ייעוץ לפני רכישת מחשב
מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ
85,350 דיונים בפורום זה
-
מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס),צפיה בסרטים, עריכה גרפית (פוטושופ) * גודל המסך? 15 מסך מאט * רזולוציית המסך? HD 1366x768 או FHD 1920x1080 רוב הזמן המחשב יהיה מחובר למסך רגיל 21. * משקל רצוי? 2-2.6 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 6-8 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? כמה שיותר יותר טוב * Bluetooth? אפשר לא חובה * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500-1000 רצוי 1000 במהירות 7200 * כונן אופטי? חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? 3 שנים * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא אבל אם יש גם טוב * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי?toshiba או אסוס אבל זה לא קריטי * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ? איכות ההרכבה תהיה גבוהה. תודה…
-
- 4 תגובות
- 595 צפיות
-
-
מחפש נייד לשימוש כללי באיזור ה-3.5K, שמתי עין על ה-Lenovo ThinkPad Edge 15 NVLGWIV שמגיע בהמון דגמים שקצת מסבכים את העיניין. הדגם הספציפי הזה מגיע עם ה-i3 380M ו-4GB DDR3. יצא לי לא פעם לשמוע שהאיכות בניה שלו לא רעה בכלל וזמן הסוללה שלו עומד על איזור השעתיים וקצת. יש הצעות טובות יותר? משהו חלופי שאפשר להסתכל עליו או שזאת הבחירה הכי טובה לתקציב? תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי למצוא מחשב נייד לשימוש כללי - משחקים, גרפיקה, לימודים וצפייה בסרטים. גודל המסך הרצוי - 15.6 - 16 אינצ'. זמן סוללה - כמה שיותר. גודל מינימלי של הארד דיסק - 500 ג'יגה אחריות בינלאומית - רצוי אבל לא חייב. תודה מראש,
-
- 13 תגובות
- 2.7k צפיות
-
-
היי, אני מעוניין לקנות נייד שהשימושים העיקריים שלו יהיו גלישה באינטרנט, קצת MATLAB וצפיה בסרטים שאני מוריד. MKV 1080. את המחשב אני מייעד לחבר לטלויזיה. התקציב הוא עד 4000. תודה, אמיר
-
- 0 תגובות
- 647 צפיות
-
-
* מטרות המחשב? סטודנט לביולוגיה, כל השימושיים הכלליים הרגילים, תיכנות פייתון בסיסי, משחקים לא חדשים בהגדרות סבירות, תמונות. * גודל המסך? עדיפות ל-15.6 מאט אבל מוכן להתגמש תמורת שיפור משמעותי של איכות התמונה. * רזולוציית המסך? HD יכול להספיק. האיכות משנה לי יותר מהרזולוציה. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? trackpoint יכול להיות חביב אבל במקום נמוך בעדיפויות של הבחירה. * משקל רצוי? אין חשיבות מיוחדת, רוב הזמן יהיה בחדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 3-4 שעות בשימוש סביר. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250GB * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למער…
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מעוניין במחשב נייד המטרות גלישה WORD EXEL והרצת סרטים FULL HD במחשב ועל פלאזמה 42 תקציב: עד 3000(אם אין ברירה חריגה עד כ- 200 ש"ח), מאחר וגם תשתמש בו ילדה עדיף מחשב עמיד ברמת גימור * מטרות המחשב? כללי ווידאו HD, חיבור לפלאזמה / LCD מדי פעם * גודל המסך? 15.6 (כי אני מעדיף מקלדת מלאה אם ניתן) * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? כמה שיותר עדיף אך בבית יעבוד על חשמל * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI, USB3 - חובה השאר בשמחה * בלוטות? לא קריטי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 320GB ומעלה * צורב DVD? חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא, אך מעדיף 3 שנים אם ניתן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא אני לא יודע אבל אם צריך כ…
-
- 3 תגובות
- 857 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש מחשב נייד חדש * מטרות המחשב? גלישה באינטרנט בריבוי חלונות, סרטים באיכות HD * גודל המסך? 15.6 נורמלי יהיה מצויין, מבריק או מט לא משנה רק שיהיה איכותי יחסית * רזולוציית המסך? כמה שיותר גבוהה בתקציב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ממוצע יספיק * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI או D-Port יהיה נחמד, USB 3.0 חובה * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500GB * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, אבל אחריות ארוכה חשוב * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אחת מהחברות המובילות, איכות חומרים חשוב * כל דרישה …
-
- 1 תגובה
- 504 צפיות
-
-
אהלן, מחפש נייד חזק שיחליף את הנייח הביתי, דרישות למטה תודה מראש מטרות המחשב? חשוב שיעבוד חלק ומהר למרות שמיועד בעיקר לעבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים ופיתוח תוכנה מדי פעם * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא חשוב * רזולוציית המסך? לא חשוב * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? לא * משקל רצוי? אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם) . לא * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) * Bluetooth? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? עדיפות ל SSD * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בת…
-
- 1 תגובה
- 989 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לשימושים פשוטים יחסית (יהיה Desktop Replacement) כגון: גלישה באינטרנט, אופיס, צפייה בסרטים, לא יהיה שימוש במשחקים או עריכה גרפית. המחשב ירכש בישראל. גודל המסך - 15.4" - 17" משקל רצוי - לא קריטי כי לא ינוייד יותר מידי האם נדרש זמן סוללה ארוך - לא קריטי האם יש צורך ביציאות מיוחדות - כדאי שתהיה יציאת HDMI (אם אפשר S-VIDEO אפילו עדיף, אני יודע שזה לא נפוץ בגלל זה אני לא אתעקש) בלוטות - nice to have, ואם יש גם תמיכה ב-802.11n אז בכלל טוב גודל מינימלי של כונן קשיח - 250GB צורב DVD - כן האם נדרשת אחריות בינלאומית - לא, אך דרושה אחריות טובה וארוכה ככל האפשר האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי - עקרונית יש כמה מבצעים נחמדים של טושיבה, אבל אשמח לשמוע גם הצעות…
-
- 4 תגובות
- 719 צפיות
-
-
כותרת קצת מצחיקה אבל בתכלס אני צריך נייד שיוכל להריץ הרבה טאבים במקביל של כרום, וזה דיי הכל.. מה שכן אני עובד הרבה עם docs, sheets של גוגל והם מעמיסים יחסית על המחשב, כנ"ל תוכנות רשת בסגנון JIRA אז בקיצור אני צריך מחשב שיידע לתפעל עומס מהסוג הזה כמו שצריך (מדובר על עשרות טאבים במקביל) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 1500 ש"ח, עדיף לא לחרוג 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה)…
-
- 32 תגובות
- 7.4k צפיות
-
-
שלום לכולם! אני מחפש מחשב נייד, תחליף שולחני, שאמור לשמש אותי למטרות לימודים (Matlab) וצפייה בסרטים בפורמט FHD. בנוסף ייתכן שארצה להריץ עליו גם תוכנות של גרפיקה ואוטוקאד. זמן סוללה ומשקל אינם מהווים שיקול. אשמח לקבל לשמוע את דעתכם על שני המפרטים הבאים: HP Pavilion dv6-3160ej XR527EA ב- 4.6K http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17648 DELL Inspiron N5110 i7-2630QM ב- 4K http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=17751 מדוע ה- Dell זול יותר מה- HP? עושה רושם שהמפרט שלו טוב יותר. אם למישהו יש המלצות לגבי מפרטים נוספים, אשמח לשמוע. תודה מראש, רן
-
- 3 תגובות
- 828 צפיות
-
-
שלום לכולם אמא של חבר רוצה לקנות נייד בתקציב של 1700 שקל ומסך 15'. מן הסתם השימושים הם משרדיים לחלוטין. היא ראתה את ה- Lenovo G550 במחיר הזה. האם המחיר משתלם למכשיר? מעבר לזה, אשמח לשמוע עוד עיצות ודעות לגבי מכשירים שונים, בהנחה ויש משהו יותר מתאים. תודה
-
- 6 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
לאחר ההמלצה המצויינת שקיבלתי פה למחשב עבורי, אני צריך מחשבים נוספים לשימוש משרדי, הפעם רצוי בתקציב נמוך ככל האפשר. אין דרישות מיוחדות - לא לסוללה, לא למשקל בטח שלא לרזולוציה. מחשב נייד סטנדרטי, 13" ומעלה, שיריץ אופיס ואינטרנט בלי שום בעיה, כולל קבצים גדולים יחסית. דרוש מחשב שיעשה את זה טוב גם עוד שלוש שנים, אך כאמור כמה שיותר זול, ובכל מקרה פחות מ-3K למחשב כולל חלונות. 8 זה בסדר, 7 עדיף אם יש כאלה לא ישנים. אודה מאוד לכל עוזר.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
אהלן, אשמח לעזרה בקניית מחשב נייד לשימוש משרדי (ישמש בעיקר לגלישה באינטרנט וניגון מוזיקה וסרטים) שכנראה יריץ מידי פעם Visual Studio. הנייד יקנה אונליין ויאסף מארה"ב, התקציב הוא 1000 דולר +- מעדיף פחות אלא אם כן נותן שיפור משמועתי בביצועים / חיי המחשב. מאוד חשוב שלא יהיו בעיות התחממות (אני כרגע עם נייד של דל שעושה המון בעיות בנושא למרות התחממות) גם אם על חשבון גודל. מבחינת גודל מסך, 13'-14' נשמע לי טוב. אשמח ליעוץ בנושא
-
- 3 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
1. מה התקציב המקסימאלי? 8000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות ולחסוך, אני מאמין שהתקציב ככה"נ גבוה יותר ממה שצריך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 1000 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית עם חלונות רבים במקביל 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 1 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? 0 7. האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, 10 8. האם …
-
- 1 תגובה
- 2.1k צפיות
-
-
אין צורך במערכת הפעלה. רזולוציה - בסביבות 1280X800, מסך מט. זיכרון - לפחות 3G. חשוב שיהיה עמיד יחסית (חושב שסדרת SL500 של LENOVO אמורה להיות טובה בתקציב?) עדיפות לאחריות ארוכה ככל הניתן. תודה.
-
- 3 תגובות
- 684 צפיות
-
-
היי חברים, לא מצליח להיסגר על מחשב נייד עד 2000 ש״ח. מטרות: אינטרנט, אופיס ומיינקראפט(המשחק הישן). כולל מערכת הפעלה, ללא אופיס. אשמח לעזרה. תודה!
-
- 1 תגובה
- 738 צפיות
-
-
קרובת משפחה מעוניינת לקנות מחשב נייד לעצמה והיא בקשה עזרה, אבל גם אני לא הכי מבין בעניין. אז ככה, היא צריכה מחשב לשימושי אינטרנט ואולי לפעמים לצפות בסרטים ווידאו. היא הולכת להשתמש במחשב כמחשב שולחני למעשה (הוא לא הולך לזוז הרבה) אז המשקל לא כזה קריטי אבל כדאי שהמסך יהיה גדול כמה שאפשר ושיהיה עם צורב DVD. חוץ מזה, חשוב מאוד שיהיה אמין ועם אחריות, וגם שיגיע עם מערכת הפעלה מותקנת. היא הלכה לבד לחנות ומה שהציעו לה שם זה מחשב של MSI (אין לי את כל הפרטים אז אני אכתוב מה שאני כן יודע), מעבד T7200 (זה Core Dou נכון?), 2GB של זכרון (אין לי מושג אם זה DDR2 ובאיזה תדר), כונן קשיח של 60GB, צורב DVD, כ. מסך 8400 (ככה הוא אמר, אני מניח שהתכוון לג'יפורס?) ומערכת הפעלה ויסטה פרימיום. על …
-
- 1 תגובה
- 665 צפיות
-
-
אינטרנט בקטנה, מסך גדול, מעין נייד שלא יתניידו איתו הרבה, מערכת הפעלה חוקית. סביר מאוד להניח שהוא יעלה הרבה פחות מהסכום שרשמתי למעלה. יש המלצות?
-
- 2 תגובות
- 690 צפיות
-
-
אני מנסה לעזור לחבר שרוצה נייד לשימושים יומיומיים כמעט ורק בבית. נראה לי שגודל של 14'' יהיה אופטימלי מבחינת נוחות. הוא רוצה מסך מט וחייב צורב. היה טוב אם היה דיסק גדול למוזיקה וסרטים וחיבור HDMI היה פינוק אבל לא הכרחי (כן צריך איזשהו חיבור לטלויזיה). הכי חשוב - הבחור לא פריק טכנולוגי ומחליף מחשבים בתדירות נמוכה מאד יחסית, אז חשוב שיהיה מחשב באיכות בנייה טובה ושהמפרט יהיה מספיק מכובד להיות רלוונטי לתקופה. תודה!
-
- 12 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מחפש נייד עם מסך 15.6" לקניה באילת (KSP, אייבורי, BAG) בתקציב 3K חריגה של 500 ש"ח אם מוצדק. לשימוש סרטים, אינטרנט אופיס וכ"ו. תכונות פרימיום כגון מסך FHD, כונן SSD, כרטיס מסך דיסקרטי וכ"ו ייתקבלו בברכה אם נכנסים בתקציב.
-
- 0 תגובות
- 919 צפיות
-
-
ערב טוב, אשמח לקבל המלצה לנייד בגדלים 11-14 אינץ'. השימושים הם בסיסיים ועסקיים (ללא תוכנות כבדות) ראיתי דגמים של lg asus dell על מה הייתם ממליצים? אולי דגם מסוים? תודה וחתימה טובה לכולם
-
- 3 תגובות
- 630 צפיות
-
-
שלום. אני מחפש נייד לשימושים בסיסיים כגון סביבת אופיס, אינטרנט וכדומה. התקציב הוא כ 2000 ש"ח עם אפשרות לחריגה במידה וזה באמת שווה את זה. אין באמת איזו העדפה מיוחדת מלבד גודל מסך שיהייה 15" ומעלה ועדיפות לחברה טובה. תודה.
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שלום, אני מחפש נייד לאמי לשימושים בסיסיים (אינטרנט, אופיס). המחשב יבלה את מרבית זמנו בבית, כך שמשקל\זמן סוללה ארוך במיוחד הם פרמטרים לא רלוונטיים. חשוב לי שהמחשב יענה על כמה דרישות: 1. מסך מט בגודל 15" 2. מקלדת עם תצורה סטנדרטית (או כמה שיותר קרובה לתצורה סטנדרטית) 3. אחריות לשלוש שנים 4. עם מערכת הפעלה (או עם אופציית הוספה) 5. 4GB זכרון פנימי - יתרון, אך לא חובה. התקציב הוא בין 2500 ל3000 שקל. הסתכלתי על מחשבי Dell, וניסיתי להבין, מה ההבדל בין סדרת הVostro לInspirion?
-
- 2 תגובות
- 734 צפיות
-
-
נייד לשימושים גרפיים דו מימדיים 4-5K - photoshop,illustrator,indesign חשיבות גבוהה לאמינות - המחשב הולך להיטלטל לו בדרכים מסך - לא משנה - רק מצופה מט משקל - עדיף כמובן כמה שיותר קל אבל לא שיקול משמעותי כונן קשיח - לפחות 300G זמן סוללה ממוצע - בדרך כלל העבודה נעשית באזור עם חשמל נגיש * האם כדאי להמתין מעט - אולי להשקת ווינדווס 7? * צפויות כניסות קרובות של טכנולוגיות שמשמעותיות לתחום שלי? * אפשרות לחיבור המחשב הנייד למסך LCD רגיל? * תקציב בסביבות 4000-5000 ש"ח. תודה.
-
- 4 תגובות
- 584 צפיות
-