עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by omer-m,

שלום, אני מעוניין לקנות מחשב נייד בתקציב של 7000 ש"ח בחריגה אפשרית של 500 ש"ח. המחשב ישמש אותי לעבודה על הרבה תוכנות במקביל ולכן צריך להיות חזק יחסית. תוכנות שיהיו בשימוש הן למשל אופיס אוטוקאד מאטלב סוליד וכיו"ב (בו זמנית). היעוד של המחשה הוא לעבידה משרדית (ללימודים ועבודה במשרד) אבל הייתי רוצה גם להריץ עליו משחקים מידי פעם. (אני לא גיימר, אז לא המשחקים הכי כבדים שיש . . .) אה כן, המחשב צריך לדעת להתחבר לרשת דומיין אז המערכת הפעלה צריכה להיות (בשאיפה אם אפשר) XP פרו או (אם אין ברירה) ויסטה אופיס ומעלה. תודה

• 7 תגובות
    • 666 צפיות
  2. Started by Murmur,

שלום, אני מחפש מחשב נייד לשימושי גלישה פשוטים (מקסימום איזה מסמך וורד פשוט). רצוי מסך 14 או 15 אינצ' ולא פחות כי זה עבור אדם מבוגר. אפשרות ראשונה היא לקנות משומש, אבל אני מעדיף לקבל חדש עם אחריות במחיר מינימלי - למשל Netbook בתקציב נמוך. מה רמת המחיר הנומכה ביותר שאפשר לרדת אליה לשימוש פשוט ביותר שכזה? יכולים להמליץ על דגמים מסוימים? תודה

• 8 תגובות
    • 801 צפיות
  3. Started by Ac-Boy,

אוקי לפני הניתורים של חברי הפורום עליי, המחשב נועד בשביל הלימודים שלי שאוכל לקחת אותו לבצפר (אני כיתה י'[משמע תיכון]) כך שיהיה סיכון שלמחשב יקרו דברים כמו התעסקות של ילדים גניבה ושטויות. הוא עומד פה בסיכון לא קטן, לכן התקציב נמוך. המטרה שלו היא רק כדיי לשרת אותי משרדית, שזה וורד ושלל התוכנות של מיקרוסופוט+אפשרות של אינטרנט אלחוטי בבית שיש לי כבר ראוטר בבית. תודה מראש =]

• 8 תגובות
    • 907 צפיות
  4. * מטרות המחשב? עבודות משרדיות, אינטרנט, הצגת מצגות, סרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6, לא משנה. * רזולוציית המסך? FHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אין * משקל רצוי? כמה שפחות, בגדול עד 2.5 נראה לי סביר, אבל פחות זה יותר טוב * האם נדרש זמן סוללה ארוך? סביר. כל עוד זה לא קצר בצורה הזויה, זה שיקול פחות חשוב * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI זה כבר סטנדרט... * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? מעדיף שיהיה SSD או לפחות SSH * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? כן * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? לא, רק שתהיה אחריות איכותית בארץ ולא א…

• 1 תגובה
    • 596 צפיות
  5. Started by yaron79,

שלום לכולם!! אני חדש כאן בפורום... אני מעוניין לרכוש מחשב נייד בתקציב שנע בין 2500-3000 ש"ח השימושים העיקריים שלי במחשב הם: גלישה באינטרנט, צפיה בסרטי HD, מוזיקה, לשחק פיפ"א מידי פעם חחח כרגע סימנתי 2 ניידים שהם בתקציב שלי ועונים על הקריטריונים: הראשון: G550 NTD8TIV 2958-8TG- LENOVO http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=120659 השני: Fujitsu Lifebook AH530-5 http://www.traklin.co.il/product.asp?pc=122659 מה עדיף לדעתכם??? למישהו כאן יש את אחד המחשבים והוא יכול להמליץ או לחילופין להזהיר מפני רכישה?? חחח אני אשמח גם אם תתנו הצעות לניידים נוספים בתקציב הזה... מקווה שבסופו של הדיון אני אוכל להחליט!!! תודה

• 2 תגובות
    • 917 צפיות
  6. Started by guuner,

היי,אני לא מעוניין יותר במחשב נייח הישן שיש לי כרגע. אני רוצה מחשב נייד שיוכל להריץ לי את כל המשחקים החדשים על MED לפחות כמו הקרייסיס והCOD החדש והGTA החדש שיצאו בזמן האחרון. המחשב יחובר לLCD 32 שתהיה תלויה לי לקיר כשאני אהיה בבית. הדרישות שלי פחות או יותר הם מסך 15.6,מצלמה,כונן של לפחות 1TB,ולפחות 8GB זיכרון ראם,שלא יהיה כל כך כבד לא יותר מ3 קילו,וכרטיס מסך ברמה של הHD8750 אם יש משהו יותר טוב אשמח. לדעתכם נייד עם מפרט של I7 8GB RAM וכרטיס מסך HD8750 יכול להריץ משחקים בהגדרות MED כמו המשחקים שהזכרתי למעלה?

• 3 תגובות
    • 1.7k צפיות
  7. Started by Shlomi062,

אהלן, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד עד 4000 ש"ח. שבוע הבא אני טס לחו"ל (ניו יורק), אני מעוניין לרכוש דרך חברה שם מחשב נייד ולשלוח את זה לדירה שבה אני הולך להיות. לכן אשתמש בדולרים - התקציב שלי 750 בין 1000 דולר חייב להגיד שבחומרה אינני גדול המבינים, מטרות המחשב במחשב הם: פוטושופ (לא קבצים כ"כ גדולים, אבל שיעבוד סבבה) , אינטרנט (תוכנות FTP וכ') , ומשחקים וסרטים לא כ"כ קריטי, אבל אם כבר קונה מחשב שתהיה אפשרות, אך לא דרוש כרטיס מסך מפוצץ, משהו ממוצע. * גודל המסך? לא קריטי, אך שלא יהיה קטן יתר על המידה, משהו רגיל. * משקל רצוי? לא קריטי. * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא, רגיל לחלוטין. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) HDMI *…

8. Started by mcsheh,

שלום, הייתי רוצה שתעזרו לי ותמליצו לי בקניית מחשב בתקציב של 3500 - 4000 : *מטרת המחשב היא מדיה סרטים ומשחקים לא בומבסטיים. *גודל מסך: 15.6. *משקל: לא משנה. *זמן סוללה: לא משנה. *יציאות מיוחדות: יציאת HDMI וUSB3. *בלוטות: רצוי לא חובה. *כונן CD וצורב חובה. *כונן BLURAY: אין צורך. *אחריות בינלאומית: לא חובה. *רישיון מערכת הפעלה: רצוי. *עדיפות לחברות: Asus או Lenovo. *עדיפות למעבד: i7, המינימום i5. *עדיפות לכרטיס מסך של NVIDIA. אודה מאוד אם תמליצו לי על משהו טוב בטווח מחירים זה. ולמה אני מעדיף i7? כי אני רוצה מעבד חזק לאורך זמן כי בעוד שנתיים אני אתחיל ללמוד וכדי שיוכל להישאר עדיין חזק יחסית לשוק. תודה רבה.

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by adidas1,

1. עדיף אחריות ארוכה 2. מעבד I5 ומעלה 3. חשוב כניסות USB3 4. עד מסך של 15 אינץ', המחשב מיועד להיות DESKTOP REPLACEMENT בינתיים ראיתי את שלושת הדגמים האלה: Dell Vostro 3450 Dell Vostro 3550 Dell Inspiron n5110 * תקציב? אזור ה 4000 ש"ח * מטרות המחשב? בעיקר סרטי MKV ו FULL HD * גודל המסך? לא קריטי * משקל רצוי? לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך (מומלץ להגדיר מהו זמן סוללה ארוך לטעמכם)? לא משנה * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (ESATA, HDMI וכו) יציאת HDMI * בלוטות? כן * גודל מינימלי של כונן קשיח? לא משנה * כונן CD/DVD? צורב? כן * כונן Bluray? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? אלא אם כן ישנה הצעה …

• 6 תגובות
    • 956 צפיות
  10. שלום אנשים, מחשב מחשב נייד לצרכים יום-יומיים (אופיס, אינטרנט ומייל, מולטימדיה וסרטים) עבור חבר מהעבודה (הוא מתכנת במקצועו, וכן ייצא לו לעבוד גם על הלפטופ) ועבור אשתו. דגשים: מסך 15.4" (אם יש גדול מזה, והמשקל נשאר עד 3.2 ק"ג ועומד בתקציב עם שאר הדרישות, אז זה יהיה נהדר) זמן סוללה ארוך ככל האפשר (גם אם זה אומר סוללת 9 תאים במקום 6 תאים) אם יש אפשרות ללא מערכת הפעלה - זה יהיה נהדר לתקציב. המחשב מיועד למולטיטסקר (המון אפליקציות פתוחות כל הזמן) רצוי מעבד - לפחות T8100 (כח עיבוד חשוב) זכרון 2GB לפחות. יציאת DVI או HDMI לצורך ניגון מדיות וידאו ע"ג מסך או מקרן חיצוני. דיסק קשיח 250GB בינתיים מצאנו פחות או יותר בתקציב שלנו את הדגמים הבאים: HP Pavilion DV-6860 HP Pavilion DV-6…

• 4 תגובות
    • 789 צפיות
  11. שלום, אחי כרגע בצבא אך למרות שהוא נמצא שם יש לו זמן לשחק משחקים לכן הוא היה רוצה לקנות נייד שיוכל להריץ משחקים בצורה סבירה+ היחיד שמצאתי הוא הACER הנ"ל בKSP שעונה לשימושים ולתקציב : http://ksp.co.il/hmain.php?uin=7616 אני לא רוצה פחות מ9600GT וגם זה היחיד שבאמת נכנס במחשבים התקציביים יחסית... אז, האם מישהו יכול להעיר את עיני או שבאמת הדיל הזה משתלם וכדאי ?

• 6 תגובות
    • 717 צפיות
  12. שלום, לאור פוסט קודם, הבנתי כי למרות שהקנייה המדוברת הינה במאי, כדי להבין את הפרשי המחירים בהם אני חי , כדאי לרשום כבר עכשיו הפוסט. (ואולי אשחזר את הפוסט שוב כדי לקבל המלצה מעודכנת במאי, הפעם עם ידיעה אם בארץ או בארהב) * מסך מאט בגודל של נייד סטנדרטי 15.6 אינץ' * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: בנייד הנוכחי שלי (לנובו t60) יש tracpoint אדום שמאוד נוח לי להשתמש בו בנוסך ללוח המגע. אם אפשרי ששתי האופציות יישארו, אחלה. לא קריטי אבל. כמו כן, מצלמה כמו שיש ברוב הלפטופים החדשים היום אז ליתר ביטחון מציין. בקשר לWIFI הבנתי שייצא תקן חדש. אשמח שתהיה תמיכה לתקן זה גם. * משקל רצוי : לא משנה ממש כל עוד נוח לסחוב אותו בתוך תיק (בכל זאת נייד ולא נייח) * האם נדרש זמן סוללה ארוך? 3 ש…

• 3 תגובות
    • 1.5k צפיות
  13. Started by jan_p,

אז ככה ברצוני לקנות מחשב נייד מארצות הברית, יש לי שכן שטס לשם כל שבועיים בענייני עבודה. המחשב הנייד הוא למטרות אינטרנט, סרטים , וורד וגם משחקים כמובן אם הדבר יתאפשר במסגרת התקציב. חשבתי על dell 1520 בדקתי באתר של דל והמחירים שם הם סביב התקציב שלי , רציתי שתייעצו לי איזה שילובי רכיבים הם הטובים ביותר. השכן שלי גם הציע לי לבדוק outlet של דל ... לפי ההסבר שלו זה מוצרים של דל שהחזירו אותם תוך 14 יום ו/או פתחו את האריזה ואז לפי החוקים בארה"ב החברה מחוייבת לקחת בחזרה את המוצר. ומה שעושים החברות מורידים את המחיר ב15-20 אחוז החיסרון הוא שאי אפשר לשנות מפרט גמור ועוד חיסרונות שיש לכם להגיד על קנייה מהסוג הזה. אינני פוסל חברות אחרות כמו hp toshiba ועוד ...

• 0 תגובות
    • 588 צפיות
  14. Started by elis02,

שלום, אבא שלי רוצה לקנות מחשב נייד לבית שלו, אשמח לעזרה. * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), צפיה בסרטים * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15.6 אינץ' או 17 אינצ' (הנייד הזה יהיה אך ורק בבית ונועד לעבור חדרים בתוך הבית בלבד לכן ככל שיותר גדול יותר טוב). עדיפות למאט. * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? (לדוגמה, מקלדת הכוללת numpad, עכבר trackpoint בנוסף לtouchpad)? אין * משקל רצוי? לא משנה. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא קריטי * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? (eSATA, HDMI, VGA, ExpressCard...), * Bluetooth? כן * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 500 ג'יגה * כונן אופטי? כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא * האם בתקציב…

• 8 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. Started by Ic3 CuB3,

שלום לכולם אני זקוק להמלצה למחשב נייד בתקציב של עד 5500 ש"ח ללא חריגה. המחשב חייב לכלול מצלמה ומיקרופון מובנים. המחשב ישמש לעבודה רגילה ולא טובענית בכלל, אינטרנט אופיס וכו'. איך המחשב הזה ?? http://www.bug.co.il/prodtxt.asp?id=5455&perur=4 אשמח לקבל המלצות או דעות , תודה !!

• 5 תגובות
    • 995 צפיות
  16. Started by Sunny Jim,

שלום, אני צריך נייד לאוניברסיטה, משמע אני הולך להזיז אותו קצת, אז תחליף שולחני של 3 קילו+ לא מתאים לי. אני חושב שאני מעדיף נייד של 14.1 אינץ' רחב מאשר 15.4, ודרישות מינמליות הן CORE DUO וג'יגה זכרון. אפשר חריגה של עד 200 ש"ח גג. חשבתי על הנייד הבא: http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=410498 אילו עוד אופציות ראויות יש לדעתכם?

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. מחפש נייד של GIGABYTE ללימודים, תוכנות וכדומה. לא צריך נייד למשחקים. אני לא מבין בניידים ולא יודע מחירים אז אין תקציב. תודה :]

• 9 תגובות
    • 814 צפיות
  18. Started by uber101,

1. מה התקציב המקסימאלי? 5000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? משחקים, סרטים, גלישה א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: GTA V, Witcher 3 -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך): 1920x1080 -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? בינוניות 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולי…

19. מחפש נייד למשחקים, פוטושופ, ולייטרום. יכול להזמין לארה"ב. מה אתם אומרים על המחשב הזה? https://www.microsoft.com/en-us/p/dell-g3-15-gaming-laptop/8thnj2tttgfc/3c02?activetab=pivot:techspecstab בנוסף ראיתי גם את אלה: https://www.acer.com/ac/en/US/content/model/NX.GTSAA.005 ו- https://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16834155024&Description=gtx%201050%20laptops&cm_re=gtx_1050_laptops-_-34-155-024-_-Product מי מביניהם נראה לכם הכי טוב? והאם בכלליות הדילים שווים, או שנתקלתם במשהו יותר טוב?

• 0 תגובות
    • 812 צפיות
  20. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 20K. צריך משהו טוב אז לא לחסוך עלי. 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בינה מלאכותית, תלת מימד(מנועי משחק), מידול ואנימציה. 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? לא 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) חייב RTX2080 וחייב 64GB RAM כל שדרוג נוסף בונוס מבחינתי. 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? לא חשוב 6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא 7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? גם …

21. Started by dimster32,

ממה שראיתי אפשר להוציא בתקציב הזה GTX1060, 7700HQ, 16G RAM ו אחסון של טרה + 256 SSD לגבי מסך ראיתי שאפשר להוסיף קצת ולקבל את הרזולוציה היותר גבוהה של 3000X מול 1900 לא זוכר את המספרים. השאלה כמה זה רלוונטי אם הכרטיס מסך הזה לא יביא ביצועים טובים ברזולוציה הזאת במשחקים. ועוד שאלה האם יש אופציה וכדאי לשרדג זכרונות ל32 וכמה זה יעלה.? המלצות על דגמים מסויימים/ייצרנים מועדפים?

• 2 תגובות
    • 875 צפיות
  22. Started by furyanaor,

1. מה התקציב המקסימאלי? 3,000ש"ח א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? כן ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 500ש"ח 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? מודל 3D, יצירת מוזיקה וקצת גיימינג מינורי א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). C4D ,FL Studio, Ae - מעצב מתחיל לשימוש תדיר ~ מזדמן בלבד (תחביב לילד, לא יקרה לו כלום אם זמני טעינה ורינדור יתארכו להם מעט). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. לא מצפה ממנו לULTRA FHD אפילו בBF4. אבל בהחלט לא אתנגד להריץ אותו …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  23. Started by Old Cat,

לא יודע אם זה שייך למפרטים, אבל היות וניידים נמכרים לרוב עם מערכת הפעלה אז אולי זה נחשב כחלק מהמפרט. הנושא: מחשב DELL INSPIRON 1525 נמכר גם ללא מערכת הפעלה כלל, אבל חברת DELL לא מאפשרת קבלת דרייברים למערכת XP אלא רק למערכת VISTA. זה בסדר אם הם מציעים למכירה מערכת מותקנת VISTA במקור אבל אומרים למי שרוצה XP שיטרח ויוריד מה שצריך מאתר החברה. אלא שכאן הם בכלל לא מאפשרים זאת. באתר של DELL בעמוד הדרייברים של סדרה זו מופיעה רק אפשרות ה VISTA, למרות שאפשר להזמין מחשב זה עם XP מותקנת עליו מראש. כלומר במילים אחרות: אם תקנה מאיתנו רשיון XP ותשלם לנו על ההתקנה אז ניתן לך הדרייברים המתאימים, ואם לא אז לך חפש ת'חברים שלך................................ ידוע לכם על זה? השמועה היא …

• 8 תגובות
    • 1.9k צפיות
  24. Started by Sickp,

שלום, אני כבר כמה ימים מתלבט איזה נייד לקנות.. אני מעדיף מסך גדול וזמן סוללה ארוך כמה שיותר השימושים הם: -אינטרנט (פייסבוק, משחקי דפדפן-טקסט) -תוכניות מסרים -תכנות בPHP (כולל הפעלת שרת WAMP על המחשב) -פוטושופ בקטנה -סרטי 720P ומוזיקה. -ומשחקים קלילים כמו CS1.6, Worms שמתי עין על הAPU החדש של AMD במחשב של LENOVO ב1690 שקל.. http://ksp.co.il/hmain.php?uin=12502 ראיתי כמה באנצ'ים וסיקורים באנגלית וראיתי שיש לו יכולות גראפיות שיספקו אותי, ושהוא מאוד חסכוני בחשמל.. ראיתי גם שהוא חזק יותר מכל האטומים של אינטל.. יצא לי להשתמש במחשב עם אטום כפול ליבה והוא היה לא רע, אז זה יהיה עוד יותר טוב.. לפי מה שהבנתי הוא גם יסחוב סרטי FHD מבלו-ריי ככה שאין מה לדאוג בקשר לסרטים…

• 3 תגובות
    • 610 צפיות
  25. Started by yagelk,

* מטרות המחשב? לדוגמה: עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס) ופיתוח Android וJAVA. * גודל המסך? 14. * רזולוציית המסך? עדיפות לFHD * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט?עדיפות לtrackpoint. אבל לא חובה. * משקל רצוי? פחות מ2.1 * האם נדרש זמן סוללה ארוך? אכן. לפחות 4 שעות עבודה. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? USB 3 לפחות 2. * Bluetooth? לא חייב אבל נחמד שיהיה. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? HD- לפחות 500GB. זיכרון RAM - לפחות 8GB. * כונן אופטי? לא. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה? לא. * האם יש לכם העדפה לחברה כלשהי? lenovo * כל דרישה מיוחדת שחשובה לכם: צבע שחור, עדיפות למסך מגע. עדיפות לקניי…

• 10 תגובות
    • 2.6k צפיות

דיונים חדשים בפורומים