ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,352 דיונים בפורום זה
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב חדש, הנוכחי כבר בן 8 (: להלן השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי?4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 600 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? צפייה בסרטים, אינטרנט, תיכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Visual Studio כבד ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. אין צורך 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? דיסק קשיח רגיל 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ו…
-
- 1 תגובה
- 910 צפיות
-
-
שבת שלום לכולם, אשמח מאוד לעזרתכם בהרכבת מחשב חדש עבורי. כרגע המחשב שיש לי הוא: מעבד - Q6600 כרטיס מסך - Geforce 8800GT 2GB ddr2 ram, 250GB HardDisk מאז שקניתי את המחשב הקודם שלי לא התעסקתי כמעט בחומרת מחשבים, אז סלחו לי אם אני בור. 1. התקציב המקסימלי עבורי הוא 4000ש"ח. - כמובן שאם ניתן לחסוך במחיר אני אשמח. - אם יש צורך משמעותי לחרוג, אני מעדיף שלא אך אשמח לדעת בשביל מה ועד כמה זה קריטי? 2. המחשב הוא בעיקר מחשב משרדי עבורי אשר משמש ל:פיתוח, עיצוב גרפי, מעט גיימנג, גלישה באינטרנט ועבודה משרדית. תוכנות עיקריות בשימוש: - Visual Studio 2010-12 - Aptana Studio - Photoshop - Chrome \ FireFox \ IE \ Safari... (אני בכוונה מציין זאת כיוון שפעמים רבות אני פותח מספר דפדפנים שונים ע…
-
- 9 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום ! שמי ירון אני רוצה לרכוש לעצמי מחשב חזק שמיועד בעיקר לעבודה בתוכנות 3D ו-2D ועריכת וידיאו וקול (במידה פחות חשובה אבל הכרחית) כגון: Maya, LightWave, ZBrush, ,Adobe: PhotoShop, After Effects, Premiere Pro, Audiotion ועוד.. מי שיכול לתרום מהנסיון והידע שלו ולעזור לי לרשום מפרט שהוא חושב שמתאים לצרכים שלי לפי התקציב והשיקולים שאני ארשום בהמשך ההודעה אני אודה לו מאוד כיום יש לי מחשב בן שנתיים וחצי שאני רוצה לשדרג אותו: המפרט הנוכחי הוא: AMD Athlon XP 2600 -מעבד לוח-אם- ABIT NF7-SL v2.0 nForce2 Motherboard זכרונות- Kingston 512MB PC3200 CL3 X2 SATA - 120GB 7200RPM - Western Digital 8Mb Buffer Serial ATA X2-Raid]-הארד דיסקים Lite-On 52x32x52 CDRW Black -צורב מארז- Co…
-
- 3 תגובות
- 790 צפיות
-
-
הרכבתי שני מפרטים מה יותר טוב זה בשביל חבר 1. מה התקציב המקסימאלי? 2900 ש''ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 0 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אינטרנט ומשחקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב מיועד לגיימינג קל עד בינוני -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל מה שעתיד לצאת בשלוש שנים הבאות -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 22 full hd -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? נמוך עד בינוני 3. …
-
- 5 תגובות
- 974 צפיות
-
-
המחשב משמש למשחקים, הפעלת תוכנות כגון : פוטושופ, לכידה ועריכת סרטים, ואופיס. התקציב יכלול מסך LCD 17
-
- 0 תגובות
- 467 צפיות
-
-
היי. אני מתכנן לקנות מחשב בתקציב של כ6000 ש"ח (מקסימום, עדיף גם לרדת מעט) כולל מסך למטרת משחקים. אני צריך שהמחשב יכלול מארז, לוח אם +זיכרון+מעבד (אין בעיה עם AMD), כרטיס מסך, מסך (אני לא בטוח שהתקציב יאפשר לי 19", ואם זה ידרוש הורדה משמעותית של האיכות של שאר הרכיבים אני מעדיף 17"), וכרטיס קול (אם הוא ONBOARD אני מניח שזה עדיף כי זה יקצץ במחיר). את הכונננים אני לוקח מהמחשב הישן. אין צורך ברמקולים תודה מראש לכל העוזרים עריכה: במחשבה שנייה אני מעדיף מערכת AMD, אין לי ניסיון רע איתם או משהו בסגנון והם יותר זולים לפי מה שידוע לי.
-
- 9 תגובות
- 987 צפיות
-
-
שלום לכולם. אשמח לקבל את עזרתכם בהרכבת המפרט למחשב החדש. לפני פרסום ההודעה דפדפתי מס' שעות בהודעות הפורום ודי הלכתי לאבוד (אולי בגלל שעברתי את גיל 17 ... ) הפעם האחרונה שרכשתי מחשב היתה לפני כ- 5 שנים (העגלה כבר לא סוחבת ) והגיע הזמן להתחדש. ולענינינו: 1. תקציב - חשבתי שסביבות ה- 7 אלש"ח יספיקו ואולי פחות. אבל חשוב לי יותר מע' שתענה על צרכי, ותשמש אותי נאמנה עוד 5 שנים, ופחות חשוב המחיר. 2. מטרות המחשב - בהתאם לסדר השימושים העיקרי : עבודה משרדית (אופיס, וורד) , שרטוט אוטוקאד , אינטרנט (סרטים, מוזיקה, גלישה) , משחקים כגון אמריקס ארמי ומשחקי פעולה שונים (גם כבדים ככרייסיס ושאר ירקות) , עריכת וידאו ביתית , מעט פוטושופ , וכו'. 3. ציוד הקפי - דרוש! מסך 19" ומעלה (רח…
-
- 10 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אני צריך עזרה בהרכבת מפרט שהשימוש העיקרי שלו הינו משחקי ה-Counter-Strike, שהם CS 1.6, CZ ורצוי גם CS:S החדש. החלקים שיש בהם צורך הם: מעבד, לוח אם, זכרון פנימי, כרטיס מסך, דיסק קשיח, מארז וספק כוח, רצוי גם לנסות להכניס DVD-RW. כמעט שכחתי, התקציב עומד כרגע על 2500 ש"ח [רצוי מאוד שלא לחרוג]. שבת שלום!
-
- 1 תגובה
- 584 צפיות
-
-
שלום לכולם, חזרתי ועכשיו אני רציני. עכשיו שסוף סוף סיימנו עם המעבר דירה אני רוצה להתחדש במשהו טוב ואיכותי. אני רוצה לקנות את המחשב כבר במהלך השבוע הבא. אז כמו שציינתי, מחשב שיהיה קודם כל עבור מדיה סנטר (הצגת סרטים בטלויזיה, צריבה וכדו') אבל אני רוצה שהוא יהיה מספיק חזק גם עבור משחקים (בשאיפה שיהיה לי בכלל זמן לשחק...) וגם אני רוצה להתחיל להתנסות קצת בעריכת סרטים. אני יודע שהתקציב הוא בעייתי ולכן הסדר שרשמתי זהו סדר העדיפויות, אין מה לעשות, זה מה יש בינתיים כרגע אין בכוונתי לקנות מסך (למרות שהייתי שמח לפנות את השולחן למסך דק) וגם אין צורך מיוחד במקלדת/עכבר. אני צריך צורב DVD ודיסק קשיח גדול. וכמובן שאם יש עוד שאלות, או אם שכחתי לכתוב משהו אני אתקן. המון המון תודה …
-
- 3 תגובות
- 493 צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בהרכבת מפרט למשחקים עד 6-5 K בלי מסך רק מחשב לא צריך מערכת הפעלה אבל שיהיה תואם לויסטה. אה כן ושיהיה מארז יפה חח תודה רבה.
-
- 10 תגובות
- 656 צפיות
-
-
היי אנשים, אשמח אם תוכלו לעזור לי במפרט למחשב ללא מסך . התקציב שלי 3500-4000 ש"ח. אני משתמש במחשב בעיקר לשיתוף קבצים וגם למשחקים. תודה.
-
- 8 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום למומחי הפורום. הגיע הזמן, וצריך לשדרג את המחשב. ככה: המחשב מיועד למשחקים, עבודה שוטפת (וורד, אינטרנט, פוטושופ לעיתים נדירות), ותכני HD. אני מחפש מעבד, זכרונות, לוח אם, כרטיס מסך, דיסק קשיח וספק כוח (או מתאמים לספק כח ישן, יש לי 500W). אין צורך במארז, וכונן DVD. לא מתוכנן אוברקלוק (בלא מתוכנן אני מתכוון אף פעם) אז קירור סטוק הוא יותר ממספיק. והמסך הוא 32" עם רזולוציה של 1920X1080. מגבלת התקציב שלי היא 3500 ש"ח, עם מקס' 100 ש"ח חריגה. אין בעיה של רעש, והמארז הקיים עושה עבודה טובה בסינונו. אין בעיה לקנות את הרכיבים ממספר חנויות, אני מתכנן להרכיב את המחשב לבד. מה שכן, ישנה העדפה לחנויות באזור רחובות, או מהיבואן "גראנד אדוונס". תודה לעוזרים!
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום חבריקו'ס, באתי בשביל לקבל טיפה עזרה עם הרכבת מפרט למחשבו של אחי הגדול (אח דגנרט - I'm stuck).. אני יודע להרכיב מפרטים, ואני מבין עניין בעסק, אך בכ"ז רציתי לקבל קצת עצות לפני שאני "קופץ למים הקרים".. =] ובכל-זאת, יש כמה דרישות (בקשות) בסיסיות: עדיף שיהיה AMD בסוקט 939 עם Dual-Channel DDR לא צריך מסך/מקלדת/עכבר עדיף הארדיסק של מקסטור (SATA) רוצה צורב, אך לא צורב DVD (כונן רגיל דווקא כן DVD) כרטיס מסך (ולוח אם, אם יש) ב-PCI-E X16 (לא SLI<!>) לא צריך מערכת הפעלה/ אממ אני מניח שזהו... תודה רבה מראש לכל הפונה והעוזר! D:
-
- 2 תגובות
- 652 צפיות
-
-
טוב אז קודם כל ניסיתי לקרוא פה מלא דיונים אבל זה כמו סינית בשבילי ואני לא מבין כלום אני ממש לחוץ על לקנות מחשב ומאוד חשוב לי שהוא יהיה טוב ויחזיק להרבה זמן אז אני יפרט את השימושים ומקווה שמישהו יוכל לעזור לי... אני צריך מחשב שהשימושים העיקריים שלו יהיו לשמוע מוזיקה באיכות (אם יש גם המלצה על רמקולים טובים זה טוב), לראות סרטים באיכות HD (כרגע יש לי מסך סמסונג T220P ואני בעתיד מתכנן לקנות פלזמה טובה בין 30-40 אינץ שאותה אני רוצה לחבר למחשב ולראות איתה את הסרטים), עבודה באינטרנט (שלא יכאב בעיניים יותר מידיי). ושיוכל להריץ משחקים כבדים וחדשים באיכות טובה (שיהיה כרטיס חזק שיוכל להריץ אותם גם על הפלזמה שאני יקנה). המחיר לא משנה לי רק שהמחשב יבצע טוב את הדברים שפירטתי אפשר להוסיף…
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
צריך עזרה בהרכבת מפרט השימושים אינטרנט ומשחקים אבל אין צורך להגיע לרזולוציה גבוהה במשחקים -כך שאפשר לדעתי להתפשר על כ.מסך לטובת מעבד משהו בסגנון 7300-NV אין חשיבות AMD או INTEL אבל רוצה DUAL CORE 1GB זכרון האם אפשר לדחוף בתקציב כזה את ה6300 או ללכת על 3800? HD - שיהיה 160GB + עדיפות לחנות מירושלים דוגמה של משהו שאני חשבתי Athlon"64 3800+ (Socket AM2) X2 DualCore ABIT KN9-S AM2, nForce 550, DDRII 800, PCI-E DDR II 667 1GB DUAL CHANEL(2 x 512MB) Western Digital 250GB SATA II 7200RPM 16MB DVD Recorders Samsung SH-W162Z DVD±R x16 Dual Layer eVGA 7300GT 256MB, TV, DVI, PCI-E תודה
-
- 0 תגובות
- 523 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לקנות לאחי מחשב חדש שמיועד בעיקר למשחקים, אבל כמובן גם לשאר השימושים (מוסיקה, סרטים, אינטרנט וכו'). התקציב עומד כעת על 3000 ש"ח, אצוי מאוד שלא לחרוג. אשמח לקבל הצעות מכם.
-
- 7 תגובות
- 656 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי?4800 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?200-300 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? נטו משחקים כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. כל המשחקים שצפויים לצאת...מקס פיין 3, gta v, AC 3, בעיקר כל החזקים שאמורים לצאת -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 23 של דל 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות…
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם. אני רוצה להרכיב מפרט חזק למחשב שיריץ משחקים כמו שצריך. ואני צריך את עזרתכם... אני די חדש בכל העסק... אבל הסתכלתי קצת באינטרנט ואני יודע פחות או יותר מה אני רוצה... אני ארשום כאן על מה אני פחות או יותר חשבתי... אך כל הצעה לשיפור/שינוי תתקבל בברכה... ואשמח אם מישהו יוכל להרכיב את המפרט כולל מחירים והכל כמו שראיתי בהודעות אחרות. קודם כל דבר חשוב מאוד!!! המחשב מיועד להרצת משחקים כבדים ברזולוציות גבוהות! ושיחזיק משחקים טוב איזה שנה שנתיים אם אפשר. התקציב 4000 שקל אפשר לחרוג קצת ואין צורך בדברים הבאים: מסך, מקלדת, עכבר כוננים קשיחים או כונני דיסקים, יש לי את אלו כבר מהמחשב הישן ואני פשוט יעביר. אז פשוט אל תכניסו אותם למפרט בכלל, אז אם אפשר בבקשה להתמקד יותר במעבד, …
-
- 9 תגובות
- 709 צפיות
-
-
מה קורה חבר'ה? מכיוון והצבא מונע מאיתנו החיילים לשמור על קשר, ועל התעדכנות בתחביבים שונים אז אני באמת כבר פחות מעודכן בהרבה נושאים של מחשבים.. ולכן באתי להתייעץ איתכם כאן על מפרט. בעיקרון המפרט הוא בשביל חבר (לא בשבילי), לא שזה כזה פרט משנה.. והנתונים הם ככה : התקציב : 2500 ש"ח החלקים : רק המחשב + מארז. (בלי מסך, בלי מקלדת, בלי עכבר) השימוש : עבודה ביתית, גלישה ובעיקר משחקים וסרטים. הנתונים החשובים : מעבד כפול ליבה / ארבע ליבות(וכאן גם באה השאלה האם שווה המעבד ארבע ליבות או שזה לא משמעותי בעליל..), כ.מסך איכותי שחדש בשוק עם זיכרון של לפחות 512MB וביצועים יחסית טובים. (בוא נניח כ.מסך ברמת משתמש בינונית ולא HIGH), זיכרון RAM, לדעתי - לפחות 2GB עם עדיפות ל4 אפילו (זה יחסית ז…
-
- 6 תגובות
- 635 צפיות
-
-
ללא OC,ללא ציוד היקפי,וללא מסך. המחשב מיועד בעיקר למשחקים לא הכי כבדים, וגם לשימוש כולל כמו אינטרנט וכו'. המסך שאני יקנה יהיה "22 , עדיין לא יודע איזו רזולוציה. מעבד כרגע החלטתי על Quad Q660 אז להתאים את המפרט למעבד,4.5K כולל המעבד כמובן חשוב מאוד שהמחשב והמארז יהיו שקטים, ושהמחשב ירוץ מהר. המחשב אמור לשמש אותי במשך השנים הקרובות. תודה
-
- 28 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
יכולת להפעיל מספר סביבות עבודה כבדות במקביל (תכנות) + תוכנה גרפית ומספר רב של דפדפנים וטאבים מסך - 22-24 אינצ - איכותי, חד ולא מזיק לעיניים (זוג מסכים). פירוט נוסף: 1. מה התקציב המקסימלי? 4K עם אפשרות חריגה עד 5.5K במידה וזה נחוץ 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב? שימוש לתיכנות, ולגרפיקה בעיקר פלאש כבד ופוטושופ בסיסי+ 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? כן, דרוש מסך כמוזכר לעיל, עכבר ומקלדת איכותיים ונוחים 4. האם יש רכיב בו אין צורך במפרט (כונן דיסקטים, צורב למשל)? לא 5. במידהויש צורך במפרט חלקי בלבד, יש לציין במדויק אילו חלקים כבר קיימים ואילו צריך לכלול במפרט. דרוש מפרט מלא 6. עד כמה השקט של המפרט חשוב בסולם של 1 עד 10 (10=השקט קריטי)? 8 - …
-
- 19 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, אני כבר הרבה זמן שלא בקיא ברכיבים המומלצים (זה מה שוקרים שאתה כבר כמה שנים בצבא וממילא עורק למק). בכל מקרה, אשמח לעזרתכם בבנייה של מפרט לעבודה משרדית בלבד (שםו דבר מעבר לאינטרנט, אופיס וסוליטר) שכולל את הדברים הבאים: 1. החשיבה היא לטווח רחוק ועל כן אבקש לשלב מעבדים מהדור החדש (נראה לי תם זמנו של ה-core duo) - i3 נראה לי מתאים. 2. וינדוז 7 הום פרימיום באנגלית. 3. אופיס 2010 ביזנס (צריך את האאוטלוק) באנגלית. 4. שהחנות תהיה בגוש דן, עדיפות גבוהה באזור צפון תל אביב - הרצליה (זה למה הבחירה ב-ksp שיש לה סניף ברמת אביב. הם כבר התגברו על בעיות התדמית שאני זוכר שהיו להם בעבר?). תקציב - סביב ה-4000 ש"ח. הרכבתי מפרט לדוגמא - טוב לטעמכם? תודה רבה! מעבדי אינטל כמות מחיר סה"כ C…
-
- 3 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום לכם אני זקוק למחשב בסיסי מאוד שיחזיק מעמד לכמה שנים ושפשוט ישמש לעבודה משרדית הבסיסית ביותר (גלישה באינטרנט ואופיס) ושיריץ משחקים של ילדים קטנים (גילאי 8 ). התקציב הוא כ1800 ש"ח ללא מסך אך בלי חריגה מהסכום. ראיתי במפרטים פה באתר מחשבים ב1500 ש"ח לעבודה משרדית אך כולם עם כרטיס מסך onboard, האם כרטיס מסך onboard יחזיק או שיש צורך בכרטיס חיצוני ברמה נמוכה?
-
- 5 תגובות
- 614 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אם משמעותי 200 שקל 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תוכנות תלת מימד MAYA בעיקר א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש ר…
-
- 0 תגובות
- 640 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? - 10,000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לא צריך לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא, אם ההבדל מאוד משמעותי, עד 1,000 ₪. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). בעיקר תוכנת AVID Media Composer 7 ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד לגיימינג. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). כרגע FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…
-
- 11 תגובות
- 2.3k צפיות
-