עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by natasha,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2200 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? עבודה משרדית 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? אם כן, ניתן לרשום גם העדפות לדגמים. לא 4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? 3 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן, גרסא לא חשובה לי 8. האם ישנה העדפה לר…

• 3 תגובות
    • 1.6k צפיות
  2. Started by Zakash,

אהלן חברים, אני רוצה לקנות לחברה שלי מחשב נייד שישמש אותה בעיקר לתוכנות אופיס, גלישה באינטרנט וצפייה בסרטים. התקציב הוא עד 3000 עם חריגה קלה (אפשר לחרוג קצת ממחיר אילת). אז כמה דברים שחושבים לי בסדר יורד: שיהיה ssd למערכת ההפעלה וhd רגיל לdata. רזולוציה 1920x1080 עוד פרטים: מינימום 4gb ram עד 15.6 אינץ׳ כמה שיותר קל... כמובן שלא חייב מערכת הפעלה והעדיפות האישית שלי היא dell למרות שמחיפוש באינטרנט אין משהו שלהם שעונה לדרישות שלי. רשמתי בסדר יורד כי מוכן להתפשר על הרזולוציה למשל. תודה מראש, אלכס.

• 0 תגובות
    • 651 צפיות
  3. Started by racheli,

שימושים: אינטרנט אופיס ויז'ואל סטודיו, ללא חשיבות לניידות (זמן סוללה חימום) עדיף עם אחריות חשבתי על הנייד הבא: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711510# מה דעתכם? יש הצעות אחרות אולי? ??? תודה !!

4. Started by dingo,

שלום לכולם ידידה שלי הולכת ללמוד רוקחות אני לא חושב שזה דורש תוכנות מיוחדות משקל נורמלי כמובן שכמה שיותר קל זה סבבה בטח רוב הזמן היא לא תלך איתו אז זה לא קריטי רצוי מסך 15" התלבטתי בין 2 דגמים אשמח גם להצעות שלכם http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3105&CatCode=315 http://www.ivory.co.il/product.asp?productid=3151&CatCode=315 תודה מראש

• 1 תגובה
    • 535 צפיות
  5. Started by SensatioN,

שלום, אחותי מתחילה ללמוד עוד כחודש והיא צריכה מחשב נייד. התקציב הוא כ4000-4500. לא יהיו משחקים בכלל (אולי שולה המקושים), רק Office וגלישה באינטרנט. עדיף שיהיה יפה ולא שחור מגעיל כמו ה-IBM הישנים האלה. פישפשתי בפורום שניהיה לי סלט בראש, נראה לי עדיף 13.3 ושהיה קל וגם אחריות לפחות 3 שנים. תודה רבה.

• 1 תגובה
    • 649 צפיות
  6. Started by taltul24,

אין לי הרבה דרישות כיוון שהמחשב ישמש לצורכי לימודים ואינטרנט- 1. מסך 14.1 2. זיכרון לפחות 1GB תודה.

• 20 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by idann,

1. מה התקציב המקסימאלי? 2.5K א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך אם זה אפשרי ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 2.6K מקסימום 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? Office, הרצת קבצי FHD, גלישה באינטרנט וכו'. שימוש סטדנרטי של סטודנט. א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? …

• 0 תגובות
    • 983 צפיות
  8. Started by yehudahe,

לבאג יש הצעה לקנות Samsung NP535u3c-A01 המבוסס על המעבד AMD A6-4455M. החבילה כוללת מקרוסופט אופיס מלא, נורטון אינטרנט סקיוריטי, עכבר מיקרוסופט אלחוטי, תיק נשיאה ואחריות 3 שנים בבית הלקוח - במחיר 3,780 ש"ח. החלופה היא לרכוש נייד אחר מבוסס אינטל i3 כמו dell 5423 הכולל אנטי וירוס בלבד ואחריות שנה בבית הלקוח - במחיר 3,545 ש"ח. מה דעתכם?

9. שלום, אני מתלבט בין 2 דגמים אחד מהם הגיע ממש עכשיו לארצנו. vostro 1014 http://www.pc365.co.il/product.aspx?p_id=13857 -אני מאמין שיש שם טעות בפרטי מסך כי הוא אמור להיות 14 לפי האתר של דל. vostro 1320 http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-vostro-1320.htm יתרונות ל1014 -מחיר יותר נמוך -סוללה 6 תאים, -נפח הארדדיסק יותר גדול -מסך 14 לעומת 13 -ועיצוב יפה לעומת ה1320(חשוב מאוד העיצוב) יתרונות ל1320 : -5 שנים אחריות לעומת 3 -מחשב אמין שנמכר כבר כמה חודשים ללא בעיות ידועות -משקל נמוך. -מארז קשיח יותר. פרט חשוב שלא הלצחתי למצוא זה אם ב1014 המסך הוא מט או מבריק. מה לדעתכם כדאי? או שיש דגם של חברה אחרת שנכנס בתקציב ועדיף ?

• 2 תגובות
    • 736 צפיות
  10. 1. מה התקציב המקסימאלי? 2500 שקל א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? עד 3000 לכל המחשב, אם החריגה מאוד מאוד מאוד משתלמת. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? אופיס, אינטרנט. 5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 8 (8 = יש לנסות ולהקפיד על השקט)? רצוי נייד שקט 8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. הסטודנטית המדוברת גרה בבת ים, אבל נמצאת תדירות גם באיזור פתח תקווה 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? חודש הקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי …

• 3 תגובות
    • 2.1k צפיות
  11. מסך 15.4 לא מבריק שישקול לא מעל 2.5 קילו (אם יש דבר כזה בתנאים שלי) מעבד טוב-לא מבינה בזה זיכרון- לפחות 3 ג'יגה יציאות: לעכבר, מקלדת,רמקולים, 4 USB. 320 ג'יגה דיסק קשיח. זמן סוללה טוב. רמקולים טובים. אם צריך להוסיף תקציב תגידו עד כמה. הגבול העליו במידת הצורךן הוא 4,500. איך הנייד הבא של טושיבה? Toshiba Satellite A300-243 מישהו יודע להגיד לי איך הרמקולים שלו?

• 4 תגובות
    • 638 צפיות
  12. חברים, אני צריך המלצה לנייד לסטודנטית (Office ואינטרנט בעיקר), בעל מסך "15.4 ובתקציב של 3.5-4Kש"ח (עדיפות לכמה שפחות). דגש גדול על אחריות, מינימום שנתיים, ומראה סביר (כלומר Lenovo לא בא בחשבון). בינתיים ראיתי את האופציה הזו - http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=715011 איזה עוד אופציות מומלצות שאני יכול לשקול ? תודה

• 3 תגובות
    • 643 צפיות
  13. Started by tkjbi,

אני צריכה המלצה למחשב נייד לצורכי לימודים ... בטוח מחירים של עד 2500 שקל .. כמה שפחות ככה טוב עם מסך נורמאלי שלא יצאו לי העיינים .. יש המלצות ? תודה ...

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. * מטרות המחשב? לימודי הנדסת תוכנה / מדעי המחשב, משחקים בינונים (DOTA 2 / HEROES OF THE STORM) * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * רזולוציית המסך? לא ידוע לי, מה שמומלץ. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? לא. * משקל רצוי? אין. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מומלץ שכן. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא. * Bluetooth? לא. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? למיטב הבנתי עדיף SSD. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? כן, המחשב עתיד להירכש בארצות הברית, ויעשה בו שימוש בארץ. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן. * האם יש לכם העדפה ל…

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  15. Started by ofirwe,

היי אני מתחיל כסטודנט ללמוד מדעי המחשב. אצטרך מחשב בעיקר לשימוש בבית (כנייח). אני לא גיימר.. אולי בשביל לראות סרטים פעם ב.. התקציב עומד על 3500 4000 ואני מתכנן להחזיק אותו לשלוש שנים הבאות גודל המסך? 15" * משקל רצוי? פחות חשוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא בהרכח אבל רצוי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות?רצוי HDMI * בלוטות? רצוי * גודל מינימלי של כונן קשיח? 250 * צורב DVD? כן * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא ממש תודה על העזרה..

• 1 תגובה
    • 581 צפיות
  16. Started by shaloman,

אהלן, מישהו שאני מכיר מתחיל ללמוד פיזיקה ומתמטיקה בקרוב וצריך מחשב נייד למטרות אלו. יש המלצות לדגמים אמינים וטובים ?

• 7 תגובות
    • 802 צפיות
  17. 1. מה התקציב? כ-4,000 ש"ח 2. מטרות המחשב? עיצוב גרפי (פוטושופ,פריהנד וכו'), סטודנטית 3. גודל המסך? נראה לי ש-15" זה גדול וכבד מדיי..לא? יש ניידים עם מסך 14" שנכנסים בתקציב? 4. משקל רצוי? the lower the better מן הסתם.. 5. האם נדרש זמן סוללה ארוך? כן 6. יציאות מיוחדות? לא ממש קריטי 7. בלוטות? לא ממש קריטי 8. גודל מינימלי של כונן קשיח? לא ממש קריטי 9. צורב DVD? לא ממש קריטי 6. האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא 7. האם יש לכם העדפה לחברה כלשהיא ? לא ממש תודה

• 1 תגובה
    • 668 צפיות
  18. Started by sbh61,

אודה לעזרהסרטי HD + גלישה ומשחקי FB . * גודל המסך? 15.6 אינץ'.האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא. * רזולוציית המסך? HD. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? כמה שפחות, עדיף לא לעבור את ה-2 ק"ג. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? מעל 4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? המינימום הוא 500GB, רצוי אפילו יותר. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא תקציב - 2,500 - 3,000 ש"ח * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא , Lenovo. * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם ממקלדת נוחה (מוארת…

• 4 תגובות
    • 977 צפיות
  19. שלום מחפש לאחותי מחשב בתקציב של כ2000 ש"ח אפשר לחרוג נגיד עד 300 ש"ח. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים. * גודל המסך? 15.6 * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך?לא קריטי. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * בלוטות?לא חובה * גודל מינימלי של כונן קשיח ?320GB * כונן CD/DVD? צורב? צורב. * כונן Bluray? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא, רק בארץ רצוי 3 שנים. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? רצוי, אבל אם זה מוריד משמעותית את המחיר אפשר לוותר. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  20. Started by F430,

המחשב לחבר שנמצא בצבא הייתי מעוניין כמה שיותר חדיש טכנולגית וקריר שיש שיתן תתמורה הטובה ביותר יש אפשרות לחריגה של 200 שקלים תודה

• 4 תגובות
    • 664 צפיות
  21. אני מחפש נייד לסרטים ועיבוד תמונות. מסך של לפחות 15 אינטש, עד 1000 דולר. עדיף שגם יריץ משחקים אבל לא במחיר של אובדן חיי סוללה מוחלט. הקניה בארה"ב.

• 0 תגובות
    • 697 צפיות
  22. Started by erezalon,

* מטרות המחשב:סרטים, אינטרנט ומשחקים(כבדים ככל האפשר). זה הסדר עדיפויות גם * גודל המסך? 15.6, לא חשוב מאט או מבריק * רזולוציית המסך? גבוהה ככל האפשר * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין. * משקל רצוי? לא כבד מידיי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? חובה hdmi * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילוב - דורש mSata) מינימום 500gb. אם אפשר במסגרת התקציב לשלב ssd אז בכיף * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ?לא חובה בינלאומית אבל שיהיה בארץ. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא. הערות: יש לי אפשרות מאוד נוחה לקנות באילת אם זה משתלם.

• 8 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by barzanger,

אני מחפש נייד לעבודה אני צריך נייד אמין חזק ועם זמן סוללה ארוך אני בונה אתרים מתכנת גרפיקה וכו' אני עובד אני חייל ואני צריך מחשב לבסיס אני רוצה מחשב חזק גם פיזית וגם חומרה מה שחשוב לי שיהיה בו: חיבור למודם סלולארי כמה שיותר זיכרון כרטיס מסך חמוד (לפעמים לשחק קצת) שיהיה קל שיהיה חזק פיזית הוא הולך להיות מנוייד מאוד ראיתי היום מחשבים עם GPS זה יכול להיות פלוס גדול מסך גדול לא מחפש נטבוק שיהיה טוב גם בשביל לראות סרטים תקציב : אני מעדיף שיעלה סביב ה 5 אבל אם יש אופציות ששוה להשקיע יותר אפשר עד 10 כמה מחשבים שחשבתי עליהם : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=751368 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=755728 http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=748402 פתוח להצעות א…

• 4 תגובות
    • 926 צפיות
  24. Started by AdamS,

שלום, אפשר לקבל את תגובתכם לגבי המחשב הנייד הבא? אני בנתיים לא ממש רוצה הצעות למחשבים אחרים, רק תגובה לגבי זה, אם הוא מתאים לצורכי עבודה (כבדים - אבל עדיין אופיס) בלבד וסרט פה ושם בזמן טיסה או משהו. Thinkpad IBM/Lenovo N-100 MODEL:0689-43G: מעבד: Intel Core Duo T2300 1.6GHZ מסך:WXGA ANTI GLARE 14.1" TFT 1280x800 זיכרון 1024MB עד 2GB דיסק קשיח - 80GB מהיר כונן - Multi Burner DVD-Writer Combo קבוע (צורב DVD) משקל נשיאה: 2.6Kg , סוללה: 4 שעות, 6 תאים מודם 56K / כרטיס רשת 10/100 מובנים , כרטיס אלחוטי מובנה intel pro 3945abg/bluetooth זיכרון מסך: intel GMA 950 יציאות: 3 USB 2.0 X , מצלמה, כונן פלאש מערכת הפעלה: Windows XP Pro אחריות בינלאומית ב 168 מדינות במעבדות IBM:…

• 3 תגובות
    • 632 צפיות
  25. Started by nsofi,

שלום לכולם, אני צריך עזרה בבחירת נייד לעבודה. הצרכים: - אופיס - אינטרנט (הרבה tabs) - קצת סביבת פיתוח VS - מעט VM - נסיעות לחו"ל, לא מרובות - עד 4500 ש"ח - לא מעניין אותי כל הדברים האחרים. (לא צריך כוננים אופטים, גודל ה HD, אם יש/אין BT) .אני יוצא מנק' הנחה שכל הדברים הבסיסיים יהיו אם ארצה או לא. חשבתי על הספסיפיקציות הבאות אבל אני לא בטוח - I7 או I5 - 8GB ram - SSD (יש הבחנות? אם כן מה עדיף?) - 13" (אם אצטרך יותר אז פשוט אחבר למסך חיצוני) - עד 2 קילו - docking station אם יש כזה דבר עדין - לא חובה עד היום היו לי כל מני לפטופים. הכי אהבתי את ה thinkpad X61 (שלצערי הולך למות לי כל רגע ולכן אני מחפש) מה דעתכם, אשמח לטיפים על דגמים ספציפיים ותודה על העזרה.

• 0 תגובות
    • 684 צפיות

דיונים חדשים בפורומים