עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לכולם, אני מחפש להחליף את הנייד שלי (שלא ממש עומד בעומס) במחשב נייח חזק שניתן יהיה לעבוד עליו בקלות עם תוכנות גרפיות במקביל (אילוסטריטור,פוטושופ ו3D-MAX) אפשרות לצפייה בסרטים, ויחסית שקט. כמו כן אני מתכנת גם לפלאפון ככה שאני צריך שהוא יריץ אמולטור של אנדרואיד יחסית בקלות. המחשב אמור לשמש אותי בשנים הקרובות ככה שהייתי שמח שיהיה לי יציאה של USB3 לדוגמא (אם יש עוד הצעות אני אשמח לשמוע) יש לי מסך - HORIZON ( H-W2005S12-D 20.1 TFT-LCD הייתי שמח לדעת אם המסך הזה הוא מסך טוב לעבודה או שרצוי להחליף גם אותו. תכלס אני די אהבתי לעבוד עם מסך מפוצל (לפטופ+המסך שציינתי) ולכן הייתי מעדיף לכלול גם מסך במפרט (במידה והמסך שלי טוב אז אני אשמח למסך משני יחסית פשוט, במידה והוא בי…

• 3 תגובות
    • 700 צפיות
  2. שבוע טוב מחפש לקנות מחשב נייח לעבודה עם התוכנת Maya ו Blender, רינדור ויצירת אנימציה תלת מימדית. כרגע ירוץ על מסך 1080P אבל אני מחפש משהו שיתאים גם ל4K ויחזיק שנים ארוכות בניתי מפרט ואשמח לחוות דעתכם https://www.wellcom.co.il/builds/26721 אני לא סגור לגבי המעבד אם צריך את הגרסא K או להסתפק ברגיל כרטיס מסך? הלוח אם אוברקיל? כל תגובה תעזור מעוניין לרכוש את המחשב היום

3. שלום לכולם אני צריך לבנות מחשב שיחליף ישן. מחשב ראשי בבית לשימוש כללי + הצגת סרטים. השימושים יוצאי הדופן הם עריכת תמונות וקצת סרטונים. אין מגבלה של רעש וגודל תודה מה התקציב המקסימאלי? 2500 מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? פוטושופ, לייטרום, פרמייר בלי אפקטים האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? SSD ודיסקים יש כבר עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? לא האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? …

• 3 תגובות
    • 967 צפיות
  4. Started by Lishay,

1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 - 3500 ש"ח (אין צורך בכל הרכיבים) א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? אם אפשר לחסוך זה יהיה טוב, אבל אפשר גם בטווח. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכה גרפית. ושימוש כללי כבד. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פוטושופ ולייטרום ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: אולי, אם כן לא משהו כבד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב 2560x1440 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 3. האם יש צורך…

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  5. המפרטים המומלצים לא עודכנו זמן מה... ניסיתי לקרוא ברשת על ביצועים של רייזן עם cubase/ reaper/ abelton וכו' לעריכת אודיו ולא יצאתי עם מסקנות חד משמעיות. יש נתונים רציניים בנושא? יש למישהו נסיון? דרוש מפרט לעריכת אודיו (תחביב תדיר) ושימוש ביתי, ללא ציוד היקפי או תוכנות נלוות, עדיף עם אופק שדרוג, אם אפשרי עדיף במארז קטן (לפחות יחסית) אך לא ע"ח ביצועים. שקט יהיה נחמד אבל לא הכרחי ולא ע"ח ביצועים. אם ניתן להתכנס לכיוון ה3K מה טוב, ניתן לעלות עד 4K אם הקפיצה בביצועים משמעותית. עזרה תתקבל בברכה

• 1 תגובה
    • 1k צפיות
  6. Started by AMYAS,

שלום, חבר שלי עוסק לפרנסתו בצילום וידאו, וגם בבימוי והפקה. כיום הוא מוציא את העריכה לקולגה, אבל זה גורם לו להרגיש מוגבל והוא מעוניין להיות מסוגל לבצע עריכה בסיסית בעצמו. הוא מניח שעם הזמן הוא יתמקצע, אבל ימשיך לשלוח את העבודות ה"תובעניות" יותר לקולגה. כרגע לא ברור איפה יעבור הגבול. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 6000, אפשר לחרוג לפי הצורך בלי להגזים. אפשר גם לחסוך... 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עריכת וידאו, עד FHD. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן …

7. Started by shlooks,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? עד 5500, אם אפשר בפחות כמובן עדיף 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? הרצת מכונות וירטואליות במקביל, פיתוח תוכנה (בעיקר Web, DB, Python). לא משחק. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אשמח להמלצה על עכבר / מקלדת 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כן, SSD של 512 GB שייצטרף לאחד נוסף. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? 7-8 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם…

• 0 תגובות
    • 661 צפיות
  8. Started by DevStartUp,

Inter I7-14700 Tray no fan up to 5.4Ghz 20 cores UHD 770 Gigabyte B760M DS3H AX DDR5 Micro-ATX WIF16 LGA1700 Corsair Vengeance DDR5 32GB 5200MHZ 2X16 C40 KIT Cooler Master Hyper 212 Black edition WD Blue SN580 1TB Nvme Gen4 2280 up to 4159MB/s Antec P5 2xUSB3.0 Sound Dampening Panet White active PFC+ Coder Master ELITE NEX White 600 230V 80 windows 11 תקציב 5K יש מקום לשיפורים ? מחשב לפיתוח . אשמח לחוות דעת.

9. Started by matan007,

מחפש מחשב לצרכים בייתיים (אינטרנט, וורד סרטים, תמונות). אין כוונה לגיימינג ורוצה מחשב אמין שיענה על הצרכים הביתיים הבסיסיים לאורך שנים. מבחינת שקט מספיק בינוני (6/10). נדרש חיבור USB3 ואם ניתן יציאת HDMI זה בונוס לעתיד (לא קריטי). מבחינת מסך - כמה שיותר גדול ואיכותי בתקציב, ללא ציוד היקפי נוסף. חשוב לי הבנייה האיכותית במארז וקירור שלא יידרוש תחזוקה רבה. אודה למפרט וחנות (לעדכנו אם TMS כבר לא חביבת הפורום)..

• 17 תגובות
    • 4k צפיות
  10. Started by harley,

שלום ותודה מראש לעונים: 1. תקציב סביב 6000 ש"ח, ניתן לחרוג אם נדרש. 2. המחשב משמש לעבודה אדריכלית: AutoCad Revit (כרגע ללא רינדורים) SketchUp PhotoShop, Indesign (ובכלל כל ה CS) משרדיות כלליות (Office וכו'). כרגע אין כוונה לבצע רינדורים / הדמיות ריאליסטיות, אךלא רק מידול בתלת מימד (בסגנון ה sketchup) אבל אשמח אם האופציה להרחבה תשמר לעתיד. 3. אין צורך בציוד היקפי נוסף. 4. זקוקים לכל רכיבי המחשב במפרט (פרט להיקפי). 5. שקט רצוי, אבל אין צורך בדממה מוחלטת. 6. אין הגבלה לגודל פיזי. 7. אין צורך במערכת הפעלה ו/או אופיס. 8. אין העדפה לחנות כל עוד בשרון/מרכז. 9. המחשב ירכש (בשאיפה) השבוע. תודה!

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  11. שלום לכולם, אז קודם השאלון: 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000, בלי חריגות, עדיף אפילו כמה שפחות לכיוון ה-3500 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר שימוש ביתי רגיל, קצת משחקים לא כבדים במיוחד (Overwatch 2, Apex Legends), אולי ארצה לשחק בעתיד משהו אבל סביר להניח לא משהו כבד במיוחד. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא צריך כרטיס מסך והארדיסקים. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מאוד 6…

12. Started by ov,

אשמח לעזרת חברי הפורום בהרכבת מפרט מחשב 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - עד 3,000 ש"ח, לא ניתן לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - שימוש ביתי/משרדי. הרבה (ממש הרבה) לשוניות כרום במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - לא קריטי 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? - לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? - כן. מערכת הפעלה win10 + הרכבת מחשב …

• 17 תגובות
    • 3.4k צפיות
  13. Started by Hello there,

הדרישות הבסיסיות: מחשב שכמעט אינו נסגר. בשימוש מאסיבי מאד כל היום. בבוקר בורסה: תמיכה בשני מסכים חייב להיות שקט תמיכה בפתיחת 30 עמודי גוגל כרום. בכל מקרה עשרים לפחות. אופציה (לא חובה) תמיכה במסך 4K. דיסק אחד. SSD עד 500 (השאר מגובה על חצוני) 1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משרדית וביתית. המחשב עובד 20 שעות ביממה, ופתוח 24 שעות. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). עבודה רבה עם מיי…

• 14 תגובות
    • 2k צפיות
  14. יצרתי מפרט(ללא סיבה אמיתית מKSP) כלשהו שמראה את הכייון שהולך אליו אשמח להערות והצעות דומות בערך באותו תקציב דגם מחשב: הרכבה עצמית של מחשב נייח Intel מעבד אינטל: מעבד אינטל Intel Core i5 9400F 2.9Ghz 9MB Cache s1151v2 - Tray 1 לוחות אם למעבדי אינטל: לוח אם Asus TUF H310M-PLUS GAMING LGA1151v2, Intel H310, DDR4, PCI-E, DVI, HDMI 1 זכרונות: זכרון למחשב HyperX FURY Black 16GB DDR4 3200MHz CL18 1 כרטיסי מסך: כרטיס מסך Asus GT730 2GB GDDR5 VGA DVI HDMI PCI-E 1 כונני SSD: כונן קשיח Western Digital Blue 3D NAND WDS500G2B0B 500GB M.2 2280 SSD 1 ספקי כוח: ספק כח אקטיבי Corsair 650W 80+ White VS650 1 מאר…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  15. שלום לכולם, נתבקשתי לקנות מחשב נייח ביתי עבור ילד בכיתה ח' שצריך לעשות כל מיני עבודות תכנות כחלק ממגמת סייבר, המחשב הנוכחי שלו שבק חיים והוא צריך חדש בדחיפות. המחשב לא מיועד למשחקים אלא רק לתכנות וגלישה. למיטב ידיעתי הם משתמשים בסביבות עבודה בשביל פיתון, C וג'אווה - לא יודע באיזה כלים בדיוק. התקציב לנושא הזה מוגבל, באיזור ה 2000 ש"ח. מכיוון שאני כבר מזמן לא מעודכן אשמח לעזרתכם (למשל, האם צריך להשקיע במעבדי הדור ה 8 של אינטל או שעדיף לנצל את הכסף לרכיב אחר) תודה רבה!

• 3 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by or150,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 2500 ש"ח. אפשר לחרוג ב100-200. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר עבודה משרדית, קצת וירטואליזציה, קצת גיימינג, קצת פיתוח. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך. 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) כרטיס מסך. יש כבר RX 580. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? מ1-10? 8. 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא כרגע. סביר שלא יקרה אף פעם. 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? לא …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  17. Started by saphisto,

1. מה התקציב המקסימאלי? 6K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 6.5K 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר תכנות אתרים .net שפת C וגיימינג קזואלי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: גיימינג קזואלי -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. חדשים וישנים כאחד -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). דרוש מסך עד גודל 32' עם 1440P -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות/…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 3K-4K. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות. התעסקות עם JAVA בתוכנת eclipse ו- node js ב בתוכנת vs code 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא קריטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? לא קריטי 7. האם האם יש צורך …

19. Started by lidorkalfa,

עלה לי 4300 לפני קצת פחות משנתיים, מה השווי כרגע?

• 1 תגובה
    • 839 צפיות
    • 2 תגובות
    • 780 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? - 8000 ש"ח , מוכן לשקול חריגה אם העלות/תועלת שווה את זה 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? - בעיקר עבודה משרדית (משולבת לינוקס/ווינדוס), לא גיימר כבד אבל מעוניין להריץ 3D SHOOTERS חדשים כמו: RESIDENT EVIL: VILLAGE ברזולוציות 1440/1080p בלי להתבאס בבחירת אופציות 3D נמוכות. 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? - לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) - יש לי HD מכני של 3TB 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? - עדיף שקט כ…

• 0 תגובות
    • 344 צפיות
  21. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? התקציב הוא 12,000 שקל ואפשר לחרוג עד 13,000 שקל. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? השימושים המרכזים הם תוכנות adobe, ספסציפית premiere וAfter Effects, אני גם גיימר חובב, אני נהנה מתחום רחב של משחקים, האחרונים - doom eternal, doom, CSGO, Red Dead Redemptio2, Minecraft. אני שוקל לקנות משקפי VR בשביל half life alyx, הבנתי שהמחשב צריך להיות VR Ready. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אני חושב כבר כמה זמן להחליף את המסך שלי, 23-27 אינץ מועדף, לפחות 144 הרץ, וHDR כמה שיותר גבוה, אין צורך…

• 0 תגובות
    • 858 צפיות
  22. * נפח דיסק קטן, אם אין 256 GB SSD משתלם אז אפשר גם חצי טרה בHD. * רק 8 GB ראם כרגע עם אפיק לשדרוג עתידי. * מסך '23 ומעלה. תודה..

23. היי כולם, אני מחפש נייח עם מסך דק (לא רחב). 70% לעבודה רגילה - אינטרנט וסרטים. 30% למשחקים (שירוצו בצורה סבירה פלוס). חשוב שיהיה לכרטיס מסך יציאה לטלוויזיה כדי שאוכל לראות סרטים גם בטלוויזיה. אולי אפילו לשים כרטיס טלוויזיה במחשב (בשביל להקליט). תודה על העזרה !

• 3 תגובות
    • 569 צפיות
  24. 1. מה התקציב המקסימאלי? - 4500 (ללא חריגה) 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? - תוכנות סטטיסטיות ושליפות כמו: R, SAS and SQL SERVER - מדיה (המחשב יחובר לטלויזיה בסלון, לצפיה בסדרות/סרטים) FHD (המחשב יחובר למסך טלוויזיה '48 אז לא נדרש 4K) - אני משחק רק league of legends (עדיף הגדרות גבוהות, אך אוכל להסתדר עם בינוניות) 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? - לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? - לא צריך כונן אופטי 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? - 7-8 6. ה…

• 2 תגובות
    • 837 צפיות

דיונים חדשים בפורומים