עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני שוקל לרכוש מחשב חדש , ואת הישן להעביר לבנים שלי. תקציב - כפי שציינתי - כ8000 ש"ח - לא יותר , אבל אשמח אפילו להגיע ל 7000 ש"ח. יש לי 2 מסכים , אחד משמש לגלישה - כלומר ישנם כמה חלונות פתוחים במקביל. השני הינו מדגם M27Q 27 170HZ , שהוא העיקרי שלי ואיתו אני משחק. ברשותי 2 כונני SSD בנפח של 1TB , שאחד מהם אני מתכוון להעביר למחשב החדש. אז מכאן שאני רוצה שיהיה לי עוד 1TB מדור 4. חשוב להדגיש כי אין לי שום בעיה לרכוש את החלקים הבאים (אלו בלבד!) מחו"ל - אמאזון / ניואייג' (חסיד יותר של אמאזון): SSD / RAM . כרטיס מסך - אני מעדיף מהארץ - ואם אפשר אפילו באילת. אז אשמח לחנות שגם נמצאת באילת. למה ? כי רק את שלושת הח…

2. Started by MT99,

אהלן, אני צריך את העזרה שלכם בבניית מחשב הכי משתלם שאפשר מתקציב של 4.5 אלף שקל. המחשב הוא בעיקר לצורכי משחקים וסרטי., אין לי מושג בOC, והייתי שמח אם הייתם גם יכולים להרכיב מחשב עם פוטנציאל טוב לשדרוג בעתיד. המחשב שהמליצו לי עליו בינתיים הוא עם המפרט הבא: גם כמה שאלות כלליות לגבי המפרט הזה: האם שווה בכלל לקנות כרגע מחשב? כי ממה שהבנתי לגבי הR600, הוא הולך להביא לירידה במחירים. עד כמה זה יהיה משמעותי? אני ארצה כנראה בעתיד לשפר את הכרטיס מסך לכרטיס תומך DX10, האם הספק הזה יתמוך בכרטיסים כאלה? בקשר לכרטיס מסך במפרט הזה, יש איזה שיפור בגריסה הזאת של הEXTREME? כי זה מוזר שהוא עולה פחת מהגרסא הרגילה של הX1950PRO של SAPPHIRE לדוגמא. מישהו יכול להסביר? תודה מראש לעוזרים.

• 11 תגובות
    • 947 צפיות
  3. Started by Gray,

שלום לכולם אני אמנם חבר חדש, אבל עוקב אחרי הפורומים באתר כבר זמן רב. בעוד שבועיים, אני מקבל מארה"ב את הרכיבים המפורטים. אני מעוניין להרכיב מחשב ולכן זקוק לעזרה במארז מתאים ורכיבים שידרשו להשלמת המערכת. היכן מומלץ לקנות? EVGA Socket T (LGA 775) NVIDIA nForce 680i SLI ATX Intel Motherboard Intel Core 2 Duo E6600 Conroe 2.4GHz LGA 775 Processor CORSAIR Dominator 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM DDR2 1066 (PC2 8500) Dual Channel BFG Tech GeForce 7950GT 512MB 256-bit GDDR3 PCI Express x16 Video Card תודה מראש

• 4 תגובות
    • 611 צפיות
  4. זהו כרטיס מסך הכי פשוט הארד דיסק 160 גיגה כרטיס קול פשוט ! תודה לכולם

5. הייתי שמח לעזרה בבניית מחשב לגיימינג בתקציב של עד 6.5K, בדקתי את המפרטים המוצעים באתר והיקר שבהם היה עד 5K, ולכן אני אשמח לקבל הצעות למפרטים טובים יותר.... המחשב יכול להרעיש, ולכן אין צורך לשים דגש מיוחד על רעש או קירור מיוחד, וכמה שיותר מפרטים או אלטרנטיבות, והסבר להעדפות של אנשים, יעזרו לא רק לי אלא לשאר האנשים עם תקציב של יותר מ 5K. תודה מראש! דביר

6. היי. אני מחפש מחשב שישמש מחשב לשימוש כלילי כמו אינטרנט,סרטים,קבצים ומשחקים. אני מעוניין שהמחשב יהיה מסוגל להריץ משחקים גם את החדשים אבל יש לי סוני שאני משחק עליו רוב הזמן אז אין ממש צורך להשקיע יותר מידי. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3.5 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך כמה שאפשר ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 שח אבל עדיפות שלא 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים,סרטים,גלישה וכדומה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). לא ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כן -אילו משחקים לדו…

7. 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 - 5500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גיימינג א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Fortnite , PUBG, Dragonball Fighterz ומשחקים בעתיד כמובן -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש …

• 1 תגובה
    • 917 צפיות
  8. 1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 כולל מסך א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD ) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). תוכנות ADOBE, מאיה, אפטראפקט וכדומה ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הכל, כל מה שיצא, מעדיף שיריץ הכל 60FPS על HIGH -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920X1080 הציעו לי את Dell P2414H, אשמח אם תציעו לי משהו אחר, אמרו לי שהוא תומך 4K בגלל זה אני רוצה אותו,…

• 20 תגובות
    • 3.8k צפיות
  9. 1. מה התקציב המקסימאלי?3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?100-300 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?שימוש ביתי רגיל,צפיית סרטים בחיבור לטלוויזיה. וגיימינג קל כמו crysis. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. war rock crysis -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקל…

• 0 תגובות
    • 634 צפיות
  10. שלום לכולם, צריך את עזרתכם בבניית מפרט למחשב שישמש אותי גם למשחקים (ברמה גבוהה) וגם לעבודה שוטפת. ציוד היקפי כבר יש ואין צורך להחליף אותו. אשמח גם לקבל הסברים על המפרטים שתציעו למי שיהיה כוח להרחיב טיפה. התקציב שיש לי לטובת המחשב הע בין 5000-6500, כמובן שהשאיפה היא לא לבזבז כסף סתם, אבל עם עוד קצת כסף יתבטא בפער משמעותי בביצועים, אני בעד.

• 16 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. היי לכולם. אשמח אם תוכלו לעזור לי לבנות מפרט למחשב חדש. המחשב הולך לשמש בעיקר ללימודי אנימציה ותלת מימד. שלושת הדברים שנתנו לנו דגש עליהם זה מעבד, זיכרון וכ. מסך. המחשב צריך להיות מספיק חזק כדי לעמוד ברינדורים ארוכים. מעבד CORE @ DUO או אולי אפילו CORE @ QUAD. בעל 4 ג'יגה רם. וכ. מסך אני רוצה של NVIDIA או 9600 או אפילו 9800. בנוסף הארד דיסק של טרה. ועוד, החדר שלי מחובר בWIFI לרשת בבית, אז אני מניחה שאני אצטרך כרטיס רשת אלחוטי. (מצד שני, האם אפשר יהיה להוריד מהמחשב הנוכחי שלי את הכ. רשת שעומד בו?). המחשב צריך להיות מקורר בצורה טובה, כי עד היום תמיד היו לי בעיות עם זה, כנראה שהוא עומד במקום שהוא לא מקבל בו מספיק אויר. מאותה סיבה, המארז צריך להיות די מאוורר. רצוי שהמחשב יהי…

• 3 תגובות
    • 568 צפיות
  12. Started by skot,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). Adobe: PhotoShop, Illustrator, InDesign, premiere ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). FHD -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים וע…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. היי מחפש לקנות מחשב להדמיות: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך?12000 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה?תלת מימד (3DS MAX, CORONA RENDER) 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)?מסך 27 אינץ' 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)קיימים שני כוננני SSD טרה 2 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא מאוד 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצו…

14. אני מעוניין להרכיב מחשב כדי בעיקר בשביל להפוך אותו לשרת plex media server שיוכל לעשות סרימינג ל5 שידורים במקביל. דגשים חשובים: מעבד, לוח אם, זיכרון פנימי חזקים! כל השאר אני יכול להתפשר. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8000 יש אפשרות לחריגה עד 1000 ש״ח 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר סטריימניג וקצת משחקים 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? …

15. Started by yair23,

יש צורך במעבד, לוח אם, מארז, זכרונות - רצוי 4 ג'יגה... אגב, מה אתם אומרים על ‏Core 2 Quad Q6600 ?

• 10 תגובות
    • 840 צפיות
  16. אהלן ! תודה מראש על עצם הקיום של הפורום הזה והעזרה שלכם אני מעוניין לבנות מחשב נייח שיהיה מחשב שני ומינימלי למטרות ספציפיות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2000, יכול לחרוג מעדיף שלא 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? אני זקוק למחשב שיוכל להריץ world of warcraft וcs:go 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) זיכרון ram 16gb של ballistix במהירות 2400Mhz, מניח שהוא אמור להספיק למטרה זו שני כונני ssd של 512 כל …

17. אני רוצה לקנות מחשב שמיועד למישחקים שיריץ לי אותם חלק אבל לא על רזולוציה ממש גבוהה משהו כמו 1024*768 יש לי מסך 17" אינץ דרך אגב.. אני מעוניין במעבד e7200 בלוח אם p35 כרטיס מסך משהו כמו 9600gt אם אפשר של ג'יגבייט 2 ג'יגה זיכרון שיהיה מחברה שהיא דיי טובה 320 ג'יגה או 250 וספק כוח טוב ומארז סביר תודה רבה מאד לעוזרים

• 8 תגובות
    • 566 צפיות
  18. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך?לנצל את הכל אפשר לחסוך ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2400 2. מה שימושי המחשב משחקי מחשב כבדים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, לא מיועד לתוכנות ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג: מיועד לגיימינג. 3. האם יש צורך בציוד הקפי : לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא צריכה מסך,מקלדת,עכבר וצורב 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10 (10=שקט קרטי)? 1 לא משנה לי שיהיה רועש 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? רק הרכבת מחשב 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המ…

• 34 תגובות
    • 2.8k צפיות
  19. Started by ashram,

קודם כל אני רוצה להגיד שזה אחלה פורום ותודה רבה לכל העוזרים. אני מעוניין לקנות מחשב למשחקים בתקציב של 3000 ש"ח. לא צריך מסך ולא צריך צורב DVD(יש מהקודם). אני אשמח את תוסיפו חנות או אתר מומלץ לקנות ממנו את המחשב - באזור המרכז (ראשל"צ, רחובות והסביבה). תודה מראש לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 569 צפיות
  20. אני צריך מחשב למשחקים דיי כבדים, הדבר היחיד שאני צריך זה לפחות 2GB RAM ו320GB הארדיסק. ואם אפשר מארז בלי אורות או משהו כזה כי זה בחדר שאני ישן בו... תודה מראש (:

• 7 תגובות
    • 562 צפיות
  21. Started by matan360,

יש לי תקציב של 2500 שקל , עזרו לי בבקשה להוציא את המיטב לסכום הזה ..

• 2 תגובות
    • 1.4k צפיות
  22. שלום, אני מחפש מפרט למחשב שיתאים לעבודה ולשימוש ביתי (סרטים, אינטרנט) ואולי משחקים מדי פעם. התקציב הוא כ3000 ש"ח (לא כולל מסך), עם אפשרות לגמישות לשני הכיוונים (במקרה שממש כדאי להשקיע עוד קצת, או שהתקציב סתם גבוה מדי). מבחינת מסך - אני בונה על 24" (כנראה T240), אז זה מן הסתם משפיע על הכרטיס מסך הנחוץ. לגבי העבודה - מדובר על תכנות, עם בניה של פרויקטים גדולים מדי פעם (I/O Bound), הרצה של Virtual Machine לעתים וכו'. לגבי השימוש ביתי - אינטרנט, הורדות, סרטים, אולי משחקים מדי פעם (אבל ממש לא גיימר). לא מתוכנן OC. אני בונה על Dual Boot של Windows ו-Linux (כאשר הלינוקס המערכת הראשית), כך שאם יש רכיבים שידוע שהתמיכה שלהם בלינוקס בעייתית עדיף להימנע. הארד-דיסק של לפחות 500…

• 3 תגובות
    • 467 צפיות
  23. Started by yp3,

אני צריך מחשב להרצת פוטושופ ופרי הנד, אני מתעתד להריץ עליו WIN XP. עכשיו יש לי כמה שאלות 1. אני חושב ללכת על כרטיס מסך של GEFORCE 9400GT, איזה חברה הכי כדאי לקחת. 2. לגבי לוח אם אני רוצה משהו אמין שיחזיק מעמד יפה ולא יעשה בעיות 3. לגבי מארז ומאווררים אני צריך משהו שקט שלא יתחיל להיות לי טרקטור תוך כמה חודשים אשמח לעזרה

• 1 תגובה
    • 688 צפיות
  24. שלום לכולם, עבר זמן רב מאז שנאלצתי להרכיב מחשב על כן אבקש את עזרת המבינים והמעודכנים בדבר. הדרישות שלי הינם עיבוד צילומים ותמונות (קבצי RAW) באמצעות תוכנת לייטרום או מקסימום פוטושופ. המחשב נועד לעיבוד התמונות כתחביב ולא עיבוד מקצועי . בניתי מפרט מסוים עד למיטב הבנתי והייתי שמח לקבל הערות והארות בנושא המפרט : http://www.tms.co.il/preview/spec/7crvz6u1 תודה לעוזרים אוהד 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 +- א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?עריכה גרפית של תמונות - כתחביב א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ו…

• 8 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. היי, אשמח לעזרה מכל מי שאפשר עם בניית מחשב לעריכת מוסיקה (תוכנות כמו cubase עם המון דגימות וסמפלים ועריכות למיניהן). המחשב ישמש אותי בעיקר לעריכת מוסיקה ושימוש שוטף של אינטרנט ואופיס. גיימינג לא בכיוון אבל מספיק שיוכל להריץ משחקים כמו cs:go על ההגדרות הכי נמוכות מספיק לי. מ1 עד 8 השקט חשוב בערך בסביבות 5-6. לא צריך ציוד היקפי או כרטיס קול (יש כבר חיצוני) אבל כן צריך מערכת הפעלה (ווינדוס). חשוב לי שכן יהיה ניתן להוסיף או לשדרג רכיבים בעתיד. אני גר באיזור בקעת אונו מבחינת איסוף המחשב. כן אשמח אם ניתן להשתמש בחלק מהתקציב ולא בכולו ואם ישנם חריגות של עד 300 שקל אוכל לספוג זאת. ד"א ראיתי את המחשב הנ"ל…

• 4 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים