ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר לשימוש בסיסי באינטרנט ובפלטפורמות שיווק כגון adwords א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקול…
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
-
-
לאחר ששאלתי שאלה כללית, הנה דרישות ספציפיות יותר, מקווה שתוכלו לעזור לי הפעם. אין לי הרבה מושג אז זה מה שהצלחתי לגבש נטבוק מיועד לנסיעה לכן קל וקטן (10-12 אינץ')- ישמש להעלאת סרטים דרך מצלמת וידאו (חיבור פייר וייר), גלישה אלחוטית ושיחות וידאו, וכתיבה ללימודים RAM מינימום 2 ג'יגה רזולוציה גבוהה למולטימדיה לפחות 2 USB ורצוי מאוד קורא כרטיסי זיכרון ו- fire wire bluetooth, כניסה של כבל רשת, חיבור ממש טוב לווי פיי סוללה לזמן ממושך. מצלמה ומיקרופון חשוב מאוד שיהיו טובים תקציב- עד 3500 חשוב שהיצרן יהיה אמין (מעדיפה דל אבל מוכנה לשמוע הצעות נוספות) http://ireland.dell.com/il/he/home/Laptops/laptop-inspiron-10/pd.aspx?refid=laptop-inspiron-10&cs=ildhs1&s=dhs סדרה 10 (בל…
-
- 3 תגובות
- 837 צפיות
-
-
מחשב עתיד להרכש בארץ. שימושים עיקריים של סטודנטים, לצורך לימודים, גלישה, סרטים. צריך לקחת בחשבון שזה המחשב שישמש אותי בלבד. לא יהיה לי מחשב נייח בנוסף ככה שהוא צריך להיות מספיק לשמש כמחשב ראשי. * 14-15.6" אמרתי שזה אמור לשמש מחשב ראשי אז עדיף שיהיה מסך יחסית גדול. לא יודע מה ההבדל בין מבריק למאט. * גביי רזולוציה - כמה שאפשר במסגרת התקציב * שיהיה נוח להסתובב איתו תוך כדי הלימודים מבחינת משקל * זמן סוללה יחסית ארוך אם אפשר. לא 3 שעות אלא עדיף יותר * אין צורך ביציאות מיוחדות מלבד הרגילות: רשת, HDMI וכו' לא עולה לי משהו מיוחד בראש * Bluetooth? אם אפשר למה לא, לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? נראה לי שSSD קצת יומרני בתקציב כזה למרות שהייתי רוצה אז אם לא זה אז …
-
- 6 תגובות
- 873 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 3000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)?תכני hd , קצת משחקים, גלישה וyoutube א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה).תדיר, מחשב נער ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא כבדים משחקים כדוגמת pubg, fornite -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך).ללא מסך נוסף -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוני 3.…
-
- 1 תגובה
- 719 צפיות
-
-
היי, אני מחפשת נייד שישמש בעיקר למצגות שקשורות ללימודים, אינטרנט, לראות בו קצת סרטים מדי פעם ולכתיבת עבודות. איפה שאני נמצאת יש רשת אל חוטית של אינטרנט בחינם ואני ארצה להתחבר אליה. כמו שאמרתי התקציב שלי ממש דל אבל גם הדרישות לא גבוהות. לא אכפת לי מהבטרייה כל כך כי רוב הזמן אני נמצאת קרוב למקור חשמל וגם לא איכפת לי אם מערכת ההפעלה תהיה מקורית או לא. והבנתי שיש אפשרות לראות טלוויזיה אם מוסיפים כרטיס מסך או משהו כזה- אני לא מבינה בזה אז אם אפשר לקבל הסבר קצר זה יהיה סבבה. כל מה שאני רוצה זה שיהיה לי מחשב למעונות ואם אפשר שיכיל טלוויזיה- מה טוב. הכי חשוב זה שאין לי כסף ולא אכפת לי גם לקנות יד שנייה אבל אני לא יודעת מה לחפש. ראיתי מבצע על מחשב נייד Haier W59 מעבד:intel core du…
-
- 6 תגובות
- 922 צפיות
-
-
צריך את המלצתכם בנוגע לנייד חדש. מחפש משהו בגדלים של 13-14אינץ, עד 2 קילו. למימדים הפיזיים יש משמעות גדולה, השאיפה היא למחשב כמה שיותר קטן וקל במסגדת גדלי המסך האלו (גם על חשבון ביצועים). ישמש בעיקר למוזיקה, סרטים (חשוב שיריץ וידאו hd בצורה חלקה. כמו כן יציאת hdmi היא בגדר חובה), ושימושי אינטרנט סטנדרטיים. אם יהיה אפשרי להריץ משחקים ישנים בצורה סבירה זה יהיה בונוס מבורך. זמן סוללה הוא דם פקטור חשוב, אך ניתן להתפשר בעיניין הזה אם זה מייקר מאוד את המחשב.. יש לציין שזהו הנייד הראשון שאני רוכש כך שאין לי שום ידע או ניסיון בתחום. תודה רבה מראש :-)
-
- 5 תגובות
- 819 צפיות
-
-
שלום, אני צריך עזרה בנוגע לרכישת מחשב נייד חדש. תקציב: 3200 כולל משלוח - ללא חריגה של שקל בודד קריטריונים מהותיים: 1. מעבד i5 או i7 מהדורות החדשים (7,8) - נראה לי שעדיף מעבד U בגלל צריכת החשמל הנמוכה (?) 2. לפחות 8GB RAM DDR4 3. מערכת הפעלה WIN - לא מתעסק עם לקנות בנפרד ולהתקין. 4. מצלמה מובנית (עדיף איכותית של 720P) - מהותי מאוד. 5. אחריות של 3 שנים (אם האחריות לשנה וניתן להרחיב אז מחיר ההרחבה נכלל בתקציב שציינתי) קריטריונים גמישים: 6. סוללה - עדיף יותר מ 2 תאים 7. עדיף מסך 15 אינץ' אך לא פחות מ 14. 8. עדיף SSD 256 M2 9. קורא SD כלול 10. יותר מיציאת USB3 אחת. 11. עדיף ללא כונן DVD (אנחנו ב 2018 כבר). 12. כרטיס מסך זה הדבר הראשון לוותר עליו …
-
- 0 תגובות
- 708 צפיות
-
-
השימושים ביתיים + קצת פוטו שופ וקיובס המחשב הנוכחי הוא חלש כך שהמחשבים הבאים שתיהם אמורים להתאים http://www.ivory.co.il/Dell_Inspiron_5520_i3-2370M_white.html http://www.ivory.co.il/HP_G6-1254EJ_A5G76EA_2.2GHz.html המחשב מיועד לבת כך שלא צריך להיבהל מהצבעים לי נראה שעדיף ה- HP שהמעבד חלש טיפה אבל יש לו 6 ג'יגה ודיסק קשיח של 750 מה דעתכם? ואיך הכרטיס מסך של ה - HP? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? אינטרנט ,מסמכים,לא משהו היי-אנדי. * גודל המסך? 13-14 * משקל רצוי? לא קריטי כ"כ אבל יהיה נחמד שיהיה קל . * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? 3 שעות . * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI , USB . * בלוטות? ראוי שיהיה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? סטנדרטי * כונן CD/DVD? צורב?לא קריטי עם הUSB של היום * כונן Bluray?כנ"ל * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה?ראו פירוט מטה * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?לא אז בנוגע למע' ההפעלה הלפטופ הקודם הלך (בגלל זה קונים חדש) כי נכנסו נמלים וכנראה דפקו את הלוח-אם המדבקה של הרישיון עדיין קיימת , אבל הקוד למטה חצי נמחק ואין לי דיק של ה WIN …
-
- 0 תגובות
- 612 צפיות
-
-
שלום לכולם,צריך את עזרתכם בבחירת לפטופ שישמש אותי ל: * מטרות המחשב? לימודים וOffice כללי,תיכנות כמו C/Java,שימוש כללי רגיל סרטים,אינטרנט. לא גיימר אבל רצוי שיריץ חלק משחקים לא כבדים כDiablo 3,Football manger 14,Fifa14 וכו'. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6,לא קריטי מבריק או לא. * רזולוציית המסך? הייתי שמח לרזולוציה גבוהה יותר,אבל בהתחשב בתקציב אין בעיה עם 768 * 1366 * משקל רצוי? אין דרישה,אך כמה שפחות יהיה נחמד,צפויות לי לא מעט נסיעות ברכבת. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אין דרישה מיוחדת,יותר יותר טוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? אני חושב שבכולם כבר קיים כל היציאות הדרושות.HDMI * Bluetooth? כן * גודל…
-
- 6 תגובות
- 755 צפיות
-
-
מעוניין במחשב לשימוש ביתי/משרדי/סרטי. הוא מיועד להתנייד ברחבי הבית ולעיתים יישב על שולחן ואז יחובר למסך 23" FHD ולמקלדת ועכבר אלחוטיים ויישמש כנייח. שימוש נוסף - חיבור לטלויזיה FHD 55 להקרנת סרטים. מעוניין במסך עם רזולציית FHD. אודה על עזרתכם לוודא את טיב המחשב הנייד בקישור הבא - http://www.c-data.co.il/catalog/product.aspx?maincat=21&cat=77&subcat=806&prod=7127&page=1&psize=30 (ניתן לקנות אותו בכ-3250 ש"ח) לא הצלחתי למצוא ביקורות ספציפיות עליו, ועל כן אשמח לשמוע אם מישהו מכיר.
-
- 3 תגובות
- 2.6k צפיות
-
-
שלום, ברצוני לקנות מחשב שיענה על הצרכים הבאים הבאים: מטרות המחשב: ישמש כתחליף למחשב שולחני, משחקים קלים, גלישה ואופיס גודל המסך: 15.6 משקל רצוי: סטנדרטי האם נדרש זמן סוללה ארוך: סטנדרטי, משהו כמו 3-4 שעות האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI ו-USB3 בלוטות: לא חובה גודל מינימלי של כונן קשיח: 500GB כונן CD/DVD? צורב: כונן DVD כונן Bluray: ממש לא האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: כן האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי: לא תודה מראש!
-
- 0 תגובות
- 521 צפיות
-
-
שלום לכולם. אני מחפש מחשב נייד . נייד שימש אותי לגלישה, קצת סרטים ושירים,עודה משרדית.. מה שכן חיי סוללה זה ממש חשוב. רצוי מסך כמה שיותר גדול! הרבה זיכרון. וכרטיס מסך ברמה. המלצות? תודה
-
- 5 תגובות
- 573 צפיות
-
-
היי, יש לי כרגע lenovo thinkpad T420 כבר שנתיים, הוא די בסדר אבל לאחרונה נתקע לא מעט וזה די מציק כבר. תכננתי לשדרג במקור בקיץ (בסוף הלימודים) אבל יש לי כרגע אופציה שאולי לא תהיה לי בהמשך, ורציתי לוודא אם זה משתלם. קרוב משפחה שלי מגיע מארה"ב לארץ ביום שלישי בלילה, ככה שעד יום שני אני עדיין יכול לבקש ממנו לקנות את המחשב. הפרטים: * מטרות המחשב: עבודות משרדיות ,משחקים קלים, צפיה בסרטים, וירטואליזציה וסימולציות מדעיות, תכנות דרייברים ורכיבים חיצוניים. * גודל המסך: 15 לפחות, אם זה יותר גדול ולא כבד באופן מוגזם אז גם בסדר. * רזולוציית המסך: 1900X1200 אם יש, אם לא אז 1900X1080 * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? מקלדת עם numpad יכול להיות בונוס ממש טוב, אבל לא הכרחי. * משקל רצוי: לא מ…
-
- 0 תגובות
- 939 צפיות
-
-
מטרת המחשב: עריכה גרפית, תוכנות כגון פוטושופ, ואנמציה גודל המסך: 14-16 משקל רצוי - שיקול פחות חשוב האם נדרש זמן סוללה ארוך- המשתמשת העיקרית סטודנטית, לא ידוע לגבי סוגיית הזמן- כנראה פחות חשוב רצוי להערכתי כרטיס מסך נפרד(לא אודבורד) וגם יציאת HDMI- לא קריטי בנוסף חשובה האמינות של המחשב, כלומר שלא ירבה להימצא במעבדות תודה
-
- 2 תגובות
- 671 צפיות
-
-
אהלן אני חייל בקבע ולא יוצא לי הרבה להשתמש במחשב בבית,אז אני רוצה לקנות נייד שאוכל לעבוד איתו מנסיעה לנסיעה. התקציב הוא עד 3K * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) אינטרנט בעיקר, אבל גם סרטים מוזיקה ועבודה עם אופיס, לא מעבר * גודל המסך?משקל רצוי? לא משנה אני מבין שיש קשר בין גודל המסך למשקל המחשב, אז אם יש מסך 13.3 במחיר סביר אשמח להצעות * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? שיחזיק את ה4 שעות ואני אהיה מבסוט * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) - * בלוטות? כבונוס לא יותר * גודל מינימלי של כונן קשיח? מינימום 320, בעדיפות כמובן ליו…
-
- 1 תגובה
- 516 צפיות
-
-
שלום לכולם, לרגל בת המצווה של האחיינית שלי היא ביקשה במקום מסיבה מחשב נייד. אשמח לעזרתכם בבחירתו. התקציב - עד 3,000 ש"ח. דרישות: משקל - עד 3 ק"ג (למעשה 3 ק"ג זה אידיאלי, ככה היא תצליח להרים אותו והאחים הקטנים שלה לא). שימושים - לימודים, מוזיקה, סרטים, שיתוף קבצים (ולכן נפח כונן גבוה) ומשחקים בסיסיים מאד (ממש בסיסיים, לפי דעתי אולי אפילו אפשר להתעלם מהשימוש הזה, רוב המחשבים יתאימו בקטע הזה). גודל מסך - שיהיה נוח לראות בו סרטים (כי יעדיפו לא לחבר לטלוויזיה). כונן קשיח - לפחות 250GB (עדיף יותר), אם כי תמיד היא יכולה לקנות כונן חיצוני. כעיקרון המחשב לא יצא מהבית אז זמן סוללה לא ממש עקרוני. שיהיה צורב DVD (זה לא סטנדרטי כבר?). חשובה האמינות. כמו כן כדאי (אם אפשרי) שהמחשב יהיה…
-
- 5 תגובות
- 697 צפיות
-
-
חייב יעוץ ! נייד עד 3K ..עבודה רגילה אינטרנט וכו' (לא משחקים ואם כן בטח לא כבדים ) סרטים ...והחשוב מכל עריכת פוטושופ ! כלומר חייב להיות כרטיס מסך שידע להתמודד (לא רינדור עצבני של סרטים אלא עריכת פוטושופ בלבד ! ) ? תודה מראש !!!!! איך ה FUJITSU Lifebook AH 530 ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מחפש מחשב נייד לאחותי הסטודנטית לשימושים של עבודה משרדית בלבד: אופיס , אינטרנט ואולי גם סרטים.. שיהיה מהיר ויריץ ויסטה בצורה חלקה.. ויעבוד כמו שצריך.. לא חשוב הגודל או המשקל.. רק שיהיה טוב.. ראיתי את הנייד של ג'יגה בייט : Gigabyte W566U-DC3TM , אני יודע שג'יגה בייט חברה אמינה וטובה בתחום החומרה , אבל איך היא גם בניידים?? מומלץ?? יש לכם הצעות אחרות?? מה אתם אומרים על המפרט הזה שלו: CPU Intel® CoreTM 2 Duo Processor T7250, 2.0GHz ,800MHz FSB, 2MB L2 Cache Memory 2GB DDR2 800MHz (Up to 4GB) (2 x 1024MB) HD 250GB SATA 5400 RPM Display 15.4 inches TFT-LCD WXGA, 1280x800, Glare type GPU Intel ® Crestline GM 965 / GMA X3100 Optical Device DV…
-
- 6 תגובות
- 729 צפיות
-
-
עדיפות לערכת השבבים האחרונה (סנטרינו 2?) 3gb ראם קשיח 320gb צורב DVD Dual Layer 3x USB 2.0 Wi-Fi LAN BT HDMI דגש גם על מעבד בעל פליטת חום נמוכה ככל הניתן חיי סוללה ארוכים (ליתיום 6 תאים?) כרטיס מסך המתאים לשימושים בכותרת מסך 15" מותג אמין ובעל שנתיים אחריות לפחות[br]פורסם בתאריך: 7.09.2009 בשעה 12:30:08 התקציב נמתח ל 5,000 אם יש צורך אמיתי
-
- 0 תגובות
- 725 צפיות
-
-
מעוניין לרכוש נייד למשחקים מידי פעם, אך בעיקר עבודה באינטרנט ואופיס. חשבתי על HP DV6-1160EJ, האם יש פתרון טוב יותר? תודה.
-
- 3 תגובות
- 590 צפיות
-
-
שלום המשפחה שלי מעוניינת לקנות נייד לבית עדיף חברה מוכרת עדיף מעבדi3 3 או 4 גיגה זיכרון וכרטיס מסך גרוע כי זה לא למשחקים כלומר כרטיס מסך מובנה ודיסק קשיח 320 או 500 גיגה
-
- 0 תגובות
- 526 צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 4000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל הכל עדיף לא להגיע לחריגה ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? לימודי הנדסת תוכנה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. Ghost recon Wildlands -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). "15.6" -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? גבוהות 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד …
-
- 3 תגובות
- 1k צפיות
-
-
* מטרות המחשב? עבודות משרדיות אינטרנט ,אופיס ותוכנות סרטוט (solid work) * גודל המסך? 13.3 או 14 * רזולוציית המסך? FHD לפחות * משקל רצוי? עד 1.4 ק"ג * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לפחות שש שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI בכל גודל, usb3 X3 * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? SSD מלא לפחות 256 * כונן אופטי? לא * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה רועי
-
- 0 תגובות
- 755 צפיות
-
-
היי, אני בקרוב עובר לקו שהולך לספק לי יותר מדי זמן פנוי (בשעות לא שגרתיות) ולכן החלטתי לקנות מחשב נייד. מבחינת גודל מסך - אני מחפש משהו בסביבות ה13-15.4, לא יותר מזה ובטח לא פחות מזה, רחב (יש כאלה שהם לא היום?) ועדיפות לדגמים עם רזולוציות גבוהות יותר, אם קיימים במחירים האלה. עדיפות למשקל כמה שיותר נמוך, למרות שאם זה בא על חשבון ביצועים/סוללה/רכיבים, אז ממש לא משנה. לאחותי יש נייד חלש עם סוללה שמספיקה לה לשעתיים וחצי - לא לשם אני חותר. אמנם יהיה לי מקום להטעין אותו, אבל כיוון שאני לא יכול להשאיר אותו שם בלי השגחה, אני אשמח לסוללה חזקה, גם על חשבון משקל. השימושים העיקריים שלי יהיו בו גלישה אינטנסיבית, סרטי HD, ומשחקים (החל מרד אלרט 2 עד פורטל 2. אני ממש לא מצפה שהוא יריץ לי…
-
- 0 תגובות
- 626 צפיות
-