עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. אני מעוניין לקנות מדיה סנטר לבית התקציב הוא +- 2000 שנה הסתכלתי במפרטים המומלצים באתר , ובאמת יש שם מפרט למדיה סנטר בסכום הנ"ל השאלה שלי , האמת מפרט שכולל לוח אם ב350 שקל ובלי כרטיס מסך , יכול להסתדר בלי בעיה עם כל סוג מדיה שקיים ? ואני בעיקר דואג לגבי תוכן בלו ריי. זה לא יתקשה בהרצה?

2. שלום! אני עכשיו קניתי מחשב ממוצע שאני עומד לשדרג. המפרט לפני השדרוג: מעבד core i3 2100 לוח אם : H6\H1 אני לא כל כך זוכר 4 גיגה זכרון 500 גיגה קשיח השדרוגים: כרטיס מסך geforce nvidia 1 gb שעולה 320 שקלים. השאלה היא אם לשדרג ל i5 או I7 המחשב בלי השידרוגים עולה 1100 בהנחה מיוחדת התקציב הוא עד 1700 עם חריגה של 200 ש"ח ללא חומרה המחשב מיועד למשחקים כמו crysis 2 gta iv gta san andreas counter strike combat arms

3. Started by Idan Gershi,

היי אנשים, אשמח לעזרתכם! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7K כולל מסך, עדיף לחסוך כמה שאפשר. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית Photoshop ו-Illustrator כולל 3D, אולי יהיו תוכנות נוספות בהמשך. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? מסך 23-27 אינץ', אשמח להמלצה לשני הגדלים. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי אבל שישאר בגבול הסביר 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, …

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by matizami,

אני רוצה לרכוש נייד בארה"ב ואני מתלבט בין 3 דגמים לסטודנט. אני רוצה מסך 13.3. אני צריך שהוא יהיה מספיק חזק בשביל להריץ כמה וורדים,PDF ודפדפן בו זמנית בלי שום בעיה. זמן סוללה פחות חשוב, מניסיון המחשב מחובר רוב הזמן לחשמל, אבל שלא ימות אחרי שעה. ASUS UL30A-A2 13.3 Lenovo ThinkPad Edge 13.3 Dell Inspiron N3010 כולם פחות או יותר באותו טווח מחירים האם המעבדים של לנובו ואסוס חזקים מספיק?

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by dyn,

אז ככה המפרט מצורף בתמונה למטה. רציתי לדעת אם ישנם דברים שאני יכול לשפר גם אם ישנה חריגה קלה. המחשב עצמו מיועד בעיקר למשחקים כבדים ולא ל OC או משהו אחר. [attachment deleted by admin]

• 31 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. Started by Rider,

היי חברה, יש לי מחשב נייד של SAMSUNG מדגם NP700Z5C-S01IT הנה קישור למפרט שלו http://www.samsung.com/hk_en/business/business-products/notebook-pc/series-7/NP700Z5C-S01HK-spec שימו לב שיש בו רכיב MSATA שמשתמש כCACHE כבר + הארד דיסק אני רוצה להחליף את ההארד דיסק שלי לSSD כי המחשב לא מספיק מהיר מה אתם מציעים? (בסביבות של עד 650 שקל) תודה!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. Started by yariboy,

הי, רוצה להתחדש, מעוניין במחשב לגיימינג כללי - כבר הרבה זמן לא עוקב, אשמח לעזרה בבניית מפרט. קריטריונים כליים: מצד אחד מחפש value for money, מצד שני רוצה שיחזיק כמה שנים ולא אכפת לי קצת להתפרע. מניח שלא אצא מזה עם פחות מ-5,000 ש"ח - חי עם זה בשלום. מצד שני, לא ברור לי שיש צורך לחרוג מזה בהמון. באופן כללי מעדיף רכיבים מדור חדש על פני מרכיבים מקבילים מעט יותר חזקים מדור ישן יותר. קונקרטית: מעבד - לא נעול על intel. כאמור עדיפות לדור האחרון. לוח אם - דור חדש - שיאפשר לי בעוד שנתיים להחליף כרטיס מסך ואולי מעבד בעוד שלוש. כרטיס מסך - value for money +. עדיפות למשהו יעיל באנרגיה. ספק כוח - שיהיה קצת אקסטרה הספק, tier גבו…

• 1 תגובה
    • 2.2k צפיות
  8. Started by Forza Milan,

AMD Athlon 64 3000+ Venice 512KB L2 Cache Socket 939 Processor - BOX 850 ¤ 1 DFI NF4 ULTRA INFINITY 695 ¤ 1 (לוח אם) SAMSUNG DDR 512MB 400mhz 600 ¤ 2 (שתי סטיקים זיכרונות ביחד 1024) WD 160GB 7200RPM 8MB SATAII 550 ¤ 1 (דיסק קשיח) SAPPHIRE X800GTO2 256MB PCI-EXPRESS RETAIL 1500 ¤ 1 (כרטיס מסך) NEC ND-3540A Dual Layer DVD±R/W/DL 16X BLACK 290 ¤ 1 (צורב+DVD) Citizen/Teac/Sony 1.44 Black Floppy 60 ¤ 1 (כונן דיסקטים) COMPUCASE CI-6A19 WHITE NO PSU 280 ¤ 1 (ספק כח) FSP 400W ATX 12V (Version 2.0) 400W 12CM Fan 380 ¤ 1 (מארז) שמעו הבאתם לי את המפרט הזה אז, הבנתי שאני לא ממש צריך כרטיס מסך ב-1500 ש"ח, אני לא גיימר כבד... וגם אני לא הולך לשחק יותר מדי במשחקים... למי יהיה זמן , עוד …

• 21 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by eyal177,

שלום יש לי מחשב DELL INSPIRON 1525 לפי הדגם אתם מבינים שהוא ישן מאוד, הוא אצלי משנת2008, יש עליו וינדוס 7, עכשיו המחשב איטי מאוד שזה יכול לשגע אותי. אני לא מתכוון לקנות מחשב חדש כרגע כי השימושים שלי במחשב זה בעיקר אינטרנט וסרטים ...לא יותר מיזה חשבתי האם אני יחליף זכרונות האם יש מצב שהמחשב השתפר? אם אני יכול להחליף זכרונות כמה יכול לעלות זכרונות בארץ וכמה יכול לעלות באיביי, שווה להמתין ולקנות בחו"ל? יש עוד משהו שאפשר להחליף חוץ מזכרונותבשביל שהמחשב ירוץ כמו חדש??? תודה רבה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. מעבד אינטל P-4 2,6 Ghz (800MHz HT) לוחות אם ABIT IS7(865PE)SATA,raid,Fwire,lan זכרונות DDR 400 512MB Dual Chanel (2x256MB) דיסקים קשיחים WESTERN DIGITAL 80 GB 7200 ATA-100 (8MB) כרטיסי מסך ATI RADEON 9800 TV,DVI 128MB כוננים - FLOPPY Teac 1.44 CD-ROM LG x52 כרטיסי קול On Board 128Bit מודם / פקס Conexant 56k V92 PCI ציוד רשתות On Board 10/100 מארז ATX MIDI 400W usb,p.stab. מקלדת 2/3 Lang. Rus or Arb עכבר MS Optical + roll רמקולים 400 W מסכים BenQ TFT FP 557 15'' מחיר 6510 ¤ כדאי לקנ…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. Started by shahar0592,

אני מתחיל ללמוד ועל הדרך החום שרף לי את המעבד בנייח אז אני צריך מחשב חזק יחסית. * מטרות המחשב? לדוגמה: אופיס, סרטים ומשחקים בינוניים ( ברנאוט פרדיס, דירט 3, lol ) * גודל המסך? בין 14-15.6 מעדיף עם מגע * רזולוציית המסך? חשוב לי 1080p לימודי מהנדס* * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מסך מגע * משקל רצוי? לא רלוונטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כמה שיותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? שיהיה מחבר pci-e בחלק התחתון של המחשב ולא מיתחת למקלדת. * Bluetooth? אם אפשר להכניס בתקציב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? כמה שיותר יותר טוב * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? אם כלול ( ל…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  12. Started by Rockstatement10,

יש לי היום מחשב ואני רוצה לקבל הערכת מחיר נכון להיום פחות או יותר ליד2.. כל כמה שנים שדרגתי אותו אבל בעקרון זה מחשב משנת 2012-13 אני מניח.. i3 2100 8GB RAM HD 7970 DUAL X Seasonic S12II 520W Pegatron IPMSB-H61 Antec GX330 Window Samsung SSD 850 EVO 500GB (אגב, לדעתכם כדאי שיעבור למחשב חדש שאני אתכנן לקנות בעתיד או שלמכור אותו וזהו?) אשמח להצעה כוללת פחות או יותר.. בנוגע לאחריות אני לא חושב שיש אחריות למשהו מפה..

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. או קיי, אז שלום לכם המחשב עומד להפוך לשרת בייתי שיריץ מספר מערכות הפעלה Win@Linux (ככל הנראה בעזרת XEN ואם זה לא יילך טוב אז נתפשר על GSX) הרעיון הוא שהמחשב ישמש גם כשרת בייתי (איחסון, web החוצה, eMule & BT, מכונה וירטואלית!, ssh החוצה, וגם IDS & FireWall פנימה) דרישות חומרה : מעבד Dual Core זיכרון 3 גיגה (1 לכל מערכת ו1 ל host) חושב שעדיף DDR2 לוח אם תומך raid 5, כאשר הבקר מזוהה גם בלינוקס. חושב שעדיף SATA2 כרטיס קול טוב מובנה כרטיס מסך בעל ביצועים טובים למשחקים החדשים של שיוצאים היום. PCI-X כמובן. הרד דיסקים - 3 דיסקים פיסיים של 160 GB שיחוברו ב raid5 כמובן ספק שקט. מארז יפה אבל זה בעדיפות אחרונה. וגם עכבר מקלדת ומסך LCD למשחקים (אבל כל זה בתקציב נפ…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  14. 1. מה התקציב המקסימאלי? 1700 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מעט מאוד 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט, אופיס ותכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. ל…

• 23 תגובות
    • 2.2k צפיות
  15. דיי בא לי על ה INTEL CORE i5 S1155 2500 בתור מעבד, חוץ מזה אין העדפה מיוחדת אם יש המלצות אחרות אשמח לשמוע מתוכנן OC לאיזור 4.5 למעבד יתחבר ל HD6950 קיים ספק VX550 6 כוננים קשיחים (חשוב שהלוח יתמוך בRAID0/5 )+USB3.0 +דרוש גם קירור סביר למעבד שאותו שכחתי לציין בכותרת המון תודה יומטוב

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by tront,

שלום, אני מתחיל ללמוד מדעי המחשב באוניברסיטת תל אביב באוקטובר ואני מחפש לפטופ שיענה על הדרישות הבאות: * מטרת המחשב, לימודי תוכנה, צפיה בסרטים, אין צורך שהרצת משחקים. * מעבד i5 ומעלה * זיכרון לפחות 8GB * גודל המסך בין 13-14 אינץ', ועבודה בשמש. * רזולוציית המסך FHD 1920x1080 * מקלדת נוחה מאחר ואצטרך להקליד הרבה. * משקל רצוי קל, לא יותר מ2KG * זמן סוללה ארוך ככול האפשר * כונן קשיח 256SSD * אין צורך כונן אופטי * אחריות בינלאומית במידה ואקנה בארצות הברית * לא חייב מערכת הפעלה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אין עדיפות, הבנתי ש-DELL טובים * אין צורך במסך מגע/מסתובב יש לי אפשרות לקנות מחשב בעוד שבועיים כשדוד שלי טס לארצות הברית, אין לי בעיה גם לקנות בארץ/דיוטי פרי/אילת התקציב …

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. בבקשה: אני מתלבט אם לקחת את המעבד הזה: AMD Sempron 2800+ 333FSB - RETAIL ההפרש זה כמעט 200 שקלים! המחשב נועד בעיקל לאינטרנט, סרטים על גבי המחשב ואופיס המשחק היחיד שכן חשוב לי שיעבוד טוב וחלק זה SIMS 2 לאחותי!! תודה. [attachment deleted by admin - 90 dayss]

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Ymac,

טוב, אז קצת רבתי עם חבר על מפרט שאחיו הולך להזמין, מחו"ל. הרבה האשמות נזקו לאוויר אבל בואו לא ניכנס לזה. אבל אני נחוש בדעתי להשיג לו חוות דעת מקצועית, כי פשוט חבל על הכסף של אחיו. להלן המפרט: Intel 3970X בזבוז אטומי Asus P9X79 PRO GTX TITAN 6GB ממותג לא ידוע, אבל זה פחות משנה כי כולם רפרנס. 16GB DDR3 8X2GB DAFUQ!? שמונה סטיקים של 2GB?! לדעתי טמטום מוחלט. NZXT Phantom 830 gunmetal ADATA S510 120GB 1TB 7200RPM 32M, SATA 6Gbps Corsair CX750 (לדעתי עוול למערכת שכזאת.) ו"קירור נוזלי" למעבד, לא רשום דגם או מותג. נטען שהמחשב הוזמן מפה: http://ibuypower.com אז קדימה, חוו את דעתכם על המחשב הזה, הוא כבר יקבל קישור לאשכול. עריכה: הנה הדגם המדויק: http://ibuypower.com…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. Started by EagleX2,

צריך מפרט (יש לי העדפה ללוח אם של EPOX) amd או intel עדיין לא החלטתי... (נתון להחלטתכם..) אני דיי נעול על Radeon 9800p (כמו כן אני יצטרך מארז די גדול וקירור די מאסיבי.. אני הול להריץ אוברקלוק על זה..) 512 rdram נעול על זה ואין לכם אפילו סיכוי לשנות את ההחלטה הזאת... בבקשה שאתם מרכיבים מפרט אנא פרטו איזח חנות מחירים וכו'...

• 27 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. שלום, מבקש את חוות דעתכם על המפרט הבא. השימוש הוא בעיקר גלישה באינטרנט, צפייה בסרטים ומשחקים בסגנון של Fifa ו-Nba. מפרט זה הורכב ב - www.TMS.co.il - רשת חנויות המחשבים האמינה והמקצועית בישראל מעבד: Intel Dual-Core G3220 3.0Ghz 3MB LGA1150 Tray כמות: 1 - מחיר: ₪276 קירור למעבד: 1150-Intel Original LGA1155 - עד 65W כמות: 1 - מחיר: ₪28 לוח אם: Gigabyte GA-H81M-D2V Retail Front USB3.0 כמות: 1 - מחיר: ₪269 מארז: באנדל תקציבי - SilverStone Presicion PS08 USB3 + Seasonic S12II 380W - בקניית מחשב חדש כמות: 1 - מחיר: ₪399 זיכרון: Hynix Original 4GB DDR3 1600 כמות: 1 - מחיר: ₪226 כרטיס מסך: Sapphire 7770 1GB GDDR5 DVI HDMI DP GHZ Edition כמות: 1 - מחיר: ₪513 קשיח למחשב שולחני: WD…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. אז ככה. יש לי את המפרט הישן שהוא מורכב בתוך מארז ARCTIC COOLING SILENTIUM T2 P4, 1GB DDR, 5200 AGP, ASROCK MATHERBORD שתבינו עד כמה עלוב הייתי במשך 4 אולי 5 שנים . אז אני רוצה לסדר בתוך המארז : מעבד, זכרון, כרטיס מסך ולוח . היעד הוא עבודה ממושכת, צפיה בתכני HD, עיבוד כרפיקה ווידאו במידה לא גדולה במיוחד והרצת פעולות רבות (לעיתים פשוטות) על המחשב בו זמנית. כאשר המפרט הנוכחי לא מצליח לעשות אפילו 2 פשוטות יחדיו. הכרטיס מסך שאני מתכנן הוא HD2400 שיעזור למעבד בפריסת תוכן HD . מחיר מוערך 350 . זכרון 1GB DDR, KINGSTON. אני לא מתכנן OC . מחיר מוערך 200 . מעבד E6320. אולי אפילו E6600. כאשר אני עוד לא סגור . פתוח להצעות . אני מוכן לוותר על כרטיס המסך עבור Q6600. לוח - לא ידוע. …

• 29 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. לוח אם: Gigabyte GA-K8nf-9 Ultra מעבד: AMD Athlon 64 +3200 Venice 939 זיכרון: 2X512 Twinmos DDR 400Mhz דיסק קשיח: W.D 160GB SATA2 - חדש, לא נעשה בו שימוש כרטיס מסך: ASUS 7300GT PCI-E Silent צורב: LG H42BK DVD-RW - חדש! מארז: Thermaltake Mozart + MediaLab מאוורר למעבד: Arctic Cooler Freezer 64 ספק: Thermaltake 420W PFC מעוניין לדעת כמה הוא שווה ואם בכלל שווה למכור על מנת לשדרג. תודה מראש

• 20 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. שלום לכולם ותודה מראש לעונים ולמתעניינים. לאחר שחיכיתי קצת יותר מחודש ליציאת הקונרו אני מתכנן לרכוש מחשב בימים הקרובים. התקציב שלי הוא 4500 ש"ח אך חשוב לציין שזהו תקציב למחשב ללא צורב, מקלדת ועכבר שכבר קניתי בחודש שעבר ומסך שאני מתכנן לרכוש בתקציב נפרד. דרישות מיוחדות : *מעדיף לא לעשות אוברקלוקינג כי זה נשמע לי די מפחיד, לא יודע האמת, אם זו פעולה בטוחה לגמרי אז אין לי בעיה לעשות כי יש לי ידע במחשבים באופן כללי. *הארדיסק - מינימום 200 ג'יגה *לוח אם - כמובן שחייב לכלול חיבור PCI-e, מינימום צמד יציאות USB 2.0 בחזית עם עדיפות לארבעה יציאות קדמיות, לפחות 6 יציאות בלוח אם כולו. המחשב מיועד בעיקר למשחקים אך גם לפעולות בסיסיות יותר כמו גלישה באינטרנט, קריאת ועריכת מסמכי א…

• 24 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. בבקשה!

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. אם הייתי רוצה לקנות מחשב נייד של ACER ללא מערכת הפעלה, האם ניתן לעמוד על כך שיורידו לי ממחיר סופי את מחיר של מערכת הפעלה? האם ניתן לאיים עם בית משפט אם מסרבים להוריד במחיר ולהוריד את מערכת הפעלה? ראיתי פה כמה נושאים בנושא זה, אך לא הצלחתי לקבל תשובה מספקת ואני עדין לא מבין איך זה הולך בצורה משפטית.. בתודה רבה מראש לעונים..

• 2 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים