עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? מוטב שלא 2. מה שימושי המחשב - גיימינג - ממינקרפט, אנדרטל ועבודה משרדית -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 17 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב - בינוניות 3. אין צורך בציוד הקפי 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 5 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בח…

• 16 תגובות
    • 2.4k צפיות
  2. שלום, אמי התחילה לימודי גרפיקה (פוטושופ, אינדיזיין, אילוסטרייטור וכו') והיא צריכה מחשב חדש וחזק. היא מתלבטת בין נייח לנייד מה שיתן תמורה יותר טובה לכסף התקציב הוא כ5000 ש"ח עם אופציה לחריגה קלה מאוד ~200 ש"ח. אשמח את עזרתכם בהרכבת המפרט או המלצה למחשב נייד בתקציב הנ"ל. תודה רבה! 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ…

• 16 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. Started by blizzard20,

שלום אני לא ממלא את הטופס כי זה שדרוג חלקי ואני די גמיש במחיר. זה המפרט שלי כיום: מעבד: i5 4570 לוח אם: Gigabyte GA-B85M-HD3 מארז: Fractal Design Define R4 ספק: FSP RAIDER 650W SSD: סמסונג 120GB ועוד קשיח של טרה. המפרט הזה מלפני כמעט 4 שנים, היה לי גם כרטיס מסך 7870XT והשתדרגתי לפני כשבוע ב GTX 1070. אני רוצה לשדרג גם את שאר המחשב, מה שחשבתי עליו זה להשאיר את המארז והספק כוח, ולהשתדרג בדברים הבאים: מעבד I7700K קירור למעבד Noctua NH-D15 לוח אם Gigabyte GA-Z170 HD3 זיכרון: CORSAIR DDR4 16GB 3000 CL15 VENGENCE SSD: סמסונג Evo850 בעלות של 3392 ב TMS. המפרט מיועד בעיקר לגיימינג ול…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  4. היי לכולם אני מחפש מחשב למטרת לימודים וממש טיפה גיימינג .. השימוש המרכזי שלי יהיה תוכנות כמו VISUAL STUDIO ועוד תוכנות של מתכנתים..הייתי מעוניין לקבל ביקורת על המחשב הנ"ל (קישור מצורף) כי האמת שלא מצאתי עליו מאמרים http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=919944אשמח גם לדעת האם יש אפשרות להרחיב לו את הRAM מ8 ל16 תודה לעוזריםשכחתי לציין שגם הדגמים של ASUS ZENBOOK מצאו חן בעיניי והייתי שמח לקבל המלצות איזה סוג של מחשב הייתם ממליצים לי

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  5. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות לפטופ שאוכל לשחק בו ושיתחבר לתחנת עגינה. התקציב הוא 1400$ (גמיש ב100$ אם יש משהו ממש שווה). התקציב כולל את המחשב ואת התחנה. מעבד I7 סדרה 7, לפחות 16 ג'יגה ראם DDR4, לפחות 256 ג'יגה SSD. מעבר לזה כל פיצ'ר יהיה בונוס (תאורה אחורית למקלדת, מסך מט, 4K, סוללה חזקה, עוד זיכרון וכו'). יש משהו שעונה לצרכים האלו? תודה, Zinger777.

• 1 תגובה
    • 988 צפיות
  6. כאמור אני מתלבט בין שלושת הדגמים. שלושתם באותו מחיר (800 דולר) ועם מפרט דומה, שלושתם קיבלו ביקורות לכאן ולכאן ואני לא בטוח לאיזה כיוון ללכת, אם כי אני נוטה משום מה לכיוון הAcer (אפילו שהוא אחד המכוערים). יש למישהו ניסיון עם אחד מהדגמים או דגם אחר כלשהו עד 800 דולר? אשמח להמלצות, הנה הם באמזון: https://www.amazon.com/i5-6300HQ-keyboard-Microsoft-signature-Anti-Glare/dp/B01LXCBXQO/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1497362445&sr=1-2&keywords=laptops&refinements=p_n_graphics_type_browse-bin%3A14292273011%2Cp_n_feature_seven_browse-bin%3A3012497011 https://www.amazon.com/Dell-Inspiron-Gaming-Laptop-i5577-7359BLK-PUS/dp/B06XFGF7SN/ref…

7. Started by Amit Alon,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך אפשר מעט לחרוג אם לא מספיק ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 שח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (CSGO ובסגנון) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש כבד לא מיועד לתוכנות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 24 אינץ' 1920x1080 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שא…

8. Started by georgester,

היי, אני מחפש ספק, מארז וקירור לרכיבים המפורטים למטה. הקריטריון היחיד הוא - מערכת שקטה ככל הניתן. האם יש המלצות? Intel Core i7 7700K / 1151 Box Gigabyte GA-Z270X Gaming 7 EVGA GeForce GTX 1080Ti REF Blower 11GB GDDR5 PCI Ex 3.0 x16 Patriot VIPER 4 Series 3000MHz (PC4 24000) 32GB ... Crucial MX300 525gb SATA III 2.5 תודה לממליצים!

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3,500 - 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך אך לא בכל מחיר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 4,000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בעיקר סימולטורי טיסה (P3D, XP11, DCS), אבל גם משחקים כגון The Witcher 3, GTA, ARMA -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1200 60hz -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות …

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. אבקש המלצה ללפטופ, להלן הדרישות: 1. תקציב עד 3000 ש"ח 2. שימוש משרדי בלבד - תוכנות אופיס והרבה אינטרנט 3. אופי העבודה מחייב ניידות ופגישות רבות בחוץ כך שהמחשב צריך להיות קל ולא גדול מידי ראיתי את Asus ZenBook UX330 עם מפרט של: SSL 256, 8GB ומעבד 7Y30 אשמח לחוות דעת על ה ZenBook (האם שווה לחרוג מעט ולשדרג למעבד I5?) וכן המלצות נוספות אם יש. תודה רבה מראש!

• 12 תגובות
    • 1.7k צפיות
  11. שלום לכולם, אני רוצה לבנות מחשב שישמש לגיימנג\צפיית סרטים לשם כך אצטרך את המלצתכם. נתחיל ממה שיש לי כבר: מארז שיתאים כמעט להכל creative sound blaster recon3d pcie שיחובר לריסיבר של ימאהה (סרונד 5.1) עם כבל אופטי Samsung 16GB 2Rx4 PC4-2133P-RA0-10-DC0 DIMM כונן קשיח HP SATA של 4TB עם RPM של 7200 צורב DVD גם SATA אני הולך להתקין windows 10 64-bit home אשמח לשמוע את המלצתכם לגבי: כרטיס מסך 4GB (ללא האופציה של הסאונד) שיחובר בכבל DVI -HDMI לטלוויזית LG full HD 1080 (יחסית ישנה) מהכרטיס היציאה היא DVI הכניסה למסך היא HDMI מעבד (לפחות 3.4 GHZ) לוח אם בהתאמה לרכיבים שיצליח להכיל הכל ולפחות 3 יציאות sata ספק …

• 0 תגובות
    • 726 צפיות
  12. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא יודע ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים גלישה וקידוד וידיאו א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). x264 handbrake ודומיהם ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקים כמו באטלפילד החדש -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). Samsung C24FG70FQ FULLHD 24 INCH 144MHZ freesync -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמ…

• 3 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. Started by ofir123456,

שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני ביתי פשוט, אבל אני ממש לא מבין בתחום והעודף אינפורמציה מפיל אותי אז אשמח לעצה למפרט. בעיקרון המחשב יהיה מיועד בעיקר לגלישה ולתוכנות אופיס, האזנה למוזיקה וצפייה בסרטים. המחשב לא יהיה למשחקים או עריכת וידיאו מטורפת. שיהיה מעבד ממוצע+, אבל אין צורך שיהיה הכי מטורף בשוק. שיהיה שטח איחסון נדיב (אזור ה2 טרה נראה לי די והותר, אם זה ממש מייקר אז אפשר גם פחות), כמו כן רוצה שההדלקה והכיבוי של המחשב יהיו מהירים אז מניח שיש צורך באיזשהו שילוב עם SSD. לגביי כרטיס מסך אני מתלבט עם יש צורך, ממה שאני מבין במעבדים המודרנים של אינטל החישוב הגרפי המובנה חזק דיי והותר (אשמח לשמוע דעה בעניין). יהיה …

• 11 תגובות
    • 2.9k צפיות
  14. Started by Galit Baram,

שלום לכולם אשמח לעזרתכם . מחפשת מחשב גיימינג . תקציב עד 4000 ש"ח. אין צורך בציוד היקפי או בתוכנה .

• 2 תגובות
    • 900 צפיות
  15. איך הסוללה במפרט הבא? ליתיום בהספק 32WH

• 3 תגובות
    • 864 צפיות
  16. הציעו לי את הכוננים הבאים למחשב חדש שאני קונה: אפשרות ראשונה: Samsung SSD 250/512GB 960 EVO NVMe M.2 אפשרות שנייה: SSD PCIe Gen3 256/512GB WD Black MLC הכוונה היא 2 כוננים האחד של 256 והשני של 512. הכוננים הללו יכילו 2 מערכות הפעלה נפרדות ותוכנות להפעלה (משחקים, לייטרום וכדומה). מה ההבדלים בינהם, מי טוב יותר ? מהיר יותר ? אמין יותר ? תודה

• 2 תגובות
    • 906 צפיות
  17. 1. מה התקציב המקסימאלי? תקציב מקסימלי 4,500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? מעדיף לשלם 4000 ש"ח כולל ציוד היקפי והרכבה, 4.5K זה הלימיט. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אפס חריגה. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימוש ביום יום: עריכת תמונות ווידאוים קצרים (HD) ועריכת מוזיקה (וגם שימוש בסיסי של הורדת שירים וגלישה באינטרנט) צריך שלמחשב תיהיה יכולת להחזיק תכנים ב HD ושהרינדור שלו יעבוד בקצב טוב גם עם הוספת אפקטים (דרך הפרימייר) או שילוב אפקטים דרך האפטר אפקטס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. היי לכולם, אני מחפש לשדרג את מערכת המחשב שלי. מה שחשוב לי בעיקר זו עבודה מהירה מאוד וללא עיכובים או לפחות מינימום עיכובים בכל הנוגע לעבודה עם התוכנות לייטרום ופוטושופ.. אני לא צריך להסביר איזה מתסכל זה שאתה עובד על מאות תמונות ועל איזה פעולת מברשת המחשב חושב לפעמים או שעד שתמונה נטענת, או כל פעולת רינדור אחרת ואפילו לפעמים סתפם נתקע מסיבות לא ברורות. כרגע אני על לפטופ בן 3 או 4 של ASUS ROG אותו שדרגתי ל16 גיגה זכרון וSSD EVO 840 של סמסונג. לאחרונה המחשב ממש מזייף... בכל אופן לעניינו, אני מחפש מפרט טוב כמה שניתן בתקציב של בין 5 ל-6 - מחשב נייח. חשוב מאוד שכל החלקים יעבדו בצורה מיטבית אחד עם השני כי כבר…

• 2 תגובות
    • 3.5k צפיות
  19. Started by AxeOr,

.......

• 0 תגובות
    • 725 צפיות
  20. האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: אין אפשרות. האם לנצל את כל התקציב או לחסוך?: לנצל (מעדיפים מחשב שיענה על הדרישות שלכם בלי לנצל את כל התקציב?) מהם השימושים במחשב? עבודה משרדית | גיימינג כבד | עריכה גראפית | עריכת אודיו | עריכת וידאו | HTPC | אחר (נא לפרט): במידה שבחרת בגיימינג, ציין שמות של משחקים בהם תשחק: crysis, naruto. need for speed.cod, assasins creed , cod, וכמובן מחשב שיתמוך במשחקים עתידיים. מתי מתוכננת הרכישה: עדיף כמה שיותר מהר. האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: חברה טובה למחשבים של גיימינג. אולי asus או dell. האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: עדיף מאוד שלא. גודל קשיח מינימלי: לפחות 1T ו128 בSSD. (כמה נפח תרצו שיהיה למחשב, שימו לב ש S…

• 13 תגובות
    • 2.9k צפיות
  21. Started by Yehonatan_,

שלום, לאחרונה החלטתי שאני רוצה להזמין iMac 27 inch 5k ועם המפרט שאני רוצה עשיתי השוואה בין אפל בארה"ב לבין אידיגיטל ואם עשיתי את ההשוואה כמו שצריך, בארץ אותו המחשב בדיוק עולה משהו כמו 6,000 ש"ח יותר (מטורף לגמרי!). דוד שלי גר בניו יורק וההתלבטות שלי היא האם להזמין אליו דרך אפל את המחשב ושהוא ישלח אלי. רציתי עזרה ממי שיודע כמו עולה בערך שילוח לארץ ועם איזו חברה הכי כדאי לשלוח (מבחינת מהירות, אמינות, ביטחון)? כמה אני אצטרך לשלם עליו כשמחשב יגיע לארץ (מע"מ, מכס)? האם יש לי ביטוח עליו עדיין בארץ? והאם שוה לקחת את כל הסיכון של המשלוח? תודה רבה מראש לעוזרים

• 0 תגובות
    • 912 צפיות
  22. שלום, אני חלק מקבוצת מחקר שכרגע רוצה לקנות מחשב שיהווה שרת לטובת לימוד רשתות בתחום של computer vision. רוב הקוד ירוץ בעיקר על GPU ולכן אנחנו זקוקים ל כרטיסים חזקים ועם הרבה זיכרון. כמו כן, זהו שרת שיעבדו עליו עד 2-3 אנשים במקביל. כרגע זה המפרט שאנחנו חושבים לקנות (התקציב הוא 10 אלף דולר) : לוח אם: GIGABYTE GA-X99-UD4 מעבד: Intel® Core™ i7-6900K Processor (20M Cache, up to 3.70 GHz). Overclock up to 4.2 GHz. (8 x Cores, 16 Threads ). קירור למעבד: High end Heatpipe CPU cooler. 8 Heat Pipes זיכרון: 64GB (4 X 16GB) DDR4 2400MHz (יתכן שיהיה 128GB) מארז: Rack Mount 4U, 6 x 5.25 inch Drive Bays. ספק כוח: 1600W…

23. 1. מה התקציב המקסימאלי? 450$ קונה בארה"ב א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 100$ 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אנדרואיד סטודיו oוvisual stud שימוש כבד 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? מסך טאץ 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 4 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינ…

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח אפשר לחרוג בעוד 500-700 ש"ח במידת הצורך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500-700 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית, תכני HD א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש…

• 1 תגובה
    • 886 צפיות
  25. Started by jeans,

מחפש מסך מחשב שישמש בעיקר לעיבוד תמונה. תקצים - 4K (גמיש במידה ויש משהו מדהים) גודל "27 (אפשר גם יותר אם התקציב מאפשר) רזולוציה - וכאן כבור הכלב - ממש הייתי רוצה UHD אבל לא בטוח אם זה יעבוד עם Dell E7440 זה יהיה די מבאס לקנות מסך טוב שיעשה בעות עם המחשב. תודה שמראש לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 1.8k צפיות

דיונים חדשים בפורומים