהיה אפשרות לעשות בוט מהUSB ) השימושים העיקריים זה Visual Studio ו Visio. שיהיו לו כמה שיותר יציאות USB ועדיפות ליציאה למסך ( אפילו VGA ). שוב, משהו מינימלי. אחריות שתכסה כמה שיותר התאבדויות מצידו ( זה ללימודים... ) ושיהיה כמה שיותר אמין. אני מצפה לנזק של אלף, אלף מאתיים גג. אם זה נמכר באיזור ראשל"צ זה מעולה. ** לא EEE, זה תת-רמה . עריכה: סוללה טובה זה דיי חשוב, אבל קנייה זולה של כמה באתרים היפנים ( דיל אקסטרים, פוקאל פרייס... ) זה עדיף. לעניין אחר- מה אתם אומרים על KSP? הבנתי שהם עשו מתיחת פנים כללית ושהם השתפרו בכל התחומים ( אחריות, איכות, שירות, מהיר…

• 7 תגובות
    • 686 צפיות
  6. Started by mevolbal,

אני שוקל לקנות את ה ‎Acer Aspire 5930G‎ מפרט: ‎Model‎ ‎733G25M‎ ‎ CPU‎ ‎Intel® Core 2 Duo Processor P7350, 2.0GHz,3MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎3072 (1 x 1024 MB + 1 x 2048 MB), Up to 4 GB‎ ‎ HD‎ ‎250 GB (5400 rpm)‎ ‎ Display‎ ‎15.4'' WXGA high-brightness 1280x800‎ ‎ GPU‎ ‎Nvidia Geforce 9600 GT 512MB DDR3‎ ‎ Optical Device‎ ‎DVD Super Multi Dual Layer‎ ‎ Wireless‎ ‎Intel® PRO/Wireless 3945ABG ‎ ‎ BlueTooth‎ ‎Yes, BLUETooth 2.0‎ ‎ Webcam‎ ‎Yes, Acer Cristal Eye Orbicam‎ ‎ Card Reader‎ ‎5-in-1 SD, MMC, MS, MS PRO, ‎ ‎ OS‎ ‎Genuine Windows Vista Home Premium‎ ‎ Weight‎ ‎2.75 kg‎ ‎ Battery‎ ‎6-cell Lithium-Ion (Li-Ion) battery ‎ ‎ Warran…

• 1 תגובה
    • 702 צפיות
  7. היי, אני לא גיימרית ואיני זקוקה לכרטיס מסך איכותי במיוחד. אני צריכה מחשב לאופיס ואינטרנט עם סיכוי לעבוד עליו בלי צורך בשדרוגים או החלפות בשלוש השנים הקרובות. צורב חשוב וכן מסך שטוח (לא דק). ראיתי את המפרט הבא באתר של אייבורי: לוח אם לוח אם INTEL או MSI מקורי CHIPSET INTEL 915P Socket 775 Dual 400. יתרון חשוב: הלוח אינו משולב עם כרטיס מסך מעבד INTEL מעבד אינטל פנטיום 4 3GHZ 530 HT800 1MB cache (לא 478) SOCKET LGA 775 ,תוספת למעבד פנטיום 4 3.2G רק 199ש"ח מאוורר למעבד מתוצרת אינטל מקורי! דיסק קשיח דיסק קשיח 80GB SATA 7200 RPM 8MB CACHE או דיסק קשיח 7200 IDE 120GB זכרון פנימי 512MB 400MHZ DUAL DDR-אחריות לכל החיים כרטיס מסך PCI EXPRESS ATI X300SE 128MB או PCI EXPRE…

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. שלום לכולם! לפני כמה ימים המחשב (בן הרק שנתיים) שבק חיים באמצע העבודה עליו. מדובר על מחשב acer aspire 5700g i5 שלחתי אותו למעבדה ובמעבדה אמרו שנשרף הספק של הלוח אם (לא הספק כוח של המחשב) ומה שאפשר לעשות הוא או להחליף את כל הלוח (1700 שח) או להלחים רק את הספק מחדש (800 שח), עכשיו הם לא הסכימו לקחת שום אחריות על התיקון גם לא לשעה אחרי התיקון. הטכנאי שלהם אמר שהוא מציע לא לעשות את התיקון ולא להחליף את הלוח כי הם לא נותנים על זה שום אחריות ודברים יכולים להשתבש. מצד שני אין לי כרגע 3000 שח +- לבזבז על מחשב חדש שאני לא אתבאס ממנו.. האם באמת זה כל כך מסוכן להחליף את הספק הזה ? או את הלוח ? הייתי מאוד מרוצה מהמחשב שלי ולאחר בדיקה אותו מחשב רק חדש היום עולה 2900 ש"ח מה את…

• 1 תגובה
    • 656 צפיות
  9. שלום לכולם כאדם שעובד בשלש מקומות ולא רואה תועלת ברכישת שלשה מחשבים שולחניים מקצועיים והתניידות בינם , הפתרון שלגביי עובד יפה עד כה הוא לרכוש את הנייד הכי חזק בשוק (וכן , ''17 חשוב עבורי) שעונה על שתי דרישות - 1. כרטיס גראפי חזק ביותר לעבודה גראפית מאומצת . 2. מעבד כונן קשיח וזיכרון שיהיו בגודל ובמהירות עיבוד והעברת נתונים כזו שיכולה לעבוד בצורה אופטימלית בסביבה עם ריבוי שולחנות עבודה שכל אחד מכיל מס' תוכניות כבדות אחר התייעצויות כולל באתר זה החלטתי להזמין את ה8730W של HP בעיקר בשל איכות המסך שלו וכן העיצוב הנאה ולבסוף משקלו הנמוך ,יחסית , בהשוואה למקבילים לו , ה W700 - LENOVO ן DELL - M6400 . לפני כחודש וחצי קיבלתי את הנייד במפרט הנ"ל HP EliteBook 8730w - Core 2 Extrem…

• 4 תגובות
    • 859 צפיות
  10. שלום. אחריי מספר התייעצויות כאן בפורום ועם חברים, הגעתי למפרט הזה אבל את דעתכם עליו כבר שמעתי. הקטע הוא שכאשר אמא שלי התקשרה כדי לברר על אפשרויות תשלום וכל זה, הבחורה שהיא דיברה איתה, מהמוקד הארצי של Pandas.co.il אמרה לה שהלוח אם לא מתאים למעבד. אני לא נוטה להאמין שגם פה וגם חבריי עשו טעות. אבל בכל מקרה, היא צודקת? ואם כן, לאיזה לוח להחליף? עריכה:לפי מה שהבנתי, הלוח הזה לא תואם לליבות החדשות, אז לאיזה לוח להחליף? - תודה.

• 7 תגובות
    • 778 צפיות
  11. Started by momi2004,

כדאי מאוד לנצל את המבצעים עכשיו בגלל סוף השנה. רשתות הציוד המשרדי והמון חנויות מעוניינות להיפטר מכמה שיותר מלאי ולסיים את השנה עם כמה שיותר רווחים. אז אם חשבתם לקנות מחשב נייד, לא כדאי לחכות לינואר. בחנויות קטנות אפשר יהיה ללחוץ על המוכרים יותר במהלך המשא ומתן ואולי להוציא עוד תוספות במחירים שווים כמו מדפסת או נתב.

• 1 תגובה
    • 568 צפיות
  12. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 7000 ש"ח אולי 500 ש"ח חריגה אם ממש צריך 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - גיימינג אבל גם עריכה בתוכנות של ADOBE, Z-BRUSH, MAYA 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - מאוד חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? -לא אין העדפה ולא צריך שיראה מגניב, אולי רק המארז בקטנה שלא יה…

13. Started by elior021,

אבטחת מידע קורא טביעות אצבע מובנה אחריות 12 חודשים (בינ"ל) אמצעי הצבעה Touchpad דגם יצרן 0769-BZG דיסק קשיח 120GB SATA זיכרון פנימי 3GB DDR2 כונן אופטי צורב DVD+/-RW מהירות המעבד 1.6Ghz מותג ®Lenovo מעבד Intel® Core 2 Duo Processor T2330 מעבד גרפי NVIDIA GeForce Go 7300 256MB מערכת הפעלה Microsoft® Windows® Vista Home Premium משקל 2.8 ק"ג סוג המעבד Dual Core סוללה 6 Cell Lithium-Ion צג 15.4" WXGA TFT 1280x800 Vibrant View שונות קורא כרטיסי זכרון מובנה תקשורת 10/100Mbps LAN Ethernet controller תקשורת אלחוטית 802.11a/b/g + Bluetooth המחשב עולה 3800 זה מחשב נייד אני רוצה לדעת אם שווה תמחיר ובכלל כמה שיותר פרטים תודה מ…

• 2 תגובות
    • 570 צפיות
  14. פתח הכל איפוס מעבדי אינטל P-4 3,0 Ghz (Bus:800MHz, H-T, 1MB S775) לוחות אם למעבדי אינטל ABIT IG-81 (915) S775,VGA,PCI-E זכרונות DDR 400 512MB A-DATA /VT דיסקים קשיחים Hitachi/ExelStor 80 GB SATA כרטיסי מסך 64MB Shared DDR כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders LG 52 x 32 x 52 (kit) ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 2202 ATX MIDI PFC, usb מקלדות MS Internet + MS Mouse Optical עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסכים SAMSUNG 17'' 793 DF FLAT מחיר 3391 ¤ המחשב לא נועד למשחקים כך שכטיס קול ומסך יכולים להישאר מובנים. אשמח להערותיכם

• 5 תגובות
    • 679 צפיות
  15. Started by idanshir,

שלום לחברי הפורום מה לדעתיכם כדאי לשנות מהמפרט הנ"ל - (להוסיף או להחסיר) עד מחיר 5000 ש"ח המחשב נועד לשימוש יום יומי רגיל - (אינטרנט , אופיס , הורדות סרטים) ובנוסף לעריכת וידאו ושימוש בפוטו שופ כמובן שגם למשחקים - אבל בעיקר משחקים באונליין באינטרנט או משחקים ביתיים אך לא בומבסטים אשמח לדעת גם אם אין לי צורך בכל הפריטים הנ"ל וע"י כך להוזיל את עלות המחשב תודה אפרופו המפרט לקוח מאתר K.S.P מעבדי אינטל P4 3.0 Ghz S-775 2M Cache 64 bit לוחות אם למעבדי אינטל ASUS P5S800-VM (SiS 661FX) S775, vga, sata,lan Model P5S800-VM זכרונות DDR 400 512MB 400MHz V-DATA דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB Sata II כרטיסי מסך GIGABYTE 6600 256MB DVI, TV, PCI-E (RETAIL) Model NX66256…

• 3 תגובות
    • 661 צפיות
  16. Started by Michael Pinhasov,

היי רציתי לדעת איך הזכרונות הללו האם שווים את התמורה או לא. Corsair Vengeance CMSX16GX3M2B1600C9 http://www.corsair.com/en-us/vengeance-16gb-high-performance-laptop-memory-upgrade-kit-cmsx16gx3m2b1600c9

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by deelad,

שלום. אני התחיל בזה שהיום המחשב שלי מריץ מצוין על הגדרות גבוהות כל משחק, ובכל זאת מדגדג לי לשדרג את השילוש מפני שיש לי אפשרות לקנות דרך חבר את המעבד 3770K ב 800 שקל. מה אתם אומרים, לקפוץ על המציאה או שלא שווה להחליף את השילוש רק בגלל שיש לי דיל טוב על מעבד? במידה וכן שווה אני אשמח שתמליצו לי על לוח 1155 ל O.C + זכרונות מתאימים ל O.C גבוה.

• 16 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום! אני מעוניין אולי לקנות את הלפטופ הנ"ל לצרכי עבודה באופיס צפייה בסרטים וגלישה באינטרנט. הייתי רוצה לשמוע את עצתכם לגבי הלפטופ הנ"ל. הלפטופ הוא בגבולות התקציב שלי כך שזה נראה לי טוב. איך הביצועים שלו לעומת הצרכים שלי? האם יש לפטופ אחר באותה קבוצה עם אותם נתונים שיכול להתאים לי? תודה לכל העוזרים.

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  19. שלום לכולם וחג שמח. אני מתכוון לקנות מחשב לשימוש משרדי ומדי פעם עריכת סרטים ותמונות. בגדול המחשב יכיל: מעבד Intel Core 2 Duo E6550 Box לוח אם GIGABYTE GA-P35-S3L כרטיס גרפי GIGABYTE nVIDIA GeForce 8500GT SILENT 512MB PCIe רציתי עזרה בנושאים הבאים: 1. לגבי מארז וספק - כמה מאווררים אני צריך? כמה הספק? האם כדאי לקנות באנדל? למשל 6A19 + 400TRT של COMPUCASE/HEC - האם הספק מספיק חזק? האם יש לו מספיק איוורור? מצד אחד הספק אמור להיות חזק לפי המאמרים פה והוא גם עולה בערך 300 ש"ח, אבל המארז לבד עולה בערך 250 ש"ח... משהו לא מסתדר לי... 2. לגבי מסך - אני מחפש 19 אינץ LCD. מה יש עד 1500 ש"ח שיתאים לצרכים שלי? תודה רבה!

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by drorla1,

שלום! אני מעוניין בדעתכם על המחשב הבא השימוש שלי הוא לצפייה בסרטים, גלישה באינטרנט, ועבודות אופיס. חשוב לי שיהיו לי חיי סוללה ארוכים שאותם אשיג בעזרת סוללת 9 תאים של דל. בנוסף חשוב לי קורא טביעות האצבע שיש במחשב זה. המחשב קצת חורג מהתקציב שלי, אך לדעתי הוא שווה את זה. מה דעתכם עליו? המפרט שלו מפורט בלינק הבא: http://www.gamaoffice.co.il/products/114058

• 2 תגובות
    • 688 צפיות
  21. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד בעיקר לניגון מדיה 1080P וקצת משחקים תקציב ~4000ש"ח. ראיתי את Lenovo N500 15.4" Core 2 Duo 4Ghz 250G http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=TZ423339G1 ב-3700 ש"ח, מה דעתכם? כמו כן, מה דעתכם על acer כחברה? ראיתי מחשב שלהם די חזק ב 4500 ש"ח :‎AS6930G - 644G50MN‎ תודה מראש על כל תגובה!

• 0 תגובות
    • 585 צפיות
  22. Started by ychamp,

אני רוצה לקנות נייד שיהיה נייד יחסית שיהיה טוב לצפיית סרטים לאינטרנט אופיס ומשחקי RTS קלים זה המפרט שאני בניתי מHP Processor AMD Turion 64 ML-28 (1.6GHz/512KB L2 Cache) Display 15.0" TFT XGA BrightView (1024x768) Graphics Card ATI RADEON® XPRESS 200M w/productivity ports Memory 512MB DDR SDRAM (2x256MB) Hard Drive 60 GB 4200 RPM Hard Drive Primary CD/DVD Drive FREE Upgrade from DVD to DVD/CD-RW Combo Drive!! Networking 54g Integ. Broadcom 802.11b/g WLAN & Bluetooth Primary Battery Extra 12 Cell Lithium Ion Battery Productivity Software Microsoft® Works/Money total 1142 $$$ U.S dollars

• 1 תגובה
    • 553 צפיות
  23. מצאתי מפרט באייבורי, ורציתי לשמוע חוות דעת... http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3236&CatCode=315 המחשב ישמש בעיקר לMMO אחד שאני משחק ולעיבוד גרפי בסיסי. שקלתי אגב להוסיף עוד כרטיס מסך שלא יהיה און-בורד. דעות בבקשה?

• 0 תגובות
    • 605 צפיות
  24. שלום לכולם, להלן מפרט המחשב שלי: CPU: Q9550 Rev E0 @ 3.8 GHz [450*8.5] Motherboard: Gigabyte GA-EP45-UD3P [Rev 1.0] ~ BIOS: F10 Memory: 2x2GB G.Skill TT PI DDR2 PC2-8500 (1066MHz) PI Edition @5-5-5-15 2.1V GPU: Gigabyte Radeon HD6950@70 Soundcard: Native Instruments Audio 8 DJ HDD 1: Hitachi Desktar 7200RPM 500GB HDD 2: WD Greenpower 7200RPM 500GB Cooling: Zalman CNPS10X Extreme PSU: Seasonic X-650 80+ Gold Case: Antec P182 המחשב עובד מצוין, אין לי שום בעיה להריץ משחקים תוכנות וסרטים ברמה הכי גבוהה, אבל יש לי אפשרות למכור את הלוח, המעבד והזכרון שלי ב-600 ש"ח לחבר ולשדרג לעצמי את המערכת. עוד סיבה רצויה לשדרוג היא שאני רוצה לעבור לזכרון DDR3, הלוח הנוכחי שלי כמובן לא ת…

25. אני צריך עצמה למפרט למחשב לעבודות גרפיקה ,שירטוטים ומידול בתלת מימד תקציב של 8000 בערך ניתן לחרוג ,עדיף פחות. אודה מראש לכל המגיבים yaya741

• 4 תגובות
    • 711 צפיות

דיונים חדשים בפורומים