ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,351 דיונים בפורום זה
-
1. תקציב המחשב: 6 אלף א) לנסות לחסוך ב) עד 500 600 שקל חריגה 2. שימושי המחשב ( משחקים כבדים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD) א) תוכנות: פוטושופ ,אילוסטרייטור ,ווגאס פרו ,(מזדמן). ב) מיועד לגיימינג : Resident Evil 7 Biohazard , The Evil Within 1920X1080 HDMI \FULL HD 16:9 מסך קיים 3. ללא ציוד הקפי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (5)? 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס ( Microsoft Windows 10 PRO 64Bit OEM English ) 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית?X אזורים מועדפים לרכישה :(ראשון לציון /קריית אונו / פתח תקווה) 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בחודשיים הק…
-
- 2 תגובות
- 961 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4 אלף. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל במידה ואכן יש צורך. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? חריגה קלה ככל הניתן במידה ואכן יהיה שינוי משמעותי בביצועים. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת מוסיקה בלבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ממש בתחילת הדרך. עוד לא נעול על תוכנה מסויימת. מניח שיעבוד עם Studio One. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: לא מיועד למשחקים. אין צורך לביצועים גרפיים. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר …
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מעוניין במחשב ללימודים כולל מסך כאשר השימוש העיקרי הוא בתוכנות Office, Matlab מדי פעם משחקים כמו Pro-Evolution וסרטים . לרוב אני מריץ הרבה תוכנות במקביל כמו matlab ,outlook, word ,excel, firefox ועוד.... עיקר העבודה במטלב היא בחישובים נומריים מורכבים וגם מדי פעם עבודה עם תמונות ועם גרפים 3D. המחשב עובד שעות רבות וחשוב שהמערכת תהייה יציבה לאורך זמן וגם שקטה יחסית. אין כוונה ל-OC. אשמח לקבל חוות דעת על המפרט הבא: מעבד: Intel Core 2 Duo E7300 2.66GHz 1066FSB 3MB לוח אם: Gigabyte GA-EP31-DS3L intel P31 + ICH7 chipset LGGA 775 כרטיס מסך: HIS HD 4670 IceQ 512MB GDDR3 PCIe כונן קשיח: WD 320GB 3.5 7200Rpm 16 Mb Buffer SATAII WD3200AAKS כונן אופטי: LG GH22N…
-
- 8 תגובות
- 657 צפיות
-
-
שלום שמי גיא אני רוצה לקנות מחשב נייח חדש ואשמח אם תוכלו לבנות לי מפרט שיתאים לצרכים שלי. אני עוסק בעיקר במוזיקה ומשתמש בתוכנות כגון cubase, ableton , offic. 500gb יספיק לי למחשב, מערכת הפעלה של windows אני אתקין בנפרד. התקציב שיש בבעלותי הוא עד 2500 מומלץ 2000. תודה מראש גיא
-
- 1 תגובה
- 676 צפיות
-
-
התקציב המקסימילי 3000 ש"ח, עדיפות לחסוך השימוש העיקרי של המחשב צפייה בסרטים באיכות של FHD וגלישה באינטרנט שימוש משני: פיפא ופרו 3. האם יש צורך בציוד הקפי: רמקולים, מקלדת ועכבר אל-חוטי עד 5 מטר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט: כרטיס טלויזיה ומסך 5. עד כמה חשוב השקט: 10 6. האם מתוכנן אוברקלוק: לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה: הרכבה בחנות ללא כולל מערכת הפעלה 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית: אין העדפה לחנות ספציפית, רק שתיהיה מאזור חדרה 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן: לא 10. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב: לא
-
- 0 תגובות
- 519 צפיות
-
-
שלום חברים, רוצה להתחדש במחשב חדש והשמח לעזרתכם, יש לי שני מפרטים משלי שהייתי רוצה את חוות דעתכם מה מתאים מהם או האם צריך לשנות משהו. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים בעיקר סרטי HD ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי MMORPG אסטרטגיה ומשחקים כמו GTA V ASSASIN CREED WATCH DOGS וכו.. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 2209WA DELL 22 1680X1050 וכנראה בעתיד 24" עם FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (…
-
- 14 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 3500 שקלים. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל את כל התקציב במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן לחרוג 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מקלדת ועכבר וכדומה)? לא 7. האם מתוכנן אוברקלוק (קל/בינוני/כבד)? האם מי שישתמש במחשב מתמצא ויודע לבצע אוברקלוק? לא מתוכנן אוברקלוק 8. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבת מחשב בחנות 9. האם יש העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? ראשון לציון, KSP בעקרון בניתי מפרט אך אינני בטוחה לגבי תאימות המעבד …
-
- 3 תגובות
- 686 צפיות
-
-
שלום, צריך עזרה בבניית מפ]רט למחשב שישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וכתיבת קוד תוכנה ושימוש כבד ב-MATLAB. כמו כן אני אשמח אם יהיה אפשר לראות עליו סרטים ופה ושם גם לשחק מדי פעם. התקציב הוא 3500 ש"ח ואני זקוק לציוד היקפי ומסך 22 אינץ'. שנה טובה לכולם.
-
- 5 תגובות
- 769 צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבנות מחשב המיועד לעריכת וידיאו 1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 ש"ח, אבל אני גמיש במחיר. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? אני גמיש 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידיאו על תוכנת פרימייר ואפטר אפקטס. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עריכת וידיאו על פרימייר ואפטר אפקטס, זה הפרנסה שלי אני עורך וידיאו. -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. משחקי רשת , ומשחקים בסגנון Witcher3 \ nier automata \ ומשחקים בסגנון חדשים שיוצאים בקרוב - לא באמת משחק במשחקי …
-
- 22 תגובות
- 5.1k צפיות
- 1 follower
-
-
תקציב 2000 ש"ח, אפשר לחרוג ב-500 על מנת להוסיף ליבה מרובעת. אני יודע שזה יותר ממה שאני צריך כרגע אבל אני רוצה מחשב שיוכל להחזיק הרבה שנים בלי צורך לשדרג. שימושים: אינטרנט וחיבור לטלוויזיה על מנת לצפות בתכני 1080P בלי קרטועים מצד המחשב. אין צורך במסך ורמקולים. חשוב שתהיה יציאת HDMI לטלוויזיה שתעביר גם סאונד. אני מעוניין במקלדת ועכבר אלחוטיים, אגב עד איזה מרחק מהמחשב הם פועלים? לכלול במפרט: צורב DVD זיכרון פנימי 4GB מארז לא רועש. לא מתוכנן אוברקלוק. ראיתי במפרטים המומלצים מחשב בסכום הזה אבל עם מעבד AMD. כמה יעלה לי מפרט עם מעבד ליבה כפולה או מרובעת של אינטל?
-
- 6 תגובות
- 744 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מעוניין לרכוש מחשב לשימוש ביתי, לשימושים בסיסיים. מעוניין במחשב עם חלקים איכותיים, בכדי שישרת אותי לטווח ארוך. שיהיה כמובן כמה שיותר חזק ומהיר בתקציב הנ"ל: 2000 ש"ח פלוס מינוס. במידת הצורך ניתן לחרוג מהתקציב בגבול ה500 ש"ח. דרישה חשובה - מעוניין במארז קטן הכוונה היא לא למארזים הפיצפונים של האטום, אלא מארז שיהיה כמה שיותר קטן, אבל עדיין יוכל להכיל את החומרה של הנייחים "הרגילים". המחשב צריך להיות מבוסס מעבד אינטל - ולא מעבד של נייד, אלא מעבד סנדי ברידג' סטנדרטי. שיהיה בעל USB3.0 , ויכלול מערכת הפעלה Windows 7 64Bit . בנוסף אני גם זקוק למסך 22" (רזולוציה HD) וסט מקלדת ועכבר אלחוטיים (מייקרוסופט 3000) ככה שאני לוקח בחשבון עוד 1100 ש"ח תוספת למחיר המחשב שנקבתי…
-
- 13 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מחשב שולחני לשימוש משרדי, ושימוש כבד באקסל ו matlab, בתקציב של 2500 ש"ח, ללא מסך. המחשב מיועד בעיקר לגלישה, אופיס, מוזיקה ותכנות. קצת פוטבול מנג'ר, אבל זה משחק עם דרישות גראפיות אפסיות. יהיה נחמד אם תהיה לי אופציה להוסיף כרטיס מסך בעתיד, אבל לא כרגע ואם יש לזה עלויות כספיות, עדיף לחסוך. אני רוצה מעבד חזק, חשבתי ללכת לכיוון ה Ryzen 5 הזולים כי הבנתי כ שיש להם יכולות חישוב חזקות יחסית ומחיר טוב. אין צורך בשטח אחסון נדיב, אני מעדיף כונן SSD איכותי על מנת שההדלקה והכיבוי יהיו מהירים (אפילו 128GB), על פני שטח אחסון גדול. יש לי כונן חיצוני בכל מקרה, ואני לא מאחסן כמעט כלום על המחשב, למעט כמה פרקים של איזו סדרה. …
-
- 3 תגובות
- 858 צפיות
-
-
היי לכולם, אני מחפש לקנות מחשב נייח, מה שמתברר כקשה יותר ככל שעובר הזמן. אשמח להמלצות על מורכבים או מפרטל לפי ההנחיות הבאות: מעבד i7 זיכרון 8 או 16 ג'יגה כונן קשיח שכולו SSD או לפחות חלק גדול ממנו (256 לפחות) כרטיס מסך טוב התקציב הוא 3500 - 4000. האם זה אפשרי? בעיקרון אלה הדרישות ואשמח לקבל המלצה. תודה רבה!
-
- 1 תגובה
- 757 צפיות
- 1 follower
-
-
שלום חברים אשמח לקבל את דעתכם המקצועית על מה נדרש היום , אקדים ואומר שהמחשב האחרון שקניתי למטרה זו (וממנו אני כותב) עדיין לא פרייר ועובד יפה כבר כ-5 שנים ללא שום שדרוג במהלך התקופה הזו . אני מחפש היום לקנות מחשב חדש שאפשר לי שקט לתקופה דומה . תודה מראש . תקציב - עד 5000 תמיד עדיף לחסוך אבל אפשר לנצל את כולו . חריגה מהתקציב 250 שימושי עבודה - עיבודי תמונה בעיקר , עבודה על כמויות קבצים גדולות וכבדות . פוטושופ ,לייטרום , ברידג וכמובן תוכנות משנה של עבודה משרדית . עבודה על 2 מסכים במקביל 1- 24 אינץ 1920X1200 2- 19 אינץ 1280X1024 אין צורך בציוד הקפי חשוב שיהיה שקט לא קריטי בין 5-7 יש צורך באופיס וגם מערכת הפעלה, אולי ווינדוס 8 ?? איזור מגור…
-
- 0 תגובות
- 960 צפיות
-
-
מה שאני צריך זה: מעבד לוח אם דיסק קשיח(בערך 120g) אפשרי גם מאתרים אמריקאיים
-
- 2 תגובות
- 619 צפיות
-
-
שלום חברים, לצערי הנסיון שלי בהכרות עם מפרטי מחשב והציוד העדכני בשוק השארתי אי שם בתקופת פנטיום 5 ולכן אבקש סייוע שלכם. אני מעוניין במחשב למטרות משחקים בלבד(יש לי מחשב נייד לכל שאר הצרכים). שום דבר אחר, אי לכך אני לא זקוק לצורב למשל, מספיק לי קורא DVD. למרות זאת אני לא רוצה להשקיע בסאונד בשלב זה ולכן ביצועיי שמע בסיסיים מספקים לי. אין לי צורך ברמקולים, מקלדת ועכבר. המטרה הראשית היא מחשב בעל כרטיס מסך חזק עם צג 22-24 אינצ' טוב ומעבד/זכרון שתומכים בזה. לא צריך משהו מופרע ל10 שנים קדימה כמו כן היתי רוצה מאוד להנות ממסך עם יכולת רענון של 120 וכרטיס מסך שתומכים בתלת מימד (עם משקפיים כחול-אדום) שזו להבנתי אופציה אפשרית בdirectx10 עבור רוב המשחקים החדשים (אני משחק כרגע בעיק…
-
- 9 תגובות
- 1k צפיות
-
-
טוב אז אני צריך עזרה בבניית מפרט מחשב שישמש בעיקר למשחקים כבדים ... תקציב - עד 10,000 ש"ח ציוד היקפי - רמקולים: Altec Lansing ATP3 2.1 עכבר: מתלבט בין MX518 לבין G5 , או שאתם תציעו משהו טוב מקלדת: לא צריך מסך: גם לא צריך העדפות לחברות/חלקים: מעבד - שיהיה AMD , צורב דיוידי - NEC 4550 DVD±R Dual Layer , לוח אם: nForce4 Ultra ... קירור ועיצוב: שיהיה מארז יפה (בסגנון חללי/חייזרי/בדיוני) ועדיף שיהיה חצי שקוף צרכים מיוחדים: לא ממש ... המחשב ישמש בעיקר למשחקים כבדים ושאלה - שמעתי ש 2 סטיקים של 512MB ראם מריצים טוב יותר משחקים מאשר סטיק אחד של 1GB ראם ? האם זה נכון ?
-
- 4 תגובות
- 721 צפיות
-
-
שימוש: סרטים מוזיקה תיכנות (ECLIPSE + VISUAL STUDIO) אינטרנט אופיס בקיצור הכל חוץ ממשחקים ועיצוב גרפי כבד. המחשב שיש לי עכשיו יש בו בעיה אחת המעבד הפך להיות חלש בשבילי. אם אני מפעיל כמה תוכנות כבדות במקביל המחשב מתחיל לעבוד לאט. מחשב נוכחי: פנטיום Intel Pentium 4, 2433 MHz לוח אם MSI 865PE Neo2-PS זיכרון DDR 1.5GB כ.מסך: GEFORCE 6200 משהוא שהרכבתי: (פעם ראשונה שאני מרכיב מיפרט), מה אתם חושבים? הצעות אחרות?
-
- 1 תגובה
- 538 צפיות
-
-
שלום לכולם צריך עזרה בבניית מפרט למחשב עפ"י נתונים אלו בתקציב של עד 3800: 1.שימושי המחשב:משחקים בינוניים,ריבוי משימות(תוכנות שיתוף,גלישה,אופיס וכו'). 2.דגש על לוח אם ומעבד,ופחות על כרטיס מסך! 3.שיכלול מסך Lcd 8ms ומטה. 4.אם אפשר להוסיף אופציה חלופית לחלקים העיקריים,במידה ולא יהיו זמינים בחנות. 5.לא מתכנן o.c וצריך מקלדת,כבבר וכו' תודה מראש
-
- 5 תגובות
- 817 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000-5000K 2. מה שימושי המחשב? מחפש מחשב ללימודים (כולל תוכנות סימולציה כבדות מידי פעם) + צפייה בסרטי HD. רוצה מחשב שיחזיק מעמד להרבה זמן (קניתי להורים שלי מחשב לפני 6 שנים והוא עדיין עובד כמו גדול). 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? מפורט למטה 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. לא, באר שבע 9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן…
-
- 0 תגובות
- 832 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני כרגע עומד לרכוש מחשב חדש, התחלתי לבנות מפרט חלקי (חלק מהציוד כבר יש לי) המחשב מיועד למשחקים ועבודה גראפית, וכמו כן יש לי כמה לבטים שאני מקווה שתוכלו לעזור לי לפתור, התקציב הוא בערך בין 3 ל-4 אלף ככה אבל אני יותר מתמקד בחלקים כרגע, הכל מפורט בהמשך, כרגע לא צפוי OC. מבחינת מה שכבר יש: + עכבר Logitech G5 + מקלדת Microsoft Wireless 2000 + מסך 19" - Samsung 931c + דיסק קשיח Seagate 500GB עכשיו, לבט ראשון, מבחינת מעבד, לאחר התלבטות קשה ושיטוט ברשת החלטתי על Intel Core 2 duo E8400, מה דעתכם? ראיתי שברב המפרטים באתר הוצעו Quad, שגם יקרים יותר וגם לרב לפי מייטב ידיעתי אינם מנוצלים כיום, האם זה עדיין שווה את ההוצאה הכספית? או שאפשר להסתדר יפה עם הduo …
-
- 10 תגובות
- 756 צפיות
-
-
טוב, קיבלתי היום במתנה את ה I7 4790 (בלי K), ואשמח בסיוע בהרכבת מפרט הולם סביבו. אינני מתכוון לשחק משחקים טובעניים (קצת DOTA), אך ארצה כרטיס מסך סביר. ובכלל, ניתן לראות ב"מחשב שלי" את סגנון המחשב שאני מחפש. ללא אוברקלוקינג. אם המפרט המצורף לא נורא, ארצה כמה דגשים לגביו: 1. האם יציאת ה SSD בסדר או שאני צריך mSata? אני רואה שיש על הלוח M.2 PCIe connector. האם זה mSata? 2. האם הלוח בסדר? אני צריך 6-8 יציאות USB. שאר היציאות לא ממש משנות לי. 3. אני צריך כרטיס מסך עם יציאת HDMI (לא מיני HDMI ולא יציאות אחרות). 4. האם זה הכרטיס קול XONAR המדובר? (אני מחבר את המחשב למערכת חלקים) 5. שקט חשוב לי. האם המפרט שקט? (ספק כוח, אוורור למעבד וכו') 6. יש לי מארז.
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תוכלו לעזור לי להרכיב מפרט עבור מחשב בלבד לצורך שימוש משרדי בתקציב של עד 2000 ש"ח. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד תוספת של 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית בלבד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. מקלדת ועכבר 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כ…
-
- 2 תגובות
- 548 צפיות
-
-
אני צריך עזרה בבניית מפרט עד 1600 ש"ח למשחקים בסיסיים (פיפא וכל השטויות האלה) המחשב ללא משחק או עזרים נלווים תודה מראש אורי =]]]]
-
- 1 תגובה
- 469 צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לקנות מחשב חדש אני מוכן להשקיע 2000 שקל עם אפשרות לחריגה קטנה .. אני רוצה שזה יהיה מחשב שיעבדו בו משחקים כמו שצריך (אני לא אחד שכול היום משחק רק מידי פעם אז שיעלו משחקים בסבבה)ורוב העבודה שלי איתו זה הורדות איסיקיו סרטים וכאלה אבל גם קצת משחקים.. הערות: בקשר למקום 160G יספיק.. ועם אפשר מארז שקט ונוח שיהיה קצת יפה וטוב.. ועם אפשר לבנות אותו בפנדה אני ישמח כי אני מתכנן את הקנייה שלי שם.. תודה רבה לעוזרים...
-
- 8 תגובות
- 720 צפיות
-