עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. סוללה,שימוש נכון.... כי אנחנו יודעים להשתמש נכון! אורך חיי הסוללה זה הפרמטר המשפיע ביותר על חיי המחשב שלכם. המחשב ללא סוללה שובק חיים, זה כמו שהאדם ללא אנרגיה. מה עושים על מנת שהמחשב יתפקד ולא יאבד את אורך חייו! רוכשים סוללה נכונה,איכותית! לא לחסוך כספית,כי התוצאות יבואו על חשבון בריאות המחשב! אז מה משפיע על זמן הסוללה ? זמן שימוש בסוללה של המחשב מושפע ממגוון דברים. מה שנקרא עומס העבודה שמוטל על יכולת המחשב. הרכיב שצורך הכי הרבה חשמל הוא בדרך-כלל המסך ככל שהוא גדול יותר וככל שהתאורה האחורית שלו חזקה יותר,ניתן תמיד להקטין את כמות האור. כך צריכת החשמל שלו עולה וחיי הסוללה מתקצרים. במידה ועשיתם פונקציה במחשב של חיסכון בחשמל, אז כמובן הכפלתם את זמן השימוש בסוללה. המעבד והמאיץ…

• 0 תגובות
    • 532 צפיות
  2. Started by Judas Iscariot,

אני זקוק לסוללה חדשה ל w530 שלי (המחשב מתריע שצריך להחליף אותה, וכאשר הוא לא מחובר לחשמל הסוללה נגמרת תוך שעה+-). מצאתי את הסוללה הבאה: http://www.ebay.com/itm/Lenovo-T410-Akku-NEU-T430-T420-T510-W510-L410-L510-T530-W530-Batterie-Battery-/231391918434?pt=DE_Technik_Computerzubeh%C3%B6r_Notebook_Akkus&hash=item35e0087962 כאשר באתר של לנובו עצמה כל הסוללות(ויש כמה דגמים שאני לא מצליח להבדיל ביניהם כ"כ, גם עם אותו מספר תאים...) מתחילות רק ב-200 דולר... מה דעתכם, אפשר לקנות את הסוללה מebay או שהמחיר הנמוך "חשוד" מדי? ואם לא משם, אז מאיפה וכמה זה אמור לעלות?

• 1 תגובה
    • 973 צפיות
  3. Started by stas_y,

היי שלום יש לי נייד msi ex623 כבר יותר משנתיים והסוללה שלו כמעט גמורה העיניין הוא שאני רוצה להזמין סוללה חדשה מה ebay אבל יש בעייה קטנה במחשב שלי יש סוללה של 10.8V 4400mA וב ebay יש סוללה של 11.1V 4800mA אבל רשום שם בפירוש שהיא מתאימה לנייד שלי אבל אני לא כזה בטוח מבחינת מתח אם היא תתאים אז יש למישהו עצות מתאים, לא מתאים אשמח לתגובות תודה

• 0 תגובות
    • 524 צפיות
  4. Started by SiteMap,

מישהו יודע היכן ניתן לרכוש סוללה חדשה למחשב נייד LG LW20 Express, וכמה בערך (סדר גודל) זה אמור לעלות ? תודה !

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  5. Started by demultiplexer,

אני מחפש לקנות סוללה לנייד שלי, lg r400. אני מתלבט בין סוללה חלופית למקורית. כמו כן, מה העניין עם המתח, הזרם ומספר התאים? האם ככל שזה יותר גבוה זה יותר טוב או שזה צריך להתאין ספציפית לדגם שלי? מאיפה אתם ממליצים לקנות סוללות לניידים בארץ? תודה לכולם.

• 0 תגובות
    • 764 צפיות
  6. Started by klayman,

שלום לכולם, יש למישהו המלצה היכן אני יכול לקנות סוללה מקורית לנייד של DELL INSPIRON 1520 ? במחיר סביר כמובן. תודה, ארז

• 3 תגובות
    • 606 צפיות
  7. Started by I7210I,

שלום יש לי מחשב נייד ASUS K55A ושמתי לב שכשהמחשב לא בשימוש למשל שבוע אז הבטריה יורדת מ100% ל95% בהפעלה הבאה , למה זה קורה הרי זה לא המחשב בשימוש? תודה

• 2 תגובות
    • 990 צפיות
  8. Started by MaorSwan,

עד היום לא היו לי שום בעיות עם מצב שינה.. ופתאום בימים האחרונים בכל פעם שאני סוגר את המחשב ועובר למצב שינה עם 100%, אני מתעורר בבוקר עם 2-5%. בדקתי בהגדרות והוא עדיין מוגדר על זה שאם סוגרים אותו הוא יגיע למצב שינה. למה לעזאזל הסוללה נטחנת כ"כ במצב שינה?! לא הייתה עם זה בעיה קודם..

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by arik999,

שלום ברשותי מחשב נייד בן 4 שנים,זמן הסוללה התקצר משמעותית לאחרונה עד לכדי דקות בודדות. בזמן טעינה הסוללה מקבלת חיווי טעינה ומגיעה ל100%,אבל לא מחזיקה לבד. רכשתי סוללה חדשה אבל המחשב לא זיהה אותה,וכמובן גם לא התבצעה טעינה. בחנות החליפו את הסוללה לסוללה דומה ושוב המחשב לא זיהה אותה וכנ"ל לגבי הטעינה. הפנו אותי למעבדה שבדקה את הסוללה המקורית וטענו שהיא תקינה ייחסית לגילה ואמורה לאפשר עבודה תקינה אלה שהבעיה היא כניראה בזיהוי של הלוח לגבי רמת הטעינה של הסוללה ! האם מישהו מכיר את הבעיה ? תודה אריק

• 6 תגובות
    • 4.4k צפיות
  10. ברשותי מחשב latitude e6430, פרמטתי את המחשב ועדכנתי את הדרייברים (יש לציין שעדיין חסרים לי שניים, "בקר אפיק טורי" שאין לי מושג מה זה אומר, ו"התקן לא מוכר" שחסרי דרייברים) בנוסף עדכנתי רק הכרטיס מסך של nividia nvs 520 שיש למחשב, האם צריך להתקין גם את הדרייבר של הכרטיס מסך של intel? מאז שפרמטתי את המחשב הסוללה נגמרת הרבה יותר מהר, מה יכול להיות מקור הבעיה? בנוסף ובלי קשר למחשב מעבד i7 מהדור השלישי, המחשב מתחמם די מהר, כשדיברתי עם דל הם טענו שלפי נתוני המעבד הטמפ' סבירה, לפי הקישור הבא: http://www.cpu-world.com/CPUs/Core_i7/Intel-Core%20i7-3740QM%20Mobile%20processor%20-%20AW8063801105000%20-%20BX80638I73740QM.html הם אפילו החליפו לי מערכת קירור כדי לוודא שזאת לא הבעיה, מה מ…

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by urich,

יש לי מחשב gigabyte 536 במאפיינים של הסוללה מופיע שם של דגם נכתב כי הסוללה מיוצרת ע"י סוני כשחיפשתי את הדגם בגוגל ראיתי שזה הדגם של כמה מחשבי toshiba האם זוהי באמת אותה סוללה גם בנייד שלי. או שהמידע במאפיינים לא נכון?

• 0 תגובות
    • 488 צפיות
  12. Started by Tal735,

זה המחשב ברשותי: http://www.asus.com/Notebooks_Ultrabooks/K53SD/#specifications Intel® Core™ i7 2670QM Processor Battery 6Cells 5200 mAh 56 Whrs עברה בערך שנה מאז שקניתי אותו. כעת אני מקבל 4297mah כשאני מטעין 100% (ירידה של 1000mah). קצת מעצבן כי הסוללה נגמרת מהר יותר ממה שהיא אמורה. יש דרך לכייל את הסוללה חזרה או שזה נורמלי שהסוללה נשחקת בקצב כזה?

• 0 תגובות
    • 737 צפיות
  13. יש ברשותי נייד מסוג eee pc T101MT שרכשתי לפני כמעט שנתיים. אני משתמש בו ללימודים בתור מחברת אלקטרונית, ולמרות שאני מרוצה מחיי הסוללה (מחזיקה קצת יותר מ-5 שעות הרצאה), דיי הגבלתי את עצמי ללא יותר מ-5 שעות הרצאה ברצף (לא תמיד אפשר לתפוס מקום ליד שקע חשמלי...), אבל בסמסטר הקרוב נאלצתי לקחת 6 שעות הרצאה ברצף כשהסיכוי שאצליח למצוא מקום ליד שקע נמוך מאוד (כיתה אחת נמצאת בקצה אחד של העיר, השניה בקצה השני, ככה זה בבראודה עד שיסיימו לבנות בניין חדש). חיפשתי לקנות סוללה חלופית, אבל כל מה שמצאתי הם אתרים שמפרסמים במחיר נמוך - אבל אין סוללה במלאי כבר המון זמן, ובאיביי המחיר כפול משום מה. יש אולי פתרון אחר זול יותר כמו מטען סוללה נייד או משהו ברוח הזאת? http://www.ebay.com/itm/NEW-Ori…

14. היי. אני מחשב סוללה ניידת למחשב הזה אבל אחרי שעה של חיפושים לא מצאתי יותר מידי פרמטים חוץ מהספק ומספר תאים, וגם אז לא אמרו מה הסטנדרט. אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי על הנושא בקצרה, איך קונים סוללה ניידת למחשב הזה(ולמחשב נייד בכלל) שתחזיק לפחות 4-5 שעות(אני יודע שיש סוללות היום שמחזיקות גם 8 ו-12 שעות). כמובן שדגמים ספציפיים בכלל יעזרו לי אבל גם למדריך פשוט אני אשמח. תודה מראש ושבוע טוב *המחשב הוא למשרד נטו. זאת אומרת המקסימום שירוץ עליו בו זמנית זה כמה קבצי אקסל, וורד, PDF וגם גלישה באינטרנט פה ושם. מצד שני הוא נשאר דולק גם אם לא משתמשים בו אז הסוללה שהגיעה איתו ל-4 שעות לא מספיקה, היא נגמרת בשנייה. שוב תודה (:

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. במחשב הנייד שלי acer aspire 5741g אני מטעין את הסוללה וזה לא נטען יותר מ בערך 12 אחוז אח"כ שאני מוציא מהספק כח זה יורד אחרי דקה ל 5 אחוז ונשאר ככה איזה שעה וחצי ואז נכבה אז הבעיה שאני לא יודע כמה אחוז נשאר לי לסוללה באמת וסתם בכללי למה זה קורה אני משתמש ב win 7 64 bit בתודה מראש לכל העוזרים

• 2 תגובות
    • 816 צפיות
  16. היי ,אני חושב על לקנות בטרייה למחשב הנייד שלי עם סוללה שתחזיק מעמד יותר זמן, אם אפשר שמישהו ישלח לי לינק לסוללה שתשרוד הכי הרבה זמן פועלת למחשב הנייד?

• 0 תגובות
    • 740 צפיות
  17. שלום, ברשותי מחשב HP 530. קרו לי כמה מקרים בהם הסוללה איבדה זמן לפתע - זה קורה כאשר הסוללה מגיעה לסביבות ה-55% ושניה לאחר מכן היא יכולה לקפוץ ל-7%. זה לא קורה תמיד, אבל קורה לעיתים. ניסיתי לפרוק עד הסוף ולטעון ברצף. הורדתי את התוכנה HP Battery Check ששם רשום תחת Storage Capacity כמעט לגמרי High וב-Health רשום good - מצורף צילום מסך. האם יש דרך לבדוק יותר טוב אם יש בעיה עם הבטריה? בנוסף, לפני כחודש התקנתי XP על המחשב (קודם היה ויסטה) - ייתכן שמשהו לא בסדר? יש איזשהו דרייבר שקשור לסוללה (באתר של HP לא היה - הורדתי את כל הדרייברים שהיו שם והתקנתי אותם)? בתודה מראש, רון. [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 983 צפיות
  18. Started by mistro,

שלום לכולם יש לי מחשב נייד של HP מסדרה dv6500 ולאחר תקופה של גסיסה נפטרה לי הסוללה עליה השלום אני מחפש באי ביי סוללה חדשה ונתקלתי בדגם של 12 תאים 9600 MAH ורשום שזה מתאים לסדרה של המחשב שלי אבל הבעיה היא שגם רשום שזה מספק v11.1 לעומת ה 10.8 שהסוללה הישנה סיפקה .... השאלה אם זה יכול לפגוע לי במחשב או שאני יכול לקנות את הסוללה הזאת . כמו כן ראיתי גם סוללה של 12 תאים אבל 8800 MAH שמספקת את 10.8 אבל מן הסתם ה9600 תחזיק יותר זמן ... הפכתי את הרשת ואני באמת אובד עצות תודה מראש לכל העונים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by dato81,

היי, ניתקלתי בבעיות עם סוללת המחשבץ המחשב הוא Lenovo 3000, N100 המחשת נכבה ברגע שאני מנתק אותו מהחשמל, בלי תהליך כיבוי בלי כלוםת כאילו שהסוללה לא קיימת. השאלה האם מדובר בבעיית טעינה או שפשוט הסוללה מתה לגמרי? ואנ לא יודעה אם החלפת סוללה תעזור לי. תודה רבה מראש

• 1 תגובה
    • 564 צפיות
  20. Started by drorhazan,

כמה זמן לוקח לה להיטען? תנו לי את כל המידע שיש לכם על סוללות של מחשבים ניידים.

• 1 תגובה
    • 755 צפיות
  21. שלום לכולם, אני לא מוצאת בשום מקום באינטרנט תשובה לשאלה האם הסוללה של הלפטופ lenovo thinkpad e320 היא נשלפת או מבנית, דבר שמאד חשוב לי. ראיתי בהודעה אחרת פה שהסוללה של ה-e420 לא נשלפת. האם מישהו יודע אם זה כך בהכרח גם ב-e320. הדבר מאד חשוב לי וגם כך קשה למצוא ביקורות על המחשב. תודה מראש לכל המשיבים, יעל.

• 4 תגובות
    • 1.7k צפיות
  22. Started by itzik_tab,

שלום ראיתי באשכול הדביק, שבמידת האפשר עדיף לעבוד על חשמל, ולא על סוללה. האם הכוונה הייתה שיש לנתק את הסוללה , או שאפשר להשאיר את הסוללה מחוברת , רק לחבר אותה לחשמל כל הזמן ? האם טעינת יתר מזיקה לסוללה ? האם כאשר הסולה מגיעה לרמת טעינה של 100 אחוז, המחשב אוטומטית, עובר לשימוש על חשמל בלבד ? -אם לא, יד אפשרות לתכנת את זה ב WIN 7 ? תודה

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by thhk,

שלום רב, ברשותי מחשב נייד DELL LATITUDE D505 עם מערכת הפעלה XP. לאחר כשלוש שנים של שימוש (בעיקר מחובר למקור מתח), הסוללה פתאם הגיע לפריקה מלאה והמחשב אינו מצליח לטעון אותה. אני לא יכול לשלול את האפשרות כי המחשב נותק ממקור המתח ולא כובה. אודה לכל סיוע שייאפשר לי להחיות את הסוללה מחדש. אגב, הבנתי שישנן תוכנות סיוע לטעינת עומק של הסוללות אולם לא הצלחתי לאתר תוכנה שכזו. לעזרתכם אודה, אייל

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  24. היי לכולם יש לי מחשב נייד של HP DV6186 בן 3 שנים פלוס מינוס , הסוללה שהגיעה עם המחשב שבקה חיים לכן לפני כשנה קניתי סוללה חדשה ומקורית. הסוללה בערך בת שנה , היא נטענת רק עד 72% ולא נטענת מעבר לכך, במחשב כתוב (מחוברת/נטענת72%) וזה לא זז למעלה לעולם. מה יכולה להיות הבעיה/הצעה לשיפור?

• 3 תגובות
    • 818 צפיות
  25. שלום רב, הסוללה בנייד שלי שבקה חיים בלי חיבור ישיר לחשמל המחשב נכבה. אני לא יודע איזו סוללה אני צריך לקנות וכמובן אפשר גם תואם. אני מצרף צילום של הסוללה אני כמובן אשמח לתחליפי ואם יש קישור לאיי ביי גם יעזור. המון תודה לעוזרים.

• 5 תגובות
    • 836 צפיות

דיונים חדשים בפורומים