עבור לתוכן

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. Started by teddy85,

אני צריך המלצה על מחשב בשביל חבר הגדרות הם מסך בין 14-15 משקל עד 2.5kg בלי יציאות מיוחדות לא למשחקים רק לשימושים בסיסיים הדגמים שחשבתי עד עכשיו הם אלה ( רק שהם קצת יקרים) http://www.bestbuy.com/site/Sony+-+VAIO+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+Processor+-+Icy+White/9723879.p?id=1218159867219&skuId=9723879 http://www.bestbuy.com/site/Toshiba+-+Satellite+Laptop+with+Intel%26%23174%3B+Core%26%23153%3B+i5+Processor+-+E205-S1904/9999124400050013.p?id=pcmprd124400050013&skuId=9999124400050013&childSku=9701191&count=1

• 1 תגובה
    • 697 צפיות
  2. Started by royzemach,

לאחר בדיקה בבסט ביי ישנם שני דגמים העונים על הקטיגוריה: compaq presario CQ60-615DX - מעבד Intel® Celeron® processor 900, זכרון 2GB, כונן צורב DVD, כרטיס גרפי Intel® Graphics Media Accelerator 4500M, הארד דיסק 250GB, כמובן חיבורי wireless, שלוש כניסות usb, משקל 6.6 lbs, עובי 1.7". Acer - Aspire AS5532-5535 - מעבד AMD Athlon™ Single-Core Processor , זכרון 3GB, כונן צורב DVD, כרטיס גרפי ATI Radeon HD 3200 graphics, הארד דיסק 160GB, שתי כניסות usb, משקל 6 lbs, עובי 1.5" וגם Multi-in-1 media reader שממש אין לי מושג מה זה. הרצון הוא כלי פשוט להפעלת יישומי אופיס, אינטרנט שהטופ שלו הוא סרטונים ביו-טיוב, אמין ובעל אחריות בארץ כמובן. אשמח לשמוע תגובות בנדון מן המבינים בתחום...בתוד…

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  3. שלום לכולם, כבר מספר חודשים אני מנסה להחליט איזה נייד מתאים לי, כיוון שאני נוסע לארה"ב בעוד פחות מחודש ומתכוון לקנות שם. חבר המליץ לי מאוד על הפורום הזה, אז הנה אני כאן. הדבר החשוב לי ביותר הוא ניידות, משקל וחיי סוללה. אני נוטה ללכת על ה-12.1 למיניהם, או משהו בטווח הזה, אם כי אני פתוח להצעות ולדעות אחרות. מעבר לזה המחשב ישמש לא למשחקים (למרות שלא אכפת לי שהמחשב יוכל להריץ אותם), אלא לעבודה משרדית אינטנסיבית, קצת תכנות ברמה נמוכה (חובבנית), וכן עריכת תמונות ברמה נמוכה (חובבנית). קישוריות מאוד חשובה לי (כיוון שאני לא נמצא הרבה בבית), ולכן wifi, שן כחולה וכדומה דרוש גם כן. מבחינת זכרון בוודאות לא פחות מ-1 ג'יגה, אבל אולי 2. חשוב גם שהמסך לא ישתקף בשמש (יש לי חברים שפשוט אי א…

• 11 תגובות
    • 1.2k צפיות
  4. Started by פתח הדביר,

במידה ואני משתמש במחשב הנייד בבית/במקום עם שקעים האם להשתמש בו בסוללה שלו או לחבר אותו לחשמל?

5. Started by Gil28,

סטודנטית מחפשת לפטופ בגודל 13 שיהיה קל. מטרות? אינטרנט ויישומי office בלבד. יש כמה דגמים בתקציב עם haswell? או שאמור להגיע כל רגע? אין חשיבות לסוג המסך, רזולוציה, חיבורים. זמן סוללה של 3-4 שעות יספיקו.

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by falul,

מישהו יודע איזה דגמים של ultrabooks יש בדיוטי פרי ? פניתי לאלמ דיוטי.פרי והם לא מוכנים לגלות לא מה יש ולא מה המחירים.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. Started by arnon,

עובר בדרך חזרה לארץ בהונג קונג וחשבתי אולי ישתלם לי לקנות שמה מחשב נייד (וגם פוקט פי סי) אני צריך נייד בסביבות 500$ מסך 15 לא רחב אולי למישהוא יש המלצות לחנות טובה

• 0 תגובות
    • 918 צפיות
  8. Started by aloneg,

האם כדאי לקנות מחשב נייד בחול (קנדה) או בארץ??? ובכל מקרה איזה חברה ודגם מומלץ (בסביבות ה 799$)

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  9. Started by אורלי78,

מחפשת נייד לבית : I5 SSD 8g 256g, שימוש בסיסי: אופיס, אינטרנט, יוטיוב. ייתכן ויכולה גם לרדת בסטנדרט בגלל השימושים הבסיסיים ( כרגע למשלהמנוצל בהרד דיס 42g, וכל החומרים שלי תופסים נפח של 40g מחיר: עד 2500 - ללא חריגה ואשמח לפחות. אפשרי ללא ווינדוס. גודל מסך 14/15.6 מה שמשפיע על המחיר ליותר זול ולא יהיה כבד ומגושם מדי. משקל: 1.3-2 המחשב יהיה בעיקר על השולחן רכישה: אמזון, אבל לא בהכרח. אזור - תל אביב. טאץ - לא באמת משנה אחריות: הבנתי שאחריות אמזון היא טובה. ולא שמה על כך דגש מיוחד. כך שלא נראה לי הכרחי אחריות ל- 3 שנים אופציות שראיתי: yoga 14 flex מאמזון - ב2400 https://www.amazon.com/gp/prod…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. אני מחפש מחשב נייד לפוטושופ וקיובייס [תוכנה ליצירית מוזיקה], שני תוכנות שצורכות המון זיכרון ודורשות כרטיס מסך בינוני+. זה יתאים? http://www.pcbay.co.il/Product.aspx?ProductID=2659

• 7 תגובות
    • 1.3k צפיות
  11. Started by guysilent,

אהלן חבר'ה. אני צריך את המחשב ללימודים באוניברסיטה ולמשחקים, נגיד שכבדים. גודל מסך 15.6. משקל לא חשוב יציאת HDMI 500 גיגה לפחות, עם דיסק SSD גם. בלוטות לא משנה צורב בלוריי אין לי העדפה לחברה כלשהי התקציב לא כולל רשיון למערכת הפעלה תודה.

• 0 תגובות
    • 492 צפיות
  12. מטרה: גלישה באינטרנט, משחקים קלים (לילדים בני 4 ו 6) וקצת סרטים. מסך 15" משקל לא קריטי, כי רוב הזמן המחשב יהיה נייח. כנ"ל זמן סוללה. רצויה יציאת HDMI. צורב DVD. היות והמשפחה לא שולטים במחשבים בכלל, אז דרוש נייד עם מערכת הפעלה עם שיטה מהירה לאחזור כל המחשב למצבו המקורי. כמו שיש ב-אסוס.

• 4 תגובות
    • 860 צפיות
  13. Started by sgsg,

שלום, אני מחפש נייד שיהיה רוב הזמן נייח וישמש בעיקר לצרכים משרדיים - אינטרנט, פאוור-פוינט ואופיס, וגם קצת צפייה ב- HD. * גודל המסך: 15 מאוד רצוי מסך מט, זה הקושי הגדול ביותר בחיפושים שלי. * משקל רצוי: לא משנה * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש רלוונטי, אבל עדיף שהמחשב יוכל לעבוד יותר מחצי שעה בלי חשמל. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI * גודל מינימלי של כונן קשיח: 320 ג'יגה ומעלה * האם נדרשת אחריות בינלאומית: לא, אבל יש עדיפות לאחריות ארוכה * האם בתקציב צריך להיכנס רישיון למערכת הפעלה: לא צריך מ"ה אם ההבדל גדול, אפשר לחרוג ב- 100-200 ש"ח. אני אודה לכל מי שיוכל לכוון אותי לדגמים רלוונטים.

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש כמחשב ביתי רוב הזמן ויצא מהבית פעם בשבוע. הייתי רוצה שהוא יחזיק מעמד הרבה שנים לכן אולי כן כדאי עסקי. המחשב יהיה מחובר לטלויזיה ומקלדת אלחוטית כל הזמן כשהוא בבית ככה שהמסך לא קריטי. תקציב עד כ5000. דגמים שעניינו אותי: Lenovo M30 Lenovo M5400 Lenovo M30-70 שלושתם עם 3 שנים אחריות ומערכת הפעלה בתקציב 4200-4500 * מטרות המחשב? לדוגמה: עבודה משרדית, צפייה בסרטים דרך הטלויזיה, הורדות יוטורנט, ואולי משחקים קלים מדי פעם ( לא מאוד כבדים). * גודל המסך? לא חשוב אסתפק גם ב11-13 אינץ' האם חשוב מסך מבריק או מאט? לא קריטי. * רזולוציית המסך? לא קריטי רק שיתמוך בFHD ביציאת HDMI * משקל רצוי? לא קריטי * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיו…

• 3 תגובות
    • 1.3k צפיות
  15. Started by .AloN,

אהלן, מתכנן טיול לארה"ב בעוד כחודש וזה נראה לי כהזדמנות טובה לקניית נייד. התקציב הוא כ600$ עד 650$, להלן הפירוט: * מטרות המחשב? עבודה כללית כעקרון - בעיקר אינטרנט ואופיס. כן חשוב שהמחשב יוכל להציג סרטי HD ללא בעיות. * גודל המסך? האם חשוב מסך מבריק או מאט? 15", מאוד מעדיף מאט אבל זה לא דיל ברייקר. * רזולוציית המסך? לא קריטי * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט? אשמח שיהיה numpad אבל לא קריטי. * משקל רצוי? לא חשוב. * האם נדרש זמן סוללה ארוך? לא. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות? HDMI * Bluetooth? לא קריטי. * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח? 250GB מינימום. * כונן אופטי? כן. * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית? לא. * האם נדרשת אחריות בינלאומית ? לא. * האם בתקציב צריך להי…

• 1 תגובה
    • 851 צפיות
  16. אהלן. מחפש נייד חדש. האמת שאין ממש צורך שאפרט יותר מדי - הדגם שהכי מדבר אליי זה הלנובו P40 החדש. אתמצת: מחפש נייד קל משקל ושימושי. אציין שאני לא באמת צריך כרטיס גרפי חזק (לא משחק במחשב וגם לא עורך גרפי) חומרים איכותיים מסך טוב שכיף ונוח לעבוד איתו http://www.gadgety.co.il/145195/lenovo-thinkpad-p40-yoga/ יש בו גם מסך מגע וגם את הטאצ'פאד הידוע של לנובו + טראקפד. זה מבחינתי ממש קריטי. העניין של טאצ'פד איכותי וגדול + טראקפד הוא ממש קריטי בשבילי. אני כרגע עם דל אינספירון 5000 שכולל מסך מגע; אם לא היה לו מסך מגע כנראה שהייתי דופק אותו בקיר כי הטאצ'פד שלו פשוט מעפן ולא מתפקד. ה'בעיה' היחידה מבחינתי בלנובו היא גודל המסך. אני רוצה 15.6-14 אינטש. עוד ד…

• 1 תגובה
    • 650 צפיות
  17. Started by asi369,

שלום לכולם . אני רוצה לדעת האם אפשר לקנות נייד hp בלי מערכת vista או לקנות עם מערכת זו ואז להחליף עצמאית ל-xp????? אני צריך דחוף תשובה.

• 1 תגובה
    • 560 צפיות
  18. Started by vladk,

שלום, אני מחפש מחשב נייד במחיר עד 5500 ש"ח. עברתי על עשרת העמודים האחרונים של הפורום ואספתי חוות דעת על מפרטים דומים. אך בכל זאת, הייתי מעוניין לקבל המלצה בהתאם לצרכים הספציפיים שלי. צרכים: ויסטה (+Aero) סביבות פיתוח קוד (VStudio) תוכנות חישוביות משחקים קלילים מה שאני מחפש זה (בסדר עדיפות הזה): Core 2 Duo 1GB RAM HD לפחות 80GB 3 שנים אחריות (מובנה או הרחבה במסגרת התקציב) Windows XP PRO משקל כמה שיותר נמוך (למשל, ע"ח גודל המסך). פחות חשוב לי גודל וכרטיס המסך, כל עוד יוכל להריץ ויסטה - כלומר, לפחות GMA 950 עם 128MB. בכלל לא חשובים לי כל מיני גאדג'טים - שלט רחוק, lightscribe, ושאר צעצועים. כמו-כן יש לי אפשרות לרכוש את הנייד באילת אבל אני לא מכיר שם חנויות פרט לאופיס דיפו. אז…

• 9 תגובות
    • 914 צפיות
  19. Started by ymdv10,

לקניית מחשב בארה"ב, תקציב גמיש בין 700-900, אך אשמח לרדת טיפה, או אסכים לעלות טיפה אם צריך... * מטרות המחשב: פרט לשימושי אינטרנט רגילים, ומעט סרטים - משחקים בנונים כגון CIV5 * גודל המסך: 14-15 * מעבד: אין העדפה *כרטיס מסך: שיספיק למשחקים קלים יחסית, עדיפות לכרטיס מסך נפרד. *זכרון של לפחות 8 GB * דרישות מיוחדות לאמצעי הקלט: אין * האם נדרש זמן סוללה ארוך: לא ממש, המחשב הולך להיות נייח רוב הזמן, אבל כשאנתק ואטייל איתו יהיה נחמד אם הוא יחזיק כמה שעות סבירות. * האם יש צורך ביציאות מיוחדות: HDMI, USB 3.0 * Bluetooth: אפשרות * גודל מינימלי וסוג של כונן קשיח: 1TB * כונן אופטי: כן * האם דרושה תמיכה בתחנת עגינה ייעודית: לא * האם נדרשת אחריות בינלאומי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by rb024,

אני סטודנט שחוזר ללימודים אוטוטו ומחפש נייד, אחרי כל התשלומים לאוניברסיטה נשאר לי פחות מ-3K ש"ח להשקיע על מחשב... לא מצפה למחשב מפלצת- רק שיעמוד בכבוד בשימוש בתוכנות אופיס, בגלישה ובסרטים מדי פעם. מעדיף לא להתעסק עם יד שניה! מצאתי את הדבר הזה: http://www.odeco.co.il/default.asp?catid=%7BFC704F52-0DBF-48E6-A23F-650EFA687FDC%7D מישהו יכול לספר לי קצת על מעבדי VIA? ובסה"כ האם המחשב שווה את הכסף? אם יש לכם הפניות להצעות אטרקטביות יותר במסגרת המגבלות אשמח לקבלן, אם מדובר בעסק שמאפשר מס' תשלומים מה טוב. תודה מראש.

• 7 תגובות
    • 897 צפיות
  21. היי, אני מעוניין לבחור נייד בשביל מישהי, כאשר מדובר על המחשב היחיד בבית (תחליף לשולחני). יוצב ראוטר בבית, והמחשב יעבור בין הסלון, חדר השינה, והחדר של הילד שלה (בן 3 וקצת). מטרות המחשב הן עבודות משרדיות (אינטרנט ואופיס), משחקים קלים לילד (לא יודע מה משחקים בני 3 בימינו - אני שחקתי נמלולים), ואולי צפייה בסרטים מדי פעם, אבל אני בספק. גם אם כן, סביר שיירכש כבל והמחשב יחובר ל-LCD - אז דרושה יציאת ווידאו נורמלית. גודל מסך - ניידות היא לא קריטית, ולכן נראה לי ש-15.4 יהיה עדיף. משקל - לא קריטי, אבל שלא ישקול טון. אין צורך בזמן סוללה יוצא דופן, שכן חיבור לחשמל תמיד יהיה אופצייה. תוספת בלוטות' יהיה נחמד, לסנכון הסלולארי. כונן קשיח אני לא יודע, אבל בטח 160 יספיק, למרות שבטח לא יזיק …

• 9 תגובות
    • 810 צפיות
  22. ההורים שלי עכשיו בארצות הברית והם רוצים לקנות לי מחשב נייד (כי להביא נייח זה סיפור) , המחשב ייועד לעבודות משרדיות, משחקי מחשב (אני יודע שנייד לא מריץ אותם כמו נייח אבל אין מה לעשות) ואפשרות לניגון סרטי HD במסך פלזמה 50" אני לא מבין בתחום הניידים כלום אז כל תגובה תהיה מאוד יעילה! תודה רבה רבה על העזרה! נ.ב נראה לי הם רוצים לקנות את זה ב Costco למי שמכיר אולי זה יכול לעזור. תודה!

• 3 תגובות
    • 577 צפיות
  23. היי, אני מחפשת מחשב בין 3k ל 4k, הצרכים - עבודה משרדית, אינטרנט, מסנג'ר ולעיתים רחוקות משחקים (אבל זה לא משהו שאני רוצה לשלם אקסטרא כסף עליו...) חשבתי לקנות את הדל 1525 הבנתי שהמוצר הזה http://www.notebookclub.co.il/prod-inspiron-1525-t5750.htm הוא טוב יותר ממה שמוכרים בKSP מבחינת המעבד? השאלה שלי היא כזאת - האם למישהו יש אותו והוא יכול להעיד על טיב המסך? כי קראתי סיקור והיה כתוב שהוא מאוד בעייתי באור יום....

• 3 תגובות
    • 807 צפיות
  24. Started by AmosC,

שלום אני מחפש מחשב נייד לבן שלי. המחשב ישמש בעיקר כמחשב ביתי ולא ינוייד הרבה, כך שמשקל של 3 ק"ג זה בהחלט סביר. מסך של 15.4 נראה כאופציה מועדפת. צרכים: מעבר לאינטרנט/אופיס - מדי פעם תיכנות ופוטושופ, ומשחקים כגון סימס ומשחקי פלאש באינטרנט (אם כי ייתכן שבעוד שנה-שנתיים הוא יתעניין גם במשחקים מעט יותר כבדים). חשבנו על HP 6860 (כאן: http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=711807) שבא עם שנתיים אחריות בינלאומית, אבל רציתי לדעת אם יש דגם מקביל של DELL. התלבטות נוספת: כאן בפורום ראיתי התייחסויות לכרטיסי מסך בעייתיים של Nvidia, אבל לא מצאתי הסבר מפורט לבעייה ולסיכון. האם מישהו יכול להסביר מעט יותר? האם בכלל לשימושים שציינתי יש צורך בכרטיס מסך עצמאי או שה-3100 הסטדנרטי יכול להספי…

• 13 תגובות
    • 1.2k צפיות
  25. Started by jehova,

שלום חברים, אני מחפש מחשב שיריץ תוכנות סטנדרטיות של סטודנטים להנדסה. שיהיה בעל הארדיסק ~250GB כרטיס מסך לא משנה כל כך, כי לפי מה שהבנתי הכרטיסים המשולבים מספיקים בשביל שימוש רגיל ללא משחקים כבדים למיניהם. זיכרון לפחות 2GB.. האם גם בניידים יש את הקטע של הדואל? כלומר כרטיס של 2GB+1GB לא יתן דפוקה מלאה? וכמו כן ראיתי במפרטים בודדים שהזיכרונות הם 800MHZ רובם 667MHZ, האם כדאי להתעקש דווקא על המהיר יותר? שיפור כזה משמעותי? כמו כן על פי מה שקראתי כאן במיקרא, הדגמים החדשים של המעבדים הם ה T8XXX למיניהם, אני לא רוצה לקנות מחשב עם מעבד ישן וכל השאר סביר, איזה מעבד סביר כדאי? אחריות מינימום שנתיים. אה כן ומסך 15". משקל לא קריטי.. לא אלך איתו לאוניברסיטה, לא נראה לי פרקטי לכתוב נוסח…

• 4 תגובות
    • 510 צפיות

דיונים חדשים בפורומים