עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by tsvi,

שלום, מה שלומכם? תודה מראש על העזרה! העניין הוא כזה, אני עכשיו לא צריך מחשב גיימינג מטורף, אלא רק מחשב חזק עם מעבד וחזק וזיכרון טוב, מבחינתי שיהיה עכשיו כרטיס מסך לא הכי טוב שיש היום בשוק, כי רק עוד בערך שנה אני אקנה כרטיס מסך יותר טוב לגיימינג. כי רק עוד שנה יהיה לי זמן לגיימינג. אבל כעת אני צריך מחשב חזק לעבודה רציפה ושיהיה מספיק זיכרון ומעבד חזק שכאשר אני מריץ VMs ברקע, אז כולם ירוצו לי מהר. לכשיתפנה לי זמן, אני ארצה לקנות כרטיס מסך טוב. כי המחשבה שלי היא, מכיוון שאין לי זמן עכשיו (רק עוד שנה בערך) לשחק במחשב, אז לא כדאי לקנות כרטיס מסך טוב עכשיו, אלא רק כשאני באמת אוכל לנצל אותו וזה יהיה עוד שנה, ובנוסף לכך, עוד שנה יהיו כרטיסי מסך יותר טובים וכו'. כמו כן, אני חושב שכ…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. היי, אני מחפש תוכנה פשוטה שתייצר לי דו"ח של איזה מפרט חומרה יש במחשב שלי. ה-Device Manager של ווינדוס לא הכי ברור לי, למשל לא הצלחתי למצוא בעזרתו את פרטי לוח האם שלי. תודה מראש לכל העוזרים.

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? עריכה גרפית (דו מימד) בעיקר אילוסטרייטור, לייטרום, ופוטושופ. בנוסף עבודות משרדיות (בעיקר עבודות סטודנטיאליות). צפייה בסרטים מדי פעם.. * גודל המסך? חשוב לי שלא יהיה קטן מ-15-17 אינץ'. יותר לכיוון 17. האם חשוב מסך מבריק או מאט? אני פחות מכירה, אבל חשוב לי מסך שיהיה נוח לעבוד ולהבחין בצבעים בצורה דומה לדפוס, כך שאני אוכל לעבוד איתו ולהדפיס ולא לראות שוני משמעותי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם num pad ממש חשוב לי. לגבי עכבר מעדיפה עכבר עם משטח מגע (לא מכירה את המונח המקצועי). * משקל רצוי? לא יותר מ-2.5 עד 3 ק"ג. * …

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  4. Started by sarina,

היי, מחפשת נייד קל וחזק לעבודת פיתוח. * מטרות המחשב- פיתוח אלגורתמיקה בראייה ממוחשבת ב-matlab. * גודל המסך- סביבות 13’ * משקל רצוי- חשוב שיהיה קל, מתחת ל-1.5kg. * האם נדרש זמן סוללה ארוך-5 שעות ומעלה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח-SSD , לפחות 256GB * כונן אופטי- ללא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה- כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי- לא * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם – העדפה למסך מגע ולאחריות של 3 שנים. חשבתי על: Lenovo ideapad yoga 13’ i7(3537U) , 8GB RAM או Lenovo ideapa yoga PRO i5 (4200U) , 8GB RAM תודה

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. מיפרט ראשון AMD: http://tms.co.il/preview/spec/fk4jan29 יש לציין שהלוח אם תומך CF שממש יתאים לי לעתיד...(למרות שתחקלתי NVIDIA) מפרט שני INTEL: http://tms.co.il/preview/spec/k49zn3va מתכנו OC ל 2.6-7 אגב,הספק הזה יחזיק לי את המערכת של אינטל או של AMD? ועוד שאלה בAMD כתוב 1024MBX2...השאלה היא כשזאת האים לכל ליבה יש מגה אחד או ההמגה הזה הוא משותף בין 2 הליבות?? אשמח גם לישמוע הצעות שלכם...

• 38 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by asafuziel,

שלום, אני עוזר לגן של הילדה בקניית מחשב חדש לגן. ישמש בעיקר ללומדות, סרטונים ומשחקונים לילדים. מסך מחשב וציוד היקפי כבר יש. צריך שיהיה פשוט ואמין. נדרש: כונן dvd מערכת הפעלה תקציב - ~2,000₪ שיהיה חיבור גם לטלויזיה hdmi (קיים חיבור כזה גם למסך) תודה לעונים!

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. שלום לחברי הפורום! אני חייל בן 20, והחלטתי שהגיע הזמן לקנות מחשב חדש. אני ללא מחשב כבר יותר משנתיים, משתמש במחשבים חלופיים. אני מבקש את עזרתכם הגדולה, כי אני לא ממש מעודכן בשוק ובדברים החדשים (CORE I7 וכו') ובמחירים. אני פונה אליכם בבקשה לייעץ לי בבניית מפרט מחשב שיריץ לי כל דבר שקיים היום (משחקים). המחשב ייקנה מהחנות RSM שבכפר סבא, לכן חשוב שהמפרט יהיה מהחנות הזאת http://rsm.co.il עיינתי במפרטים המומלצים שבאתר והגעתי פחות או יותר למפרט הבא: *** שכחתי לציין ספק כוח אין לי צורך באחד יש לי ספק Enermax Noisetaker 420W, אני מאמין שהוא יחזיק את המחשב הזה. *** מה דעתכם? יש לי כמה שאלות לגבי המפרט הזה. - לפי מה שהבנתי, הלוח אם הזה כולל כרטיס מסך מובנה. אין לוח אם דומה…

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Hasamba,

שלום לכולם, אני קונה מחשב שישמש בעיקר לילדים לאופיס/אינטרנט ומשחקים, בנוסף אשתי מתכננת קצת עבודות פוטושופ ואילוסטריטור. לא משחקים כבדים במיוחד ולא צריכים לרוץ בפריים רייט גבוהים . המפרט כנראה: Intel Core I5 6500 3.2Ghz 6MB Cache s1151 קירור למעבד Arctic Alpine 11 Rev.2 לוח אם Asus H110M-A D3 LGA1151, Intel H110, DDR3, PCI-E, זיכרון למחשב G.Skill Value 8GB DDR3 1600Mhz CL11 כונן קשיח Western Digital Caviar Blue WD10EZEX 1TB Sata III מארז כולל ספק Antec VSK4450B-U3 ATX Mid Tower Black 450W השאלה היא לגבי כרטיס המסך, מה עדיף (לא יכול להוסיף יותר כסף ולא רוצה משומש)? האם משנה ה-1GB או ה-2GB ברמות האלו? כ…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by elia_lan,

שלום יש לי מחשב נייד Dell inspiron n5040 והמסך שלי ככל הנראה נשבר מישהו יודע איפה אפשר לקנות מסך חדש באינטרנט במחיר סביר??

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. Started by card,

שלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד, ומעוניין שזה יהיה Ultrabook, ועם מסך מאט. אלה שני המשתנים החשובים לי, על השאר אני כנראה גמיש. אודה לכם אם תוכלו לרשום דגמים שמתאימים לכך.. זה יעזור לי מאד לבחור.. תודה רבה card

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.4k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 200 ש"ח אם ההבדל משמעותי, לפרט אם יש חריגה בבקשה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.League of Legends, CS:GO, WoW, CoD, BF -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22" , 1920x1200 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדו…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. אהלן אנשים. שמי לירן ואני חדש בפורום הניידים והאמת שעדיין אין לי אחד כזה, ולכן אני פונה לפורום... סכום הכסף שאני מעוניין להשקיע הוא עד 5500 ש"ח שזה לא הכי נמוך ולא הכי גבוהה. המחשב הולך לשמש לכל מטרה אין מטרה מוגדרת. אני עשיתי בדיקה קטנה והגעתי למסקנה שהמחשב שנותן הכי הרבה לכסף שלי זה ה..GIGABYTE W566N Intel® Core 2 Duo 2.5GHz 4GB והנה המפרט : מעבד : Intel Core 2 Duo T9300 מעבד 2.5GHz מהירות 6MB L2 Cache זכרון מטמון זיכרון : 4GB נפח 800MHz מהירות זיכרון 0 חריצי זיכרון פנויים 4GB קיבולת זכרון מקסימלית אחסון : 250GB גודל דיסק 5400RPM מהירות דיסק כוננים : כן DVD Multi Burner מסך : TFT LCD Glare Type סוג 15.4 גודל 1280X800 רזולוציה 1…

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by ast,

התחילו מבצעי ב black friday אז אני רוצה לקנות מחשב חדש. 1) בכל דיון שמטרתו היא בקשת המלצה לקניית מחשב נייד, יש לציין את התקציב המשוער לקניית המחשב בכותרת. כמו כן, אם המחשב אמור להירכש במדינה שאינה ישראל - ציינו את המדינה במפורט. זאת משום שהדגמים הזמינים והמחירים שונים ממדינה למדינה. אני קונה בישראל עם תקציב של עד 3500. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משחקים ממש ישנים דוגמת heroes 3, red alert 2, nfs ישנים וכו', סרטים אינטרנט, פוטושופ ממש בקטנה(אני לא הולך לעבוד עם רזולוציות גבוהות עליו) * גודל המסך? 13-14 אינץ'. * משקל רצוי? עד 2 ק"ג. * האם נדרש זמן סו…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. Started by Ic3 CuB3,

ההורים שלי צריכים מחשב נייד, בעיקר לגלישה באנטרנט וOFFICE. חשוב שהמחשב יהיה מהיר עד כמה שאפשר... הארדיסק- לא צריך נפח גדול 40 ג'יגה יספיקו בהחלט. משקל, גודל מסך, וזמן סוללה לא חשובים כל כך, כי המחשב לא יהיה נייד כל כך. בקשר לתקציב, אין תקציב מוגדר(אבל בשביל להגדיר את הפרופורציות: 4000 ש"ח +-). אני רוצה שתראו לי את המחשב המינימלי שיתאים, את הממוצע ואת היקר, את ההבדלים בינהם, והאם הם שווים את תוספת התשלום. בשביל ההתחלה חשבתי על אלו: http://zap.co.il/model.asp?model_id=400846 החסרון בו הוא שאין כרטיס רשת פנימי. http://zap.co.il/model.asp?model_id=379229 זה נראה דיי טוב. http://zap.co.il/model.asp?model_id=372290 או זה של LG תודה רבה לעוזרים. זה דיי דחוף, אז אני …

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. Started by roiv11,

מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Quad Core i7 2600K 3.4GHZ 1156 6MB BOX כמות: 1 - מחיר: ₪1559 לוח אם: Gigabyt GA- P67A-UD4 Socket 1155 כמות: 1 - מחיר: ₪956 מארז: ANTEC DF-30 Dark Fleet Case כמות: 1 - מחיר: ₪447 ספק כוח: Corsair 750TX 60A @ 12V Bulk כמות: 1 - מחיר: ₪408 זיכרון: Corsair 4Gb Kit (2G X2) CMX4GX3M2A1600C9 CL-9-9-9-24 כמות: 1 - מחיר: ₪351 קשיח למחשב שולחני: Samsung 1TB Sata II 32MB SpinPoint F3 כמות: 1 - מחיר: ₪268 כרטיס מסך: Sparkle GTX460 768MB GDDR5 Dual DVI כמות: 2 - מחיר: ₪769 כונן אופטי: SONY NEC DVDRW DVR x 24 SATA AD7260S BLACK כמות: 1 - מחיר: ₪92 הרכבה: ללא הרכבה כמות: 1 - מחיר: ₪0 סה"כ: ₪5619 מת…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. שלום חברים, אני מעוניין לרכוש מחשב גיימינג ב 7000 ש"ח ואשמח אם תוכלו לעזור לי. :השאלון 1. מה התקציב המקסימאלי? 7k א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כל התקציב ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? המחשב מיועד לגיימינג בלבד א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים …

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. צריך עזרה בקניית לפטופ. מטרות המחשב: המחשב נועד להחליף את הדסקטופ, ולשמש אותי כמחשב ראשי. הסיבה שאני מעוניין במחשב נייד, כדי שתהיה לי האופציה של הניידות פעם בכמה זמן. השימוש העיקרי הוא לאינטרנט ויישומי אופיס, אבל אני רגיל לפתוח 25-30 טאבים בכרום, ובנוסף 6-7 קבצי אקסל כבדים, וגם כמה PDF-ים, ועוד כמה יישומים בו זמנית. אין צורך במשחקים או וידאו HD מעבר לסרטוני יוטיוב ודומיהם. רק שיהיה אפשר לעבור במהירות בין החלונות והיישומים, ולפתוח יישומים במהירות. גודל מסך: כנראה 15.6, אבל אולי אפשר גם 14. רזולוציה: לא חשוב דרישות מיוחדות: להוסיף עכבר חיצוני רגיל (לא מספיק מכיר לפטופ, אולי זה סטנדרט) משקל רצוי: לא חשוב זמן סוללה: לא קריטי, אבל כדאי שיהיה משהו כמו 3 שעות יציאות מיוחדות: מעב…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. שלום , אני גר בניו יורק, אני מתלבט אם לקנות Macbook Pro 13 - ב1100 דולר - את הדגם הזול ביותר . אך איני בטוח אם יספיק לי לצרכיי, וגם הוא די יקר . לכן צריך חוות דעת על המק בוק פרו - והאם יש לו אלטרנטיבה זולה יותר ? 1. מה התקציב המקסימאלי? 800 דולר א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל , אלא אם אין צורך 2. מה שימושי המחשב : עריכה גראפית , Photoshop , Netflix - שימוש מרכזי , גלישה וכו, -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב - גודל מסך - 13 אינץ מספיק לי, אני צריך רזולוציה גבוהה מספיק - ראיתי שלמק בוק יש 13.3- IPS technology; 2560-by-1600 native 3. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס - כן, צריך מע…

19. Started by elad1_2,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לאינטרנט נטו, לא משחק, אבל מחפש מחשב טוב שיחזיק מעמד כמה שנים. חשוב שיהיה מהיר, מסך 15.6 חובה, מקלדת עברית נפח אחסון 160-250 זה סבבה אם יותר אז יותר טוב משקל לא חשוב לא הולך להתנייד איתו לכן גם הסוללה לא חשוב יעבוד 2 בהפעלת סרט ללא הטענה זה מספיק. תקציב 2500 ש"ח ניתן לחרוג לדברים טובים תודה אם יש עוד דברים חשובים שפספסתי תגידו נבדוק.. מחפש המלצות לניידים אמינים וטובים לעבודה יחסית פשוטה הוצעו לי מספר ניידים: 1. איךהacer aspire as5736z-4563g32mnkk 2400 ש"ח שווה שמעתי מעבד T4500 ישן ולא כדאי. 2.הוצע לי גם lenovo g550 3. lenovo m42d7iv איך הAMD טוב? מעבד AMD 2 GBRAM 320GB הבנתי גם שיש 560 מה יותר טוב? איזה מעבד יותר חזק core i3 או t440? אם הם לא טו…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by Laofix,

צריך בבקשה מחשב גיימינג חזק במחיר של עד 5000 שקלים מעדיף שיהיה כלום בתוכו 2070.. כל השאר סומך עלייכם תודה 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ללא חריגה 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?אופציה למסך עד 1200 שקל 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) צריךm2 -ssd 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? במידה בינונית 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי ל…

21. שלום לכולם, קניתי בפסח האחרון מחשב לנובו מדגם C200 3000 עם מעבד 1.66 DC2 ושני כרטיסי 512 RAM 80 HARD DISK G עלה לי 4.4 K כמה שאלות: א. קניתי במחיר סביר? ( אני יודע שזה טפשי לשאול אבל... ) ב. מישהו מכיר בעיות מיוחדות איתו? ( אצלי הוא מתחמם נורא והסוללה נגמרת מהר, בנוסף לכל זה הוא ממש איטי ) אשמח להתייחסויות

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by Rockstatement10,

יש לי היום מחשב ואני רוצה לקבל הערכת מחיר נכון להיום פחות או יותר ליד2.. כל כמה שנים שדרגתי אותו אבל בעקרון זה מחשב משנת 2012-13 אני מניח.. i3 2100 8GB RAM HD 7970 DUAL X Seasonic S12II 520W Pegatron IPMSB-H61 Antec GX330 Window Samsung SSD 850 EVO 500GB (אגב, לדעתכם כדאי שיעבור למחשב חדש שאני אתכנן לקנות בעתיד או שלמכור אותו וזהו?) אשמח להצעה כוללת פחות או יותר.. בנוגע לאחריות אני לא חושב שיש אחריות למשהו מפה..

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. Started by waizman,

היי בנדוד שלי מעוניין לשדרג את המחשב, צריך: מעבד, לוח, זיכרון, ספק, הארדיסק 500GB. קיים: כרטיס מסך, צורב, הארדיסק 160GB למע' ההפעלה, מסך, מקלדת, עכבר, רמקולים. שכחתי משהו? התקציב כאמור 1000-1500 שקלים, עם עדיפות לכמה שפחות. אין צורך בהרכבה כיוון שהמפרט חלקי. המחשב לשימושים כללים ולא למשחקים וכנראה יריץ ווינדוס 7/ויסטה. טנקס :-*

• 41 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by ilanb0,

הבן שלי מבקש כמתנת בר מצווה, מחשב נייד שאחד השימושים העיקריים בו יהיה למשחקים. הבנתי שאף מחשב נייד ללא יוכל לתת את התפוקה למשחקים כמו שנ ותן מחשב שולחני. האמנם? ואם כן, איזה דגם יכול כן להתאים למשחקים ככל היותר?

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום לכולם! אני מעוניין לקנות מחשב נייד דרך EBAY עכשיו אני די חדש בנושא ולכן אבקש את דעת המבינים בנושא של קנייה מח"ל למשל כמה לוקחים מכס או מע"מ פחות או יותר,האם זה בטוח? וכו... 1) תקציב: אני לא ממש יודע כי בארץ מחשבים כאלו לגיימרים עולים 6-9 אלף ויותר ובחו"ל מחשב כזה יש גם ב 3-4 אלף ולכן אני בבעיה אבל אפשר להגיד שעד 3500-4000 ש"ח אבל אם יש משהו ממש בכמה רמות מעל והוא עולה נניח עוד 400 שקל אז בסדר. רצוי גם לפרט במידת האפשר את הפרטים הבאים בגוף ההודעה: * מטרות המחשב? בעיקר המחשב ישמש לצורך משחקים כבדים,סרטי HD וכמובן גלישה. * גודל המסך? כמה שיותר גדול יותר טוב בוא נגיד שלא ירד מ 15 אינצ' * משקל רצוי? אין העדפה מסוימת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה א…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים