עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום, אני תלמיד בתיכון ואני רוצה לקנות לעצמי מחשב נייד כי זה הרבה יותר נוח לי במקום לכתוב במחברות וכול' ומכאן חשוב לי שזו תיהיה מקלדת נוחה והכל כי עם ניידים נושא המקלדות מהווה חלק גדול, לכן יש צורך שזה יהיה נוח. אוקי אז אשמח אם תעזרו לי למצוא משהו בתקציב שלי לגבי התקציב, זה 2500, אפשר לחרוג מעט! * מטרות המחשב? אינטרנט,אופיס, עריכה גרפית (זו תיהיה אופציה לשימוש בפוטושופ,אך אין צורך במשהו מיוחד בשביל זה, כי בעיקר, הנייד יהיה ללימודים) * גודל המסך? 15 ומשהו אינץ אני יודע שזה הסטנדרט, אז סביב זה, רק שלא יצא גדול מידי כל המחשב.. * משקל רצוי? משקל שאפשר לסחוב אותו בלי למתוח שרירים אחרי הבית ספר כל פעם, עד 2 ק"ג אם אפשרי פחות אז פחות!! * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מה…

• 2 תגובות
    • 866 צפיות
  2. אני מחפש מחשב נייד שיהיה נוח לסחיבה (לשיעורים, ללימודים מחוץ לבית וכו) השימוש העיקרי במחשב הוא לאינטרנט ותוכנות אופיס למניהן, אבל גם לצפייה בסרטים ועריכת תמונות (לא למשחקים) גודל המסך- לא קטן מדי, אני צריך מסך שניתן יהיה לעבוד בו עם שני חלונות אחד ליד השני (13'' ומעלה, הגודל ה"אידיאלי" הוא 14) ישנה חשיבות לזמן סוללה לא קצר כדי לאפשר עבודה ולימודים גם כשאין שקע זמין- לכמה שעות לפחות (המחשב שיש לי היום מחזיק כשעה, אני מחפש מחשב שיחזיק לפחות 4) עם יציאת HDMI וכניסה לכרטיס SD DVD צורב אין העדפות לחברה מסויימת המחשב יכול להגיע ללא מערכת הפעלה תודה על העזרה!

• 2 תגובות
    • 743 צפיות
  3. שלום אני כרגע נמצא בחופשה לפני תחילת הלימודים ומתכנן לקנות לפטופ חדש בפנמה. בהתחלה חשבתי ללכת על דל סטודיו 14, אבל אני רוצה להשוות מולו דגמים מקבילים של חברות אחרות כדאי להחליט. חשוב לי במחשב: מעבד קור איי 5, זכרון 4 ג'יגה, תאורת מקלדת אחורית, כרטיס מסך שמסוגל להציג את התמונה על מסך 32 אינץ' חיצוני באופן מושלם ולשרוד ככה תקופה ארוכה מאוד. עדיפות אפשרות לחיבור עמדת עגינה, אני יודע שלסטודיו אין את זה וזה מה שממש מבאס אותי בו. תקציב - כמה שפחות, לא לעוף, עד 1300 דולר בפנמה . בנוסף חשוב לי גם נושא אחריות בינלאומית שתהיה תקפה בארץ תודה מראש

• 0 תגובות
    • 929 צפיות
  4. Started by Juvleve,

אהלן, אני מתחיל שנה הבאה ללמוד רפואה, ואני צריך לקנות לפטופ... התקציב הוא עד 4000 ש"ח מטרות המחשב? בעיקר עבודה עם תוכנות אופיס, צפייה בסרטים, הורדות וכל מה שקשור לאוניברסיטה * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? בין 13 ל-15 מבחינת גודל, עדיף מאט * רזולוציית המסך? FHD 1920x1080, * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? עד 2 קילו * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אני מעדיף אם אפשר בסביבות 9 שעות זמן בטריה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? חשוב שיהיה SSD * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כל…

• 0 תגובות
    • 662 צפיות
  5. היי האמת שכל ההודעות פה קצת בלבלו אותי.. אני מתחילה השנה ללמוד מדעי המחשב ואני צריכה מחשב שיחזיק את ה3 שנים הללו. התקציב הוא עד 3000 ש"ח.. הבנתי שצריך לענות על שאלון אז: * מטרות המחשב? ללימודים, קצת תכנות וקצת סרטים :] * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט?15.6 אממ נראה לי מאט * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין דרישות * משקל רצוי?קל יחסית * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) נראה לי שכן אני צריכה ללימודים אז 4-6 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא בטוחה אם צריך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? - מה שאמור…

• 3 תגובות
    • 825 צפיות
  6. * מטרות המחשב? הכי בנאלי - אופיס, סרטים (בHD - חשוב) ומשחקים בינוניים. (לצערי אני פחות מבין בקטע של משחקים.. נגיד אם GTA הקודם יעבוד עליו, סבבה.) * גודל המסך? 15 אינץ' * רזולוציית המסך? פחות מבין, העיקר שיתאים לשימושים הנ"ל * משקל רצוי?, חשוב שיהיה קל נגיד עד 2.4 קילו. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? רצוי זמן סוללה ארוך, 5 שעות+- (הנושא הזה גמיש, אפשר יותר אפשר פחות) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? פחות מבין. הבנתי שSSD זה טוב, אז שיהיה כזה מה דעתכם על המחשב הזה? יתאים? http://www.nayadnayad.co.il/Product.aspx?productid=12710 יש אפשרות לחסוך במשהו ?

• 39 תגובות
    • 5.9k צפיות
  7. Started by foty123,

שלום לכם, * מטרת המחשב : סרטים , אינטרנט , משחקים ישנים : half life ,heroes וכדומה * גודל המסך? כמה שיותר גדול * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך ? כן 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * בלוטות? רצוי אבל לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 160GB אבל כמובן שיותר זה יותר טוב * צורב DVD? רצוי אבל לא קריטי * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * מערכת הפעלה? לא קריטי אבל שהמחשב יהיה מסוגל להפעיל את WIN 7 תודה רבה לכם foty123

• 0 תגובות
    • 852 צפיות
  8. שלום אני מחפש מחפש מחשב נייד לא משנה איזה חברה (ופחות או יותר אין לי מגבלה בתקציב) אני צריך שיהיה לו מעבד טוב זיכרון RAM יחסית גדול והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת GIGA LAN של INTEL (יש לציין שאני צריך רק של INTEL ורק ג'יגהלן לא משהו אחר)\ תודה למי שיעזור

• 10 תגובות
    • 993 צפיות
  9. שלום לכולם, היום במשך שעות ישבתי וניסיתי למצוא מחשב נייד (מחברה אמינה) אשר עונה על הדרישות הבאות: 1. מסך בגודל 15.5 ומעלה 2. 16GB זיכרון 3. כונן קשיח 1TB 4. מאיץ גרפי GeForce 840M (או מקביל מבחינת מביצועים ומחיר) 5. מעבד i7 6. אין צורך במסך מגע. להלן השאלון: 1. מטרה - משחקים (לא גיימר מטורף אבל אוהב לשחק), בדיקת תוכנה, עבודה משרדית. 2. מסך 15.6 (עדיפות לגדול יותר) 3. רזולוציית מסך - לא ממש מבין בזה... משהו סביר... 4. משקל - אין חשיבות גדולה מידי למשקל (רוב הזמן על שולחן, אם הוא בתיק זה שעה בשבוע) 5. זמן סוללה - כמובן שרצוי ארוך, אבל ניתן להתפשר 6. יציאות מיוחדות - HDMI, USB 3, VGA, Card Reader 7. Bluetooth - כן 8. תחנת עגינה ייעודית - אין צורך 9. כונן אופטי - כן 10. אחר…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. Started by foron,

אהלן, אחרי בערך חודשיים שאני מנסה לקנות מחשב נייד ושמעתי על הרבה המלצות כאלה ואחרות, נאמר לי שכדאי לי להביא מחשב עם דיסק קשיח SSD 128 GB לפחות כי זה משפר את המהירות של המחשב. אשמח אם מישהו מכיר במקרה מפרט כזה עם מעבד I5 עד 3500 שח. תודה מראש, ואם מה שכתבתי הוא בגדר חלום אשמח לדעת..

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by nronen,

היי, אני מחפש מחשב ללימודי הנדסה ולפי מה שקראתי אני חושב שמפרט כזה יהיה מוצלח: מעבד - I3 -350 זיכרון 3-4 הארד דיסק 7200 מסך מט ובטרייה סבירה עד כה זה הכי טוב שמצאתי אבל אני לא בטוח שהוא שווה את המחיר: dell vostro 3300 עם שדרוג זכרון ל 4 GB ושדרוג סוללה ל8 תאים. יוצא 4000 ש"ח עזרתכם במציאת מחשב מתאים תודה

• 3 תגובות
    • 777 צפיות
  12. שלום אני מחפש מחשב נייד לא חשוב החברה שיהיה עם 1G זיכרון כרטיס מסך טוב והכי חשוב אני צריך שיהיה לו כרטיס רשת של INTEL מסדרת PRO1000 מישהו מכיר כזה דבר? המון תודה למי שיעזור אגב אין הגבלת מחיר

• 6 תגובות
    • 819 צפיות
  13. המחשב שלי כבר ישן ועושה בעיות, אז אני מחפש מפרט למחשב חדש תקציב - סביבות ה-3200 (אפשר לחרוג או ההפך אם אפשר לחסוך) שימושים - גיימינג ושמיעת מוזיקה (רק שמיעה) אני מעוניין לשחק ברוב המשחקים בצורה חלקה כאשר אני על הגדרות בינוניות עם טיפה נטיה לגבוהות. בקשר למסך, אני יקנה בהמשך אם ארגיש צורך. ציוד היקפי - אין צורך בציוד היקפי שקט - מ-1 עד 10 השקט חשוב 8, כלומר בהחלט חשוב אבל לא קריטי. אוברקלוק - מה זה? אין צורך בחנות מסוימת.. רק שתהיה אמינה שדרוג - מעדיף שתהיה אפשרות לשדרג בהמשך (אבל לא באופן מאוד משמעותי) וואלה מי שעוזר מלך

• 8 תגובות
    • 977 צפיות
  14. אני צריך מפרט למחשב למשחקים ולצפיה בסרטים ב-br1080p בין-3000 ל-3500 שקל, ועדיף למצל את כול התקציב. מחשב שיוכל להפעיל משחקים כמו crysis 2 בצורה טובה מאוד ויוכל להציג סרטים ב-HD באיכות הגבוהה ביותר. אין צורך בציוד היקפי, השקט של המפרט לא קריטי במיוחד-5, אין לי מושג מה זה אוברקלוק אבל אני מניח שאני לא צריך את זה... לא משנה לי מאיזה חנות, אבל עדין שזה יהיה באזור השרון. ואני צריך 1TB free space ושזה יהיה מחולק חצי חצי בשני כוננים. תודה על כול עזרה

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  15. Started by yuchtman,

הי, אני רוצה לקנות מחשב חדש ואין לי מושג איך להתחיל בכלל להרכיב מפרט. אני צריך את המחשב לצרכי לימודים ועבודה. אני מתכנת ולכן צריך מחשב מספיק חזק בשביל להריץ VS, SQL server וכאלו ללא בעיה, אני משער שכל דבר שאני יקנה היום יעמוד בדרישה הזו, ויוכל להריץ כל מיני תוכניות שאני כותב שלפעמים זוללות קצת זכרון. אני לא משחק יותר מדי במשחקי מחשב ולכן לא צריך כרטיס מסך מפוצץ אבל כן יהיה נחמד לאיזה כרטיס מסך פשוט וטוב. מעדיף אינטל על AMD בדר"כ וכנראה שאתקין עליו ויסטה. הקנייה תעשה דרך חברה ככה שהמחירים יהיו קצת זולים יותר (אין לי מחירון כי התבקשתי להביא מפרט ועל פיו לקבל הצעת מחיר) והתקציב הוא עד 2000 ש"ח (אין צורך במסך ומיני פריטים קטנים). אשמח לקבל המלצות למפרטים. תודה מראש, רן.

16. אשמח אם תציעו לי מפרט למחשב נייד במחיר של כ- 5000 ש"ח בערך. המחשב הוא לצרכים של לימודי הנדסה בטכניון (הרצה מהירה של תוכנות), צפייה בסרטים, גלישה באינטרנט אלחוטי, שמיעת מוזיקה וכדומה...

• 3 תגובות
    • 721 צפיות
  17. Started by zhaov,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים (החדשים ביותר על האיכות הגבוהה ביותר) וגם תכני hd וסרטים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.gta pro cod assasins creed -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).יש לי מסך סמסונג 19 אינג לא יודע רזולוציה וכו -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?גבוהות (…

• 1 תגובה
    • 696 צפיות
  18. Started by med,

אנא עזרתכם במציאת מפרט עבור מחשב שישרת נאמנה - "סובארו". דרושים ביצועים בסיסיים בלבד, אבל חומרה מוכחת ואמינה. מגבלת התקציב כוללת מע' הפעלה כך שנשאר כ 1400 לחומרה עצמה, מקווה שזה מספיק למערכת סבירה. תודה על מידע הרב בפורום הוא בהחלט מסייע רבות בנבכי עולם הרכיבים האינסופי... 1. מה התקציב המקסימלי? 1800, האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנסות לחסוך במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב אופיס, גלישה באינטרנט, סרטים ב HD. א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש שימוש יום יומי של אדם מבוגר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: לא מיועד למשחקים * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרז…

• 2 תגובות
    • 597 צפיות
  19. Started by odedwo,

מחפש נייד חדש. צריך להיות קל (אזור 1.7 ק"ג לכל היותר) עקב נסיעות מרובות. מפרט טכני פשוט למדי עקרונית, מכיוון שהוא בעיקר לגלישה ברשת ולכתיבת מסמכים. מאוד מעדיף מעבד מסוג "Intel Core 2 Duo" ומעלה, ולא אתלון או AMD. תודה על העזרה!

• 0 תגובות
    • 587 צפיות
  20. Started by sharon669,

אהלן חברים! אשמח לקבל מפרט למחשב נייד עבור קרוב משפחה כבד ראיה 8) אשמח אם המפרט יוכל לענות על הדרישות : מקלדת מלאה עם מספרים ללא לוח מגע למעלה מקשי F נפרדים (הפרדה לרביעיות) win7 64 ביט בעברית רצוי 17 אינטש ומעלה יציאה אופטית למגבר עד 8000 ש"ח תודה!

• 8 תגובות
    • 1.2k צפיות
  21. היי, שלום למשתמשי HWZONE היקרים, אשמח מאוד לעזרתכם ארחיב מעט ובהמשך השאלון: מחפש נייד שמשמש אותי כמחשב עיקרי (נייד ולא נייח בגלל שאני עובד ממקומות שונים) עיקר שימוש המחשב הוא פיתוח בתוכנות כמו Matlab או Pycharm - פייתון, לטובת DeepLearning (כרטיס גרפי חזק), ייתכן ובמידה ויידרש סכום משמעותי גבוה ממה שאני מתכנן אשתמש בשרתים מרוחקים לפיתוח שימוש נוסף שמתכתב עם השימוש הראשון הוא לעריכת סרטים (באופן חובבני) שימוש בתוכנות כמו Photoshop, coral movie maker, Adobe וכו', - ראיתי ששאלו אז בעקרון סרטים במגוון רזולוציות (מצלמות טלפון ומצלמות מקצועיות) מבחינת זיכרון - כיום אני משתמש ב 500GB SSD וזה כמעט על הקצה.. נתון נוסף - נוסע בקרוב לאילת ומ…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני מחפש מחשב נייד, אופטימלי במהירות לעבודה עם אודיו ווידאו. מסך 13-14. זכרון - לא פחות מ6 גיגה. מעבד חזק i7 לא חובה צורב. אם אפשר כונן SSD - מה טוב. אם לא - לפחות 750 גיגה HD במהירות 7200 RPM. כמובן USB3 לפחות כניסה אחת, ועוד 2 כניסות USB2. כרטיס מסך - סטנדרטי. לא מיועד למשחקים בגדול. לא חובה WINDOWS מובנה. אחריות 3 שנים. (אם יש לשנה, אז שתהיה אפשרות להרחיב ל3). תודה לעוזרים.

• 1 תגובה
    • 515 צפיות
  23. Started by etz,

שלום, לחברה שלי יש מחשב נייד Compaq Presario CQ61 שהסוללה שלו מתה כבר כמעט שנה. עד עכשיו זאת לא היתה ממש בעיה כי גם ככה היה מחובר לחשמל באופן קבוע אבל בקרוב הוא צריך לחזור להתנייד וצריך סוללה חדשה. המחשב כבר מזמן לא באחריות וגם בחנות שהוא נקנה בה לא הצליחו לעזור. אני די מתקשה למצוא סוללה שתתאים לו, ברור לי שאני מחפש בעצם סוללה של HP אבל איזו בדיוק? כאשר אני מוציא את הבטריה, על המחשב איפה שמחברים את הסוללה כתוב דגם HSTNN-Q39C, על הסוללה עצמה רשומים הרבה דגמים כאשר לפי מה שנראה ליי הדגם המדויק הוא HSTNN-IB72 וכל השאר הם דגמים תואמים. הרצתי חיפושים בזאפ על רוב הדגמים האלה ומצאתי דברים תואמים, כאשר ברובם אפילו רשומה הסדרה של הנייד הזה כנתמכת לצד סדרות נוספות של HP, הבעיה היא …

• 6 תגובות
    • 961 צפיות
  24. Started by vipersh,

שלום לכולם, קיבלתי לפני שבועיים את הלפטופ שהזמנתי מדל ארה"ב בסוף השבוע האחרון פרמטתי אותו והתקנתי ויסטה 64 ביט עם רישיון שלי הורדתי מהאתר של דל את כל הדריברים והתקנתי הכל אבל התוכנה היחידה שלא מצאתי להורדה מדל הייתה ה- Fast Access (תוכנת זיהוי פנים) דיברתי עם תומך של דל בצ'ט והוא אמר לי שאין מהיכן להוריד את התוכנה אלא רק שהם ישלחו דיסק למישהו בארה"ב רציתי לדעת האם מישהו מכיר (למרות מה שהתומך אמר לי) מאיפה אני יכול להוריד את ההתקנה, או לחלופין אם למישהו יש את הדיסק עם התוכנה ומוכן להעלות לי את ההתקנה להורדה... תודה מראש, שלומי

• 0 תגובות
    • 622 צפיות
  25. Started by a1a1a1a,

השימושים העקריים הם משחקים כבדים, סרטי HD וקצת עריכה ההתלבטות העיקרית שלי היא האם לקחת מערכת INTEL או AMD, תמיד העדפתי אינטל אבל הבנתי שעכשיו עדיף לקחת AMD, מה לקחת? אם אינטל, לקחת את ה6600 או ששווה להשקיע ל9XXX - לא צריך הארד דיסק! - האם הלוח אם הזה קצת ישן וכדי להחליף לשדרג לצ'יפסט P45 (לא מתוכן כרגע OC , רוצה אופציה לOC קטן בעתיד) - הזיכורנות שלקחתי טובים? - אני רוצה ספק מודולרי, האם ה425 יחזיק מערכת כזו, או שצריך לשדרג ךMUDO 525? מעבד: [..] INTEL CORE 2 QUAD S775 2.4GHz Q6600 : "SLACR" - BOX ¤1024 לוח אם: [..] GIGABYTE GA-EP43-DS3L - זמין במלאי ¤462 כרטיס מסך: [..] GAINWARD PCI-EX 2.0 GeForce GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3 - RETAIL - זמין במלאי ¤994 צורב: […

• 1 תגובה
    • 515 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.