עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by or_y,

שלום, אני רוצה לקנות נטבוק. צריך המלצה. דרישות: מסך - מסך סביר גם מבחינת גודל (לא איזה מסך 7 אינצ') וגם מבחינת המסך עצמו. משקל - קל כמה שניתן במגבלות הגודל של המסך. מערכת הפעלה - רק XP. יצרן - לא איזה יצרן סיני לא מוכר. מחיר - עד 2000 ש"ח. תודה

• 2 תגובות
    • 623 צפיות
  2. Started by omri2050,

שבוע טוב! אחרי שעזרו לי פה להבין קצת לגבי מפרטים, אשמח להמלצות על מחשב נייד בסדר גודל של 5500 שקל פחות או יותר המטרה היא משחקים בעיקר ותוכנות כמו פוטושופ דגש על אחריות ל 3 שנים ומסך 15.6 וכרטיס מסך סבבה + לגבי ה i7 הבנתי שהוא לא נחוץ כל כך וה i5 יספק עבודה טובה ל 3 שנים קדימה. תודה לכולם!

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  3. Started by avr256,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד dell. (נעול על החברה הזו, מנסיון העבר, יש לי כיום hp שאני לא מרוצה ממנו). אני סטודנט למדעי המחשב וזקוק לו לתרגול כתיבת קודים בלימודים ולצורכי לימוד בכלל. מעוניין גם שישמש לצורך יום-יומי (לא מאחסן הרבה בדיסק סרטים וכו') ולא רק ללימודים... מדובר בתקציב של עד 3500 ש"ח (אני סטודנט...(: תודה על העזרה!

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  4. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות והרצת משחקים(אם משחקים ממש כבדים לא חייב שיהיה גרפי שיהיה בHIGH אלא NORMAL * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 או 17.3 , לא משנה. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? המחשב ילקח לפעמים לאוניברסיטה כל שעד 2.5 לא יותר עדיפות לכמה שפחות * האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן אבל לא תנאי חובה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 256GB SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? LENOVO/DELL/ASUS * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מסך מגע, מ…

• 0 תגובות
    • 477 צפיות
  5. Started by binyamins,

שלום, אני מעוניין לקנות דל "14 אבל יש מלא דגמים. אני צריך: 1) מסך מט 2) ווינדוס 3) פוטושופ ואילוסטרייטר בסיסי 4) קצת עריכת וידאו בסיסית של סרטים קצרים (דקה) 5) תקציב עד 5,500₪ יש לי Inspirion 15 , סדרה 500 שנהיה כבד. 16 גיגה, כרטיס אינטל 520, ווינדוס 10 תודה.

• 0 תגובות
    • 708 צפיות
  6. היי, אני מתלבט אם לרכוש את המחשב הזה או לא. אני מחפש מסך 15.4/6. מעבד שיריץ משחקים לא את החדשים ביותר אבל פה ושם PES.. 4GB זכרון לא פחות ולא יותר. כונן קשיח של 250GB. ננעלתי על המחשב הזה בגלל איכות הבנייה ובכלל הסידרה הזו ממש טובה. השאלה אם יש משהו יותר טוב שבנוי מאותו סגנון קשיח ויוקרתי באותו איזור מחיר של עד 1100$ (הרכישה תבוצע בארה"ב). אשמח לקבל המלצות למחשבים או לאישור רכישת המחשב הנוכחי והאם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא אותו במחיר נמוך יותר ממה שמוצע באתר של DELL כי שם הוא הכי זול ובחנויות גדולות לא ממש מוכרים את הסידרה הזאת. תודה רבה לעוזרים

• 5 תגובות
    • 819 צפיות
  7. Started by bbbe,

שלום, אנסה לפרט את מרבית האינפורמציה: סכום - עד 4000 (אם יחרוג בקצת אבל יהיה מעולה מפרטית גם טוב) זיכרון - לפחות 6 ג'יגה מסך - 14 אינץ' אפשרי בהחלט ללא כונן תקליטורים ( זה בהכרח עושה את המחשב להרבה יותר דק?) הארדיסק- לפחות 500 ג'יגה ולפחות 5400 RPM מעבד - לפחות I5 אינטל (מאוד חשוב הכי טוב שאפשר במסגרת התקציב כי אני לא מכיר את סוגי המעבדים וביצועיהם) רצוי כרטיס מסך לא און בורד ( אני לא גיימר אבל יותר טוב לצפיה בסרטים וכדומה לא?) באופן כללי זהו מחשב לעבודה ולשימוש יומיומי .. אני לא משחק בו ולא מעמיס עליו איזה שהן תוכנות מסובכות... בכל זאת חשוב לי חיי סוללה טובים, שיעבוד מהר, אמינות, ואם אפשר משקל סביר זה בהחלט יהיה נחמד. תודה רבה לעוזרים (חשוב לי מאוד כי אני הדיוט בתחום …

• 9 תגובות
    • 650 צפיות
  8. האם יש אתר או חנות ספציפית שאת\ה מעונין\ת לקנות בהן? אם כן, איזה: KSP או IVORY אבל אם ממליצים משהו אחר אפשר .. מהארץ או מחו"ל(אם מחו"ל-איזו ארץ?): מהארץ מתי מתוכננת הרכישה: שבועות קרובים תקציב:5000 יש מצב לחריגה? אם כן, בכמה: לא יד ראשונה\שניה: יד ראשונה זמן אחריות רצוי: כמה שיותר חברת המחשב הניד המועדפת: אין עדיפות אבל הבנתי שעדיף ASUS או DELL מערכת הפעלה מועדפת: לא ממש מעניין גודל כונן קשיח מועדף: לא קריטי משקל הנייד המועדף: משהו נוח ללימודים.. גודל הצג: חובה 15.6 לדעתי יתאים זמן סוללה רצוי: כמה שיותר צבע המחשב הרצוי: לא משנה אפשרויות נוספות במחשב: שיהיה עם 8G ראם , יציאת HDMI וחיבור USB 3, שיהיה גם כרטיס מסך חזק יחסית. תודה

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  9. אשמח לעזרתכם 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 4k 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לפטופ למשחקי מחשב (סטארקראפט, הארטסטון ועוד כל מיני משחקים טיפשיים שיש לי בסטים) ועיצוב גרפי למתחילים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? עכבר אלחוטי 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)?לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת ה…

• 1 תגובה
    • 963 צפיות
  10. Started by malren,

אהלן, אני מעוניין לקנות את הנייד studio XPS 16 i7 מהאתר של DELL ולשלוח אותו לNY. שאני באתר שלהם אני רואה שיש לפחות 3 מחירים שונים לנייד שאני רוצה: http://www.dell.com/us/en/home/notebooks/laptop-studio-xps-16/pd.aspx?refid=laptop-studio-xps-16&s=dhs&cs=19 בלינק זה ניתן לראות ששתיים מתוך הארבע הם עם מעבד i7 ומחיר שונה. http://www.dell.com/home/laptops#subcats=laptop-studio-xps&navla=&a= ובלינק הזה ניתן לראות ששתיים מתוך השלושה הם עם מעבד i7 ומחיר שונה. עכשיו אני יודע שאם מסתכלים על המפרטים של כל אחד מהם יש קצת שוני (מה שאני מצליח לראות זה השנות אחריות) אבל בכל אחד מהאופציות אם לוחצים על "רכישה" אז אתה מועבר לדף customize שם אתה ממש בוחר את כל הרכיבים, לכן …

• 1 תגובה
    • 646 צפיות
  11. Started by theL,

שלום! אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד סביב 3,500 ש"ח. המטרה: אינטרנט סלולרי, אופיס, סרטים (כולל HD) - לא מחייב יציאת HDMI. וכמובן WIFI. מאוד חשוב נושא האחריות - כמה שיותר יותר טוב... עדיפות למסך של 15 אינץ', אך לא חובה. ישמש בעיקר בנסיעות ברכבת. מצאתי כמה אופציות: DELL: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735273 COMPAQ: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732819 או http://www.1pc.co.il/product_info.php?products_id=8809 LENOVO: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=735724 אשמח גם לאפשרויות נוספות עליהם אתם ממליצים... ובאופן כללי אני לא מצליח להבין האם יש הבדל משמעותי בין מעבד T6400 / T6500 לבין ה T4200 כי המחירים של המחשבים די דומים... אני אמור לקנות את המחשב בי…

• 1 תגובה
    • 593 צפיות
  12. אני צריך המלצות לניידים עד 3000 שקל הכי חזקים שאני יכול לקנות במחיר הזה ! שיהיה מעבד הכי חזק שיכול להיות במחיר הזה זיכרון עד 4 גיגה מינימום וכרטיס מסך מהחזקים במחיר הזה איזה נייד יש לו קומבינה טובה מהכל במחיר כזה?

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. הדרישות הן: חשוב שיהיה למשחקים ויריץ משחקים סבבה ניידות לא קריטית. ישמש כתחליף לשולחני אבל גם אם יהיה נייד לא בעייה של משקל אבל כמובן שלא יהיה כבד יותר מדי זמן סוללה ארוך לא כל כך קריטי. מה שכן חשוב שההארד דיסק יהיה גדול. ומהירות 7200RPM מצאתי את המחשבים הבאים: MSI http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3303&CatCode=315 HP http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2997&CatCode=315 כעיקרון הבנתי שהמחשבים של MSI מצויינים אבל המליצו לי גם על לנובו אבל אומרים שהשירות שלהם על הפנים. אשמח לחיזוקים. העדיפות היא לMSI

• 1 תגובה
    • 766 צפיות
  14. Started by Yaron85,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד של חברת Packerd Bell. דגם EasyNote TK 85 עם סוללה של חברת Acer (ככה הם נמכרים) אני כבר תקופה ארוכה רוצה לרכוש סוללה באיביי, כי הפערי מחירים מהארץ גדולים (400 בארץ לעומת 150 באייבי). הסוללה המקורית שלי של Acer 10.8V 4.2Ah AS10D51 Li-ion00 באיביי מצאתי סוללות עם מתח שנע בין 10.8V - 11.1V או 4.4Ah - 4.05Ah איזה סוללה הכי כדאי לרכוש? מאיזה מוכר הכי כדאי? 11.1V 4.4Ah Li-ion 00 AS10D61 http://www.ebay.com/itm/170700818606?_trksid=p2055119.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT ------ 10.8V 4.4Ah Li-ion 20 AS10D81 http://www.ebay.com/itm/2616836…

• 0 תגובות
    • 943 צפיות
  15. Started by CrossFireX,

אהלן, אני מעוניין לתקופה של חצי שנה לערך לשדרג את המחשב בקטנה, רק עד שאני ממש אצטרך להחליפו, אני מעוניין לדעת עם כרטיס מסך 6850 יעשה צ"ב ממש ממשי עם מעבד AMD PHENOM X4 QUAD CORE 9550 2.2GHz, פשוט כי חבל לי כרגע להחליף כי מתיי שאני משחק היום זה כבר בקונסולוה לא מחשב. ועם עושה צ"ב ניתן לסגור אותו עם OC? שווה בכלל לשדרג? והכי חשוב - יריץ BF3?!?!??

• 4 תגובות
    • 654 צפיות
  16. Started by ras81,

שלום יש לי את המפרט הבא והייתי רוצה לשדרגו לקורנרו מה אתם ממליצים? amd 64 3000 (754) ASUS K8N PQI DDR 2048MB DUAL CHANNEL 2X1024MB 2-3-2-5 CASE-thermaltake va7000 cooling - kailon MKII sillencer - liquid cooling zalman vf700cu PSU-Tagan Easycon 530W graphic card -LEADTEK 6600GT TV card -ati theater 550 pro תודה

• 2 תגובות
    • 546 צפיות
  17. Started by nw,

מדובר בשדרוג די רציני מפנטיום 3 450 שבמהלך השנים התווספו לו כמה חלקים ששווים משהו גם היום: כ.מסך : gigabyte radeon 8500LE דיסק קשיח: maxtor 60GB וכל השאר כעיקרון אני צריך לוח אם, מעבד, זכרון ,מארז (וצורב), בחרתי את החלקים ע"פ המפרט המומלץ אבל ראיתי שהוא מלפני חודש וחצי ולכן אשמח אם תחוו את דעתכם. אני מעוניין שהמחשב ישמש גם למשחקים, לא מצאתי את ה- MSI NF4 ל754 בשום מקום אז בחרתי את ה- NF3 (למרות שאני מתכנן שדרוג של כ. מסך מתישהו) התקציב שלי הוא בסביבות 1500 ש"ח אבל אני יכול להגדיל אותו קצת אם זה *מאוד* משמעותי. Compucase-HEC Mini Tower CI-6821 Front USB 300W 1 269 ¤ Lite-On 52/32/52 Retail Silver CD-RW 1 139 ¤ AMD Sempron 64 2600+ Socket 754 Palermo Tray CPU 1 399 ¤ …

• 3 תגובות
    • 773 צפיות
  18. Started by אלון פ,

שלום לכולם. להלן מפרטי, אני רוצה לשדרג את המחשב בערך ב2.5K חשוב לי כרטיס מסך חזק והמחשב למשחקים. להלן המפרט: 2 processors running - Intel® Pentium® 4 CPU 3.00GHz 502.7 MB על XP.

• 10 תגובות
    • 842 צפיות
  19. Started by emeny,

יש לי PENTIUM 3 550MHZ עם זיכרון 128MB AGP 2X עם READON 9200SE (שמיועד ל8X) כונן קשיח SATA 200GB WD (שכמובן לא מתאים) USB 1.1 איך אני יכול לשדרג את המחשב בלי צורך להחליף מעבד ולוח אם (כמו למשל מתאם SATA) בעלות הכספית הנמוכה ביותר והביצועים הגבוהים ביותר. אולי יש איזשהי אפשרות לשדרג את ה-AGP ל 8X או שזה רק בלוח אם חדש? אולי קצת OVERCLOCKING כל עצה ולו הקטנה ביותר תעזור. בתודה מראש, EMENY

• 2 תגובות
    • 607 צפיות
  20. Started by yaelkam,

הי, לאחותי יש lenovo thinkpad edge e320 בן שנתיים במפרט הבא: i3-2310M(2.1Ghz), 4GB RAM, 320GB 7200rpm HD בזמן האחרון המחשב כבר לא מהיר כמו פעם, וחשבתי שאולי כדאי להוסיף לו כונן SSD. ראיתי המלצה בפורום לכונן הזה, ויש לי כמה שאלות: 1- האם הגודל הכונן- 120G - מתאים ככונן למערכת ההפעלה? 2- הבנתי שלמחשב אמור להיות מקום פנוי במארז לכונן. האם יש דרך לוודא את זה או שצריך פשוט לפתוח את המארז לראות? 3- האם כדי להנות מהכונן חייבים להתקין את מערכת ההפעלה עליו? 4- עד כמה מסובך להתקין אותו פיזית בתוך המחשב- צריך מתאמים וכו' או שזה דומה יותר להוספת זיכרון RAM שפשוט נכנס בחריץ שלו? בנוסף, האם כדאי להוסיף גם זיכרון RAM על הדרך? ואם כן כמה הייתם מוסיפים? אשמח לעזרה גם בחלק מהדברי…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by gal1,

cpu type Intel Pentium 4, 1700 MHz mother board name ECS P4VXAD mother board chipest VIA VT8753 Apollo P4X266 memory 256 MB PC2100 DDR SDRAM video adapter NVIDIA GeForce2 MX/MX 400 hard disc maxtor 40 gb 7200 rpm אז ככה זה המחשב שלי ואני צריך שדרוג ב 1000 שקל אפשר לחרוג קצת אם זה ממש חשוב הכרטיס מסך אני לא צריך כל כך טוב למה אני לא משחק במשחקים ואם יכנס בתקציב אז גם הארד דיסק טוב תודה לעוזרים

• 25 תגובות
    • 1.5k צפיות
  22. Started by boaz-rosen,

יש לי מחשב ישן אך סביר ואני רוצה לשפר אותו רק בכדי שאוכל לשחק משחקים חדשים הבעייה היא שאין לי הרבה כסף מה השדרוג המינימלי במחיר שאני יכול לעשות? איפה כדאי קנות? המפרט שלי: Motherboard CPU Type Intel Pentium 4A, 2000 MHz (5 x 400) Motherboard Name MSI 645 Ultra-C (MS-6547 v2.0) (6 PCI, 1 AGP, 1 CNR, 3 DIMM, Audio) Motherboard Chipset SiS 645 System Memory 256 MB (PC2100 DDR SDRAM) BIOS Type AMI (05/22/02) Communication Port Communications Port (COM1) Communication Port Communications Port (COM2) Communication Port ECP Printer Port (LPT1) Display Video Adapter GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) Video Adapter NVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X (64 MB) 3D Accelerator nVIDIA …

• 7 תגובות
    • 595 צפיות
  23. Started by hai97,

שלום! החלטתי לשדרג את המחשב בן ה3 שלי, המפרט שלי כרגע הוא: Q9300 + קירור של ארטינג קולינג ALPINE PRO לוח אם MSI X48-C 2GB DDR2 800MH כרטיס מסך SAPPHIRE HD4850 512MB HDD WD 500GB ספק כח EZ COOL 500W המארז הפשוט של אייבורי אני רוצה לשדרג את המחשב בצורה מקסימלית במינימום כסף, עד 1200 שקל אני חשבתי על: זיכרון: ‏2x4GB G.Skill NT Dual Channel DDR3 1333MH CL9-9-9-24 245 שקל ב KSP ספק כח: SEASONIC ‏620W 80+ Bronze Active PFC 12cm Fan S12II-620 400 שקל KSP כרטיס מסך: 4850HD נוסף לCF, ראיתי רק יד שניה או מאיביי סביב ה250 שקל מארז: עוד לא החלטתי אבל חשוב לי בשביל נוחות (בלי הברגה, יציאה קדמית לאוזניות), יופי וקירור, נגיד עד 250 שקל רעיונות הצעות ושינויים יתקבלו בברכה נ.ב אני יודע …

24. Started by _daFink,

אהלן צהריים טובים, אז ככה, זה המפרט שלי: (סלוט 2 זהה לסלוט 1) אני לא משחק הרבה, אבל כשאני משחק אני כבר מרגיש שזה לא מספיק (BF3), ואני רוצה להכין את הקרקע לBF4 =] אני רוצה לשדרג את הכרטיס מסך וכמובן את הזיכרון. (יש לי בלוח אם עוד 2 סלוטים פנויים) התקציב שלי לשני אלה הוא נניח 1000 שקל (אפשר לחרוג נגיד ב100-200 שקלים, אם זה באמת שווה את זה)

• 3 תגובות
    • 574 צפיות
  25. Started by MASTERpiece,

מפרט נוכחי: לוח אם - Gigabyte GA-B85M-D3H מעבד - Intel i5-4590 Quad Core כ.מסך - Gainward GeForce GTX970 4GB זיכרון -Kingstone HyperX 8GB DDR3 1600MHz SSD - Crucial 128GB MX100 Series ספק - Antec VP-500PC 500W שימושים בעיקר לגיימינג .. תציעו מה אפשר לשפר פה

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים