עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by KingAlpaca,

שלום לכולם, בהתאם להוראות, אשיב על השאלות: 1. מה התקציב? האם הוא למזומן שטרות (למזומן המחיר יותר נמוך בד"כ ב2-3%) ? 3000 - 3500 ש"ח. 2. מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, קולנוע בייתי, הורדות, מסיבות רשת, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) משרדיות, משחקים כבדים. 3. האם אתם צריכים ציוד הקפי? לדוגמה: מסך, מקלדת ועכבר (אלחוטיים?), רמקולים, כרטיס טלוויזיה. אין צורך. 4. האם יש דבר ספציפי שאתם לא צריכים במחשב עצמו? כמו: DVD, צורב, כונן דיסקטים, כרטיס קול איכותי אין רכיב כזה 5. האם יש לכם העדפה לחברה או לחלק כלשהו ? AMD במעבדים, AMD-ATI בכ.מסך, אבל אני פתוח לאפשרויות. 6. האם נושא הקירור והעיצוב במחשב חשובים לכם…

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. שלום לכולם, אני מזמן לא בעניינים וכבר לא שולט מה כדאי לקנות. אשמח לעזרה. אני מעוניין לרכוש מעבד + לוח אם + ספק כוח + כרטיס רשת אלחוטי + ספק כוח + זיכרון SSD. המחשב ישמש למשחקים. אחי נמצא באילת ואני הייתי שמח לנצל את המועד ולקנות באילת את המערכת. אין צורך בOC. לא יתבצע שדרוג עתידי מעבר לכרטיס מסך. ניתן לחרוג מהתקציב אם יש צורך.אין צורך ברכיב בסיסי מעבר למפורט. אין צורך לפעולה שקטה במיוחד. בלי אופיס וכו'. יש לי מערכת מחשב נוכחית ממנה אני מתכוון לקחת כרטיס מסך HD7950 3G (ישן משהו אני יודע), כרגע הכרטיס הזה מספיק לי ואני אעביר אותו אל המערכת החדשה. בעתיד הוא גם יוחלף. תמיד הייתי עם מערכות של אינטל אולם לא משנה לי כלל ללכת על מערכת ש…

• 1 תגובה
    • 789 צפיות
  3. שלום, ראיתי המלצות על Compaq CQ61. יש לו יציאה ל HDMI- האם זה אומר שאני אוכל לחבר אותו גם לטלויזיה רגילה דרך S-VIDEO או RCA? על מה אני צריך לשים דגש בזמן רכישה? על מה אפשר להתעקש/לשדרג? (מעבד, זיכרון, HDD) ראיתי באתר מסויים בפחות מ 3000, אולם בלי יותר מידי פרטים... זה לא מגיע AS IS נכון? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 601 צפיות
  4. Started by zonis,

שלום לכולם אני צריך מפרט למחשב לצרכים בסיסיים במחיר של עד 5,500 ש"ח, כאשר מתוכם עד 1,000 עבור מאיץ גרפי. תודה על העזרה, אין כמוכם, אני כותב את ההודעה הזאת במחשב שעזרתם לי להרכיב, ואני ממש ממש מרוצה יום טוב לכולם.

• 9 תגובות
    • 642 צפיות
  5. לפי הכותרת ניתן להבין שמדובר על 2GB זיכרון פנימי מינימום. חשוב מאוד מעבד מהיר, ולפחות 120GB דיסק קשיח. אם יש מחשב כזה שגם שקורא כרטיסי CF, זה יהיה ממש ממש ממש ממש מעולה. בתודה מראש אלעד

• 1 תגובה
    • 526 צפיות
  6. Started by dddd01,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מחשב נייד עד 4K . מסך 17 אינץ (אפשר להתפשר על 15 במידת הצורך). השימושים העיקריים שלו יהיו אינטרנט וריבוי משימות (כלומר,הפעלת אפליקציות רבות בו זמנית,מה שידרוש משאבי מחשב כגון ראם ומעבד) חומרה: מעבד דו-ליבתי של INTEL. מינימום 250GB . זכרונות 2-4GB. חיי סוללה ארוכים. צורב DVD. יציאת DVI הכרחי. במידה והמחשב-נייד לרכישה בארץ אז אין צורך באחריות בינלאומית, אבל במידה ויש הבדל מחיר משמעותי בין הארץ לחו"ל אז עדיף בחול עם אחריות בינלאומיות שתתפוס בארץ . תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 612 צפיות
  7. הי חברים , חשוב לי - מעבד וכ.מסך עוצמתיים , FHD. אני כמעט נעול על - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=909833 ---- > Dell Inspiron 15 7559 N7559 המלצות אחרונות לפני קנייה ? אם כן, האם שווה להוסיף SSD / RAM תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 731 צפיות
  8. אני מתכוונת לקנות מחשב חדש אבל אני מתלבטת לגבי כל מיני דברים- אני משחקת, אבל אי אפשר להגיד שאני גיימרית כבדה. אני מתעסקת הרבה עם תוכנות גרפיקה (פוטושופ, אפטר אפקט..), אבל לא תלת כבד (אני כן מקווה להתפתח בתחום, אז צריך לחשוב על זה), בנוסף לכל השימושים הרגילים (בעיקר סרטים וכו'). ככה שאני קצת מתקשה להחליט לאיזה כיוון לקחת את המחשב. בכל מקרה, התקציב שלי הוא עד 5000, ובתכל'ס לשימושים הנוכחיים שלי אני יכולה לקנות מחשב שיהיה לי מצויין בהרבה הרבה פחות. הרי אני לא צריכה להשקיע במעבד מטורף, וגם לוח אם אני מניחה שאני צריכה את המינימום שיתמוך בדברים שאני רוצה. פשוט נראה לי שאם אני משקיעה, אני רוצה להשקיע במשהו באמת טוב שיחזיק. כי אין לי כוונה להחליף מחשב עוד שנתיים. ממש יעזור לי אם…

• 10 תגובות
    • 876 צפיות
  9. Started by yokai,

או בשמו שעטנז, המחשב מחשב בישביל פרמייר אפטראפקט וMaya ומישחקים סטייל WOW,DOOM,HILO בלי מסך בלי עכבר ובלי מקלדת הרדיסק אחד סביב 200Gb SATA II לפחות גיגה זכרון צורב DVD

• 27 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. "ההמלצה לקחת E8400 משולה להמלצה לפני שנתיים לקנות את ה-Athlon 64 3800+ לעומת ה-3800X2. מי שקנה בזמנו את ה-3800 חד הליבה כי הוא היה "יותר טוב למשחקים", כבר מזמן היה צריך להחליף מחשב כדי לעמוד בקצב, בעוד שה-3800X2 סוחב יפה." אני רוצה להפנות את תשומת לבכם לטענה זו שנכתבה על ידי Nemesis אחראי פורום מעבדים. קישור לדיון: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=356824.40 מחיפוש קצר בפורום ניתן להיווכח שהרוב המוחלט של המפרטים המומלצים עד 4000-5500 שקלים מבוססים על הE8400 בטענה שהוא טוב יותר למשחקים היום וכי אין צורך לבזבז מאות שקלים נוספים על מרובע ליבות שנותן ביצועים פחות או יותר זהים. בקשות למפרטים המבוססים על מרובעי ליבות נתקלות בסירוב ולרוב המגיבים מציעים מפרט אחר... ש…

• 17 תגובות
    • 1.4k צפיות
  11. הפכתי את המחשב הישן לHTPC והחדש אמור לשמש לעבודה מתוך הבית ועריכת וידיאו ותמונות (אני צלם חובב). תקציב: עד 5 אלף ש"ח (עדיף בפחות) תוכנות: MATLAB (אני צריך לפחות 8ג"ב זיכרון), עריכת וידיאו - PINNACLE, עריכת תמונות - PHOTOSHOP DXO-OPTICS LIGHTROOM מערכת הפעלה: יש WIN7 64BIT המהרה: לא עושה OC שקט: חשוב מאוד 9 מתוך 10 (10 מבחינתי זה FANLESS, לכן סימנתי 9) ציוד היקפי: מקלדת נוחה (תכנות וכתיבה מרובה באנגלית), עכבר גדול נוח ומדויק (1000DPI אמור להספיק), אזניות טובות חומרה קיימת: כרטיס מסך Gigabyte Geforce GTX 460 OC 715MHz 1Gb GDDR5 העדפות: חיבורים עיליים במארז (להבדיל מהקדמיים הנפוצים יותר), אבל לא מצאתי כזה שיהיה גם שקט. מפרט לדוגמה (KSP), אינו כולל עכבר ואזניות: מעבד אינטל ‏I…

• 2 תגובות
    • 730 צפיות
  12. Started by oba3k,

הי, הרבה זמן לא כתבתי. ידידה מחפשת מחשב בעד 6000, ללא משחקים, ללא ציוד נוסף חוץ מרמקולים (המלצתי לה על ATP3). השימושים העיקריים זה פוטושופ, תיכנות בVS ופלאש (כמובן בנוסף לאינטרנט, מיילים וכו'). תודה רבה.

• 4 תגובות
    • 700 צפיות
  13. אני קונה מחשב תוך שבוע שבועיים. אני לא בקטע של OC רציני, אולי משהו צנוע, אבל כנראה שלא. מעדיף nVidia על ATI בד"כ אלא אם כן יש ממש סיבה טובה. מדובר במשהו כמו 80% משחקים ועוד 20% על photoshop ו-3dsmax/Maya. הנה מה שחשבתי עליו בינתיים: Processor: Core 2 Quad Q6600 Mobo: ASUS P5N-D s775, 1333Mhz, nForce 750i SLI, DDRII 800, 2xPCI-E RAM: 2x2GB Corsair XMS2 TwinX CL5 G-card: GIGABYTE GV-NX88S512H-B 8800GTS 512MB GDDR3 DX10 HDTV 2xDVI PCI-E HDD: 2XWD 250GB 7200RPM, 16MB, SATA II CASE: Thermaltake M9 VI1000BWS Power supply: ThermalTake TR2 Power W0101 550W Silent (24pin) לא ממש משמעותי איזה מארז וספק, אבל שיהיו איכותיים ומרווחים מספיק. הסיבה שאני הולך על לוח אם ע…

• 7 תגובות
    • 772 צפיות
  14. Started by בלבולה,

אפשר לחרוג מהתקציב ואפשר לחסוך מחשב למשחקים כמו באד קומפני 2 ויאטנם אני צריך מסך רמקולים מקלדת עכבר מצלמת רשת וכרטיס רשת אלחוטי השקט חשוב לא אוברקלוק ללא מערכת הפעלה איזור המרכז

• 60 תגובות
    • 12.8k צפיות
  15. הנושא של ההודעה כבר אומר הכל אני מניח מחשב שיריץ את המשחקים הכי חדשים וכבדים בצורה מעולה יש לי כרגע מסך LG F700P מסך די טוב אני חושב וכרטיס קול זה חבל כי יש כבר בלוח אם אני לא מבין במאוורים אז אני ישמח לקבל המלצות לגבי שמירה טובה על המערכת באמצעות קירור מקלדת ועכבר יש לי של מיקרוסופט אני משתדל לנקות אותם וזה גם עכבר אופטי אז לא צריך חדש דגש קטן על המארז אני לא יודע מה הסטנדרט והמומלץ אבל איפה שאפשר לחסוך בחלקים שלא באמת צריך להשקיע בהם הון אני ישמח לקצץ לגבי הארד דיסק אני רוצב משהו מהיר וטוב אבל אין לי צורך ביותר 40-60 GB אני לא יודע מה הסטנדרט אבל ברור לי שאין לי שימוש במקסימום יותר מ 60gb אם יש לכם מפרט שחורג ב200-300 שח" לא יותר... עדיין תרשמו בבקשה ובקשר לציוד הקפי רק…

• 4 תגובות
    • 558 צפיות
  16. מעבד: INTEL CORE 2 DUO S775 2.4GHz(E6600) 1066MHz/FSB 4MB - BOX ¤1295 לוח אם: ASUS P5W DH DELUXE / WIFI - AP ¤1264 כרטיס מסך: HIS PCI-EX RADEON X1950PRO IceQ3 256MB GDDR3 DUAL DVI TV/O - RETAIL ¤1025 דיסק קשיח: WD 250GB 16MB SATA2 7200 RPM - RAID 24/7 - WD2500YS ¤434 צורב DVD: PIONEER DVDRW DVR-212BK DOUBLE LAYERED X18 - BLACK - SATA ¤259 זיכרון: TWINMOS 2048MB (1024X2) DDR2 800MHz CL5 ¤691 מארז: NZXT LEXA w/o PSU ¤610 ספק כוח: ENERMAX LIBERTY 400W - ELT400AWT ¤422 קרור למעבד: ZALMAN CPU COOLER CNPS9500 AT FOR INTEL 775 ¤283 מחיר סופי (כולל הרכבה): ¤6177 חשוב לי שהמחשב יהיה איכותי שיחזיק הרבה מאוד זמן(לכן HDD עם 5 שנים אחריות) ויעבוד בצורה שקטה. 1…

• 4 תגובות
    • 699 צפיות
  17. Started by andrei21,

אני מחפש מחשב נייד עד 5000 שח בעל מעבד חזק, שיוכל לשדר HD 1080P דרך יציאת HDMI רצוי כרטיס מסך חזק למשחקים. מה דעתכם על המחשב הזה: http://skypc.co.il/pl_product~71655~14~0.htm בכמה חלש הכרטיס מסך במחשב הזה 9600M GS 512MB לכרטיס מסך במחשב הבא 9600GT 1000MB http://skypc.co.il/pl_product~6930G~14~0.htm איזה עוד פרטים כדי לי לשים לב אליהם.אשמח מאוד להצעות חדשות תודה לכל העוזרים

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יום טוב =] הודעה ראשונה בפורום, תהיו נחמדים: אני סטודנט למדעי המחשב וניהול באוני' ת"א, אני גר עם ההורים ויש לי מחשב נייח בחדר (3200+ AMD עם 1ג'יגה זכרון) ניסיתי לחודשיים ויסטה וחזרתי בי.. אותה אני אתקין על מחשב חדש יותר. בנוסף יש לי מחשב נייד DELL C620 או משהו כזה, מחשב שאבא קנה REFURNISHED באיזה 400 דולר, המחשב הוא 1.7 עם 512 זכרון. עכשיו החלטתי שאני רוכש מחשב חדש, ומאז אני מתלבט האם להשקיע כרגע את כספי בנייד חדש או בנייח חדש אם אני קונה נייד, אני שוקל ללכת על הדגם המצורף (LENOVO T60) מכיוון שחשוב לי הניידות (משקל קל) מכיון שאני מסתובב הרבה עם הנייד. מצד שני, הניידים לא יתנו לי שום חידוש בתחום המשחקים (במחשב הנייח יש לי 6600GT), אך בכל מקרה אם לקנות מחשב נייח אני אחכה מס…

• 13 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. מחליף נייד ומתלבט בין 8 ל 16 גיגה. מקווה שיחזיק לי 5 שנים, לא עורך, לא משחק.

20. טוב אז ככה לפני שנעבור למפרט רציתי לשאול עד כמה OC זה דבר משמעותי? עד כמה שווה לי להשקיע בזה? זה דבר שיאריך לי את חיי המערכת בהרבה? בניתי לי מפרט (לא להרוג אותי אני לא מבין גדול מאוד) שיצא 5K.. השאלה אם שווה לי להוציא עכשיו את ה500 שקל הנוספים האלה? אם זה עד כדי כך משפר? טוב אז קודם כל אשמח לחוות דעת על המפרט - בנוסף הייתי מעוניין לשמוע הצעות למפרטים נוספים

• 4 תגובות
    • 672 צפיות
  21. נניח ואני לא לוקח את השנאי איתי, האם אני ירגיש שהמחשב כבד מידיי מניסיונכם?!

• 2 תגובות
    • 541 צפיות
  22. היי, אני רואה המון מחשבים ניידים שמוצאים חן בעיניי, כאשר החיסרון היחידי שלהם לרוב הוא שאין בהם מספיק מקום אחסון בכונן SSD. רציתי לברר, באופן כללי, עד כמה זה מסובך או עלול לפגוע באחריות לרכוש מחשב ולהוסיף 2T SSD לדוגמה?

23. Started by MaDuroS,

היי חבר'ה , אני חדש בפורום ודי חובבן מבחינת ידע בחומרת המחשב. רציתי להתייעץ בניסיון של רובכם ובידע המקצועי כדי לרכוש מחשב חדש. בעיקרון אני מחפש מחשב שיהיה חזק עם יכולות גרפיות טובות לצורך עריכת סרטים,קליפים ועבודה עם תוכנות כבדות. בנוסף גם גיימינג אבל לא בטירוף (2-3 משחקים חזקים וחדשים) ביררתי קצת לגבי המחשב הבא ברשת אייבורי - רציתי לדעת האם הוא מספיק חזק ? מאיזה בחינות הוא חזק ? האם צריך לשפר אותו ואם כן אז במה ? קודם כל מה דעתכם על המפרט הבא : המפרט החשוב הוא : זכרון - Corsair 8GB 1600MHz מארז - Thermaltake Versa G1 ספק כח - Seasonic 500W כרטיס זיכרון - Sapphire AMD Radeon HD7770 OverClock 1GB GDDR5 הקישור למפרט המלא : http://www.ivory.co.il/catal…

• 6 תגובות
    • 931 צפיות
  24. Started by ITIsahsaITI,

מפרט המחשב: מעבד: מעבד אינטל 920 QUAD 1366 I7 8MB 2.66GHZ לוח אם: לוח אם MSI 1GLAN X58 PRO-E7.1 כרטיס מסך של: amd radeon r9 200 series MSI ספק כוח: IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN RAM:9 gb מה להוסיף? מה להחליף עם צריך ? עד כמה המפרט טוב? בשביל משחקי מחשב.

• 1 תגובה
    • 809 צפיות
  25. Started by ITIsahsaITI,

מפרט המחשב: מעבד: מעבד אינטל 920 QUAD 1366 I7 8MB 2.66GHZ לוח אם: לוח אם MSI 1GLAN X58 PRO-E7.1 כרטיס מסך של: amd radeon r9 200 series MSI ספק כוח: IPS550AQ3 550W FAN12 POWER MAN INWIN RAM:9 gb מה להוסיף? מה להחליף עם צריך ? עד כמה המפרט טוב? בשביל משחקי מחשב.

• 0 תגובות
    • 707 צפיות

דיונים חדשים בפורומים