עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. PROCESSOR Intel® Core Duo T2250 (1.73GHz, 2MB L2 Cache, 533 MHz FSB) edit OPERATING SYSTEM Genuine Windows Vista Home Basic edit LCD PANEL 17 inch Wide Screen XGA+ Display edit MEMORY 2GB Shared Dual Channel DDR2 SDRAM at 533MHz edit HARD DRIVE 120GB 5400RPM SATA Hard Drive edit OPTICAL DRIVE 8x CD/DVD burner (DVD+/-RW) with double-layer DVD+R write capability edit VIDEO CARD 256MB ATI MOBILITY RADEON® X1400 HyperMemory edit WI-FI WIRELESS CARD Dell Wireless 1390 802.11g Mini Card (54Mbps) edit SOUND OPTION Integrated Audio edit MEDIA DIRECT Media Direct 3.0 edit BATTERIES 53 WHr 6-cell Lithium Ion Primary Battery edit האם המפרט הבא יספיק למשחקים ושווה את ה4300 שקל? יש …

• 5 תגובות
    • 905 צפיות
  2. Started by CRT,

שלום לכולם, מחפש נייד לעמית לעבודה, הדרישות הן: * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס, solidworks) * גודל המסך? האם (15.6 רצוי מאוד מט). * רזולוציית המסך? (לא משנה) * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (מקלדת הכוללת numpad) * משקל רצוי? (רצוי שלא יהיה מהכבדים ביותר). * האם נדרש זמן סוללה ארוך? ( 2+ מספיק) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (,HDMI, VGA) * Bluetooth? (לא חובה) * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (250 GB) * כונן אופטי? (חובה) * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? (לא) * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? (לא) * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? (לא חובה, אם כן אז רק WIN7) * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם (מראה סולידי, אולי מתכתי כמו סדרת VOSTRO) תקציב ע…

• 19 תגובות
    • 2.6k צפיות
  3. שלום, אני ואמי מעוניינים לרכוש לאבי מחשב נייד לכבוד יום ההולדת. אבי הינו צורף ומעצב תכשיטים. השימוש: שימוש משרדי וכללי במשרד העסק שלו ; נשיאת הנייד לעסקים אחרים כדי להציג בפניהם תמונות של דגמים. הייתי ממליץ לו לקנות נייד עם מסך 14", מכיוון שהוא רוצה לשאת את המחשב לעיתים. מצד שני - הראייה שלו כבר חלשה, והוא "טכנופוב" - אפילו לשלוח SMS בשבילו זהו מבצע מורכב. כלומר, מחשב גדול (17.3) יאפשר לו קלות בגלל המסך הגדול, המקלדת הפחות צפופה וכו'. אשמח להצעות לגבי התצורה המומלצת למחשב לדעתכם. (כרגע אינני מעוניין בהצעות לגבי דגמים מסויימים, לכן אין תקציב. אולי בהמשך אעדכן את השרשור בהתאם.) תודה מראש

• 0 תגובות
    • 629 צפיות
  4. Started by shiraz,

1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? פחות מ5000, אין עניין למקסם את התקציב, אשמח שתחסכו לי. 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? תכנות בעיקר, וקצת פוטושופ. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא רלוונטי 6. האם ישנה הגבלה או העדפה לגודלו הפיזי של המחשב ומשקלו, אורות וכו'? 14-15.6 אינץ' 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מ…

• 16 תגובות
    • 4.5k צפיות
  5. על מנת מנת להקליט למשל שירים וכדומה מאתרים אני משתמש בתוכנת Audacity. במחשב הזה יש כרטיס קול מובנה של אינטל ואין אפשרות להגדיר "עירבול סטריאו" ולכן ההקלטה פועלת דרך המיקרופון. האם יש פתרון א תוכנה לבעיה הזאת?

• 10 תגובות
    • 2.4k צפיות
  6. Started by Ice-maniac,

שלום, אני סטודנט שהחליט להתנייד. רוב העבודה שלי עם הנייד תהיה כמובן על אפליקציות פשוטות של אופיס, גלישה באינטרנט, עיבוד תמונות בסיסי וכו'. אך עם זאת אני ארצה גם להריץ משחקים (למשל את Fallout 3 כשייצא) למרות שאני גיימר לייט. מצאתי שני דגמים של לנובו: הראשון: http://www.officedepot.co.il/catalog/catalogSku.do;jsessionid=0000QptOAN1KbFkGzfq_g8t3j5g:12bbi68k5?id=3951779&pr=QJ5&N=2%20538%2030248%2030970&sgID=7 ב- 5000ש"ח והשני: http://www.nrgshops.co.il/sale.php?sale=3139557 ב- 4500 ש"ח יש לי שאלה הנוגעת לכך שכשבדקתי מפרטי מחשב אחר מצאתי מחשבים ניידים עם מהירות מעבד גדולה אך עם מעבד Dual Core ולא Core 2 Duo השאלה מה עדיף לצרכים שלי: מהירות המעבד או הטכנולוגיה שלה?…

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by shaithebest,

יש לי 2 ניידים טוב האמת יש לי 4 ניידים אבל רק לשניהם יש SVIDEO את הLG אני מחבר קווית רגיל ומבחינת התוכנה לוחץ FN+F2 ועובד פיצוץ הלנובו בעייתי אני לפי ההוראות לוחץ על FN+F7 ונפתחות בפני האופציות הזמינות לתצוגה וביניהן אופציית ה presentation-on שמשלבת תצוגה בו זמנית על מסך המחשב ומסך הטלוויזיה אבל......נאדא הוא נותן לי ארור שאני צריך לחבר כבלים אגב מדובר כמובן בויכסטה אז לרגל הסרטים החדשים ואין לי DVD אשמח לעזרה

• 5 תגובות
    • 788 צפיות
  8. Started by krispelj,

שלום, אני זקוק להמלצה למחשב לטובת לימודים + ניתוחים סטטיסטיים כבדים כחלק מהעבודה(מרכז למחקרים סטטיסטיים...). * מטרות המחשב : לימודים ועבודה וניתוחים כבדים על מסדי נתונים עצומים. * גודל המסך? 14-15.6 רצוי מאט. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD אבל גם HD יספק, זה לא הדבר המכריע. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? * משקל רצוי? פחות מ2.5 קילו זה יהיה סבבה. רצוי כמה שיותר נמוך, אבל נהיה ריאלים. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? זמן סוללה של 4 שעות זה אחלה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? לא * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? נדרש מחשב עם שילוב או אפשרות לשילוב. כונן של לפחות 750GB + אופציה לSSD בmSATA של 256. * כונן אופטי? לא חובה * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  9. Started by BoriTTo,

שלום לכולם. בשעה טובה נפתחו שערי שמיים והתחילו לשלוח אותי לנסיעות עבודה במגוון מקומות. בדרך כלל לשבועיים. צריך לאפ טופ עכשיו שיהיה איך להעביר את הזמן ולתקשר עם הארץ שאני בגולה. דברים שחשובים לי: מעבד סבבה. 2 גיגה זיכרון WIFI חזק עדיפות לדברים הבאים אבל לא פוסלים מחשב: אחריות בין לאומית. מסך 14 אינץ. לפחות 200 גיגה (יספיק לשבועיים לא? ) שיבוא בלי מערכת הפעלה. בניה חזקה. ואיך שחכתי, יציאות וידיאו שאוכל לחבר אותו לטלוויזיות לצפייה של וידיאו. ופחות חשוב. סוללה (רוב המקומות יש שקעים) כונן אופטי. כרטיס מסך. התקציב הוא מה שאני חושב שמספיק למחשב כזה, אבל אני מוכן להשקיע גם יותר בשביל משהו שאני אהנה ממנו יותר. ואשמח אם אמצא משהו יותר זול. כמו כן יש אפשרות ליבו…

• 1 תגובה
    • 663 צפיות
  10. שלום לכולם. ברצוני להתחדש במחשב נייד לנסיעות שאני יוצא מהעבודה. אני צריך מחשב במחיר סביר אך שיתן תמורה טובה למחיר שלו על מנת להעביר את הזמן המת בנסיעות, בגלל אופי העבודה בדרך כלל אני תקוע במקומות שכוחי אל עם מעט דברים לעשות ואני רוצה מחשב שפשוט ישרוף לי את הימים. לפי מה שאני חושב שצריך להיות זה: מחשב סביר עם מעבד סבבה ו 2G זכרון, מסך 14 אינץ, בנייה חזקה וWIFI חזק יותר מהממוצע על מנת שלא יהיה לי בעיות התחברות בשדות תעופה/בתי מלון. אין צורך בזמן סוללה ממושך או בכרטיס גרפי חזק. ואם יש אפשרות גם לחיבור Svideo ובלי מערכת הפעלה או לחילופין XP במקום VISTA אני אשמח. יש אפשרות להביא אותו מקנדה, חבר שלי נוסע ביום שישי וחוזר עוד שבועיים אז צריך להחליט מהר כי גם אני וגם הוא מעדיפים …

• 8 תגובות
    • 997 צפיות
  11. אהלן!! אני סטודנטית שמחפשת מחשב נייד, אני בדרך לקנות את: Lenovo IdeaPad U310 4375-62g i5 (די חדש בשוק) ואני מחפשת בנרות ביקורות/חוות דעת עליו ול-א מוצאת..... יש מצב שיש אותו למישו? או ששמעתם עליו??? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  12. Started by davidt99,

היי, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד ורציתי לקנות מחשב נייד. מה הדרישות שסטודנט צריך? רציתי ללכת על מחשב 13 אינצ', עם זמן סוללה טוב שיהיה קל (בגלל הגודל שלו) בתקציב של עד 3600 ש"ח. מה אתם אומרים? יש המלצות? כי אני מאוד מבולבל... תודה מראש!

• 4 תגובות
    • 865 צפיות
  13. Started by ayzro,

* תקציב - 3000-3700 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים או כבדים?), צפיה בסרטים, עריכה גרפית (דו מימדית, סרטים, או תלת מימד?) - אינטרנט, סרטים, לימודים , קצת משחקים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? - 13 , לא קריטי מבריק או מאט * רזולוציית המסך? (במחשבים מודרניים נעה בין HD 1366x768 לבין FHD 1920x1080, ולעיתים רחוקות מעבר לכך). - FHD יהיה אחלה אם אפשרי. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? - אם יהיה מגע עוד יותר מעולה! * משקל רצוי? - לא יותר מ 1.5 המחשב יגרר על הגב בלימודים * האם נדרש זמן סוללה ארוך? (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך …

• 0 תגובות
    • 825 צפיות
  14. גודל מסך: מ-12 ועד 15.4 משקל: שיהיה בתחום ההגיוני לכל גודל מסך. זמן סוללה: יש עדיפות לזמן ארוך מהרגיל [לפחות 6 תאים] יציאות: אני לא יודע באמת, אבל שיהיה "בר-חיבור" למסך חיצוני וכל דבר הגיוני אחר בלוטות': זקוק לו נואשות :] דיסקשיח: לפחות 250, אם אפשר יותר [ולא פחות מ5400] אז בכיף. עם צורב דיוידי. אחריות סטנדרטית בארץ והעדפה ללנובו כנראה. הערות: המחשב ישמש ללימודים, האזנה למוזיקה [בעיקר-יתחבר למערכת רמקולים 2.1 איכותית], סרטים קצת ואינטרנט. חשוב שהמחשב לא יתחמם הרבה, ויהנה מאיכות "עיסקית"-משהו. המסך צריך להיות מט, לא זוהר בווהק וכאלה. כרטיס מסך לא חשוב לי כלכך, במגבלות התקציב כנראה יש עדיפות לבילטאין. שיהיה שקט [חשוב] ושיהיה מהיר! מולטיטאסקיג טוב! אין לי סבלנות למחשב איטי :…

• 6 תגובות
    • 866 צפיות
  15. שלום אני מחפש מחשב נייד (DUH...), התקציב הוא בערך 5K, אבל אם צריך אני מוכן לעלות קצת, נגיד לאיזור ה-6K, 6 וקצת. תקציב - כמו בכותרת.בכל מקרה, הדרישות הן כאלה: משקל - ממש לא קריטי, למרות שאני דווקא כן הולך להסתובב איתו בקמפוס - מקסימום, נעשה קצת כושר. מסך - רוב הזמן הוא הולך להיות desktop replacement, אז אני חושב שכדאי ללכת על 15, אולי 15.4 רחב - תלוי בדגמים המוצעים. אם יש המלצות, הן יתקבלו בברכה. מעבד / זכרון - בעקרון השימוש העיקרי של המחשב יהיה משרדי, אבל אני כן הולך להריץ עליו תוכנות כמו MatLab וחברותיה, אז אני צריך משהו שיחזיק. אני חושב על core duo2, ביחד עם 1 ג'יגה זכרון, אולי יותר. כ. מסך - אני לא ממש גיימר, וזה לפטופ - אז אין לי בקשות מיוחדות. כל מה שיריץ לי את…

• 6 תגובות
    • 962 צפיות
  16. שלום לכולם, אני מחפש המלצה\ות למחשב נייד לשימושים של גלישה, כתיבת מסמכים ושמיעת מוזיקה. מה שהכי חשוב לי במחשב הוא שטווח הקליטה שלו לקליטת אינטרנט יהיה כמה שיותר חזק (אני לא ממש מתמצא בכל העניין אבל אם הבנתי נכון יש כרטיסי רשת אלחוטיים חזקים וחזקים פחות). חשוב לי גם שיהיה מבית טוב, והחלקים יהיו איכותיים ואמינים. התקציב שלי הוא כ - 4000 ש"ח, אני לא ממש בעניינים מבחינת מחירים, אבל השימושים שלי סך הכל די פשוטים.. ואני מניח שזה מספיק. אין לי צורך במערכת הפעלה או כל תוכנה אחרת שיגיע עם המחשב (הבנתי שזה מוריד מהמחיר..) אם יש מצב לקבל גם המלצות לחנויות ספציפיות אני ממש אשמח. תודה רבה לכולם !

17. Started by ykg,

השימוש של המחשב יהיה מיילים\וורד\מצגות. בגדול שיריץ ווינדוס חדש (7\10) וורד ודפדפן בצורה טובה. לא משחקים גרפיקה או חולות רעות אחרות. מסך קטן - עד 12" כמה שיותר קל, עם זאת סוללה כמה שיותר חזקה - אני יודע שאלו דברים מנוגדים אבל אולי אתם מכירים משהו שהוא מאוזן. רשמתי 2000 בכותרת כי אני לא יודע כמה יעלה משהו שמתאים, אבל הדרישה היא למחשב פשוט וזול לצרכים משרדיים פשוטים ובסיסיים. אשמח שיעלה כמה שפחות

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by costello,

אני סטודנט, מחפש מחשב בעיקר לאינטרנט/עבודות/תכנות פרוייקטים בסדר גודל קטן-בינוני, ואולי מניפולציות כבדות על בסיס נתונים גדול יחסית אחת לחודש. המחשב יריץ לינוקס (כך שלמשל דגמים שיש בהם אופציה ללינוקס "מהקופסא" מקבלים פלוס קטן - לא כי אני כולך לקנות אחד כזה, אלא כי זה מבטיח זמינות דריברים מלאים לכל החומרה), לעיתים נדירות חלונות מתוך מכונה וירטואלית (תואם VMware) ומעט משחקים ישנים יחסית (diablo2/civilization 4 על wine). זמינות גבוהה לחשמל בדרך כלל - אבל בהחלט תתכן הרצאה של שעתיים בהן אני ראצה להפעיל אותו ברצף בלי חיבור לחשמל ובלי לדאוג לבטרייה (כמובן עם טעינה מראש). הולך להיות על הגב שלי 5 ימים בשבוע (לכן יש שאיפה לעמידות ולמינימום משקל) ומצד שני גם הולך לשמש בתור המחשב הראש…

• 3 תגובות
    • 585 צפיות
  19. היי חברים, אני מחפשת לידיד שלי מחשב נייד. הדרישות המרכזיות הן: 1. נייד קל 2. זמן סוללה ארוך 3. '12-'13 (גם עדיף שהמחשב יהיה של dell, asus, hp, acer - אחד מההרבעה. נוטה יותר ל-DELL) הוא עדיין לא יודע מה הוא הולך ללמוד, הוא רק יודע שהוא הולך ללמוד (שזה גם חשוב...חחח) אז אני חושבת שעדיף שהמחשב יהיה חזק שיתאים למגוון רחב של מקצועות. חברה שלו לא רוצה לחכות עד שהוא ידע מה הוא רוצה ללמוד מאחר והוא הציע לה נישואים אתמול (!!!) והיא רוצה לקנות לו את המחשב. ככה שהיא רוצה לקנות את המחשב בשבוע הקרוב... אודה לכם על העזרה, תגידו לי מה אתם על הניידים שהצעתי לה - http://www.notebookclub.co.il/prod-dell-latitude-e5400-p88.htm http://www.gamaoffice.co.il/products/125870 http://www.shopla.c…

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. דברים חשובים: מסך מט ברזולוציה גבוהה איכות בנייה טובה אפשרות להצפנה חומרתית של ה-HD - האם קיים בדגם הנ"ל של לנובו? לא כבד מדי סוללה סבירה + מקלדת נוחה הורכב באתר של לנובו: ThinkPad T410 - 1 Year Depot Warranty Description Part number Unit price* Quantity Price* ThinkPad T410 - 1 Year Depot Warranty Edit 2516CTO $1,429.00 1 $1,429.00 Processor: Intel Core i7-620M Processor (2.66GHz, 4MB L3, 1066MHz FSB) 1 Operating system: Genuine Windows 7 Professional 64 1 Operating system language: Genuine Windows 7 Professional 64 US English 1 Display type: 14.1 WXGA+ TFT, w/ LED Backlight (WWAN antenna) 1 System graphics: Inte…

• 4 תגובות
    • 1.8k צפיות
  21. אנא הביאו את כל הסוגים, מן הסתם אני מעדיף לשלם כמה שפחות אבל גם משהו קל מאד אבל יקר בא בחשבון. חיי סוללה טובים.

• 4 תגובות
    • 2k צפיות
  22. Started by tomerdol,

היי שוב, עזרתם לי ממש עם ההתייעצות הקודמת, אז אני מניח שתוכלו לעזור גם לחבר הנה הדרישות: * מטרות המחשב? עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים (קלים), צפיה בסרטים ותכנות * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6" הוא יהיה רוב הזמן בדירה, אז אני מניח שלא נורא אם יהיה מבריק. יש עדיפות קלה למסך מגע, אבל לא קריטי. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? בסביבות ה - 2.5KG יהיה בסדר. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא במיוחד. 3-4 שעות * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...) לא * Bluetooth? אין צורך * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? (HDD, SSD, או שילו…

• 6 תגובות
    • 1.7k צפיות
  23. חפרתי קצת בפורום והתקשתי למצוא המלצה חד משמעית לתקציב העלוב שלי, אשמח לקבל עזרה. * מטרות המחשב? סטודנט להנדסת תעשיות מים (אין צורך בתוכנות גראפיות למיניהן) * גודל המסך? איזור ה 15 , חבל על העיניים ... * משקל רצוי : אני בחור חזק... * האם נדרש זמן סוללה ארוך חודש וחצי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? עדיף שיהיה HDMI * בלוטות כן * גודל מינימלי 500G * כונן CD/DVD * כונן Bluray לא חובה * האם נדרשת אחריות בינלאומית לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה , לא יש לי כבר. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי, מה שנותן תמורה לכסף + שיהיה עמיד

• 1 תגובה
    • 554 צפיות
  24. Started by kuri,

שלום אני מחפש מחשב נייד שיתאים לשימושים הסטנדרטיים של רוב המשתמשים (אופיס, MP3, צפייה בסרטים, פוטושופ, אי-מיול, אינטרנט וכו') אין לי צורך במפרט להרצת משחקים. מתלבט בין 14 אינץ ל15 אינץ עם נטייה לכיוון ה-14 אינץ. מעוניין ב1 ג'יגה זיכרון פנימי, 80 ג'יגה זיכרון. אשמח לקבל המלצות על מחשבים התואמים את הדרישות הנ"ל. שאלות נוספות: האם כדאי לקנות כפול ליבה או שמספיק לי סדרת M? אשמח לקבל חוות דעת על המחשב הבא ממי שמכיר (בנוגע לאיכות המסך, נוחות השימוש, עמידות - לוקח איתי את המחשב ללימודים) HP DV2014EA תודה רבה!

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  25. Started by TheReaper,

המחשב מיועד לסטודנט לפיסכולוגיה אז אין דרישות של MATLAB או דברים כאלה * מטרות המחשב? סרטים/אינטרנט/משרדי * גודל המסך? 14-15 מאט * רזולוציית המסך?FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כל משקל בסדר * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אפשרות ל6 שעות עבודה (יום לימודים) * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI וזהו * Bluetooth? לא חשוב * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 1TB אבל אפשר להתפשר גם על 500GB * כונן אופטי? כדאי * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא * מסך מט כלומר ללא מגע תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים