ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
כשהמחשב היה חדש, הסוללה החזיקה מעמד יפה מאוד. בערך 4.5 שעות. בדיוק לאחר שנה (כאילו זה מתוכנת כך) הקיבולת שלה ירדה, אבל עדיין הצלחתי להרוויח זמן של כ-3 שעות. בזמן האחרון זה פשוט בלתי נסבל. מצליח להחזיק בערך 50 דקות. תוכנת הבדיקה של HP מראה כי מתוך קיבולת מלאה של 5600 mAh היא עומדת על 1561mAh. ניסיתי את כל סוגי הקליברציה הידועים. אם למישהו יש רעיון נוסף אני אשמח לשמוע. סוללה בארץ (מבדיקה קצרה שעשיתי לסוללות מקוריות) היא כ-500 ש"ח. סוללה בחו"ל (חליפית) בערך כ-200 ש"ח. מה הכי שווה לעשות במקרה כזה, לקנות מקורית או חליפית? להביא מחו"ל או לקנות בארץ? (יש מכס/מע"מ?) אשמח לשמוע כל הצעה שיש לכם. תודה.
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
במחשבי Dell, לא מצוין כמה זמן סוללה יש, אלא רק כמה תאים היא. יש מאגר או מקום כלשהו לזמני סוללה של מחשבי Dell?
-
- 3 תגובות
- 806 צפיות
-
-
היי, יש לי מחשב נייד של acer מסדרת ה aspire one. הסוללה המקורית שקיבלתי עם המחשב נהרסה כנראה בגלל מתאם שהתקלקל. דבר ראשון, יש לי מטען של דגם אחר בסדרה וכתוב עליו 19V. גם על התחתית של המחשב כתוב 19V. על הסוללה כתוב 11.1V גם כל הסוללות שראיתי בחו"ל הן 11.1V . מה הולך פה? מה המתח של המחשב ואיך הוא עובד עם מתח כזה נמוך?? אפשר להשתמש במטען האחר? דבר שני, ראיתי בחו"ל בטרייה של 5200 מילי אמפר (6 תאים) במחיר 43$ (סביר ואפילו דיי זול). כשרציתי להזמין ראיתי שהבטריה המקורית היא LI-ION וזאת שבאתי לקנות היא LITHIOM .. מה זה אומר מבחינתי? שווה או לא? תודה מראש =]
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
ראיתי שהרבה חנויות מציעות סוללה חלופית לנייד (שלא מייוצרת/משווקת ע"י הייצרן המקורי), האחריות היא רק לחצי שנה (במקום שנה) אבל המחירים הם חצי. רציתי לדעת האם יש למישהו פה ניסיון עם סוללה כזו, האם זה בטוח (לא יכול להתפוצץ כמו סוללות מזויפות בפלאפונים) והאם הם מאריכות חיים כמו סוללה רגילה ?
-
- 0 תגובות
- 603 צפיות
-
-
מחפש סוללה חליפית לנייד הנ"ל, מצאתי חנויות המוכרות סוללות חליפיות ל Sony Vaio, אבל לא לדגם הספציפי שלי. 1. היכן ניתן למצוא ולרכוש סוללה חליפית לדגם הנ"ל? 2. במידה ואין בארץ, האם ניתן להזמין מחו"ל ללא בעיה כלשהי עם נושא ההתאמה לחשמל? (זו הרי הסוללה, לא המטען) 3. האם יש באמת סוללה מקורית? מה בערך עלותה? תודה.
-
- 0 תגובות
- 619 צפיות
-
-
לא מזמן פרסמתי פה נושא וביקשתי לפטופ בתקציב של 3-4K חזק למשחקים בינוניים מינוס ולאינטרנט אבל גם לבית ספר (זמן סוללה לפחות 5 שעות). והבהירו לי מהר מאוד שהדרישות סותרות ולא מצאתי כזה. אז חשבתי על רעיון - לקנות מחשב נייד חזק בתקציב שלי , עם מעבד חזק בסביבות של i3 -i5 זכרון 2GB לפחות כרטיס מסך חזק 1GB וכו.. עם זמן סוללה רגיל - ופשוט לקנות לו עוד סוללה , וככה בבית ספר אני אחליף סוללות. השאלה שלי - האם זה פתרון טוב לבעיה? אם יש חסרונות מהם? ואם כן איפה אפשר למצוא סוללות? בדקתי מגוון רחב מאוד של ניידים שמתאימים בול לדרישות שלי מכמה חברות. אבל אני לא יודע אם אפשר לקנות איתם עוד סוללה שמתאימה להם ומאיפה ?
-
- 2 תגובות
- 661 צפיות
-
-
מישהו מכיר מקום שמתמחה במכירת סוללות לניידים ( dell במקרה הספציפי שלי) ? תודה!
-
- 4 תגובות
- 867 צפיות
-
-
יש לי מחשב נייד טושיבה A200-14E. יש בו 2 מגירות לדיסקים קשיחים, כאשר רק אחת מהן בשימוש כרגע. שמעתי איפשהו שיש סוג מסויים של סוללות לניידים שניתן לחבר לתוך מגירות של הארד דיסקים. נשמע לי תמוה למדי. מישהו פה שמע על זה?
-
- 1 תגובה
- 806 צפיות
-
-
שלום, החלטתי לקנות את הדגם 5579 של דל. Dell Inspiron 15 5579 N5579-9111 קראתי באתר של דל שהסוללה פנימית ולא נשלפת כמו במחשבים מדורות קודמים. אני משתמש רוב הזמן במחשב במשרד ורק לעיתים רחוקות נוסע איתו. עקב כך הסוללה מנותקת מהמחשב והמחשב מחובר לחשמל. רק בנסיעה אני מחשב את הסוללה ועושה בה שימוש. להבנתי, העובדה שהסוללה כל הזמן במחשב כאשר הוא מחובר לחשמל מקצרת את חייה וכאשר באמת צריך אותה היא כבר לא תאפשר זמן עבודה רב. האם בכל המחשבים החדשים זה ככה? האם ניתוק הסוללה הפנימית תאפשר עבודה עם חשמל? תודה רבה על העזרה
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
- 1 follower
-
-
קצת בעיתי למצוא לכמה זמן מספיקות הסוללות של ניידים. אני מדבר בעיקר על המחשבים של דל. יש איזה אתר שאפשר לראות שם איזה דגם מחזיק כמה זמן אם איזה סוללה?
-
- 2 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום, רציתי לדעת לכמה זמן עבודה מספיקה סוללת ה-4 תאים ב- Dell Vostro 3350? http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-3350-2310m.htm האם ההבדל בין המעבד של ה- 3350 לבין המעבד (i5) של ה-3450 משמעותי לשימושים שאינם כוללים משחקי מחשב? לכמה זמן מספיקה סוללת ה-6 תאים של ה 3450? תודה רבה.
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
שלום חברים, ביחס למחיר האם לדעתכם מדובר בסוללה ששווה את הכסף או שעדיף לקנות סוללה מקורית (ביותר מכפול)? תודה מראש לעונים! http://www.wallashops.co.il/GroupDeal/gdp.aspx?pi=5NJsdgg&c=860
-
- 3 תגובות
- 498 צפיות
-
-
שלום. אני מתלבט כרגע בין רכישת Dell Latitude E5410 ו-Vostro 3300. החיסרון העיקרי מבחינתי בווסטרו הוא הסוללה החדשה שמקבלים בברירת מחדל, ולכן אם אני אקנה את המחשב אני ארצה לשדרג אותה. הבעיה היא שלא הצלחתי למצוא ברשת עדות ברורה להשפעה של הסוללה על מידות המחשב (אני מודע לתוספת המשקל, אבל היא פחות רלוונטית מבחינתי). האם למישהו יש ניסיון עם המחשב והסוללה ויודע באיזה אופן היא בולטת החוצה? (מלמעלה, למטה, אחורה) תודה.
-
- 14 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
שלום אני מחפש סוללת 8 תאים למחשב שלי ולא מצאתי בשום מקום בארץ את הסוללה, בשום אתר לא שולחים לארץ הדגם של הסוללה הוא - AT902AA אם מישהו יודע איפה אפשר לרכוש, אשמח לדעת
-
- 0 תגובות
- 578 צפיות
-
-
שלום, יש לי Thinkpad 600x בא בימים אשר סוללת ה bios שלו נגמרה. ניסיתי למצוא סוללה להחלפה אבל למרות שהסוללה עצמה היא סטנדרטית (ניתן להשיג בכל חנות חשמל) הסוללה המקורית באה עם מחבר מיוחד שמולחם לסוללה ועוטף אותה ולא ניראה לי שאפשר פשוט להלחים אותו לסוללה הערומה עם מלחם ביתי. יש למישהו מושג איך משדכים בין הסוללה החדשה למחבר? או לחלופין היכן ניתן לקנות סוללת bios ל thinkpad ישן? תודה! - barduck
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ראיתי נטבוקים עם סוללה פולימרית. לא כתוב כמה תאים, ונתונים נוספים. מה ההבדל בן סוללה כזו לסוללה רגילה? ומה זה בכלל?
-
- 1 תגובה
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין להוסיף סוללת Ultrabay ללנובו T420s שלי, ואני מחפש המלצה איפה כדאי לקנות - ebay, חנות בארץ, לחכות שחבר יביא מחול.. צריך את חוות דעתכם. תודה רבה.!!
-
- 1 תגובה
- 609 צפיות
-
-
דוד שלי קנה בארצ מחשב נייד . אחריי שנה הוא בא איתו ונתן לי אותו . התברר שלנייד שלו הבטריה גמורה . אם אני מוציא את הכבל מהתקע של המטען שלו שמחובר אליו מהשקע הוא נכבה . כאילו אין סוללה . אבל יש סוללה . ועכשיו אני מחפש סוללה לו . המחשב הנייד שמו הוא LENOVO 3000 V100 . מאיפה אפשר לקנות ? באיזור כפר סבא .
-
- 2 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה קניתי את הנייד הראשון שלי, רציתי לשאול על הסוללה. - מה אורך חיים ממוצע של סוללה? - האם יש המלצות על אופן הטעינה? כלומר האם להטעין רק שהסוללה עומדת להסתיים? או שזה בסדר להטעין כל הזמן(כל עוד קרובים לשקע) - האם יש פעולות שיקצרו את החיים של הסוללה? בתודה, איציק
-
- 1 תגובה
- 630 צפיות
-
-
היי יש לי נייד של לנובו 3000 n100 הסוללה שלו הפסיקה להטען ועומדת על 0 אחוז תמידית למישהו יש מידע או הצעה בנושא? (האחריות נגמרה לפני שבוע )
-
- 4 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום חברים. ראיתי בזאפ דירוג טוב של חנות שמתמחה בסוללות למחשבים ניידים. אני חושב לרכוש סוללה לדל לטיטיוד שלי אבל מתלבט בין סוללה מקורית לחליפית: מקורית: http://www.sollan.co.il/Sale.asp?pid=14051 חליפית: www.sollan.co.il/sale.asp?pid=14049 מחשב נייד שלי מחובר לספק חשמל באופן קבוע ואני צריך סוללה לצרכי גיבוי בזמן נפילת או הפסקת חשמל. למרות שיש הבדל של 130 ש''ח בין סוללה מקורית לחליפית, אני חושב שחליפית תתאים לי יותר למטרה הנ''ל. מה דעתכם? חוויתם בסוללות חליפיות פעם? איך הן מבחינת בטיחות?
-
- 5 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
שלום. אני מזמין אלד משני המחשבים האלו. יש הבדל של 100 דולר אבל זה לא העניין. אני מנסה להבין מה ההבדל. יש דברים קטנים אבל השאלה האם משהו משמעותי? הנה השניים http://www.bhphotovideo.com/c/product/972885-REG/sony_vaio_fit_15e_svf15215cxw.html http://store.sony.com/webapp/wcs/stores/servlet/ProductDisplay?catalogId=10551&storeId=10151&langId=-1&productId=8198552921666556791# תודה רבה!!!!
-
- 4 תגובות
- 724 צפיות
-
-
מקורות: http://tech.walla.co.il/?w=/4009/1835893 http://www.sony.co.uk/product/vn-z-series/tab/overview
-
- 3 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום לכולם, ראיתי אתמול מפרט כאן שממש מצא-חן בעיניי, אני חוזר עליו פשוט כי אני דקה מלקנות ורציתי לשמוע עוד דעות ולראות אם פספסתי משהו. מטרת המחשב מלבד להיות סבבה למשחקים עכשוויים עם הרבה דם, המחשב בעיקר מיועד להיות אולפן הקלטות ביתי. המון CUBASE ומעבד שיעשה שעות נוספות רבות. סה``כ מחיר ליח` כמות מוצר ¤634 ¤634 1 מעבד AMD Athlon 64 X2 4800+ Socket AM2 Box ¤482 ¤482 1 לוח אם ASUS M2A-VM HDMI ¤407 ¤407 1 כונן קשיח Westren Digital WD3200AAKS 320GB ¤432 ¤216 2 זיכרון TwinMOS DDR2 1024MB 667Mhz CL5 ¤1,157 ¤1,157 1 כרטיס גרפי Sapphire ATI Radeon X1950XT 256MB PCIe ¤189 ¤189 1 צורב SAMSUNG SH-S183L X18 DVD ¤642 ¤642 1 מארז כולל ספק Antec SONATA-II EC 450W …
-
- 5 תגובות
- 613 צפיות
-
-
מחשב למטרת אופיס/אינטרנט/שיתוף קבצים. המחשב עובד כל הזמן. מעבד אתלון דואל 3800 65 WATT HD 160G צורב DVD כרטיס מסך מובנה בלוח אם 4 DIMM בלוח אם 1 G זכרון פנימי. מארז ATX - לא מידי ולא מיני שיעבוד ולא יתקלל מחנות עם אחריות רצינית. תודה מראש - ראיתי את ההצעה של אייבורי - אצליהם המעבד 89 וואט, המארז וספק לא לטעמי.
-
- 5 תגובות
- 687 צפיות
-