ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,354 דיונים בפורום זה
-
בס”ד שלום וברכה אשמח לקבל עזרה בקנית מחשב נייד לצלם ארועים 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 7000ש”ח יש אפשרות לחריגה של עד 1000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכה גרפית photoshop ,lightroom 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט?לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות?לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפי…
-
- 3 תגובות
- 739 צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500-3000 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר צפיה בסרטים וגם עבודה באופיס 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה): יש מסך 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? שלא יהיה יותר מידי רועש, אבל בעיקר חשוב שיהיה מאוורר וספק כוח אמינים. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה …
-
- 10 תגובות
- 1.3k צפיות
- 2 followers
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4000 האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? עדיף לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 50 שח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב ? בעיקר עבודה משרדית אך בנוסף סרטים ומשחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). אופיס ונגני סרטים באופן תדיר מאוד ומשחקים לעיתים ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? משחקים ברמת SC2 ברמה לא מיטבית אך סבירה * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניונת 3. האם יש צורך בציוד היקפי? יש צורך במסך רצוי ה-u2311h, בסט …
-
- 7 תגובות
- 607 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3K האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אפשר לנסות לחסוך אם אין הבדל משמעותי בביצועים, אבל לא קריטי במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? שימוש יומיומי של תוכנות האופיס ואינטרנט ודברים כאלה + צפייה בהרבה תכני HD גם ב1080P (יחובר למסך הטלוויזיה לכן חשוב חיבור HDMI) + משחקים, לא ממש קריטי לא הולך לשחק הרבה, אין לי כמעט זמן אבל סתם רוצה להשאיר את האופציה פתוחה, למשחקים חדשים יחסית בהגדרות סבירות (אני לא משחק משחקים כבדים במיוחד, וגם המסך שלי ברזולוציה לא משהו בכל מקרה 1280X1024, אבל אולי יהיה שדרוג עתידי של המסך אז ייתכן שיהיה מעבר לרז…
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי, אני מתחיל שנה ב' בלימודי הנדסת תוכנה, יש לי כיום כ-3 שנים לפטופ לנובו G570 עם מעבר B940 Dual Core. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) לימודי תכנות (VS, Eclipse), משחקי רשת בעיקר MuOnline שירוץ במחשב 24\7 * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 יש עדיפות למאט אך ממש לא חובה * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). ככל שהרזולוציה גבוהה יותר, כך יש יותר שטח עבודה, אך העצמים בתצוגה (טקטס, אייקונים קטנים יותר) HD 1366x768 מספיק * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר …
-
- 17 תגובות
- 3.3k צפיות
-
-
שלום רב עובד עם רנדור עם ויריי בתוכנת סקצאפ וכן 3dsmax כמובן עובד עם פוטושופ ועוד בעתיד מתכנן להתנסות בעוד תוכנות תלת מימד כמו real flow cinema 4d אנריל ועוד כרגע בגדול עובד על מה שרשמתי לעיל תודה רבה
-
- 1 תגובה
- 2.9k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכל המומחים. שאלה קטנה. פעם ראשונה שאני קונה ב איביי, ורציתי לדעת משהו, האם המחשב הבא שאני מעוניין בו אמור להוות איזושהי בעייה בכניסה לארץ? כי אמרו לי משהו על משרד התקשורת, תדרים ועוד שטויות שאני לא כלכך מבין בזה. אז בקיצר, האם אני יכול לקנות את זה בלי בעיה? כמובן שיש מכס והכל. תודה רבה רבה http://cgi.ebay.com/10-2-Windows-7-Slate-Tablet-PC-2GB-320GB-INTEL-Wifi-/170659794424?pt=US_Tablets&hash=item27bc1dcdf8
-
- 4 תגובות
- 734 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודה ההפרשים במחירים בקניה מארה"ב הם משמעותיים מאוד מצאתי את המחשב הזה http://www.logicbuy.com/deals/lenovo-t450s-laptop/60856.aspx בהזמנה ישירה מהאתר של לנובו ארה"ב הם לא שולחים לישראל ואני מתכנן לשלוח עם BUY2USA בעלות משוערת של 240$ כולל מע"מ לאחר תוספות (זיכרון, SSD ושטויות קטנות) הגעתי למחיר של 954$ עם שנה אחת של אחריות (סה"כ 1190$=4760 ₪ לעומת 7K-8K בארץ) מבדיקה באתר של לנובו המחשב מכוסה מבחינת אחריות בינלאומית בארץ. שווה להרחיב את תקופת האחריות ו/או את סוג האחריות? אחריות ל-4 שנים (4Y onsite NBD) עולה באתר של לנובו 228 $ !!! מה המשמעויות של סוג האחריות בארץ ? יש אפשרות להרחיב את האחריות בארץ לאחר הקניה ? אגב - צריבת עברית על המקלדת פו…
-
- 7 תגובות
- 2k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות מחשב מחו"ל ותמיד אני מזמין דברים מאתר B&H מניו יורק. אך הפעם המפרט שלו למחשבים ניידים קטן. אני מעוניין במחשב עד 600 דולר. למטרת גלישה באינטרנט ומולטימדיה. אשמח להמלצה על חנות בארה"ב ששולחת לארץ ואם אפשר גם דגם מומלץ מה טוב תודה.
-
- 0 תגובות
- 606 צפיות
-
-
שלום רב, אני מעוניין לקנות מחשב מיני לפטופ בסכום עד 1700 ש"ח החברה שאני מעוניין לקנות ממנה היא החברה אייבורי מחשבים. מצאתי מחשב לפני כשבוע: http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=4037&CatCode=315 לדעתי הוא הכי טוב שם עד 1700 ש"ח. יש לו הרבה פונקציות שלמחשבים מיני לפטופים שמגיעים בסכום עד 1700. עכשיו התפרסם פה בחדשות המחשבים שהסוללות של החברה lenovo יש תקלות. עכשיו יש לי שאלות: המחשב שווה את המחיר? יש שם מחשבים ניידים טובים יותר עד 1700 ש"ח בחברה ivory? חברה טובה היא lenovo? במחשב הזה הוא מסוג המחשבים הניידים אשר יש להם תקלות בסוללה? המחשב בא עם תיק קטן למיני לפטופ או שצריך לרכוש אותו בנפרד? תודה רבה לכולם.
-
- 10 תגובות
- 4.3k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בקשר למחשב נייד שאני רוצה לקנות המחשב הוא מיני 10.1 אינץ המפרט שלו: HP Mini 210-1010ej Model 210-1010ej Color ניתן להזמין בשחור CPU Intel® Atom™ Processor N450, 1.66GHz, 667MHz FSB, 512KB L2 Cache Memory 1GB DDR2 HD 250 GB (7200 rpm) Display 10.1 Diagonal SD LED Anti-glare Widescreen Display (1024 x 600) GPU Integrated Intel® Graphics Media Accelerator 3150, Up to 256 MB Total Available Graphics Memory Optical Device None Network Card Integrated 10/100BASE-T Ethernet LAN Wireless 802.11b/g WLAN Bluetooth Yes Webcam Webcam with integrated microphone Speakers Generic, stere…
-
- 0 תגובות
- 596 צפיות
-
-
שלום (: אממ, אני קונה מחשב נייד, ואני ממש צריך מפרט הכי טוב לתקציב של 4,200 ש"ח. המפרט הכי חזק לתקציב הזה. תודה רבה רבה למי שעוזר (:
-
- 1 תגובה
- 694 צפיות
-
-
אני התחיל ואומר שקראתי את רוב מה שרשמתם אך אני עדיין אשמח לקבל שמות ודגמים ולא הפניה למאמרי שיקולים או דברים מסוג זה אני מחפש מחשב שרוב עיסוקו או סטודנטיאלי (תכנות, וורד, אקסל..) כאשר שכמו כל מחשב ישמש גם לראות סרטים או משחק כזה או אחר יהיה המחשב הראשי שלי אין לי מחשב נייח חשוב לי שיהיה קטן אזור ה13 גג 15 אינץ שיהיה קל מכיוון שאני הסחוב אותו הרבה איתי עדיפוץ לאורך סוללה ארוך עד כמה שאפשר אני יודע שאין ערבויות בנושא הבאה אבל לנסות כמה שיותר שיחזיק לטווח השלוש ארבע שנים (לא רוצה להכנס לעוד הוצאה של מחשב לפני סיום התואר) כרגע אין הגבלת תקציב רוצה לראות את כל ההופציות ואז החליט מודה לכם מראש על העזרה וזמנכם יואב
-
- 0 תגובות
- 573 צפיות
-
-
קודם כל, אני מודה מראש לכל מי שמבין במחשבים ויכול לעזור לי בבחירת מחשב אידיאלי וחזק עבורי לא מבין הרבה במחשבים, מעוניין לרכוש מחשב ממותג חזק, שיחזיק כמה שיותר שנים, שימוש במשחקים עד 2008 מספיק לי, עם אפשרות לראות סרטי HD, הפעלת תוכנות כמו עריכת והמרת סרטים ותמונות, מהירות המחשב מאוד חשובה, זיכרון בסביבות 3 ג'יגה (או יותר לשיקולכם) עדיף DDR3, מהירות דיסק עדיף מאוד 7200 סיבוב, מערכת הפעלה רק win 7 64bit,פ blutooth2 ו- wireless g/n, סוללה ברמה ממוצעת עדיף טובה (סביבות 4 שעות ניידות), מעבד חזק (לדעתי מדובר ב core 2 due), צורב עדיף super multy, אחריות שנה לפחות, כ.מסך לשיקולכם אבל חזק, מסך 13.5-16.5 (כמובן צריך HD) מבריק; כניסות hdmi או s-video, י usb 3-4, אם צריך עוד חיבורי…
-
- 0 תגובות
- 530 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריך שתעזרו לי לבחור מחשב נייד בעל מפרט טוב שיהיה שימושי למשחקים וסרטים - חשוב שהכרטיס מסך יהיה עמיד. התקציב הוא בסביבות ה3500 ללא חריגה. תודה רבה לכל מי שיעזור!
-
- 0 תגובות
- 480 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני צריכה עזרה בבחירת מחשב נייד. הדרישות הן: מסך גדול יחסית מקלדת מחשב מלאה (כולל את המספרים שבצד) חיי סוללה ארוכים עד כמה שניתן שיהיה יחסית לא כבד השימושים הם בעיקר לתוכנות אופיס, קצת גלישה באינטרנט וקצת צפיה בסרטים התקציב הוא עד 4500 ש"ח תודה מראש לכל העוזרים
-
- 0 תגובות
- 566 צפיות
-
-
שלום אני רוצה לקנות מחשב נייד בחול ולהביא אותו לארץ איזה חברה כדאי לי לקנות ? אני רוצה שיהיה לי גם אחריות בארץ ! מחשב טוב שירוץ מהר גם למשחקים בסביבות ה5000 שקל לקניה בחול איזה מפרט כדאי לי לקנות כמו מעבד ולוח אם וכרטיס מסך תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 559 צפיות
-
-
שלום! לאחרונה קיבלתי כמה הצעות למחשבים ניידים, מתוכן אצטרך לבחור אחד. אני צריך מחשב אשר מיועד לגלישה באינטרנט, שמיעת מוזיקה, צפיה בסרטים, עבודות באופיס וגם (ואולי הכי) למשחקים ותוכנות. אז אני לא בור לגמרי, ואני יודע שהמפרטים לא בשמים ולכן אני לא מדבר על משחקים חדשים ביותר, אלא על קצת פחות טובים, עד לשנת 2008 בערך. כדוגמת סדרת ה GTA (חוץ מהאחרון), Black hawk down, Rainbow six וכו'. סתם זרקתי כמה ישנים, אבל אני מקווה שהכוונה ברורה. אני מתייחס דווקא למשחקים כי לפי מה שקראתי במדריכים כאן זה הגורם המשמעותי ביותר, והוא יכול לשנות את מפרט המחשב מקצה לקצה. מה שאני צריך בוודאות במחשב הנייד זה יכולת לאינטרנט אלחוטי (תקשורת WiFi). המשקל לא כ"כ משמעותי בעיניי (אא"כ מדובר בהגזמה)…
-
- 6 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום לכולם אני רוצה לקנות מחשב נייד התקציב שלי הוא 3000-4000 שקלים היעוד של המחשב הוא ללימודים וגיימינג קל עד בינוני. אני יכול לקנות מאמזון אבל רק אם יש למחשב אחריות בינלאומית שתתפוס גם בארץ בינתיים חשבתי על המחשב הזה https://www.amazon.com/-/he/dp/B0865THZCL אשמח לעוד המלצות על מחשבים ואם למישהו יש את המחשב הנ"ל אשמח לחוות דעת תודה מראש!!!
-
- 2 תגובות
- 486 צפיות
-
-
אני מעוניין לקנות מחשב נייד חדש , לצרכים מאוד בסיסיים. זאת אומרת לא למשחקים , לא לתכנות וכדומה. מה דעת המומחים על המחשבים הבאים : https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989961 https://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=989960 מישהו המליץ לי על שניהם..אשמח שתעזרו לי.
-
- 13 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפשת מחשב נייד ללימודים האקדמיים. אני מתחילה ללמוד באוקטובר הקרוב 'כלכלה ומנהל עסקים בהתמחות בחשבונאות' ולזה מצטרפים גם מספר קורסי תכנות. כמו כן אני מניחה שנשתמש בכל מיני תוכנות חשבונאיות כאלו ואחרות. כנראה אצטרך להפעיל מספר רב של טאבים בדפדפן האינטרנט. אני לא יודעת לכמה נפח אחסון אני זקוקה, לכמה ראם. למעשה, אני לא יודעת כלום. התקציב שלי הוא עד 4000, 4500 ש"ח גג. אני מחפשת מחשב נייד טוב שישמש אותי לכל תקופת האוניברסיטה (4 שנים) ואפילו לאחריה וכן לאחסון תמונות ישנות שלי (בנפח של 40 GB; כן זה המון, וזה ישן. כיום אני משתמשת בגוגל תמונות אבל התמונות הישנות מתאחסנות כרגע על המחשב וזה קאדר עבורי להעביר אותן לגוגל ת…
-
- 38 תגובות
- 9.3k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום רב, יש לי קופון בלאסט פרייס שאני רוצה לממש מחפש מחשב מעולה עד 6000 שח שימושים: אינטרנט, פוטושופ, פריימר - פחות למשחקים חשוב לי שזה יהיה מחשב יחסית קל שהמחשב לא יתחמם בחלק התחתון שלו אחרי כמות שעות מסך יחסית גדול חשוב לי אחריות גם להלן לינק לכלל המחשבים באתר: https://www.lastprice.co.il/c/85/%D7...93%D7%99%D7%9D ישנם כמה אופציות שחשבתי: https://www.lastprice.co.il/p/170322...op-3-PKH~00001 https://www.lastprice.co.il/p/522887...3-NX.GY0EC.005 https://www.lastprice.co.il/p/467091...e-Laptop-2-LQP https://www.lastprice.co.il/p/739126...5-NX.H3EEC.010 https://www.lastprice.co.il/p/977488...7-NX.GUJEC.003 https:/…
-
- 1 תגובה
- 677 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? : עבודות משרדיות, צפייה בסרטים, וגיימינג - שיוכל להריץ את המשחקים החדישים (כמו Battelfield 3, FarCry 3) על רמה גבוהה שיהיה כיף לשחק באיכות טובה ובלי תקיעות, אני לא מחפש דברים משוגעים וגם לא חובה שהדברים ירוצו ב-1080P - אם המחשב יוכל להריץ הכל על רזולוציה של איזור ה720p זה יהיה מעולה. * גודל המסך?: סביבות ה15 אינץ' - רזולוציה של 720P או 768X1366 תעשה את העבודה * משקל רצוי?: לא משנה כל כך * האם נדרש זמן סוללה ארוך ?: לא ממש, כמובן שאני לא רוצה משהו שיחסל את הסוללה בשניות, אבל בסך הכל רוב העבודה איתו תהיה במשרד ליד חיבור לחשמל ורק מידי פעם אקח אותו לנסיעות, אז בסך הכל אני צריך משהו ממוצע כזה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? : עדיף שיהי…
-
- 0 תגובות
- 558 צפיות
-
-
* משקל רצוי - פחות חשוב לי כרגע *גודל מסך - 15.6 אינצ' * האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא. רוב הזמן העבודה עם המחשב תיהיה בסביבת מקורות חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?- כן, HDMI * בלוטות - לא חובה, רצוי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח ? מה הסטנדרט היום? אני מניח ש0.5T יספיק לי.... * כונן CD/DVD? צורב? צורב DVD * כונן Bluray? - לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? - לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? - לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא עוד מס' דברים חשובים מבחינתי - *יכולת הרצת תוכנות עיבוד תמונה - לייטרום / פוטושופ וכו' (לא הולך להוציא מהן את המיץ).*מסך טוב (מה זה טוב? אחד שלא ישנה את הצבעים שלו בכל זוויות שהוא זז למעלה / למ…
-
- 1 תגובה
- 625 צפיות
-
-
מטרות המחשב: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים גודל המסך: 15.6. רצוי כמה שיותר קל ויותר חיי סוללה, אך לא קריטי. יציאות: כונן DVD, צורב האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן, רצוי ווינדוס 7 עדיף של dell, asus, hp בעיקרון נדלקתי על ארבעה מחשבים: Dell Inspiron 3521 IN-RD09-6502 | מחשבים ניידים | מחשבים וציוד היקפי: מחשב נייד HP SleekBook 15-B005EJ C6K92EA מחשב נייד Dell Inspiron 5520 IN-RD33-6121 מחשב נייד Asus K55VD-SX134H אסוס - זאפ איזה מביניהם עדיף? ובנוסף שמעתי מכמה אנשים שהמחשבים של דל מתחממים ונהרסים מהר יותר משאר החברות ולכן כדאי להתרחק. האם הדבר נכון? תודה רבה לעוזרים!!
-
- 0 תגובות
- 743 צפיות
-