ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
קיבלתי יד שנייה מחשב נייד hp elitebook 8460p. לא יודע מה היה הקטע שלו אבל הייתי חייב לפרמט אותו, מפה לשם התקנתי ווינדוס 7 אולטמייט 32 ביט (מקורי!) ועד פה הכל טוב ויפה.. עכשיו רציתי להתחיל להתקין את הדרייברים ומה שצריך והגעתי לכאן: http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareIndex.jsp?lang=en&cc=il&prodNameId=5056945&prodTypeId=321957&prodSeriesId=5056942&swLang=13&taskId=135&swEnvOID=4055 יש פה רשימה של 81 (!!!) תוכנות ודרייברים למחשב.. עכשיו ברור שאני לא מתכוון להתקין את כולם! אבל מה כן להתקין?! חיפשתי באינטרנט הרבה ובאמת לא מצאתי אפילו הסבר מה זה כל דבר/למה זה טוב... באמת שאני לא מבין מה הם חשבו לעצמם שהם ככה פשוט נותנים רשימה אי…
-
- 2 תגובות
- 825 צפיות
-
-
חיפשתי זכרון לנייד 2GB. ומצאתי בנועה http://www.noacomp.co.il/Product.aspx?ProductID=4730 השאלה אם הוא מתאים לנייד? עוד מהתרד Fujitsu Lifebook AH530-4 - סקירה קצרה בעמוד 2 זכור לי שהזכרון שמגיע איתו הוא 1333 DDR 3 אבל הוא עובד רק על 1066. הנה תמונה של הזכרון מהתרד הקודם. (התמונה לא שלי אבל אני די בטוח שזה אותו זכרון לסדרה הזאת). זה קישור יצרן http://www.gskill.com/products.php?index=143 כמה תכונות: CAS_Latency 7-7-7-20 Speed DDR3-1066 (PC3-8500) est_Voltage 1.5 V PCB 6 Layers Registered/Unbuffered Unbuffered Error_Checking Non-ECC Type 204-pin SO-DIMM Warranty Lifetime מה אתם אומרים יהיה FIX [attachment deleted by admin]
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד של HP מדגם elitebook 2540p. אני מחפש למחשב הנ''ל זיכרונות והארד דיסק חדשים. לפי בדיקה בגוגל הארד דיסק שלו בגודל 1.8", ניסיתי לחפש חנויות שמוכרות הארד דיסקים בגדלים אלה אבל זה היה אפסי. אני מחפש כונן SSD, יש לי כונן SSD מסוג msata שקיבלתי מחבר, לפי הבנה הmsata הוא בגודל 1.8" האם יש לי אפשרות לחבר אותו למחשב? כרגע למחשב יש 1gb זיכרון ואני מעוניין לשדרג לפחות ל8gb. כמה סלוטים יש למחשב? אני יודע שיש אחד בחלק התחתון של המחשב ולפי המפרט של המחשב צריך להיות עוד אחד, איפה הוא נמצא? איזה זכרונות כדאי לקנות? ראיתי שיש DDR3L וDDR3 איזה זיכרונות אני צריך לבחור מהם? בגדול המחשב משמש לתכנות, עיצוב גרפי הרוב פוטושופ, עריכת וידאו פשוטה של הקלטות של שיעורים ופה ושם סרטי י…
-
- 10 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חבר שלי מחפש מחשב בתקציב הזה והוא מנסה להתעקש לקנות כל מיני מחשבים עם מפרט שנראה מטורף ומארז שנראה טוב אבל בתכלס זה סתם בלאי ואמרתי לו שיחכה ואני יעזור לו עם זה מישהו יכול להמליץ על משהו?
-
- 3 תגובות
- 603 צפיות
-
-
שלום. אני צריך עזרה באיתור הבעיה בלפטופ של GIGABYTE שנמצא כבר 3 שנים ברשותי. המחשב כבה באמצע הלילה ומאז הוא לא עולה, פעמיים הוא הגיע עד ה-BIOS (אחרי שלחצתי על F2) ונתקע בשלב זה, אך בד"כ המחשב פשוט נדלק אך המסך שחור ואין שום פעולה או רעש (לפעמים רעש של מעבד עובד למשך שניה), המחשב דולק אך לא מגיב, לפעמים נכבה ומתחיל מחדש. החלפתי לו סוללת לוח אם - לא עזר הוצאתי הארד-דיסק כדי לעלות BIOS בלעדיו וישירות מהדיסק - לא עבד ניקית אבק - לא עזר לפני התקלה האחרונה היו בעיות אחרות: 1. DVD/RW לא עובד כבר שנה (יש לי חיצוני) 2. המחשב התחמם מאוד, אפילו עם משטח קירור מצויין 3. CPU קרוב ל-100% בעת ביצוע פעולות יחסית קלות 4. בהרצת מדיה היה עובד בקיטועים. אשמח אם מישהו יוכל לעזור לאתר את הבעיה …
-
- 0 תגובות
- 593 צפיות
-
-
שלום ברשותי שני מחשבים ניידים של חברת HP עם הנתונים הבאים: Product Name dv6526ea Microprocessor 1.80 GHz Intel® Core 2 Duo processor T7100 featuring Intel® Centrino® Duo Memory 1024 MB (2 x 512 MB) המחשבים מריצים מערכת הפעלה Windows Vista Home Premium אך [glow=red,2,300]בקושי זזים[/glow] לאחד המחשים הגדלנו זיכרון ל-2G אך ללא הועיל עדיין זוחל. דיברתי עם HP ע"מ להתקין מערכת הפעלה Windows XP אך הם טוענים כי לא תומכים בכך ותהיה בעיית דרייברים לא יודע מה לעשות, המחשב עם נתונים טכניים חזקים אך בפועל כמו פנטיום 3 שלא זז. אודה לעזרתכם / המלצתכם
-
- 4 תגובות
- 651 צפיות
-
-
אני מתלבט בין מספר דגמים, תקציב עד 3000. Dell Vostro 5481 - לא מצאתי בכלל ביקורות עליו.. Lenovo Ideapad 330 Lenovo Ideapad 530 צריך את הלפטופ ללימודים, עבודה וכו'. תודה.
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, אני צריך מחשב נייד עם התכונות הבאות: מסך: 15.4 כרטיס מסך: לא ג'נרי - Nvidia או ATI שאוכל להריץ משחק או שנים. מערכת הפעלה: מתלבט בין ויסטה לXP... מה כדאי למחשב נייד? רוב המוחלט של הזמן המחשב יהיה נייח, אני קונה אותו כדי לחסוך במקום בחדר השינה וגם שתהיה ניידות מסויימת לסלון. תודה על העזרה
-
שלום , יש לי נייד OKITEC X102 שאני לא מוצא לו דרייברים בשום מקום , וצריך עזרה דחוף עם זה .. תודה
-
- 0 תגובות
- 738 צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כשבוע קניתי מחשב נייד של Fujitsu Siemens Esprimo Mobile V5535 עם מערכת הפעלה VISTA BUSINESS. כאשר אני לוחץ על SHIFT ועל מקש "2" שבעיקרון צריך להופיע "@" הוא עושה לי גרשיים וכאשר אני לוחץ SHIFT וגרשיים, הוא נותן לי "@". האם ניתן לשנות זאת דרך המערכת, משמעות הכפתורים? (הכפתורים ממוקמים כמו שצריך). תודה רבה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 622 צפיות
-
-
שלום יש לי מחשב נייד ישן של טושיבה שקיבלתי מחבר SATELLITE A60-302 . יש בעיה במחשב,הוא לא מעלה דיסקים צרובים אלא רק מקוריים. מישהי יודע מה יכולה להיות הסיבה לבעיה? תודה
-
- 1 תגובה
- 685 צפיות
-
-
שלום לכולם, הנני משתמש מאוד ותיק פה אך לא פעיל פה בפורומים כבר זמן רב. נתקלתי בבעיה ואני צריך את עזרתכם. יש לי כרגע מחשב סוני VAIO, על המחשב מותקנת מערכת הפעלה ויסטה HOME. וכידוע היא כבדה, מסורבלת ובכללי המערכת הפעלה הכי גרועה שנקלתי בה אי פעם. יש לי אפשרות להתקין וינדוס 7 על המחשב, אני פשוט לא מוצא את הדרייברים של המחשב ברשת, גם לא באתר של סוני, אני מתכוון כמובן לדרייברים של הכרטיס מס, כרטיס קול, רשת וכדומה, כול הדרייברים של סוני שמותקנים כרגע, ואני צריך שיהיו מותאמים לוינדוס 7.(או שאפשר להשתמש בדרייברים של XP?) בכללי לא מצאתי את הדרייברים בכלל. לא של ויסטה ולא של XP ולא של 7. הדגם הספציפיי של המחשב (אם זה משנה) זה: PCG-7143M סידרה NS11-SERIES יש למישהו אפשרות לעזור לי …
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום חברים, ברצוני לקנות מחשב חדש בתקציב של 5 אלף ואני צריך כמעט את כול הרכיבים. המחשב הוא בעיקר לעבודה עם תוכנות שדורשות מעבד טוב ולא למשחקים, אני מתכנן קצת אוברקלוקינג ובעיקר הכי חשוב שתהיה אפשרות לשדרג בעתיד. מה שיש לי בנתיים זה: מארז - יש כבר - חינם! ספק - Thermaltake 400Watt XP480 BULK - 235 לוח אם - Gigabyte GA-965P-S3 - 865 כרטיס קול - על הלוח אם - חינם! מעבד - Intel Core 2 Duo E6300 - 1199 זיכרון - Patriot PDC22G5300LLK 2x1GB - מקבל מארה"ב - חינם! הארד דיסק - Western Digital WD1600JS - 340 כרטיס מסך - Palit 7300GS - 324 מקלדת ועכבר - Logitech Dinovo Laser - מקבל מארה"ב - חינם! מסך - Neovo F419 - 1455 רמקולים - לא יודע עדיין... צורב - LG H10A - 177 פלופי - ג'נרי - …
-
- 14 תגובות
- 958 צפיות
-
-
אהלן, אני חדש בפורום ואשמח אם תוכלו לעזור לי למצוא את מפרט המחשב שהכי מתאים עבורי, במחיר של עד 4500 ש"ח (אני אשקיע כ-1300 ש"ח נוספים לטובת מסך 22"). בעיקרון המחשב הוא בשביל אבא שלי, שהוא מתכנת במקצועו. אני מחפש מחשב שיריץ בעיקר אינטרנט ותוכנות אופיס למיניהן, אך שיהיה מסוגל גם להריץ ויז'ואל סטודיו במידת הצורך, וכן משחקים (אני לא גיימר כבד, אך אני בהחלט מעוניין בכרטיס מסך שיהיה חזק באופן יחסי לאותם פעמים שאני אשתמש במחשב - אם זה לטובת משחקים, ואם זה לענייני גרפיקה, לעתים נדירות יותר). קיבלתי המלצה על המפרט הבא, שהוא פחות או יותר עומד בתקציב שלי (יוצא כמעט 4000 שקל מבלי לכלול מסך, מארז וציוד היקפי). תציצו במפרט, ותראו אם אכן שווה/משתלם להשקיע עבור הרכיבים האלה, או שיש רכיב…
-
- 3 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אהלן, היום קיבלתי את הנייד החדש שלי שהזמנתי מהאתר של dell (שלחתי לכתובת בארה"ב והיום מישהו הביא לי) עכשיו קיבלתי איתו מטען אך עם חיבור אמריקאי. האם אני יכול לעשות איתו משהו? או שאני צריך לרכוש אחד חדש? אם לרכוש חדש אז מאיפה? מחפש הצעות. תודה.
-
- 5 תגובות
- 677 צפיות
-
-
שלום רב אני זקוק למחשב חדש את כל שאר החלקים יש לי וזה כולל כרטיס מסך 8800 אז אני מניח שאצטרך ספק כוח דיי חזק ואמין. שימושי המחשב הולכים להיות משחקים, פוטושופ, קידוד ויד/אוד ו - 3DSMAX מעוניין מאוד בלוח אם שיתאים לי גם אם ארצה לשדרג מעבד... בנוסף אני מעוניין במעבד של אינטל בלבד, העדפה לארבע ליבות אבל לא סגור על זה. מוכן להתפשר על 2ג'יגה זיכרון, שהיו מהירים. תודה לכל העוזרים
-
- 2 תגובות
- 526 צפיות
-
-
אחרי 6 שנים עם המחשב הישן שלי, החלטתי סוף סוף לקנות מחשב חדש(: אין לי מושג מה לקנות. אני צריכה את המחשב בשביל דברים הבאים:פוטושופ (עריכת תמונות) כמות גדולה של תמונות שיהיו על המחשב כל הזמן כמות גדולה של מוזיקהאייטיונס(!!) (המחשב הנוכחי שלי נתקע בכל פעם שאני רק מזכירה לו אייטיונס) ביטורנט אינטרנט כמובן לפעמים גם משחקים (לא בהגזמה. נגיד, GTA או פאר קריי וכאלה..) לא יודעת מה התקציב שלי, כי אני לא יודעת מה הטווח מחירים בכלל. אני לא צריכה מסך, מקלדת ועכבר.. יש הכל. רק מחשב. תודה, נועה. [חוץ ממפרט אשמח גם לעצות פרקטיות- איזה חנות וכו'..]
-
- 5 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אהלן, אני זקוק למפרט מחשב שהשימושים שלו יהיו אינטרנט ואופיס בעיקר . ראיתי את המפרטים המומלצים באתר אבל הם לא מעודכנים לסוף דצמבר אז אולי משהו השתנה והמחירים ירדו. אני מחפש מפרט ב-3,500 ש"ח. אשמח לנצל את התקציב עד תומו במידת הצורך. חשוב שיהיה לוח אם טוב, זיכרון טוב וגדול ומעבד חזק. כרטיס מסך - סביר בהחלט. כמו כן המרפט צריך לכלול מסך בגודל של 22 אינץ'. אין צורך בשאר הציוד ההיקפי. לא מתוכנן אוברקלוקינג. אין צורך במערכת הפעלה. אפשר לחרוג מהתקציב עד 200 ש"ח אם הכרחי. יש העדפה ל- IQPC תודה מראש!
-
- 11 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום חברים, אשמח לקבל עזרה בבחינת מפרט למחשב שישמש לאינטרנט, סרטים, office, פוטושופ, פיתוח תוכנה ועריכת וידאו. המחשב לא ישמש למשחקים. אני לא צריך ציוד היקפי. תודה, יובל המפרט שבניתי ב-iqpc: מעבד : INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q66000STEPING G0 - BOX (למזמינים מחשב בלבד) ¤ 1458 לוח אם : GIGABYTE GA-P35-DS3 ¤ 675 כרטיס מסך : SAPPHIRE PCI-EX RADEON HD2600XT 256MBDDR3 128 BIT TV/O HDMI DVI - DX10 - RETAIL ¤ 608 צורב DVD : LG DVDRW GSA-H62N DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤ 192 זיכרון : G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800CL5-5-5-15 - F2-6400CL5D-4GBPQ ¤ 1717 מארז : ANTEC P150 QUIET PC CAES + 430WPSU ¤ 1016 קירור למעבד : THERMALTAKE BIG TYPHON 120 VX FORAMD&…
-
- 6 תגובות
- 827 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב חדש דגש על כוח חישוב.. כ.מסך - בנתיים אני רוצה משהו בינוני שיחזיק משחקים של היום ולשנה הקרובה.. בעתיד אני ישדרג.. זה המפרט שעשיתי עד עכשיו: Gigabyte GA-P55A-UD4 Intel P55 Chipset LGA 1156 Model GP55AUD4 985 ש"ח Intel Core i5 Processor i5-750 2.66GHz 8Mb Quad Core LGA 1156 Box 1,030 ש"ח G.Skill 4GB Kit ECO DDR3 PC3-10666 1333MHZ 9-9-9-24 F3-10666CL9D-4GECO 645 ש"ח Western Digital 1TB 3.5 64Mb SATA II WD1002FAEX Black 499 ש"ח Gigabyte nVidia Geforce 9800GT OC 512 DDR3 GV-N98TGR-512I Model N98TGR512I 583 ש"ח LG GH24NS50 Super Multi DVD Rewriter Sata x24 Black Oem 165 ש"ח התקציב כמו שרשמתי בכותרת - 4 אלף, רק שעכשיו הגעתי ל4 אלף, וחס…
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
הצרכים: גלישה, משרד, צפיה בסרטים, משחקים (לא צריך הגדרות מקסימליות) החומרה שיש לי: HD SATA, צורב DVD וכרטיס מסך ATI Radeon 9800 Pro האם כדאי לי לרכוש לוח AGP ולהשתמש ב- Radeon, או שהוא כבר לא מספיק בכלל למשחקים כבר? המשחקים היחידים שאשחק הם סימולציות נהיגה עם הגה Momo Racing כיפי שיש לי. עד עכשיו שיחקתי בעיקר Colin McRae Rally. אני מצפה ל- Colin Mcrae DIRT שיצא בקיץ. האם הכרטיס שלי יריץ אותו? נאמר לי ש- DDR2 עדיף על 1. האם יש לוחות AGP DDR2? תודה רבה. אני מעריך את זה.
-
- 8 תגובות
- 912 צפיות
-
-
1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 +- 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לרוב עבודה מרדית משחקים פחות. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. כן, כל מה שהבאת במפרט למטה 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי: צורב DVD 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם? האם צריכה להיות התאמה בין הצבעים של המחשב ויש דרישה למחשב שקט במיוחד? לא 7. ה…
-
- 1 תגובה
- 481 צפיות
-
-
-גיימינג די כבד, -ללא ציוד הקפי וללא צורב DVD. -לא מתוכנן OC ולא מתוכנן שדרוג בעתיד. -רמת שקט 6 בסולם מ 1-10 (לא כל כך חשובה) -רזולוציית משחק 1920X1080 -אם אפשר אז מערכת בלי SLI\CROSSFIRE (מעדיף כרטיס בודד) אם אפשר כמה שיותר לחסוך יותר לכיוון 3800
-
- 5 תגובות
- 818 צפיות
-
-
אהלן, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואני צריך את עזרתכם. מה שמתוכנן למחשב זה משחקים וקצת OC. התקציב הוא עד 5500 ש"ח, המעבד הוא Conroe, בלי ציוד הקפי/מסך. זה המפרט שהרכבתי מlogicpc: 0 Coolermaster CAC-T05-WWA Centurion 5 (with window) P/S Not Included Case 411.00 ¤ 1 411 ¤ 1 Corsair VS1GBKIT667D2 (2x512MB) DDR-II 667 Value Memory 685.00 ¤ 1 685 ¤ 2 Enermax 400W E400AWT Liberty 20/24Pin Power Supply 461.00 ¤ 1 461 ¤ 3 Gigabyte GA-965P-DS3 Intel 965P LGA775 Motherboard 986.00 ¤ 1 986 ¤ 4 Intel Core2 Duo 1.86GHz 2MB E6300 Box CPU 1230.00 ¤ 1 1230 ¤ 5 Western Digital 250GB 7200rpm 16MB Buffer S-ATAII HDD 469.00 ¤ 1 469 ¤ 6 XFX GF7600GT PV-T73G-UDL7 PCI-e 256MB DDR3 Extreme Ed.…
-
- 2 תגובות
- 473 צפיות
-
-
אני צריך המלצה למפרט htpc עד 3500 ש"ח אבל לא לחרוג בבקשה מהסכום שיהיה עם מארז של htpc ועם הכרטיס טלוויזיה הזה Hauppauge WinTV-PVR-150 או אחד אחר אם אתם חושבים שהוא יותר טוב.. בלי מסך ושיהיה אם אפשר בחנות באיזור פ"ת..אפשר גם ת"א רמת גן וכו'. תודה
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
-