עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ייעוץ לפני רכישת מחשב

מסתבכים בקניית מחשב חדש? מתלבטים בין נייח לנייד? לא יודעים מה לבחור? הגעתם למקום הנכון. הקהילה המקצועית והצוות ישמחו לעזור ולייעץ

1. שלום לא מזמן רכשתי לפטופ של Asus G53jw , הנייד הגיע : ‎ CPU‎ ‎Intel® Core™ i7-740QM Processor, 1.73 GHz, 6MB L2 Cache,1066MHz FSB‎ ‎ Memory‎ ‎8GB DDR3 1333MHz (4 x 2048 MB), Up to 8 GB‎ ‎ HD‎ ‎320GB (SATA) 7200rpm + 320GB (SATA) 7200rpm‎ ‎ Display‎ ‎ 15.6'' Full HD (1920x1080) LED backlit,Color-Shine (Glare-type) ‎ ‎ GPU‎ ‎NVIDIA® GeForce® GTX 460M, (With 1.5 GB Dedicated GDDR5)‎ ‎ Optical Device‎ ‎Blu-Ray DVD Combo‎ ‎ Webcam‎ ‎2.0 Mega Pixel web camera‎ ‎ Sound‎ ‎Built-in speaker and microphone‎ ‎ EAX Advanced HD 5.0‎ ‎ THX TruStudio‎ ‎ Lan‎ ‎10/100/1000 Base T‎ ‎ Wireless‎ ‎Integrated 802.11 b/g/n ‎ ‎ Bluetooth‎ ‎Yes Bluetooth™ V2.1+EDR ‎ ‎ External Ports‎ ‎1…

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. שלום רב, אשמח לעזרה בבניית המפרט למחשב שתפקידו העיקרי עריכת תמונות בתוכנת לייטרום - לא שימוש מסחרי. 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? 4000 ש"ח (500+-) 2. מה שימושי המחשב (משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD למשל), יש דוגמה ספציפית למשחק או תוכנה? בעיקר עריכת תמונות עם לייטרום 3. האם יש צורך בציוד הקפי בנוסף למחשב (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אפשר גם המלצה למסך בתקציב של עד 1500 ש"ח 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) לא 5. עד כמה חשוב שקט פעולת המחשב? כל עוד אפשר לשבת ליד המחשב, הכל טוב 6. האם ישנה הגבלה או העד…

3. Started by Moty_p,

אני רוצה למכור את המחשב הישן שלי או לפחות חלקים ממנו כי קניתי מחשב חדש זה המפרט הישן: מעבד: Intel® Core™2 Duo Processor E7200(3M Cache, 2.53 GHz, 1066 MHz FSB) דיסק קשיח 1: Western Digital 500GB 7200RPM, 32MB, SATA II דיסק קשיח 2: Caviar Green 2TB IntelliPower, 64MB, SATA II לוח אם:GIGABYTE GA-EP35-DS3L ספק כוח: Enermax PRO82+ 525 W כרטיס מסך: NVIDIA ASUS GTX550 Ti 1GB GDDR5 DX11 צורב 1: LG DVD±RW Double layer sata צורב 2: Asus DVD±RW LightScribe Sata גוף קירור למעבד: freezer pro 7 מארז: ThermalTake M9 זכרונות: 2GB+2GB DDR2 800MHZ Kingston קניתי אותו לפני 3 שנים בערך, אתם יכולים לראות שהוא עבד שדרוגים עם הזמן כמה לדעתכם הוא שווה? וכמה שווה למכור את הכרטיס המסך …

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  4. Started by kuku100,

חשוב מאד: 1. מעבד כמה שיותר מהיר עם כמה שיותר ליבות, כי תוכנות שחמט יודעות לעשות שימוש מעולה בכל הליבות הקיימות. 2. זיכרון מהיר מאד, וכמה שיותר. רצוי 64GB ומעלה. 3. דיסק מערכת מהיר ביותר (שיכיל גם קבצי נתונים לסופי משחק, שבהם התוכנה עושה שימוש רב מאד). 4. המערכת אמורה לעבוד בשיא יכולתה כך שיכולת המהרה טובה היא חשובה מאד. כך גם אמינות הזיכרון כי המערכת תעבוד במהירות מירבית לאורך ימים רצופים ולפעמים גם שבועות רצופים. קירור טוב? לא חשוב: 1. כרטיס גרפי משובח. ממש לא נחוץ. מספיק משהו סביר שמגיע עם הלוח. 2. אודיו משובח. גם כאן - משהו סביר שמגיע עם לוח האם מספק בהחלט. 3. כרטיס רשת 1G מספיק בהחלט, גם ככה מחובר לראוטר שמפיץ את הבשורה בשאר הבית. לא נחוץ בכל…

• 11 תגובות
    • 2.3k צפיות
  5. Started by TalSedaka,

היי, אני מעוניין לקנות מיני מחשב התקציב (בהתאם לצורך) הצורך: לחבר לטלויזיה ולראות סרטים ב1080p HD לפי דעתי לא צריך מעבד כבד, צריך רק קצת SSD וקצת RAM4G +250HD תאריך קניה: אין לחץ אבל גם אין סיבה לחכות. =השבוע. חיפשתי משהו באינטרנט ונתקלתי בזה, רציתי לדעת האם אתם ממליצים לפני שאני מזמין: סתכלו את התמונה של המפרט המחיר הוא 800שח לפני מכס. הלינק לקניה שלי למי שהתמונה לא מספיק (או שגם מעוניין להזמין) הקישור לקניה אם מידע כלשהוא חסר תרשמו ואני הוסיף, תודה רבה מראש לעוזרים.

• 4 תגובות
    • 2.3k צפיות
  6. Started by jimbo,

שלום לכולם אני מחפש מפרט מחשב שבעזרתו אוכל לעשות OC רצחני ביותר.

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  7. שלום קודם כל אני חדש פה מאד התרשמתי מהאתר מקווה להתשלב פה יפה. ככה נתחיל מההתחלה אני יסביר את עצמי ואחר כך אני יתן את המפרט ותיתנו את דעתכם מתחילים ככה שלום שמי גיא לפני כשבוע סיימתי צבא והבטחתי לעצמי שלאחר השחרור ולרגל עליתו של המשחק החדש GTA4 אני קונה מחשב משחקים אחרון ושהוא יהיה יחסית בעל דרישות גבוהות מאד אני במשך כל חיי היה לי מחשב עגלה שבקושי משחקים רצו עליו ואני רוצה להנות פעם אחרונה לפני שאני עובר לשלב בהילוך אחר בחיים שלי ולכן החלטתי לקנות מחשב שיחזיק לי למשך איזה 3-4 שנים נכון שאין מחשב בעולם שהוא שווה משהו מבחינת משחקים אחרי חצי שנה - שנה אבל לאחר מכן אני לא כל כך יצטרך לשחק הוא יהיה מעיין מחשב ביתי כזה לכן אני הולך להשקיע פעם אחרונה וזה המפרט שאני בניתי והדריש…

• 18 תגובות
    • 2.3k צפיות
  8. היי לכולם, מחפש מפרט למחשב נייד בין 2000 ל2300 ש"ח ללא חריגה. אשמח אם הוא יוכל להריץ סרטים ברזולוציה סבירה, העבודה לרוב תהיה סטודנטיאלית אך אשמח אם הוא יהיה מסוגל להריץ משחק או שניים. תודה רבה מראש.

• 6 תגובות
    • 2.3k צפיות
  9. אהלן לכל המומחים ואוהבי המחשבים! החלטתי לקנות לעצמי מחשב גיימינג ליומולדת אני ממש קיוויתי להגיע למשהו בסביבות ה4K אבל לא כ"כ הצלחתי (אולי עיניים קצת גדולות..) 1. מה התקציב המירבי? האם מתאפשרת חריגה במידת הצורך? אשמח לרדת מ5K אבל אם זה מה שיעשה את כל ההבדל אפשר לחרוג קצת 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? בעיקר גיימינג ברשת. חשוב לי מאוד לציין שאני יכול להתפשר על גרפיקה ממוצעת. מה שהכי חשוב לי זה שהמשחקים יעבדו *חלק* 3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ומסך)? אין צורך 4. האם יש רכיב בסיסי שאין צורך לכלול במפרט? (לדוג' כונן SSD שכבר קיים ואפשר לצרף להרכבה) …

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  10. אהלן, היום התקשרתי לחברת אייבורי מחשבים על מנת להזמין מהם מחשב שיגיע לסניף הקריות שקרוב לבית שלי. אני דיברתי עם נציג מכירות, וטענתי בפניו שאני רוצה את המחשב הספציפי הזה שמופיע באתר, שזה המפרט שלו : מצורף לינק למפרט המחשב באתר של אייבורי - https://www.ivory.co.il/catalog.php?id=10196 סך הכל המפרט האורגינל שכתוב באתר עולה 3650 ש"ח. כאשר דיברתי עם הנציג רציתי להתייעץ איתו וביקשתי ממנו אם אפשר לעשות את אותו המפרט הספציפי שיש באתר רק טיפה לשנות רכיבים ככה שהוא יצא לי יותר זול. בסופו של דבר, הוא בנה לי מפרט אחר, שלטענתו שווה אפילו יותר מהמפרט המקורי שיש באתר, והוא הסכים למכור לי אותו באותו מחיר, 3650, אני המשכתי להתמקח איתו ולאחר זמן מה הצלחתי להוריד את המחיר ל- 3500 בדי…

• 13 תגובות
    • 2.3k צפיות
  11. Started by ymdv,

לדעתי רשימת המפרטים המוכנים של האתר מעולה, למרות אימרות שונות שנשמעות בפורום כי הינה מיותרת. ובהזדמנות זו, תודה על עדכונה לפני מספר ימים. כמי שעומד לרכוש מחשב בקרוב לדעתי אין תחליף לרשימה זו, שהינה ממצה, קלה, וחוסכת שיטוטים רבים בפורומים. בעיה קטנה: המפרטים כוללים מחירים אך לא רשום היכן ניתן להשיגם במחירים אלו, ביחוד למי שאינו מעוניין להתרוצץ מחנות אחת לשניה ולאסוף את הפריטים הזולים ביותר. הצעה ליעול : ניתן להציע את המפרטים לספקטים שונים ולבקש הצעה כוללת, מעין מכרז שיוגש כל חודש, נניח בראשון לחודש. ביום זה יוגשו הצעות שונות של חברות שונות, והגולש יוכל לרכוש מערכת מורכבת במקום אחד ובמחיר אטרקטיבי. מערכת האתר יכולה להפיץ לחנויות מיפרט מומלץ (לכל מחיר) ולבקש את ההצעה…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  12. שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש מחשב נייד שישמש ללימודים. חשוב לי נורא שיהיה דק וקל ושהבטרייה תחזיק להמון זמן. התקציב בלתי מוגבל. תודה מראש.

• 26 תגובות
    • 2.3k צפיות
  13. Started by rotman,

שלום , אני מוכר את המחשב הנייד שלי x61s thinkpad , אני רוצה למחוק את כל הקבצים על המחשב ובעצם לפרמט אותו עם ויסטה חדש לגמרי. מן הסתם כל ההתקנה של הויסטה נמצאת במחיצה הנסתרת על הכונן של המחשב. איך אני יכול להפעיל את ההתקנה משם ואיך אני יכול לפרמט את המחשב? דיי דחוף , תודה על העזרה

• 2 תגובות
    • 2.3k צפיות
  14. מחפש מחליף ל-ASUS R2H הישן והטוב שלי (מבוסס סלרון 900). ראיתי את ה-Asus Eee Slate EP121 למשל: http://www.qsys.co.il/Product.asp?Pid=EP121-1A011M&Cat2Cat1ID=25&Cat2ID=0&aff=Zap〈=he חייב להיות בסביבות ה-1KG עם מסך מגע טוב ויציאת VGA (אפשר דרך מתאם). מה דעת המומחים?

• 14 תגובות
    • 2.3k צפיות
  15. שלום, איזה מאפיינים יש לבדוק ברכישת מחשב נייד בארצות הברית לשימוש בישראל? למשל, האם יתכן שסוג/תדר ה-wifi עלול להיות שונה? אם כן, איזה סוג/תדר יש לבחור כדי שיתאים להפעלה בישראל?

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  16. Started by ALE-XtaZi,

היי אני זקוק למפרט של מחשב חזק במיוד ב 8 אלף שקל עם מסך מקלדת ועכבר אני רוצה שהמחשב יהיה חזק לאורך תווח חיים ארוך... אם אפשר שני הצעות מחיר אחת לאינטל ואחת ל AMD *עם צורב DVD וסידי רום.... *מארז של ראייד מקס סקורפיו כסוף בבקשה.... *כרטיס מסך חזק

• 27 תגובות
    • 2.3k צפיות
  17. Started by Amit Shani,

1. מה התקציב המקסימאלי? 7000 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לחסוך ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? לא ניתן 2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? תכנות א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). פיתוח עם תוכנות יחסית כבדות - VMWARE, VISUAL STUDIO, ANDROID STUDIO... ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מעדיף לא יותר מ1080P 9. מתי מתוכננת קניית המחשב? בקרוב 10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדו…

• 17 תגובות
    • 2.3k צפיות
  18. אני בטוח יעשה OC למחשב אני יודע שזה לא הרבה אבל זה מה שיש לי כרגע... אני צריך- כרטיס מסך לוח אם מעבד.. זכרונות מארז

• 16 תגובות
    • 2.3k צפיות
  19. 1. מה התקציב המקסימאלי? 3500 א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנצל עד הסוף. ב) במידת הצורך - עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב? 200 ש״ח. 2.מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? א) במידה והמחשב מיועד לתוכנות עיקריות ספציפיות, יש לרשום אותן ואופן שימוש (מזדמן/תדיר/כבד/פרנסה). ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: -אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב. -מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). -לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? המחשב נועד לעבודה משרדית ולעבודה על כלי CAD פשוטים (כגון SolidWorks ו-MathCad). ארצה כונן קשיח של 2TB (ואף מעוניין בכונן SSD …

• 1 תגובה
    • 2.3k צפיות
  20. Started by amirn,

טוב, הגיע הזמן להחליף את המחשב שלי אחרי 4 שנים... תקציב: 6000 אפשר לחרוג אם יש סיבה טובה שימושים: תכנות. ENCODING, עריכת וידאו בסיסית, VMWARE, ושימוש כשרת קבצים משחקים ואוברקלוק לא מתוכננים, אבל עדיף לשמור את האפשרות. שיהייה מקורר ושקט יחסית. רכיבים איכותיים ושיתמכו בטכנולוגיות עתידיות לצורך שידרוג (בורד, ספק, מארז וכו) ציוד היקפי: צורב DVD , כרטיס טלויזיה, מקלדת ועכבר שני דיסקים - אחד למערכת הפעלה ותוכנות + 1 של 500GB לקבצים המחשב יריץ ויסטה (מעדיף כרטיס מסך של ATI, חשבתי על HD2600 כי יש לו תמיכה ב HD ונראה מספיק חזק למשחקים כמו FIFA ו NFS) תודה

• 37 תגובות
    • 2.3k צפיות
  21. לא מצאתי לא ב ZAP ולא באמזון. נשארו כאלה חדשים בכלל ? או לחילופין SSD - הם שווי מהירות ל 7200 או ל 5400 ? אמור להיכנס לתוך X31 של IBM ... תודה (הגודל לא קריטי. (30GB ומעלה יהיה בסדר גמור)

• 10 תגובות
    • 2.3k צפיות
  22. Started by card,

שלום יש לי שאלה כללית לגבי בחירת מעבד עבור מחשב נייד. במחשב Desktop, אני תמיד קונה i3, כי זה דיי מספיק לי. אני לא משחק במשחקים, ורוב העבודה שלי על המחשב היא תכנות בסביבות פיתוח למינהן (לדוגמא Visual Studio). אחרי שנים של עבודה עם מחשב Desktop בלבד, אני מתכנן לקנות בקרוב גם מחשב נייד. כיוון שהמעבדים במחשבים ניידים הם בד"כ מוחלשים יחסית למעבדי Desktop, אני חושב שלא מתאים ששוב אקנה i3, וכדאי שאקנה משהו יותר חזק. האם עליי להסתכל על i5 או i7? כמו כן, פרמטר שמאד חשוב לי במחשב(גם בנייח וגם בנייד) הוא שהמחשב יהיה שקט. האם בחירה של מעבד i7 אומרת שבד"כ המאוורר של המעבד יפעל ובמהירות גבוהה, לעומת i5 שבו המאוורר יפעל פחות (יחסית ל-i7)? תודה רבה על העזרה

• 7 תגובות
    • 2.3k צפיות
  23. Started by guyk,

יש לנו מחשב נייד של דל- XPS M1330. המחשב נפל, לא נשבר בו שום דבר, אבל כשפותחים אותו, אחרי כמה שניות מופיע מסך שחר, כתוב בו שהוינדווס לא הצליח לעלות כראוי, ויש שתי אפשרויות לבחירה, להפעיל כרגיל או לעשות repair. לא משנה איזה אופציה בוחרים, המחשב עושה ריסטרט ומגיע לאותו חלון (או למסך כחול שהיה לי פעם אחת...). מה אפשר לעשות?? במעבדה הם רוצים 3000 שקל על תיקון שאני לא חושב שכולו נחוץ... תודה רבה, GuyK

• 12 תגובות
    • 2.3k צפיות
  24. שלום חברים יש לי התלבטות רצינית בין סוגי ניידים, שהדבר העיקרי שאני מתלבט בו הוא בעיקר לגבי הכרטיס מסך (רדאון או ג'יפורס) אני רק אציין שהשימוש העיקרי הוא ללימודי מולטמדיה שכוללים בין היתר גרפיקה (פוטושופ, פריהנד, אילוסטרייטד וכד'), עריכת וידיאו (פרימייר), תלת מימד (3dmax). כמו כן הייתי רוצה גם שהמחשב יוכל להריץ משחקים בצורה סבירה. אני לא מדבר על דומ 3 ועל unreal או דברים כבדים אחרים בסגנון אלא יותר בכיוון של פיפא, מקס פיין וכאלה. בשבוע האחרון ישבתי וקראתי הרבה דעות והמלצות. לכן אני ארשום את הדגמים יחד עם החסרונות יתרונות שאני רואה. אני אשמח לייעוץ מקצועי ושאני אגיע כבר להחלטה. הנייד הראשון הוא של acer: http://www.shopeilat.co.il/prodetailsamewin.asp?pro_id=1039 בהנחה…

• 15 תגובות
    • 2.3k צפיות
  25. Started by BMW330i,

היי, אני מעוניין לקנות: מעבד, לוח אם , זיכרון , כרטיס מסך , כרטיס קול, ספק וקירור. תקציב:4500-5000 , אפשרי להוסיף עוד כמה מאות לשיפור המפרט אם זה באמת שווה, ואם לא, אז אם אפשר להגיע לתצואות דומות או דיי קרובות בפחות כסף מסכום המפרט הבא אני יישמח לשמוע מה דעתכם על המפרט: (?) AMD Athlon 64 3000+ Tray CPU ¤909 Gigaybyte GA-K8NS Ultra-939 nForce3 Ultra Socket 939 Motherboard ¤745.95 Corsair 512MB DDR 3200 CAS2 Memory ¤799 Albatron Geforce 6600GT PCI-e 128Mb 128Bit Video Card ¤1249 Creative Audigy 2 ZS Retail Sound Card ¤ 569 Thermaltake 410W 120mm Fan PFC Power Supply ¤ 349 Aerocool Aqualia Water Cooling System ¤ 399 סה''כ: 7 5019.95 ¤ המחירים נלקחו מ: http://w…

• 24 תגובות
    • 2.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים