עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. השימוש למחשב יהיה גם למשחקים למרות שאני לא רואה את עצמי כגיימר רציני. חשבתי על CORE 2 2.18 או 1.83, אם אפשר לעזור גם בהחלטה הזאת אז זה יהיה נהדר. לוח אם בסביבות ה-1000 ש"ח +\-. זיכרון 1 ג'יגה של קינגסטון או חברה רצינית אחרת. כרטיס מסך זו הבעיה המרכזית שלי....חשבתי על ה7300 GT או 7600 GT. וביתר הפרטים אני לא מבין כל כך אז אשמח לקבל כמה עצות. דבר נוסף זה יחידת קירור...האם שווה לקנות ואם כן אז מה? בתודה לירן!

• 10 תגובות
    • 703 צפיות
  2. 1. מה התקציב המקסימאלי?2500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?מחשב פשוט לפייסבוק ואינטרנט א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).צפיית סרטים ואינטרנט ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין:לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).המחשב יחובר גם לסמך מחשב וגם לטלוויזיה -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן …

• 0 תגובות
    • 677 צפיות
  3. Started by Michael86,

היי, מה אתם חושבים על המפרט הבא? כעיקרון אני עובד המון על המחשב, הרבה תוכניות שרצות על הVM שלי, הרצה של סרטים פה ושם - ואולי גם קצת משחקים: *מארז וספק יש לי של טרמל טייק וגם הארד דיסק... Intel Core i7 920 2.66Ghz Tray Stepping D0 SLBEJ, יחידות 1 ₪1384 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=697 משחה טרמית OCZ Freeze Extreme 3gr, יחידות 1 ₪28 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1284 קירור למעבד ThermalRight Ultra-120 Extreme Socket 1366, יחידות 1 ₪316 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=1280 Asus P6T Deluxe v2 X58 Intel Chipset For i7 Nehalem, יחידות 1 ₪1633 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=946 OCZ 6GB Kit (3x2GB) DDR3 1600Mhz Gold Tri channe…

• 16 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. היי, אני צריך עזרה בהכנת מפרט מחשב (בעיקר למשחקים הורדות וסרטים) עם מסך CRT פשוט, ללא מעבד, ללא מערכת הפעלה. הוא מבוסס על PENTIUM D 830 (שכבר יש לי), הבנתי שדיסק משמעותי מאוד מבחינת חווית שימוש, ואני חושב לקנות 2 דיסקים של SATA2, ולחבר אותם לRAID לצורך ביצועים. מחיר - עד 4000, מזומן.

• 5 תגובות
    • 555 צפיות
  5. Started by moshedj2005,

שלום אנשים ראיתי פה באחת ההודעות מין תמונה כזאת שרשום עליה hwzone 3d ומפרט מחשב של בן אדם אחד איך אני יכול לעשות גם אחד כזה < ?< בתודה

• 1 תגובה
    • 618 צפיות
  6. Started by moshedj2005,

שלום אנשים ראיתי פה באחת ההודעות מין תמונה כזאת שרשום עליה hwzone 3d ומפרט מחשב של בן אדם אחד איך אני יכול לעשות גם אחד כזה < ?< בתודה משה.

• 1 תגובה
    • 588 צפיות
  7. Started by matan_h78,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב לעבודה שלי, העבודה מתאפיינת רובה עם תוכנת AUTOCAD ותוכנות אופיס. אשמח לעזרה על מפרט נדרש למחשב חזק. התקציב שלי הוא בסביבות 4000-5000 ש"ח אפשרי לחרוג קצת אם צריך. אין צורך בציוד היקפי כגון מקלת עכשיו ומסך. תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 579 צפיות
  8. ככה לא הארדיסקים ,DVD,כוננים,מקלדת עכבר לא צריך יש לי הכל . ואם אפשר מסך לא יקר וסבבה שיתאים אני רוצה אופציה לOC קטן בעתיד. ושיסחוב משחקים בסבבה לא בהכרח תחדשים חדשים ,ובעיקרון זה למולטימדיה וגלישה והמחשב הולך להיות דלוק הרבה זמן יותר מ24 שעות בגלל שיתוף והורדות. אז בעיקרון מארז טוב שיהיה קירור ובעתיד שידורג והוספת מאווררים ,וכנל לגבי הלוח אם שיהיה אפשרות שידרוג חלקים .אם אפשר להכין תמפרטים בnoacomp.co.il | או ב tms.co.il שאלה אחרונה היא בקשר להאם שווה לשים ווינדוס ויסטה או שעדיף להמשיך עם XP הרבה תודה מראש למי שיעזור ויחלוק ידע וייעץ שבת שלום

• 5 תגובות
    • 636 צפיות
  9. אחי הקטן בן 15-16 ככה החליט שהוא רוצה וצריך מחשב חדש. אני לא מבין שום דבר בדברים האלה, סביר להניח שמה שיכתבו לי פה זה מה שאני אזמין בשבילו... הוא לא אחד שיותר מדי משחק במשחקי מחשב מטורפים אבל אני כן רוצה שאם הוא יחליט לשחק באחד שכזה שהכל ירוץ חלק, שהמחשב לא יתחיל לקרטע עוד שנה שהדרישות בטח ימשיכו להעלות. בקיצור אני צריך הכל חדש מלבד מסך, מקלדת עכבר ורמקולים. מארז, הארד דיסק, כרטיסים ושאר הדברים - הכל עד 3000, אם אפשר להרכיב דבר כזה בפחות - בכלל מצויין אם אין ברירה וצריך להוציא קצת יותר, נוציא. המון המון תודה! זה בנתיים מפרט שככה פחות או יותר "הרכבתי" לעצמי אם יש מה לשפר\לשנות\להוסיף או אם יש לכם המלצה על מפרט אחר לגמרי - הכל מתקבל בברכה פה קצת חרגתי מהתקציב כמו שרואים : מ…

• 10 תגובות
    • 865 צפיות
  10. התחלתי בבנית מערכת, שאפילו לא היית קורא לה HTPC, כי היא לא מחוברת לטלויזיה, וכנראה גם לא תתחבר. אז מה שאני צריך זה לוח אם ומעבד (את השאר יש לי). עכשיו כל הקטע שזה צריך להיות בסיסי ביותר כי מה שאני רוצה להפעיל זה את המדיה פורטל ושתעבוד חלק (חלק חלק חלק). אולי גם חיבור לאינטרנט. אני כנראה אעשה גם אוברקלוקינג כי יש לי איוורור טוב למארז ואת הביג טייפון למעבד... ואחרון והכי חשוב שיהיה זול, אני אקנה כנראה יד שניה. המחיר זה חשוב כי אני חייל (בשירות קרבי) ואין לי הכנסה נוספת חוץ מהמשכורת הצבאית (העלובה. תודה רבה לעוזרים!

• 19 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. שלום אנשים, אני רוצה לרכוש מחשב נייד מארה"ב בתקציב של 1,000$... השימושים שלי כרגע במחשב: * גלישה באינטרנט * צפיה בסרטים * עריכת ווידאו פשוט ביותר (לא לאירועים או כאלו סתם כתחביב - אפילו לא חייב פרימייר) * תמיכה במשחקים סטנדרטים, אני לא גיימר אבל רוצה שתיהיה לי את האופציה לשחק מידי פעם. בעתיד: אני יהיה סטודנט אז כל השימושים של סטודנט ממוצע... וחשוב לי שאני לא יצטרך לזרוק את המחשב עוד 3 שנים אלא ימשיך להשתמש בו... התקציב הינו עד 1,000$ כאשר יש אופציה של חריגה של 200$ במידה וזה יהיה הכרחי... לא לקחת בחשבון עלויות משלוח / מכס / מע"מ כי יש לי מי שיביא לי אותו לארץ. אשמח לעזרה בהקדם, גיא.

• 9 תגובות
    • 887 צפיות
  12. אני ממש שובר את הראש ולא מצליח להחליט, אהיה אסיר תודה על כל עזרה: המפרט הראשון הרכבתי ב TMS בהסתמכות על המלצות (מעולות!) שראיתי פה בפורום למי שרוצה מחשב לדו מימד ב 5K המפרט השני קיבלתי מחנות אחרת בתל אביב, הדילמה: המפרט השני לכאורה יקר יותר, אבל אולי נותן גם ביצועים טובים יותר ? כלומר הכרטיס מסך נראה לי יותר עדכני מצד שני הלוח אולי טיפה פחות טוב? ה ssd הוא של קינגסטון שהבנתי שגם טיפה פחות טוב ? וכו׳ או אולי הם לא באמת פחות טובים וזו סתם טעות שלי? כמובן שאני מוכן לשלם יותר ולקחת את היקר יותר, אבל רק בתנאי שהוא באמת יותר טוב מצרף פה את המפרט הראשון בטבלה והשני אחריו ------- המפרט ראשון [TABLE=width: 98%] [TR] [TD=width: 15%]מעבד[/TD] [TD=width: 55%]Intel Core i7-47…

• 6 תגובות
    • 913 צפיות
  13. צהריים טובים וחג שמח ידיד שלי רוצה לקנות מחשב חדש, בעל החלקים האלה בלבד: - מעבד, זכרון, לוח אם, ספק ומארז ובעקרון גם כרטיס מסך. יש לו Geforce 2 mx, והוא גיימר אז כדאי גם להוסיף כרטיס מסך חדש. ההתבלטות הגדולה היא בין מערכת מבוססת AMD לבין INTEL. התקציב עומד על 3500 ש"ח כולל הכל (בלי לעבור את התקציב). המערכת היא בעיקר לאינטרנט, משחקים ותיכנות, מבחינתו אפשר לעשות OC אם זה ישפר לו את המערכת (לא בשביל הכיף). מפרט מבוסס AMD: ABIT NF7 (nforce2) Dual DDR 400, SOUND, USB2, LAN, AGPx8 AMD Athlon XP 1700+ 256MB TwinMos DDR PC3200/400 * 2 (Dual DDR) = 512MB SAPPHIRE RADEON 9500Pro ATLANTIS PRO - 128MB DDR ------------------------------------------------------------- …

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  14. Started by מאיהאבגי,

שלום, אני בת 15 ומתחילה ללמוד עם לפטופ בבית הספר, אני צריכה וורד שיכיל את כל הקבצים של בית הספר, ואינטרנט ומתלבטת בין שני מחשבים מה יותר חשוב בשביל הצרכים שלי, מהירות כונן קשיח או מהירות מעבד?, אני צריכה שהמחשב יעבוד מהר ולא ייתקע או יכבה פתאום. ואיזה לפטופ עדיף לצרכים שלי Asus VivoBook S451 R451LB-CA098H אסוס או Asus X455LD-WX032H אסוס, ההבדל ביניהם הוא מהירות הכונן הקשיח ומהירות המעבד עכשיו מי ביניהם יותר חשוב לי מהירות המעבד או מהירות הכונן הקשיח? תודה רבהה

15. היי, מישהו יכול להסביר לי מה ההבדלים בין שניהם חוץ מבחינה חיצונית ? קראתי על שניהם באתר של Dell והם ממש נראים כאילו זה אותו מחשב רק חיצונית הם שונים ומבחינת מיתוג סדרה. אני ממש נדלקתי על ה-M2400 אבל השאלה אם הוא גם טוב כמו E6400 שהוא אני יודע שהוא מעולה. יש לי דיל ממש טוב עליו אבל עם סוללה של 9 תאים, כמה זה כבר מוסיף למשקל אם המשקל ההתחלתי הוא 2.16 ? תודה רבה לעוזרים ולעונים ושיהיה לנו שבוע טוב.

• 4 תגובות
    • 935 צפיות
  16. שלום אני מעוניין לקנות נייד הארה"ב ומצאתי משהו שאני חושב שיתאים לי AMD Turion X2 Dual-Core ZM-84 (2.3GHz/2MB L2 Cache) 4GB DDR2 SDRAM 500GB 5400 RPM SATA Hard Drive 13.3 WXGA BrightView (1280 x 800) Super Multi 8X DVDRW w/Double Layer Support ATI Radeon HD 3200 w/Webcam 5-in-1 media card reader, Fingerprint Reader 13.15" (W) x 9.45" (D) x 1.34" (min H)/1.57" (max H) השאלה שלי היא לגבי סוג המעבד? האם הוא טוב ? המחיר שלו 700 $ האם הוא מצדיק את המחיר??

• 1 תגובה
    • 477 צפיות
  17. Started by lumi,

אני צריך עזרה בהרכבת מפרט מלא למחשב לשימוש תוכנות מעט משחקים ומעט סרטים. דגשים: מבוסס אינטל בעל 512RAM, לוח אם עם FIREWIRE וכ. קול 6 ערוצים מובנה בנןסף מסך דק 17', אין צורך בכרטיס מסך יקר לדעתי יספיק FX5200, צורב, כונן DVD בנפרד עכבר ומקלדת. כל זה ב- [glow=red,2,300]עד[/glow] 5500 ש"ח תודה

• 18 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. שלום, נתבקשתי לעזור בקנייה של מחשב נייד לקרובת משפחה סטודנטית. בגדול, אפשר להגיד שהדרישות שלה הן: - מסך: 15.4" מט - רזולוציה גבוהה (יכול להיות שהיא תצטרך יותר מהסטנדרט של 1280x800) - זכרון: לפחות 2GB - יכולת להריץ תוכנות כגון Rhino (תוכנת עיבוד תלת מימד), Photoshop ו- Illustrator. - משקל: לא משנה - מערכת הפעלה: חלונות XP - אחריות: רצוי שלוש שנים - תקציב: עד 5,000 ש"ח, כמובן שעדיף אפילו פחות... אשמח לשמוע הצעות לדגמים ספציפיים העונים על הדרישות הנ"ל, נמרוד

• 3 תגובות
    • 677 צפיות
  19. Started by BobbyMcGee,

היי לכולם, אשמח לקבל המלצה על מסך למחשב. גודל רצוי כ 24 תקציב עד כ 1000 ש"ח ישמש לעבודה וגיימינג קל (כלומר לא צריך 4K). אני לא מבין בכלל בכל המאפיינים הטכניים אבל כן מאוד חשוב לי שיהיה אפשר לשנות לו את הגובה והזווית. תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 685 צפיות
  20. Started by idan854,

שלום לכלום אני מעוניין לקנות מחשב נייד טוב ואיכותי אשר יספק אותי לצרכים כמו אינטרנט תוכנות ושהכי חשוב שיהיה חזק. הבחנתי בשניי מחשבים אשר אחד מהם הוא של חברת dell הסוג inspiron n5010 עם 500 גיגה זיכרון, מעבד I5 וזיכרון רם 4. מהצד השני יש את הhp 3125EJ שהוא כמעט עם אותם נתונים רק שהמסך שלו הוא led hd כמו הdell שהוא רק hd מבחינת אחריות הdell מקבל 3 שנים והhp שנה אחת אם תוכלו בבקשה לעזור לי לבחור מבחינה מיקצועית מבין שניי המחשבים האלה מה יותר עדיף אני מאוד יודה לכם. תודה רבה לכל העוזרים והעונים.

• 0 תגובות
    • 681 צפיות
  21. שלום , אני מעוניין לרכוש מחשב שיהיה כמה שיותר קל וקטן (בסביבות ה- 12-14 אינץ , לא פחות) חשיבות גדולה לסוללה שתחזיק הרבה זמן. וכמובן חשוב שהמחשב יהיה חזק דיו ( ולא מעבד חלש) כמובן כמות זכרון מספיקה. שיכלול מצלמה , BT . שימושים - בעיקר יישומי אופיס + אינטרנט , skype וכדומה. תודה מראש לכל המלצה.

• 7 תגובות
    • 2.1k צפיות
  22. היי לכולם אשמח להמלצה מניסיונכם האישי לגבי בחירת מחשב ללימודים. יש פה פירוט בערך של הכל. אשמח גם לדעת מאיזו חנות הכי כדאי לקנות. תודה רבה לכל העוזרים תקציב: עד 4000 ₪.האם יש אפשרות לחריגה? אם כן, בכמה: 500 ₪.השימושים במחשב:מיועד הרבה ללימודים אבל בנוסף גם לשעות הפנאי כמו צפייה בסרטים ועוד כל מיני שימושים קטנים. שימוש יום-יומי.מתי מתוכננת הרכישה: בזמן הקרוב עד אמצע אוגוסט.האם יש חברה מועדפת למחשב הנייד: מה שרצוי והכי מומלץ כמחשב נייד.האם יש אפשרות למחשב ללא מערכת הפעלה: לא, חייב שתהיה לו מערכת הפעלה.גודל קשיח מינימלי: 1 TB או כמה שיותר אבל אם יש גם פחות זה בסדר עדיפות ל- SSD.האם לתת דגש למשקל המחשב: שיהיה דק והעדיפות למשקל קל כמו 1.5 כי יסחב הרבה בתיק ללימודים ובנסיעות…

23. יש לי מחשב ביתי ישן עוד מקיץ 2003, והנה הפירוט שלו: AMD XP 2800+ Gigabyte 7VAX-A KT400A - לוח אם Infineon 512MB 400MHz DDR ATI Radeon 9500 PRO 128MB WD 80GB (8MB Buffer) 7200RPM Floppy Toshiba DVD X16 LG DVD-RW X16 ספק כוח גנרי 400W החלטתי להמיר אותו לשרת הורדות ואחסון קבצים. מה שאני מעריך שאני אצטרך: הארד דיסק נוסף של 160GB (יותר יהיה מוגזם - הכמות הורדות שלי היא לא עד כדי כך בשמיים) - בבקשה בATA/IDE כי הלוח אם לא תומך SATA לצערי. שני מאווררי מארז חדשים ושקטים (בטח Thermaltake או HEC), ספק כוח לא ג'נרי של 450W (מי יודע מה עוד אני ארצה לתקוע בו בהמשך) וכמובן אם אתם חושבים שיכולה להיות עוד תוספת חיונית - בשמחה. התקציב המדובר הוא בסביבות 1000 ש"ח, יכולה להיות חריגה של 300-4…

• 2 תגובות
    • 528 צפיות
  24. Started by yuuu,

שלום לכולם אני צריך עזרה להרכיב המשך למפרט לחלקים שכבר יש לי: מעבד I5 4670K זיכרון Crucial sport 16gb 1600mhz דיסק קשיח SSD 128GB של קינגסטון 300V אני צריך מארז, ספק כח ולוח מומלצים. בנוסף חושב גם על קירור איכותי יותר מהסטוק. מעוניין באחד שיספק שקט ומנגד שיוכל להחזיק גם אוברקלוק עד איזה 4.2 (הבנתי שהמעבד צריך לתמוך בקלות עד 4.2?, או יותר??) על טמפרטורה נורמלית בלי לקבל כאב ראש מהרעש. כרטיס המסך המובנה מספיק (לא משחק מי יודע ומה, ולבסיסי הבנתי שזה מספיק). 1. מה התקציב המקסימאלי? 1000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדו…

• 0 תגובות
    • 988 צפיות
  25. שלום לכולם התחדשתי בדל 15R ואני מעוניין להעביר את הקבצים שלי מהמחשב הישן לנייד בנייד יש חיבור esata , ניסתי להעביר דרך wifi אבל זה ממש איטי ומעביר בין 2-3.8 מגה בייט אני מחפש דרך יותר מהירה תודה לעוזרים

• 6 תגובות
    • 1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים