ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,465 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים המחשב העיקרי שלי כבר בן יותר מ-7 וכנראה שיצטרך החלפה בעתיד הקרוב, התחלתי לבדוק מפרטים אפשריים וקצת הלכתי לאיבוד 😦 ממלא את השאלון ללא מפרט וממתין להצעות 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? כאמור עד 5000 ש"ח , מעדיף לא לחרוג. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? עריכת תמונות - משתמש היום ב-DXO PhotoLab 2 Pro, אופיס, גלישה וצפייה בסרטים (דרושה תמיכה ב-4K), לא למשחקים. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? כרגע לא (בעתיד כנראה שיירכש מסך 4K) 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף…
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
-
אהלן אנשים. בניתי מחשב שאתר של dell של Alienware יצא בסביבות ה6300 עם עכבר ותיק נשיאה עד כמה הוא שווה את המחיר והאם המותג של החברה שווה את הכסף. או האם אפשר להשיג את אותו מפרט בלי אליין וור. תודה how to take screenshots
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מחשב נייח לאשתי שרוצה לעבוד כעצמאית בעריכה גרפית התקציב: 7000 +- 500 שימושי: עריכה גרפית כולל תלת מימד ציוד הקפי: מקלדת עכבר ומסך חשיבות שקט פעולת המחשב: חשוב בתנאי שזה לא ייקר יותר מדי את העלות, במילים אחרות מעדיף חומרה על שקט OC: זה לא מחשב למשחקים, האם OC יעלה את ביצועי הרנדרינג? מערכת הפעלה/אופיס: ללא חנות ספציפית: אין העדפה תוכנות שהולכות לרוץ על המחשב: autocad, sketchup, V-Ray, Revit ותוכנות נוספות לתל מימד עדיפות לקניית המחשב בזמן הקרוב, והייתי רוצה שיהיה לי תמיד את האופציה לשדרוג המון תודות לכל העוזרים :) נ.ב אם נראה לכם שהתקציב דל ביחס לדרישות, אני אשמח…
-
- 9 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
אני מתעניין ברכישת מחשב נייד, ונראה לי שאני אבחר באחד מדגמי הpavilion dv6, אבל אני לא בטוח איזה דגם אני צריך בשביל השימושים שלי. המחשב ישמש לגלישה, צפייה בסרטים ומשחקים לא כבדים במיוחד (SF 4 וTF2 בעיקר..) ההתלבטות העיקרית שלי היא האם יש צורך להשקיע עוד כסף וללכת על דגם עם מעבד i7, או שאפשר להסתפק בדגם סטנדרטי עם מעבד i5 שישרת אותי נאמנה וגם יוכל להריץ סרטים בHD בלי יותר מידי בעיות. התקציב הוא לא בעיה, הטווח הוא בין 4000 ל5000 שקל, השאלה היא האם ההשקעה הזו שווה/משתלמת/נחוצה. אני לא נעול על HP אבל עושה רושם שהם מייצרים מחשבים איכותיים ואמינים, אז אם למישהו יש הצעה למחשב אחר שיענה על הצרכים הללו אני אשמח לשמוע בכל אופן, זה הפורמט המלא. * מטרות המחשב? משחקים בינוניים, צפייה ב…
-
- 25 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מניח שלכרטיס מסך יש הכי הרבה ערך לעומת שאר החלקים, אך עדיין מעניין בכמה האנשים פה מעריכים מחשב בן 9 מפרט: E8400 Sapphire Radeon HD 7770 GA-EP35-DS3 Corsair 1GBX2 XMS2 DHX DDR2-800 CL4 Kingston 1GBX2 PC2-6400 DDR2-800 CL5 CORSAIR VX550W 41A Raidmax Sagitta II Black
-
- 6 תגובות
- 2.2k צפיות
- 1 follower
-
-
64 bit 1. מה התקציב המקסימלי? 6000 כולל מסך האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?עדיף שלא 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? בסביבות 22-24 אינץ' כזה שתומך בטכנולוגיית תלת מימד (ניראה לי של ATI ) * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? הכל על ההגדרות הגבוהות ביותר * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (…
-
- 16 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים ותודה! אני בתחום הצילום, כרגע אני עובד עם הנייד שלי מחובר למסך SAMSUNG 971P אבל הנייד כבר עייף ה CD לא עובד וכול פקודה בפוטושופ לוקח שנה לבצע. אני רוצה לקנות מחשב שולחני בלי מסך כי כבר יש לי אחד מצויין. לא מעניין אותי בכלל גרפיקה 3D אני עובד על המחשב רק עם התמונות שלי בקבצים מאוד גדולים לפעמים 40 MB אבל כן חשוב לי הכיול של המסך אם זה קשור לכרטיס המסך? אני בעיקר עובד על פוטושופ ו LIGHTROOM וקצת פילטרים לעיבוד התמונה. וזה מה שאני מחפש, מחשב שיריץ את האפליקציות שציינתי וחיבור לאינטרנט. אני קראתי שאנשים פה מחברים מחשבים מכל מיני חומרות שונות, אין לי מושג איך זה עובד בדיוק אבל אם אני צריך לקנות כל חלק בנפרד מחנויות שונות ולהרכיב הכל ביחד זה קצת "גדול" עלי עם הזמנים …
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=2294 האופציות שלי הן ה MSI הזה עכשיו, או HP 2750EJ בעוד כחודש (מסתבר שאין אותו כרגע בארץ בכלל) היעוד הוא לסטודנט (ולכן ה 14 אינטצ'). הכרטיס מסך הלא-מובנה ב MSI קורץ לי, בנוסף ל250 ג'יגה. מצד שני גם השם של החברה הוא שיקול - לא בגלל שזה מותג אלא משום ששמעתי רק טוב על האיכות של HP בניידים ועל MSI כמעט ולא שמעתי תודה רבה על הסיוע אריאל עריכה : שכחתי לציין, שה MSI מגיע עם שנתיים אחריות לעומת שנה ב HP
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי, נכון ב-BIOS יש אפשרות לשנות איך יעלה המחשב ? אז אני לא רואה אופציה להעלות דרך ה-CD, רק HD ו-LAN. איך אפשר לסדר את זה ? תודה !
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום !!! יש לי נייד dell 110l בזמן האחרון השעון במחשב לא מעודכן גם שאני משנה דרך הוינדוס וגם דרך הביוס לא קריטי אבל מעצבן
-
- 2 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
רצוי: מסך 10-12". עיצוב שמתאים לבחורה במחיר זה פלוס (אדום/ורוד). שנתיים אחריות. בטריה שמחזיקה כמה שעות ביום (6CELL) חובה, שלא תצטרך לסחוב את המטען. ורצוי אפשרות ליותר מ-1GB זיכרון.. מה הקטע של חוסר האפשרות לשדרג? הרי מספיק שיש מסנג'ר, אנטי וירוס, וסירטון יוטיוב וכבר הוא לא יסחוב.. רצוי לא מתחמם/מרעיש אבל כמה כבר אפשר לבקש.. בינתיים אחד שעונה לדרישות שראיתי הוא ה-Lenovo IdeaPad S10e.. קראתי דיווח על חום/רעש לא מוצלחים, ושניתן לשדרג את הזיכרון רק עד 1.5GB.. מדוע? עוד אפשרות הוא ה-LG X130 שגם עם שנתיים וגם ניתן להרחיב ל-2GB ואפשר לקנות בורוד. גם ה-Asus Eee 1005HA מקבל ביקורות טובות, אך רק שנה אחריות מוריד לי ממנו. כנ"ל כלפי ה-Msi Wind U100 Plus.. הייתי רוצה ללכת לחנויות כמו …
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
ACER Aspire www.shoptime.co.il/grItem.asp?Pid=447&Item_Id=29811 2400 שח MSI Wind www.ivory.co.il/product.asp?productid=2143&CatCode=315 2500 שח מה עדיף?
-
- 10 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני זקוק למפרט בעל התכונות הבאות: תקציב: 2600~ש"ח, ניתן לחרוג בסכום סביר שיתן את התמורה הכי טובה לשקל/ביצועים ושההמפרט יענה על הדרישות. למשל המפרט שאני הרכבתי חרג ב600 ש"ח. שימושי המחשב: כללי. ז"א VMWARE (שיריץ WINXP אוWIN7. לא בטוח אם רק מכונה אחת או ששתיים יפעלו בו זמנית) מפעם לפעם, תוכנות רבות שפועלות ברקע, אינטרנט עם כ 200 טאבים כשלפחות חצי מהם זה פלאש (בין אם יוטוב ובין אם משחקים), מעט פוטושופ בסיסי, לא ידוע לי לגבי אקסל אבל אולי בעתיד יהיו טבלאות כבדות (שמעתי שהוא לא טוב בריבוי ליבות). ונראה לי שכל מחשב מ2007 מנגן סרטי HD- לא? משחקים: כל המשחקים העדכניים (לשנים הבאות) ברמה גבוהה מכל הז'אנרים. אני רוצה לציין גם משחקי אסטרטגיה בסגנון של TOTAL WAR,CIV,CRUSADER K…
-
- 7 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום חברים, אני חדש בפורום ומקווה שתוכלו לעזור לי אני מחפש מחשב נייד חזק, עדיף עם מעבד I7 מהסדרה האחרונה(sandy bridge) עם כרטיס גרפי חזק(עדיפות לGFORCE NVIDIA) וזיכרון של 8gb ראם. מסך כמה שיותר קרוב לfull HD או FHD, הזמן סוללה לא כל כך חשוב וגודל מסך בסביבות ה15 אינץ'. כמו כן אני אשמח לכונן בלו ריי שיגיע עם המחשב, מאחר ואני מתכוון לחבר את המחשב לטלויזיה בסלון מדי פעם. חשוב לי מאוד שהיבואן והאחריות יהיו מהשורה הראשונה בגלל שאני רואה הרבה תלונות על דל ואסוס באינטרנט, לכן אני מעדיף לא להתעסק עם החברות הללו, אלא אם כן מישהו חושב אחרת... המחשב הוא לצורך עבודה עם תוכנות עריכת וידאו וגרפיקה, וכמו כן גם הרצת משחקים דרשניים מדי פעם. התוכנות שאני משתמש בהן הן: avid media com…
-
- 8 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, לפני ימים מספר פניתי בבקשה למפרט לגיימינג בעיקר וניתנו לי המלצות טובות רבות. מכיוון שתקיצבי גדל בכאלף שקלים אני חושב שניתן לבנות מערכת חזקה יותר - כאן אתם נכנסים לתמונה ואני מודה לכם מקרב לב! המחשב ישמש למשחקים כבדים כמו כל COD למיניהם וכן הבא שיצא מהסדרה,FC2, Crysis ועוד משחקי FPS. אני מתכוון לשחק בהגדרות גבוהות כמה שאפשר ואני מניח שהתקציב יכול לאפשר משהו כזה. לגבי מסך - 19'' או 22'' - לבחירתכם בהתאם להשקעה בחלקים אחרים והקלה על כ. המסך. השקט חשוב ברמה סבירה, כלומר מספיק לי שהמאוורר לא יחרפן מאוד. לגבי OC, לא אשקר, אני יודע מה זה אבל לא מבין בש*ט כדי להתעסק בזה, לכן אי מעדיף מעבד בתדר 3.0GHz (מה שעונה על רוב דרישות המשחקים נכון לעכשיו). רק חייב לאמר משהו…
-
- 33 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
בהמשך לנושא הקודם: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=483280.0 שלום חברי הפורום חבר שלי קונה מחשב חדש למשחקים כבדים והוא זקוק לעזרתכם בבחירת המפרט המתאים. מה התקציב המקסימלי? נא לציין בבירור בכותרת הת'רד! 4500 ש"ח האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? לנצל במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 300 ש"ח. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). תדיר ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? 1680X1050 * לאיזה סוג…
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימלי? 4500 ש"ח. האם לנצל את כל התקציב או לנסות לחסוך? אם אפשר לחסוך, למה לא P: במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 ש"ח 2. מה הם השימושים הצפויים של המחשב (לדוגמא - עבודה משרדית, תכני HD, משחקים, עריכה, גרפיקה וכדומה)? משחקים א) יש לציין את התוכנות העיקריות בהן יעשה שימוש ואת אופן השימוש (מזדמן/תדיר/לפרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד גם/בעיקר למשחקים: * אם המסך לא כלול במפרט, מה הגודל ו/או הרזולוציה הטבעית (מקסימלית) של המסך הקיים? אני מתכנן לקנות איתו את Dell U2410 * לאיזה סוג משחקים המפרט מיועד? מרוצים, יריות (Crysis) וכו * לאילו הגדרות גרפיות המפרט מיועד (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך בציוד היקפי (מסך, רמקולים, מק…
-
- 22 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום לכולם ממש היום ראיתי שחבר שלי קנה TABLET של ACER מדור לא הכי חדש בעולם : ACER TRAVELMATE C302XMi 1.6 Ghz INTEL DOTHAN (725) MOBILE 1.6Ghz-2MB L2 CACHE ראיתי אותו והתאהבתי ממבט ראשון החלטתי שגם אני חייב TABLET לצרכי לימודים יש פה אולי אנשים שקנו טבלט לעצמם או מכירים ויודעים מה מומלץ ? מבחינתי ה ACER שחבר שלי קנה הוא מעולה לחלוטין זמן הסוללה שלו יחסית ארוך (4 שעות עבודה שוטפת באופיס ואינטרנט היום) כרטיסי רשת חוטי ואלחוטי, בלוטות', אינפרא, צורב DVD בילט אין (מודולרי, ניתן לפירוק ובמקומו אפשר לשים סוללה ספייר) מסך 14" מסתובב (כמובן מסך נגיעה עם עט מדהים לכתוב עליו ! - זה טאבלט..) זכרון 512, אם אקנה ארחיב לג'יגה. הצרכים שלי מהטאבלט, הם בעקרון אופיס (ONENOTE) ללימודים - כת…
-
- 11 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, המחשב העתיק שלי [בן 5 ורבע ] התפגר לאחרונה... תהיתי מה עדיף לי למשחקים [כן אני יודע שכל אלו חלשים- אבל אין לי תקציב :\ ] וכמו כן, אם תוכלו לאמר לי לגבי כל אחד האם הוא חלש\אותו_דבר\חזק_יותר\משמעותית_חזק_יותר??? לעומת מה ששיש לי תודה רבה מראש!! אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם Asus דגם P5KPL-CM צ'יפסט G31, או MSI דגם G31M3F צ'יפסט G31 כרטיס מסך: Intel GMA X3100 (OB) UPTO 384MB אינטל ליבה כפולה E5200/E5400 לוח אם MSI דגם G41M4F צ'יפסט G41 כרטיס מסך: Intel GMA X4500 (OB) UPTO 1340MB ההבדל בין שני מפרטים אלו [לא רשמתי זכרון והארדיסק כי יהיו זהים] הוא של 115 ש"ח האם שווה את זה? או האם עדיף למשל לקחת מפרט ראשון ולהוסיף לו: Zotac nVIDIA GeForce או Leadt…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
מפרט לגיימיניג בינוני, ללא מסך או ציוד הקפי. לא מתוכנן OC. הורכב המפרט הבא הצעות לשיפור עם חריגה קטנה מהתקציב יתקבלו בברכה. תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 20 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
היי, את המחשב הקודם שלי קניתי לאחר המלצה של חברי הפורום וכעת אשמח שוב לעזרתם למציאת מחשב נייד. * מטרות המחשב? מחשב חזק ללימודי מדעי המחשב, חשוב לי שהמחשב הזה יחזיק לפחות את השלוש שנים בביצועים טובים ושיוכל לעבוד בקלות עם תוכנות כבדות לכן ההעדפה שלי היא לקנות i7. * גודל המסך? 15" * רזולוציית המסך? לא משנה * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא משנה * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? עדיף שיחזיק לפחות 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? לא משנה לי סוג הכונן אבל שיהיה לפחות חצי טרה * כונן אופטי? לא חשוב * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק 3 שנים אחריות * האם בת…
-
- 15 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
לאבא שלי היה מחשב פנטיום 3 אשר מכר אותו לאחי הגדול. דרישות: 1. אבא מעוניין במחשב חדש בעל ביצועים טובים יותר מהמחשב הקודם, אבל לא צריך משהו להיט. מחשב לאופיס, אינטרנט וגם קצת פוטושופ. לא צריך משהו מי יודע מה הוא לא איזה גרפיקאי או משהו. וכמובן לא מריץ משחקים. 2. כמה שיותר זול זה הוא המפרט שבניתי בKSP בינתיים, אנא תאמרו לי את דעתכם וגם יש לי כמה שאלות עליו מחשב CELERON מעבד Celeron 2400 Mhz (533Mhz, 256KB 470 ש"ח לוח אם IS7-V2 800FSB (intel 848)+SATA+LAN+ SB ABIT 330 ש"ח זיכרון 256 A-DATA 260 ש"ח הארדיסק 40 ג'יגה ATA משומש 200 ש"ח כרטיס מסך RADEON 9200 DVI 64MB 250 ש"ח כונן 1.44 40 ש"ח צורב 52X32X52 LG 160 ש"ח מקלדת= 20 ש"ח עכבר= 10 ש"ח מארז רגיל= 160 סכום כולל: 1…
-
- 27 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום, אני רוצה לקנות מחשב נייד לאמא שלי. אני לא מחפש משהו מיוחד, מאחר וזה יהיה מחשב שבעיקר יהיה בבית, לא כזה משנה לי הגודל והמשקל שלו, אבל אני מעדיף שיהיה יחסית קטן (אבל לא קטן מדי כן, שיהיה אפשר לראות משהו במסך). התקציב שלי נע בין 1000 ל-2000 ש"J, אבל אם צריך אני מוכן לשלם קצת יותר בשביל משהו טוב. מישהו המליץ לי על מחשב נייד SSD שרץ מעולה, אני לא כזה מבין במחשבים ניידים, ולכן אני שואל מה כדאי. אמא שלי בעיקר צריכה את המחשב בשביל אינטרנט, וורד, פאור פוינט ושאר תוכנות האופיס. בקיצור לא מחשב למשחקי מחשב או משהו כזה. מה שכן, אני אשמח לדעת האם כדאי לקנות את המחשב יחד עם הווינדוס, או אחרי זה להתקין לבד. אני רוצה שיהיה עליו ווינדוס 10, ששמעתי עליו דברים טובים (לי אישית עדיין יש …
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-