ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,479 דיונים בפורום זה
-
Intel Core i7 4790 Arctic Freezer i11 GIGABYTE H97-HD3 G.Skill 1600Mhz 8Gx2 GIGABYTE GTX660 2GB GDDR5 Hauppauge WinTV-HVR-1700 Seasonic M12G-550 Samsung EVO 250GB Western Digital 2.0TB Green Chieftec Chassis DG-01 (DRAGON-Series) Monitor: Dell 24" 2407WFP-HC Razer Mamaba 4G LogiTech Cordless K750 נרכש בערך לפני שנה.
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, רוצה להתחדש, מעוניין במחשב לגיימינג כללי - כבר הרבה זמן לא עוקב, אשמח לעזרה בבניית מפרט. קריטריונים כליים: מצד אחד מחפש value for money, מצד שני רוצה שיחזיק כמה שנים ולא אכפת לי קצת להתפרע. מניח שלא אצא מזה עם פחות מ-5,000 ש"ח - חי עם זה בשלום. מצד שני, לא ברור לי שיש צורך לחרוג מזה בהמון. באופן כללי מעדיף רכיבים מדור חדש על פני מרכיבים מקבילים מעט יותר חזקים מדור ישן יותר. קונקרטית: מעבד - לא נעול על intel. כאמור עדיפות לדור האחרון. לוח אם - דור חדש - שיאפשר לי בעוד שנתיים להחליף כרטיס מסך ואולי מעבד בעוד שלוש. כרטיס מסך - value for money +. עדיפות למשהו יעיל באנרגיה. ספק כוח - שיהיה קצת אקסטרה הספק, tier גבו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
היי חברה.. קודם כל אני רוצה להגיד שכבר חרגתי מהתקציב אז אם אתם רוצים לייעץ לי להחליף חלק זה או אחר אנא שלא יהיה יקר מקודמו. המחשב הוא בעיקר למשחקים אז השקעתי יותר בכרטיס מסך (לקחתי זכרון ומעבד די חלשים יחסית בהנחה שעד השנה הבאה המערכת תסחוב באופן סביר כל משחק אך לקחתי לוח עם CHIPSET חדיש כדי שאוכל לשדרג עוד שנה -שנתיים את הממחשב לזכרונות ומעבד חזקים יותר..) אז הינה המפרט: AMD ATHLON XP1800 GYGABTE 7VAX KT400 (with LAN and audio on board Mushkin PC2100 DDR BASIC maxtor 40GB 7200 LEADTEK G4 TI4200 64MB (לדעתי הרהב יותר משתלם לקנות כרטיס כזה היום!) אז מה דעתכם על כל הסיפור הזה?? האם כל החלקים תואמים אחד לשני? כל הערה תתקבלנה בברכה. תודה.
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מעבד: INTEL Pentium 4 3.0 GHz S-775 1M Cache מחיר: 1020 ש"ח לוח אם: GIGABYTE 8I915P DUO-A S-775 DDR1+2 מחיר: 575 ש"ח זכרונות: DDR 400 1GB (2*512) Kingston CL3 מחיר: 600 ש"ח (2 היחידות) כרטיס מסך: ASUS RADEON X800XL 256MB VIVO , DVI , PCI-E מחיר: 1995 ש"ח דיסק קשיח: MAXTOR 160GB (8MB) SATA DiamonMax 10 מחיר: 495 ש"ח כונן דיסקטים: SONY 1.44 מחיר: 50 ש"ח צורב: NEC 3540A DVD+RW x16 Dual x8 מחיר: 255 ש"ח מארז+ספק: HEC Compucase CI-6A21 400W מחיר: 360 ש"ח סה"כ: 5350 ש"ח רציתי לדעת מה דעתכם על המפרט....?
-
- 32 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אם ממש יש צורך אפשר לחרוג אבל לא בהרבה. השימוש הוא בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה בסרטים, אופיס וכו.. אין צורך בשום ציוד היקפי ונראה לי שאפילו כרטיס מסך מובנה יספיק.
-
- 21 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1,000 עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר אינטרנט, SKYPE וכאלה. מחשב סבא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא חשוב 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? מערכת הפעלה כן. אם המחשב מספיק חזק כדי לפעול עם WIN10 כמו שצריך אז WIN10.…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל המייעצים, אני סטודנטית מתחילה בלימודי חינוך. לצערי אני לא מסתדרת בלי מחשב נייד בשיעורים (והמחשב השולחני בבית ישן שנת ישרים). הייתי רוצה להתארגן על מחשב בהקדם האפשרי, ככה שכל עצה תתקבל בשמחה. התקציב שלי הוא 3,600 עם גמישות של 400 ש''ח (וגם זה הרבה בשבילי). זה בגדול הדרישות שלי: [TABLE] [TR] [TD]תקציב:[/TD] [TD]עד 4,000 [/TD] [/TR] [TR] [TD]מטרות המחשב:[/TD] [TD]עבודה משרדית (WORD ואינטרנט – לשוניות מרובות), צפיה בסרטים, Photoshop, האזנה למוזיקה.[/TD] [/TR] [TR] [TD]גודל המסך:[/TD] [TD]15.6 מאט.[/TD] [/TR] [TR] [TD]מסך:[/TD] [TD]FHD או IPS (עדיף).[/TD] [/TR] [TR] [TD]אמצעי קלט:[/TD] [TD]מקלדת numpad.[/TD] [/TR] [TR] [TD]משקל רצוי:[/TD] [TD]עד 2.6 ק''ג (כמה שפחות)…
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, לפני כמה שנים נעזרתי בחבר'ה המצויינים פה לרכישת מחשב נייח שמשרת אותי עד היום נאמנה. הפעם אני צריך עזרה בבחירת מחשב נייד שישמש בעיקר את אמא שלי. אני לא בקיא בתחום הזה אבל בגדול היא צריכה משהו פשוט בעיקר לגלישה באינטרנט וסרטים. * מטרות המחשב? - בעיקר אינטרנט, צפייה בסרטים HD * גודל המסך? רצוי כמה שיותר גדול במסגרת התקציב * רזולוציית המסך? מתאר לעצמי ש HD 1366x768 יתן מענה מספק לגלישה וצפייה בסרטים. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך?5 שעות ומעלה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI (יחובר לטלוויזיה מידי פעם) * Bluetooth? לא קריטי * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? אם SSD נכנס בתקציב אני אשמח * כונן אופטי? לא חובה * הא…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן, אז לאחר שבעזרת הפורום הזה ממש כאן בניתי מחשב ששירת אותי בנחישות במשך 7 שנים, הוא נפטר בשיבה טובה. אני מנחשת שהשתנו כמה דברים מאז, אז החלטתי לפנות אליכם שוב. בגדול אני צריכה מחשב שישמש אותי לעבודה שוטפת בזמן התואר ולשימוש יומיומי. אם יש אפשרות להשחיל גם גיימינג קל יכול להיות נחמד. הבעיה העיקרית היא שמעבר למה אני יודעת בוודאות שאני צריכה בזמן הקרוב, שזה בעיקר תוכנות אדובי למיניהם סטייל אילוסטרייטר פוטושופ ואינדיזיין, אני לא סגורה על דברים שאני יכולה להצטרך בזמן התואר. (עריכת וידאו?) שמתי גם עין על כמה מפרטים מוכנים, תהיתי אם יש פואנטה להשקיע בהם, אז אשמח לייעוץ. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5,000 ואם יש שינוי…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מחשב לקצת מהכול קצת לימודים/אינטרנט/משחקי רשת (Roblox) / משחקים קלים מצאתי מחשב נייד במחיר זול עם מעבד A6 9225 עד היום הייתי תמיד קונה עם מעבד של אינטל מה אתם אומרים על המחשב ? באיזה רמה הוא מקביל למעבד אינטל ? מחשב נייד - Lenovo IdeaPad 330-15AST 81D600TPIV - צבע שחור - כולל צורב מצאתי מפרט קצת יותר חזק מחשב נייד Dell Inspiron 15 3000 3593-1005G18G25ILOB - צבע כסוף
-
- 4 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, חבר ביקש ממני שאעזור לו לבנות מפרט ב 6000 (גמיש), לא מחשיב את עצמי מומחה גדול אבל עדיין דואג להישאר מעודכן מפה לשם (בעיקר קורא, פחות מגיב). אמנם הייתה לי חריגה אבל לדעתי ברמה שמצדיקה את עצמה. השיקולים שהיה חשוב לו: גיימינג, התעסקות בתחומי רשתות ווירטואליזציה (אין לי מושג מה זה הנחתי שדורש כח עיבוד) השיקולים שאני הכנסתי: מראה והתאמת רכיבים, להשאיר אופציות פתוחות לשידרוגים בעתיד (להוציא מהכלל לוח אם מעבד וספק) הקנייה הייתה באתר PLONTER, ואני חייב לציין לטובה את המבחר רכיבים הגדול באתר ואת ההרכבה הנקייה שעשו. מעוניין לשמוע מה דעתכם? אני יודע שבאתם צמאים לתמונות, אז בוא נעבור למפרט ולתמונות: עריכה מוסיף גם במלל למי שצריך: …
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, יש לי את האסוס זן בוק ועליו היה מותקן win8 שנמכתי לwin7 לאחר שהייתי צריך למחוק את כל הכוננים (הייתי מקבל את ההודעה : ין אפשרות להתקין את Windows בדיסק זה. הדיסק הנבחר כולל טבלת מחיצות מסוג GPT.במערכת EFI, ניתן להתקין את Windows בדיסקים מסוג MBRבלבד". וקראתי באיזה מקום שאם מוחקים את כל הכוננים זה פותר את הבעייה, וזה אכן פתר) העניין הוא שעכשיו אין לי דרייברים לUSB שלי מה שאומר שאני לא יכול לחבר שום דבר למחשב ואין לי בעצם איך להוריד דרייבים למחשב.. מה עושים עכשיו?.....
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
https://www.tms.co.il/56071 לא להתייחס לסטיק זיכרון וSSD 2.5 אני צריך אותם למחשבים אחרים. איך אפשר להוזיל? מטרה: משחקים ולימודים לילד בר מצווה כרטיס מסך אקנה לו יד שנייה 1060 ב-400 שקל נראה לי הלוח אם יקר, לא נראה שצריך את כל הפיצרים, לא מתוכנן שדרוג לפחות עוד 3 שנים
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב נייד ואני מתעניין אם אפשר להתקין עליו ווינדוס 7 https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=17946 יצא לי לראות מחשב ASUS של חבר שהיה חסום לווינדוס 7, פשוט בעת ההתקנה/בחירת מחיצה להתקנה, הדיסק הקשיח לא זוהה בכלל. כאשר ניסיתי להתקין ווינדוס 8, הכל פעל כרגיל האם זה יהיה כך גם בלנובו?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מיפרט ראשון AMD: http://tms.co.il/preview/spec/fk4jan29 יש לציין שהלוח אם תומך CF שממש יתאים לי לעתיד...(למרות שתחקלתי NVIDIA) מפרט שני INTEL: http://tms.co.il/preview/spec/k49zn3va מתכנו OC ל 2.6-7 אגב,הספק הזה יחזיק לי את המערכת של אינטל או של AMD? ועוד שאלה בAMD כתוב 1024MBX2...השאלה היא כשזאת האים לכל ליבה יש מגה אחד או ההמגה הזה הוא משותף בין 2 הליבות?? אשמח גם לישמוע הצעות שלכם...
-
- 38 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
גמר חתימה טובה לכולם, ברצוני לקנות מחשב למשחקים כבדים עם מסך ב6K בעוד כמה חודשים בודדים עם שיחרורי מהצבא, אשמח לעזרה מקצועית בעניין. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0.3K (רצוי שלא) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין תוכנות ספציפיות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. GTA IV, crysis2, far cry2, mafia2, hitman5 ועוד.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שי…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?משחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:כן -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Heroes of the storm, The vision. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1080\1920 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועו…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מטען מהיר לטלפון של שיאומי ולסמסונג. מעדיף שיהיה לו מספר יציאות בשביל להטעין במקביל. בכל אחד מהאפשרויות הבחנתי שיש כ-10% לקוחות לא מרוצים. והסקתי שלא משנה מה אבחר תמיד יש סיכוי לעסקה לא טובה. מה המלצתכם? אלה הדברים שמצאתי. תודה מראש. https://he.aliexpress.com/item/1005007118075392.html?spm=a2g0o.productlist.main.1.4126BNuNBNuNBF&algo_pvid=c1cb2a94-c253-4672-a94d-3bb436abaee6&algo_exp_id=c1cb2a94-c253-4672-a94d-3bb436abaee6-0&pdp_npi=4%40dis%21ILS%2126.78%2120.11%21%21%2151.86%2138.94%21%402140cdd517329881852246904ee3b1%2112000039458412241%21sea%21IL%216027100425%21X&curPageLogUid=i0irJI1FQiyL&utparam-url=scene%3Asearch%7Cquery_from%3…
-
- 17 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
היי לכולם אשמח לקבל את עזרתכם.. החלק הזה כבר לא רלוונטי אבא שלי מעוניין לרכוש מחשב לעבודה שלו, לעסק שלו. צריך מחשב פשוט אבל שיהיה אמין, יפעיל בעיקר אינטרנט, אופיס ותוכנות פשוטות. לא צריך דיסק קשיח עם נפח רב.. משהו סימלי מספיק. עדיף לי להשקיע יותר נגיד בזיכרון על פני HD.. אין צורך בציוד היקפי בכלל. מעדיף לרכוש מסקיי.פי.סי. האם ריאלי שהמחשב יחזיק ויסטה? או שלבנות על אקס פי? מה אתם ממליצים? ותקציב כמובן - בסביבות 1K, אם זה קריטי אז ניתן לחרוג קצת.. ששוב, רצוי כמה שפחות כי באמת המטרה היא מחשב בסיסי (כרגע הוא עובד עם פנטיום 4 אני חושב שמחזיק מצויין הכל, אבל הוא איטי, זאת הבעיה העיקרית).. תודה רבה! סוף חלק לא רלוונטי עדכון - 27/11 21:00: דבר ראשון ממש תודה על כל התגובות א…
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב אשמח בעזרתכם לשדרג את המחשב הזקן שלי, שהתחיל להתעצל לו. התקציב שלי הוא 2000 ₪ שנבדק כמספק ויכול לענות על הדרישות הנ"ל ניתן למתוח את התקציב גם לאזור ה3 או 3.5 אם זה נדרש ונחוץ לדרישות שלי. השימושים העיקריים יהיו: 1) הרבה מאוד תוכן HD ותלת מימד כבד במיוחד (יש שני מסכים 47+22 תומכים) 2) לעיתים עריכת תמונות (פוטושופ) ברמה בסיסית בלבד 3) משחקים חדשים ,עדכניים ועתידים, שיתמוך בעיקר ובאיכות סבירה, אין צורך בביצועים גבוהים ואיכות מקסימלית. רזולוציה עיקרית 1080p 4) רצוי 2 כניסות USB3, לא חובה כי אפשר להשתמש בכרטיס הרחבה PCIE אין צורך לשדרג את: המסך\ ציוד הקפי \ ומארז+ספק נשארים HTPC מה שנותר לי לשדרג זה הבאנדל: מעבד, לוח-אם, זיכרון, דיסק קשיח וכרטיס מסך 1…
-
- 13 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את זה: http://www.amazon.com/G53SW-XA1-Republic-Gamers-15-6-Inch-Gaming/dp/tech-data/B004X5XL3Q/ref=de_a_smtd יש אחריות?
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל את התקציב אבל אם לא צריך אז לא בכוח ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 1000 (אם זה בשביל מסך איכותי ששווה להשקיע בשבילו) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה) משחקים ותכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. far cry 4 וכו' -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) כרגע יש לי 22 full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לד…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, מה שלומכם? תודה מראש על העזרה! העניין הוא כזה, אני עכשיו לא צריך מחשב גיימינג מטורף, אלא רק מחשב חזק עם מעבד וחזק וזיכרון טוב, מבחינתי שיהיה עכשיו כרטיס מסך לא הכי טוב שיש היום בשוק, כי רק עוד בערך שנה אני אקנה כרטיס מסך יותר טוב לגיימינג. כי רק עוד שנה יהיה לי זמן לגיימינג. אבל כעת אני צריך מחשב חזק לעבודה רציפה ושיהיה מספיק זיכרון ומעבד חזק שכאשר אני מריץ VMs ברקע, אז כולם ירוצו לי מהר. לכשיתפנה לי זמן, אני ארצה לקנות כרטיס מסך טוב. כי המחשבה שלי היא, מכיוון שאין לי זמן עכשיו (רק עוד שנה בערך) לשחק במחשב, אז לא כדאי לקנות כרטיס מסך טוב עכשיו, אלא רק כשאני באמת אוכל לנצל אותו וזה יהיה עוד שנה, ובנוסף לכך, עוד שנה יהיו כרטיסי מסך יותר טובים וכו'. כמו כן, אני חושב שכ…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אהלן חברים, אני סטודנט שנה ג' להנדסת חשמל בבן גוריון , מחפש מחשב שקט (רמה 9 כלומר שקט מאד) בעל יכולת חישובת מהירה יחסית בשביל תוכנות לשימוש בתחום של CHIP DESIGN - QUARTOS,MODELSIM etc אני קונה את המחשב בתקווה שישרת אותי גם לאחר התואר למרות שאני לא יודע איזה צרכים יהיו לי אז... עיקר העבודה שלי עם המחשב היום היא: אינטרנט, אופיס, סרטים וכו' (דברים שבשיגרה ללא משחקים) ובנוסף התוכנות שצייניתי קודם. התכוונתי להשקיע במחשב בסביבות ה- 2000 שקל אין צורך בציוד היקפי כלשהו, בנוסף אשמח להמלצה למחשב הישן שלי שדורש החלפת ספק כוח והרחבת זיכרון ל2 גיגה (יש עליו כרגע 1 גיגה והוא קצת צולע עם WIN 7)... יש לו לוח אם של GIGABYTE - GA-G33M-S2, מעבד של אינטל - CORE 2 duo cpu e6550 2.3 ghz ושני ה…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי שלום לכולם, אני מתחיל ללמוד באוקטובר מדעי המחשב ולצורך הלימודים יש לי surface pro 4. אני רוצה מחשב נייח שישמש אותי לעבודות אישיות שאני עושה בתחום הפיתוח (אפליקציות בעיקר). 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? תמיד טוב לחסוך (לא על חשבון ביצועים) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 400 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח תוכנה ואפליקציות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). android studio ותוכנות פיתוח נוספות. ב) במידה והמחשב מיועד ל…
-
- 5 תגובות
- 2.2k צפיות
-