ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
שלום , אני בדיוק חזרתי מטיול בארה"ב וקניתי לעצמי כמה חלקים למחשב עתידי. כבר הרבה זמן אני משחק במחשב יחסית ישן(אני חייב לשחק על רוב המשחקים החדשים שיוצאים על הגדרות מינימליות , ורוב הפעמים אפילו אז הם עדיין מקרטעים) והגיע הזמן לשדרג. השתמשתי בשאלון שנמצא בפורום. 1. מה התקציב? לא נשארו הרבה חלקים לקנות, בסביבות 1k-2k אני חושב. 2. מטרות המחשב?: בעיקר משחקים (רובם כבדים) 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי?: לא 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו?: מעבד כרטיס גרפי לוח אם וזיכרון 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ?: אני לא יודע מספיק בשביל שתהיה לי העדפה , לכן אני מבקש עזרה. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם?: הקירור חשוב העיצוב לא , המחשב נמצא בחדר ש…
-
- 3 תגובות
- 553 צפיות
-
-
אהלן, מחפש נייד למטרת לימודים כלליים, אולי קצת גיימינג אבל זה לא העדיפות. גודל: עד 14", אולי גם 15.6 כל עוד הוא עומד ברזולוציה מספיק חדה (תצוגה טובה חשובה מאוד). כובד: עד 2 קילו. מחיר: עד 3000, חריגה של 200 ללא מערכת הפעלה. מפרט נדרש: i5-8250, 8 gb ddr, 256 ssd לפחות, 150 mx במידת האפשר, ומחשב עמיד ומוכח בשוק עם ביקורות קיימות. כמו כן מחשב יחסית פריק שניתן לשדרג לו זכרון בעתיד ללא הרבה בעיה. מאמין שזה מספיק הסבר. מתכוון לקנות עד סוף החודש ולכן פתוח להצעות מיום הרווקים או bf. אין לי בעיה שזה ישאר כתרד פתוח להצעות לפטופים משתלמים בחודש זה.
-
- 6 תגובות
- 2k צפיות
-
-
מעבד: AMD 3200 64BIT Socket 939 לוח אם: Gigabyte GA-K8NS Ultra-939 nVIDIA nForce3 Ultra Socket 939 זיכרון פנימי: 2 X 256 400DDR כרטיס מסך: GIGABYTE FX6800 128MB DVI,TV או xfx 6600GT 128MB DVI,TV DDR3 דיסק קשיח: 120GB S-ATA 8MB כרטיס קול: ON BORD כונן CD: X52 צורב DVD: DVD Recorders NEC 1300 DVD±R כונן דיסקטים 1.44 מקלדת עכבר ------------------------------ אז ככה... המחשב מיועד למשחקים כבדים בעיקר עוד משהו שרציתי לדעת זה האם הלוח אם תואם 100% את המעבד/כרטיס גרפי והאם יש לכם הצעה לשיפור. פשוט אני רוצה לקנות כרטיס גרפי איכותי ולא רוצה שאיכשהו הלוח אם יגרום לי לא לנצל את מלוא הביצועים ד"א התקציב הוא בערך 6000 ש"ח למחשב בלי מסך מה דעתכם? תודה
-
- 9 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אהלן, מסך, מקלדת, עכבר ורמקולים אני אקנה לבדי. המחשב לא צריך להיות מפלצתי. אני מחפש הכי הרבה bang for bucks, עם יכולת שדרוג גבוהה בעתיד. המחשב צריך להיות מספיק חזק כדי להריץ משחקים עדכניים ברזולוציה סבירה. בינתיים, אני מתלבט לגבי החלקים הבאים, כשהמטרה היא לסגור תקציב של בערך 4000 שקל: * מארז + ספק: מארז: ENERMAX CHAKRA 250MM FAN BLUE 430 ש"ח http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=1025&category_id=915c85878fed40c0614e005366618d46& ספק: CORSAIR CMPSU-450VXEU 450W VX SERIES, ATX, PS/2, POWER SUPPLY http://www.gibornet.co.il/?page=shop/flypage&product_id=2407&category_id=77c8d3fb8d68ea65143eaf9b1f159e21& 459 ש"ח סה"כ: 889 ש"ח או מארז +…
-
- 11 תגובות
- 846 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין במחשב שיהיה יחסית חזק לשימוש תוכנות סרטים וגם משחקים שיעמוד בהורדות ובצריבות רבות אני חשבתי על המפרט הזה רק שאני לא יודע איזה מארז לשים וברצוני גם לקנות מסך איכותי וכל זה אמור לעלות בסביות ה6000 שקל אז אני קצת חורג לפי דעתי אבל שמח אם תוכלו לעזור לי ולהגיד מה כדי להוריד או להחליף כונן קשיח חשוב לי שיהיה גדול לכן בחרתי ב200 ג'יגה תודה רבה על העזרה. ? AMD Athlon64 3200+ (S-939) VENICE CORE 990 ABIT KN8 ULTRA S-939, nForce4U,GBL,SATA II 610 512Mb 400MHz Samsung 2X290 580 Sapphire (ATI) Radeon X800 GTO2 256MB DDR III, PCI-E 1380 ? WESTERN DIGITAL 200GB SATA II 7200RPM 8MB 580 NEC 3550A DVD±RW x16 Dual x8 1 265 HEC 480W ACE (SILENT) 1 …
-
- 3 תגובות
- 530 צפיות
-
-
היי שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ולצורך הלימודים יש לי surface pro 4. אני רוצה מחשב נייח שישמש אותי לעבודות אישיות שאני עושה בתחום הפיתוח (אפליקציות בעיקר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך (לא על חשבון ביצועים) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה ואפליקציות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio ותוכנות פיתוח נוספות. ב) במידה והמחשב מיועד ל…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני סטודנט ומחפש מחשב נייד מהקטנטנים לצרכי אינטנרט וסרטים. הדרישות שחשובות לי הם: עד 1.5 ק"ג אינטרנט אלחוטי תקן N סוללה חזקה מחיר של 1500-1800 ש"ח... אשמח להמלצות תודה
-
- 3 תגובות
- 934 צפיות
-
-
היי חברים אשמח בעזרתכם בבנייה של מחשב לטובת החלפה של שרת קבצים (QNAP) אצלינו. אני עתיד להשתמש בכל הHDD שלו (6HDD של 4 טרה), אני רוצה לבנות מערכת שתריץ windows server למטרת הפיכתו ל file server. אני מחפש מארז ולוח אם שיתאימו למטרת שרת ושאוכל לחבר כמות גדולה של HDD בנוסף לSSD שעליו תשב מערכת ההפעלה. בנוסף 16 גיגה זיכרון. המון תודה על הסבלנות מראש 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4000 ש"ח + מע"מ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, file server 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? ללא, 4. האם …
-
- 11 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
אחרי 5 שנים (חתיכת תקופה) שהמחשב הנוכחי שלי צבר אבק על השולחן החלטתי שאני כבר לא יכול לסבול יותר וחייב לקנות מחשב חדש אז ישבתי והרכבתי לי מפרט שאני אודה לכם אם תוכלו לתת תגובות והצעות לשיפור המפרט. בעיקרון אני משתמש במחשב בעיקר לעבוד עם Visual Studio .Net, אבל בתור חובב משחקים מושבע עוד מימי קומנדר קין המשובח אני רוצה גם מחשב שאני אוכל להריץ איתו את המשחקים הכבדים שיוצאים עכשיו כדי שאני אוכל להמשיך להנות מלילות חסרות שינה. טווח המחירים שאני יכול להשקיע במחשב הוא בערך 3000-4000 שקל. המפרט שבניתי ב-KSP: מעבד: Athlon 64 3000+ (S-754) 1020 שקל לוח אם: 8KDA3J S-754 sata, gbl 570 שקל זכרון: 512MB Kingmax BGA 550 שקל דיסק קשיח: 120GB SATA 550 שקל מארז: HEC…
-
- 4 תגובות
- 749 צפיות
-
-
אני יודע שהסכום מצחיק אבל... קרובה שלי ראתה הצעה של מחשב במחיר הזה מאחת החנויות בעיר והחליטה שהיא קונה אותו. לא ראיתי את המפרט המדוייק אבל הסברתי לה שבטח דוחפים לה את כל הרכיבים הכי זולים שנשארו להם במלאי. זה לא כזה עניין אותה כי היא רק צריכה אותו לאינטרנט ופעם ב לאופיס ובטוחה שהוא יספיק לה. בכל זאת הצלחתי לעכב אותה עם הקנייה ואמרתי לה שאני אבדוק אם ניתן בסכום הזה להרכיב מפרט הגיוני. אז יש למישהו בכל זאת הצעה למפרט כזה ללא חריגה מ-1000 ש"ח?? תודה!!
-
- 3 תגובות
- 580 צפיות
-
-
את המעבד הנ"ל כבר הבאתי מחו"ל ואת שאר הרכיבים אני עומד לקנות בארץ. התקציב שלי הוא גדול מראש אולם אני לא מאלו שמשחקים הרבה אז אני לא צריך כרטיס ממש חזק אבל אני רוצה אחד טוב,OC כמובן אני רוצה ובגלל זה אני רוצה שתמליצו לי על מערכת קירור מים טובה. בקיצור זה מה שהרכבתי: AMD Athlon 64 FX-57 Socket 939 - כאמור יש לי כבר DFI LANPARTY UT nF4 SLI-D Corsair TWINX 1GB PC4000 2*512MB DDR 500 Seagate 160GB NCQ 8MB 7200RPM SATA X2 - אני מוריד ה מ ו ן. Leadtek Geforce PX6800 256Mb Retail PCI-Express SLI - מספק אותי מעל ומעבר,אני רק רוצה שיחזיק לי את כל המשחקים,בנוגע להגדרות אני ממש לא לחוץ על הגבוהות ביותר. Creative AUDIGY 2 ZS Retail Sound Card - בשביל האיכות שמע של המשחקים והסרטים. Lo…
-
- 18 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, קניתי את המחשבהנייד הזה(לא קיבלתי אותו עדיין): https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=24178 ומעוניינת להחליף לזה: https://www.ivory.co.il/catalog_compare.php?ids=23276,23315 (יש שניים- לא הבנתי מה ההבדל) האם תוכלו לייעץ לי בבקשה אם כדאי להחיף לשני עם הפירוט הנ"ל? 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודת דוקטורת שכוללת המון מסמכים והרצת תוכנות של עיבוד סטטיסטי כמו ATLAST.TI, תוכנות של איסוף מסמכים לביבליוגרפיה, וורד (באותו זמן, יהיו לי קרוב ל 20 מסמכים…
-
- 5 תגובות
- 855 צפיות
-
-
מומחי הפורום וחובבי המפרטים שלום להלן הצרכים שעל בסיסם אבקש לגבש מפרט: -המחשב ישמש למשחקים חדשים. -המחשב ישמש לצפייה/עריכה של סרטים. -תעשה עבודה בפוטושופ. -יעשו צריבות בתדירות גבוהה (למטרות גיבוי). -המחשב יריץ חבילת אופיס. -אין צורך בהרד דיסק מעל 160 ג'יג'ה. -אבקש לכלול במפרט מסך 19" (גם אם מקורו בחנות אחרת וזולה יותר - עדיף!) - למיטב הבנתי ה BenQ הוא האטרקטיבי ביותר ? -ע"פ התקציב כמובן המערכת תתבסס על AMD. -לא יעשה OC בשלב הנראה לעין. -דרוש סלוט PCI + מקום ל Audigy 2 platinum שברשותי. -אין צורך במארז נעים לעין ! תודה מראש, אשמח לעזרתכם...
-
- 9 תגובות
- 696 צפיות
-
-
מכובדי שלום רב. נא עזרתכם בקבלת החלטה איזה לוח אם לרכוש ואיזה כרטיס מסך? האם לרכוש לוח אם Abit IP35-E Intel P35 Chipset Socket 775 או Gigabyte GA-P35-DS3L Intel® P35 Express Chipset LGA 775 או Gigabyte GA-P31-DS3L Intel® P31 + ICH7 Chipset LGA 775 לגבי כרטיס מסך אני מעוניין עם מעבד 9600GT מה דעתכם על Twintech NVIDIA® GeForce 9600GT XT OC 512MB DDR3 PCI-Express ® 2.0 באם יש לכם רעיונות אחרים נא כתבו לי
-
- 0 תגובות
- 515 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מרכז רכישה מרוכזת של לפטופים לקורס קצינים (קרביים), אך אני לא סגור על המפרט או מה כדאי... אינני חזק בחומרה, כך שאינני יודע לבחור אותה. הדרישה היא למחשב ממוצע ,בעל מסך גדול מ-10.1 אך לא חייב להיות גם 15.4, כרטיס כרטיס ממוצע (לא בשביל גיימרים), שיעבוד חלק עם תוכנות אופיס למיניהן וגלישה באינטרנט, הארדיסק לא בשמיים, ועדיפות לאחריות ל-3 שנים. התקציב הוא בין 1000 ל-2000 ש"ח (עדיף משהו באמצע ומטה). אני אומר שוב, אני רוצה להגיע למפרט או מחשב של חברה זו או אחרת שהמפרט המובנה כבר עונה על הקריטריונים, לא לרכוש אחד כזה, ובשביל זה אני זקוק לעזרתכם. מודה לכם מאוד!
-
- 3 תגובות
- 849 צפיות
-
-
שלום, מבקש את עזרכתם ברכישת מחשב נייד. אינטל I5 או I7, לפחות 8GB ראם, 1000GB זכרון, אין חשיבות לגודל המסך אם כי עדיף 15.6, בסביבות 4K רצוי פחות. אין צורך לתת יותר מידי חשיבות לגרפיקה, שכן המחשב נועד לצורכי לימודים בעיקר. אך חשובה מאוד העמידות (דהיינו חברה טובה אשר תספק גם אחריות ארוכה) והיכולת להריץ תוכנות כבדות, סרטים וכו'. תודה!!
-
- 0 תגובות
- 993 צפיות
-
-
שלום חברים עד היום אני הסתדרתי עם מחשב נייד שהוא היה (ועדיין) נותן לי מענה למה שאני צריך. מעולם לא נהנתי כמו שצריך עם הגדרות משחק על HIGH והגיע הזמן שאני אתן לעצמי את הסיפוק הזה. אני מוכן לשלם על מהירות ואיכות כדי להנות כמו שצריך פעם אחת ולתמיד, וכאן אני צריך אותכם כדי שתעזרו לי לעשות את הבחירה הנכונה. תראו, אני עבדתי על הדברים האלו במחשב הנייד שלי (+המשחקים) ויש לציין שהוא עמד בהם בגבורה ובאמינות, אבל נמאס לי להיות על הקצה כל הזמן ואני רוצה להתחדש במערכת חדשה וחזקה. בבקשה עזרו לי בבניה של המחשב 1. מה התקציב המקסימלי? כ6K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם יש תועלת רבה מהסכום כולו אז השתמשו בכולו במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפשר לחרוג אבל א…
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום , ברצוני לרכוש למנכ"ל החברה מחשב חזק מאוד בעל נפחי דיסקים גדולים במיוחד וכמובן רישיונות . מאחר והמחשב משמש גם את מזכירתו בהשתלטות מרחוק אליו הבייתה חשוב שיהיה מסוגל לתמוך בכך באופן הטוב והיעיל ביותר. (כרגע יש לו XP PRO ). מאחר והמנכ"ל נוהג לשמור מידע בכמויות אדירות (כרגע יש לו 2 דיסקים מלאים של 250GB כל אחד ) חשוב שיהיו דיסקים קשיחים גדולים ואולי אף אופציה לגיבוי. חשבתי על 2 HD של 500 GB כל אחד. (כרגע הגיבוי מתבצע על כונן 320GB ONE TOUCH של מקסטור - אבל לא כל המידע מופיע גם בגיבוי וגם במחשב.) חשבתי על אופציה של קלטות גיבוי - אבל מאחר שמדובר על מעל 200GB העסק נראה יקר למדי = גם הטייפ וגם הקלטות. המחשב איננו מיועד למשחקים, אבל רצוי כמובן שהמחשב יתמוך גם בזה (אם כי לא ל…
-
- 16 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים,תכני HD,אינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:GTA5 BT4 לא חייב לרוץ על ULTRA. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080*1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות …
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראשית, חייב לפורום הזה תודה. עזרתם לי להרכיב מחשב לפני כ6 שנים ששרד עד עצם היום הזה....זה לא קורה אצלי הרבה. לענייננו: במחשב ששבק יש מארז COMPUCASE TOWER מדגם שנמכר גם היום אם אני לא טועה (כולל בתוכו ספק HEC 300W). אני צריך מחשב לצרכי גלישה, ומעט מאוד (אבל צריך..) משחקים (סטייל פיפ"א ודומיהם. לא משחקים כבדים). לכן, המחשב לדעתי צריך להכיל כרטיס מסך פשוט/בינוני אך לא כרטיס ONBOARD. לא מתכוון להריץ סרטים וכו'. יש סטרימרים בבית... אני מתלבט האם להשתמש במארז הקיים ורק לרכוש חומרה חדשה, או להחליף כבר גם את המארז והספק על הדרך, מה שיכול להכביד על התקציב. אגב - המחיר צריך לכלול גם הרכבה. הסתכלתי קצת במדור של המפרטים המומלצים וגם קראתי קצת אחורה בפורום, אך לא מצאתי שרש…
-
- 4 תגובות
- 694 צפיות
-
-
ברצוני לקנות את ה DELL XPS M1330 . נא עזרתכם בנושאים הבאים: 1.מה ההבדלים בין מסך רגיל למסך עם תאורת LED אחורית. מה להעדיף ומדוע וכיצד מבחינים בין זה לזה (האם יש סימון או מספר דגם שונה) ? 2.מהם כרטיסי המסך האפשריים, מה ההבדלים, ושוב מה להעדיף וכיצד להבחין בין הסוגים. האם ל"היזהר" ולא לקנות בשום אופן סוג מסוים. 3. כל חוו"ד על המחשב הזה או עצה לקניה תתקבל בברכה.
-
- 2 תגובות
- 609 צפיות
-
-
המטרות למחשב עבודות בסיסיות(WORD ,EXEL, POWER P וכדומה) הורדות של שירים וסרטים צריבה וצפיה בהם,, עריכות בסיסיות של תמונות ווידאו(רמה ביתית לא מקצועית!),ואם אפשר משחקים סבירים אז סבבה , מעדיף מעבד של INTEL ואם אפשר כרטיס מסך רגיל(לא OB), ואופציה לשידרוג והרחבות עתידיות.
-
- 16 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב ולהשקיע ללא מסך מקסימום 2200 ש"ח(כולל עכבר מקלדת). המטרות של המחשב: אינטרנט+הורדות של סרטים, יישומי OFFICE סטנדרטים, משחקים בסיסים(FIFA ,PRO וכדומה),ו חיבור אפשרי לצפייה של הסרטים בטלויזייה, חשוב לי שאוכל להריץ WINDOWS עדכני ולשדרג בעתיד ברמה סבירה. אני יודע שרוב ההמלצות הם לגבי AMD אך אם אפשר מבקש לקבל גם מפרט של INTLE חשוב שיהיה: צורב,HD לפחות של 160G וזיכרון מינימאלי של 1024M, תודה
-
- 5 תגובות
- 700 צפיות
-
-
במגבלת תקציב של 3000 ש"ח, נא לתת עצה למפרט הנ"ל (מה כדאי להחליף..): המחשב מיועד לסטודנט (משחקים קלים כמו NFS, אינטרנט, הקרנת סרטים, הרצת סימולציות ותוכניות קלות (MATLAB , VISUAL STUDIO , SPICE... ). מעבדי ?AMD Sempron 2800+ (S-754) לוחות אם למעבדי ?AMD ASROCK K8NF4G-SATA2, s754, NF4, VGA, PCI-E זכרונות DDR 400 512Mb 400MHz Twinmos CL2.5 דיסקים קשיחים Hitachi Deskstar 80GB Sata II כרטיסי מסך GF 6100 128MB ON BOARD כרטיסי קול On Board 128Bit צורבים CD Recorders LiteOn Combo 48 x 32 x 48 + DVDx16 ציוד רשתות On Board 10/100 מארזים 4JA-213 ATX MIDI 350W (True Watts) Blue and Silver מקלדות 2 Lang. עכברים MOUSE PS2 + roll רמקולים 400 W מסך MAG 17 PF2 786…
-
- 3 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש כולל מסך ומדפסת שתשמש בתור פקס לגלישה באינטרנט עד 4000 צריך גם עכבר ומקלדת ..הכל מהתחלה.. מה טוב שיהיה בתוך המארז...איזה מפרט.. תודה
-
- 10 תגובות
- 845 צפיות
-