עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום! 1. מה התקציב המקסימאלי? 4500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך להתאמץ לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? צריך להיות שינוי דרסטי כדי לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פיתוח, לימודים וקצת משחקים (dota וכל מיני משחקי indie) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio, VMWare Workstation ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. DotA2, לא משחקי A+++. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 7 תגובות
    • 2k צפיות
  2. שלום לכולם, הרכבתי באתר של החנות פלונטר מחשב בשווי 3681 ש"ח: מעבד ₪ (+1,424) - Intel - BX80677I77700 - i7-7700 Kaby Lake Quad core CPU - 3.6 GHz - Max Turbo Frequency 4.2 GHz - Socket LGA1151 - 14nm - 8MB cache - 65W TDP - Box לוח ₪ (+388) - MSI - H110M-GAMING - H110 - LGA 1151 - 2x DDR4 up to 32GB at 2133MHz - Red LED - Intel® i219 LAN - Game Boost technology - PCIe 3.0 x16 - 2x PCIe 2.0 x1 - 4 x SATA 6Gb/s - 6x USB 3.1 - 6x USB 2.0 - VGA - HDMI - DVI - mATX (24.3x20.6cm) זכרון ₪ (+494) - Transcend - JM2400HLB-8Gx2-PC - 16GB (2x8GB) 8GB DDR4 2400Mhz 1.35V - With New PC Only - JetRam ספק ₪ (+289) - Antec - VP650PM -…

• 4 תגובות
    • 1.2k צפיות
  3. Started by extremex,

היי, אשמח לעזרה,מהוא הערך של המחשב שלי כיום למכירה קומפלט בזמנו עלה לי 3500 ש"ח לפני 3.5+ שנים בערך המארז במצב מעולה בלי שריטה אחת..ואם זה משנה,אני מנקה אותו כל חודש מאבק. מעבד: Intel Core i5 3330/ 1155 Tray מאווררים וקירור: Zalman CNPS-7000V-AL SI For 775/1156/AMD Cooler For case raidmax 120mm לוח אם: MSI B75MA-E33 Retail מארז: NZXT Source 210 Elite White ספק כוח: Seasonic PSU 500W Active PFC ECO זכרון: DDR 3 8GB/1600 Crucial כרטיס מסך: Sparkle GTX760 2GB DDR5 PCI-E HDMI Retail כונן: Samsung SSD 120GB 840 Series TLC 2.5 SATA 3 תודה רבה לעוזרים (:

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך (אם אפשר :)) ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. SQUAD, FIFA17-18, ARMA, GTAV, PAYDAY2, משחקים כבדים נוספים עם צריכות גראפיות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080P לדעתי, אם יש אפשרות ל4K בתקציב (שקשה לי להאמין) אפשר -לאיל…

5. אהלן חבר'ה, אני סטודנט לאנימציה תלת מימדית וככל שהזמן עובר אני מבין שהמחשב הנייד שלי, עם כל האהבה שלי אליו, כבר לא יסחוב סצינות מורכבות עם מנועי רינדור מתקדמים. יש לי מפרטים שונים בלינקים הבאים. אני לא יודע עד כמה החלקים תואמים אחד לשני (אני בעיקר לא סגור על עניין המארז והקירור) ואם יש דברים שאפשר להחליף כדי להוזיל תוך שמירה על הביצועים, אז אשמח לעזרה. עריכה: מסתבר שאי אפשר לשתף לינקים למפרטים בפלונטר, אז בינתיים אני משאיר רק את המפרט שלמטה. אם יש הצעות - אשמח לשמוע. כרגע אני נוטה למפרטים של ה-Ryzen 1700x בגלל כמות הליבות: 43170 מעבד AMD ‏AMD Ryzen 7 1700X 3.4Ghz AM4 - Box‎ 1 …

• 26 תגובות
    • 2.7k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 4,000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? עדיף לחסוך כמובן. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן. 2. מה שימושי המחשב ? עריכה גרפית וצפייה בסרטים. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש - Photoshop, illustrator, indesign, html5, google web designer. רמת השימוש היא לפרנסה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך) - 49 אינץ' של LG. -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי- לא. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 - לא קריטי. 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופ…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. מעוניין לקנות מחשב נייד לצורכי עריכה בסיסים יש לי מחשב נייח חזק לעריכות מתקדמות יותר כך שהוא יהיה מחשב משני רק בשביל להתנייד איתו אני צלם בתחומי המחשב הוא אך ורק לצורכי עבודה כך שמשחקים וכל מיני פיצרים לא מעניינים כן חשוב לי צג איכותי עם צבעים כמה שיותר נאמנים למקור משקל ... אני לא ירצה ניידים מהסדרות של ה-IdeaPad של לנובו (מסכים על הפנים) מינימום I5 8GB וגם SSD התקציב הוא לא בשמיים עד 3500

• 7 תגובות
    • 2.7k צפיות
  8. שלום לכולם, הגיע לחזקתי מעבד שרת - Intel® Xeon® Processor E5-2699 v4 אני מבקש המלצה למחשב מלא מותאם למעבד הזה, בתקציב של 3-4K. אם על הדרך ניתן גם להמליץ על מסך 4K, בגודל של 26 אינצ פחות או יותר זה יהיה נהדר. השימוש יהיה בעיקר פיתוח קוד בסביבות שונות, סרטים, משחקים (שום עריכה גרפית או משהו בסגנון). קיימת אפשרות שמהחשב יחובר למסך נוסף של 40 אינצ' אנא פרטו אם יש צורך לכרטיס מסך מיוחד לשם זה אם כן אפשר לוותר על העניין.

9. היי, יש לי מחשב כבר הרבה שנים ואני לא מכיר את הדגמים בשוק ולכן אשמח לעזרה. אני מחפש מחשב נייד 13 אינץ קל, נוח ומהיר לעבודה יומיומית תודה (: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 4000א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? להשאר בטווחב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? רק אם יש משהו כדאי מאוד במחיר קרוב2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה שוטפת, עבודה משרדית, תוכנותא) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן …

• 9 תגובות
    • 1.7k צפיות
  10. Started by SpLAsH,

היי, בעודי עושה סקר שוק באמזון לגבי כרטיסי מסך נתקלתי בGTX1080 הבא: https://www.amazon.com/ASUS-GeForce-Turbo-Graphic-TURBO-GTX1080-8G/dp/B01HDUVJ2M/ref=sr_1_2?s=pc&ie=UTF8&qid=1499633025&sr=1-2&keywords=gtx1080 מחירו נמוך בהרבה מהמחירים של שאר כרטיסי ה-1080 שמפורסמים שם (ולמעשה גם נמוך מה-GTX1070) ורציתי לשאול האם יש איזשהו קאצ' שאני מפספס איתו (פרט כמובן לעובדה שהוא אזל במלאי כרגע)? תודה

11. Started by spl4sh,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אפשר לנצל את כולו ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עוד כ-700-800 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סטים לינק, קצת עבודה משרדית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Farcry 3-4, Tekken 7, Starcraft 2, COD, Fallout 4, CS:GO, Overwatch -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920*1080 (על מסך 23" ודרך סטים לינק על טלויזיה…

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  12. אורח רני
    Started by אורח רני,

אני החלטתי לשדרג לGTX 1070 ורציתי לשאול אם זה מתאים למחשב או שאני צריך לשדרג עוד דברים שיתאימו? מפרט: C4690T Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray 1 ₪1030 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GH81MHD3 Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪239 SST-RL04-650 בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider 1 ₪520 EGF-14 EVERCOOL EC-EGF-14 14…

• 2 תגובות
    • 722 צפיות
  13. אני החלטתי לשדרג לGTX 1070 ורציתי לשאול אם זה מתאים למחשב או שאני צריך לשדרג עוד דברים שיתאימו? מפרט: C4690T Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray 1 ₪1030 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GH81MHD3 Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪239 SST-RL04-650 בקניית מחשב חדש בלבד SilverStone Redline 04 Black USB3.0 + FSP 650W Raider 1 ₪520 EGF-14 EVERCOOL EC-EGF-14 14…

14. Started by keshet,

שלום, תכננתי לקנות במקור את המחשב של דל מדגם Dell XPS9360 https://www.amazon.com/Dell-XPS9360-5642SLV-PUS-Laptop-Graphics-Silver/dp/B06X9T246R/ref=sr_1_2?s=electronics&rps=1&ie=UTF8&qid=1499523311&sr=1-2&keywords=Dell+XPS9360&refinements=p_85%3A2470955011%2Cp_n_condition-type%3A2224371011 אך אני נתקל בחוות דעות שונות על המחשב ובכאלו שחוו תקלות איתו. אשמח לשמוע ממכם אם למישהו יש אותו מה דעתו. במידה ולא אקנה את המחשב הנ"ל האופציה השניה שלי היא: https://www.amazon.com/dp/B01M18UZF5/ref=psdc_13896615011_t1_B071R3VL1V אשמח לשמוע כל דעה והמלצה שיש לכם. נ.ב האם האתר הבא אמין לקבלת …

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. Started by I7210I,

שלום רב, אני רוצה להזמין חלקי מחשב ולשדרג את מה שיש לי כיום: I7-4790K asus maximus vii ranger geforce GTX 970X samsung evo 840 250GB ssd SeaSonic S12ii 16GB ram crucial ballistix אשמח לשמוע את המלצתכם 1. התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? קצת תיכנות/ מכונות וירטואליות/ אינטרנט / פה ושם משחקים/ סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). מזדמן פוטושופ, vmware תדיר, …

• 10 תגובות
    • 1.6k צפיות
  16. Started by Rani_M,

המחשב שלי כבר כמעט בן 3 שנים בזמנו עלה לי 3600 ש"ח המחשב משומש לעריכה ורינדור של סרטונים וגיימינג בעיקר. שמתי לב שלוקח למחשב הרבה זמן לרנדר ובגיימינג הוא צולע. ותהיתי אם למכור אותו ולבנות חדש (עם תוספת של כסף כמובן) או לשדרג אותו. מפרט: C4690T Intel Core i5-4690 LGA1150 Tray 1 ₪1030 DCACO-FP701-CSA01 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 1 ₪123 GH81MHD3 Gigabyte GA-H81M-HD3 Front USB3 - בקניית מחשב חדש בלבד 1 ₪239 SST-RL04-650 בקניית מחשב חדש בלבד …

• 3 תגובות
    • 946 צפיות
  17. Started by Roeebaeloha,

שלום, יש לי בבית מחשב Mac G5 בא בימים שהחלטתי להפוך אותו ל-PC, התחלתי את פרויקט המודינג בהחלפת ספק הכח הייעודי של המק לספק כוח רגיל בנפח של 450W+80 Bronze, כל העבודה עם הספק כוח הייתה לא כל כך פשוטה ובגלל שזה הפרויקט הראשון שלי אני לא רוצה להתעסק (ולקנות) ספק חדש.. לכן אני מחפש את המפרט הכי חזק שאפשר להרכיב עם הספק כוח הנוכחי; אני צריך את עזרכתם במציאת הרכיבים הבאים: -מעבד (עדיפות לקבילייק) -לוח אם עם 4 סלוטים לראם -כרטיס מסך אם אפשר עם קירור אני כבר אסתדר -לא מתכוון לשחק על המחשב משחקים ב-8K אבל זה יהיה נחמד אם יהיה אפשר לשחק עליו קצת, משהו בכיוון של משחקים מודרניים ב-1080P באיכות Med בערך -לא הולך לערוך עליו סירטונים אבל כן אשמח שיוכל להתמודד עם…

• 7 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7.5k (נקנה מksp אילת) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? בכלום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). אין. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. , GTA V , BATTLEFIELD 1, . WATCH DOGS 2 starwars bf2 the witcher 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2k -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינ…

19. Started by Yoav Raines,

אני כבר 4 שנים בקונסולות ועכשיו אני עובר למחשב אז אני מחפש מחשב שהוא מכונת משחקים ויריץ את המשחקים באיכות כמה שיותר גבוהה ולא תקיעות התקציב הוא 6,000 שקל תודה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  20. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?400 2. מה שימושי המחשב .עבודה .משרדית. גלישה. סרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא צריך -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 4 ארדיסקים 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)?כמה שיותר שקט יותר טוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)?לא …

• 5 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. Started by e3user,

היי, אני מעוניין לקנות מחשב בתקציב של עד 3.5K השימוש במחשב בעיקר ל-2 דברים: Visual Studio The Sims 4 דרישות שיהיו למחשב: מארז קטן (מחשב לסלון) זיכרון RAM בנפח 16GB כונן SSD בסביבות נפח 250GB לגבי המעבד אני פחות מבין בתחום, סומך עליכם בעיניין זה... תודה רבה!

22. אורח אסף
    Started by אורח אסף,

שלום, מישהו יכול לייעץ על נתונים / דגם של מחשב נייד שיוכל להריץ תוכנת בניית תלת מימד ורינדור ( לא לצורך וידאו) ?

• 1 תגובה
    • 915 צפיות
  23. Started by Eliran T,

האם שווה לי לקנות מחשב חדש בשביל נטו משחק אחד?אני ממש מתלבט נגיד ואעשה זאת אלו הבקשות: 1. מה התקציב המקסימאלי?2500. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכול. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100 מקסימום. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מיועד רק למשחקים.. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:המחשב מיועד רק למשחק אחד-CS:GO,אין לי מושג לגבי פרטי המסך אשמח להסבר איך לדעת מהי הרזולוציה הטבעית,ההגדרות הגרפיות שזה מיועד לו-עדיפות לכך שהמשחק ירוץ על גבוה אך גם בינוני זה בסדר. -אילו מש…

24. אורח אסף
    Started by אורח אסף,

שלום, מישהו יכול לייעץ על נתונים / דגם של מחשב נייד שיוכל להריץ תוכנת בניית תלת מימד ורינדור ( לא לצורך וידאו) ?

• 0 תגובות
    • 429 צפיות

דיונים חדשים בפורומים