עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אמא החליטה שהיא צריכה נייד לצורכי עבודה (פשוטים ביותר: וורד ואינטרנט) ההטלבטות היא האם לקחת נטבוק שיספיק לצורכיה או נייד 'אמיתי' בעל מסך ומקלדת גדולים יותר, לכן עד שנארה לה את גודלו של של הנטבוק כדי לראות אם יהיה לה נוח עם מסך/מקלדת קטנה יותר רציתי לקבל המלצות על נטבוק מומלץ במחיר מינימלי, וכן על נייד מומלץ במחיר מינימלי. שוב, מבחינת ביצועים אין דרישות גבוהות, אך יש העדפה לזמן סוללה של לפחות שעתיים-3. משיטוט ברשת ובעיתוני השבת ראיתי נטבוקים החל מ-1000 ש"ח וניידים החל מ-1700 ש"ח לכן רציתי לדעת מה מומלץ מבחינת: אמינות, אחריות, זמן סוללה , משקל, וביצועים (כאשר החשיבות בסדר הנ"ל) תודה. נ.ב. אעדיף לקנות את המחשב מ-KSP , אייבורי או כל רשת אחרת בעלת סניפים בדרום כך…

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  2. היי חברים, הנה השאלות ביחד עם התשובות: 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. הרבה משחקים חדשים שיש היום וגם משחקים חדשים שיצאו בעתיד - דוגמא של משחקים שיצאו לאחרונה - באטלפילד 1, וויצ'אר 3 -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1080 על 1920, יש לי מסך של 32' -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוה…

• 4 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. שלום לכולם, מארז: Thermaltake WingRS 100 ספק: Thermaltake 450W TR2 RX W0146RI Retail מעבד: Intel® Core 2 Duo E7200 2.53GHz לוח אם: Gigabyte GAP31DS3L דיסק קשיח: Western Digital WD1600AAJS 160GB 7200 RPM 8 MB זיכרון: [חברה???] 800MHZ 2*1GB CL5 (מעריך מחיר של כ 250 שח) צורב: LGX20 (לא ממש חשוב לא איזה) כ. מסך: Gigabyte nVIDIA GeForce 9600GT 512MB PCIe GV-NX96T512H-B רמקולים: Creative SBS 380 2.1 ומקלדת ג'נרית באיזה 50 ש"ח (לא צריך עכבר- יש לי) ללא מסך לא עושה כלל OC למשחקים ברמה בינונית-+ אבל לא בהגדרות הכי טובות אבל לא גם בהגדרות חלשות את המפרט הזה בניתי *מאייבורי. וזה פחות או יותר יוצא כ 2500 שח לפי הערכת המחירים שיש להם שם. א. מה דעתכם עם המאר…

• 38 תגובות
    • 2.2k צפיות
  4. Started by LadyWind,

שלום, כבעלת השכלה כללית במחשבים, אשמח לשמוע המלצתכם ללפטופ טוב, מקצועי, אמין וקל, שמיועד לצרכים סטנדרטיים (לימודיים, אופיס, מצגות וכדומה), בתקציב די נדיב. הבנתי שהמחשבים הניידים של דל ו-IBM נחשבים לטובים ביותר, אבל אני לא יודעת לאיזה דגם לפנות, כי כל המספרים לא אומרים לי כלום.... תודה רבה! ;D

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by 00000,

הציעו לי ללימודים את הלפטופ הזה ב2000 שקל, כדאי/זבל? אפשר להשיג דברים טובים יותר? ( מחשב לעבודות גרפיקה) תודה

• 6 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2600 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 50 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מיועד לילד בן 7 וחצי וילדה בת 11 כרגע לא מיועד למשחקים חזקים א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). שימוש בייתי - לימודים לילדים ומשחקי רשת ( בשלב זה) ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: כרגע לא -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 27 אינץ' של דל - ימוקם בחלל המשפחה הקטן לטובת הילדים -…

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  7. אהלן, אני עומד לרכוש dell vostro 3450 לקראת תחילת לימודים אוניברסיטאים. המחשב ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט, צפיה במעט סרטים ואופיס. הלבט היחיד שעומד מולי הוא בדבר המעבד. אני אשמח מאוד 'למשוך' עם המחשב תקופה של כארבע שנים. בהתחשב בצרכיי, האם יש צורך ברכישת מעבד i5 או שיספיק לי ה i3? תודה רבה, ערן.

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  8. Started by BeN-T,

ערב טוב ושלום לכולם. ברשותי מחשב שהרכבתי לפני כמה שנים טובות, (2008-2009). המחשב שימש לגיימינג ולכל המסביב,עד היום ללא תקלות וכל משחק שחשקתי בו הותקן ללא בעיה. אבל היום זה היום שבו הקש שבר את גב הגמל. לאחר התקנה של call of duty:ghost המחשב ככה הקפיץ לי הודעה יפה שאין מספיק זכרון\ לא תואם למינימום דרישות המשחק. השאלה שלי זה אם לשפר את המחשב הקיים או רק להוסיף זכרון וסאלמתק.? כמובן שבימים הקרובים יותקן גם battlefield 4. מפרט המחשב: מעבד: 2.4 q6600intel core 2 quad לוח אם: gigabyte ep45-ds3. זכרון : 4GB ddr2 כרטיס מסך : radeon hd 4870. הספק הוא מצוין ומתאים אף ל cross fire. ארדיסקים למינהם יש ולא צריך,מארז של Tt סופרנורס. כמובן שאז הייתי עוד עם יד על הדופק,…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  9. Started by .:YoGy:.,

יש לי בעיה ממש מוזרה במחשב (אסוס זנבוק UX31e) אני מחבר מסך טלווזיה למחשב בעזרת HDMI. כשאני מדליק את המחשב והווינדוז נטען, אני רואה את ההצגה על המסך טלווזיה. ברגע שהווינדוז פועל אני לא מצליח למצוא את המסך (גם לא כשאני עושה detect ב rightClick->Screen resoulution עכשיו מה שעוד יותר מוזר, זה שיש לי גם לינוקס (אובונטו) ושם זה עובד מצויין. עכשיו מה שהכי מוזר זה שהכל עבד לי מצויין פעם, עד שהשארתי את המחשב בבית וחבר של השותף ישן אצלי בחדר, וכשחזרתי אני ראיתי שהפין של המתאם התעקם ((זה מיקרו HDMI ולכן קטן ועדין), ומאז זה לא עובד.... שאלתי את הדביל מה הוא עשה, הוא אמר שפתאום המסך הפסיק לעבוד, ראה שהפין התעקם אז הוא החליט להניח את זה בצד ולהפסיק לגעת בו... כמובן שמאז קניתי מתאם ח…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  10. * מטרות המחשב? גלישת "פנאי" באינטרנט, עבודה בסיסית עם פוטושופ ובעיקר צפייה בסרטים 720p / 1080p בחיבור לטלויזיה באמצעות כבל HDMI. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? עדיפות ל- 15" , לא הכי רלוונטי. * רזולוציית המסך? לא רלוונטי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא רלוונטי. * משקל רצוי? רצוי שלא יהיה מאד כבד. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) זמן סוללה בסיסי לגלישה באינטרנט למטרות פנאי, חוץ מזה לצפיית סרטים אני מניח שלרוב המחשב יחובר לחשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) HDMI, USB כמובן.. * גודל מינימלי וסוג ש…

• 11 תגובות
    • 2.2k צפיות
  11. היי לכולם, מפרסם בשביל חבר. תודה רבה מראש! 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 5000 ש"ח (חריגה קלה אם זה ממש שווה את זה). 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? משחקים (דוטה 2 בעיקר), סטרימינג סרטים לטלוויזיה 4K על גבי הרשת הביתית. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי. 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או…

12. שלום לכולם, המחשב הנייד שלי כבר לא מצליח להחזיק משחקים מודרנים ולכן אני מעוניין בהצעה למפרט למחשב נייד, כאשר הדגש הוא לשימושים כללים ומשחקים בדגש על משחקי אסטרטגיה כמו Starcraft 2 החדש, למשחקים אחרים יש xbox one שעושה את העבודה בהצלחה. אשמח לעזרה. מצורף השאלון: 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 שקלים א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?500 שקלים 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? שימושי כללי ומשחקים – בדגש על משחקי אסטרטגיה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג -אילו מש…

• 12 תגובות
    • 2.2k צפיות
  13. Started by Cyron,

שלום לאחר שנים ארוכות בלי נייח, מחפש לקנות מחשב כמה שיותר שקט, עם הרכבה וסידור איכותי מחפש מארז נקי וחלק, לא משהו מצועצע תודה מראש לעוזרים 🙏 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3500 +5% 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עבודה בעיקר, מעט משחקים שיש זמן. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כלום 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? חשוב מאוד 🤫 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפ…

14. Started by I21I21,

מעוניין לשדרג מעבד , הבנתי שאני אצטרך לקנות גם לוח אם וזכרונות מעוניין לקנות את ryzen 9 3900x מעוניין לקנות שני זכרונות של 16 GB צריך לקנות ספק כוח חדש או ששלי יספיק? 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח , אני לא יודע כמה הכל יעלה לי ,אז אם אפשר יותר או פחות אני לא יודע 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים ,RAGE 2 וכל החדשים 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב?…

15. Started by iyossi,

שלום, 1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? גלישה, סרטים, משחקים בינוניים וקומפילציות (לא כבדות במיוחד) א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. בינוניים -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). אני לפני שדרוג מסך - אז אני לא יודע בנתיים, אבל 21-23 אינטש -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך …

• 7 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. [table] [tr] [td][/td] [/tr] [/table]אני מעוניין להחליף את המחשב העייף שלי שנרכש לפני כ4 שנים במשהו יותר עדכני. ציוד היקפי יש, אני מעוניין רק במחשב עצמו. אין צורך במערכת הפעלה. המחשב מיועד למשחקים, ועבודה משרדית. רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב יחובר לטלויזיה בכבל HDMI, ולמסך 22 בכבל dvi רצוי גם שהמחשב יהיה שקט (כמה שאפשר) המחשב ירכש בירושלים, ולכן עדיף שהמפרט יבנה ב ksp, איבורי או חנות כלשהי מהעיר. מניסיון, ברוב הפעמיים שקניתי מחשב נאלצתי לחזור לחנות בגלל בעיות בהרכבה/כרטיס מסך שונה ממה שהזמנתי/חוסר במאווררים או מאווררים שונים ממה שקניתי וכו, ולכן אני מעדיף לקנות בעיר, למרות המבחר המצומצם ושל החנויות פה. תודה לכם

• 18 תגובות
    • 2.2k צפיות
  17. Started by Velo,

מה התקציב המקסימאלי? 3500 ש"ח. א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 500 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, עבודה משרדית, צפייה בסרטים. ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Witcher 3, GTA 5, Fallout 4, Dota2, League of Legends נכון לרגע זה. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). 1920x1080, דגם המסך הוא Dell P2314H -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות-גבוהות. בגדול לא אכפת לי יות…

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות
  18. Started by Dima323,

ACER Aspire www.shoptime.co.il/grItem.asp?Pid=447&Item_Id=29811 2400 שח MSI Wind www.ivory.co.il/product.asp?productid=2143&CatCode=315 2500 שח מה עדיף?

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  19. מה אתם אומרים על המפרט?-הלוח הזה באמת כל כך שווה את כל הכסף הזה?(ומה עם קירור?) Asus A7N8X Deluxe NVIDIA nForce 2 Motherboard (AGPx8,5.1 Sound,S.ATA,1394,LANx2,USB 2.0)- 905 AMD Athlon XP 2000+ Tray CPU-593 Gigabyte RADEON 9000 Pro 64MB DDR Retail VideoCard-550 DDR-RAM 256MB 2700 Samsung Original Memory-433 Western Digital 80GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD-720 Teac Black 1.44MB 3,5" Floppy Drive-137 CD-ROM Liteon x 48 Black !-165 סה"כ-3940 ש"ח.

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  20. Started by sha1823,

הייתי רוצה לדעת מהן ההשכלות לכך שהמסך תומך עד 1366x768 , זה אומר שלא אוכל להפעיל וידאו fullhd? אם אפשר עוד השלכות זה יהיה נחמד (אגב המסך הוא 15 אינץ

• 3 תגובות
    • 2.2k צפיות
  21. Started by באתי ללמוד,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב חזק לעבודות תלת מימד. הדגמים הרלוונטיים הם lenovo w530, dell precision 4700. הרכישה תהיה בארהב ואני ממש לא לחוץ לגביי המועד. האם כרגע יש יתרון כלשהו ברכישה? לפני סוף שנה? מתי אמורים לצאת הדגמים הבאים? תודה!

• 10 תגובות
    • 2.2k צפיות
  22. Started by Guarding angel,

שלום, חבר ביקש ממני לבנות בעבורו מפרט גיימינג ב-8K. לא מתבקש אוברקלוקינג (אך בטוח שבמחיר הרכיבים אוברקלוקינג יהיה בגדר אופציה) לא מתבקש ציוד היקפי. מתבקש חנות מהמרכז. אשמח

• 22 תגובות
    • 2.2k צפיות
  23. אהלן חברים! אני בונה מפרט לחבר (זה לא בשבילי , באמת) ואלה הדרישות: תקציב : עד 3500 ש"ח, לחסוך אם אפשר שימושים: גיימינג (כל סוגי המשחקים, הגדרות גבוהות) ופוטושופ (CS5 , למטרת פרנסה - הבחור מאייר) מסך: 19" , 1440X900 אין צורך בציוד היקפי נדרשת הרכבה בחנות, ומערכת הפעלה win7 64 bit לא יבוצע OC רצוי לשמור על אופציה לשדרוג זיכרון (4 סלוטים בלוח), תיתכן קנייה בעתיד של מסך גדול יותר + כרטיס מסך חזק יותר, ולכן מעדיף לתת ספק כח עם קצת overkill זה המפרט שבניתי בינתיים: AMD Athlon 2 X4 640 3.0Ghz Quad Core AM3 BOX, יחידות 1 ₪482 http://www.rsm.co.il/product.aspx?productid=2057 Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev 2 775/156/1136 AMD CPU Cooler , יחידות 1 ₪123 http://www.rsm.co.il/product…

• 14 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. הנה המפרט: -------------------------------------------------------------------------------- CPU : AMD Athlon XP 2500+ Barton (512K, 333 Mhz) Tray CPU [ ¤ 620.82 ] 1 Motherboards for AMD : Epox 8RDA NVIDIA nForce2 Motherboard (DDR400, AGP8X, 5.1 Dolby Sound, ATA133, USB 2.0) [ ¤ 521.08 ] 1 Memory : Twinmos DDR-RAM 512MB 2700 Memory [ ¤ 348.55 ] 1 Hard Discs : Western Digital 40GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD [ ¤ 435.15 ] 1 Video Cards : ATI Radeon 9500 PRO 128MB DVI OEM Video Card [ ¤ 1147.38 ] 1 Floppy : Teac / Alps / Mitsumi 1.44MB 3,5" Floppy Drive [ ¤ 52.22 ] 1 Cases : Compucase-HEC Midi Tower CI-6A19 Front USB 300W Case [ ¤ 303.55 ] 1 Service :…

• 15 תגובות
    • 2.2k צפיות
  25. שלום, אני שוקל לקנות את המחשב ASUS עם מעבד I3 דגם:X54HY-i3 באתר וואלהשופס מצויין שהאחריות ניתנת ע"י רונלייט http://www.wallashops.co.il/ws/a/ap.aspx?pi=1INX54HY ואילו באייבורי וKSP מצויין שהאחריות ניתנת ע"י יבואן רשמי במעבדות IBM http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=8225&CatCode=315 יש הבדל בין סוגי האחריות ? בנוסף אשמח לשמוע את חוות דעתכם לגבי הדגם. תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 2.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים